Bygg på ditt karma....

När man drar sitt strå till stacken – bygger man på sitt karma och öka sina chanser till lycka och välgång.  Och det är INTE svårt, inte det minsta

 

Prioritera bort det som inte är viktigt. Skit i småsaker som ändå ingenting betyder. Irritera dig inte på grannen, på dina medtrafikanter eller på  att flickvännen ställer skorna mitt på golvet i hallen.  Se inte bagateller efter mönster och regler -  utan skit i dem och acceptera att alla gör olika.

Våga stick ut och  ta för dig – GÖR saker och ju mer du gör desto mer går fel ibland men det är okey. Man lär av sina misstag och att vara avvaktande och alltför seg… främjar inte din utveckling.

 

 

Ta reda på och fråga allt som du undrar över och inte vet

Skaffa dig självdistans och se dig själv utifrån som om du vore din egen granne… och reflektera över vad du ser och vad du vill förändra.

Ta inte skit från någon .  Man kan inte ständigt stryka medhårs utan ibland får man sätter ner foten och ryta till. Våga ifrågasätt.

Prata med främlingar  så fort tillfälles ges och knip inte ihop truten på det svenskt mesiga sättet. Främlingar kan visa sig vara riktigt intressanta och man lär sig alltid något.

 

Gå till ålderdomshemmet ibland och spela  schack med någon som vill, rulla en farbror eller tant  ut i naturen – eller sitt  bara och prata

I varje skolklass finns ett utsatt barn  vars liv är predestinerat att gå åt helvete. Så också i ditt barns klass. Bjud med detta barn ibland på  familjeutflykterna.

 

Se de osynliga. De som är sjuka, utstötta och  som det tar emot att möta. Se dem i ögonen, hälsa och växla några ord.

Erbjud dig att göra någon en tjänst – och det kan vara tillfället som avgör och måste inte gälla en person som du känner.

 

Med all säkerhet finns det ännu fler sätt att utvecklas och  bygga karma – och nu är jag nyfiken på vad ni, därute i stugorna gör på den här biten ?

Kram & kärlek

1 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag försöker att inte lägga energi på småsaker.
Jag har drömt en del på sista tiden och inatt drömde jag att jag flyttade in tillfällig i en stuga på landet som min moster äger. Det var mina barn och jag.
Hur ska jag tolka drömmen , har den något budskap?

Kram❤️

2 Tekla:

skriven

Ja det är något vi alla borde bli bättre på, att se våra medmänniskor och göra en skillnad för någon. Jag funderar på att börja besöka en äldre en gång i veckan som lider av sin ensamhet. Att vara ensam som äldre måste vara ännu tyngre än som yngre.

Esmaralda, kan du se varför min partner ville avsluta? Jag tycker ändå jag gett honom och hans familj mycket nu och att vi fungerat bra förutom att han gärna sagt elaka saker till mig ibland.

Kramar

3 sus:

skriven

hej
ska försöka vara snäll mot min pappa det blir inte lätt.....
love sus

4 Cilla:

skriven

Jättebra inlägg! Precis det jag gör just nu. En resa jag aldrig trodde att jag skulle göra men gör det för att kliva utanför min "comfortzone" och för att utvecklas. Tror du det blir bra Es?

Svar: ja absolut.. somligt MÅSTE man göra och detta är en sådan grej och du växer med den.. kram :)
Esmaralda

5 Rebecca:

skriven

Jag brukar inte tänka på att jag vill ha bättre karma, jag tycker bara om att hjälpa människor och vara snäll. Dock är jag blyg så har svårt att prata med främlingar, och hjälpa främlingar. Skulle vilja bli bättre på det, och ge lite mer. Fattar inte varför jag ska vara så skrajsen ;) har så mycket kärlek att dela med mig av egentligen.
Brukar tänka massa ljus omkring mig som sprider sig utåt mot dem jag möter. och ibland också hela jorden. Då sprider sig en härlig känsla i kroppen och jag får för mig att det hjälper på något sätt. kram

6 Angeli:

skriven

GRATTIS Mannabonne Glenn på 3 årsdagen!!! <3

Hoppas det blir tårta till frukost o paket idag med! :)

KRAAAM på dej o KRAAAM till matte o Allihopa!

Svar: En lycklig Mannabonne hälsar tillbax !!
Esmaralda

7 Sophia* :

skriven

Jag är den där personen man möter ute som ler mot än, och ett leende är bland det finaste man kan ge. Jag har hjälpt till med människor hela mitt liv på olika sätt, jag gör något så litet som att hålla dörren öppen för den som kommer bakom mig, eller inte själv kan öppna. Vilket är så självklart att man ska göra, men folk är fokuserade på annat. Jag vet att jag kommer göra mer fint. Men jag skiter ärligt talat i karman. Jag är inte snäll och bryr mig för att jag ska få något tillbaka även om jag blir tacksam om det sker. Jag är snäll för att det är en självklarhet för mig & att vara annat finns inte på kartan.

I framtiden kommer jag göra så mycket mer än nu för mänkiskor. Men påvägen gör jag nog tillräckligt!

Kram och ha en fin Fredag :)

8 Lena:

skriven

Intressant ämne denna fredag morgon. Jag jobbar med mig själv för att komma närmare mitt sanna jag. Jag har blivit mer ödmjuk och förstående för olikheter. Jag försöker ge positiv feedback till kollegor och vänner så fort det ges tillfälle och jag hälsar på tiggarna utanför affärerna. En plan är att börja jobba ideellt med barn.
Ha en riktigt skön helg och kram från mig

9 Mo:

skriven

Tror absolut på karma,och att inte förlöjliga saker har sett många gånger där någon ondgjort sig över något eller konstant skämtat om,senare har det slagit tillbaka med just det i någon form,så jag är försiktigt.
Är så orolig för min dotter,tror du att hon hittar rätt någon gång och får barn,jobbigt att se sina barn gå igenom jobbiga saker. Man skulle hellre ta det själv,även fast jag vet att alla har sin lärdom,suck!

Ha en mysig helg! Kram Mo

10 Solstjärnan:

skriven

Hej Es🌝
Många tänkvärda ord.
Mycket viktiga sådana.

Kommer vi att kunna ha en egen hund utan att reagera för den?
Sker det isåfall inom kort?
Ha en finfin fredag.🌹

Svar: En hund blir det så småningom.. en ras som är lämplig för er men det ser ut att dröja ännu en tid.. kram :)
Esmaralda

11 Cline:

skriven

Jag skänker ibland pengar till barncancerfonden , försöker SE mina medmänniskor och intressera mig för hur andra mår.
Det du skrev om att se sig själv utifrån var riktigt BRA!
Det ska jag verkligen ta till mig!
En fråga, ser du någon resa under närmaste tiden för mig?
Kram och trevlig helg

12 Skorpan:

skriven

Ärligt talat tror jag inte jag gör något alls, inte medvetet i varje fall. Lever mitt liv, låter andra leva sitt, finns tillhands för mina vänner, o dom för mig :). Vad allt borde man egentligen göra, för att åstadkomma god karma, kan man säga så?

Nattgästen som kommer är i en mycket tung period av sitt iv o jag hoppas verkligen att vistelsen hos oss blir positiv! O att personen i fråga kan lite gå upp till bevis o visa, att visst kan man en hel del då man tillåt göra, o en annan mamma kräver/väntar det av en ;). Hoppas så att det vänder o all hjälp som tagits emot leder till mycket gott!

Es, du sa att det skulle ordna sig med ridningen o jag lyckades ju få en till kurs åt barnet, så rätt du hade. Tror du att jag blev bönhörd s a s o att någon ledde mig till erbjudandet? Det var just det stallet som jag hade sett på nätet nämligen, o tyckt att det såg mysigt ut. Ett par timmar efter att jag hade köpt min deal var dom slut... Om det finns kvar av dom nästa vecka, ja då kanske jag unnar mig själv en ridgång!? Min moder blev dock mindre glad, hon frågar om jag lever över mina tillgångar, argh varför skulle jag det? O så trampar jag lite på en annans tår som hade ordnat med hobby just den dagen, Nå den ordnade jag till en tidigare tid, i en mera avancerad grupp, får se hur det går? Och sen blir jag ju tvungen att hämta barnet tidigare men det är ju bara tio veckor så, det ska väl gå... O skulle jag nu råka få jobb, ja då måste jag ju säga att jag behöver gå tidigare några dagar, men hur troligt är det? På tisdag vet jag kanske något ;)...

Nästa vecka blir det en massa springande hit o dit o klarar jag den, utan att bli knäckt, ja då ska jag klappa mig på axeln o säga duktig flicka ;). Blir helt matt av blotta tanken....

Beställde väckning av "de mina", inte barnen alltså, o det är helt fantastiskt hur bra det fungerar. Lite väl tidig väckning, men då har jag ju också redan fått något gjort. O en motiverande faktor är ju gästen/gästerna som ska komma ;). Under den tid som jag jobbade var det inte många dagar som jag hade väckarklockan i on-läge...

Önskar alla en fartfylld, eller lugn, fredag :).
Kram Skorpan

13 Natalia:

skriven

Hej Es! JAG håller fullständigt med dig. Imorse ringde jag till hälsovårdscentralen. Kvinnan som svarade var j*vligt otrevlig. Ska man inte bemöta människor som ringer dit med en trevlig ton? dom som ringer vill ju bara ha hjälp. De e ju klart alla kan ha sämre dagar men jobbar man innom service så kan man vell låssas va super trevlig fast inombords kanske de e sämre. Samma sak då man är och handlar. Helldre hör man av en i kassan säga trevlig helg med ett leende en någon som ser elak ut och bara säger summan :) Dessutom tror ja livet blir mycket bättre om man kan se allt från den positiva sidan och alltid tänka att det löser sig på ett eller annat sätt! Ha en Trevlig helg! Kram =) Ps Tror du att ja ska åka ut ikväll å hitta på nått kul eller är det bättre att va hemma och vila?

14 Anna:

skriven

Seg och avvaktande är jag i ett nötskal!

Vet inte om jag medvetet gör något men är nog lite sån som naturligt gör saker för andra utan att förvänta nåt tillbaka. Är roligt att göra människor glada bara :) Men skulle säkert kunna göra mera. Sen har de som lever lite i utkanten av samhället tendens att dras till mig, även förståndshandikappade (sorry, vet inte om det är den korrekta
benämningen) så jag småpratar alltid lite med dem. Inte för att jag tycker det är något märkvärdigt själv men har förstått att andra kan tycka det då folk kan utbrista saker i stil med -hur törs du hälsa på den där token mm.

Tiggarna får alltid ett lika stort leende tillbaka som de ger mig utanför affären.

Men det är ju bara sånt som faller sig naturligt för mig så kanske jag skulle behöva göra mer saker som inte hör till mitt sätt att vara också.

Funderar angående svaret du gav igår om tecken. Du sa att jag ska tro på min tanke. Menade du just den tanken eller generellt?

Kram :)

15 Lilian:

skriven

Hej ezmeralda,

Jag försöker igen!
Är min granne P intresserad av mig? Om han är det, varför lägger han inte in nån stöt? Borde jag göra nåt?
Kram
Lilian

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag hoppas att jag bygger på min karma utan att vara superwomen.....
Det misslyckandet orkar jag bara inte med...
inte lätt att försöka leva upp till dagens
mått av människa...

Kram Anki

Svar: Bara man gör det man kan... så blir det bra nog... kram :)
Esmaralda

17 MK Gbg:

skriven

Angående karma..
Vissa dagar (de dåliga) tänker jag: Vad i helvete har jag gjort i detta, eller i mitt förra liv, för att ha det så svårt nu!? Vilken bit i mitt liv jag än ser på; hälsan, ekonomin, kärleksrelationer... så kan jag nu vid 50 års ålder konstatera att jag ligger på minus. Inte bara ett liiitet minus. Det är svårt att plocka upp sig själv... när det känns som om hela livet är en enda lång uppförsbacke av motgångar.
Andra dagar (de som är bra, ja, de finns de med..) är jag tacksam att jag ändå är relativt "frisk", har en kropp som fungerar någorlunda. Jag är inte hemlös eller på flykt med mitt barn.
Jag är väl medveten om att livet kan vända på en sekund.
Min bror åkte in på operation för sin fot... Det slutade med bakterieangrepp och akut amputation!
En annan bekant fick stroke på sin 40-års dag!
Ja, då får man sig en tankeställare... ett tag iallafall.
Sen är hjärnan igång... - Vad har jag gjort för att förtjäna att leva i denna trögflytande sörja av dagar som kommer och går.. utan att se någon ljusning på något plan?
Sen tittar solen fram... och det känns lite bättre...

Mitt bästa feelgood-tips just nu. Lyssna på låten "The sunny side " med Sofia Sandberg Albinh. Hon tävlar i P4-tävlingen "Svensktoppen nästa". När jag hörde den första gången trodde jag det var Amy Winehouse, eller Adele... Vad förvånad jag blev att det var en tjej från Skåne..
Henne ska jag iallafall rösta på! Vilken röst!!

18 Pia1:

skriven

Mesiga jag ska göra nåt otroligt modigt imorgon. Bestämde mig för att en gång följa magkänslan och strunta i om det blir flopp... ledtråd; gotland...
kram!

Svar: Det gör du så rätt i... kram :)
Esmaralda

19 Monika :

skriven

Du har så rätt om karma. Försöker se det positiva i alla små saker som händer dagligen. Ibland går bra ibland mindre bra.

Kommer jag stanna eller gå i mitt förhållande?

Svar: Huvudsaken man försöker !! Det ser ut som om du lämnar... kram :)
Esmaralda

20 Pia 68:

skriven

Hej Es och alla i bloggfamiljen. Det är verkligen en relevant blogg idag. Jag tror att det här med karma är viktigt, det innebär helt enkelt att vara en god medmänniska och man har inget att förlora på att visa vanlig medmänsklighet.
Själv har jag en dotter som utsatts för kränkningar och mobbing av en annan elev under högstadietiden med självskadebeteende och självmordsförsök som konsekvens.
Nu är läget så att mobbaren polisanmält mig efter att jag öga mot öga uppmanat henne att sluta, ta bort snygfoton och kränkande kommentarer från nätet. Rättegång äger rum om några veckor, jag måste sköta mitt eget försvar eftersom jag nekats offentlig försvarare.
Det oroar mig mycket trots att jag är oskyldig till anklagelsen ringa misshandel.
Så snälla Es, kan du se hur detta elände ska sluta. Funderar starkt på att överräcka ett skadeståndsanspråk på 5000:- till mobbaren som erkänt i polisanmälan de olika brott hon gjort sig skyldig till. Vad tror du om det? Kommer rätten att gå på min linje?
Så snälla Es, ge mig svar.
Kram på er alla.

Svar: På något sätt kommer rättvisa att skipas... stor styrkekram till dig och din dotter !
Esmaralda

21 Cecilia:

skriven

Hej ez! Klarar jag provet tror du? Jag gjorde ju så gott jag kunde, men man vet aldrig riktigt... Finns det fortfarande någon chans till romantik under hösten? Jag trodde verkligen att någonting skulle hända mellan mig och S men det visade sig att han har en flickvän som bor flera mil härifrån... Det här är en hemsk fråga, men kommer det att hålla? Kram

22 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
ser det ut som han vet att jag blockat honom på Facebook? Är det därför han inte ringer?
Kram

23 Anonym :

skriven

hej Ezmaralda!

JAG VILL BARA TACKA DIG SÅ HEMSKT MYCKET FÖR SVARET IGÅR OM VAD JAG BORDE GÖRA..
Jag är evigt tacksam flickan kunde inte äta eller dricka pga att hon hade svamp i munnen. Tack ännu en gång Ez!!


Tusen tack !:)
Kram

Svar: usch ja, svampinfektioner kan ställa till med rejäla problem.. kram !!
Esmaralda

24 Lillis:

skriven

God morgon Ez :) Jag tar inte skit från andra. Bryr mig om mina med människor. Stöttar sjuka personer. Kan gå fortare att sitta i nåt själv. Det måste man vara medveten om. Alla är inte det tyvärr <3 Snälla Ez. Om jag opererar mitt knä, kommer jag att mista min sjukpension då ?? Kram <3

Svar: Nej, så känns det inte... kram :)
Esmaralda

25 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Hör han av sig igen?
Kram

26 Anonym :

skriven

hej Ezmardla, jag vet inte varför kan jag inte skiljas nöt jag vill och han vill inte...jag vet inte vad jag ska göra ???

Krammm

Tusen tack !:)
Kram

Svar: Det räcker enligt svensk lag att EN vill skiljas.. den andre behöver inte acceptera... man blir skild i alla fall.... kram :)
Esmaralda

27 Utslag :

skriven

Usch.. Fick världens utslag i ansiktet..och jag som i princip aldrig får utslag och finnar (det är inte något problem så att säga), blev jag lite rädd när jag nu fick utslag. Tänkte fråga om du möjligtvis kan se vilken produkt som skade detta...

Är det den tjocka rosa krämen? Den där blåvita rengöringen eller var det min kokosolja?

Kokosoljan är bra och läkande men kan ge en utslag för att den torkar ur...

Kram!

28 Skytten:

skriven

Jag försöker behandla andra som jag själv vill bli behandlad,känna empati och ödmjukhet.Sånt får man tillbaka tror jag.Ser du om jag kommer att få sålt min lägenhet snabbt och blir jag nöjd med vad jag får för den?Kram

Svar: Ja, det känns som om det kommer att gå bra... kram :)
Esmaralda

29 Mimi:

skriven

Hej! Jag gör inte mycket av allt det där fast jag vill. Vet inte var jag ska börja.
Ser du om det börjar ljusna snart och det blir någon förändring om än bara en liten förändring.

kram

30 Liten:

skriven

Godmorgon Es !
Ja det är sant det du säger om KARMA! Jag har ändrat mig totalt efter att jag insåg det! Jag pratar och försöker muntra upp människor i min omgivning...kända som okända :)
Tror du annars att jag är på rätt väg i livet...med kärleken och min familjerelation?

Svar: Ja, det känns som om du går på helt rätt väg... och det visar sig också snart.. kram :)
Esmaralda

31 moj:

skriven

hej ez! kan jag lita på honom ? kram

32 Jossan :

skriven

Usch bilden på 3 åringen som drunkna är så hemsk.. Jag kan inte förstå hur hemsk vår värld är.. Alla skriver om hur vi borde hjälpa dom där.. Ja till viss del borde vi så gått det går men det har gått så långt att det går inte längre.. Is och Asad är farliga och dödar mer än gärna.. Budapest ville inte ha några muslimer.. Precis som på 30/40 talet ville Tyskland inte ha judar.. Det är dags att hela världen vaknar upp.. Barnen förtjänar ett värdigt liv.. Usch...

Ja efter i onsdags funderar jag verkligen på om hur lärarna på min skola kan vara lärare.. Har känt mig jäkligt kränkt efter mötet igår.. Trodde lärarna ville hjälp men tydligen inte.. Det känns inte som skolan tror på mig överhuvudtaget.. Känner mig riktigt dålig.. Ska till skolan om en stund.. Hade önskat jag var ledig... De pratar till mig som jag inte kommer klara skolan.. Kommer jag ta min examen med min klass? Det är det enda jag vill...
Som der öser ner! Och åskar!
Kram

33 Helena Ir:

skriven

Ja,jösses..vad gör jag? Eftersom jag inget "vanligt"
arbete har så jobbar jag ideelt i en förening och
styrelse,en handikappförening. Jag träffar människor
i våra lokaler,ute på apoteksdagar,föreläsningar och
nu i höst även på en seniormässa i flera dagar.
Dessutom har jag börjat ta upp en del av detta även
när jag är ute och tränar..på gymmet tränar många
reumatiker..Det är väl en del av det jag gör..

Ha det gott denna fredag..:)

Kram :)

Svar: Och du gör väldigt mycket... kram :)
Esmaralda

34 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur är min kärleks personlighet?
Kram

35 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur är min kärleks personlighet?
Kram

36 Louise:

skriven

God förmiddag i septemberregnet. Här i Malmö har vi åskoväder och mina barn är på Skryllegården och i Lund och kommer hem i eftermiddag tur att de har regnkläder. Jag ska till skolan runt halv ett.
Jag fick förresten reda på mitt resultat på matteprovet och jag är Godkänd :-).
Sambon är idag och gör riskettan, han ska eventuellt göra risktvåan nästa vecka och sen inom 2 veckor teoriprov och uppkörningen.
Jag hoppas då att han kommer att få jobb för det är välkommet just nu. jag är trött på att han faktiskt går hemma och inte gör någonting merän skriver skit på ett forum.
Har inte fått sålt fåglarna än och de måste få en ny familj så fort som möjligt så om någon här känner någon som vill ha fåglar så meddela gärna mig.(Om det är ok med dig Ez)
Kommer min sambo få jobb inom snar framtid?

Nu ska jag ta och plocka här lite innan jag ska iväg. Sen i eftermiddag efter föreläsningen måste jag köpa en ny bur till vår hamster, han rymde från den andra då den sprack.

Ha en bra dag trots åskovädret. Kram

Svar: Grattis till det lyckade matteprovet.... kram :)
Esmaralda

37 Anonym :

skriven

Hej Ezmeralda..

Ser du framöver om jag och pappa kommer att ha en bra reLation eller kommer det alltid att vara såhär?

Kram

Svar: Riktigt 100% bra kanske det inte blir.. men MYCKET bättre än det är nu.. kram :)
Esmaralda

38 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Bor jag i min hemstad när jag möter kärleken?
Kram

39 Tant osäker:

skriven

Hej!

Kommer jag att göra rätt val när det gäller jobb eller utbildning?

kram

40 55:

skriven

Jaa jag försöket se mig själv. Och även prata med alla människor.

41 förvirrad:

skriven

Hej Esmaralda

Finns det något mer än en djup vänskap mellan mig och Karl? Ibland är det svårt att förstå sina känslor. Man blir så förvirrad.

42 moj:

skriven

hej ez! kan jag lita på honom ? kram

43 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du egentligen att han tycker så illa om mig som person?
Kram

44 Anonym:

skriven

Tror på karma, helt klart.

Varför känner jag mig ledsen över att han försvann utan förvarning, plötsligt! Är ju några månader sen nu. Jag blev ju lite förälskad och trodde det var ömsesidigt.

Det känns som han verkligen inte vill ha med mig att göra, som att jag gjort nått fel.

Varför försvann han tror du?

45 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Han har vart så elak mot mig?
Tror du han tycker illa om mig som person?
Kram

46 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Karman är något jag borde jobba på lite mer. Fanns saker du nämnde som jag gjorde en liten markering på mig själv, det är några saker som jag borde bättre mig på. Prata med främlingar gör jag ibland när jag väntar på bussen oftas äldre av någon anledning. Brukar också säga hej till såna som jag inte känner ibland med ett leende på läpparna och man känner sig faktiskt gladare när man gör det. 😊

Något ja är lite nyfiken på ... ser du om mina framtida barns dop blir stora eller små? Tack på förhand! Kram Zoey 💕

47 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du varför Markus va så taskig mot mig? Ser han ner på mig som person?
Kram

48 Anonym :

skriven

Tack Es för svaret det glädjer....!!!

Kramm

49 Jossan :

skriven

Usch bilden på 3 åringen som drunkna är så hemsk.. Jag kan inte förstå hur hemsk vår värld är.. Alla skriver om hur vi borde hjälpa dom där.. Ja till viss del borde vi så gått det går men det har gått så långt att det går inte längre.. Is och Asad är farliga och dödar mer än gärna.. Budapest ville inte ha några muslimer.. Precis som på 30/40 talet ville Tyskland inte ha judar.. Det är dags att hela världen vaknar upp.. Barnen förtjänar ett värdigt liv.. Usch...

Mina kära kusiner har nu hämtat ut brevet om mitt krav.. Nu återstår det om jag kommer få några pengar eller inte.. Antagligen inte..

Ja efter i onsdags funderar jag verkligen på om hur lärarna på min skola kan vara lärare.. Har känt mig jäkligt kränkt efter mötet igår.. Trodde lärarna ville hjälp men tydligen inte.. Det känns inte som skolan tror på mig överhuvudtaget.. Känner mig riktigt dålig.. Ska till skolan om en stund.. Hade önskat jag var ledig... De pratar till mig som jag inte kommer klara skolan.. Kommer jag ta min examen med min klass? Det är det enda jag vill...
Haha skulle aldrig sagt till syrran att jag fått en del svar av dig på senaste ^^
Som der öser ner! Och åskar!
Kram

Svar: Ta enskilda samtal med dina lärare... det är allt jag kan se just nu som kan hjälpa.. stor styrkekram.. du är en sann fighter med en underbar spirit...
Esmaralda

50 Anonym:

skriven

Jag tycker så synd om han han sa så du vill inte att jag ska vara hennes pappa! Och när han grät så fick jag skuldkänslor!!

Därför gick jag tillbax... Det är så FEL FOR GOD SAKE!!!!!åhhhhh

Kram Ezmaralda

51 Anonym:

skriven

Jag tycker så synd om han han sa så du vill inte att jag ska vara hennes pappa! Och när han grät så fick jag skuldkänslor!!

Därför gick jag tillbax... Det är så FEL FOR GOD SAKE!!!!!åhhhhh

Kram Ezmaralda

Svar: Ja, det är av fel orsak.... kram :)
Esmaralda

52 Anonym:

skriven

Mycket bra inlägg idag, det får en att tänka till måste jag säga, jag håller fortfarande på att försöka få min ersättning , men de bara dröjer på det hela, nu har det gått två månader, ser du om jag får min ersättning snart? Kram trevlig helg

53 Anonym:

skriven

Blir det tillskott ifamiljen snart 😄

54 Dinara :

skriven

Hej Ezmeralda! Har pratat med en potentiell arbetsgivare idag. Borde jag söka dit tror du? Kram!

Svar: Ja, varför inte... kan bli något bra.. kram :)
Esmaralda

55 Pinglan:

skriven

Jag försöker ignorera småsaker och inse samt jobba bort mina egna fel o brister, le mot de jag möter o vara trevlig mot de jag pratar med samt finnas där flr nära och kära. Kan säkert göra mycket mer, ska jobba på det.
Stor grattiskram till MG, hoppas födelsedageb blir fin 🎉

56 Anonym :

skriven

Mmmm tänker A på mig ibland?kram Ez:)

57 Pinglan:

skriven

Jag försöker ignorera småsaker och inse samt jobba bort mina egna fel o brister, le mot de jag möter o vara trevlig mot de jag pratar med samt finnas där flr nära och kära. Kan säkert göra mycket mer, ska jobba på det.
Stor grattiskram till MG, hoppas födelsedageb blir fin 🎉

58 Pollan:

skriven

Fint inlägg i dag.I butiken blev jag tilltalad av en man, blev så till mig att blev rent snurrig.Så ovan att främmande mänskor tilltalar en.Kul!!!

Svar: Underbart.. och nu är det din tur att föra det vidare... att ta initiativ och prata med någon du inte känner.. kram :)
Esmaralda

59 Anonym:

skriven

Hej!
Drömde om en flytt till en stuga. Hur kam jag tolka det?

Kram

60 Anonym :

skriven

Hej Ezmaralda!
Det blev katastrofalt förrigår!
Vad ska jag göra han blir ledsen och det tär!

Krammm

61 Sophia* :

skriven

Läser min första (enda hittils) seans från dig & varje gång känner jag mig lugn när jag läser den. Men nu i denna förvirring & prövning så känns det svårt att vizualisera det som stod om framtiden i seansen. Det känns inte svårt att tänka att det kan/kommer ske utan i mitt liv handlar det alltid om "hur". Och jag vet att jag måste ta min egna beslut. Jag önskade ändå att änglarna kunde bära mig till en trygg plats där allt var såsom i himmeln.

Jag vet inte om jag bara är mer feg än jag trodde eller bara seg med att starta igång.

Ser allt ut att lösa sig iallafall? Inom dessa månader?

Kram och tack så mycket för dina tidigare svar.


Svar: Du tar dna steg när det är dags.. det ser jag.. kram :)
Esmaralda

62 Anonym:

skriven

Ser du mig gravid igen

63 Anonym:

skriven

Blir det positiv förändring snart för mina syskon

Svar: Ja, särskilt för ett av syskonen sker något bra snart.. kram :)
Esmaralda

64 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Träffar jag min kärlek under nästa år?
Kram

65 Anonym:

skriven

Har jag någon hälsning ifrån andra sidan?

Svar: Ja, från en yngre kvinna som bara vill skicka dig kärlek.. kram :) Mer exakt ser jag inte.
Esmaralda

66 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser du varför Markus va taskig mot mig? Ser han ner på mig som person?
Kram

Svar: bry dig inte... gå vidare... han är inte värd dig.. kram :)
Esmaralda

67 Anonym :

skriven

Hej Ezmeralda!

Är lägenheten min den gula byggnaden mitt i stan framför gallerian?vill så gärna ha den lägenheten....

Kram Ez!

68 ❤️💙:

skriven

Roy virker så rar for tiden når det er snakk om utroskap eller er om det på tv. Og jeg lurer på hvorfor? Har han vært utro og ikke fortalt meg om det, eller henger det igjen fra da han var utro tidlig i forholdet vårt?

69 Anna:

skriven

Menade du att jag skulle tro på just den tanken eller bara att man ska det generellt?

Känns som att det är hyfsat viktigt isåfall om jag får tecken om saken...

Kram :)

70 Sophia* :

skriven

Skönt... Tack.

Igår såg jag något "mystiskt" flyga i luften när jag bad om ett tecken. Stämmer det eller bara ett sammanträffande?

Kram och ha en fin helg

71 Agnes:

skriven

Ibland tar luften slut...och det är lika bra att inse, att livet är tufft!
Så jag måste helt enkelt inse, att för min del, gäller hårt arbete för vad det än månde vara...och att jag inte tillhör de som liksom bara kan "håva in" whatever det nu än gäller...men det rullar ju!

Något måste det ju vara, när nu det är så kärvt med det mesta...och jag kan ju bara skylla på mig själv...om jag nu bara kunde finna orsaken...

Skit samma...det ska väl vara så här, antar jag..lite Jante...går iväg till gymmet, och i kväll blir det dansa...förhoppningsvis så slipper jag de där dryga männen som flamsar omkring på stället...är ju inte intresserad...som min son sa....Morsan, du går dit för att dansa, och snubbarna går dit för att hitta ligga...inte konstigt att det blir som det blir, hahaha"!

Typ...

Ha det bra, och puss på nosen till Herr Fralla!

Kram!

Svar: Klok son!! Dansa på och ha riktigt kul... kram o MG pussar vilt tillbax :)
Esmaralda

72 Miltons mamma:

skriven

Hej Es!

Jag tar mig friheten att kopiera och ställa samma fråga som igår 💖☺️😁


Jag har en liten fundering ang arbete. Drömmer lite om att arbeta med djur men inte bara med ett djurslag. Känner att en 4h gård skulle kunna vara min grej. Barn som ej kan ha djur, jobba med barn och djur. Jag känner att mitt hjärta bankar vilt när jag tänker på det. Och för första gången känns ett arbete RÄTT!
Jag VET redan att att det skulle passa mig. Vad ser du om detta? Kommer jag öppna eget 4h eller liknande ? Eller arbeta på ett?

Kjam

73 Rebecca:

skriven

nu kommer det här bli ett negativt inlägg men ibland känner jag mig tyst ,tråkig och ful. tycker omvärlden också det? Eller sitter det bara inne i mig? Svårt och veta vilket intryck man gör på folk :/ beror ju förstås på vem man menar, men idag var en sån dag när jag kände mig konstig i andras ögon. kram ha en bra helg

Svar: Inte en chans min vän att du uppfattas som tyst, ful o tråkig !! Du som så lätt blir omtyckt... kram :)
Esmaralda

74 Moj:

skriven

Hej ez, kan jag lita på honom? Kram

75 Skorpan:

skriven

Undrar varför jag inte gjorde det här för en vecka sedan, då hade jag fått njuta av ett städat hushåll en hel vecka ;). Nåja, nu är det gott att ta emot gäster :).

Barnet har fått sjukt i foten igen, verkar det som, inte är det väl något som kan påverka ridningen tror du? Man ska inte springa o hoppa när sjukdomen är "på"..

Kram Skorpan som sett om sitt hus lite grann :)

76 Karma :

skriven

Ja du, karma hm.

Tycker alltid det är svårt att se sig själv.
Men jag tror att jag hos några betraktas som hjälpsam, kanske en som orkar lyssna om nån annan har det jobbigt, men också skratta ihop med.

Verkar som om människor har lätt för att berätta om sin situation för mig. Och dessa människor verkar också ha förmågan att kunna ta att jag inte alltid håller med.

Sen tycker jag själv att jag är tvärtemot ibland. Blir så nedrans trött på att vissa andra förutsätter att jag ställer upp. Och tycker också att det får vara nog med mitt barnsliga sätt ibland.

Men med åren så bjuder jag mer o mer på att vara den halvtossiga.

Jag ler oftast vänligt mot människor, säger kanske ett par ord om nån ser ut att bli glad av det. Känner mig närmast otrevlig om jag inte säger något ord.

Nej detta var svårt. Men ger något att fundera över.

Ha en fin o go helg Ezmeralda o alla Ni andra här.


Svar: Du är ju en sådan person som människor känner tillit till och förtroende för... kram :)
Esmaralda

77 Smiley:

skriven

Hej Es! Kommer hösten med någon positivt förändring?kram

78 Anonym:

skriven

Hej Es, går ångesten över eller behövs en radikal förändring? Kram

79 jinxar:

skriven

Försöker prata mycket med mina barn om att Vad man ger får min tillbaka. Kanske om en tid och av nån annan...
Men att det lönar sig att vara snäll.
Försöker visa min bästa sida i alla lägen, varför skulle jag inte?
Känns lite som om den tunga tiden jag haft har vänt nu. Men det märker jag nästa vecka då allt ska samköras igen.

Ikväll undrar jag om jag skulle må bäst av att träffa min vän och komma ut i naturen och få lite närhet eller om jag ska gå ensam på en aktivitet som jag sett fram emot. Kan det bli ett speciellt möte ikväll tro?

80 Cathubodva:

skriven

Vargör är denna chef så hård mot mig helt plötsligt? Även andra märker det!
Han har varit och är en mycket omtyckt chef för mig, men denna behandling gör mig ledsen!
Varför?
Har en känsla av att han innerst inne ändå tycker att jag gör rätt!

Svar: Ja, innerst inne tycker han det.. men det verka som om han har andra bekymmer.. kram :)
Esmaralda

81 Bolla:

skriven

Er nå alene på ferie i Florida og igår var jeg med på et delfincruise. Amerikanerne om bord snakket sammen som om alle skulle kjent hverandre fra før av (hvilket de ikke gjorde) Amerikanere er høylytte, men veldig utadvendte og hyggelige (stort sett) så jeg kom i prat med de til slutt jeg også for de er så nysgjerrrige på andre mennesker at de ikke klarer å la være å spørre om hvor du kommer fra og da er det gjort 😊 Stor forskjell fra oss nordmenn og svensker 😆

Og når ferien er over så gleder jeg meg til å gå på jobb igjen. Tror kjekke mannen i kantina kanskje endelig har lagt merke til meg for nå fikk jeg litt ekstra øyekontakt, så håpet er at han tar motet til seg og har lyst til å bli kjent 😍 40 år og avstandsforelsket 😱

Ha en fin dag!
Klem Bolla 😘

82 Kiki:

skriven

Hej Es

Ser du när en flytt kommer ske för mig?
kram

83 Miltons mamma:

skriven

GRATTIS MG på 3 års dagen 🎈🎉🎁

84 DarkSideOfMe:

skriven

Förlåt för denna fråga men, ser det ut som jag har nån chans att hamna i säng med någon inom detta år är slut? Är det goda chanser?

85 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Hösten får mig att tänka på honom!
Tror du han tänker på mig?
Kram

86 Anna:

skriven

Jag försöker alltid behandla andra som jag själv vill bli behandlad, har själv haft det tufft och varit en osynlig/rädd lite person. Men jag har utvecklats så mycket under min barndom, min medkänsla är stark och mitt mod ökar dagligen!

Önskar kunna hjälpa människor och djur i större omfattning en dag, när jag blir äldre vill jag ha delat med mig av mina erfarenheter och gett mycket till andra! Tanken gör mig lycklig, att hjälpa andra gör mig varm om hjärtat. Obeskrivlig känsla och energi. Kram! :)

87 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer jag att trivas bättre när jag flyttar?
Känner att jag inte har så många att umgås med här!
Kram

Svar: Ja, det blir bättre men bara om du själv är aktiv och tar initiativ.. kram :)
Esmaralda

88 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser det ut som om nya vänner kommer i min väg?kkram

89 Li:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han och jag att umgås igen med varandra?
Skulle jag kunna höra utav mig och han skulle vilja träffa mig?
Kram

90 Anonym :

skriven

Vad tycker killar om mig när dem ser mig Ez?

Kramiz

91 Anonym:

skriven

Hej Ezmaralda!

Kan jag inte fråga kusinen om han har någon jag kan dejta?

Kramizzz

92 Lillis:

skriven

Tack finaste Ez för ditt svar till mig <3 <3 Kram Mannabonne Glenn från ig. Ha en trevlig helg Kram <3

93 A:

skriven

Hej Esmeralda, min syster kommer o hälsar på, de ska resa med flyg med den sin lilla nya bebis. Är hemskt orolig för dom. Ser du om allt går bra? Tusen tack!!

Svar: Allt kommer gå fint... oroa dig inte.. kram :)
Esmaralda

94 Steff:

skriven

Händer det något roligt alls 2015? :/ Är kärleken långt bort?

95 Sus:

skriven

Hej
Allvarligt talat så kände jag nu att vad kan bli värre ?
Love sus

96 Cecilia:

skriven

Hej ez! Tror du att jag blir godkänd på provet? Finns det någon chans till "romans" under hösten? Kram

Svar: God chans till romans ja, ser dig omkring om ungefär en månad.. något kan ske.. kram :)
Esmaralda

97 Susanne Amalia:

skriven

Hej jag vill tacka dig för att du engagerar dig varje dag... tycker det är kul att läsa din blogg och jag kommer ibland med tillrop som är i min klass... kan ju bara vara jag... tack för att du finns i min vardag... du och MG... kramar och ta hand om dig... suger fortfarande på karammellen att komma hem och sluta min cirkel... njuter fortfarande av att få hjälpa andra .. men ibland önskar jag att de har kontakt även när de lyckas med livet... hjälpte en alkohålist ,,, numera har jag ingen kontakt med honom för han har hittat en tjej en familj och jag blev överflödig.. det var ju det som var meningen att han skulle stå på egna ben... att han inte skulle behöva mig.. men det verkar som om han skäms över at känna mig... så tråkigt... :( vill inte ha någon utmärkelse men känner att jag har lagt ner många timmar offrat många privata helger för hans skull... näe jag är glad för atthan har hittat hem tycker bara att det är tråkigt att han behöver stampa på någon som har hjälpt för att känna sig bra ... men man kan bara tacka universum för att han nu mår bra... ... önskar dig en bra helg.. kramar <3

Svar: Och tack ska du ha för att du skriver !! Den du hjälpte vill inte förknippas med sitt gamla jag och tar avstånd till allt som tillhör den tiden.. inklusive dig... och det beror på ren omognad.. kram :)
Esmaralda

98 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Jag har frågat dig så många ggr samma fråga om killen jag träffar men får aldrig svar nu tog jag ett beslut och jag är orolig om det var rätt.. Hur som helst var det rätt om inte det var.. Kommer det att lösa sig? Tack om du kan svara mig .. Jag funderar även att göra en seans hos dig hur läNge är väntekön? Kram

99 Anonym:

skriven

Varför (om) har han kvar den där sidan som vi fick kontakt på? Inget fel såsätt. Men han ändrade sin beskrivning på ett sätt som jag uppfattade skulle tilltala fler att skriva. Han sa att han inte skrev med andra som till med mig & du skrev samma sak innan jag frågade honom. Men är det fortfarande sant?

Vet vad du skrev men jag vet också vad jag vill och inget är skrivet i sten. Vill bara veta om han fortfarande skriver med bara mig på
"det sättet"

Kram!

100 Cecilia:

skriven

Till Louise: Vad är det får typ av fåglar du har? Om du har undulater finns det en sida som heter undulater.ifokus.se :) Där kan du lägga upp en annons. Jag har även för mig att det finns en sida som heter burfaglar.ifokus.se :) Lycka till med att hitta ett hem till fåglarna!

101 Anonym:

skriven

Ser du mig gravid i framtiden

Svar: Ja, det gör jag allt.. kram :)
Esmaralda

102 Anonym:

skriven

Vad blir mitt yrke i framtiden

103 Anonym:

skriven

Får jag goda nyheter snart??

104 Alex:

skriven

Goda avsikter,fyllda av kärlek & stillhet. I allt & varje dag.

105 Anonym :

skriven

Vad tycker killar om mig när dem ser mig Ez?

Kramiz

106 S :

skriven

Varför (om) har han kvar den där sidan som vi fick kontakt på? Inget fel såsätt. Men han ändrade sin beskrivning på ett sätt som jag uppfattade skulle tilltala fler att skriva. Han sa att han inte skrev med andra som till med mig & du skrev samma sak innan jag frågade honom. Men är det fortfarande sant?

107 Anonym:

skriven

Varför säger han hur mycket han tycker om mig och sen bara drar sin väg? Är det lönt att försöka säga vad jag tycker eller ska jag bara ge upp?

108 Cissi :

skriven

Vilket yrke kan du se mig arbeta med?

109 Made in Sweden:

skriven

Hej Es!
Det känns som om chefen är besviken på mig eller that blivit påverkad av lögner. Känns inte alls bra.
Stor Kram

Svar: Ta ett samtal med din chef.. kram :)
Esmaralda

110 Anonym:

skriven

Finns det någon hälsning ifrån min pappa? ❤️

111 Cilla:

skriven

Hur blir hösten för mig?
kram

112 Anonym:

skriven

Mycket kärlek till dig esmeralda som tar dig tid att göra så många glada med dina svar, undrar om du kan se om kriget i världen någonsin kommer sluta , när ska kärleken övervinna all ondska som finns i denna värld.

Svar: Nu kanske jag gör dig desillusionerad men faktum är att ondska kommer alltid att finnas... även om jag av hela min själ önskar det vore annorlunda... kram :)
Esmaralda

113 undrar:

skriven

Finns vårt framtida barn redan. Eller väntar hen i universum på att födas. Kan jag i så fall skriva eller prata med hen för att påskynda processen
Ser du någon ljusning i syrien kommer kriget att hålla på länge till.

Svar: Ert barns själ finns... och jag ser så mycket mörkt och så mycket sorg i Syrien... läs bloggen i morgon.. då kommer ett viktigt meddelande som har med detta att göra... kram :)
Esmaralda

114 Tess 🌸:

skriven

KARMA! Som jag har funderat på det det sistone. För vad har jag gjort för ont för att råka ut för allt? Det går verkligen inte bra för mig just nu. Jag blir så frustrerad samtidigt som jag blir så trött att jag skiter i vilket, skiter i allt! När det börjar ljusna, ja då dras mattan bort under fötterna och där står jag åter på ruta ett. Vad har jag gjort för ont...
Vänder det för mig snart, kommer glädjen tillbaka?? 😔

115 lill Maria :

skriven

Hej kära Esmeralda vill tacka dig för att du hjälpt min kära vän Hanna med seans. Jag tror jag är bränd av kärleken.Min biologiska mamma lämnade mig när jag föddes.Så jag tror att det har satt spår på många sätt och viss. För första gången på länge känns det som jag börjat landa och är redo och älska en man igen.En ny man finns i mitt liv. Fredrik vi har nyss träffats. Han har ett stressigt liv med sitt jobb tror jag. Han känns som en ensamvarg till och från. Tror han är lite svår men kan vara värd och vänta på.Han känns som en underbar man med trygghet och mycket kärlek och ge under ytan. Kan du vägleda mig om han kan vara mannen i mitt liv. Är han seriös eller mest ute efter och strula med mig.Love Maria <3


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: