Mor & dotter och mor & son....

Mor & dotterhelg… det unnar vi oss ibland.  Som bekant blir det Ullared varje vår med övernattning i stuga… och ibland far vi iväg på spa och bor lite lyxigt över natten, shoppar …  det är så ENKELT med döttrar. 

Vi skrattar åt samma saker och  gillar att prata om samma saker. Gillar att GÖR samm saker.

// Kan inte förstora bättre.. men på guldplattan står "daughter" och på månskäran står: I love you to the  moon and back //
 

Och så måste jag berätta att jag hittat ett fint litet halsband på nätet… och köpte varsitt till mina döttrar… som de ska få i julklapp.

Jag vet att de kommer att älska halsbanden… det fanns  halsband  som riktade sig till sönerna… men jag vet att det inte är hans stil… han hade gett mig ett stelt leende och tackat… och aldrig haft det på sig.   Det ÄR  svårare med grabbar på det viset.

 

Och  hur enkelt är det med Mor & son helg ?  Näst intill omöjligt.

Sonen och hans pappa ska  åka till London om några veckor för att kolla fotboll.. ett intresse som dom delar.   Men inte jag.  Skulle vara bortkasade pengar.

 

Han vägrar Ullared… är inte typen som uppskattar varken SPA eller shopping… så alldeles enkelt är det inte. Och det har nog han också funderat över för han ringde häromdagen  och berättade om fotbollsresan med sin pappa – och sa han att  han och jag ockå borde göra nåt kul. 

  Kanske  gå på Skansen  till våren ? undrade han hoppfullt och det nappade jag på. Så roligt.

Jag har aldrig varit på Skansen och inte överdrivet ofta i Stockholm heller. Jag kan fixa fika som vi tar med, erbjöd han sig och de kändes gott i mammahjärtat.

 

Döttrarna ringer titt som tätt och vi bubblar om allt möjligt… medan sonen i stort sett bara ringer om han behöver råd.. främst inom kärlek… och andra emotionella ting !!

Inte bara för att snacka !!

Hur ser era relationer till barnen ut ?

Kram & kärlek

1 G.H:

skriven

Min mamma och jag har återfått kontakten efter många år, även om jag förlåtit henne för att hon förstörde min barndom och tonårstid så känns det som att vi inte har så mycket gemensamt och jag kommer aldrig anförtro mig åt henne.

Min son är det finaste som finns och hoppas vi kommer att ha en fantastisk relation under hela hans uppväxt och framåt ;)

Esmaralda, ser du mig gravid nästa år?

Kram ☀️

Svar: Ja, somliga mammor förtjänar inte sina barns förtroende - det är sorgligt men inte ovanligt. Jag ser dig gravid ganska snart.. men inget exakt.. kram :)
Esmaralda

2 Chopper:

skriven

God morgon 😊..
Sant de du skriver döttrar så lätt.. å vi dka till ullared nästa vecka å julshoppa. Hyrt stuga ska bli så kul å tjattrar i telefonen i tid å otid 😅😅😅. Sönerna vill ha råd å behöver inte shoppa eller göra saker... Egna intressen skruva jaga köra olika fordon 😉😉😉. Men kommer gärna på middag å fika ställer upp å hjälper till å surrar bort en stund 😊😊 Men lycka att ha barnen 😍😍😍.

Ska på dejt i helgen han kommer hit 😊. Ser du om det blir bra eller bara en helg?
Många kramar å ha en fin dag ❤❤.

Svar: Ungefär som här då... man hittar på lite olika... dejten blir okey.. inte himlastormande men okey.. kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es.
Vad grått och trist det är ute nu. Ser du om det lutar åt någon utlandsresa till sol och värme snart. Blir den över jul och nyår.
Känns inte som resan vi tänkt blir av efter höstlovet...skulle familjen förstå om jag åkte bort.
Kram
💜💜💜

Svar: Jag ser dig packa inför en resa ganska snart.. och vill då åka själv.. då ska du absolut göra det.. kram :)
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Ja något enklare är det nog med döttrar, om dom är lika som en själv. Är man hemskt olika ja då är det inte lätt o hitta på kul tillsammans.

Äldre pojken, beroende på humöret, kan det här med small talk med sin mamma, emedan den yngre har det mycket svårare med den saken. mellanbarnet är nog lite av en osynling, o det sa han faktiskt till om, fast det riktade sig kanske mer till pappa då. Försöker mitt bästa, deltar i hans hobby nu o då, men nog sjutton undrar jag om vi kommer att ha en bra relation i framtiden? O det gäller ju dom andra barnen också. Kan inte se att pojkarna skulle hålla så värst mycket kontakt, flickorna kanske lite mera, men inte ringer jag sjäv helller så särskilt ofta till mina föräldrar så... Antar att jag får se mig själv i spegeln den dagen kommer då barnen har flyttat hemifrån ;).

Ja än det inte dags att flytta hemifrån, men undrar om barnen ännu bor hemma då jag kommer att bli sammanboende med mannen? Eller sker det först då de flyttat hemifrån? O dit är det många många år...

Onsdag ser ut att bli en dag då dagsljuset lyser ;) med sin frånvaro, grått o trist o rätt kallt alltså...
Kram Skorpan

Svar: Jag tror att man bara måste acceptera olikheterna och i dessa hittat något som känns rätt och kul.... kram :)
Esmaralda

5 F:

skriven

Min relation till min dotter är bra, hon är det bästa som har hänt mig någonsin, min lycka, jag skulle vilja åka iväg på en resa med henne, men rädslan stoppar mig att åka själv med henne utan sällskap, med tanke på allt som händer ovärlden idag 😞😞kram

6 Solen:

skriven

Hej! Jag det är intressant hur olika och lika ens barn är. Jag har tre stycken och jag har det så kul med alla tre.
Dottern som är äldst älskar ju mycket samma saker som jag, eller jag samma som hon, vi har aldrig några problem med att hitta på något. Hon säger just att hennes kompisar är så avundsjuka på hur kul vi två har det ihop...och kul har vi det verkligen.
Men, jag har det också superkul med mina söner.
Den äldsta sonen och jag har kört mycket tung styrketräning ihop. Flera dagar i veckan. En bättre PT än han får man leta efter. Nu läser han i en annan stad så då går det inte, men när han är här kan vi köra ett pass. Annars gillar vi att prata om allt möjligt och diskutera, gå ut och äta ihop eller ja vad vi nu hittar på.
Yngsta sonen och jag vi har hockeyn ihop. Vi båda älskar hockey. Både hans egna träning och matcher men också att gå och titta på hockey. Och ska man shoppa med honom, då tittar vi bara (eller mest i alla fall) på hockeyskydd och klubbor.
Och vi kan också hitta på kul saker ihop alla fyra.
Så jag måste säga att jag har så bra och mysig relation med alla tre, men det blir lite olika saker man hittar på med var och en. Men kul att ha gemensamma, men olika, intressen var och en.
Ha en bra dag!

Svar: Ja, visst är det så att man hittar på olika ting med sina barn... och du har verkligen lyckats få till det.. med både hockey och styrketräning :) Härligt :) kram
Esmaralda

7 Li:

skriven

Håller med om att det är lättare med dottern. Sen har jag tappat mkt med båda under åren jag mådde dåligt (tyckte synd om mig själv). Så nu försöker jag hitta gemensamma intressen och bygga upp en kontakt. Det känns sorgligt men det hjälper ju inte nu. Ska se om jag kan få med sonen på musikal i Stockholm. Han spelar själv i orkester.
vad tror du om det?
Varför är det så svårt att ta sig upp när man är lite nere? Mat och motion gör sitt men att vrida tankarna i skallen rätt. ... Men skriva, terapi etc gör att det blir bättre. Men känns ändå som att man är inlåst i ett felaktigt tankemönster som man vill komma åt. Göra om och göra rätt!

Svar: Du kommer att skapa en god balans i relationen till dina barn.. den sämre tiden i ditt liv kommer inte att påverka.. ni finner varann och det känns riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

8 Nettan:

skriven

Har ingen relation med ena sonen, han vill inte ha någon. Den andra sonen träffar jag ca 1 gång i veckan men vi gör inget speciellt tillsammans.

Jag undrar om det händer något speciellt på AW nu på fredag eller kan jag stå emot...?

Kram

9 Kicki:

skriven

Ungefär samma som dig 😊. Försöker fånga upp honom i andra sammanhang som att gå ut och äta. Tänker att mat måste man ju ha oavsett kön 😊 och om jag bjuder så får han ta mitt sällskap på köpet 😊. Inte lätt detta jag har grunnar på det själv.

Svar: Ja, man älskar alla sina ungar... och umgås på olika sätt med söner o döttrar.... och det ena behöver ju inte vara mer rätt än det andra..... kram :)
Esmaralda

10 Jossan :

skriven

Ja jag har ju inga barn.. Men min relation till mamma är jätte bra. Hon betyder så mycket för mig och jag kan fortfarande som 25 åring sätta mig i soffan och krypa upp i hennes famn (inte i knät då). Pappa har jag inte lika bra relation till men han betyder lika mycket. Jag har aldrig skämts över mina föräldrar.

Idag ska jag operera ut min visdomstand. Och såklart kommer mamma följa med mig 🙄

I två dagar har jag drömt att jag tappar mina tänder.. sjukt..

Och som vanligt drömmer jag om mitt idiotiska ex.. jag hatar det... vad vill han mig??

I söndags mådde jag så dåligt så jag grät! Jag grät över att mitt förhållande med L är så Kaose och jag grät för att jag drömmer om A och att han gör Kaose i mitt huvud.. åh vad jobbigt.. måste ta tag i saker nu...

Dröjer det innan den rätte kommer? Kanske innan min USA resa?
Nä nu ska jag gå upp ur sängen

Kram

Svar: Vet du.. saker och ting kommer att rätta till sig och du får flyt.. den rätte kommer... jag ser inte när... och du har en framtid mycket väldigt mycket kärlek.. kram :)
Esmaralda

11 Helena Ir:

skriven

Det är nog lite annorlunda med mor-son,även för mig. Nu har min son fullt upp med jobb,familj,träning,barnens träning mm,men i början a på detta år bjöd han ut mig på lunch. Det värmde!
Jag har 2 döttrar,och hon som bor hemma,är det ju lite skillnad med,vi reser tillsammans,shoppar,går på bio mm. Så mycket enklare av naturliga skäl.Den dottern som jobbar och har familj,hon har blivit väldigt tyst på telefon,fullt upp där också. Tidigare var det kontakt nästan varje dag. Det är sorgligt,att livet är så stressigt..det finns inte längre tid för det lilla..jag får höra att Hon ringer,när det inte är så fullt upp med barnen!

På söndag åker jag hem till sonen,jag ska vara med 2 av mina barnbarn i några dagar..det blir nog bra :)

Kram :)

Svar: Ja de blir bra att få rå om barnbarnen lite.. kram :)
Esmaralda

12 Cj:

skriven

Måste säga att jag har en fantastiskt bra relation med mina 2 söner, dom och jag känner en enorm trygghet i varandra.
Vet att dom alltid kommer att vara trygga med sig själva.
Vi gör många roliga saker ihop., på fredag åker vi till Newyork🇺🇸🇺🇸.. jag fyller 50🍾🍾.
Ska jag vänta och ge À mera tid💕💕💕.? Kram

Svar: Vad härligt... du kommer att ha en riktigt fin födelsedag.. kram :)
Esmaralda

13 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag har inga barn. Men det känns bra.
Jag var på studiebesök där jag ska göra den där arbetsrehabiliteringen.
Det verkar rätt okej faktiskt.
Jag kommer inte att snickra fågelholkar. Men de hade faktiskt en grupp som gjorde just det.
Jag kommer pyssla i syhörnan. Göra lite decoupage och sy en necessär.
Det verkar lite IQ befriat,men det passar mig bra just nu.
Kram ThereseC

Svar: ja, ibland behöver man bara få något lagom för händerna... och det räcker så bra.. kram :)
Esmaralda

14 Emma:

skriven

Hej Esmeralda!

Jag pratar med min mamma varje dag! <3
Vi åker på utflykter och gör hotellövernattningar, skrattar tills vi kissar på oss!

Livet känns brokigt och tungt nu. Vänder det snart? Jag försöker förstå meningen med motgångarna men är riktigt less nu. Har fått två stora käftsmällar inom en vecka.
Fårjag uppleva flyt och räkmacka? När isåfall?

Kram

Svar: Flytet kommer... lite i taget.... kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Vilket fint halsband ! Skulle nog alla döttrar bli glada över .Inte lätt med relationer föräldrar / barn...dina döttrar får skatta sig lyckliga som har dig som mamma..

Själv hade jag en urusel relation med min mamma

Jag har ju 2 pojkar och deras far dog ju för 2 år sen....De vågar fortfarande fråga om jag vill med på rockkonsert när de bokar biljetter och det värmer...nu är jag mer en pojkflicka....ogillar smink kläder osv gillar mecka o skita ner mig.....så jag hade nog varit en dålig mamma om jag fått flickor...universum ser till att det blir "rätt" ibland ;-)

Kram Anki

Svar: Ja, universum kan greja till det riktigt bra... och när det inte känns fullt så bra.. då står vi inför en lärdom och tar vi den... då blir det också bra.. kram :)
Esmaralda

16 Tanten:

skriven

Så värdefullt att dela tid och ha roligt med barnen.

Har en fråga om det är okay. Undrar om min yngsta kusin börjar vända blickarna åt mitt håll igen. Hon var tyvärr en av dom som valde att försvinna i svåra tider. Och varför nu i så fall och om du ser att vi kan få det att funka igen. Hon är tretton år yngre.

Kram

Svar: Det finns nog sådant hon ångrar.. men hon har svårt att säga det i ord.. kram :)
Esmaralda

17 IeIe:

skriven

Inte för att jag har barn eller så men kan tänka mig att det oftast är enklast mellan mor å dotter relation än mor å son då intressen osv kan skilja sig åt.. Men jag tror nog din son är nöjd å glad ändå då du finns där för honom som stöd, han kan alltid komma hem och nu följer du med på ett förslag han gett där ni får umgås. Låter skoj med skansen, ni får det säkert trevligt :)

En liten fråga/fundering.. Vet att du inte siar om sjukdom och så men.. Min släkting E är på sjukhus igen och skulle ha blivit utskriven imåndags men blev sämre under helgen så nu har delar av familjen börjat åka dit för att hälsa på hen då läkarna är osäkra hur det kommer gå.. Jag/vi var ju och hälsade på E då hen var hemma för bara två månader sen å då var hen pigg och glad så känns riktigt tråkigt att hen är på sjukhus och att slutet kan vara nära.. Nog för att det känns tråkigt om det skulle bli så men samtidigt får hen återförena sig med sina nära och kära som gått före isf.. Men ja, det bag tänkte på och ville fråga om är.. Tror du E är pigg nog för ett besök från min sida på fredag? Skulle det uppskattas och vara bra? Är som först då jag har möjlighet att åka på ett ev. besök.. Tänkte att om det är min sista chans att träffa hen så vill jag göra det för annars lär jag ångra det sen när det redan är försent..

Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag 🌺

18 P:

skriven

God morgon Es!

Vem är kärleken som jag kommer träffa? Är det den jag tror eller är det någon annan?

Stor kram,

P

19 AnnaK:

skriven

Tack för svar igår! Får du fram om det är nån särskild vitamin som behövs för håret? Har beställt lite sånt nyss. Verkar det vara nåt bra?

Kram 😊

20 Agnes:

skriven

Döttrar har jag inte, endast söner...så jag har inget att jämföra med...och som dotter till en mor som var väldigt säregen och instabil...så har jag ingen kläm på vad som egentligen är en normal mor-dotter-relation...

Sönerna o jag vi gick på bio...eller museum...kanske ut o åt...nu får tiden, så är umgänget med äldste sonen en smula lättare...han är ju osynlig och gör som han vill, men kroppen hans är ju på kyrkogården...

Yngste sonen har familj, och då blir det ju mest sånt som är barnvanligt...kul att umgås allihopa, tycker jag! Tror inte han skulle banga att följa med mamsen på spa, om jag bjöd...haha!

Men vi ringer ofta varandra o pratar...kan kanske bero på att hans sambo är totalt ointresserad av det han gör...hennes fokus ligger mest på att fejsboka, eller sova...men hon är rolig på sitt sätt...hon får vara som hon är...enklast så...

Härligt med Skansen...jag gillar Skansen skarpt!
Ett tips innan du besöker Skansen...gå in på deras hemsida...för det finns massor att göra o kolla på...jag som bor här, får dela upp besöken i flera...just för att kunna se det jag vill...

Om jag lyckas med att ragga upp en liggbar karl på den här sidan 2016, så ska jag först o främst släpa med honom till just Skansen...haha!
Sedan har jag ju hela 2017 på mig, s a s...

På tal om den osynlige sonen...var gång jag besöker honom, så tycker jag att han kan bistå med en smula hjälp till sin mor...nu när jag håller på att uppdaterar mig...med att skicka någon form av tips på vad jag ska fördjupa mig i inför framtiden...kanske han gör det, men jag kanske missar det...är ju ofantligt trög på att fatta sånt där...det där med tecken o annat...behöver nog stretcha det där "sjätte sinnet" jag tydligen är begåvad med...känner mig en smula rostig efter min downperiod...jaja...allt kommer inte som på ett bräde...dyker väl upp när jag minst anar det...

Nu är jag ledig några dagar...och förhoppningsvis fullständigt ledig...då jag hoppas att exet fått ihop de tjejer som behövs för att han skall kunna driva verksamheten utan min hjälp!

Kram!

Svar: Japp.. ska googla upp Skansen innan det bär dit !! Och något liggbart kommer du att hitta... att du tänker i nya banor innebär att du ger ut något nytt och positivt och det kommer att ha god attraktionskraft !! Osynlige sonen kämpar hårt för att du ska känna hans stöd och närvaro... och det är också något som jag tror att du kan ta till dig lite bättre så småningom.... allt kommer ju inte på en gång.... ta vara på don ledighet och unna dig lite.. sånt som får dig att må bra... det är ju lite av hemligheten i ett bättre mående.. att tillåta sig sådant som man VILL och mår väl av... stor kram :)
Esmaralda

21 EZ:

skriven

Hej!

Min väninna mår dåligt på jobbet. De är inte snälla där. Kommer hon att få ett nytt jobb snart? Blir det bättre där?

Kram

Svar: Ja, hon måste söka sig vidare.. det finns ett annat jobb för henne med betydligt större trivsel.. kram :)
Esmaralda

22 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har inte så lång erfarenhet än då min son är 8 månader! Jag försöker just nu lära honom bordsskick att äta med sked, det går framåt men helst av allt vill han stoppa näven i tallriken och slicka av fingrarna haha!

Jag kan tänka mig att det kan vara lite så att med döttrar går man och shoppar och gör "tjej grejer" med grabbarna blir det lite andra saker! Men jag ville så hemskt gärna ha en son när jag väntade barn, varför vet jag inte riktigt! En känsla bara..

Nu hoppas jag ju på fler barn och då spelar det faktiskt inge som helst roll, jag kommer vara lika glad om det blir en pojke eller flicka!

Es, har sparat de gamla kläderna från sonen tror du jag får användning av det till nästa barn?
Kram


Svar: Ja, i alla fall en del av dem.. kram :)
Esmaralda

23 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag har en nioårig dotter och en tolvårig son. Jag älskar att umgås med dom båda och det känns som att dom gärna umgås med mig. Än så länge så går det att hitta på saker att göra med dom båda men det är skönt ibland att bara göra något med den ena och rikta all uppmärksamhet mot en i taget. Det är viktigt att ha en nära relation där barnen alltid känner att dom kan anförtro sig och dela med sig av sitt liv. Samtidigt är det min uppgift att sätta gränser och göra allt jag kan för att lägga grunden för att dom ska bli kloka individer med sunda värderingar. Jag hoppas att jag lyckas:
Annars är det nog knepigt i många mor-och-barn- relationer. Min man tex är inte alls uppfostrad på ett sätt som tilltalar mig och i dagsläget har han en ganska kylig relation både till sin mamma och pappa. Det tycker jag är olyckligt men kan inte lägga mig i särskilt mycket. Däremot så försöker jag se till så att mina barn får en någorlunda "nära" relation med sina farföräldrar.

Kram:)

Svar: Ja, så länge barnen är "små" är de nog ingen större skillnad.... men sen.. från tonåren och uppåt... då tycker jag det skiljer sig rejält åt vad man kan göra med döttrar & söner... och dina barn kommer att ha en relation till sina farföräldrar även om det kanske inte blir riktigt nära.. kram :)
Esmaralda

24 Frida:

skriven

Ååå skansen är jättemysigt. Speciellt å gå in i alla gamla hus som finns där. Skansen rekommenderar jag VERKLIGEN om du inte varit där tidigare.
Tror du jag har någon chans på jobben jag sökt?
Kramar 💛💜💛

Svar: Ja, du har en god chans.. kram :)
Esmaralda

25 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag skulle vilja byta namn här, känns lite roligare!
Tror du det kan bli mer än bara extra på den florist butik jag söker mig till?
Kram


26 Linnean 🌸:

skriven

Morning!
Låter mysigt med era mor/dotter träffar. Själv har jag en son. Vi har alltid kommit bra överens och haft kul. Slapp ju tom tonårstjafs och bråk. Men det var ju mycket sport för hans del där. Vi har väl alltid pratat väldigt mycket om allt. Vi skämtar väldigt mycket och har kul.
Det var väl tjärvt ett tag när den senaste tjejen kom in i bilden för hon är...läskig! Hennes familj är verkligen läskig! Mamman försökte börja styra mitt liv åxå! Himla liv på mig kan jag lova!!! Usch! Men sonen och jag har finfin kontakt och ses ganska ofta. Vi gör inte så himla mycket. Har varit dålig ngr månader nu så han har mest varit en raring och hjälpt mig att handla osv. Iaf...har en fin son och vi har himla kul och jag försöker begripa hans utläggningar om jobbet och alla konstiga termer 😉 I dag är det dags att få svar på MR grejen. Är lite orolig och mår som en överkörd bäver. Hoppas så att det ska vända till något bättre snart för det här är fan öken.
Ha det så gott! Kram.../Linnean 🌸

Svar: ja din son bryr sig verkligen :) Och du kommer må bättre.... kram :)
Esmaralda

27 Skrållann:

skriven

Hej!
Hur kommer mina barns relation till sin pappa se ut framöver?

Kram:)

28 Kärleksjägarinnan:

skriven

Hej Goa Esmaralda!
Var blir kärleken av? Har han gått vilse?
Har jag missat honom? 😳
Jag håller alltid korpluggarna öppna, men detta verkar vara ett svårfångat och sällsynt villebråd!
Vad behöver jag göra för hitta honom??



Svar: Nix, han är inte missad.. bara lite senkommen... fortsätt ha ögonen öppna... kram :)
Esmaralda

29 Mim:

skriven

Hej!

Kommer jag att klara av att bryta min isolering?? känns så tungt.

kram

30 Tingeling :

skriven

Min dotter är ju bara snart 3,5 år men jag tycker vi har roligt nu, jag försöker hitta på saker med henne. Och jag hoppas hon och jag kommer ha en bra relation hela tiden, även upp till vuxen ålder? Jag kan riktigt längta efter saker hon och jag ska göra ihop.

Min mamma gick bort precis när jag fyllt 18 år. Jag vill bara minnas dem bra studerna. Likaså min pappa har det inte heller alltid varit lätt med. Jag vill göra annorlunda med min dotter. Och tror faktiskt att jag kommer lyckas.

Kram!

31 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag kom överens med chefen på det jobb jag sökt att jag skulle titta in den här veckan och hälsa och visa upp mig!
Vi kom överens om att jag kommer in en dag mellan ons-sön
Tror du det blir dåliga vibbar om jag kommer på fredag istället för idag?
Tänkte om hon skulle se det som framåt om jag skulle komma idag som är första dagen?
Eller blir det lika bra på fredag?
kram

32 Mannen med K:et:

skriven

Har träffat en kille sen i somras och min känsla i kroppen är att han kan vara mannen med de stora K:et som vi alla leta efter😊
Kan du se om denna mannen kommer att finns i mitt liv ett längre tag?

Kram och ha en fortsatt trevlig dag!

33 Naturvän:

skriven

Det bästa som hänt mig är våra 2 barn. Har den allra bästa relationen med bägge. Älskar att pyssla om de när jag får..de är i 20, års åldern o väldigt självständiga. Vi gör mkt kul ihop. Speciellt dottern o jag. Delar många intressen. Idrott matlagning shopping förstås. Med grabben blir det på annat vis men lika hjärtligt. Hjälp m bil dator o tekn ting.kan inte vara bättre. Kram o hösthälsningar från naturvän

34 Desp:

skriven

Min E fortfarande liten runt 2 år hihi men kan inte vara utan henne och hon inte utan mig hihi



Kära Es hur stor är chansen att jg får jobbet som passhandläggare ? Kramar

35 Tanten:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

36 Lisa:

skriven

Undrar om du ser mig gravid inom snar framtid

37 F:

skriven

Vart skulle du rekommendera mig o dottern åka någonstans på semester? Ser du oss åka ?

Svar: Någonstans som det är lätt att ta sig till och lätt att leva på... ja jag ser er åka och det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

38 Noura:

skriven

, Tjänsten jag har sökt, ser du om tjänsten blivit tillsatt eller finns det chans att jag får dEt

39 Li:

skriven

Tack!

40 Mammamu:

skriven

Hej Esmaralda!
Hann han se min bild igår innan jag tog bort den?
Berörde det honom något?
Kram

Svar: Jag kan inte känna in några speciella känslor från honom.. kram :)
Esmaralda

41 Virrhönan:

skriven

Du har nog rätt i att det är enklare med döttrar. Jag försöker hitta på saker o ting med sönerna men det är svårt, den lille vägrar o tycker allt är tråkigt medans den stora nappar på o shoppa kläder o käka mat o det är ju kul :-)
Vi ska shoppa lite på höstlovet o får hoppas att lillen hänger med om han får nåt gott att äta...
Sprang på flörten idag som jag inte sett på länge, han verkade bli glad o jag tror dom positiva vibbarna finns kvar?

42 Helena Ir:

skriven

Det hände något med mig idag..jag har varit lite av en dysterkvist några dagar..kanske det har påverkat det här vädret..hörde igår att solen har lyst 35 minuter de senaste 2 veckorna. I varje fall jag sätter mig på t-banan,och det känns som någon/något lyfter bort ett täcke från mig,och solen börjar också skina! Jag kände mig genast gladare,träningen gick bra,och jag fick beröm för hur jag bemötte en man idag,han är lite under isen,och lider dessutom av schizofreni.Inte mycket som behövs..jag vet att jag borde ha ett arbete med människor..kanske något lite extra..som även ger lite extra i plånboken. Kanske nästa år är snilleblixtarnas år :)

Och så måste jag ju skriva,fasen vad glad jag blir Agnes..du är på väg tillbaka!

Kram..kram :)

Svar: ja, du kommer att jobba med människor i samtal... på något sätt och det är du som klippt och skuren för.. kram :)
Esmaralda

43 Karin:

skriven

Hej

blir våra resor av ? Känns tufft att få ihop allting.

Kram
K

Svar: Jag ser dig resa så någon resa blir det allt av.. kram :)
Esmaralda

44 Susanne Amalia:

skriven

God Lunch..
Jag har varit lite upptagen i dag ...
Så här kommer mitt blogginlägg..

Jag har två söner.. de är så olika som natt och dag..
Den äldste sonen är mer lik mig.. vi har samma intressen gillar likadan mat och njuter.. han gillar att dansa (Svensk mästare 4 gånger i Street freestyle) Dansat på alla stora cener och spelat teater.. När han var 10 stod han på scenen och när han var 15hade han eget företag och var danslärare..
En aktiv man som nu har taggat ner lite men är fortfarande väldigt aktiv..
Han ringer mig ungefär 7gånger varje dag och säger att han älskar mig .. men har aldrig tid att prata..
Till honom kan jag köpa en spabehandling och han njuter i fulla drag att få mjuka fina fötter en massage eller en god middag på en restaurang.. ett par nya skor eller en weekend med mig.. med god mat och snack till klockan 3på natten ..
När han var 13år skulle han på ett dansläger och jag lämnade honom vid bussen.. alla andra 13åringar gick på bussen och föräldrarna stod utanför. Hej då .. sa de.. till sina föräldrar.. MIn son gick på bussen packade sina saker och sprang ut till mig gav mig en kram och en puss på kinden och sa att ta hand om dig nu vi syns ju inte på en vecka.. Jag kramade honom tillbaka och sa att han skulle ha kul.. han skuttade upp på bussen vinkade och gav mig en slängkyss...
Då hördes ett sus bland föräldrarna och de frågade hur man gjorde för att få sådana barn.. ?? VA?? sa jag .. sådan är han alltid.. tyckte nog att de var konstiga som frågade...

Sedan fick jag son 2..
Ja ja ja mamma ... hmmm du får väl en kram.. om det ska vara nödvändigt..

Vi gillar att laga mat tillsammans bygga pepparkakshus och pyssla..
(det gör båda mina barn) men son nummer två är lite mer reserverad än son nummer 1..
Han ringer när han vill något..
Recept (han utbildar sig till Kock) eller tvättråd eller någon lins till kameran (han gör film) eller medicinen är slut och han har inga pengar.. Eller berätta när han klarar proven .. han läser Japnska.. jag förstår inget..

Son nummer två har jag en annan relation till än son nummer 1.. Jag älskar dem båda men på helt olika sätt..
Son nummer ett är busig carmig obetenksam ibland ..
Son nummer 2 är djup fundersam vis som en munk och klok och lugn.. han springer aldrig in i något utan att tänka ...
Son nummer ett är intelligent har läshuvud är händig charmig flirtig och sprallig.. men så snabb att jag är helt slut när han har varit hos mig ett dygn ...

Men båda vet att jag alltid är där om det händer något och ställer ju alltid upp på dem..

Son nummer 2 säger till mig att om inte du hade funnits hade jag aldrig varit där jag är i dag...
Han föddes med tal och språkstörning och lärarna i skolan har reagerat olika på detta.. Jag har flyttat runt i hela Sverige för att få en fungerande plattform till honom att växa från..
Jag har gjort slut på mina pengar för att köpa behandlingar åt honom så han kan ta upp ljud bättre..
Jag har verkligen gjort allt jag kan och på ett ställe vi bodde på blev han så mobbad att han fick EP..
Livet har varit tufft .. men nu går det bra ...

jag är glad att han har kommit så långt i sin språkutveckling att han i dag kan studera Japanska i normal takt.
Det är en framgång både mentalt och fysiskt för honom.. men vad vi har slitit tillsammans både han och jag .. och vad vi har varit med om..

Man måste leva varje dag så att man kan le i hjärtat .. säger min son..

Det är klokt... tycker jag ...

Önskar alla på bloggen en underbar dag med solsken i hjärtat ...

Tack för svar i går.. det känns som om jag ska flytta..
Jag kommer att få jobb och det ordnar sig..

Till dig Es önskar jag en fin dag med kärlek och glädje ... till MG säger Ella Bella att hon inte heller förstår de där som jagar.. hon vill ju bara simma med änderna och pussa på hästarna .. Saga tror att hon är en hund så hon får tro det.. men jag vet att hon är en katt.. jag har ju talat om det för henne men så ser hon förnärmad ut och säger mjoff.. hmmm Önskar dig en underbar nosdag med mycket sol och spring i ben

Svar: Det är ju det som är det roliga.. att barnen är olika... och man umgås på olika sätt.. Mg meddelar att idag har han jobbat i ett stall.. han skulle ju egentligen bara inspektera men drogs med .. och gick med husägaren ut i hagen till hästarna och hälsade så fint på de alla fem :) kram :)
Esmaralda

45 Susanne Amalia:

skriven

NU är det så att allt kom inte med men jag undrar

Fråga.. Kärlek??? den finns inte riktigt ... kommer jag att drabbas av detta eller är det helt hopplöst...

Svar: Du drabbas.. med besked... men det kommer när det kommer och det är inget du kan locka fram själv.. kram :)
Esmaralda

46 Gemini:

skriven

Hej ez!
Jag träffar någon nu och undrar om du ser hur det kommer att utvecklas?:) det känns bra på nått sätt.
Kram!

47 Fanny2:

skriven

Det finns så mycket att se och göra på Skansen, ni kommer inte ha tråkigt någonsin. Väldigt fint är det också med alla gamla hus och på sommaren har de väldigt vackra rosor. 😍

Jag har inga barn än men jag brukar gå promenader med min mamma när det går och ibland åka till stan på aktiviteter med henne. Senaste året har jag även rest med henne. Kan prata om det mesta med henne även om jag låter bli att anförtro henne personliga saker...

Tack för svaret igår, jag tror att det behövdes. 💜

Svar: ja jag tror inte heller att man ska prata med sin mamma om precis allt. somligt är det bättre att prata med sin kompis om... kram :)
Esmaralda

48 Skorpan:

skriven

Ja det tror jag också att man behöver göra, acceptera olikheterna, o göra det bästa man kan för mer än så kan man inte göra .). Eller inte jag i alla fall...

Vet inte varifrån alla räkningar ramlar in på mitt konto igen!? Visst har det blivit bättre med det ekonomiska iom jobbet jag fick, men mycket vill ha mer ;), o därmed undrar jag om nästa jobb kommer att vara ett heltidsjobb, som förhoppningsvis inte är alltför ångt borta, med en lön som räcker till guldkanten i tillvaron? Vad tror du Es, kan det vara så bra ställt?

Redan onsdag, himmel sån fart dagarna har...
Kram Skorpan

49 Blomman:

skriven

Hej

undrar under vilken årstid jag möter min kärlek och vem skall jag hålla extra utkik efter?
tacksam för svar:)

50 Mumin mamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Har jag chans att få mer än bara extra på den florist butik jag sökt till?
Kram


Svar: Ja, det känns så.. kram
Esmaralda

51 Hönan:

skriven

Vad mysigt för er att åka till Skansen, ni kanske kan tajma det med deras julmarknad :)
Nu har jag ju tagit tag i mitt välmående och gör lite varje dag för att öka det sakta men säkert. Känner mig redan gladare och mer taggad på livet. Äntligen!! Men är nyfiken på om du kan se om det är några kul eller efterlängtade saker påväg in i mitt liv nu till följd av detta? Stort som smått, skulle bara vara så skönt att få lite bekräftelse på att jag faktiskt tar steg framåt nu :)

Kram

52 Mi:

skriven

Hej Es! Kommer någon att hjälpa mig att komma ut i arbetslivet igen??

kram

Svar: På något sätt kommer du ut i arbetslivet.. i alla fall delvis.. kram :)
Esmaralda

53 Kvinnan :

skriven

Hade ingen tur denna gången heller... Hur kommer det sig att jag har så svårt att bli gravid ?? Vi Har försökt ett tag??

Svar: Det kommer.. kram :)
Esmaralda

54 Tisa:

skriven

Just nu känns allt så jävligt. Har ångest över allt. Tårarna rinner och jag är så fruktansvärt trött. Jag orkar inte göra så mycket idag. Psykologen har varit hos mig idag, vi skulle ha exponerat tillsammans men det blev inte så bra tajming, inte med flit. Det gör mig orolig, nu måste jag ju göra det ensam!!! Fast exponerade ändå genom att prata om det... Fy vilken ångest jag fick, det var jag inte beredd på, så något "gott" kom er ändå ur det hela. Men frågan jag har är; kommer det att fungera bra när jag skrivs ut från psykiatrin?

Svar: ja, du kommer vara redo när den tiden kommer.. kram :)
Esmaralda

55 MollyD:

skriven

Hej

Älskar verkligen mina två döttrar mer än ord kan beskriva. Det bästa jag har!!
Vi åker också iväg varje år på mor & döttrar helg. Det har vi gjort sedan dom var 8 och 10 år. Ibland blir det spa, ibland någon storstad och i år blir det Krakow. Mina flickor, mina enda barn mitt hjärtas stolthet och glädje. Vi pratar ofta, varje dag nästan och vi umgås och ses. Vi har det roligt och mysigt ihop.

Tack E för svar. Har det verkligen tufft i år men det kommer bli bra, intalar jag mig. 'Men ibland, när man får ytterligare en käftsmäll när man står ostadigt faller man obönhörligen. Har rest mig sedan igår men hade lite panik i morse. Men allt blir bra, bättre än innan, det tror jag på.

Mina flickor är ett stort stöd och utan dom och deras tro på mig hade det varit än värre. Dom tror stenhårt på mig och min förmåga

Kram kram kram

56 Agnes:

skriven

Oj...stackars sonen...men lite festligt är det juh ändå...när han levde, så var det jag som slet som attan på att hålla honom flytande...och nu är det han som "jobbar häcken" av sig...på sitt sätt...vilken raring han är...jo, ett gott hjärta har han, sonen!

Inte bara kropp o knopp som behöver träning...även "sjätte sinnet" behöver sin omvårdnad...lite stretch för att lösa upp rosten...får plocka fram "gymprogrammen för den högre frekvensen" helt enkelt...*fnissar*

Tack Es...

Kram!


Svar: "skratt" jodå, nu ger han " igen" kan du tro och med stora mått :) Och faktum är att jag tror det roar honom en hel del :) Vad det gäller sjätte sinnet så vet du att du har det.. men du har inte mått så bra och är man inte i form då funkar de sämre.. men nu börjar det bli dags på nytt !! Kram :)
Esmaralda

57 Desp:

skriven

Min E fortfarande liten runt 2 år hihi men kan inte vara utan henne och hon inte utan mig hihi



Kära Es hur stor är chansen att jg får jobbet som passhandläggare ? Kramar

58 AnnaK:

skriven

Känns det som att kosttillskotten jag köpt är tillräckligt för håret eller får du upp nåt specifikt jag kan tänkas behöva.

Kram 😊

59 Gunilla i Oxd:

skriven

Äntligen Agnes❤️❤️❤️
Så härligt att det känns bättre, nu jävlar börjar jag känna igen dig!!!!
Känner ju inte dig, även om det känns så härinne!!
All lycka till dig !!! Ta för dig av allt livet ger - för det är faktiskt en hel del när man kravlat upp igen!!!
Bamsekram Gunilla i Oxd❤️❤️❤️

60 Tanten:

skriven

Agnes, vad skönt att du börjar må bättre och är tillbaka.

KRAM

61 Ullegull:

skriven

Idag är en tung dag. Kommer ekonomin klara upp sig? Har knappt till maten de veckor jag har mina barn än mindre till min del av barnens vinterkläder. Vet inte om det kan finnas någon möjlighet till att exet får ta ett större ekonomiskt ansvar i form av underhåll eller liknande när man som vi har gemensam vårdnad och varannan vecka.
Denna månad har varit tuff pga kvarskatt o självrisk (smitningsolycka). Har ont i magen över den ekonomiska situationen. Hoppas på en rejäl löneförhöjning men det lär väl som vanligt inte hända. Sen vill min samtalskontakt att jag ska sjukskrivas på 50% men det har jag varken tid eller råd med! Usch, nu låter jag väldigt negativ men det finns ljus i mörkret - jag har ju träffat kärleken!

62 Helena Ir:

skriven

Tack för svaret Es :)

Kram

63 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej Es!
Tyvärr har jag inga barn ... än, men hoppas jag kommer ha bra kontakt med mina barn när dom blir stora och kommer ha mor och son/dotter helg/dag med dom. 😊 Min kontakt med mina föräldrar är kanon! Vet inte varför men det blir oftare mor och dotter dag än far och dotter dag. Nu i helgen blir det lite mor och dotter timmar på lördag. Vi ska gå på marknad som är inne i stan och som är varje år. Sen blir det att hjälpa kära mormor att flytta efter marknaden och mina morbröder och några kusiner med deras familjer kommer också så det blir tacobuffe hemma hos mina föräldrar sedan. Hoppas det hår bra! Gillar ju inte släkten så mycket då det känns som om man är helt misslyckad.

Något jag undrar är om du ser om flirten är nära? Blir det i år? Ska jag hålla ögonen uppe? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

64 Tiana:

skriven

Hej Es

Ser du någon positiv vändning?
kram

65 Linnean 🌸:

skriven

Tack, för dina värmande ord! Du är guld, du!
Svaret var ett diskbråck och ett par kotförskjutningar. Med lite tur kan bråcket läka! Inte något dödligt i dag, alltså! Puh!
Asså, är jag jäkligt inbilsk nu...eller låg det en dold liten flirt i att för andra gången påpeka, av läkaren, att han inte är gift?? Jag frågade ju knappast! En redi gobit, när han ler, och i lämplig ålder för en gång skull 😉
Visst är min son omtänksam! Om! Han är såå snäll mot sin gamla mor. Och kul har vi!
Söner är något visst 👍 Ha en skön kväll!
Kram från Linnean 🌸

Svar: Läkaren fick ett snabbt uppflammande intresse där så det tolkade du rätt.. och visst är det nåt speciellt med söner :) jag är tokig i min :) kram :)
Esmaralda

66 Jenny :

skriven

Gokväll, våra förhållanden är jättebra. Har precis blivit mormor och det känns underbart. Jag har sålt min rörelse och ska bli anställd. Kommer jag att trivas och kommer livet kännas lättare varefter.
Kram

Svar: Grattis till nyblivna mormorn :) Och det kommer att bli betydligt enklare o lättare.. kram
Esmaralda

67 Boudica:

skriven

Nu har jag ju inga barn, än. Min mor är i himmlen så med henne kan jag ju inte hitta på så mycket, men besök till graven planerar jag på måndag.
Hon kollar nog till mig ibland tror jag.

Min far, träffar jag rätt ofta, det var ett tag som vi brukade åka och fika efter jobbet, men nu jobbar han sent in på nätterna (egenföretagare). Och även jag jobbar heltid nu.
Man orkar ju knappt något efter jobbet längre.
Måste se till att skaffa D-vitamin! (Det säger jag nog varje år ;))

Avundas lite folk som har bra relation med sina barn, så vill jag ju också när jag "blir vuxen!"
Ja... du har ju sett barn för mig, då är jag ju nyfiken, hur kommer relationen bli med dem? Kan jag äns sköta om barn? ;)

Kram!

Svar: Du kan sköta barn och du blir en jättebra mamma och du ska veta att din mamma ofta kommer och tittar till dig.. kram
Esmaralda

68 Hej.:

skriven

Har ingen vidare relation med minnas föräldrar känns tråkigt men vi är väldigt olika.
Hoppas att jag får en bra relation till mitt/minna barn när dom är vuxna.

Svar: Ja, det känner jag att du får.. kram :)
Esmaralda

69 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag kom överens med chefen om att jag skulle komma in och hälsa en dag mellan onsdag och söndag!
Min plan är att gå förbi där på fredag! Minskar det mina chanser på något sätt att få jobb där genom att komma in där på fredag?
Tycker hon det ser oengagerat ut på något sätt genom att inte komma in så tidigt som möjligt? Eller ser det lika bra ut på fredag?
Kram

70 Nouura:

skriven

sökt, ser du om tjänsten blivit tillsatt eller finns det chans att jag får dEt

71 Desp:

skriven

Kära Es ser du hur stor är chansen som passhandläggare att få det jobbet ? Kramar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

72 Annan kommun :

skriven

Kära Esmeralda !!!! Jag har sökt ett jobb i en annan kommun och undrar om du ser hur stor är chansen att jag får det? Det är inom Polismyndigheten... :) kramar



🌹

Svar: Jag ser en god chans.. kram
Esmaralda

73 Varis:

skriven

Idag vill jag bara ploppa ur mig en fråga. Ligger här i soffan o tänker på hur mkt jag saknar närhet. Jag längtar efter någon som VILL spendera sin tid med mig. Någon som jag känner ömsesidigt tycke med.
Ser du något varaktigare än enkvällsgrejer i min närmsta framtid?

Kram

Svar: Var beredd på att det kan dröja lite innan det mer varaktiga kommer.. kram :)
Esmaralda

74 Emina:

skriven

Hej

Hur blir det kommande året?
kram

75 Elisa:

skriven

Hej!
Var det hon som du tänkte vi skulle passa som vänner?
Kram

76 Elisa:

skriven

Hej!
Var det hon som du tänkte vi skulle passa som vänner?
Kram

77 Jessica:

skriven

Es,
ser du om jag har någon framtid inom modellandet? Ser du om det kommer gå bra för mig inom den branschen isåfall? Och ser du om jag kommer bli stor inom. Modell branschen?
Kram och hälsa fina MG😊

Svar: Du har en chans.. och så länge du tycker det är roligt... ska du gå in för det.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: