DRA DINA GRÄNSER....

Hur hanterar du otrevliga människor? För man stöter på dem då och då och det kan vara bra att ha ett förhållningssätt.

Sist det hände mig var på ett apotek.. jag skulle hämta ett recept.. datumet hade gått ut med EN dag.. och det var bara min Levaxin.. ingenting märkligt men jag behöver det ju eftersom jag helt opererat bort sköldkörteln… och kärringen i luckan säger att nej, hon gör inga undantag även om hon KAN,  eftersom detta är hennes personliga policy.

Policy mys ass! 

 

Hon ville inte ge ge mig min medicin. Jag käftade lite med henne… och det gjorde henne bara än mer istadig.. och hon sa  att jag skulle inte komma där och.. komma…. Och så ville hon expediera nästa.

Då gjorde jag nåt som jag alltid brukar undvika att göra.  Jag bad att få tala med hennes chef. Nej, sa satmaran.

Då KRÄVDE jag att få tala med hennes chef… och  DÅ slängde  hon fram burken med Levaxin och sade att jaha, då får det väl gå för den här gången då. 

En gång arbetade jag med gravt handikappade och en lördag skulle vi ut och äta och ha det lite trevligt.. men blir stoppade i dörren av en servitris som säger att "sådana där", och pekar mot mannen i rullstolen, är inte välkomna ! Man tror knappt  det är sant!

 Jag bjöd in till catfight direkt och vek inte ett tum...och denhär gången krävde jag också att få prata med den ansvarige.. som inte fanns där.. men då RINGDE jag den här personen... som påstod att allt var ett misstag... att servitrisen inte agerade på ägarens order... ja du vet själv hur folk kan få till det.... naturgtvis stannade vi inte där.. öven om ägaren erbjöd oss en gratis måltid..  vi hade båda tappat lusten fullständigt. 

 

 Själv ser jag det som en utmaning att inte vara otrevlig mot telefonförsäljare !!

 Jag tackar vänligt nej.. och fortsätter de att käfta så säger jag igen med lite pondus i rösten att nej tack.. jag är inte intresserad OAVSETT vad ditt erbjudande är… och så finns det dom som inte tar ett nej.. då säger jag att okey.. nu lägger jag på luren.. hej då.. och så lägger jag på. 

Sen  finns det de otrevliga släktingarna… dom har vi alla råkat ut för.. det kan vara svärmor eller ett syskon eller vem som helst. 

De som man  MÅSTE träffa ibland även om man önskar dem dit pepparn växer.

Här har jag mitt förhållningssätt klart… jag vägrar sänka mig till deras nivå. Jag slösar ingen energi. Jag nappar inte på deras otrevligheter utan sätter mig  över. Går inte i försvar och låter det rinna av mig. Är vänlig  mot dem.. men fokuserar istället på andra i sällskapet som jag trivs bättre med.

 

En gång i Danmark åkte jag buss och föraren var rent tossig.

Jag visste inte riktigt hur det funkade med betalning så jag frågade honom.. han förklarade med väldigt vresig stämma och sen suckade han högt, vindade med ögonen och  sa att det var värst vad svenskar är dumma i huvudet.

  Under hela bussresan satt jag där och retade mig. Jag blev argare och argare.  När det blev dags att kliva av stegade jag fram till honom och höll räfst och rättarting  &  läste lusen av honom.

Jag kan bara inte tiga. Och det tror jag inte man ska heller.  Inte så att man ska  hänga upp sig på allt.. somligt ska man nog bara låta vara..men alla har vi våra gränser.

Och den gränsen ska vi inte låta någon kliva över.

Kramar

 
1 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Vad bör jag tänka på
Om jag vill verkligen att det ska funka med han jag tänker på ? Eller vi? Jag tycker om honom verkligen och jag vill satsa på oss... Tack

2 Jennie:

skriven

Hej E. Kommer jag träffa den amerikanska killen jag nyss börjat chatta med? Han har nyss varit i Sverige på jobb och han kommer förmodligen tillbaka inom ett halvår igen.. Kram

3 Helena Ir:

skriven

Verkligen bra gjort av dig Esmaralda..
något som kan reta mig till fördärvelse
är dessa telefonförsäljare,,och endel är
faktiskt riktigt otrevliga! Då lägger jag
bara på!
Det går bara inte att låta bli att säga ifrån
när det gäller något!
Men jag hatar tjafs,min sköldkörtelproblematik
eller vad det är,stressar upp min kropp till
förbannelse..och jag har svårt att släppa dispyter.

Välkommen hem till Sverige :)
Kram :)

4 vågar ja lite på henne:

skriven

Hej Ez! Vågar jag verkligen lita på T.S?? vi är arbetskollegor och umgås mycket på jobbet, men känns som hon pratar skit bakom min rygg och vill mig illa, stämmer det?? Kramar!

5 drutten:

skriven

Hej ! Es

Vad bra du gjorde. Fler skulle behöva lära sej liknande knep. Jag bland annat. Skönt att du fick din medicin.

Kommer jag behöva arbeta på en lägre tjänst efter nyǻr?

Kram

6 Hopplöst:

skriven

Hej! idag är en sådan dag då allt känns hopplöst, känns som om jag aldrig kommer att hitta ett jobb igen. Finns inget jobb att söka just nu för min del. Hittar jag ett jobb inom det närmaste halvåret??

Kram

7 Partille partille:

skriven

Hej Es, och välkommen hem! Antar att du är hemma nu?

Tänker Victor på mig ibland? Hur skulle han reagera om jag hörde av mig? Den senaste tiden har jag saknat honom och hans spontanitet..

Kram på dig Es!

8 Alida e:

skriven

Inte lätt att sätta gränser, förr sa jag aldrig ifrån utan tog emot allt men med lite mer år på nacken så försöker jag lära mig säga ifrån. Men försöker göra det på ett vänligt sätt, jag vill inte såra eller göra någon arg...jag vet att jag mästare fortsätta träna på detta.

Vad tänker han egentligen om mig, avskyr han mig som pesten eller vill han ha mig...jag är så förvirrad.

9 G:):

skriven

Kjenner jeg den jeg en dag skal få barn med?

10 carinaj:

skriven

HEJA1 dej Esmaralda!! du gjorde alldeles rätt! tänker som du i dessa lägen! =) önskar dej en skön kväll kramen carina

11 CeCe:

skriven

Eftersom jag växte upp med en sjukdom som är på sätt å vis synlig så har jag hört massor av elakheter genom min uppväxt, men med åren så har det format mig, det har lärt mig skita i sånt folk, de är bara inte värda att slösa sin energi på.

Ser du något rolig på ingång i mitt liv?

12 Frida:

skriven

Intressant att du oxå tar upp ämnet, googlade tidigare idag på ämnet "hur man bemöter elaka människor".... är inne i en ond cirkel med flera personer i jobbet som har dålig attityd och jag mår verkligen pissdåligt av detta och vet inte hur jag ska klara av att hantera dem. Jag försöker att gå till mig själv och se vad jag själv kan göra för att inte själv skapa detta, men jag blir osäker och illa till mods och det påverkar nog också min omgivning. Kom till en sida om buddisternas synsätt och det verkar ju gå ut på att vara vänlig i alla lägen oavsett, eller åtminstone inte tappa kontrollen om man säger ifrån...

Ha en bra kväll!

13 Lilli:

skriven

Jag själv testade jobbet som telefonförsäljare, det var inte nog med att ja kände att jag var irriterande utan man själv blev arg över att folk var otrevliga eller la på innan man ens hann förklara något, men det förstår jag när jag själv har den vanan så fort telefonförsäljare ringer.

En fråga också, ser du om en ny kärlek dyker upp snart? :)

14 höst:

skriven

Hej, bra bloggar om både gränsdragning och eget ansvar för personligt mående! och välkommen åter till Sverige.
Es, jag skulle gärna ha någon liten draghjälp till hur jag kommer framåt ur det som är, får du till dig något spontant?

15 Daniela:

skriven

Problem i skolan.
Har problem i skolan lite. Får låga betyg fast har presterat bra. Vet inte om jag orkar med att få låga betyg. Hade det i lågstadiet samma sak. Nu går jag i yrkeskola första året. Vad ska jag göra? Blir det bättre?
Tacksam för svar :)

16 Tina:

skriven

Igår gick jag förbi en tant & hon suckade högt "usch"
åt mitt hål,fattar ingenting..?

17 Ledsen:

skriven

När blir det bättre mår skit?

18 Ljusare tider..:

skriven

Hejsan E!

kommer jag finna glädje o harmoni med mig själv & allt som är omkring mig?

19 Månskenet:

skriven

Telefonförsäljare, ja, de är minsann av ett annat släkte. ...är det månne nån av bloggläsarna som är det så må de nu sen ta åt sej eller ej... Nu är det ju så att jag ju inte bor i Sverige utan i ett grannland men jag pratar svenska, så när en tel.försäljare malt på 5 minuter o man slinker in medan han/hon drar andan o ber om "samma på svenska" så blir det oftast tyst. Så tyst att det är bara att tacka o lägga på. Eftersom jag ju vägrar ta samma sak på engelska som ju inte är officiellt språk (ännu) här medan svenskan är det.
Löjligt är när de tramsar om att man vunnit på nån tidings lotteri, nån tidning som man ALDRIG prenumererat på eller ens köpt ett lösnummer. Såhär nära jul rings det var o varannan dag.
Ha det gott med eller utan telefonförsäljare ;)

20 Ensamheten:

skriven

Hejsan! Är väldigt ensam, har varit det länge nu och har inga vänner alls, och jag vet inte var jag ska börja! Har absolut ingen aning om hur jag ska ta mig till, har svårt att vara runt folk t.ex kurser m.m. Mitt liv består av att vara hemma, måla och gå i terapi.
Känner du kanske av var jag skulle kunna träffa någon ny ? Kramar!

21 Lilllemor:

skriven

Bra gjort, det där på apoteket bla. En del anställda är så livrädda för att rucka på lite, är det en osäkerhet kanske eller är det av princip.
Ja undrar om min särbo har känslor för mig?.

22 Lillemor:

skriven

Bra gjort Esmaralda.

Undrar om min vän har känslor för mig.

23 Majsan:

skriven

hej,

Tack för en bra blogg och välkommen hem!!

jag har det senaste fått tryck i huvudet/huvudvärk om kvällarna.. Jag brukar väl vara lite hypokondrisk av mig och hittar alltid nån sjukdom som "passar in".. Men undrar nu: bör jag vara orolig ang denna huvudvärk, verkar jag ha fått en tumör?

24 Anna:

skriven

Jösses vilket gott skratt:D jag fick då jag läste om "tanten" på apoteket! Hoppas hon lärde sig en läxa: Det lönar sig mer att vara trevlig mot folk än tvärt om.

25 Nyfiken :

skriven

Hej Es

Vem va de som ringde mig på skyddat nr i söndags morse kl 05 påmorgonen? Va de någon som ja önskar som ringde?

26 Rude 2:

skriven

Oftast skäms jag efteråt när stackars, inte ont anade, unga grabbar har råkat ringa mitt i matlagningen till en gammal häxa. Dom gör ju bara sitt jobb, men ändå. Må gudarna förlåta somliga rader.

27 Tisa:

skriven

Usch.. Det finns så många idioter!

Jag känner mig ganska upprörd och misslyckad just nu då jag varken klarade tentan eller uppsatsen. Hur ska jag göra för att inte drunkna i värdelöskänslor och självhat? Och kommer det gå bättre när jag gör om?

Kram


28 Tisa:

skriven

Usch.. Det finns så många idioter!

Jag känner mig ganska upprörd och misslyckad just nu då jag varken klarade tentan eller uppsatsen. Hur ska jag göra för att inte drunkna i värdelöskänslor och självhat? Och kommer det gå bättre när jag gör om?

Kram


29 Anna E:

skriven

Ser du någon man i mammas framtid? Är männen på nätet bra? Ska hon ringa han eller han henne?

30 Anna E:

skriven

Kommer mamma kunna acceptera min kille och blir jag färdig med utbildningen innan sommaren?

31 Emma:

skriven

Hej E!

Gillar han jag träffade i helgen och har smsat ett tag med mig?

32 Fru F:

skriven

Bra gjort!!!
Kram

33 åsa s:

skriven

Ha ha ha!!!!!

Jag älskar dej fina esmaralda!!
dagens blogg. Markerade fint igår till en person. darrigt m han gick över en gräns utan respekt så läser jag detta idag . underbart o du skriver sååååååå från hjärtat. puss på dig.

kram åsa s

34 Lotta:

skriven

Skönt att vara hemma med Mannabonne?!! Vet inte hur jag ska reagera på killen som flyttade täcket, vill ju inte att lilltjejen ska bli skrämd! Kommer han på nytt? Försökte tänka innan sovdags att han inte får skrämma henne. Vad gör han på hotellet?

35 Lillis:

skriven

Jag var upp till grannen ovanpå igår kväll.Du hade rätt det var inte medvetet som dom gör på kvällarna. Snälla Es hjälp mig nu! Ska jag köpa bostadsrätten eller inte? Den är inte såld ännu? Kram

36 PL:

skriven

Otroligt. Just det inlägget passade på något som inträffade för mig igår. Behöver kanske inte gå in på vad det handlade om mer än att det handlade om en man som blev mer och mer otrevlig ju mer han insåg att jag inte svarade upp på hans uppvaktning och förträfflighet. Fick sätta en gräns. Vänligt men bestämt. Och det togs inte emot så välvilligt. Han for ut i en massa otidigheter mot mig, men jag valde att inte gå in i det utan önskade bara honom ett fortsatt gott liv.
Ibland undrar jag varför jag bara ska träffa sådana här knäppgökar.

37 Mia:

skriven

God morgon Esmaralda :)
Vad tycker han egentligen om mig?
Å hur ser han på situationen ???
Kram

38 Anonym:

skriven

Hej fina ezmarlda
Måste fråga om du ser kärleken som jag håller i hemlighet om det kommer bli nåt?

39 H:

skriven

Hej fina Es,
Är du tillbaka nu? Du verkar ha/haft en fantastik resa (som vanligt) :)

Jag är ju fruktansvärt flygrädd så igår drack jag vin i mängder hos en mkt god vän, gav henne mitt kort och där och då bokade jag min flygresa. :)
Är såå stolt, men rädd. Jag Ska flyga många timmar ensam, Nästa vecka bär det av. Till systern i Korea, kommer resan dit och hem gå bra?
Känner på mig att resan är
Viktig.

Stooor kram till dig!!

40 Filifjonkan:

skriven

Välkommen hem!
På mitt jobb blir jag varje dag utsatt för folk som provocerar, oftast tar jag det med ett skratt, det är ju samma personer dag efter dag som försöker luras. Tar jag det personligt så mår jag bara dåligt, och oftast lyckas jag bemöta dem vänligt, leende men med ett bestämt nej. Men vissa dagar ligger det i luften att de blir aggressiva och då tar jag åt mig, och mår dåligt. Vår arbetsgivare försöker styra upp så gott det går, men det är inte alla dagar vi kan ha "vakter".
Egentligen vill jag väl både byta jobb och bostad inom det närmaste året.
Kram Filifjonkan

41 Tentaplugg:

skriven

Hej Es! Finns det nån chans att jag klarar tentan i statistik?

42 Bohista - konst och livsstil :

skriven

Jag har så svårt att förstå mig på människor med sådan attityd, är dem medvetna om det själva? Jag tar det alltid så personligt även fast det nog inte ofta är menat så, ibland vill jag gärna slå tillbaka fast jag som du säger inte vill sänka mig till deras nivå.

Jag vill fråga dig: ska jag satsa på en designutbildning som är väldigt svår att komma in på i göteborg eller borde jag vidga mina vyer och våga ta steget att flytta till en annan stad? Jag är så hemmakär!

43 Mariel:

skriven

Välkommen hem Esmaralda!
Jag undrar om det blir bra på mitt nya jobb?
Kram M

44 zara:

skriven

Va på deijt i lördags hastigt och lustigt :) i eskilstuna, åkte bil dit (ca 6 mil)kändes så bra direkt när ja såg honom, har bara messat och pratat i telefon innan. När de va dags att åka hem o säga hejdå så kom vi på att han skulle ju kunna följa mä mig hem o sen ta tåget hem dagen därpå. När vi åkt ca 2 min började bilen ryka och batteri lampan lysa, stannade o sen funka inte bilen, mitt i skogen i mörkret o kylan i väntan på bärgarn kom ja på att ja hade gravljus i bilen , vi tände dom och fick lite ljus o värme, lite romantiskt faktiskt. En väldigt speciell första deijt kan man säga. Ser du om det kommer bli en fortsättning mellan oss? riktig kärlek? kram

45 Susanne:

skriven

Hejsan!

Äntligen har jag hittat din blogg igen! :)

Kramar

46 Vill jobba:

skriven

Hej! Kommer jag att få hjälp med att skaffa ett jobb?

kram

47 G:):

skriven

Gifter jeg meg med han som jeg venter barn med?

48 Bruden:

skriven

Hej Es!

Finns det något du ser som är utmärkande med omgivningen när jag träffar MIN soulmate?

kram

49 Lyckan:

skriven

När kommer jag få uppleva glädje och en meningsfullhet med mitt liv.

Svar: Sakta men säkert vänder det och går framåt... det blir mer positivt, ljusare och du hittar både glädje och meningsfullhet.. kram:)
Esmaralda

50 Emma:

skriven

<3Hur ser min framtida man ut är han blond/brunett lång/kort<3

Mycket tacksam för svar:)

51 Alva:

skriven

kommer den riktiga kärleken i år...?
kram

52 Boyfriend?:

skriven

Vad har min nästa pojkvän för utseende?

kram<3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: