Savannah gästbloggar....

Dagens gästbloggare är:  Savannah

Hej

Jag har aspergers syndrom och   ser det inte som ett handikapp utan som en personlighet. 

Jag har ända sedan jag kunde , valt bort att fira jul med släkten. 

När jag var barn så tvingades jag med till mormor och morfar och man skulle  umgås med alla kusiner och ha roligt.

Jag hade inte roligt.

Jag satt under ett bord i morfars arbetsrum och vägrade komma fram.

När tomten kom så skulle alla barnen samlas i matsalen men  jag vägrade och en jul så drog man fram mig fast jag bet och klöste.

Det var min värsta jul. 

Jag fick säkert julklappar men det minns jag inte.

Jag minns bara  att jag upplevde det som ett övergrepp och en kränkning att tvingas delta i någonting som jag inte ville eller klarade av. 

Nu är jag över 40 år och väljer bort vissa delar av julen.

Jag köper julklappar till de  som förväntar sig det.

Jag  har  julstjärnor i mina fönster för jag tycker om det ljuset.

Jag  äter  sill och Janssons frestelse för det tycker jag är gott. 

 

Jag vägrar att gå någonstans utan föredrar att fira julen ensam här i min lägenhet.

Mamma och pappa har många gånger sagt att jag föröstör deras jular om jag inte kommer till dem på julafton.

Det är egoistiskt tänkt av dem. 

Om jag tvingar mig hem  till dem då förstör de min jul. Vems jul är mest värd ? 

En gång var jag bjuden ut på julbord på restaurang och jag gick dit eftersom min chef förväntade sig det. Det blev inte bra.

Jag arbetar hemifrån via datorn och jag ska inte gå på fler julbord.

Jag köper däremot hyacinter för jag tycker om doften.  Julen är olika för olika människor.  Vi ska låta var och en välja och inte tvinga någon till någonting fast  anledningen till tvånget kan vara missriktad välvilja.

Savannah

1 Varis:

skriven

Hej Savannah och Ez,

Självklart ska alla få välja sitt sätt att fira. Det låter som att hittat ditt sätt, och det är huvudsaken att du är nöjd och glad.

Ez, jag ska träffa läkare inom kort. Ser du ifall det handlar om sköldkörteln? Det skulle förklara en del.

Kram

2 Tanten:

skriven

Absolut, varje individ har rätt att må bra på sitt eget sätt. Ingen har rätt att skada någon annan.

Kram

3 Tanten:

skriven

Kram Alexandra.

4 IeIe:

skriven

Läste just ikapp lite om det här kring jul.. Samtidigt som det är en mysig tid på året så finns det även en hel massa förväntningar och måsten/borden.. Inte så mycket vill/behöver.. Sen ska alla med oavsett vad och ingen får vara själv för oj så hemsk det är fastän det finns dom som bara vill vara just det.. Själv är jag inte mycket för att fira traditionellt och har gjort lite vad jag känt för senaste åren vilket varit väldigt skönt och befriande.. Sen påminner julen mig om tiden som barn , det eviga hyckleriet för visst.. Nog var mina föräldrar relativt nyktra och höll sig undan från att bråka för under julen var det helt plötsligt så viktigt att allt var fint och ordnat, trevligt och skötsamt, vilket inte skedde resten av året.. Så näe, julefrid är ett ord jag gillar och nuförtiden så trivs jag som sagt bäst med att göra lite vad jag vill och känner för.. Iår blir det tex att fira med H och det blir nog bra för att fira med min släkting K kändes inte det minsta lockande fastän senaste årens jular firats hos henne och varit mysiga men nu så kändes det mest.. avigt..

Nåväl.. Skulle vilja avsluta en liten fråga också om det går för sig.. Finns det något jag behöver veta men som jag kanske inte riktigt vill höra?

Tack och ha en trevlig lördag, njut och må väl ღ

Svar: Kanske du ska stanna upp lite oftare och känna in.... känna mer än tänka... din magkänsla är god.. kram
Esmaralda

5 Tingeling :

skriven

Vad bra skrivet! Man SKA få välja själv! Och vad bra att du står på dig och håller fast vid det du vill.

6 Skorpan:

skriven

Så bra skrivet Savannah! O visst är det så att den egna julen är den allra viktigaste. Synd att dina föräldrar inte förstår det. Hoppas att du får enriktigt fin jul i år, precis en sådan som du vill ha!

Kom mig hem ur den mörka skogen o handlade lite på vägen hem. Sen blev det glögg :). För att fira att uppsägningen gck så bra, tänk vilken tur att jag fick en chef som henne! Jösses, hon är guld värd... Efter många stolpskott så ;).

Stiger man upp hela veckan en viss tid, o som tidigast på fredag, ja då behöver man inte förvänta sig att få sova en lördagmorgon. Visst om man tassade på en stund o sedan lade sig, men då blir ju klockan så mycket att jag liksom inte hinner med allt som borde hinnas med. Jag är ju lite långsam av mig...

I kväll blir det teaer med en kompis, o det ska bli kul. Iom det nya jobbet kommer vi att bli "kollegor", kommer att ha ett arbetsrum i samma lokaliter som min kompis. Oj vad mycket vi ska hinna med, tror också jag får många goda tips på vägen. Annars tror jag inte att några under sker, dom har ju redan skett ;). Eller faller någon för mig denna afton Es? Ska försöka klä upp mig o inte gå i jeans ;).

Kram Skorpan

7 mg:

skriven

Hej!
Helt rätt Savannah ,ingen kan tvinga dej om hur du ska göra..God jul på dej!

Es dröjer det länge till innan T slutar på jobbet? Händer det 2017?
Kram!

Svar: Kan ske då.. jag är inte säker..kram
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es och Savannah.
Es blev TE besviken igår att vi inte sågs ? Tror att han hade tänkt möta mig
Kommer vi få chansen att ses igen ? Vill han det.
Kram
💗💗💗

9 Mm:

skriven

Hej!
Jag har en glimt utav hur det kan vara, min bror har nämligen den diagnosen! Men med ditt inlägg får jag en större förståelse för honom!

Es, tror du att jag inom sin tid kommer bli bjuden på fest eller "tjejkväll" eller liknande?
Kram

Svar: Absolut.. du kommer att ingå i ett tjejgäng som regelbundet träffar och hittar på lite kul.. kram
Esmaralda

10 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag fick en känsla utav att två kvinnor pratat om mig! Jag vet inte exakt om det vara något negativt eller positivt! Men fick bara den känslan när vi satt och pratade att de hade kanske diskuterat mig och min situation! Tror du den stämde? Ser det isåfall uta att pratats negativt eller positivt?
Kram

11 Pia1:

skriven

Bra där. Jag tycker inte heller att bokstäver och liknande diagnoser är handikapp utan en beskrivning på personlighet. Vet inte hur många jag skulle ha om nån försökte sig på att tyda. Men visst kanske det är bra att ha för att lättare bli förstådd. Du verkar vara bekväm i ditt beslut och det ska respekteras. Kram!

12 Naturvän:

skriven

Hej!

Visst skall man välja själv hur man vill fira jul,blir bäst sa,för alla, hur skall man annars känna julefrid? Du gör helt rätt Savannah, fira pa ditt sätt.
En summa pengar har försvunnit i samband med en mkt nära släktings bortgang,det ligger nagra ar bakat i tiden.Kommunikationen mellan släktingarna är inte den bästa, inget har blivit utrett, ser du om pengarna nagonsin kommer tillbaka, eller om det blir klargjort hur de försvann?
Kram o en trevlig 2a advent fran Naturvän

13 Alex :

skriven

Hej Esmeralda,
Vi måste hitta en lösning till imorgon. Går det utan att behöva skapa dålig stämning?
Ser du om familjen inser och uppskattar det min man gör för dom och samtidigt förstår att andra personer inte rör ett finger och låter andra göra jobbet? Är det bara vi som fattar detta?
För denna gång tog det priset.
Tack!!

Svar: Det ser inte ut som om ni får riktigt förståelse oavsett hur ni försöker... och till sist får ni helt enkelt sluta frid med hur det är... även om det känns orättvist.. kram
Esmaralda

14 EPM:

skriven

Du gör så rätt i att fira på ditt vis, som du vill ha det- det tycker jag är själva grejen med högtider. Tyvärr så bygger andra upp förväntningar som inte passar alla...

Jag är beredd att göra stora förändringar och uppoffringar i mitt liv nu, för jag känner mig 'hemma' på alla vis... Kan du se något om min och J:s relation?

Kram

15 Rebecca:

skriven

Jag har redan nu börjat oroa mig för nästan november när jag tar examen. Vill ju gärna ha ett jobb direkt. Ser du hur det kommer bli? Hittar jag ett jobb omgående? :) kram

16 Anonym:

skriven

Savannah
Bra att du står på dig och gör som du mår bra av. Men kan förstå att det inte är helt lätt. Har några i min omgivning med samma diagnos men de firar jul ihop fortfarande. Men tror att ingen någonsin försökt tvinga dem till något. Hoppas du får en bra jul!

17 AnnaK:

skriven

Stå på dig och fira julen på det sätt du mår bäst av 😊

Es....en liten fråga. En tidig lördag morgon när jag promenerade till jobbet så dök det upp ett sorts ljus som hastigt försvann. Vad var det? Kändes inte som ett himlafenomen för det kändes så nära. Tänker på det lite då och då.

Kram 😊

Svar: Det var en anhörig till dig från andra sidan som var på besök och tittade till dig... kram
Esmaralda

18 Anonym :

skriven

Hej kära Esmeralda blödde efter sex imorse. Känts lite konstigt där nere sen igår. Obehag lite som när man får blåskatarr. Hade mens för två veckor sedan. Äter inga p- piller av lite olika anledningar men ska börja vid nästa mens första dag enligt barnmorskan. Min kille kom i mig förra veckan fast han inte fick. Ibland så lyssnar han inte och tjatar att han vill det när han vet att jag inte mår bra av det. Kan det vara ett litet missfall. Killen jag träffar säger ofta att han vill göra mig gravid.
Kram

Svar: Jag tror inte det var ett missfall... men den där grabben ska du se upp med som inte visar dig respekt.. kram
Esmaralda

19 Louise:

skriven

Nu ska ni få höra om en otrolig historia.
Igår träffade jag min lärare och hon visste inte hur hon skulle tolka min handledares omdöme då där stod positiva saker samt vad jag behövde utveckla till nästa gång medan hon sa när vi hade trepartssamtal att jag inte uppfyllde alla målen. Det är alltså omdömet som räknas men hon ville först ringa till min handledare igen och prata med sin chef angående vad som gällde på omtentamen och det får jag reda på under måndagen.
Jag sa till henne att det hade varit en bra födelsedagspresent att bli G på VFUn (fyller på tisdag). Det är inte min handledare eller min lärares chef som sätter betyget utan det är min lärare och hon såg inga konstigheter i omdömet utan att det är G. Men jag får nu vänta till måndag på resultatet vilket gör mig ännu mer stressad. Nu är jag inte säker längre.
Nu är det ju så nära och det är bara elakt att slänga ut någon från skolan om man hunnit påbörja sista kursen.
Ser det ut som ett G på VFUn? Jag behöver dessa poängen.

Tacksam för svar.

Kramar

Svar: Ja nu har chansen ökat att det är ett G... men inget självklart G.. lite oro i magen får du helt enkelt ha fram till måndag... så onödig av dem kan jag tycka.. kram
Esmaralda

20 Helena Ir:

skriven

Så bra skrivet av dig Savannah,jag tror på att göra som det passar individen bäst!

Jag skickade iväg ett sms igår,en fredagshälsning till barnbarnen,på det äldsta barnbarnets mobil..jag är så blödig..tårarna rann,av hans svar,,-Jag,saknar dig så mycket..Vilken go pojke!

Jag har sån värk i kroppen..vet inte om det hör till min skada..eller om det är något virus,som framkallar detta..ser du mig pigg igen?

Kram :)

Svar: Jadå, jag ser dig pigg igenom men det kan ta lite tid.. kram
Esmaralda

21 Ullegull:

skriven

Hej E

Jag mår inte bra pga stress just nu. Ingen förståelse från ledningen, de anser att det är jag som måste ändra mitt förhållningssätt... Undrar om jag inom det närmsta året kommer finna, och få, ett annat arbete där jag kan må bra? Orkar inte med detta längre.

Och kärleken; håller den i sig?

Kram Ulrika

Svar: ge dig inte utan sök nytt och det kommer finnas en arbetsplats där du trivs.. kram
Esmaralda

22 Lizette:

skriven

Hejsan:)
Håller med dej Savannah, alla ska få fira som de vill:) hoppas din jul blir som du vill ha den:)
För mig blir det jobb, vartannat år gäller.. Önskar jag kunde hitta ett bra jobb som innebar lite mer frihet och ledighet och som inte tog så mycket kraft ifrån mig...
En fråga; vad skulle passa mig bättre tror du Ez, vad gäller jobb?
Kram

23 Pia1:

skriven

Jag har kontakt med några damer som också lider av en av mina sällsynta diagnoser. En av dem sitter nu i rullstol och har fruktansvärt ont. Inga barn och är väldigt desperat, är rädd att hon kastar in handduken för gott. Ingen hjälp från vården förstås. Försöker hjälpa men just nu är hon inte alltför mottaglig pga uppgivenhet. Törs jag rekommendera en seans hos dig? Eller är hon inte mottaglig för sådan information? Känns som att något måste göras nu. Kram!

Svar: Jag tror inte att en seans hjälper henne där hon står just idag.. tyvärr....
Esmaralda

24 Åsa M K :

skriven

Hej,
Nej jul är inte bara positivt.
Väldigt olika känslor om just jul...

Alltså, snälla E kan du se något om jobbet för mig?
Vet inte vilken väg jag ska gå.

Kram ❤️🌟


25 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart natten till igår, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

26 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart natten till igår, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

27 Mim:

skriven

Hej! Förlåt mitt tjat men kommer hörseln på mitt ena öra tillbaka??? inte kul att vara lomhörd.

Kram

28 Helena Ir:

skriven

Jag vet att jag redan skrivit en kommentar,och att fråga en gång till..kanske inte är helt okej..men eftersom det är Es blogg..så bestämmer ju hon om denna fråga lämna obesvarad eller inte :)

I natt i mina drömmar blev jag bestulen på det jag ägde, ett flertal gånger..finns det någon betydelse för detta?

Helt lustigt hur man plötsligt kommer ihåg sina drömmar,mer än vanligt..

Kram :)

Svar: Det varnar om en kärlek som tar dig med storm... allt annat blir oviktigt.. en jättepassion. kram
Esmaralda

29 Agnes:

skriven

Till Erika som nu ansåg sig bli båda kränkt och påhoppad av min kommentar.....

"Skit på dig!"

japp, skit på dig...då du själv anser dig vara i din fulla rätt att påstå vad du vill om folk, och när nu Es tar upp din kommentar, och inte klappar dig medhårs, så ger du dig på mig, och anser dig vara i din fulla rätt att mästra mig....

Att sedan helt frankt tro dig kunna rättfärdiga ditt "förakt" för andra människor, genom att plita ihop en form av "pudel", för att påpeka, att du ju inte alls "föraktade alla" som nu inte väljer att ta hand om sina gamla föräldrar, visar ju endast på att du är en falsk liten brutta som tror dig sitta på höga hästar och vara så fantastiskt fullgod och präktig....så...mitt glada budskap till dig i juletid är....Glad jul, apskaft!

Nästa gång du blir kränkt av att ha skrivit ett inlägg som inte höjs till skyarna av Es, så anser jag att du har ryggrad tillräckligt med att ge dig på rätt person...istället för att sprida etter över andra....

Det är inte jag, min vän, som är en besserwisser i detta fall..utan du....men du växer väl upp du med...förhoppningsvis!

Kram!

30 D:

skriven

Får jag jobb snart? Så äckligt med denna dröm vad betyder det? Längtar efter kärleken Vad ser du Es! Lramar

31 Michaela:

skriven

Vad bra Savannah att du hittat ditt sätt. Önskar dig en riktigt God Jul.

Jag känner mig ensam fastän jag inte är det men jag längtar efter kärleken och min soulmate. Saknar även en bästa tjejkompis som man kan hitta på massa kul med. Kram

Svar: Och båda delar kommer i sinom tid.. kram
Esmaralda

32 Agnes:

skriven

Bra Savannah att du sätter dig själv i första rummet...för det är ju som du säger...vems jul är mest värd?

Din...eller dina föräldrars?

Jag är av samma åsikt...att det var o en känner, är mest värt!
Vilket det finns olika åsikter om...tyvärr....

Min syster, (jo, jag vet...jag maler o maler här om mina släktingar, förbannad voro jag,) är diagnostiserad med just asperger...eller autismspektrasyndrom, som hon själv väljer att kalla sitt personlighetsdrag.

Och mycket pga av att vår mor var som hon var...(jävlars, där kom morsan på tapeten igen....skit oxå...) så var systra min ett väldigt skrämt barn...och nu, efter det att modren gick "sta-å-dog". så har systra erkänt, att hon faktiskt "hatar" henne för att hon förstörde så mycket som hon gjorde....jag gick ju, men syster vågade inte...

Inte lätt med relationer....speciellt inte familjerelaterade...men som jag alltid säger...finns ingen som helst världs-lag på att man måste utplåna sig själv för att andra skall må bra!

Nu kommer jag med ett litet tips...ni som inte gillar vad andra skriver här...hoppa över de inlägg som är skrivna av de som nu inte tänker på det sätt som passar er...lätt som en plätt...för om ni nu läser sådant som får topplocket att explodera...vad säger det om er själva?

Människor är festliga...tycker jag...överlag...vad vore världen utan dem...rätt tom, faktiskt!

Tack för att ni finns, allihopa...jag får alltid någon form av insikt varje gång jag läser här, om det mesta...och speciellt lär jag mig att människor är olika...och ibland blir jag varm om hjärtat över att folk blir "berörda" av det jag skriver....kan inte vara bättre!

I dag blir det nog hundutställningen här i Stockholm...behöver prata lite hundiska...sedan ett besök hos osynlige sonen...herregud, nu får jag väl på skallen får att jamsar om min döde son här...så ofta som jag skriver om honom...jävlars, Agnes...skärp dig...*skrattar*

Kram!

33 Delfina :

skriven

Flott innlegg - og er så enig!!
Jeg har det på samme måte. Vet ikke nøyaktig når jeg begynte å mislike jula, men det er nok summen av mange opplevelser i oppveksten.
Et år måtte jeg dra for gardinene og la være å ta telefonen fordi: (friskt i minnet)- året før- naboer og familien gav seg ikke.... jeg ble bedt til 5-6 forskjellige familier, - som ikke ville ta et nei for et nei.
Koste meg aleine😀

34 Smärtan av kylan - Sophia* :

skriven

Bra inlägg på olika vis.

----------------------
Jag undrar om jag alltid kommer få leva med min sjukdom som ger stor kronisk smärta? Jag har eller känt iallafall att det Skedde ett mirakel när jag healdes utav dig, sedan dess har det blivit bättre. Men det är fortfarande stor grad som inte är bra.

Jag blir rädd för vintern för det gör så ont att det känns som att jag stelnar till is & ska dö för varje kylmolekyl som nuddar min kropp.

Jag blir bättre på att klä mig ordentligt men jag vill ju slippa klä mig som en eskimå. Inget ont sagt, utan jag kan heller inte ha alldeles för mycket på mig, för då får jag även negativa känslor av det pga min sjukdom. Känsla av instängdhet, känsla av kvävande, obekvämt och dylikt. Jag måste tänka mycket på hur jag klär mig så det inte gör obt eller känns obehagligt samtidigt som jag måste klä mig tillräckligt (som aldrig sker helt) varmt för att kunna överleva 1 sekund ute i kylan..


Kram

Svar: Något bot kommer inte såvitt jag kan se.. men jag ser att det kommer en behandling så småningom som minskar obehaget.. kram
Esmaralda

35 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har hittat en begagnad diskmaskin! Jag har en diskmaskin som fungerar men jag upplever inte den som optimal! Skulle den här begagnade diskmaskinen fungera bättre än den jag har?
Kram

36 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda! Mina 2 Yngre barn har berättat något som var en "Hemlighet" Som min äldsta dotter och hennes kille gör någon helg! Du förstår nog min oro! Vad ska jag göra? För att dom vill inte att de ska va dom som sagt något! Helt enkelt ha skvallrat Kram :)

Svar: Ta ett samtal med dottern om det som händer ... och måste du... så förklara för yngsta dottern att det är såpass allvarligt att det inte kan vara hemligt.. att du måste agera.. kram
Esmaralda

37 Barbie:

skriven

Hejsan Es! vart kommer jag finna kärleken? kommer jag hitta honom eller han mig?

Svar: Han blir den som ser dig först och tar initiativ till att prata.. kram
Esmaralda

38 S💓S:

skriven

Kära Esmeralda! Undrar nu när jag kommer bli gravid ? Kram

39 Mikaela:

skriven

Hejsan :)

E, ser du något hus köp för oss nästa år ? Kommer vi hitta något fint ? Min fråga är lite ska vi sälja lgh först och bo hos pappa eller tro du vi lyckas sälja til ett bra pris när vi köpt huset ?

Med vänlig hälsning, Mikaela

40 Mikael:

skriven

Någon må ha gett dig en diagnosen aspberger, vare sig det är en lättnad eller inte, eller spelar ingen roll för dig.

Själv tyckte jag bäst om att vara hemma på julen med julklapparna, det var ok åka på middag men hemma var såklart bäst, i andra fall så vägrade jag hälsa på folk på mina föräldrars initiativ, förutom min farmor och några andra favoriter förstås, hemma var bäst.

När jag senare i livet hamnade i svårigheter så funderade man på att ge mig en aspberger diagnos, bara för att jag klarar av saker som andra inte klarar av? Vad har de för diagnos då? :-)
Jag uppfyllde inte kraven för att få en aspberger diagnos så det blev ingen, utan personer med aspberger syndrom hade världen inte nått de framgångar som gjorts.

Julen är helt underbar ensam, nu har jag vant mig mig mer med att inte vara ensam på julen, det är helt ok det med :-)

Hoppas du får en jul som du gillar!

41 Makaon:

skriven

Jag kan förstå att du trivs bättre att fira julen precis som du önskar, kan också förstå dina föräldrar som så gärna vill ha med dig i sitt firande. Någonstans får man hitta ett sätt att få "sin" jul som man vill ha. Man ska absolut inte behöva må dåligt, önskar dig en God Jul och hoppas det blir som du önskar.
Efter att ha legat sjuk under veckan börjar orken komma tillbaka.... skall ha medarbetarsamtal under veckan, kommer det att gå bra?

42 <3:

skriven

Kära Esmeralda pappa fick åka akut med ambulans till sjukhuset. Tack och lov blev han inlagd. Han har lunginflammation uvi infektion i benen och 40.1 i feber. Han har varit konstig i ett halvår som jag skrev till dig tidigare. Kan du se om han börjar bli dement ? Eller om han fick en propp utomlands ingen märkte då. Hoppas av hela mitt hjärta att han blir bra nu och får hjälp.
Kram
💗💗💗

Svar: Det ser inte bra ut.. risken är att någonting är på gång utöver de sjukdomar som blivit konstaterade men som jag sagt innan... så tycker jag inte det ät riktig etiskt att sia som sjukdom. kram :)
Esmaralda

43 Mi:

skriven

Hej!

Blir 2017 ett bra år när det gäller jobb och inkomst?? som det är nu så är det fattigt för min del. Hoppas på bättre tider 2017.

kram

44 Maleficent:

skriven

Har jag träffat denna kvinna tidigare eller är vi helt nya för varandra?

Svar: Ni är nya för varann.. kram
Esmaralda

45 ThereseC:

skriven

Hej Savannah!
Tack för din gästblogg.
Jag tycker du gör helt rätt som firar julen på ett sätt som du själv trivs med. Fortsätt så med gott samvete. På jul ska man unna sig att trivas.
Kram ThereseC

46 Skorpan:

skriven

Hoppas alla får en jul de önskar. Har inte sagt för exet att jag inte kommer dit i jul, men kanske har barnen berättat det redan? Jag menar, vi firade ju jul redan.

Nu är jag skeptisk till min egen förmåga att ta hand om en vilt främmande människa här hos oss. Vet inte ännu om vår gäst är en pojke eller flicka, vad jag ska laga för mat, hur vi ska få denna person att trivas hos oss o känna sig välkommen? Om du har något tips Es blir jag jätteglad? Du är ju en som klarar av nytt folk i alla möjliga sammanhang. Nåja, den som sig i leken ger... Kanske behöver laddas efter den veckan ;).

Kram Skorpan

Svar: Ni ska göra som ni brukar och bara låta en inbjudne känna sig välkommen och delaktig. Gör ingenting extra mer än att kanske köp en liten symbolisk julklapp till gästen.. kram
Esmaralda

47 Majken:

skriven

Hej Es

vad har min tillkommande för sysselsättning?

48 Jen:

skriven

Om jag väljer bort honom kommer livet att bli bättre då? Han har sårat mig så mycket och jag hoppas att saknaden kommer att avta snart. Vill tänka på något annat men han dyker upp hela tiden. Blir det bättre?

49 Lotta B:

skriven

Heja dig Savannah, du är viktigare än julfirandet! Jag kommer från andra hållet när det gäller att ställa upp för barnen på julen. Har tagit i lite väl mycket och blivit för trött. Så skönt det var att totalt bryta mönstret för två år sedan och (efter mycket pepp från bland annat dig Esmaralda) dra till Israel över julen. Där var det inget som påminde om julen. Nu har vi bara lite julpynt och ska ge varandra EN present, så skönt det ska bli.
Önskar alla en lugn och fin jul!

50 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser mig gravid igen kram ❤️

51 Lilly:

skriven

Skulle behöva hjälp med vilken utbildning som passar mig, skulle du kunna hjälpa mig med det. Kram

52 Queen:

skriven

Ser du oss komma iväg utomlands nu i december kram

53 C:

skriven

Kommer han att höra av sig så småningom? Känns lite som att det bara är jag som tar steget till kontakt ibland så jag ska ligga lite lågt ett tag. Vi har redan pratat om att ses igen, kan du se om vi lyckas få till någon dag nästa vecka till det?
Kram

54 katrin:

skriven

Hej Esmeralda!

Kan du så om jag och mina barn kommer att åka utomlands när jag fyller 50 år?

Svar: En go chans att det blir en resa och det blir i så fall ett bra alternativ.. kram
Esmaralda

55 Tingeling :

skriven

Jag har bestämt mig för att tacka nej till "vårdjobbet". Dem söker flera undersköterskor men man MÅSTE jobba varannan helg. Och dem kan inte göra nåt undantag. Synd!

Ska i alla fall gå på intervju på habiliteringen. Så får vi se hur det känns. Hoppas fortfarande på skolassistent.

På förskolan jobbar man mycket med teckenspråk och min dotter kan lite sånger med teckenspråk. Och plötsligt slog dig mig att jag vill lära mig teckenspråk, grunden i alla fall.

Ja herregud. Jag vill så mycket hela tiden, jag får tankar och idéer på grejer jag vill göra och lära mig. HUR ska jag få tiden? Jag har ju en årsplan (min lista). Borde jag beta av den först? Och sen börja med olika kurser och sånt liknande jag vill göra.

På min årslista står engagera mig i röda korset med. Kanske borde börja där först... 😉 tänkte ex telefonjour, utbilda i HLR, vara tränad för naturkatastrofer eller andra stora kriser i samhället som kan ske.

Kan du se om något av detta skulle passa mig? Skulle egentligen vilja göra alla tre.....

Kram!

56 Desp:

skriven

Mitt barn slår sig så mycket blodigt bulor blåmärken... CAD är det ? Bråkar med han här hemma så mkt hatar han... Hjälp mig

Svar: Kontakta BUP eller BVC direkt och be om en tid och tala om att det är akut.. kram
Esmaralda

57 Madeleine :

skriven

Hej och usch att du fick uppleva såna hemska jular under din barndom. själv gillar jag inte så mycket att fira nyårsafton utan jag vill ta det lugnt med min dotter eller resa men när man pluggar är det svårt att få ihop pengar till en resa utomlands. Jag önskar dig lycka till och fortsatt att stå på dig.

En fråga till dig Ez
Jag är förälskad i en kille som jag träffade för snart 2 år sen men är för blyg för att göra nåt åt det och jag har försökt gå vidare men han är ständigt i mina tankar. jag vill ta kontakt med han men vet inte vad jag ska skriva eller om det är lönt ? vad ska jag göra?

ha en bra lördag

Svar: skriv några enkla rader och se om du får nån respons.. kram
Esmaralda

58 f.:

skriven

Är han och jag fortfarande på samma nivå som tidigare? Kommer vi att mysa nästa gång vi träffas? Missade chansen igår hoppas den kommer igen

59 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Min son verkar trivas bra hos min mamma, det finns både djur och ett äldre barn där! Det är alltså betydligt mer ljud där än hemma hos oss där det enbart är jag och sonen! Jag vill liksom inte att han tycker det är tomt, tråkigt hemma hos oss!
Är han ett barn som trivs mer med mer ljud och rörelse? Mer folk omkring?
Kommer vi att få det hemma hos oss såsmåningom?
Kram

60 Virrhönan:

skriven

Heja Dej Agnes!! Vad vore bloggen utan dej. Fortsätt o blarra om ditten o datten som du gör. You go girl :-)
Jag ältar fram o tillbaka om mina kärleksbekymmer också, stackars Ezmaralda tänker jag många gånger....
Ha en skön kväll allesammans!

Svar: Och jag älskar er allesammans... :)
Esmaralda

61 Skorpan:

skriven

Tack Es :).
Kram Skorpan

62 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart iförr går natt, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

63 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart iförr går natt, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

64 Kiara:

skriven

Hej Es!
Jag drömde något helt underbart iförr går natt, drömde att jag skulle gifta mig och trots att det var jag och min man, som jag inte kunde se ansiktet på, skulle gifta oss så var jag den som fick all uppmärksamhet. Min blivande hade planerat ena överraskningen efter den andra ihop med mina systrar. Bortsett ett litet tåg som åkte runt med jättefin belysning som julbelysning med disney figurer så var det delfinshow, dock ingen riktig delfin utan staty, med jättefin blåbelysning. Fick även ett jättetungt och dyrt halsband av någon som såg ut som en kung. Min man fick oxå något dyrt men minns inte vad det var för något. Förstod inte heller vad han pratade för språk när han höll tal. Vad betydde denna drömmen egentligen? Kram Kiara ❤

65 Filippa:

skriven

Hej kommer jag fira nyårsafton med någon av mina närmsta vänner?

Vet han i Malmö att jag tänker på honom varje dag?

Kram

Svar: Ja jag ser dig med vänner.. kram
Esmaralda

66 Pia1:

skriven

Tack Es. Jag ska se om hon tar emot åtminstone praktisk hjälp. Klarar inte bara se på.

Svar: Ja praktisk hjälp känns bäst för henne...jag hopps hon tar emot.. kram
Esmaralda

67 Myran:

skriven

Hej

Kommer något bra min väg snart som du ser?
kram

68 Helena Ir:

skriven

Tack snälla Esmaralda för dina svar..tänk om ..jag får uppleva sånt..då blir jag väl spritt språngande galen :)

Kram :)

69 👸:

skriven

Hur blev din grannfest igår Es:)🍻


ps:kommer jag hitta rätt väg i livet snart?🌱




Svar: Det var sååååååååååå trevligt och lyckat tack :) Och rätt väg hittar du... snart vet du mer precis.. kram
Esmaralda

70 F:

skriven

Hej esmeralda undrar om du ser mig gravid igen kram ❤️

71 Orolig:

skriven

Hej! kommer hörseln på örat att bli bättre???

kram

72 Lilly :

skriven


Skulle behöva hjälp med vilken utbildning som passar mig, skulle du kunna hjälpa mig med det. Kram

73 HS:

skriven

Skönt Savannah att du hittat ditt sätt! Alla får väl göra som de vill på julen.

Jag har bra relation med mina föräldrar men julfirandet har blivit allt tråkigare med åren. Plus att det ska frossas i kött, jag blir ledsen av att se det. Har inte orkat ta tag i det och bjuda hem släkten till mig på en alternativ jul. Mina släktingar skulle antagligen tacka nej i alla fall, de vill ha den traditionella julen. Så ofta väljer jag att jobba på julen istället. På jobbet är det kravlöst och go stämning.

Har fått tag på hantverkare med kort varsel! Känns lite lättare nu inför flytten! Es, blir det svårt att få tag på en hyresrätt till våren-sommaren? Kan du ge något tips?

Kram

74 Boudica:

skriven

Ojdå, denna gästblogg fick ingång mina tankar en hel del, hemska minnen, ilska och men även förståelse och medkänsla.

Savannah, har själv fått denna diagnos, MEN här har man satt mig på gränsen, vad som får mig väga mer åt ena eller andra hållet det vet nog ingen!
Jag håller fullt med dig om att du är din personlighet inte en diagnos, de sätter namn på personligheter! Men ändå så passar jag varken in på ena eller andra.
Jag vet att jag egentligen inte ens har rätt till denna diagnos, lärde mig en gång att man måste gjort någon speciell utredning, som jag inte gjort!
I mitt fall vill jag riva diagnosen, den ger mig mer problem idag än hjälp, Es sa precis i seans (Tack för seansen!)att jag ska gå tillbaks och be om omprövning. Jag drar mig lite där för de dåliga minnena jag har av terapeuterna. Men det kanske ändrats på mer än 10 år?

Nej, det jag ville säga är jag tycker att du är stark som vågar stå för det du vill! Inte att andra ska bestämma vad som är bäst för dig. Det är nog missriktad välvilja men jag tycker det som är bäst för dig är vad du själv känner att du mår bra av!
Varför ska man anpassa sig efter andra?
Du är stark! Go Girl! :)

Es, jag börjar verkligen bli less på att inget sker i mitt liv, detta eviga hamsterhjul! Känns som allt börjar gunga lite, men åt fel håll! Ser du någon krydda i min vardag? Något utöver detta vanliga vardagsliv på väg mot mig? Kanske någon ny person som får en plats i mitt liv, vare det sig är en vän, flirt eller någon att inspireras av.

Kram!

Svar: En vän och ett bytt fritidsintresse hjälper dig att ta steget vidare.. det kommer mycket gott ur detta.. kram
Esmaralda

75 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Min son verkar trivas bra hos min mamma, det finns både djur och ett äldre barn där! Det är alltså betydligt mer ljud där än hemma hos oss där det enbart är jag och sonen! Jag vill liksom inte att han tycker det är tomt, tråkigt hemma hos oss!
Är han ett barn som trivs mer med mer ljud och rörelse? Mer folk omkring?
Kommer vi att få det hemma hos oss med att vi blir en större familj? Mer liv och rörelse?
Kram

76 Tisa:

skriven

Jag undrar om jag kommer att få ha permissionerna så som jag önskar.

77 A:

skriven

Idag har vår hund försökt para men han hittade inte riktigt rätt 😊
Kan du se om det blir en lyckad parning närmaste dagarna om om det blir valpar till våren?
Kram!

Svar: Chansen är runt 40 % kram :)
Esmaralda

78 Dizzy🤓:

skriven

🤔 undrar om du ser något bra, positivt kul som händer mig?🙄

79 🐰 White Rabbit:

skriven

Hej,Under vilket sammanhang möter jag mannen i mitt liv och vem skall jag hålla ögonen öppna efter..🐰
kram

80 Anonym:

skriven

Es,
Nu har jag fått ett problem.. Det är en tjej som jag inte riktigt gillar som ska kanske gå samma musiklinje som jag nästa år.
Och jag såg så mycket fram emot att gå just den musiklinjen med min kompis. Men nu ska kanske den här tjejen gå den linjen och hon gör bara det för att hon vill ta min kompis ifrån mig. Och för hon vill förstöra för mig. För hon sa innan att hon skulle bli egen företagare och bla bla bla... men nu helt plötsligt när hon fick reda på att min kompis ska gå den här musiklinjen med mig, så ska hon komma och förstöra.... Usch vad ledsen och arg jag är just nu. Kan du se om hon verkligen kommer börja den här musiklinjen? Och varför ska hon välja just samma linje som jag?


En sak till, kommer mitt doktorsbesök gå bra på tisdag? Jag vill egentligen inte gå dit alls då jag avskyr sjukhus..

Kram på dig :)

Svar: Oavsett så skit i den här tjejen och ha bara fokus på dig själv.. hon är inte viktig i ditt liv så tillskriv henne ingen betydelse alls... och det kommer gå bra hos doktorn.. kram
Esmaralda

81 Jessica:

skriven

Oj jag glömde skriva namn, det var från mig Jessica :)

82 F:

skriven


Skulle behöva hjälp med vilken utbildning som passar mig, skulle du kunna hjälpa mig med det. Kram

83 F.u:

skriven

Provar o hoppas på svar, vad ser du om jag kommer få gå igenom en till graviditet?

84 Queen:

skriven

Något spännande o roligt på väg in i mitt liv du kan se?

85 👸:

skriven

Vad roligt att höra😃🍸🎉

Tack snälla för svaret
kram💛


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: