Dagens gästbloggare är....

Dagens gästbloggare är : Jossan

 

Hej alla på bloggen!

Jag måste bara dela med mig.

Ni har säkert läst mitt inlägg för några veckor sen eller många av er. Nu ska jag berätta något för er som är helt fantastiskt och min dröm kommer gå i uppfyllelse.

I december 2015 berättade min mamma att min kusin hade börjat släktforska. Detta hade jag vetat sen tidigare så för mig var det inte något jag brydde mig mer om.

Men ju längre bak han forskade insåg han att min morfars farbror under 1900-talet valde att emigrera till USA. Jätte kul tänkte han men där tar väl allt slut?

 

Men så var det inte.

 

Min kusin fick fram ett namn på en kvinna som bor i USA, och med dagens sociala nätverk sökte han upp henne på fecebook.

Han var feg och vågade inte skriva till kvinnan själv, utan mitt kusinbarn valde att kontakta henne.

Vi fick då reda på att denna kvinnan också släktforskat men hon kom inte längre än till Malmö.

Hennes mamma var vår avlägsna släkting som är den enda som har kvar det svenska blodet.

Nu var det inte bara en kvinna utan hon hade tre syskon, de hade kusiner också. Helt plötsligt var vi flera. I början av december skapades det en grupp för alla som kommer från den släkten.

Helt plötsligt ökade antalet personer i gruppen och helt plötsligt äv vi uppe i 29 personer. Vi är även släkt med en mycket vacker skådespelare.

 

 

Jag tog kontakt med en av döttrarna till kvinnan och vi började prata och kom väldigt bra överens, planen var att jag skulle åkt till henne i Monaco men tyvärr fick vi inte ihop det så jag kom inte iväg.

Kvinnan och jag pratar rätt ofta och hon är helt underbar!

För 4 veckor sen var jag inne på Ticket på Emporia och fråga vad det skulle kosta att åka till USA. Jag gick där ifrån och kom sedan tillbaka och lämnade med min biljett i handen.

Jag gick som på moln och kan fortfarande inte förstå att jag tog steget och bokade biljetten. Så den 30 juni åker jag till USA i tre veckor!! Men innan det åker jag till Spanien mellan 19-28 juni!

 

 

Sen vill jag passa på att säga tack till vår fantastiska Esmaralda!

Tack Esmaralda för du orkar med oss på bloggen som skriver och frågar samma frågor så ofta, blottar våra liv och hur vi mår.

Många tack får du men jag tror inte du vet hur mycket du faktiskt gör.

Du får iallafall mig att må bra i många av fallen.

Det är inte hela tiden man blir glad över det som du svarar. Men det handlar mest om en själv för det var inte svaret som vi ville ha.

Du har sagt att du inte kan se allt och därför blir det även fel. Men du är bara en människa och människor gör fel.

Hade velat ge dig så mycket som du ger oss men det går inte. Därför säger jag Tack, för du har skrivit så fina saker till mig under året.

Jag är bara dum som inte lyssnar utan går in i samma spår för det är i det spåret jag egentligen vill vara. Jag är dum som inte inser. Just nu känner jag mig söndrig men en dag kommer jag läka ihop. Då kommer jag tänka på det du sagt till mig.

 

Tack för du stöttat mig och de andra på bloggen

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ska åka bort fredag till lördag och en granne som har två små hundar har erbjudit sig att passa min lilla älskling. Var flera år sedan jag lämnade bort honom till någon annan än mamma och pappa. Han sov där som valp. Kommer det gå bra att han är hos Irene. Är hon bra med honom. Man vet ju aldrig vad som händer bakom lykta dörrar. G har även erbjudit sig att passa honom. Vad är bäst ?
Kram
💜💜💜

2 Chopper:

skriven

Oj vad kul för dig Johanna att åka i väg. Å kul att släktforska å få reda på mycket om släkten.

Lite nytt i vardagen å få reda på nya släktingar å få träffa någon dag. Hoppas ditt hjärta läker men med lite nya saker brukar man bli gladare ☺.

Men håller med dig skönt å skriva till es å hon får många lika frågor å svarar klok kvinna å gillar när hon skriver man blir glad.

Så ha en fin dag alla å en stor kram es för att du finns ❤❤

3 Solstjärnan:

skriven

Hej

Tack Jossan för ditt inlägg.
Tänk vad släktforskningen gav med sig!😊
Nu är du på väg till Usa!
Det kommer säkert bli bra på alla sätt och vis😊

Instämmer fullständigt i vad du skriver om Ez.
Kort sagt: Tack Ez 🌹🌹

Kram Solstjärnan🌼

4 Michaela:

skriven

Håller med! Du är GULD värd Es och går inte att tacka till tillräckligt för allt du gör för oss 💕Igår sa jag hej då till ännu en kollega som valt att sluta pga dåliga arbetsförhållanden. Och fler är på väg bort. Cheferna gör inget åt våra klagomål med tex för tufft schema utan man får då sluta. Jag känner att jag måste börja söka mig därifrån jag med. Älskar mina kollegor men känner mig understimulerad och att jag inte kan utvecklas mer där.Sliter bara ut mig. Men var börjar jag? Är ju inte så lätt att hitta en fast tjänst idag. Hittar jag något nytt om jag börjar söka? Ser du något kring allt Es? Vilsen kram

5 MollyD:

skriven

Hej
Håller verkligen med Jossan. Stort tack till dig E som finns där för oss, outtröttlig och svarar på våra frågor om och om igen. Varmt tack, du hjälper så mycket.

Själv har jag åkt ner i en djup dal. Med operationen som kommer ske inom några veckor hoppas jag men värst är, har inget jobb!!!!
Ser du om jobbfrågan löser sig? Har sådan ångest för att jag inte har ngt jobb. Vet varken in eller ut
Kram

6 Bolla:

skriven

Så gøy Jossan 😊 Håper du forteller oss hvordan USA turen gikk neste sommer 😊

Esmaralda, ser du om det blir noen endringer på jobb snart? Noen nye utfordringer? Vurderer å ta noe mer utdanning, men vet ikke helt hva jeg bør ta.

Ha en fin dag!
Klem Bolla 😊

7 Bertil:

skriven

Hej Es. Igår blev jag rånad på min plånbok med pengar, id-kortet och bankomatkortet, dem båda blev spärrade med ens men nu är jag orolig för jag kommer bli id-kapad att denne kvinna ficktjuv som
tog min plånbok kommer låna pengar eller handla
varor med mitt personnummer, kan du se om detta
kommer ske eller jag slipper oroa mig för detta?
Hoppas du kan hjälpa mig släppa på min oro för detta nu. Ha en bra dag :) Kram.

8 Solen:

skriven

Hej Jossan, det lät ju spännande! Ibland tänker jag också om jag någon gång skulle släktforska, men min pappa var på barnhem och blev adopterad. Jag känner inte till mycket runt det, och vet inte knappt något om varken hans familj som adopterade och ännu mindre om hans föräldrar som lämnade honom på barnhemmet troligen pga av fattigdom. Har inte kvar fler än mamma i livet heller, så det känns inte som att det skulle gå att forska på det...men vem vet det kanske det gör.
Finns det någon chans att kanske träffa på en date i höst? Skulle vara härligt med lite romantik i livet...men kanske det skulle bli ett himla liv på mitt ex? Kommunikationen mellan oss är redan ganska stel, jag orkar inte med hans påhopp jämnt så har sagt att jag vill att vi bara håller kontakt minimalt. Vad som är ett måste.

Svar: Jodå chansen är god för att det ska bli lite dejting och skoj... kram :)
Esmaralda

9 Varis:

skriven

God morgon Jossan, Ez o alla andra!

Fint Jossan. Måste vara häftigt att forska i ens släkt. Tänk vad härligt för er att få träffas snart och allt ni kommer att ha att prata om. Underbart! Önskar redan nu en fantastisk resa!
Måste oxå flika in med ett tack till Ez för det är precis såsom Jossan skriver! Du är fantastisk Ez, och det är ju precis så att vi inte alltid vill höra det du säger men såhär i efterhand så vet jag att det var det rätta gällande många saker du sett/sagt.

En fråga oxå. Kommer min bror att separera? Känns så skakigt i deras förhållande?

Kram

Svar: Ja risken är stor att det blir en separation.. runt 70 %... kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Grattis Jossan, drömmar blir ju faktiskt verklighet nu o då :). O lite andra spår tror jag du har rattat in på nu, lycka till gällande resten också!

Måste vra stressen som får mig att vakna mitt i natten och drömma konstiga drömmar. I min dröm skulle jag cykla till mina föräldrar och hade väl för avsikt att åka iväg en viss tid, men det gick inte, för exet hade tillsammans med sina bröder servat min cykel så den inte gick att cykla med. Insåg att det var för sent på kvällen för att åka iväg. Drömde också om gulorange krysantemer som kostade väldans mycket per styck. Dom var ihopplattade och jag tog tre stycekn ur hinken. Tyckte det var lite knstig form på dom o sen satte jag tillbaka dom, ville inte heller köpa dom. Någon betydelse i denna dröm Es? Priset var mycket tydligt i drömmen, o färgen.

Choklad på säng idag för barnet som fyller år. Tur att jag hade nåt smått att sätta i födelsedagspåsen. Blir ju fest på lördag o då är det samma barn som ska firas, lite tårta på tårta denna vecka ;). O inget har bakats o fixats ännu, spik o panik....

Önskar er alla en bra dag - Skorpan

Svar: Grattis till födelsegrisen :) kram :)
Esmaralda

11 Jossan :

skriven

Snart så kommer min handledare och ska titta på min lektion. Jag är faktiskt inte bervös. För jag kan detta och jag tror faktiskt att jag kommer klara denna kursen.

Nä nu får jag åka..

Åter igen drömde jag om mitt ex. Är orolig att han hör av sig.. Kommer det hända?

Kram

Svar: Bra.. det är exakt så man ska tänka och då kan ingen ta en... kram :)
Esmaralda

12 Cissi33:

skriven

Vad roligt! Tänk så livet kan te sig.... Hoppas det blir en lyckad resa!

I natt drömde jag ännu en tydlig dröm, för jag bad om det, och då hjälpte jag en mamma och hennes två barn som hade det svårt. Är det något jag borde ta till mig.... Eller är förskollärare det första steget till att komma dit jag vill?

Kram!

13 Fina:

skriven

Kära Es! På nyårsafton önskade mina vänner och jag oss något inför det nya året 2016 - alla uttalade en önskan. Nu har alla mina vänners önskningar gått i uppfyllelse utom min. Ser du varför det blev så? Kramar

Svar: För att du har annat som du behöver leva innan din önskan kan slå in... kram
Esmaralda

14 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Vad roligt, Jossan, att du ska resa och träffa släkt som "dykt upp" Du har något att se fram emot! Grattis till det!
Är på g att åka t sjukhuset för första deltagandet i projektet om hjärta/kärl/lungor. Ska bli intressant och lite läskigt med tanke på vad de kan hitta på insidan på mig.
Men hoppas att det går bra och är ganska nyfiken på allt. Besökte faktiskt vårt gym i går. Ovanlig företeelse! Det gick bra att cykla men kom nästan inte av en annan maskin på normalt sätt och skulle hålla balans på en sådan där stor boll...vilken vurpa! Man borde fan ha hjälm i en träningslokal. Känner mig ganska...övergiven. Får jag snart lite trevligt sällskap, varma händer och tokgarv här av H? Eller vad sker där uppe i skogarna? Är ju inte den efterhängsna typen precis men undrar ju vid det här laget. Men skönt att sommaren består iaf! Blev tom lite röd i ansiktet i går, som på våren. Dessutom blev jag blixtkär i en 8 mån pytteliten valp som ett ex kom med. Valpen blev lika galen i mig. Har tänkt på henne för den riktiga ägaren skulle ev inte ha kvar henne. Hm!! Nåja, vill nog hellre ha mannen närmare kanske. Ska sluta svamla här och bege mig nu. Ha en fin dag och njut av den vackra höstdagen. Kram.../Linnean 🌸

15 Spagettiben :

skriven

Oj va roligt Jossan. Embrace!

Enda sen jag var 18 år gammal har jag då och då i livet kikat in här för att rådfråga dig om saker, Es. Jag är jättetacksam för det, och det gör dig lite till min "extramamma" i smyg.

Nu var det ett tag sen, och jag undrar om du möjligtvis ser hur saker och ting nu utvecklar sig mellan mig och mannen med halskedjan? Efter vårt senaste samtal kan mycket ha förändrats.

Stor kram från en nu 24-årig tjej!

16 Anki:

skriven

Godmorgon

Roligt för dig Jossan ! Håller fullständigt med dig...Es är en fantastisk kvinna , som orkar med våra ibland fåniga frågor ...
här kommer en till...

Det verkar gått troll i frågan om besiktningen av släpvagnen...( har ingen dragkrok själv..) nu andra ggr min väninna skulle hjälpa mig ...dog hennes bil ! Vi får inte heller lysena att fungera som de ska... Väninnan fick byta batteri...så jag har bokat ny tid igen...går det vägen nu 3dje ggr gillt...mån tro...Har för övrigt klistrat fast nya reflexer på släpet med locklite ett lim som är dunder ...mina handskar fastnade ;-)..

Kram Anki med flock

Svar: Ja nu ser det ut om om ni kommer iväg.. kram :)
Esmaralda

17 Sus:

skriven

Hej
Kul....
Tack för att du delar med dig
Love sus

18 labellavita:

skriven

Hej!

Kan du se om jag kommer att jobba med hästar denna höst/vinter, som betalt arbete inte bara "hon som hjälper till för att hon tycker det är kul"? Ibland känns det toppen men andra dagar känner jag mig bara utnyttjad och idiotförklarad.

Kram
labellavita

Svar: Det ser svårt ut... får du betalt så blir det bara en mindre summa.... kram :)
Esmaralda

19 Jhs:

skriven

Vad roligt grattis till din nyfunna släkt/familj och vilken fin resa att se frem i mot! :)

20 AnnaK:

skriven

Vad roligt Jossan! Spännande att åka dit :)

Har jag något spännande, roligt eller annorlunda att se framemot snart? Är rullgardin ner här just nu som det brukar mellan varven...

Kram :)

Svar: Lite grått och en stadig lunk blir det ett tag framöver men sedan börjar det hända bra ting.. kram )
Esmaralda

21 Louise:

skriven

Ja hon är fantastisk vår Ez.

Idag lever jag på hoppet att vi verkligen får den där lägenheten. Åhh vad jag vill så jag hoppas.
Nära till mormor och morfar, jag vågar släppa ut barnen. Visserligen ny skola men ändå.
Jag ska även söka jobb där om vi får den...på mitt gamla fritids som nu är förskola haha.
Så jag undrar. Kommer vi få denna lägenhet/huset?
Vi måste ifrån Malmö.
Dags för intervju om en timme och jag hoppas det går bra för jag känner lite att detta jobbet på en av förskolorna vill jag ha...om vi inte flyttar.
Sambon/maken är förkyld och därmed döende som tydligen alla män blir när de är förkylda.

Ha en bra dag alla. Kramar

22 Mamman som varit med från början:

skriven

Vilket härligt inlägg, vad roligt att läsa en sån solskenshistoria :) väntar med spänning på att höra hur det går sen , med resan och allt!

Jag instämmer också i ditt tack till Esmaralda som är den ständiga stötterskan och har sånt enormt tålamod med ens ständiga orosmoment <3 mig har du stöttat i 8 år nu <3 TACK!!!!!

Känner att jag snart måste beställa en seans igen men tills dess måste jag bara chansa att fråga om du tror att det blir positivt för mina barn om de byter skola till den med kristen profil här i närheten...?

Speciellt min stora tös längtar efter skolbyte då hon känner att hon inte har några kompisar i skolan där hon går....vilket smärtar i mamma-hjärtat.....

KRAM till er alla! <3

Svar: Både ja och nej... det blir fler kompisar men det kan dyka upp annat som inte känns så kul..... kram :)
Esmaralda

23 h:

skriven

Hej..va kul Jossan hoppas allt går bra!

Es, kommer jag och J inleda något?
Kram!

24 N:

skriven

Tack för din berättelse Jossan, tur Esmaralda finns!

Hej Esmaralda!
Ser det ut som om jag kommer att ha något mer seriöst förhållande innan den rätta mannen dyker upp? Eller blir det mer flört? Är han påväg och nära?
Kram



Svar: Omöjligt att säga men det ser ut att finnas någon annan innan mr Right.. fast jag ser ite hur seriöst det blir.. kram :)
Esmaralda

25 c:

skriven

Kommer proven gå bra nästa vecka? Kram

26 IeIe:

skriven

Vilket trevligt gästinlägg, tack J och så kul att du faktiskt ska träffa dina släktingar. Lycka till med resan och hoppas du får en trevlig stund där 🙂

Säg.. På tal om släktforskning.. Kan det vara sant det där som sägs om min släkt, att vi har ryskt adligt påbrå?? Jag har som alltid tyckt det låtit konstigt och som något hittepå men tjae.. Kanske stämmer ändå, skulle i så fall vara några hundra år bakåt på min mormors sida.. Och jag skulle själv ha forskat på det om det inte vore för att arkiven som kunde ha berättat något brann ner där på
1700-talet då ryssarna var efter norrlandskusten och härjade så är som svårt att lista ut vad som är vad då.. Kanske DNA prov hade varit nått.. Hmm..

Men ja, skulle vara kul att höra din åsikt Es och vad som kommer till dig 🙂 .. Och om du inte kan svara på det så kanske på hurvida det skulle finnas andra "hemligheter" eller annat intressant att hitta upp om jag själv skulle börja släktforska?

Tack och ha en fin dag! 🌺

Svar: Jo jag tror nog att du har en anknytning till rysk adlighet.. kram )
Esmaralda

27 Elin:

skriven

Vad kul Jossan!

E!
Ser du om det blir resa med jobb detta året eller blir det inställt? Jag själv är också osäker.
Kram

Svar: Jag ser inte om det blir med jobb eller privat men jag ser dig resa.. kram :)
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Vad kul för dig Jossan! Nu har du verkligen något att se fram emot..jag håller tummar för dig att det går bra med studier och allt..och vad mycket roligt du kommer få vara med om!

Kram :)

29 Skrållann:

skriven

Hej!
Var på min första coachning igår och det kändes så bra;)
En av mina drömmar har ju varit att en gång kunna vara med och driva ett klassiskt gammalt ålderdomshem med värsta guldlyxen för de äldre. Träffade bekanta i helgen (riktiga entreprenörer) som skissade på just ett sånt och vi lekte vidare med tanken. Menade de allvar och ser det ut som det kan bli något sådant i framtiden?

Kram❤️

30 Chopper:

skriven

Oj skrev Johanna i stället för Jossan ursäkta felstavning 😉.

31 massan:

skriven

Hej!

Å, vad jag håller med gästbloggaren. Esmeralda, helt fantastiskt vad du gör för oss. Att du tar dig tid för detta betyder så mycket för så många. Det är fint.
En knasig fråga. Hinner boken komma innan jul?

Kram

32 Adad:

skriven

min fråga igen.. ser du om något kul sker under den nämaste framtiden? Finns der något att liksom se framemot och ser du isåfall vad eller inom villet område??

33 Sheri:

skriven

Vad kul joSsan!

Es, ser du något särskilt kring min närmaste framtid? Några detaljer?

Kram

34 Sheri:

skriven

Vad kul joSsan!

Es, ser du något särskilt kring min närmaste framtid? Några detaljer?

Kram

35 Skrållann:

skriven

Hej!
Ser det ut som om jag någon gång kommer driva någon from av egen verksamt?

Kram:)

36 Ullegull:

skriven

Vad spännande Jossan, trevlig resa!

Drömmer så mycket sjuka saker E. Inatt drömde jag att jag kände mig utstött av mina kollegor, sedan sprang jag och en av dem (även vän privat) runt en jättestor "grop". Hon med pilbåge och jag med kniv. Det var nämligen fullt av gigantiska insekter vi försökte döda! Jag stack bla kniven i magen på en slags skalbagge. Kändes frustrerande då de var så många och vi bara var två. Sedan fortsatte drömmen med att min 4-månaders gamla systerson (såg dock ut som ett spädbarn & jag har heller ingen som är så liten av asiatiskt ursprung) som pratade (!) med mig och sa att han behövde få bo hos mig för att må bra.

Detta är en av de sjukaste drömmar jag drömt på sistone. Skulle vara roligt om du kan hjälpa mig att tolka vad den betyder?
Kram

37 Solen:

skriven

Tack, vad spännande! Kram :)

38 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon...
vilken underbar morgon med lite grått väder...
Nu blir det kaffe...

Vad härligt Jossan att du har hittat din släkt och kul är det att du nu ska träffa dem..
Vilket äventyr det blev av att släktforska..
Kul när det händer något... <3 <3

Drömmar är till för att förverkligas..
Om man stänger en dörr så öppnar man en ny .. det är fantastiskt ...
Att våga släppa och att våga öppna dörrar... glädjen i att få upptäcka vägar och nya mål samt att få bara vara i vardagen.
I stillheten möter man sig själv och läker i kropp och själ samt att allt blir så tydligt..

Nu har jag fixat biljett till Zurich .. och till så nu får det bli såhär.. jag åker till Sardinien på Lördag.. hem från Sardinien nästa Lördag.. och till Zurich den 20/9 och hem den 28/9 .. sedan ska jag till Irland den 8/10 .. för att rida mellan olika slott.. det ska bli fantastiskt.. inan ska jag åka till Cork..

Men så ska jag ju bli opererad också så jag kanske får ändra lite på mina planer.. det får jag se... har inte riktigt tid att vara sjuk för livet är så kul och intressant. Det enda som begränsar är jag själv och min kropp som ibland inte vill som jag vill..

Efter denna hektiska höst ska jag åka lugna ner tempot och satsa helhjärtat på mitt jobb och på mitt skepprojekt...

Fantastiskt ska det bli ...

Jag önskar att alla får sina drömmar uppfyllda och fyller sina liv med positiva händelser ...
Kärlek och glädje i hjärta och sinne..

Jag har blivit tillfrågad om jag vill vara med på en utställning i Schweiz och jag har tacka ja.. det ska bli så intressant.. och så kul att ställa ut.. jag har aldrig ställt ut mina glas förut men någon gång ska ju vara den första..

Magiska händelser och kärlek vill jag ha mer av i mitt liv..
Så måste jag ju hitta lite pengar någonstans ... men det ordnar sig .. jag känner mig trygg...

EllaBella hälsar att hon gillar MG och dig och att det är kul när någon förstår... hon längtar lite efter Disla som hälsar på allt mer sällan och så längtar hon efter Jim.. vars husse inte kan hålla sig hemma. Jim har det jobbigt med hans husse för han får hålla reda på honom hela tiden. Själv ska jag (EllaBella) följa med min lillhusse på lastbilsfärd NU när matte är borta.. det ska bli kul.

NU önskar jag er en underbar dag med mycket sniff och gräsrullning sandstrandsspring och svankoll.. Jag ska rasta min matte och så ska jag träffa änderna.. det ska bli kul..
Matte hälsar också... stor kram kärlek och harmoni... <3

Fråga.. Kommer mitt skepprojekt att gå bra?? Allt verkar flyta på och vägar öppna sig... det är bara jag som måste nypa mig i armen lite för att förstå att min dröm faktiskt håller på att bli förverkligad..




39 F:

skriven

Godmorgon esmeralda undrar om du ser oss åka på semester iår? Kram

40 Fisk:

skriven

tack dör en bra blogg e. Det känns som att jag vuxit som person och har rensat bort skit och hittat tillbaka till livet bl.a med hjälp av dig.
Nu har jag börjat dejta en kille, hur utvecklas det? Ibland känner jag att jag är så nöjd med singellivet och älskar det och ibland saknar man någon. Är detta något att satsa på?
Kram 💗

41 emilia:

skriven

åh igår var så bra och mysigt! blir bara bättre för varje gång vi träffas. Håller på att bli liite kär tror jag...kommer det bli bra Es? finns chansen att vi utvecklar något mer och träffas ännu mer? vill så gärna bara vara lycklig!❤️

42 Fian:

skriven

Hej Jossan och Ez,
Tack för ditt fina inlägg och jag tänker på dig i den upplevelse du kommer att få! Så mycket glädje både för stunden och för framtiden. :)
Jag har en undran Ez,
Polletten har ramlat ner och jag har fattat att jag redan har svaren inom mig genom intuitionen.
Men skulle vilja lära mig mer.
Finns det böcker? El har du ngt bättre råd på hur jag får bättre förståelse?
Stor kram till er alla!

43 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tack för svar jag har fått 💖det känns bra! Tror du min son får något jobb han kommer trivas med? Kram 😃

44 Little miss piggy:

skriven

Jossan, Å vad kul! Då har du något kul att se fram emot! 😊

Es, Jag undrar om jag får vara kvar där jag är tills denna terminen är slut eller kommer jag få byta plats innan denna terminen är över? Ser du om jag kommer börja där min systerdotter går? Mycket tacksam för svar! Kram från mig 💜

45 Emma:

skriven

Kan du se ifall vi hittar en lösning och att vi kommer att fortsätta de förhållande som vi har påbörjat eller ser du slutet mellan oss?

Kram

46 Tisa:

skriven

Det känns som om luften har gått ur mig. Mitt liv är inget liv. Nu har jag försökt hitta på saker varje dag och det blir ju typ samma saker. Jag menar det finns inte så mycket att göra som dessutom känns meningsfullt. Jag är glad så fort jag ska till sjukgymnasten, på möten, till psykologen o.s.v. för då händer någonting annorlunda. Kompisarna jobbar och jag gör allt från att måla till att spela tv-spel, plocka i lägenheten. Ute finns inte så mycket och promenad går ju inte.. Jag känner mig så ensam och idag ligger Jag fortfarande i sängen och har inte gått upp än. Jag skriver inte detta för att folk ska tycka synd om mig. Jag skriver det för att jag är så fruktansvärt less!! Ibland räcker inte ens viljan till att få börja leva normalt, inte när allt går i snigelfart.
Es, händer någonting spännande snart?

47 F:

skriven

Hur ser det ut framöver för mig 😊kram

48 ThereseC :

skriven

Tack för din berättelse Jessica.

Kram ThereseC

49 Pia1:

skriven

Fantastiska Esmaralda. Vill påstå att du räddar liv. Gör under. Får oss att orka. Sista droppen var ju när FK drog in sjukpenningen. Trots min dagliga kamp, mitt lönlösa slit i vårdkarusellen. Men Esmaralda har sagt att någon kommer till hjälp. Undrade hur. Vem sjutton skulle ha makten att ändra beslutet??? Nu blev det så att jag måste ha socialbidrag. Kommunen tyckte beslutet var orimligt och konstigt, och kommer att ordna ett möte med läkaren och försäkringskassan. Så jag hoppas det leder till nåt vettigt. Kram!

Svar: ja jag tror det kommer att leda till något bra för din del.. även om det kan ta sin lilla tid... kram :)
Esmaralda

50 Amerikanörd:

skriven

Woho vad kul Jossan! En gästblogg när du kommit hem från resan vore på sin plats också :)

Es! Hur ser relationen ut att utvecklas för mig och A närmaste tiden, ser du?

Kram från norr!

51 Kiara:

skriven

Vad kul, Jossan! Glad man blir för din skull! 😊

Es, ser du om jag har någon kille på min mormors 90 års kalas eller är jag singel?
Tack i förhand! Kram Kiara ❤

52 Hönan:

skriven

Kul att du delar med dig Jossan. Spännande med resan, häftigt att du får träffa din släkt i USA.
Har också haft tankar på att släktforska, men vet inte om det finns så mycket att upptäcka i min släkt. Vad tror du Es, skulle det vara "värt" för mig att släktforska? Skulle jag kunna hitta något intressant eller spännande?

Kram

Svar: ja det tror jag... forska på både mamma och pappas sida... kram :)
Esmaralda

53 Mim:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du mig i arbete nu till vintern??

Kram

Svar: Jag ser dig i arbete ganska snart och det kommer bli bra.. kram :9
Esmaralda

54 Fanny:

skriven

Vilket härligt inlägg, kul att du är påväg!

Es, är jag gravid nu? Eller kommer jag snart att bli?

Kram

55 AnnaK:

skriven

Tack för svar och Kram :)

56 Mack:

skriven

Hej

kan du se något roligt som väntar mig?

57 Alina:

skriven

Tack för ditt svar igår angående hunden i parken! Det lugnade mig lite. Hoppas den har tak över huvudet på nätterna.




58 Dagmatte:

skriven

Wow.
Vilken resa du har framför dig, Jossan!
Bara å njuta.

Esmaralda!
Kan du se hur min och denna mans relation blir efter det ärliga samtalet, vill han inte förlora mig eller hur går hans tankar?

Nu: en långprommis med hunden!
Älskar dagmatte-livet :-)
Kramis

59 Cecilia:

skriven

Så roligt för dig Jossan! Önskar dig lycka till på resan och hoppas att den blir superbra! Håller med dig angående Ez, hon är verkligen en ängel som står ut ned oss och hjälper alla.

Idag fick jag mer eller mindre veta varför det har blivit som det är mellan mig och A. Tydligen hade han hade också tänkt på det och det var alltså inte bara jag. Tror du han vill att det blir som förut? Jag vill det men vet inte hur jag ska börja.. Borde jag ta upp ämnet i sånafall eller inte göra någon större grej av det? Kramar

60 Kiara:

skriven

Kära Es!
Ser du om jag har någon kille på min mormors 90 års kalas eller är jag singel?
Tack i förhand! Kram Kiara ❤

61 Little miss piggy:

skriven

Hej goa Es!Jag undrar om jag får vara kvar där jag är tills denna terminen är slut eller kommer jag få byta plats innan denna terminen är över? Ser du om jag kommer börja där min systerdotter går? Mycket tacksam för svar! Kram från mig 💜

62 Stora pengar:

skriven

Hej Es

Kommer jag bli rik innan jag blir gammal?
kram

63 Hönan:

skriven

Tack för svar, det nog allt bli lite släktforskning då :)

Kram

64 G:

skriven

Hej Es! Ser du när jag träffar min pappa? :)

Kram!

65 Anneli:

skriven

Underbart att läsa Jossan, känner glädje med dig... :-)

Es, funderar kring resor.. Du har tidigare sagt att jag kommer iväg på en ny stor resa snart.. Det finns såå mycket jag vill uppleva, men måste bestämma mig vilken del. Afrika helt klart, men lutar det åt elefant farmen i Kenya, tanzania eller Sydafrika igen? Får jag ledigt från jobb (tjinkig chef) kring jul som jag isf tänkt? Eller ska jag tänka om...???
( och när det gäller Mr surpuppa, blev han stött?)
Kram :)

66 F:

skriven

Godmorgon esmeralda undrar om du ser oss åka på semester iår? Kram

67 Lilly:

skriven

Hur kommer det gå med min vännina, hon har det jobbigt just nu!!! Är orolig för henne

68 Boudica:

skriven

Grattis Jossan! Känner igen ditt namn från kommentarerna, försöker ju läsa, men inte alltid jag hinner. (Hur lyckas Es med det egentligen!?)
USA är ett drömmål för mig, drömmer att roadtrippa genom staterna, vilket Es sagt att jag kommer att göra!

Håller med om att Es svar ger stöd, många gånger vet jag ju redan svaret egentligen, men att få lite second opinion eller bevisat att man tänker rätt.
men råd är jag usel på att följa, jag gör mest omedvetet motsatsen, även om jag vet att det är rätt. Som ex, Es sa att jag ska behålla god arbetsmoral, ja, vad gör jag? den faller i botten och kommer inte upp hur mycket jag än vill, försöker och kämpar.

Börjar ju även fundera på att, healingen som gav mig totalla motsatsen till vad jag önskade, kanske gjorde det av en mening, det satte "lämna jobbet" tankar i snurr, är det kanske menat att jag ska göra det för att få glädjen jag önskar mig?
men, jag kan ju inte bara lämna. Måste planera lite.

Det där med släktforskning är intressant, tror min syster började med det, men kom inte speciellt långt. Men släkt historier på pappas sida är rätt intressant, lite gerilla blod här.
De finns nog flertal med polskt blod här på bloggen, som borde kunna lite om detta.
På semestern i år, så besökte vi även en släkting som hade en tavla som räddade livet på pappas farbror, när gestapo stormade släktingens föräldrars bröllop.
(De tog farfar istället XD)

Men min fråga idag, handlar om annat.
Drömde inatt om att jag besökte en internetvän som jag inte träffat irl, en USA:are. Hon jobbar som hårstylist, sen när jag vaknat så hittade jag en fjäder i håret.
Då undrar jag ju betyder det något?
Kan ju tillägga att min sjukdom även den passar in i mönstret.

KRAM!

69 Fråga?:

skriven


Kommer jag hitta min själsfrände snart?
kram

70 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Så fort jag har lite ångest och börjar gråta så kommer Willem och sätter sig i mitt knä och vill bli gosad. Gör han det där medvetet? Fick nästan för mig att han vill trösta mig.
Kram ThereseC

71 Mee:

skriven

Hej kommer något spännande att hända i år?krm

72 F.u:

skriven

Hur ser det ut framöver för mig 😊kram

73 Queen:

skriven

Snälla kan du se om det går att lita på hantverkarna hemma hos oss?

74 Makaon:

skriven

Jossan, tack för ditt inlägg. Kul läsning, släktforskar själv och det är jätteroligt.

75 Susanne Amalia:

skriven

Önskar dig en fantastisk natt <3 <3

76 Sophia:

skriven

Hej Es! Kommer hösten med någon positivt förändring?kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: