NU ÄR DEN PÅ VÄG.......

Och nu undrar ni väl alla om den här spåkärringen blivit helt stollig.. som  drar igång julen med pynt & köttbullar REDAN nu.. när det är så gott om tid .. men då måste jag säga att SÅ gott om tid är det INTE för den 7:e december drar vi igång med stora JULBOCKSFESTEN !!
// Och nu står granen grön & grann i stugan...//
 
 
Ovanligt tidigt i år.. brukar bli kring lucia.. men den helgen är inte sonen hemma från militära... och vi måste ju anpassa oss efter honom... det är ju han som är själva julbocken...  och som kommer i form av en stor långhornad bock.. som är sur och tvär ( ett år välte han faktiskt granen o barnbarnen skrek i högan sky...) så det är med skräckblandad förtjusning alla väntar på bockens ankomst.
 
// Julfint på min glasveranda...//
 
Han har julklappar med  sig.. och vill man ha en julklapp så måste man smyga sig på honom och knyta fast  ett snöre men en peng i.. i hornet eller svansen.... då blir bocken lite snällare för en sekund och man får sin klapp
 
Som sagt.. ALLA kommer.. och vi börjar  med glögg & pepparkaka... och sen blir det raskt PAKETLEKEN.. och vi är så många att vi måste sitta på golvet med en hög paket i mitten..  så slår vi en tärning...och  den som får en sexa får ett paket... och när alla paket är slut så har  kanske somliga ingen paket alls medan någon annan har massor.. och så är det !  
// Duken som egentligen är en gardinlängd.. hittade den häromdagen....//
 
 
Alla öppnar sina paket och sen ställer vi klockan på tio minuter.. och spelar igen.. snabbt, snabbt... och den som får en sexa får ta ett paket av någon annan..sådant som man vill ha.
 
När  klockan sen ringer efter tio minuter.. då får man behålla de paket man fått.. men man kan ju byta med varann!   Den här paketleken är en HÖGLJUDD tillställning...vi gapar & tjoar och hetsar..... 
 
Efter paketleken blir det KALKONMIDDAG.. med alla tillbehör... julmust & vin &  vi sitter länge och språkar o äter.
 
 
Därefter blir det  dags att kalla på julbocken.
 
Folk runtikring tror nog inte vi är kloka. Vi öppnar dörrar och fönster och vrålar : Juuuuuuuuuulbockeeeeeeeeeeeeeen ... så högt vi bara kan och barnbarnen är  alldeles tossiga av skrikande och rop och förväntan.
 
Och så plötsligt hör man  bjöllror långt bort ( han har bjällror i hornen) ... och alla rusar till soffor och stolar för JULBOCKEN är på väg... och alla de små är lite rädda för honom..... och så kommer bocken...stor och långhornad och med gula ögon.... han pratar aldrig... och han stångar sig fram... ibland lägger  han sig ner och då gäller det att passa på att knyta fast en peng i hornen.. om man vågar...
// silvrigt i TV rummet...
 
Sen blir det julklpassöppning... ris a la malta .... äggtoddy...... och sist åker gottbordet fram !
Ja, så  kommer det att i runda slängar se ut hos oss den 7 e december...... så ser det alltid ut på vår julbocksfest...
 
Två dagar innban julafton firar vi hos äldsta dottern,.. då är vi där hela dagen..i myskläder.. går ut i skogen ( hon bor i skogen) och sen fixar vi  och tillverkar julpynt.. dricker glögg...spelar spel..leker charader... äter julmat... och det blir liksom en  gammaldags o helmysig jul.....
// TV rummet... //
 
 
På  självaste julafton är vi alla hos yngsta dottern och hennes familj... och då kommer hennes mans släkt också... vi sitter vid vackert dukade långbord.. alla har med sig bidrag till julbordet (  på min lott faller Janssons frestelse och köttbullar)   men först ser vi Kalla anka & dricker glögg ... sen äter vi.. och så kommer tomten... och finalen är dans kring granen och långdans som gör runt i hela huset.. både uppe och nere  och ibland till å med utomhus....
 
// Julköttbullarna på G.... och för att det ska bli just JULköttbullar  har jag i ett uns mald kryddpeppar..//
För dom som missat det så har jag ju varit gift ett antal gåger och barnen har olika pappor - men alla brukar komma och med sina nya familjer .. så det blir lite som " tomten är far till alla barnen" !
Högljutt.. hjärtligt..... och JULIGT !!
 
Det är mycket med julen i min familj... och jag älskar det !!
 
// Och Mannabonne Glenn som kastar ett getöga på spektaklet.... //
 
Kramar på er !!
1 Elna:

skriven

Hej Esmaralda!
Har mött en ny man, T. Kommer det att klicka? Måste ju vara min tur för lite kärlek snart?
Kram Elna

2 Jeanette:

skriven

Bocken vill jag se :)

Svar: Jajamän... det kommer foto efter den 7:e ! Kram:)
Esmaralda

3 åsa s:

skriven

Hej e!

Jag kan bara säga jag äälskar dej!!! o va du gör jul tokigheter o traditioner o jul så underbart!!!!

Min mor kom m ett gäng röda korset in till stan o skulle gå på utställning på museumet igår, o vi fick 4 tim tillsammans o möta andra från trakten när man va barn. mkt heligt o stort eftersom hon aldrig nästan gör något utan min far. ( han lever o mår bra) m det va som att vi skull få rå om varann i stan ,då hon också fick en liten flaska parfym. sånt får hon aldrig ja. väldigt va det drog igång bara för du skrev om julbocksfirande. va rädda om varan så länge det går o försök ha skoj m dom nära o kära o ja rätt sagt va med alla!!!
kram på dig o er andra åsa s

Svar: Vilken bra dag det blev för dig och din mamma ! Härligt.. försök att få fler sådana dagar.. kram:)
Esmaralda

4 Sonja:

skriven

Guuud vad mysigt det låter med en julbocksfest.
SÅ fantastiskt att alla kan vara med!
Jättemysig glasveranda du har och fin julduk.
Esmeralda det är så roligt att få se lite bilder på dig eftersom du varit lite " hemlig" innan.
Tycker att du ser så pigg och söt ut, en frisk fläkt!

En fråga, ser du om mannen jag lever med idag är rätt för mig och om vi kommer forts tillsammans?
Kram,kram
Sonja

Svar: Tack... jo jag ser att det nog blåser upp till en kris av något slag.. ni kan komma över den och fortsätta tillsammans eller så väljer du att gå din egen väg.. kram :)
Esmaralda

5 Carolina:

skriven

Kära Es! Julen är underbar tid bara älskar den. Kan du se om nåt speciellt händer snart? Varför försvinner min syn så fort på min vänstra öga vad för behandling får jag?

6 LindaF:

skriven

Hej Es, jag undrar om du se om jag är i rätt riktning med livet, borde jag göra den där resan som jag på senaste tid varit inne på, isånnafall; borde jag vänta ett tag eller är jag redo?


Ha en härlig dag. Kram L

7 Jennifer:

skriven

Så fint du har det och så härligt och underbart det låter med ert julfirande!

Själv älskar jag också julen, bästa tiden på hela året, tycker allt är så stämningsfullt och mysigt. För mig blir det flytt nu på lördag, och hoppas hinna komma i ordning i nya hemmet och göra allt fint och trevligt till jul.

Jag läser böcker om Afghanistan igen och följer spänt med läget där och undrar hur det ska bli 2014 då det är meningen att alla utlänningar inklusive amerikanerna ska lämna landet. Fast i verkligheten blir ju amerikanska soldater kvar i landet länge ännu. Men jag undrar ändå hur det kommer att bli, det verkar ju som om talibanerna bara väntar på sin tid att försöka återta makten och många är rädda för inbördeskrig.Kan du se kring större världspolitiska händelser, eller fokuserar du enbart på individnivå?

Det är så märkligt och konstigt, för jag känner en sådan oerhörd stark längtan tillbaka dit. När man är på plats längtar man bort, men när man är borta längtar man bara tillbaka. Jag känner att jag så innerligt gärna vill återvända dit.

Jag undrar om jag någonsin kommer att återse landet och få träffa mina afghanska vänner igen? Känner mig definitivt inte redo med Afghanistan ännu...

KRAM

Svar: Jag ser ingenting exakt men Afghanistan kommer att vara i fler blåsväder, tyvärr.. och talibanerna ger sig inte i första taget,,, du kommer dit igen.. men det dröjer lite.. kram :)
Esmaralda

8 Edna:

skriven

Åh vad fint du har gjort det Es =) Och REDAN köttbullar, inte illa!

Undrar om du ser någon förälskelse, kär, flört för mig i vinter?

Kramar

Svar: Ja, något lär det allt ske.. kram:)
Esmaralda

9 Carola:

skriven

Så du har kämpat med att göra det fint , bra jobbat . Roligt att se . Du är inspirerande på många sätt.

10 Lil:

skriven

Så fint, tänkte också börja lite smått med julpyntande idag :) Låter verkligen som ni gör det mesta av julen, härligt! Ungefär så vill jag också ha det i framtiden.

Jag tror mej sett att du brukar säga att hitta borttappade saker inte är din starkaste sida. Men jag provar ändå. Min minsta dotter tappade sin dyrgripsko (vinterstövel) igår när mitt ex var ute med dem i vagnen. Han har gått samma väg och kollat och jag har gått en bit. Men kan nån ha lämnat in den nånstans? Eller går dem att återfinna på något sätt? Vet att det bara är en sak, men jag tycker väldigt mycket om dessa små bruna stövlar och hade tänkt att spara dem till min dotter (som hade dom först) blir stor och ge till henne..

Kram :)

11 Carina ST:

skriven

Det låter helt underbart! Skulle gärna rakt av kopiera det. Tänk att ha så många härliga anledningar att fira, och att njuta av julen. Det behövs vid den här årstiden framför allt. Men just nu och kanske några år framåt blir det budgetjul. Och då räcker det med en. Men den brukar bli rätt fin i alla fall. Hos min syster, som är den med mest utrymme.

Men nog längtar jag intensivt efter en framtid i det där huset som du sett att jag ska bo i Esmaralda. Där ser jag fram emot att äntligen få fira jul hemma hos mig. För jag älskar traditioner, att göra fint hemma och att umgås över mat och prat, gärna livligt och högljutt. Detta trots att jag är uppväxt med att alla barn ska synas men inte märkas för mycket.

Vi brukar spela spel på julen hos min syster, och det brukar bli väldigt högljutt och livat. Mamma och hennes man tycker väl ibland att det kan bli lite väl mycket, men de har ju möjlighet att dra sig undan lite om de vill. Det finns utrymme i huset.

I nästa vecka bär det iväg till tv-inspelning i Stockholm med mamma. Det hade verkligen varit underbart om hon vann. Både hon och vi alla skulle vara värda att få lite tillskott i kassan. Mamma har kämpat med ekonomin under hela min uppväxt och jag kämpar med min ekonomi just nu. Jag ser ingen ände på det och är rätt trött.
Efter en trött vecka kom migränen såklart. Så idag är jag hemma och vilar.
Kram, Carina ST

Svar: Jag håller tummarna för din mamma !! Krya på dig från migränen... en hemsk åkomma... kram:)
Esmaralda

12 Sheri:

skriven

Hej esmeralda
Ser du vad min stora kärlek har för yrke eller vad han gör?

13 Sheri:

skriven

Hej esmeralda
Ser du vad min stora kärlek har för yrke eller vad han gör?

14 SH :

skriven

Hej Es
Börjar mötet med soulmaten närma sig? Kan det ske under det nya året tror du?

15 Therese:

skriven

Åh ni firar med Julbock! Vad roligt. Jag berättade för mina holländska släktingar om den gamla julbockstraditionen och så berättade jag att det inte var så många svenskar som sysslade med julbock längre. Men ni låter som riktigt hängivna julbocksfirare. Visste du förresten att det finns fusktärningar som slår sexor hela tiden? Du skulle kunna använda en sådan och hävda att du måste ha egen tärning för att det är din turtärning. Vad förvånade de andra skulle bli om du lyckas få paket hela tiden =D fast du får akta dig för julbocken sedan för han blir säkert arg när han fattar att du har fuskat och vem vet vilka straff du då blir utsatt för ;)

Svar: Jag tror faktiskt att det bara är min familj som firar sådär med julbock .... men i grunden är det en gammal svensk tradition.. innan tomtens tid.... det där med fusktärning kan vara nåt för mig... jag vinner aldrig... kram :)
Esmaralda

16 Rebecca:

skriven

Jag ska julpynta på lördag! Tycker om att ha julpyntat hela december :)

Kan du se om det kommer gå bra på söndag att träffas igen? Kommer det kännas bra? kram

17 Undran:

skriven

Hej,
Åhh.. vad juligt och fint det ser ut. !!

Har en fråga, du har gett mig en spådom förut att jag ska träffa en man. Har träffat en man nu en gång och vi har bestämt att träffas mer. Faller mig helt i smaken både utseendemässigt och det lilla jag lärt känna honom. Är det den rätta funderar ju jag då ?

Kram Undran

18 H:

skriven

Åh, det låter ju som ett hur trevligt firande som helst Es! :)
Mannabonne Glenn är ju fööör fin, man vill ju bara gosa med honom hela tiden när man får se bilderna! :) kommer en doggyblogg något mera månne?
Önskar dig och alla andra på bloggen en riktigt fin dag! Kram

Svar: Jajamän.. visst kommer fler dogbloggs... annars hade väl Mannabonne Glennaldrig förlåtit mej.. :) Kram :)
Esmaralda

19 nyfiken:

skriven

Hej Ez! har blivit spådd att träffa min stora kärlek 2014, men kan du se vart jag träffar han, någo spec ställe? och vad jobbar han med?? Kramar!

20 carina:

skriven

Vilket spektakel..:)
Ni verkar alltid ha så kul med spex och andra klurigheter, man kanske ska ta några ideér ifrån er.

Vi är några vuxna och barn som brukar träffas någon vecka innan jul och gör julgodis, vi har haft det som tradition i 4-5 år. Himla kul och man kanske ska lägga till några spex.

Söt är han Mannabonne Glenn

Kram
Carina F

Svar: Gör det.. lite spex är bara kul.. kram :)
Esmaralda

21 Lea:

skriven

fint med massa julmys!
jag undrar, jag träffade en gammal killkompis igen nu för några veckor sedan, saken är den att vi har dejtat förr för ca 3-4 år sedan och han var förälskad i mig då men jag var inte lika intresserad då av att hoppa in i något nytt eftersom jag gjort slut med min dåvarande precis. Han träffade en annan tjej och fick barn och dottern är nu 1,5år. Men han har alltid haft ett speciellt band till mig. Nu när han kom hit till min stad så träffades vi igen, tog några drinkar.Han och hans vän. Nu är det tyvärr slut mellan han och hans flickvän. Men fick känslan av att det ändå finns någonting mellan oss fortfarande. Han säger det själv. är det så? kommer det att bli vi eller vad känner han för mig? Kram och tacksam för svar.

/Lea

22 IM:

skriven

Hej Esmaralda! Vad fint det blev, jag ska adventsstäda i dag om jag orkar har ingen energi alls, skicka gärna lite energi till mig. Ser du om 2014 kommer med lite glädje och gemenskap?

KRAM

Svar: Energi på väg.. kram :)
Esmaralda

23 Linda:

skriven

Åh, så fint Esmaralda! Det ser så inbjudande och mysigt ut! Tack gode Gud för julen och allt vad det innebär! Älskar att få göra fint och tända ljusstakar i mörkret. Lucia och alla vackra julsånger gör gott för själen! Att fira julen och se den genom min dotters ögon är underbar! Tänker tillbaka på min egna barndoms jul och ljusa minnen! Stor kram! Linda

24 orangeee:

skriven

Hej Esmaralda, prövar igen. Måste jag ta första steget om det ska hända nått? vill han att jag ska göra det? händer nått snart?

Svar: Ta steget.. så vet du.... chansen är god men jag kan inget lova.. kram :)
Esmaralda

25 Karolina:

skriven

Åååå låter underbart. ..
Kan du se någon ljusning i min ekonomi
Kramar

Svar: Sakta men säkert blir det bättre.. kram :)
Esmaralda

26 anki:

skriven

Det låter helt ljuvligt roligt Es !
Men mycket jobb för dig...
Vad säger Mannabonne om julbocken ?
Är det en tradition från skåne denna julbock månne ?
Ha en härlig fortsättning på Torsdagen
Kram Anki

Svar: Det här med julbocken är bara en tradition i min familj :) Kram :)
Esmaralda

27 Anonym just nu:

skriven

Hejsan E. vad tänker personalen och rektorn efter mötet i förra torsdagen? Jag sa vad jag tyckte och tänkte och va riktigt arg. Tycker de att jag är en idiot eller att jag har en poäng med det jag sa?
Kramar

Svar: Med lite eftertanke tyckte de att du hade en poäng.. vilket du har.. kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Ooh Es, det låter helt underbart med era jular :).

Speciellt huset i skogen, en sån jul i ett underbart gammalt hus inrett i mycket vitt (romantiska föreställningar jag har) är något jag önskar mig... Vem vet, en dag :D. Mycket folk, massor med god mat o kul samvaro...

Ännu har jag inte återfått min energi, undrar när den återkommer, o då är det ju bra att andra ordnar med julen ;). Passar mig mycket bra! Ansvarstagande skulle jag kalla det...

Es, ser du nån resa för mig inom en nån framtid? Det är ju redan ett år sen jag var till England, himmel så fort det året gått!? Vart?

Har förresten lånat en inträdesfrhörsbok, kan det "området" vara nåt för mig månne? Där skulle det formodligen finnas jobb...

Kram Skorpan

Svar: Det ä precis som du tänker... huset i skogen är inrett med mycket vitt.. och det känns som om du snart kommer att planera en resa. Bra blir den också. Kram :)
Esmaralda

29 JB:

skriven

Men vad underbart roligt! Skulle gärna fira med er!

Här hemma är det betydligt lugnare när vi firar. Bara jag och min sambo och barnen. Mat och julklappar och mys.

Kan du se om min sambo kommer att fria till jul eller nyår?

God jul i förskott :) kram

Svar: Låter hur mysigt som helst.. kram :)
Esmaralda

30 Marie:

skriven

Hej Es!

Varför har den här byggmästaren vi anlitat fastnat i mitt hjärta och hjärna? Har vi träffats tidigare (låångt tidigare)?
Kram
Marie

Svar: Ja,faktiskt så tror jag att ni har det ... kram:)
Esmaralda

31 Anonym:

skriven

Mysigt mysigt mysigt! :)

Vad ska jag satsa på? Jobb eller utbildning? (Distans eller lärarledda?

Svar: Gärna utbildning.. lärarledd... kram :)
Esmaralda

32 Jeanette:

skriven

Vad mysigt du har det!

33 Cissi:

skriven

Din lilla hund är underbar! Lyser av personlighet.

Kan du se varför alla mina relationer plötsligt vändes upp och ned? Går jag igenom nån sorts test, som det känns som? Hur löser jag det? Mest av allt saknar jag min syster och mitt ex, där båda relationerna avslutades så otroligt abrubt. Vill så gärna reda ut det...

Kram

Svar: Något händer snart som innebär glädje och en av de du saknar får du reda ut med... kram :)
Esmaralda

34 Sofi:

skriven

Ser mysigt ut. Jag har en fråga, du har spått mig tidigare via mail. När under 2014 ser du jobb för mig?! Kram s

35 Flytta :

skriven

Flyttar jag när det är kallt eller varmt ut? Innan sommaren 2014?

36 Linus:

skriven

Tack för alla fina bilder, Detta inlägget gjorde min dag :)

37 Ha:

skriven

Hejsan Es!
Fick höra av en spåtant att jag skall släppa A...att han inte har äkta känslor för mig o även att han träffar andra?
Ser du oxå det??
Kram

38 Lilla Jaget:

skriven

Näe....jag börjar bli såå trött på skiten på jobbet. Jag upplever att min chef har ett stort uppblåst ego och istället för att ge energi så tar han och stjälper ur sig skit på mig med orden "utveckling gör ont". Vad är det för sätt?
Han säger samtidigt att vi ska ha ett nära samarbete men på samma gång skjuter han mig långt ifrån sig- men verkar inte fatta alls. Det går inte prata med honom på ett vettigt sätt alls. Innan jag gick hem igår så fick jag med mig orden: "Bara så du vet, X, hon gillar inte dig!".
När jag då uttrycker att det var trist och jobbigt att höra så utbrister han " Varför tar du allt personligt? Använd informationen istället!"
Hjälp mig Esmaralda, jag håller på att bli fullständigt orkeslös av det här!
Ska försöka pynta lite hemma inför julen- det ser fint ut på dina bilder!
Kram !

39 Vackert hem Es<3:

skriven

Åhhh..så fint& mysigt du har det hemma<3
Lilla söta Mannabonne Glenn<3
har han blivit något större nu eller ser jag fel:)
så söt iallafall!

P:Kommer jag skaffa hund med..?

kram till er båda:)

Svar: Det känns som att han växer hela tiden.... och du kommer att skaffa hund så småningom.. kram :)
Esmaralda

40 T:

skriven

Kommer jag hitta rätt köpare till min häst snart? Eller gör jag rent av fel i att sälja henne?

41 Marie:

skriven

Hej Es!

Den här byggmästaren,som jag träffat lååångt tidigare, känner han något för mej?

Kram!

Marie

42 Drömmen inatt?:

skriven

Fina Es!

Inatt hade jag en dröm om en nära anhörig som gått bort. Jag hör en bekant röst som sjunger i köket & jag blir väckt av rösten,så jag går in & tittar om det verkligen är han som är där inne. Tårarna rinner jag gråter för fullt.. där står han glad att se mig , & jag säger: Men du är död? & vi kramas och pratar länge.

Där fanns även ett långbord med annat folk som va glada att se mig. Jag fick ställa frågor?
En kvinna sa jag har tre rätta & en av de har rött
hår:) hm.. plötsligt står det en man framför mig & han ser precis ut som Patrick Dempsey
Katherine i Grey's Anatomy & vi kramas som om vi känt varandra för alltid?
Men detta var säkert bara en dröm hihi men ändå en fin sådan:))

kram från Lollo

43 Ivanka:

skriven

Vart kommer min nästa flytt bli, till en lägenhet eller hus? & dröjer det länge tills dess..

Mycket tacksam för svar:)

44 Zita:

skriven

Hej Esmaralda Det ser väldigt mysigt ut . Härligt med juletider nu. Nu har jag och min dotter åkt till Stockholm med lite pirr i magen tror du det kommer bli bra. Solen skiner så det ser ut till att bli fint :) kram :)

45 Lillis:

skriven

Kommer jag att få nya vänner i framtiden? Jag känner mig så ensam och saknar någon att hitta på kul saker tillsammans med.
kram

Svar: Visst får du nya vänner... kram :)
Esmaralda

46 Monika:

skriven

Oh vad mysigt!!! Jag ska förbereda ikväll jag också!

Vilken mentalkarusell det har varit förlossning blev kejsarsnitt kejsarsnitt blev nu förlossning. Ser du om det kommer bli vanlig förlossning? Min känsla har varit att han kommer i början av året stämmer det?

kramar /Monika

47 Sheri:

skriven

Vad har min nästa pojkvän för egenskaper & vad får mig att falla för han han?

kram:)

48 Ha:

skriven

Hejsan Es!
 Fick höra av en spåtant att jag skall släppa A...att han inte har äkta känslor för mig o även att han träffar andra? Ser du oxå det?? Kram

49 Ha:

skriven

Hejsan Es!
 Fick höra av en spåtant att jag skall släppa A...att han inte har äkta känslor för mig o även att han träffar andra? Ser du oxå det?? Kram

50 Undran:

skriven

Kommer jag göra någon resa ?

51 Zoe:

skriven

Hej ES
Ser du hur min nästa ser ut eller vad som kommer utmärka honom?

kram<3

Svar: Humor.. och ett utseende du gillar.. kram:)
Esmaralda

52 ABC:

skriven

Vem.. blir min bästa vän i framtiden med ?

53 Pessnervøs:

skriven

Håååper på hjelp her. Har jeg innbildt svangerskapt eller er det mulighet for at jeg er gravid på ekte? Og burde jeg fortelle dette før jeg tar graviditetstesten til han som kanskje jeg er gravid med? Selv tror jeg egentlig ikke at jeg er det, men er likevel mye som kan tyde på at jeg er tidlig i et svangerskap. Kram :)

54 Sanna:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan du se om några nya bekantskaper närmar sig, vänner eller kanske en ny kärlek? Har inte så många vänner som det är nu och känner mig något ensam.

Ha en fin dag!
kram Sanna

Svar: Se dig omkring, snart möter du någon som har potential att bli en riktigt bra vän.kram :)
Esmaralda

55 Otur:

skriven

Hej! Händer det något bra och glädjande 2014?
Någon gång måste det väl vara min tur att få lite glädje och tur?
kram

Svar: Javisst.. och glädje är på väg.. rakt mot dig.. kram :)
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

Tack för svaret Es :)!

Resefoten värker, även om det nu inte var SÅÅ LÄNGE sen jag var på kryss. Det jag nu är efter är ju en EGEN resa :)... Egoisten ni vet ;).

Kram Skorpan

57 En fråga?:

skriven

Blir det någon vinst för mig om jag lägger ihop mina tursiffror (från seansen) + min ålder? :)

kram

Svar: Nej tyvärr.. det tror jag tyvärr inte.. ser ingen turperiod för dig just nu oavsett vilka siffror du använder.. kram :)
Esmaralda

58 Soulmate:

skriven

Vad tilltalar HAN mig?

kram

59 Julis:

skriven

Vad kul med julbocksleken^^

Jag undrar om du kan få fram vem som var pappa till min svärfar? Vi har nyss fått veta att svärfar är "oäkta". Lever pappan än? Skulle vara intressant när vi har barn som kommer undra sedan.

60 X:

skriven

Hej Es!
Idag kommer en kär vän åka till ett spa-event med en massa tjejmys. Funderar på att sända en blombukett dit till henne eller ordna med ett presentkort som hon kan nyttja. Tror du det är en bra eller dålig idé? Tack!

Svar: Känns som en fin och omtänksam idé .. kram :)
Esmaralda

61 Pessnervøs:

skriven

Håååper på hjelp her. Har jeg innbildt svangerskapt eller er det mulighet for at jeg er gravid på ekte? Og burde jeg fortelle dettw før jeg tar graviditetstesten til han som kanskje jeg er gravid med? Selv tror jeg egentlig ikke at jeg er det, men er likevel mye som kan tyde på at jeg er tidlig i et svangerskap. Kram :)

Svar: Jag är osäker men det känns inte som en graviditet... ta en test så du säkert vet.. kram :)
Esmaralda

62 Helena Ir:

skriven

Så mysigt du har gjort det inför den 7:e
Och alla andra fester att se fram mot.
Tidigare äkta män med familjer,jag
förstår att ni är många :)
Men det heter ju något i stil med..
Att finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Julen är inte någon bra tid för mig av olika
orsaker..kanske det vänder på den fronten
när väl jag träffar min prins :)??

Kram tillbaka och även till Mannabonne Glenn!

Svar: Ja, när ni möts kommer det att bli lite annorlunda med firandet,.. och Mannabonne Glenn hälsar så glatt tillbaka... kram :)
Esmaralda

63 Åsa:

skriven


Hej E!
Ska jag gå på min känsla som faktiskt är bra?
Eller ska jag tro på det jag nyss fick höra?
(som verkar vara ett gammalt rykte)
Blir lite osäker fast jag inte vill bli det!!!
Kram

Svar: Gå på din känsla så vet du snart fakta.. kram:)
Esmaralda

64 Djurvän:

skriven

Försöker igen.
Min väns hund Mitzi (schäfer) är sjuk och ska tillbaka om en vecka till veterinären för att ev göra en röntgen.
Vi är så rädda att hon är allvarligt sjuk.
Vad ser du?
Tack <3 <3 <3

Svar: Jag ser sjukdom men det verkar vara något som går att bota... usch ja, man blir så orolig när djuren är sjuka.. de kan ju inte tala om hur de mår och var de har ont... kram :)
Esmaralda

65 Mollie:

skriven

Hej kära Esmaralda!
Jag undrar om jag kommer vara gravid innan sommaren är slut nästa år??
Tacksam för svar!
Kram

Svar: Det kan jag tyvärr inte se.. kram :)
Esmaralda

66 Anonym:

skriven

Hej kära Esmaralda!
Jag undrar om jag kommer vara gravid innan sommaren är slut nästa år??
Tacksam för svar!
Kram

67 Boudica:

skriven

Var detta leande menat åt mig? De är bara så härliga från denna person!

Svar: Ja, det var menat åt dig.. kram:)
Esmaralda

68 Gabriella:

skriven

Vad jättefint och juligt du har:) luftig planlösning och riktigt fina trägolv - här är det ju heltäckningsmatta som gäller;) här är det thanksgiving idag, ska bli mysigt och gott;) alla högtider och spex dom livar upp vardagen är välkomna!
Kram

Svar: Jag har haft turen att få vara med Madonna och hennes familj & fira thanksgiving.. och med en kalkon av gigantiska mått.... kram :)
Esmaralda

69 Tänkaren:

skriven

Hej e hoppas allt är bra, har alldeles för mycket att tänka på just nu, ser du en lösning kommer allt att bli bra. Kram

70 Ingela:

skriven

Tack för svar igår Es!

Åh, ni verkar ha det så härligt tillsammans, kul att få ta del av det på håll:-).

Själv känner jag mig inte alls redo för julen, syrran och jag var och köpte lite julblommor idag, men jag känner mig faktiskt helt oinspirerad. Nåväl, stjärnor ska hur som helst upp, lite grönt från naturen in och mitt absoluta julmåste, apelsin med nejlikor, älskar doften! Lite glögg på det så är nog julen här vara sig jag vill eller inte...

Ha det gott!
Kram Ingela

Svar: Just det ja.. apelsin med nejlikor.. har jag glömt.. och det ska omgående grejas.. håller med om att doften är härlig.. en doft av jul... kram :)
Esmaralda

71 Ha:

skriven

Hej Es!
Ser du nån annan kvinna i A:s närhet?
Är en väldigt godtrogen människa o försöker lita på honom, men lite svårt när man får höra annat?
Kram

72 Susan:

skriven

Mysigt!!! man kan inte få för mycket av julmys :)


Svar: Så sant som det är sagt !! Kram :)
Esmaralda

73 Natalie:

skriven

Hej!
Kan det bli jag och David?
Kram

Svar: Det känns inte så faktiskt.. jag tror någon annan dyker upp.. kram :)
Esmaralda

74 Lisa:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan du se om jag möter kärleken snart och på vilket sätt jag gör det?
Kram Lisa

75 Barn i framtiden?:

skriven

När tror du jag får barn?

76 Månsken:

skriven

Hej! Ser du om det blir nån romans för mig i vinter?

77 Bella:

skriven

Hur länge till får jag vänta på kärleken min?

78 Mr Right :

skriven

Kan du se hur min livspartners kroppsbyggnad ser ut? Kram:)

Svar: Han är ganska välbyggd.. kram:)
Esmaralda

79 Orkar inte...:

skriven

Försöker en sista gång och ser om jag har tur idag...
Jag undrar om min pojkvän är ute efter någon annan eller om han bara vill va kompis med andra tjejer.. Det smygs mycket med grejer och jag känner mig så besviken... Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen vilket tar så otroligt på krafterna. Så frågan är, är han ute efter att hitta någon annan? Är han med någon vid sidan och har han verkligen "bara" kompis känslor för henne?


Svar: Att han smyger med saker är inget gott tecken.. ta dig ett snack med honom och kräv att få veta sanningen.. kram :)
Esmaralda

80 Laila:

skriven

Hej Esmaralda!

Låter verkligen som underbara jultraditioner!

Jag funderar på att kontakta en gammal kollega som startat eget inom mitt tidigare jobbgebit. Kanske är det så att jag ska tillbaka dit och lämna det jag gör nu.
Vad tror du? Ligger mitt framtida jobb där?
Kommer han att erbjuda mig ett jobb?

Kram Laila

Svar: Fråga kan du alltid... det känns dock osäkert.. men man ska alltid följa sin ingivelse.. kram :)
Esmaralda

81 Höst:

skriven

Hej, inte klokt vad du legat i sedan du kom hem!! Men det ger ju energi att få trivsamt omkring sig!
Tack för svaret ang mannens jobb, även om jag kanske inte blev så mycket klokare, en man som följer sin dröm i alla fall, vilket är positivt.. Och bara att du ser honom, att han alltså finns är ju helt makalöst. Man törs knappt tro på det ibland..Det var märkligt i natt när jag läste ditt svar. Någon trädde in i rummet med hela sitt väsen och rörde vid min arm, tyvärr blev jag sedan störd av något och förstod inte riktigt vem det var som kom på besök..?
Allt gott! Tack för det ljus du sprider!

Svar: Härlig upplevelse du hade... jag kände något speciellt när jag skrev ditt svar... någon vidrörde mig... och detta kan på något sätt ha manifesterats hos dig också.. kram :)
Esmaralda

82 Anonym:

skriven

Är det min soulmate jag lagt ögonen på, eller varför känns hennes utstrålning så speciell? kan inte tolka känslan.

83 Emilia:

skriven

Ååå va kul med roliga traditioner! Inget som finns i min familj...men de är väl bara att skapa!:) Som jag skrivit så står mitt liv stilla,men jag ska göra något åt saken,snart ska jag besluta mig för vad jag ska göra med N,de känns somatt en paus är bäst,så får jag lite tid för mig själv,fundera och ta reda på vad jag verkligen vill göra,han också..är de bäst så tro? Och sen kan jag inte sluta tänka på T vad jag än gör,förstår inte varför,vill börja om på nytt med honom som vänner åtminstone,får vi den chansen och kommer vi träffas när han kommer hem från thailand?eller kanske i thailand..känner mig så jobbig mot dig,men du är verkligen bäst hjälper människor på det här sättet,hoppas du har haft en bra dag! Kram

84 Kärleken:

skriven

Är min soulmate samma person som min kommande "fling"?

kram:)

85 Mirre:

skriven

Hej!

Vad för slags jobb/inom vilken bransch skulle du rekommendera mej att söka nu?

Kram

86 Tänkaren:

skriven

Ser du om det finns en lösning i sikte

87 Natalie :

skriven

Hej!
Kan du se när någon annan kärlek dyker upp?
Kram

Svar: Känns inte som om det är särskilt långt bort inte.. kram :)
Esmaralda

88 Natalie :

skriven

Hej!
Kan du se lite längre fram om David kommer att vända sig till mig och "försöka" igen? Kontakta mig igen?
Kram

89 Anonym idag:

skriven

Hej Es
Har min ryggsmärta någonting att göra med min MS? Aldrig haft några skov, fick min diagnos av en slump när jag utreddes för annat.
Kommer jag att bli bra i ryggen innan jag reser?

Kram

Svar: Jag är försiktig med att uttala mig i frågor kring sjukdom eftersom det inte känns etiskt. Dock ser jag att din rygg blir bättre..kram :)
Esmaralda

90 Månskenet:

skriven

Härliga du! Julfint redan, oj, jag blir så avis!!! Borde visst börja så smått, men först ska jag bara...det ena o det andra, jo.

Du Es, hjälp mej! Hur ska jag välja? Fick jobberbjudande, tillfälligt mog men ändå. Tungt, stressigt, ensamt fast ändå på ställen dår det finns mänskor. Ska jag ta det eller det andra spm är 2-skiftes, bättre betalt, nån dag då o då, helger, nära, alltför nära mänskor. Ojnej, jag kan ju inte tänka klart. Visste precis hurjag skulle göra - tills erbjudandet kom. Gör jag rätt om jag trots allt väljer lågavlönat, tungt (på ett annat sätt) jobb, lediga kvällar för egna intressen? Tror mej veta att jag är "wanted" på båda ställena... Hjälp!!!!

Svar: Inget av det är egentligen fel... så välj det som tilltalar dig mest och känn dig trygg i beslutet.. kram :)
Esmaralda

91 Em:

skriven

Blire något thailand för mig den här vintern ? Eller..

Svar: Chansen finns men då måste du börja planera nu, kram
Esmaralda

92 Månskenet:

skriven

Tack! Tror jag väljer lågavlönat igen en tid, så hinner jag utöva mina hobbies o motionera kvällstid. Ibland måste man försaka något (pengar) för att få något annat (livskvalitet på fritiden - löjligt!?)
Kram!

93 Alida e:

skriven

Detta om julbocken har jag aldrig hört talas om förut. Det har vi inte på mina breddgrader, kring norra polcirkeln. Enda tråkiga med dina bilder är att ni har ingen snö! Jag tror jag skulle bli deprimerad av att inte ha snö, denna årstid vill jag ha snö kring mig, då det för mig är ett måste nu när det närmar sig jul. Jag inser hur lyckligt lottad jag är som ej behöver ha grön jul.(inget fel i det, känns bara konstigt och trist att det är nog många som har det så).

Vad vill han innerst inne?

94 Alida e:

skriven

Detta om julbocken har jag aldrig hört talas om förut. Det har vi inte på mina breddgrader, kring norra polcirkeln. Enda tråkiga med dina bilder är att ni har ingen snö! Jag tror jag skulle bli deprimerad av att inte ha snö, denna årstid vill jag ha snö kring mig, då det för mig är ett måste nu när det närmar sig jul. Jag inser hur lyckligt lottad jag är som ej behöver ha grön jul.(inget fel i det, känns bara konstigt och trist att det är nog många som har det så).

Vad vill han innerst inne?

95 Ha:

skriven

Hej Es!
Ser du nån annan kvinna i A:s närhet?
Är en väldigt godtrogen människa o försöker lita på honom, men lite svårt när man får höra annat?
Kram

96 J:

skriven

Hej Es. Träffar jag den amerikanska killen jag nyss börjat prata med? Kram

97 Mr right:

skriven

Tack Esmaralda för svaret:)

98 Orkar inte:

skriven

tack för ditt svar. Det spelar ingen roll vad jag kräver... Allt känns verkligen hopplöst. Det är kanske ingen mer än han som kan svara på detta. Tack ändå <3

Måste mitt i allt det tråkiga säga igen att jag verkligen gillar din blogg. Jag blir så glad av den :)

99 Zoe:

skriven

Tack ES<3
KRAM :)

100 En fråga:

skriven

Tack fina E för svaret:)

101 Anna:

skriven

Åhh...så mysigt och fint :)! Älskar verkligen att läsa om erat julfirande med allt vad det innebär...ni har ju så rackarns kul och umgås och har det mysigt :) Kanske "råkar" vara i trakterna nåt år ;)

Ha det bra // Kramar från Anna!!

102 Linda :

skriven

Hej dycker det up någon kärlek snart ?
Kram

Svar: Ja, snart bör något hända, kram:)
Esmaralda

103 Agnes:

skriven

Vet inte varför, men har aldrig känt något större intresse för julen...Visst, som liten surfade man med familj och släkt, blev mycket firande i Skåne, faktiskt, och när jag hade familj, så var det ju ett "tvång" att brassa på med jul så mycket som möjligt, för barnens skull. Sedan, när de blev större, så blev det inte så mycket firande.

De senaste 15-16 åren, så har jag nästan alltid jobbat runt jul. Och skippat det mesta med att pynta, för jag tycker det är så jobbigt med att sätta upp och plocka ner...och ibland har julpyntet suttit nästan hela året, haha...

I år så måste jag ägna mig åt att rensa, röja och städa...redan nu känner jag mig som en zombie, och helt lealös...har ju skänkt bort mycket av modrens julpynt till Myrorna...och mitt eget ligger i en kartong, och där ligger det bra...nä, tack o lov så är jag singel, och behöver inte göra ett spår av något alls...

Konstigt, jag är inte ett dugg intresserad av traditioner...vilket gör att jag ses som en smula eljest..som vanligt, skulle jag vilja påstå. Däremot så kan jag känna mig mer förankrad i de högtider som förknippas med Wicca som är en naturreligion...religion, förresten, tja, något ska man ju luta sig mot, haha!
Tomtar, vättar, älvor och annat oknytt...för mig finns de...
Behöver hitta en schaman, känner jag...

Kram!

Svar: Att sätta upp julen är kul.. att plocka ner är ett elände... men jag har inte mycket tomtar o bröte... mest är det ljus... är barnsligt förtjust i färgade slingor... och saken är ju helt enkelt den att du ÄR en del av naturreligionerna.. genom dina gamla liv --- kramar :)
Esmaralda

104 M:

skriven

Kommer det bli han( han är jungfru) och jag?

105 Stephanie:

skriven

Gud som jag skrattade när jag läste om julbocken! Sicken rolig grej! Så mysigt att julpyssla och spela spel och sånt precis innan jul också. Låter som att ni har en toppen jul med massa traditioner :)

Svar: Tackar.. jo vi brukar ha det mysigt tillsammans.. kram :)
Esmaralda

106 Micke:

skriven

Lilla jaget: Din chef låter som en psykopat. Hade jag varit dig hade jag sökt mig vidare till en annan arbetsplats. Viktigt att hålla jobbsökningen hemligt för denna chef dock eftersom man aldrig vet vad såna får för sig.

107 Emilia:

skriven

Ska jag skriva till T imprgon om thailand?:(


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: