JAG ÄR TRÖTT PÅ ER !

GÄSTBLOGGARE IDAG ÄR:  LOTTA !
 
Jag är så trött på er som ställer frågor till Es om kärlek. Det är kärlek hit och dit och när träffar man den rätte ? Och är den man träffat rätt ? Sånt VET man. Onödigt att fråga.
 
Och jag är trött på er gästbloggare som berättar att ni träffar kärleken. Vad bryr vi oss andra om det ? Inte ett skit.
 
 
 
Och ni  verkar tro att bara för att ni är förälskade upp över öronen så går vi alla andra och väntar på en kärlek. Det gör vi INTE. Det är bara som ni tror.
 
För egen del har jag varit gift två gånger och är skild lika många gånger. Jag bryr mig inte det minsta om karlar och kärlek och sådant trams längre.
 
Okey om jag trillar över någon och det klickar, då må det vara hänt. Men aldrig i livet att jag skulle lägga någon energi på att ut och jaga karl eller ens hoppas på att jag träffar någon. Skit samma vilket.
 
Jag tar hand om mig själv istället.
 
 
Sedan sista skilsmässan har jag vuxit mig stark. Och i den styrkan vill jag inte att en kärlek ska göra mig svag.
 
Nu står jag rak och bestämmer själv över mitt liv, över vad jag ska handla och äta, vart jag ska resa och vilka TV program jag vill se. Och jag njuter i fulla drag.
 
Känner jag för sex så är det inga problem. Jag en KK, vilket alla singlar borde skaffa sig. Och ned en KK har man kul, har sex och helt utan åtaganden i övrigt.
 
 
Jag tycker ni ska sluta skriva så mycket om kärlek och jag tycker inte att du Es ska svara på sådana frågor och jag tycker inte att du ska förstöra din blogg som är skitbra i övrigt genom att ta in gästbloggare som berättar att dom hittat kärleken.
 
Tackar för ordet
Lotta
 
 
Jag ser det så här Lotta, att eftersom många frågar om kärlek så är det en viktig & stor fråga . Och det är ju inte upp till varken dig eller mig att avgöra vad som är viktigt eller inte… det är en rörelse som sker helt av sig själv.
När någon skriver gästblogg om att kärleken är hittad då blir det stor respons från läsarna  och jag tolkar detta som att ämnet är intressant.
 
Men kanske har jag fel ? Vad tycker ni andra ?
Locket på när det gäller kärlek eller inte ?
Kram
1 Röd:

skriven

Störst av allt är kärleken och det avspeglas här. Människor behöver ofantligt mycket kärlek och folk längtar efter den. Nåja, en del av oss i alla fall. Den dag jag slutar längta efter den stora kärleken dör hoppet om kärleken och vad finns då kvar? Bitterhet, avundsjuka.....?

Vem har rätt att ifrågasätta någons fråga, den ställs ju av en anledning som är viktig.

Kram

2 MollyD:

skriven

God morgon

Har inte hunnit göra inlägg men väl följt din framfart i HongKong soch som vanligt mycket roande läsning. Idag hade jag äntligen möjlighet att lösa på morgonen och såg fram emot det MEN så är det ett inlägg som varken roar eller får mig att le.
Lotta, om du har problem med de frågor som alla ställer på bloggen och de svar Es ger så sluta läsa bloggen, läs något annat som passar dig. Vi väljer själva att läsa, kommentera och göra inlägg. Ingen är tvingad att göra varken eller. Dessutom avgör inte du eller någon annan vilka frågor som är viktiga för mig, det gör jag.

Med anledning av ditt inlägg så blir jag verkligen intresserad av att fråga Es HUR SER DET UT MED KÄRLEKEN FÖR MIG, HUR KOMMER VI ATT MÖTAS OCH ÄR DET NÄRA???

Kram

Svar: Ni möts... ingen tvekan.. ni närmar er varann.. när mötet sker så VET du att det är han.. mer detaljerad kan jag ledsamt nog inte vara.. kram :)
Esmaralda

3 Lotta B:

skriven

Hej Lotta! Vad tråkigt att du inte respekterar att inte alla människor är på din våglängd, att alla är olika... Själv är jag lyckligt gift och förstår varför en stor del av bloggläsarna söker kärleken. Jag blir glad när jag läser ett blogginlägg där någon är lycklig efter att ha mött den stora kärleken.
Kram ifrån en annan Lotta (B)

Esmaralda, din blogg är fantastisk på många sätt.
Den ger underhållning, stöd, tillrättavisningar ;-),
tankeställningar ja.. you name it!
Kram till dig med såklart :-)

4 Lilla Jaget:

skriven

Ja det här var ju ett intressant och en aningen trångsynt blogginlägg. Kärlek och jobb är ju på många sätt två centrala parametrar i en människas liv. Sen att du Lotta kommit till din egna personliga insikt om hur du vill ha det i ditt liv-det är ju inte en lösning som passar alla. Och om man som ung längtar efter att bilda familj är det inte ett dugg konstigt att man letar efter och har frågor kring ämnet kärlek. I mina ögon är ett inlägg som ditt detsamma som att säga att man är trött pä alla jobbfrågor- jag kör frilans och jag klarar mig själv. Så borde alla göra-vilket naturligtvis inte är sant. Jag tycker nog att man ju äldre man blir kan visa lite tolerans inför ungas iver och många människors längtan. Men jag är också glad att du hittat din egen väg och att du är nöjd med den.

5 Carina ST:

skriven

Inte locket på för någonting som intresserar oss här på bloggen! Jag blir irriterad på folk som tycker att de har rätt att sätta sig till doms över andras behov och känslor. Även om man inte själv känner och vill samma saker så kan man ändå respektera andras vägar. Och jag tror att vi är många här som tycker att kärlek är viktigt i livet.
Det är superbra att du Lotta trivs med ditt liv och mår bra. Låt oss andra också göra det på vårt sätt. Och du kan ju hoppa över de bloggämnen du inte tycker om att läsa. För Esmaraldas inlägg handlar väldigt sällan om kärlek skulle jag vilja säga. Och låt folk få ställa de frågor de har behov av. Vilka frågor är annars berättigade? Vem ska bedöma det? Det är Esmaraldas blogg och om hon inte gillar hur den är själv så ändrar hon väl på den?
Härligt att du har det bra Lotta. Njut av ditt fina liv och låt oss andra njuta av våra på vårt sätt.
Kram, Carina ST

6 mwk:

skriven

Kul för dig Lotta som är nöjd:) Men ordet är fritt, låt folk fråga vad de vill:)

Välkommen hem Esmeralda:)
Det har varit intressant att följa din resa. Jag blev både sugen och avskräckt att besöka HK av nån anledning. Jag är iallafall väldigt sugen på att byta vardagen mot nåt anlorlunda som en hotellweekend, resa eller nåt annat roligt.

Ser du hur HELGEN kommer bli? Händer det nåt speciellt då och isf vad?

Du är verkligen ute i god tid. Julklappar klara och julköttbullar på G...och det är ännu november;P
Kram:)

Svar: Jodå,något trevligt sker i helgen om du själv tar initiativ.. och här har vi vår julfest redan 7 december.. så det finns en anledning att jag är lite tidigt ute.. kram :)
Esmaralda

7 G:):

skriven

Jeg syns kjærligheta er så viktig, og mange gang er det som regel "det store" man lurer på. Er nemlig ikke alt man har kontroll på, blant det kjærligheten, den rette og det som hører med. Naturlig at det blir så mange spørsmål og gjesteinnlegg om det :)

8 G:):

skriven

Og spørsmålet mitt: blir R sjalu overfor meg? Feks hvis jeg prater med andre gutter?

Svar: Nej, det känns inte så.. kram:)
Esmaralda

9 Cajsan:

skriven

Åååå, så tråkig negativ inställning till kärleken... Jag (som fortfarande väntar på mannen i mitt liv) blir glad och hoppfull när andra berättar om hur de till sist funnit kärleken.Det ger mig en energihöjning och jag hamnar ett steg upp på känsloskalan - vilket jag hoppas för mig närmare min kärlek. Fortsätt skicka in era berättelser! Det ger glädje och hopp!

10 Hej!:

skriven

Alla har rätt till sin åsikt. Jag njuter i fulla drag av spådomsberättelserna! Har en hälsofråga: Tror du att jag får den medicin jag tänker på utskriven för min dåliga hy eller möts jag av motsträvighet?

Svar: Det finns risk att du får stå på dig och vara envis men jag tror att du får medicinen..kram :)
Esmaralda

11 Jeanette:

skriven

Lotta: Först ska jag berätta att jag har varit utan kärlek sedan 1980, men lik förbaskat längtar jag och vill ha, samt ge!

Jag är stark, står enormt stadigt och kan bestämma över mitt liv, men så himla tråkigt att inte dela vardagen med någon kärlek!

Jag har också varit där och sagt aldrig mer en man, MEN när jag tog tag i mitt liv och jag blev fri alla negativa tankar, då helt plötsligt kom längtan!

Jag har hört att kärlek är härligt! Det som gör mig och andra glada, det vill vi ha. Jag skriver vi för jag vet att många känner och har längtan som jag.

När någon här på bloggen träffar kärleken, så himla roligt att läsa om! Det visar att det finns HOPP till oss andra :)

Lotta, jag önskar dig lycka till med det liv du väljer att leva!

Esmaralda: Välkommen hem!

Svar: Tack:) kram :)
Esmaralda

12 Linda:

skriven

Jag tycker att det är härligt med kärlek och få ta del av /inspireras av andras lycka! Så jag tycker att det ska få fortsätta :)

13 Amor 1:

skriven

Vilken tur att vi alla tycker olika, Lotta! Här har du nämligen en bloggläsare som fullkomligt gottar sig i allt som har med kärlekshistorier att göra ;-)

En snabb fråga till dig Es; hur mår F? Jag vet om att han mådde fruktansvärt dåligt sist vi sågs, och nu (efter ett år) undrar jag om han har börjat komma över mig och allt det tunga?

Kramis!

14 Rebecca:

skriven

Jag är nervös och pirrig inför Söndag. Kommer det kännas bra att träffas igen? Kram

15 Carolina:

skriven

Vill folk veta om kärleken så får dem det tycker jag och det är ju Es blogg blir så trött på folk som gnäller på andra jag är inte den typen som gnäller på nån jag är själs god eller vad det nu heter gnäller aldrig. Es har sagt att jag kommer möta kärleken men när vet hon inte och jag tror på henne och jag längtar efter kärleken Es har sagt även att jag kommer hitta en ny lägenhet och det har jag gjort som är otroligt mysigt. Flyttar dit början av nästan år. Det Es som har sagt till mig har så länge stämt. Lotta vill folk veta om kärleken så får dem det är ju inte upp till dig utan Es.

16 Annika A:

skriven

Inte kan man lägga locket på i denna fråga! Vad går livet ut på? Jo, kärlek och bekräftelse till dina nära och kära. Om man som Lotta inte vill ha kärlek från en partner så är det väl upp till henne men man kan väl inte bestämma att andra skall känna likadant. Allt blir ju så mycket roligare om man har någon vid sin sida att dela livet med, i stort och smått. Tycker att det känns "lite missunnsamt" att inte kunna och vilja känna glädje m andra som väntat och hittat sin kärlek!!

Har man en bra relation så har man respekt för varandra och kan ändå få "handla var man vill och se vilka program man vill", eller hur?

Nej, jag tror på tvåsamheten och gläds verkligen m dem som hittat sin kärlek. Leve den!

Es, min specielle danspartner, vad är det med honom? Får honom inte ur tankarna.....

Svar: Han tänker på dig också kram :)
Esmaralda

17 Anonym:

skriven

Hej! vad kul för dej Lotta att du har hittat dej själv och att du bestämmer själv över ditt liv, det känns nästan som att du inte gjort de tidigare i dina relationer, känns som där ligger mycket bakomliggande känslor. Och när det gäller kärleken så verkar det som du blivit väldigt besviken på den tidigare =(. Men det är skönt att höra att du mår bra utan ny man.Önskar dej allt gott Lotta kramen carina

18 carinaj:

skriven

Hej! vad kul för dej Lotta att du har hittat dej själv och att du bestämmer själv över ditt liv, det känns nästan som att du inte gjort de tidigare i dina relationer, känns som där ligger mycket bakomliggande känslor. Och när det gäller kärleken så verkar det som du blivit väldigt besviken på den tidigare =(. Men det är skönt att höra att du mår bra utan ny man.Önskar dej allt gott Lotta kramen carina

19 carinaj:

skriven

Hej Esmaralda! hoppa allt är bra med dej, jag undrar ifall du kan se om den nya arbetsplats som verkar vara på väg in till mig inom kort tid är den rätta för mig och om jag kommer trivas där kramen carina

Svar: Det känns positivt.. kram:)
Esmaralda

20 i kärlekens tecken:

skriven

Förstår hur du tänker Lotta, men kärlek är en så viktig och stor fråga i en människas liv oavsett om det handlar om en partner eller kärleken till livet.
Håller med dig om att det är viktigt att kunna älska sig själv och vara glad för livets alla gåvor men vi alla människor gör olika resor här i livet och vissa vill inget annat än att älska och bli älskade. Och om man då har väntat ett bra tag innan man möter den kärleken så är det ganska självklart att man sprudlar av lycka när den väl slår in. Och att sprida lite glädje här på bloggen mår vi alla bra av så därför har jag inga problem med att läsa en gästblogg om kärlek. Kram på er alla!

21 Tentaplugg:

skriven

Hej Es, har jag möjlighet att klara tentan i statistik?

22 Karolina:

skriven

Kärlek är viktigt så låt den flöda och dela med er....:-)
Jag undrar om det finns någon ljusning på min ekonomiska situation. ...
Kramar

23 Susan:

skriven

Ja du Lotta, något medhåll får du definitivt inte inte av mig ! Du har ju tydligen funnit kärleken två gånger så varför unna oss som inte funnit den än lite hjälp på traven från underbara Ez.... ärligt talat förstår jag inte varför du läser just denna blogg om du bara retar dig på innehållet.....nä,Ez, sluta INTE me att ta upp kärlek i inläggen, det är ju trots allt din blogg o då får du ju skriva va du tycker om!

Så för att reta Lotta lite till, så undrar jag vad min kärlek jobbar me ;) ?

Kram

Svar: Han ser ut att vara chef av något slag.... kram:)
Esmaralda

24 Lycklig:

skriven

Hej!

Jag blir väldigt glad av att läsa om de som hittat kärleken, det fick mig att hoppas.
Jag var en av dem som varit singel väldigt länge.
Och Lotta, det kanske är så att om 10-20 år så är du själv en av de som längtar efter kärlek.
Jag hade med en kk men man behöver det där andra med.

Du verkar lite bitter, för annars tror jag att du hade glatt dig åt att få höra lyckliga kärlekshistorier.

Men jag håller med om att när man träffar den rätta, ja då vet man. Och det är en speciell och helt underbar känsla att veta, o hur vet man, jo det är besvarat o känns i hela kroppen.

Jag vet inte vad du haft för äktenskap innan, men även om jag nu är i ett förhållande så äter jag vad jag vill o kollar fortfarande på de program jag vill. Jag gör det jag gjorde när jag var singel, det är ingen som hindrar mig.
Men jag har det så mkt roligare nu, o nu får jag möjlighet att göra så mkt mer av det jag drömt om men inte kunnat.

Detta är min åsikt, tack för ordet.
Kramar

25 Jennie:

skriven

Nog är det väl så att de flesta av oss längtar efter kärlek och närhet och intimitet (inte nödvändigtvis detsamma som bara sex)... en kärleksfull partner att dela livet med... så då är det väl inte så konstigt att den vanligaste frågan är när/om man kommer att träffa kärleken...

Men det stämmer säkert att alltför många lever sitt liv genom att "vänta" på kärleken, låter dagarna gå och bli en slags väntan... Fast man ju hela tiden borde försöka leva livet fullt ut, oavsett om man har en partner eller inte.

Själv har jag tyvärr lite fastnat och kommer inte vidare från ett avslutat förhållande... Eller avslutat och avslutat, där kärleken bestämde sig för att välja bort mig och sitt eget barn. Det gör så ont. Jag försöker på alla sätt och vis ta mig vidare men har så svårt att släppa taget, och undrar ibland om det ens överhuvudtaget ÄR möjligt att kommer över sin stora kärlek och pappan till ens barn....

Det svåraste jag har att acceptera - jag tror inte någonsin att jag kommer att kunna göra det - är att han vänder ryggen till sitt eget barn. Esmaralda, HUR kan man göra så?????? Vad för slags människa kan göra det, och fortsätta sitt liv som om INGENTING hänt, som om han inte gjort något fel alls? Hur kan han leva med sig själv?

Har någon något tips på hur man kan komma över ett brutet förhållande? Det sägs ju att tiden läker alla sår, men jag undrar jag.... Nu har det nästan gått ett år och jag står fortfarande kvar och stampar på samma ställe, oförmögen att släppa taget och gå vidare i livet.

KRAM

26 cc:

skriven

Hejsan! Min åsikt; vad är livet UTAN kärlek??? Ingenting värt enligt mig!! Kärlek behövs och är väldigt tacksam Es att du svarar på frågor om en så viktig sak!! Tack för ordet! Ha en bra dag! Kram!!

27 Anna:

skriven

Jennie!
Åh vad jag lider med dig! Förstår helt och hållet dina känslor/reaktioner. Har exakt varit med om samma sak. Jag trodde inte heller, som du, att den smärta, sorg, förtvivlan någonsin skulle gå över. Men vet du vad... efter en ganska lång tid har toppen av dessa känslor planats ut och det gör inte så ont som tidigare. Det är som ett sår... ärret finns ALLTID kvar ...men det bleknar med åren. Självklart går det inte över av sig självt man måste jobba med sig själv (jag fick det i alla fall)dessutom har jag en helt underbar väninna som stod ut med mitt ständigt ältande om VARFÖR, HUR kunde han göra så mot mig och framför allt mot sina egna barn. Det sista har jag så svårt att som mamma att förstå. I min ilska slängde jag någon gång ur mig: "Du är inte bättre än ett rovdjur som, om dom känner sig hotade av sina egna ungar, kan ha ihjäl dom bara dom får para sig med någon annan hona!" Naturligtvis hjälpte det inte.
I efterhand kan jag se att mitt ältande, förstående vänner och att medvetet ändra mitt tänkande gjort att jag idag faktiskt kan, för barnens skull,vid olika tillfällen umgås med deras far.

Av hela mitt hjärta önskar jag dig hitta ett sätt att komma ur denna energikrävande situation.
Massor av kramar till dig
Anna

28 Alexandra :

skriven

Precis min fråga till Es idag.. Känns som att jag aldrig hittar rätt.
Ser du när kärleken kommer Es? Vet att du inte kan se i tid men ser du mig ens i kärlek?

Svar: Javisst ser jag dig i kärlek... i en stark och passionerad kärlek dessutom.. ha lite tålamod.. den kommer.. kram :)
Esmaralda

29 Fridolin:

skriven

Åh, vad jag är trött på människor med attityden "Jag tycker såhär, därför måste alla tycka såhär!" Vad är grejen med att vilja bestämma vad andra skall tycka och prioritera i sitt liv?
Jag anar en bitterhet och att du nog inte är så nöjd med din tillvaro som du vill påskina, för nöjda och glada människor blir oftast harmoniska och känner inget behov av att trycka ner andra eller gå och irritera sig. Nästa gång du känner så borde du kanske blicka inåt istället och fundera över varför du stör dig så? Vad är det inom dig själv som framkallar de ilskna känslorna? Bara ett tips i all välmening för att du skall kunna släppa, gå vidare och på riktigt bli nöjd med ditt liv.
Ta't lugnt, ta en toy.

30 orange:

skriven

Hej Es, måste jag ta första steget om det ska hända nått? vill han att jag gör det??:)

31 Stephanie:

skriven

JAG behöver verkligen din hjälp!
Jag har två barn och har ingen lust,ingen ork och vill inget. Allt ser mörkt ut. Jag undrar om han jag är tillsammans med nu verkligen är den rätte? Det känns som att han gett upp. Han har legat borta med jobbet och kommer hem och det visar sig att han flörtar med andra... Vill han inte mer? Är det här slutet för oss? Snälla hjälp mig att hitta svar. När jag frågar honom så svarar han inte alls... Allt är en enda röra...

32 H:

skriven

Lotta, precis som Es är litegrann inne på så är det Väl upp till var och en vad om upplever som viktigt? Du tycker inte att kärlek är så viktigt för dig, du har andra saker som du vill fokusera på. Vilket såklart är jättebra! :) i övrigt tror jag inte att de som skriver tror att alla andra ska vilja "ha det som de har" det låter mer som om du tror det? Du kanske borde Fundera Över varför du tror det och lägger energi på det? Kram till dig!

Es, hur blir min resa? Kommer själva resan dit och hem gå bra? Kram

Svar: Jajamän, resan kommer gå hur bra som helst och det blir riktigt fint... kram :)
Esmaralda

33 Kärlek 2014:

skriven

Jacdu Lotta, störst av allt är kärleken. Du verkar vara bitter. Och för att reta dig lite, så undrar jag om mannen min soulmate kommer in imitt liv inom kort? Kram finaste E!

34 Lillis:

skriven

Jag tycker det inte man ska lägga locket på att fråga om kärlek.Eller den rätta. Snälla Es.Hjälp mig.Kommer jag att köpa bostafsrätten eller inte? Kram

35 E:

skriven

Lotta: Kärleken är något av det viktigaste i livet ... iaf för vissa. Kärleken är den andra halvan av en själv och som vissa bara MÅSTE ha! Det är därför helt klart att vi här på bloggen frågar Esmaralda om när vi kommer möta våran kärlek samt delar med oss när vi väl har möt den. Precis som så många här är jag en utav dom som INTE har träffat kärleken och när jag väl gör det kan du räkna med att jag tänker skriva och dela med mig här till resten av alla andra läsare. Att läsa alla andras blogginlägg får en bara att känna att det finns hopp om att man själv kommer finna den en dag. Och "tro", "hopp" och "kärlek" har du väl ändå hört talas om?? Är det inte intressant att läsa på Esmaraldas blogg så ge f-n i att gå in och läs då! Bloggen håller sig vid liv ändå utan en som klankar ner på vad som skrivs!


Es: Vet att du skrev att det inte var säkert att vi hejade på varandra men är det någon jag vet vem det är (som spanar in mig lite extra) eller är det någon som tittar på mig i smyg?? Kommer han ge sig till känna?? Kommer vi inleda något med varandra??

Tacksam åter igen för svar!
Kramar

Svar: Jag tror inte han ger sig tillkänna men du kan upptäcka honom om du är extra uppmärksam.. dock är det inte en person som du faller för... kramar :)
Esmaralda

36 anki:

skriven

All you need is LOVE !
Kärlek till dig Esmaralda ! För all hjälp du ger oss i stort och smått !
Kärlek till dig Lotta ! Härligt att du klarar dig utan den ! Hoppas du hittar din längtan igen Kärleken omger oss med liv och hopp vare sig den är till människor eller djur

Esmaralda Ser du om något mörkt närmar sig ? Har krånglande kropp just nu ...
Kram anki

37 anonym igen:

skriven

Lotta,jag tycker faktiskt lite synd om dig,du verkar mycket egotrippad,du är dig själv närmast.Naturligtvis är det bra att du kan välja själv hur du vill ha ditt liv,har du haft mycket dominerande karlar innan?Du har nog inte upplevt riktig kärlek,där man ger och tar,och ger varandra utrymme.Radio Kristianstad hade häromdagen temat " säg nej till andra och ja till dig själv".Bra i och för sig....säg inte ALLTID ja till andra,men man máste ge av sig själv.Hur skulle det vara om alla säger nej till dig!!Jag tycker att världen ska drivas av vänlighet till andra människor,av hjälpsamhet till dom som behöver vár hjälp,att vi BRYR oss,och KÄRLEKEN är störst.I mitt avslutade äktenskap gav jag,men fick inte tillbaka.Just nu lever jag ensam,precis som du kan jag välja när,var och hur.......jag var det bra.....men det fattas en pusselbit i mitt liv,och det är den sanna,djupa kärleken,att ha" honom " bredvid min sida,som bryr sig om mig,hjälper mig när jag har det svárt,som intresserar sig för hur min dag varit,som stöttar mig i mina ibland vansinniga projekt,som delar min glädje......som sagt,jag tycker synd om dig Lotta,du har inte fattat meningen med livet här pá jorden.
PS,hoppas denna kärleken kommer till mig..

38 Mollan:

skriven

Jag tycker det är inspirerande och roligt när någon berättar om en kärlek, man blir varm i hjärtat av folk som är lyckliga oavsett anledning.
Mitt tips till dig är följande: låt bli att läsa om rubriken tyder på en kärlekshistoria så slipper du störa dig! ;) Folk blir lyckliga av olika saker, du blir det som singel, och det är väl bra det med! :)

Es: När det gäller jobb har jag en liten fråga: det går lite upp och ner efter behov eftersom jag går på timmar.. Ser du om jag får nåt längre vikariat i början på nästa år?
Jag trivs ju så bra med "mina" gamlingar! :)

Svar: Ja, de gamlingar trivs så bra med dig.. du är jätteskicklig på det du gör och du har hjärtat på rätt ställe.. och det blir mer jobb.. kram:)
Esmaralda

39 Zita:

skriven

Kärlek kärlek den är viktig för oss alla. Det behöver vi alla. Till er alla från oss alla önskar jag er mycket kärlek. Hej Esmaralda tror du det kommer gå bra för mig och min dotter i Stockholm ska åka dit för provfilmning för film kramar. :)

40 Lil:

skriven

Haha, det var ord och inga visor. Visst är det bra (oumbärligt) att ta hand om sej själv och hitta sin egen styrka, men måste man verkligen välja på det sättet? Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Kanske svårt att våga tro på kärleken bara, om man blivit mycket bränd. Men de allra flesta vill nog ändå göra det...

Esmaralda, jag funderar lite varför han egentligen ställde in vår planerade träff för några veckor sedan? Visserligen kände jag i efterhand att det nog var bäst att vi inte sågs, att jag inte riktigt har tid för det just nu. Men jag undrar ändå lite vad som hände och om vi kommer att träffas nån gång igen?

Kram :)

Svar: Det ser ut som om det finns någon annan i hans tankar och jag tror att detta var anledningen till att han ställde in.. kram:)
Esmaralda

41 Diana:

skriven

Vad ser du mig göra på nyår?

42 Anonym:

skriven

Vad ser du mig göra på nyår?

43 Ingela:

skriven

Välkommen hem Es, så kul att följa dig på resan!

Vad gäller dagens blogginlägg så suckar jag bara, låt var och en fråga vad de vill. Jag tycker att det är jättemysigt att få ta del av andras berättelser om när de hittat kärleken... Det är ju valfritt att läsa denna blogg och Es påpekar ofta att det är allas blogg, alltså att vi ska kommentera och svara varandra, ska vi då välja vissa ämnen som är ok, tillåtna att ta upp?

Jag är just nu orolig över dottern som ska börja en utredning pga högt bltr. Hon har för ett par år sedan gjort en del undersökningar som inte ledde vidare, men nu ska de göras om, och jag känner mig jätteorolig, vad kan det vara för fel? Åh, att man alltid ska vara orolig, mer elr mindre, för de små liven!! Skulle tro att alla som har barn känner igen sig...

Es, med en krasslig dotter borde jag ju fråga om du ser ngt kring detta, men vet att du inte riktigt vill svara på sjukdomsfrågor. Frågar ist ngt jätteytligt, ser du vad min kommande kärlek, om det nu verkligen finns ngn, arbetar med...? Kunde inte låta bli en kärleksfråga just idag, sorry...

Ha en fin dag!
Kram Ingela


Svar: Våra barn oroar vi oss alltid för.. spelar ingen roll hur gamla de är !! Jag är exakt likadan !! Kort kan jag bara säga att jag ser ett långt liv för din dotter... och vad det gäller din kommande kärlek så ser jag att han trivs med sitt jobb.. han har studerat... han har en bra position... men exakt vad.. det ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

44 Secret:

skriven

Har ja någon beundrare som ja inte har ngn aning om (kille) ? Om ja kännetecken?
Tack

45 Miltons mamma:

skriven

My holy God vilken bittertant!
Läs det som intresserar dig, inte det som IRRITERAR dig
Det stjäl din energi. Och gör dig förmodligen ännu bittrare

Jag läser GÄRNA inlägg om att folk funnit sin stora kärlek. Särskilt när de fått seans av Ez . Jag hoppas såååå innerligt att MIN livspartner dyker upp rätt snart.. Har gått igenom så mycket den senaste tiden och äkta kärlek skulle sitta så underbart fint nu. So come on!!! Mer kärlek och vänskap 😃

Måste jag gå igenom tvisten (hearingen vinter 2014) först innan jag hittar MIN KÄRLEK???

Kjam

Svar: Hemskt ledsen men det finns sådant som pekar på att du måste det.. även om jag önskar det vore annorlunda.. kram :)
Esmaralda

46 Anna E:

skriven

Precis, kärleken är stor och den av något ska väl finnas med på din blogg.

Jag undrar om jag får a-kassa om jag söker nu?

47 Helena Ir:

skriven

Så bra Lotta att du fick säga vad du tycker!
Själv har jag förhållanden bakom mig som
jag är glad för att de just är "bakom mig".
Men Lotta jag håller inte med dig för fem öre!
Kärlek är underbart när det träffar rätt..
Låt människor få fortsätta att glädjas
åt detta..för jag tycker att det är så
härligt med dessa inlägg om att någon träffat
sin livspartner..
För dig räcker det med en KK..okej!
Men vilken tur att vi är olika..

Kram och en kärleksfull onsdag till
alla på bloggen!

48 Anonym:

skriven

Kommer examinationen i statistik gå bra?

Svar: Ja, det känns absolut så... andas lugn.. kam:)
Esmaralda

49 Jenny:

skriven

Nej tack till att ha en kk. För mig känns det bara som konstgjord andning. Nej fram med kärleken, vi behöver mer kärlek i den här grymma världen.

50 IM:

skriven

Hej! Visst kan kärlek vara viktigt men på ett sätt håller jag med dig Lotta det är många frågor om kärlek, men jag antar att det är tonåringar som frågar mest, i den åldern är kärlek och killar ALLT.
För mig är ett jobb viktigast, jobb som jag hoppas innerligt att jag får snart eller måste få snart? Kommer jag att få det SNART Esmaralda??......Kram

Svar: Ja, du hittar jobbet.. och allt lugnar ner sig.. du kommer att må väl..kram :)
Esmaralda

51 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Känner mig bara tröttare och tröttare ju mer tiden går. Har varit så i många år nu. Det tycks inte finnas någon läkare som kan säga vad det beror på. Det är så mycket jag som snart 70-åring skulle vilja sätta igång med trots min ålder, men dagarna går och ingenting händer, därför att jag inte orkar och min handlingskraft är borta. Har under 2 års tid prövat olika alternativa behandlingar för ca 20.000:, men det kanske inte finns någon hjälp. Är det någon idé att över huvud taget fortsätta, eller ska jag inse att det är karmiskt betingat. Hoppas att du kan ge mig hopp.
Nu är väl Mannabonne glad att ha Matte hemma igen. Kram, kram till er båda.

Svar: Mannabonne blev såååå lycklig.... och vad det gäller din hälsa så ser det ut som om du kan ha en brist på någonting som orsakar din trötthet... så ta alla prover du kan... jag tror faktiskt att man kommer underfund med vad det handlar om.. och glöm inte att äta en stor dos D vitamin varje dag.. kram :)
Esmaralda

52 Marie:

skriven

Hej Esmaralda!
Känner mig bara tröttare och tröttare ju mer tiden går. Har varit så i många år nu. Det tycks inte finnas någon läkare som kan säga vad det beror på. Det är så mycket jag som snart 70-åring skulle vilja sätta igång med trots min ålder, men dagarna går och ingenting händer, därför att jag inte orkar och min handlingskraft är borta. Har under 2 års tid prövat olika alternativa behandlingar för ca 20.000:, men det kanske inte finns någon hjälp. Är det någon idé att över huvud taget fortsätta, eller ska jag inse att det är karmiskt betingat. Hoppas att du kan ge mig hopp.
Nu är väl Mannabonne glad att ha Matte hemma igen. Kram, kram till er båda.

53 68:an:

skriven

Goddagens!
Es, hoppas du inte påverkas av vad andra tycker och tänker.. Du har fått en gåva att kunna hjälpa och stödja andra på olika sätt.. Hoppas att du inte sätter dig över dina medmänniskor och börjar tycka och tänka över vad som ska vara viktigast för just den människan här och nu.. :)
Önskar alla en fin dag.. Kram

Svar: Jag är ju en ganska istadig gammal tant.. och gör precis som jag själv tycker.. när det kommer till kritan.... kramar :)
Esmaralda

54 Helena Ir:

skriven

Jag såg en fråga här bland kommentarerna
som även intresserar mig..
Kan du Esmaralda se vad mannen i mitt
liv jobbar med?
:)
Kram :)

55 Väntar:

skriven

Hej Esmaralda! Blir livet bättre snart?

KRAM

Svar: Absolut.. det blir bättre... sakta men säkert...och till slut riktigt bra..kram :)
Esmaralda

56 Nelly:

skriven

Hej!

Ser du i vilken riktning min karriär utvecklar sej närmaste månaderna?

Svar: Något positivt händer som har med jobbet/karriären att göra.. det ser knappt ut att vara något av värde FÖRST.. men det blir det... kram :)
Esmaralda

57 Mia:

skriven

Hej Es.
Finns A kvar å vill träffas när jag är färdig med V????
Jätte kram på dig
/Mia

58 nanonym:

skriven

Hej! jag är i en liknande sits. Alla mina (få) förhållanden har bara gått snett och "bra" karlar har jag aldrig träffat o då börjar vi från familjen. Dvs inga bra modeller alls från barnsben som psykologerna vill se det hela. 40+ aldrig gift, inga barn, inget sex på 2,5 år men det är delvis ett medvetet val, behöver det inte men vill ha ett fungerande parförhållande med en man, inklusive bra sexliv. Till Jennie: - vad för slags människa kan vända ryggen åt sitt eget barn. MÅnga helt normala män i vår omgivning du ser hela tiden. Min farsa, ingen alkis, inte fattig "helt vanlig" så att säga, men en iskall människa. En sorts psykopat trots att han aldrig varit i behov av mentalvård. Men mången annan, man kan nog när man sätter sig själv i första rummet och i bland kan det vara egoism men ibland en sund kärlek till sig själv faktiskt. Jag har länge o väl undrat hur min farsa kan leva med sig själv men det är faktiskt slöseri med allt att fundera på det! Samma gäller att fundera på hur ngn man kunde lämna mig, hans livs kärlek, ljus och klippa... Men jag vill ju gärna träffa nån som inte lämnar mig ;)?

59 Anonym:

skriven

Finns det ngt som min hund på 1 1/2år skulle vilja säga till mig?

Svar: Bara att din hund älskar dig väldigt mycket... och har förtroende för dig.. kram:)
Esmaralda

60 vågar ja lita på henne:

skriven

Lotta- kärlek är viktigt och alla vill nog veta när dem kommer möta sin rätta!!! Hej Ez! Vågar jag verkligen lita på T.S?? vi är arbetskollegor och umgås mycket på jobbet, men känns som hon pratar skit bakom min rygg och vill mig illa, stämmer det?? Kramar!

Svar: Ni är olika.. hon pratar en hel del men vill egentligen inte illa... hon har dock svårt att bevara förtroenden.. kram :)
Esmaralda

61 Agnes:

skriven

Åh fan, Lotta...du anser att andra skall rätta sig efter dig och vad du tycker. (Hm, kanske därför du är skild två ggr) Es skall alltså skippa kärleksfrågorna, det är det du anser? DU gillar Es blogg skarpt, men fifan för allt jävla kärlekstrams, det är alltså så du menar?

Folk får gärna, enligt dig, ventilera sådant som DU anser vara värt att ödsla tid på...i din värld? Men jävlars, om de där andra, eller "ALLA ANDRA" som du nu så pedagogiskt lägger upp det, tramsar till den blogg du gillar skarpt, med isch och usch, kääärleksfrågor...ja, Lotta, hur fan tänker folk, som inte respekterar dig med att hålla sin jävla kärlekslängtan där den ska vara...väl inkapslad i deras eget, lilla huvud, så att du Lotta, nu inte behöver irritera dig på något som tydligen för dig är väldigt frustrerande att läsa om...

Alltså Lotta, så här är det för mig...I grund och botten så tror jag inte på kärleken. Fakta. Skulle den finnas, så dyker den upp. Men för mig så är det egalt, då jag både känner mig för gammal, för cynisk, för krass, för logisk och alldeles för upptagen med mig själv och mitt jävla liv, som för tillfället INTE är någon dans på rosor. OM det nu skulle finnas en man som skulle kunna tänka sig att älska en sådan streber och utflippad människa som jag nu är, så skulle jag anse denne person troligtvis vara besittning av någon psykisk störning...och jag behöver inte mer "spänning" i mitt liv med att även ha en partner som ses som galen.

Därför när jag orkar, så "tar" jag mig en KK. Perfekt lösning. Men så jävla tröttsamt, då dessa efter ett tag får för sig att vi har något med an just bara sexet, ihop.
Män har en tendens att bli väldigt förtjusta i mig, tyvärr.

Så, du Lotta, jag bryr mig inte heller om någon kärlek, då jag, som sagt, anser att jag inte besitter förmågan till att vare sig älska en man, eller bli älskad för den jag är.
Däremot älskar jag mig själv, och nöjer mig med det.

Äger dock förmågan till att glädja mig åt de som nu funnit kärleken, och de som faktiskt hårdnackat TROR på kärleken...vem är jag att missunna folk det?
Skall jag sätta mig till doms över alla de som nu faktiskt har kärleken som drivkraft? Hur kan man som medmänniska fördöma andra människors känslor?

Det Lotta, kanske du skulle ta och fundera på...vad det är som gör att du nu tror dig veta hur andra ska känna när det kommer till det som källas "Kärlek", och att "Älska"!

Kram!

62 Promise:

skriven

Håller han vad han lovat ang gåvan?

63 Korkade Fördomar:

skriven

Hej Es! Fick mig ett gott skratt när jag läste Malin Johanssons blogg, en norrländsk tjej som bor i Skåne. Hon skriver om skåningars fördomar om Norrland. Hur kan folk vara så trångsynta och fördomsfulla????? man tror ju inte att det är sant. Hoppas att du Esmaralda inte är sån. Du borde läsa hennes blogg du ska ju snart upp till Västerbotten. Kram. Malinthewriter.Wordpress.com

Svar: Nä... fördomar är jag rätt fri från.... hoppas jag verkligen.. kram & tack för tipset.:)
Esmaralda

64 .:

skriven

Hej Es!
Tycker det låter mest som att Lotta är lite avundsjuk på att andra har hittat kärleken och har det bra för vem skulle inte vilja ha kärlek :p
Min fråga handlar även om kärlek ;)
Min magkänsla säger mig att både J och E är intresserade av mig och jag även i båda men det hela är komplicerat ser det ut att bli nått med nån av dom:)))? Dom båda är väldigt fina personer :))
Kram

Svar: Jodå, båda är intresserade.. men jag tror inte att du är tillräckligt intresserad för någon av dem när det gäller kärlek.. även om det är goa grabbar.. kram :)
Esmaralda

65 Ha:

skriven

Hej Es o alla andra!
Håller verkligen inte med Lotta, kärlek är livets största gåva o såklart att man undrar kring det och vill kunna ställa frågor. Alla har spruckna förhållanden, men inte behöver man vara dyster över andras lycka för det! Glädjas åt andras lycka verkar vara något du inte verkar veta något om och i mina ögon gör det dig Lotta till en sorglig människa!
Fine att du trivs med dina val i livet, lycka till men lär nog bli tråkigt när du är över 80 o har stött bort folk för att du inte kan glädjas över andras lycka!
Störst av allt är KÄRLEKEN!
Kran

66 Ha:

skriven

Hej Es o alla andra!
Håller verkligen inte med Lotta, kärlek är livets största gåva o såklart att man undrar kring det och vill kunna ställa frågor. Alla har spruckna förhållanden, men inte behöver man vara dyster över andras lycka för det! Glädjas åt andras lycka verkar vara något du inte verkar veta något om och i mina ögon gör det dig Lotta till en sorglig människa!
Fine att du trivs med dina val i livet, lycka till men lär nog bli tråkigt när du är över 80 o har stött bort folk för att du inte kan glädjas över andras lycka!
Störst av allt är KÄRLEKEN!
Kran

67 Kiwi:

skriven

Hejsan!
Tror du jag skulle klara av utbildningen jag så gärna vill gå, både med tanke på ekonomin och den psykiska pressen?

Svar: Ja, med god planering klarar du det fint.. kram :)
Esmaralda

68 Petra:

skriven

hur ser kärleksfronten ut för mig? Är R ytterligare intresserad eller har han bara använt som ursäkt att han är upptagen och inte kan prata?

69 Frida:

skriven

Fy, vilket bittert och otrevligt gästbloggeri idag och jag må då säga att det är bra mycket mer ointressant att veta att Lotta har knullkompisar och njuter av sex än när folk är glada över att de hittat kärleken. Jag tyckar att kärleksbloggarna är jätteintressanta, det är roligt att läsa om när andra har lyckats och ofta så är det spännande läsning. Kärlek är viktigt för alla, förmodligen det viktigaste som finns i livet. Mer kärlek på bloggen!!!!!!

Kram till er som gillar kärlek!

70 undran:

skriven

Hej Es! Själv tycker jag att kärlek är de viktigaste i livet, finns ju så många olika typer av kärlek o utan den skulle livet kännas väldigt meningslös. Så därför undrar jag ju om det blir något seriös mellan mig och Robert? kramar

71 Malin:

skriven

I seans såg du inga perioder av arbetslöshet, när jag ändå blev arbetslös svarade du här på bloggen att det iaf inte skulle finnas några längre perioder! Sen såg du att snart, el det dröjer inte länge innan du får ett nytt jobb.. Ändå har jag nu varit arbetslös i över ett halvår!!? Ja, det här är ju ingen "exakt vetenskap", men ser du någonting mer än att jag kommer få jobba någon gång igen innan pension?

Svar: Jag är ledsen... det kan bli fel.. men faktum är att jag SER jobb för din.. jag ser en sysselsättning och en inkomst.. och jag ser att du trivs.. kram :)
Esmaralda

72 MIKRO:

skriven

Klart vi vill läsa om kärlek ... Precis som allt annat som tillhör LIVET! <3

E! Ser du om älskliges min hittar jobb snart och fall om du ser kanske ett hus och någon bebis till nästa år ? Kram

Svar: Jag ser att du mycket faller på plats.. jobbet verkar komma först och därefter resten.. kram :)
Esmaralda

73 Skorpan:

skriven

Wow Lotta, kan riktigt känna din ilska o frustration i inlägget. Bra, o hoppas det känns bättre nu?

Som den obotliga romantiker jag är, trots allt, så tycker jag om att läsa dess "solskensberättelser" om KÄRLEKEN :). Det är ju så underbart när den kommer i ens liv, o stannar också för den delen ;D.

Ska nu inte fråga nåt om detta ämne idag, för jag är inte mottaglig för kärleken ännu. Många andra bitar ska falla på plats före det, t.ex. studier o vad det nu sen är, barnmorska?

Nej, en så ytlig fråga, o konstig, gällande min andning som känns så ytlig, vad är det som orsakar detta Es? Känns som om jag inte riktigt får in tillräckligt med luft i lungorna :(.

Hoppas jetlagen lagt sig o frysen snart är fylld med köttbullar Es :).

Kram Skorpan

Ps. Agnes, vad är nu ålder mer än några siffror?

74 Erika:

skriven

Alla är vi olika vad vi anser som viktigt. Sedan tror jag utifrån Esmaralda och vad hon en gång spått, om det gått tio år eller ett osv. så kan det säkert vara roligt för henne att får vetskap om att hennes spårdom slog in till slut.

Som sagt det är olika vad vi människor prioriterar som viktigt.

Kram och har en riktigt bra dag Esmaralda och ni andra. Nu ska jag återgår till sängen och mina fula baciller.

75 .:

skriven

Tack Es för ditt svar :)!
Nog är jag allt intresserad av J och skulle mycket väl kunna se oss i ett förhållande dock omständigheterna som är just nu gör de svåra då han bor på andra sidan av jordklotet ;)

76 Mamman (som varit med från början):

skriven

Oj *fniss' det var ett uppfriskande inlägg idag! ;)

Jag kan hålla med dig Lotta om en sak du skriver. Du skriver att du tar hand om dig själv i stället för att gå och längta efter Kärleken.

Det måste man göra. Det är ju inte så att Drömprinsen kommer och fixar allt till en.

Tvärtom så får man fixa sig själv först och SEN kommer han.

Och det är faktiskt det jag själv har gjort nu i drygt fem år som singel.

Jag har gått igenom djupa dalar och några toppar under dessa år som har gjort att jag har utvecklat och stärkt mig själv enormt mycket!

Jag har ändrat riktning radikalt i livet och omskolat mig på "äldre dar" (44) och går nu med stormsteg in på min nya väg i livet.

Jag har studerat och sagt upp mig från min fasta tjänst som jag vantrivdes med och fått en ny fast tjänst där jag stortrivs.

Jag har övervunnit svårigheter med mina barn.

MEN samtidigt har jag förstås drömt om Kärleken hela tiden - utan att det har hindrat mig ifrån att leva!

Så nu måste jag ju fråga dig Esmaralda (med glimten här i öga)t om det skulle kunna bli nån liten romans för första gången på dessa år med killen jag har börjat snacka med på nätet!!!??? Hoppas!!!! Vill inte glömma bort DEN biten av livet mer nu!!!! (nej, nån KK har jag inte lyckats hitta på dessa år *suck*)

Önskar er alla en helt underbar dag!!!!!

Svar: Ja det KAN det bli.. han är helt klart mycket intresserad.. från är bara om dina känslor håller när ni träffas irl.. jag tror att hans känslor bär.. kram & så kul att du är med här på Blogg.se också..
Esmaralda

77 Mia:

skriven

Hej Es!
Vill A ses fortfarande?..när jag är färdig med V?
Kram

78 höst:

skriven

Oj, vilka energirörelser i bloggen med bloggsvar idag. Blir nästan matt.. Hett ämne, kul att folk uttrycker sin åsikt.
Må kärleken drabba oss alla!

Modigt av dem som vågar fråga om kärleken kommer under 2014, det tror jag inte på för egen del, så avstår därför från att få det "svart på vitt". Men,frågan om vad den kommande Mannen ser ut att jobba med hoppar även jag på?

Svar: På något sätt jobbar han med sin dröm.. något han alltid velat.. han är uppskattad och jobbet ser ut att vara lite ovanligt.. jag ser inte exakt... kram :)
Esmaralda

79 Lillis:

skriven

Ska jag köpa lägenheten?? Är både och för den.. Kram

Svar: ärdu inte 100 % för - så avstå hellre och vänta på ett nytt tillfälle.. kram :)
Esmaralda

80 E-L:

skriven

Såklart är det jättekul och härligt att läsa om dom som hittat kärleken. Är det något som är positivt är det det. Också roligt för oss som blivit spådda att spådomar slår in. Att tjafsa och gnälla i inläggen däremot är sådant jag kan vara utan. Sådeså.

81 Carola:

skriven

Hej Esmeralda. Jag vill börja med att tacka om jag inte redan och gjort det . Jag frågade dig en gång om jag skulle få tvillingar och du hade rätt. Det var inga tvillingar ! Jag har liknande förmåga som dig men har väldigt svårt att lyssna till mig själv. Min kompis har skrivit till dig och fått många bra svar via mail, tänkte att jag skulle göra det samma. Kostar det då 500 kr eller vad kostar det ? Och hur går man tillväga.
Tänkte också höra snabbt om du ser.. Kommer jag att bli predikant ? Hoppas du svarar , jag har ju redan ställt en fråga gratis..
Var på Passagen innan med och bloggade. Kul att vi hoppade till samma ställe .

Svar: Du är välkommen att maila mig: [email protected] så mailar jag tillbaka att information för seans !! Du blir predikant.. det ser lite speciellt ut omkring detta... ja.. jag tror vi var många som hoppade av Passagen.. kram :)
Esmaralda

82 Nelly:

skriven

Lotta tror du missat Ezmaradas tidigare inlägg och återkommande påminnelser om att detta är allas blogg.

Uppenbarligen finns det ett stort behov av kärlek hos oss människor och därmed skrivs och ställs det oftast frågor om just detta ämne.

Jag får en känsla av att du innerst inne själv skulle vilja träffa den rätta personen men att du kanske gett upp och att du förträngt detta.

Nej Ezmeralda, bloggen är så bra som den är och jag älskar läsa alla inlägg från dom som hittat sina soulmates. Det är ju bättre än en hollywood blockbuster romcom!!!

Hoppas du hittar din soulmate Lotta, kan nog tänka mig det ger dig mycket mer än en kk.

Kram

83 Mimmi:

skriven

Hej alla!

Att inte vilja se och höra om hur andra lyckas eller vill lyckas i kärleken - det ligger helt klart besvikelse bakom.

Då jag äntligen vågade skilja mig från min man som jag varit ihop med i 24 år, så blev jag illamående av romantiskt trams. Ville ha nya lägenheten att vara så oromantiskt som bara går, ville absolut inte läsa om romantik.. osv. Meeeeen... det var då det.. Som tur kan vi ändra oss, öppna oss och låta kärleken komma. Jag hittade en alldeles underbar kille som är raka motsatsen till exet - tack och lov för det - och nu skulle jag igen kunna inreda romantiskt, läsa romantiska böcker osv osv.

Jag tycker det är såå roligt att läsa här hur Es har haft rätt i sina spådomar om hur, när, var den rätte kommer emot!!!!

Fortsätt i samma stil.

Den som är "allergisk" och inte vill läsa om sådant - LÅT BLI!!!! Det är upp till var och en vad man vill läsa...

Tack Es för en intressant blogg där alla får skriva om vad den vill och fråga om vad den vill - även i fortsättningen!!

Kram på er alla!

84 Vi två :):

skriven

Hej Es!

Min kille och jag ska ut och resa imorgon. Blir det mycket kärlek under resan <3 ?

Tack o kram!

Svar: Ja, det blir det.. kram :)
Esmaralda

85 Lma:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur kommer min date med T att gå?
Är så nervös!
Kram Lma

Svar: Det går fint...du har inget att oroa dig för.. kram :)
Esmaralda

86 Gabriella:

skriven

Hm, lite misstänksamt att Lotta hyser sådant agg till de som vill hitta äkta och sann kärlek ;) Kanske tyder på att det är något hon innerst inne också skulle vilja ha :) ? ...

Kram

87 Bohista - konst, livsstil och yoga:

skriven

Dem här orden räcker väl som svar till det här gästinlägget:
"Peace, love and understanding"

Det är allt som är viktigt, förståelse för andra människor, frid och kärlek. Kärlek är livet. Man kan vara stark i sig själv och älska någon utan att äga den personen, men vad vore världen utan kärlek?

88 Linda:

skriven

Kärlek som är så härligt (när den är bra iaf). Jag hoppas varje dag på kärlek & lycka, men som det ser ut nu i mitt liv är det nog kört för det..

Kommer han någonsin skärpa till sig & bli bättre? Finns det något inom honom som bryr sig & ångrar sig eller är han helt avstängd??
Jag förstår inte någonting av honom..

Kramar & välkommen hem :)

89 Penrose:

skriven

Herregud vad du låter bitter :-(
Vad gör du här överhuvudtaget, med din krassa inställning till vad du anser att vi läsare ska och inte ska skriva om, och vad du tycker att Esmaralda ska pch inte ska tillåta gästbloggare att skriva om...?!
Du skriver: "Sedan sista skilsmässan har jag vuxit mig stark. Och i den styrkan vill jag inte att en kärlek ska göra mig svag".
Det låter inte som om du blivit "stark" av dina erfarenheter utan mest skadad och därigeneom armerat dig.
Jag tycker synd om dej.

90 Bibbedibo:

skriven

Min kommentar till det här med att söka kärleken är: Sök inte hela tiden efter den känslomässiga rusningen. Stanna upp se på personens egenskaper. Kan du respektera den här personen och hans/hennes åsikter/sätt att vara, kan du leva med det? Jag tycker att det handlar mycket om att stanna upp inte bli fast i det ständiga sökandet efter något bättre. Det finns ingen som är fullkomlig, skulle det finnas så skulle det säkert bli tråkigt.

Jag har en fråga till Esmeralda. Jag har i flera år sökt kontakt med mina guider och hjälpare. Några ggr har jag hört av dem men varför går det så trögt?
Vad ska jag göra, lyckas jag?

Kramen

Svar: Ha tålamod. Du är på rätt spår och kontakterna blir starkare,,, meditera gärna.. de finns omkring dig.. kram :)
Esmaralda

91 elise:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag tänkte fråga dig ifall det är jätte dyrt att få en seans utav dig ?

sen undrar jag i fall jag kommer in på min drömutbildning nästa år utomlands ?

kramar Elise

Svar: Jag ser att du läser utomlands men inte när.. mailar mig så skickar jag info om hur en seans hos mig funkar kram:)
Esmaralda

92 Therese:

skriven

Hej! Jag älskar kärlekstjat. När kommer jag förresten träffa min :) Kram

93 jenny h:

skriven

Kärleken är väl det bästa som finns. Jag blir bara glad när någon berättar att dem träffat någon. Tycker man illa om det så måste där vara något som har gått snett ?

94 Original Nelly:

skriven

Oj nu såg att det är en ny Nelly här, förra kommentaren med hänvisning till Lottas inlägg är från mig :)

Kram

95 Till Lotta!:

skriven

Hur kan man bara hata kärleken så mycket som Lotta gör? Denna blogg är till för att ställa frågor om allt...Avskyr när "sådana människor" som du kommenterar så negativt. Blä blä blä..

Till ES: Snälla inga fler inlägg från LOTTA,orkar inte läsa om vad "HON" tycker är rätt&fel!

Ps:LÄGG INTE LOCKET PÅ DET VACKRASTE ÄMNET.. KÄÄRLEKEN<3
Mvh/Emma!

96 S:

skriven

Hej esmeralda
Ser du vad min stora kärlek har för yrke eller vad han gör?

97 S:

skriven

Hej esmeralda
Ser du vad min stora kärlek har för yrke eller vad han gör?

98 Ivanka:

skriven

Måste bara ställa en fråga om kärleken idag Es:)))

Hur ser min nästa ut & på vilken plats möts vi?

Mycket tacksam för svar<3

99 Jennie:

skriven

Hej Es. Kommer jag träffa den amerikanska killen jag nyss börjat chatta med? Kan det bli nåt? Han har nyss varit i Sverige på jobb och han kommer förmodligen tillbaka inom ett halvår igen.. Kram

100 Emilia:

skriven

Ser du mig i någon kärlek nästa år?eller kommer jag fortfarande "försöka" lappa ihop mitt nuvarande så kallade förhållande med N,mitt liv står verkligen stillaaa,blir de någon resa till asien som jag verkligen vill göra snart?:// tacksam för lite framtidsrådgivning

Svar: Det är snart dags för dina definitiva beslut vad det gäller N... och en fin resa ser jag för dig.. kram :)
Esmaralda

101 Nelly:

skriven

Tack för svaret:-) Då håller jag ut ett tag till.

102 Mamman (som varit med från början):

skriven

Tack för ditt svar Esmaralda! *suck* aldrig kan det tända till för mig....varför är det oftast så att killen fattar tycke för mig men jag känner från sekund ett att det inte är mannen i mitt liv!?

Förresten försvann du från Facebook igen....?

KRAM!

Svar: Jamen det KAN bli bra med den här killen.. var positiv och ha positivt fokus... jag var bara ett litet tag på facebook som ett försök att hitta gamla följare från Passagen .. men nu när Passagen startat upp igen så kan jag ju tipsa där om den här nya bloggen.. kram :)
Esmaralda

103 Daniela:

skriven

Jag tycker att kärlek viktigt i livet. Borde kompisens,föräldrarnas och pojvkän eller sin mans kärlek. Men alla har ju olika åsikter om det.

104 carina:

skriven

Det var ett märkligt inlägg från Ingela. Tror att alla innerst inne längtar efter kärlek, till och med du.
Själv har jag haft svårt att ta emot och ge kärlek, det har i sin tur resulterat i många förbindelser som har varit påfrestande för mig. Har jobbat mycket med mig själv och längtar naturligtvis efter kärlek men tycker att jag har ett ganska bra liv ändå. Lever ett självständigt liv med bra jobb och har det bra ekonomiskt.

Är lite förhoppningsfull då ES säger att jag ska möta min soulmate, lite sent i livet kan man tycka men samtidigt blir man aldrig för gammal för kärlek.

Kram
Carina F

Svar: Är man bara öppen för kärleken då blir det aldrig försent... och du kommer att träffa så rätt Carina.. kram :)
Esmaralda

105 Sense&S:

skriven

Men Lotta då, om det är nu någon som skall bli trött på kärleksfrågor, så är det Es själv och inte du. Hon har väl aldrig klagat, varför skall du göra det?
Dessutom är det ju alldeles underbart att folk delar med sig av sin lycka och ger hopp till oss andra suktande. Du behöver ju inte delta på något sätt. Låt oss andra njuta i fred!!

106 Emilia:

skriven

Tusen tack Esmaralda!!<3 Blir det något med T isf? Behöver inte vara seriöst? Det jag iaf insett är att man aldrig ska glömma att respektera sig själv. "Never chase love, affection or attention. If it isn't given freely by another person it isn't worth having." Alllt löser sig förr eller senare..

107 M:

skriven

Lotta lär aldrig tagit sig till denna kommentar då det var mycket kärleks kommentarer
:-)


Lotta verkar vara riktigt trött på att ha en partner! nåväl hon har varit gift 2 ggr men andra som sysslat med annat än att ha en partner ska inte de också få bli trötta på att ha det? Jag har själv inte varit gift men jag byter aldrig bort att den himmelska drogen förälskelse mot KK,  låter som Lotta, som många andra, inklusive mig, stannat kvar i förhållandena för länge!, det händer ju att folk i förhållanden slår ihjäl varandra, det är inte  konstigt att det blir så.. , det är lätt scrolla förbi all text som inte är intressant i bloggen, jag är inte trött på dig Lotta! :-)


Kram

108 Peter:

skriven

Jag tror starkt på kärleken, men blir lika ledsen varje gång jag läser om (svenska) kvinnor som tycks gett upp pga tuffa livserfarenheter.

Finns en tjej som jag sätter i första rummet, hon betyder mer för mig än vad jag själv gör, hon saknar kärlek men lever hellre ensam just därför att hennes tidigare relationer sårat henne mycket.

Så det är inte frågor om ekonomi, jobb, spel som jag behöver hjälp med utan det är bara en enda fråga, det enda som betyder någonting, och det är om kärlekens varför eller varför inte?

Hon lever hellre ensam, så precis som i sången så går jag hellre ensam i väntan på henne än att skaffa en kk eller annan kvinna som bara hamnar på en andra plats... första platsen är ju redan tagen och den har hon lika mycket nu som första gången vi träffades för ett år sedan. Hon vill inte ha den lika lite som hon vill ha mig. Hon har aldrig bett om min kärlek, det har inte jag heller gjort. Men hjärtat vill ha vad hjärtat vill ha och det går liksom inte att ljuga för sig själv. Så hon går ensam och jag går ensam. Och innan ni avfärdar hur blind eller galen kärlek kan vara, speciellt bland oss män som är lite tröga och ingenting fattar, tänk på att vi kan bli precis lika sårade som alla andra. Jag är ingen martyr men står hellre för de känslor som jag har och lever med den glädjen eller sorgen än någonting annat. För att inte älska den man älskar, vad är det då för mening med resten av livet?

109 G:) :

skriven

Er det dumt å sende melding idag til R angående helga?

Svar: Kanske du ska vänta lite ? Kram :)
Esmaralda

110 Längtar:

skriven

Hej EsmaRlda,
Kan du se när jag träffar den rätta för mig? Söker han upp mig eller jag honom?

Svar: Han tar initiativ och ni möts när du är lite finklädd.. kram:)
Esmaralda

111 Sevda:

skriven

Hur många barn(ålder) har min framtida när vi möts?

Tack&kram!

112 Sassäh:

skriven

Hääyy! Kika gärna in på min ganska nya fotoblogg. Inga kommentarer kan tas emot dock, men hoppas du finner den intressant! :) KRAM

113 Sunrose:

skriven

Händer det något överraskande roligt som glädjer mig snart..?

kram:)

Svar: Ja, det känns absolut så.. något bra händer.. kram:)
Esmaralda

114 Arbetslös:

skriven

Esmaralda kan du se om jag kommer ut i arbetslivet snart eller dröjer det länge till?
kram

115 Original Nelly:

skriven

Älskar dina kommentarer Agnes.

Tänker på dig, bamse kram!

116 Lillian:

skriven

Hur länge dröjer det innan jag har en pojkvän ?

Med vänliga hälsningar Lillan

Svar: Det ser inte ut att dröja så länge alls.. kram :)
Esmaralda

117 Cajsa:

skriven

Hej E!
Har mannen i mitt liv något speciellt 'kännetecken så som födelsemärke eller tatuering?

KRAM

118 Undris:

skriven

Hej fina Es!
Måste fråga om jag träffar min stora kärlek genom jobb, studier eller på annat sätt...?

kramen

119 Flyttfågeln:

skriven

Hej bästa Ez
Blir det flytt under 2014 för mig?

120 321:

skriven

Kommer jag våga köpa bil i framtiden och vad ser du då för färg ,modell?

Mycket tacksam:)

Svar: Ja det tror jag du vågar,.. jag ser en mindre modell men 4 dörrars.. en bil som inte gått så mycket och som kommer att vara dig trogen länge.. kram :)
Esmaralda

121 Mamman (som varit med från början):

skriven

Okej, då förstår jag att din FB-profil försvann. Jag visste inte att Passagen var igång igen utan har bara varit här på din nya blogg, om än inte var dag. Kommer du att fortsätta med båda bloggarna nu?
KRAM

Svar: Nej.. det blir bara den här bloggen.. och på Passagen talar jag bara om att jag finns här... kram:)
Esmaralda

122 Djurvän:

skriven

Min väns hund Mitzi (schäfer) är sjuk och ska tillbaka om en vecka till veterinären för att ev göra en röntgen.
Vi är så rädda att hon är allvarligt sjuk.
Vad ser du?
Tack <3 <3 <3

123 Drömmar :

skriven

Varför drömmer jag om bebisar? Det är andra gången inatt..

124 G:) :

skriven

Tenker du at jeg skal vente til seinere idag, eller vente med å skrive/spørre imorgen eller fredag? Hva kjenns best?

125 Alva:

skriven

Finns det någon som är intresserad om mig?

126 Jennie:

skriven

Varmt tack till dig Anna för dina fina och uppmuntrande ord, de värmer!! Kram till dig!

Oj då, precis som Nelly märkte att en annan Nelly börjat kommentera, ser jag att det finns en annan Jennie här! Då kanske det är bäst att jag börjar kalla mig Jennie1. Kram

127 Agnes:

skriven

Jo, i min värld är jag för gammal för att starta om med en ny "kärlek"...ny relation, nya rutiner, nya släktingar, ny miljö, nej, jag föredrar att faktiskt puppa in mig i min lilla lägenhet, röja och rensa ut, och till sist kanske finna frid?
KANSKE att jag längre fram flyttar närmare den son jag har kvar i livet?

ÄVEN om jag nu är siad om en soulmate...så behöver man ju vara två för ett umgänge...och jag har ju ett val, att låta mig omges av honom, eller helt enkelt inse att jag gör mig bäst som singel...Visst finns kärleken, och visst skulle det vara trevligt, men ändå...jag är helt enkelt för gammal för sådant.

Däremot umgås jag gärna med män, för vara utan manligt sällskap, det vill jag inte...men det där med att älska någon...mer än mig själv och mina barn o barnbarn...jag har helt enkelt inte den energin till det...som jag känner just nu.

Nej, jag ser mig inte i en relation baserad på kärlek...vad nu det är...är tyvärr en person som gillar mitt eget sällskap för mycket, har jag märkt.

Men det gläder mig att det faktiskt finns de som tror på kärleken, och som finner den...som får sina drömmar uppfyllda med att finna sig den där personen de önskat sig...

Kram!

Är så förbålt trött...suck...

Svar: Styrkekram... jätte styrkeram till dig !!
Esmaralda

128 Lillan:

skriven

Tack för svaret E:))

129 2014:

skriven

Ser du om 2014 blir ett överraskande bra år ? Kram

130 Kärlek:

skriven

Kommer mina syskon att träffa sina själs vänner inom snar framtid och skaffa familj tro? Kram

131 Pessnervøs:

skriven

Håååper på hjelp her. Har jeg innbildt svangerskapt eller er det mulighet for at jeg er gravid på ekte? Og burde jeg fortelle dettw før jeg tar graviditetstesten til han som kanskje jeg er gravid med? Selv tror jeg egentlig ikke at jeg er det, men er likevel mye som kan tyde på at jeg er tidlig i et svangerskap. Kram :)

132 Barn:

skriven

Kommer vi att få fler barn kram

133 Anna E:

skriven

Jag undrar om jag får a-kassa om jag söker nu?

134 Djurvän:

skriven

Försöker igen.
Min väns hund Mitzi (schäfer) är sjuk och ska tillbaka om en vecka till veterinären för att ev göra en röntgen.
Vi är så rädda att hon är allvarligt sjuk.
Vad ser du?
Tack <3 <3 <3

135 Sara Sofi:

skriven

Hej! Är helt ensam och har varit det länge, har inga vänner och de enda jag pratar med utanför huset är min psykoterapeut, och jag undrar om jag alls få en vän/vänner? Tiden går långsamt, varit isolerad i flera år nu, och jag vet inte var jag ens ska börja för att hitta nån som vill vara med mig, har svårt att vara bland folk och så, det krånglar ju till mycket, men är villig att pröva på allt nu helt enkelt, men var ska jag börja?? Och när kommer jag lyckas träffa någon??

Kram!

136 Röd:

skriven

Agnes: Man blir aldrig för gammal för kärlek. Den kan slå till även på ålderdomshemmet :)

Jag hoppas att du kommer till ro sedan när allt du går igenom nu får lägga sig lite mer.

Kram

137 Stephanie:

skriven

Försöker en sista gång och ser om jag har tur idag...
Jag undrar om min pojkvän är ute efter någon annan eller om han bara vill va kompis med andra tjejer.. Det smygs mycket med grejer och jag känner mig så besviken... Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen vilket tar så otroligt på krafterna. Så frågan är, är han ute efter att hitta någon annan? Är han med någon vid sidan och har han verkligen "bara" kompis känslor för henne?

På frågan om kärleken ska bort eller inte så tycker jag att det ska vara fritt. En del (som jag) blir så "desperata" få ett svar. Tycker inte att någon ska "bestämma" vad andra får fråga eller inte. Jag älskar din blogg och tycker att den ska vara som den är.
Kram

138 Åsa:

skriven

Jag skäms då inte för att jag längtar efter kärlek och vill träffa en bra man!!!
Många nitar har jag gått på men vägrar bli en bitterfi**a för det.
Jag tror på kärleken mellan människor!

139 Cissi:

skriven

Vill man läsa en blogg så tycker jag man borde "köpa" hela konceptet. Allt kanske inte passar in på en själv men någon annan kanske har ett stort behov av att få känna lite kärlek osv. Vi har alla olika riktningar i livet och det är ju bara att gratulera till de som hittar sin väg och är nöjd. Själv vill jag allt bli kär igen för jag tycker det är så härligt att få dela livet med någon. Sen är jag så klart lite nyfiken när det ska ramla in någon i mitt liv men det kommer jag ju med all säkerhet att märka :)

140 Agnes:

skriven

Tack du fantastiska Es, som läser våra rader!
Kram!

141 Alida e:

skriven

Jag läser gärna om kärleken, den är en så stor del av livet! Och jag blir bara glad och berörd av att läsa om er andra som delar med av era lyckliga eller olyckliga situationer. Kram och kärlek till er alla som behöver det!

142 Månskenet:

skriven

Tur att vi är olika. Har själv levt ensam i många år, hoppas än på att möta Honom. Visst finns en i min närhet men han är redan någons. Ordar inget mer om det. (påpekas kan att vi har inte rört varann -för att inte irritera nån).
Att sen ha kk utan kärlek - no chanse - mkt själviskt i mina ögon. Byter man sen partner om den andra tänder för mkt, eller hur går det till i verkligheten? Sen finns många som har kk fastän de är i förhållande också så det är väl fritt upp att leta sej fram.
Kärlek o relationer o jobb o LIVET är vikitga saker för oss alla, prioriteten varierar dock. Säsongsbetonat, kan vi säga ;)
Ha det gott, alla, med eller utan kärlek eller kk!

143 Pluttan:

skriven

Jag lever i en relation sen många år tillbaka,men vet inte om det är trygghet eller vad det är...Är vilsen i bland.Känner mig attraherad av en annan person,som jag känner.Min sambo är iväg på resor 2 ggr per år,och då tycker jag det är så skönt att vara ensam.Jag och katten som är mitt allt.Ibland önskar jag min sambo träffar någon annan.Men sen vet jag inte om det beror på att jag aldrig har bott själv.Så snälla Esmarlada...Ska det bara rulla på.Eller inte?Ska träffa denna person i helgen och lite andra goa vänner,Har en stor vänkräts.Vill bara att vi ska vara lyckliga fullt ut.Varma hälsningar...

144 Bibbedibo:

skriven

Jag vill fråga om något så tråkigt som hälsa. Jag bär på cancer och det finns med i min vardag och mina relationer. Jag vill fråga hur länge kommer jag att få vara med i detta livet. Längtat till pensionen och får vara ledig från jobbet men hinner jag ens det?


Alla tänker på det men ingen vill säga något. Tack så mycket för ditt svar.
Hälsningar
Bibbedibo

145 Bibbedibo:

skriven

Jag vill fråga om något så tråkigt som hälsa. Jag bär på cancer och det finns med i min vardag och mina relationer. Jag vill fråga hur länge kommer jag att få vara med i detta livet. Längtat till pensionen och får vara ledig från jobbet men hinner jag ens det?


Alla tänker på det men ingen vill säga något. Tack så mycket för ditt svar.
Hälsningar
Bibbedibo

Svar: Jag tycker inte det är etiskt med sjukdomsfrågor men för din del så ser jag att du hinner både bli pensionär och mycket mer därtill.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: