Jag ser lögnerna...

En kompis sa att nä nä nä , hon  skulle inte  gå på konserten på lördag och jag såg direkt att hon ljög. Och inte bara det.. jag såg också varför hon ljög.

För hon skulle gå med någon annan.

Och då kan man säga det och inte fjompa sig. Tyckte jag. När jag var 15.

Och det tycker jag fortfarande fast jag skulle aldrig använda nån energi för att känna in sådana onödigheter.

 

I dag vet jag att ALLA ljuger.. mer eller mindre och om olika ting och av olika orsaker…. och  det är bara att  acceptera. Amen !   Själv ljuger jag så klart också.

Och alla tycker vi att våra egna lögner är de vitaste och med oskyldigaste.  

Men den gången  mästrade jag min kompis ordentlig och sa att JAG skulle till konserten i alla fall… och jag skulle hålla utkik efter henne ifall hon  ändrade sig…  och om hon bara satte sin fot på området så skulle jag snoka upp henne.. direkt… hon vet ju mins skills eller hur ?

 

Jo, det visste hon.

Och bedyrade att hon inte skulle dit.

Och  just i det ögonblicket kände jag att det skulle hon inte, trots allt. Väldigt rörigt.. eller hur ?

Som det kan bli en tonårings liv.  Sen hörde jag på omvägar att hon sålt sin konsertbiljett och inte gått dit. För att hon var rädd att bli påkommen med en lögn.

Det var ett par sådana händelser som gjorde att  jag  fattade att min gåva inte får användas till sånt. Människor har rätt till sina lögner. 

Och vem är jag som kan döma om en lögn är rättfärdig eller inte ? Just det !

  Nästa strategi blev att visserligen känna lögnen.. men rycka på axlarna och tänka att okey.. det gör ingenting.. du har dina skäl…. en mognadssak helt enkelt.

Kramar

 
1 MollyD:

skriven

Temperament alltså. Det trodde jag var något dåligt när jag var yngre och det kanske det är., skiter i det, jag gick höra det ofta - du har då mycket temperament.
Bullshit, jag blev förbannad när folk inte var ärliga, försökte få mig att vara någon jag inte var ( dom lyckades till slut ) bli orättvist behandlad och respektlöst. Javisst jag har temperament då! Och nu igen i am back.

Tänker leva varje dag så jag inte ångrar en sekund när döden knackar på. Jag lever mitt liv och gör mina val. Dom är bäst för mig.

Ha en skön söndag alla.
Kram

2 Rickard Sandelius:

skriven

Är farfar besviken för att jag inte var inärheten när han dog?

3 Valentina.L:

skriven

Hej esmeralda ! Har märkt att det är någon ande som följer efter mig ,vad vill han /hon mig?

4 Hopp2014:

skriven

Hej! Hoppas att resan har gått bra. Shoppa shoppa loss nu i Hongkong. Undrar om och när jag möter min soulmate? Något jag ska hålla ögonen öppna mera för?? Kram

5 carinaj:

skriven

Gomorron!! Esmarlda!önskar dej en fin söndag.. jag ska på regression som du rekommendera mig under förra seansen jag gjorde hos dig, jag undrar om du kan se om det blir en givande regression.kramen carina

6 Månskenet:

skriven

Lögner, javisst. Men vilket är lättare att bära, en lögn "nää jag ska inte dit" eller att vi två ska dit o sen plötsligt slinker en tredje polare med. Och polare ett blir sur på mej för att, som hon tror, jag gått bak ryggen på henne (ettan) och hellre vill ha polare två med.... Suck ändå. Vi är allt bra komplicerade vi mänskor - främst tjejer verkar det som. Oavsett ålder. Att man alltid ska behöva vara jämna par annars ska det analyseras känslor "vad är det för fel på just mej om hon måste dra med sej ännu en bättre kompis". Märkliga varelser!
Soliga & blåsiga hälsningar! Kram!

7 Teija:

skriven

Känner igen mig! Kan också känna när folk ljuger....Man får agera utifrån det folk säger.

Egentligen har jag svårt för lögner och kanske mest i relation. Har levt så i många år tidigare och blivit skadad av det.

Livet går vidare och man får som sagt lägga ansvar på dem som ljuger.

Ha en skön söndag!! :)

8 G. :

skriven

Jeg har, siden jeg var liten, hørt at man kan ønske seg noe når man ser et stjerneskudd. På torsdagen så jeg et stjerneskudd, og lurer på om det jeg ønsket kommer til å skje? Kram, og håper du har en fin tur :)

9 Jenny:

skriven

Hej min dotter har blivit erbjuden ett jobb, jag blir lite orolig. Kommer det bli bra för henne ?
Kram J

10 Linda:

skriven

Härligt att se att du kommit fram :)Hoppas du får en underbar tid i Hongkong!

Ang ditt inlägg måste jag säga att jag önskar jag kunde tänka så, fast har otroligt svårt för lögner.. Okej att alla drar vita lögner, det gör ju även jag ibland, men stora lögner- de som skadar andra!
Nu har jag ju iofs levt senaste 1.5 året med en sorts mytoman el vad han är, som aldrig slutar ljuga. Trodde han blev bättre, men nu är det värre än någonsin igen & samvetet finns tydligen inte alls. Ibland tror jag nästan att han har en psykopatisk störning- ingen moral, ingen sympati, ingen empati & helt avstängd. Men sen kommer den fina sidan igen & jag är fast!
Jag hoppas behandlingen han blev dömd till kan hjälpa så vi kan få ett bra liv tillsammans, jag älskar ju trots allt honom massor..

Ha det underbart & njut lite åt mig med ;)

11 Ce:

skriven

Träffade en kollega ute igår som betedde sig lite underligt mot mig. Ägnade sig väldigt lite tid åt mig jämfört med vad denne vanligtvis gör på jobbet. Var det på grund av dennes sällskap eller var det personligt mot mig?

12 Therese:

skriven

Hej Es! När jag var liten fick jag precis som alla andra barn lära mig att det var fult att ljuga. Min brorsa fick också höra detta men han erkände aldrig om han hade gjort något dumt. Min mamma och hans pappa dömde honom ganska hårt ifråga om vad han var för en person. Det påverkade mig på det sättet att jag alltid erkände direkt om jag blev påkommen med att göra något dumt. Min bror däremot blånekade alltid. En dag var det min brorsas pappa som gjorde något högst olämpligt.Han gav fingret åt en av min brorsas lekkamrater. Pojken gick hem och berättade för sin mamma vad som hade hänt. Mamman blev upprörd och konfronterade mim brorsas pappa. Jag förväntade mig förstås att han rakryggat skulle erkänna vad han hade gjort och be om ursäkt, precis på det sätt som han alltid predikade att vi skulle göra. Det gjorde han inte. Han blånekade, precis som min brorsa alltid brukade göra. Så med facit i hand var han precis lika vedervärdig som han brukade beskylla sin son för att vara. Kram

13 090909:

skriven

Hej, jag har ett stort problem i mitt liv, jag kan inte leva utan honom, jag älskar honom så, och nu har han lämnat mig för gott antagligen. vad ska jag göra?

14 Jannica:

skriven

God mprgon. Jag hatar lögner. Att ljuga för mig är något av det värsta man kan göra. Särskilt om man är en människa som står mig nära. Personer som jag har kommit på med att ljuga för mig flera gånger slutar jag att prata med, det är meningslöst för jag kan ändå inte vara säker på att det som sägs är sant. Själv försöker jag att aldrig ljuga men det är svårt. Om någon frågar mig om något jag inte vill svara på så antingen säger jag att jag inte vill svara eller försöker jag svara undvikande. Jag har sagt till nära och köra att verkligen tänka efter innan de frågar mig om något eftersom mitt svar kanske inte är vad de vill höra eller kanske de frågar om något jag inte vill dela med mig av.

15 qwerty:

skriven

kommer jag få nån flirt med honom i vinter? innan han åker iväg?

16 Mats:

skriven

Hej Es
allt bara snurrar får inget grepp om nått, blir det bättre för mej.
önskar dej en härlig resa
kram

17 Agnes:

skriven

Ljuga, fara med osanning, slå blå dunster i folks ögon...en jag kände brukade flöjta om att "Det är min form av sanning"...äh, va fan...far åt helvete om du ljuger för mig...

Även jag får en känsla av att folk ljuger för mig. Inte alltid, men tillräckligt ofta.
Då har de förlorat sitt ansikte för mig.
Visst, jag kan fortsätta ett umgänge, men det blir inga förtroenden, inga djupa samtal, utan ett ytligt umgänge, helt enkelt.

OM nu jag skulle ha en partner som ljög...OM?
Jag? HAHAHA....
Inga ömma känslor i världen skulle få mig att stanna kvar hos en skitstövel som ljuger...inte ett enda bra knull skulle få mig att stanna kvar...respass direkt, typ, för snubben!

Jag är helt enkelt för bra, för att ödsla bort min energi och tid på ett ljugande skithål till karl...och speciellt nu, när jag själv blivit smärtsamt medveten till att döden när som helst kan komma på besök...
Att då inte få full pott på ett umgänge, varför då slösa energi på något som inte gör mig 100% lycklig?

Göra en ljugande partner nöjd, på bekostnad av mitt eget mående?
HAHAHA...
Jag är värd det bästa...
Speciellt nu...

Ser fram mot en HongKong-rapport, Es! Hihi!

Kram!

18 Sanna:

skriven

Hej!
Jag har läst ett antal artiklar om spelet "Anden i glaset" som har slutat med att övernaturliga krafter har plågat de som deltar i spelet.
Jag och några kompisar testade själv på detta och fick nu i efterhand reda på att det bär med sig något ont till någon som utför det. Stämmer detta? Och vad innebär det egentligen att göra Anden i glaset?
Mycket tacksam för svar!

Svar: Jag skriver om det i morgon... och för er del är det absolut ingen fara.. kram :)
Esmaralda

19 Carina ST:

skriven

De flesta av oss gillar inte lögner och tycker att det är viktigt med ärlighet, men de flesta av oss ljuger ändå av ett eller annat skäl. Så jag tror precis som du Esmaralda att vi nog alla är rätt lika i det. Sedan finns det ju de som ljuger mer eller mindre.

Verkar som du har kommit fram ordentligt, det är skönt att se! Antar att du är rätt trött efter den långa restiden. Men skulle inte förvåna mig om du ändå redan är ute och utforskar! :)

Esmaralda borde jag ge mig ut i datingvärlden via internet för att "hitta" min soulmate? Flera av mina närmaste tycker att jag borde göra det, en del av dem har hittat sina äkta makar där. Men det bär liksom emot. Du har ju skrivit till mig att det är i vardagen jag kommer att möta honom. Är det så eller kan det lika väl vara via nätet?
Kram, Carina ST

20 Idag känner jag mig lite frustrerad!:

skriven

Hej E!

Hoppas du tar lite tid för mig och kan svara mig! Låter töntigt men idag blev jag så frustrerad?!? Hittar inte ordet! Jo jag städare och störde mig på allt... Känner mig dum som gnäller för ingen är sjuk el har dött men vi kämpar och kämpar och så börjar vi på ruta ett igen! Jag trivs här men vill ha något lite större att bo på ... När händer detta ? :) önskar mig så klart ett tredje barn också men inte i denna lgh så vi har valt att vänta 1. Min gubbe har inte jobb nu...hoppad på det snart! 2. Vill ha större boende ! Vill inte hela tiden börja om med allt och inte komma vidare ... El är det bara att acceptera att mitt liv ska vara så och det kommer dröja länge ?

Hoppas du förstår vad jag menar låter så dumt och gnälligt !

Puss och kram

21 tjejh:

skriven

Hej! finns en kille på jobbet jag e intresserad av.Han är flintis, lång me massa muskler! Har han lagt märke te mej? e han intresserad? lr ska ja lägga ner han helt....kramar!

Svar: Ja, jag tror att det finns i alla fall något intresse... kram :)
Esmaralda

22 Agnes:

skriven

Det är helt fantastiskt!
Jag är mållös!
Har nyss "vinkat av" 4 av sonens vänner som varit här o ställt blommor utanför min dörr, som på sätt o vis även är sonens dörr!

Vilka fantastiska människor det finns!

Kram!

Svar: Vad underbart !! Och jag tror att du son själv är rörd av den omtanke han väcker.. kramar :)
Esmaralda

23 Mollie:

skriven

Hejsan kära Esmaralda!

Jag undrar om jag kommer träffa den rätte nästa år samt kommer jag bli gravid eller får jag vänta ytterligare några år innan detta drabbar mig?? Känner att jag inte orkar vänta mer på att kärleken ska drabba mig och jag ger snart upp allt vad kärlek heter om jag inte blir drabbad snart av det. Fixar inte att få vara själv en alla hjärtans dag till. Kommer jag vara själv nästa år också eller kommer jag få uppleva alla hjärtan dar??
MYCKET tacksam för svar!!
Många kramar Mollie

24 Mon ami:

skriven

Tänker DK på mig någon gång?

25 Mamasita:

skriven

Hej Es!

Hur mår du? Hoppas allt har gått bra med lååång resan.

ps: Ser du någon kärlek i höst för mig?
kram:)


26 Emma:

skriven

Finns min nästa kärlek omkring mig idag & vem är detta då?

kram

27 Elida:

skriven

Hejsan!

Hur kommer min ekonomi se ut att bli under de närmsta åren?

kram


28 väninnan?:

skriven

Hej E!

Kommer min nya väninna in i mitt liv snart,ser du något om vem hon är som person?




Svar: Ja, hon känns inte långt borta.. men jag ser inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

29 Pojkvän:

skriven

Vad faller jag för hos min nästa pojkvän & under vilket sammanhang möts vi?

kramiz

30 Helena Ir:

skriven

Hej Esmaralda!
Hoppas resan gick bra,att det inte var för
skumpigt däruppe i luften..

Lögnare har jag svårt för..det finns liksom
människor som använder det som vardagsspråk..

Hoppas Hongkong visar sig från sin bästa sida :)
Kram :)

Svar: Ja.. än så länge är det helt fantastiskt..kram :;)
Esmaralda

31 Lollo:

skriven

Finns denna "fling" omkring mig idag vem är han då..?

En trevlig resa till dig:)

32 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Jag känner mig jätte förvirrad , gör jag rätt med situationen jag ligger i? Borde jag lita på personen? Tack om du kan svara mig:)

Svar: Ja, det känns som att du gör rätt..kram
Esmaralda

33 Kompisar?:

skriven

Hej Es!

Kan du se om min 16-åring har en kille? Hon har en bra killkompis, men är han bara kompis eller har de blivit ett par nu?

Tack o kram!!!

Svar: Jag ser dem som ett par.. men är inte helt säker..kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: