Varje gång går det åt helvete.....

Jag har bara varit på små fattigmanskryssningar… men varje gång har det gått åt skogen på ett eller annat sätt. Man undrar ju hur det ska gå den här gången!

En gång kryssade jag från  Rhodos till Turkiet… eller kryssade… det är  att ta i.

 

Jag åkte en ganska liten och rätt öppen båt som var alldeles överbefolkad… och det började ta i och blåsa. Ordentligt. Ju mer tiden gick desto värre blev det.

Folk satt och hängde, bleka om nosen och  vi  var bara ett par stycken som satt i baren, skålade och  sjöng gamla slagdängor… högt och falskt som sig bör.

 

När man tror att det inte kan  bli värre.. då BLIR  det värre.

  Vi tog oss ut och vågorna slog in över soldäck… folk låg på golvet och kräktes..  nån hade panik och mitt i alltsammans böjer sig en tjej graciöst åt sidan och kräks rakt  ner i min  öppna strandväska. Över extrakläder, plånbok, pass och rubbet.

Jag nästan dog. Kräks är det värsta jag vet. 

  Ge mig piss och skit och jag kan hantera det.. men kräks.. inte en chans.

 

En gång åkte jag på en flod i Afrika… lugnt och stilla kan man tro… men plötsligt  trillade någon överbord och det blev ett herrans liv.

Folk kastade sig av från båten för att rädda den stackarn som plaskade omkrig  och plötsligt låg minst 20 personer i floden… nån skrek krokodil.. och  flodhästar kunde man också se en bit bort.

Hela båten fick panik och alla skrek och irrade omkring och plötsligt hade några till hamnat  i spat.  Själv satt jag under min korkek och luktade på blommorna.  Dvs i   baren med en spännande bok.

 

Jag skulle ut och åka båt nånstans i USA också… var på en roadtrip och vi bestämde oss för en avslappnade två dagars kryssning… betalade och köade i god tid… och  ombordsstigningen var försenad. Tre timmar senare stod vi fortfarande i kö. Fem timmar senare också. Och mitt i natten  fick vi veta att hela resan var inställd. Nåt var fel med båten. Suck.

 

I Dubrovnik.. ni minns kanske att jag bott där flera omgångar… blev man nästan nertrampad av  kryssningsfolk. Gränderna är ju små och smala i gamla stan.

Plötslig kommer det en dam först… med nån slags flagga i handen  och hon håller fanan högt. Efter  henne klampar taktfast   en hel hord .. som legosoldater typ… och de köttar fram  över allt som  finnsi deras väg.

Som vandringsmyror.

Det gäller att snabbt trycka upp sig mot husväggen om man vill överleva .  Hrm… är det månne en sån  zombie jag ska bli nu ?

Tankarna är många.

På lördag morgon klockan 3 på morgonen  kör vi till Kastrup !

Nej, jag har inte börjat packa än… jo, lite förresten… har lagt alla mina fejk-guld-märkes-smycken i en liten hög… så jag HAR kommit igång... lite smått...

 

Kram & kärlek

1 AnnaK:

skriven

Haha.....bra att du packar det viktigaste först 😜 Blir nog en bra kryssning det där 😊

I min seans för flera år sen så skrev du att om jag fortsatte på samma väg så skulle min livsglädje krympa mer och mer. Gjorde ju självklart inte som jag blev rådd och är väl lite där nu. Hur för jag för att vända det hela....måste ju få tillbaka lite gnista. Har svårt att hitta glädjen. Märktes tydligt igår.....fick fina presenter och blev firad. Kände mig rörd och tacksam men inte glad.

Kram :)

Svar: Nej, det är något annat du behöver och jag tror du vet inom dig vad du behöver göra.. kram :)
Esmaralda

2 MollyD:

skriven

Byter gärna med dig. Min dag och helg blir annorlunda. Om några timmar ser jag annorlunda ut. Viskar hejdå till mitt bröst och tack för allt. Det mjuka fina ska bort. Det blir något nytt bröstliknande så småning om men känslan aldrig mer densamma. Tacksam ändå, trots allt.

Brukar man inte säga att efter 7 svåra år kommer 7 goda? Står väl i Bibeln. Till nyåret är det 7 år sedan min skilsmässa och därefter har set varit jobbigt.Dags nu att det blir bra och att både jobb och kärlek trillar på plats efter detta eller??
Kram

Svar: Ja det är sant... och oavsett.. så blir det bättre för dig.. sakta men säkert kommer livet igång igen på ett betydligt bättre sätt... kram :)
Esmaralda

3 sus:

skriven

hej
kul med äventyr.....
kryss är kul.....
dax att börja stryka på snyggbyxorna....
tänker han på mig tror du?
love sus

4 Jossan :

skriven

Jahapp! Igår skrev jag kontrakt på ett långvik. Riktigt skönt!! Jag får månadslön!! Jag kan bli sjuk känns helt underbart!!

Har inte fått svar från den andra förskolan än.. Riktigt kasst.
Hur kommer det gå på det andra jobbet jag sökt?

Kram

Svar: Grattis till ditt vik !! Tveksamt med jobbet du sökt.. men något kommer.. kram :)
Esmaralda

5 Minis:

skriven

Oh Es, varför kommer en man åter och åter tillbaka till mitt hjärta och framför allt när jag försöker släppa in någon annan lite. Han stod mig så nära för ungefär fyra år sedan en kort tid och han kände likadant för mig. Av någon anledning släppte han mig fast han inte egentligen ville. Jag känner honom så stark i min kropp och när jag kontaktar honom nu lite försiktigt så är han väldigt väldigt avvaktande fast JAG känner att han inte är ärlig varken mot honom själv eller mig i känslorna han har.
Kan du känna av honom min vän? ❤❤❤

6 Hej.:

skriven

Hoppas du och din vän får en trevlig resa.

7 <3:

skriven

Du kommer få en underbar kryssning kära Es. Älskar bilden på tjuren Ferdinand han är så snäll och god. Behöver jag känna oro för det hotfulla samtalen i förrgår ? Tror vår vän gift sig med en ziegenerska som är helt störd tyvärr. Bör jag och Michaela hålla oss borta från honom. Allt känns väldigt märkligt sista året med honom. Han ska hjälpa mig med en viktig sak men det verkar stå still där... Jag hoppas att han skämms över sin fru. Han hörde inte av sig till någon av oss igår och bad om ursäkt.
Kram
💜💜💜

Svar: Ja ligg lågt med den vännen.... kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Kom det blir bättre och bättre snart med mig?

Misstjejen

9 Tanten:

skriven

Härligt med kryssning att se fram emot, hoppas bara du helt slipper kräks. Mindre risk ju större båt kantänka. Två veckor med allt inkluderat, underbart. Håller tummarna att vädergudarna är med er, men är kanske så att stor båt - stora vågor inte märks så lätt.

Önskar dig och vännen en riktigt fin resa.

Kram


Svar: Ja en jättebåt med 3000 passagerare.. i 8 dagar.. inte två veckor.. och det räcker gott:)Tack för din hälsning.. kram :)
Esmaralda

10 mm:

skriven

Hej!
Vilka äventyr😀
Kommer Jonas höra av sig någo mer?
Kram!

11 Snorfia:

skriven

Hihi.
Inte alltid bara en blessing att va på semester ;-)

Träffen igår gick långt över förväntan!?
Vad hände där liksom..
Undrar hur han upplevde det?
I övrigt lurar tyvärr febern och förkylningen runt hörnet.
Dubbelsuck..
Hoppas ni är krya.

Stora kramen från snorstugan!


Svar: En bra träff och mer kan det bli.... krya på dej nu... kram :)
Esmaralda

12 Karin:

skriven

Hej,

Vi har varit ihop i 3 år nu och jag känner att det är dags att ta ett steg till, vi bor ihop. Men jag skulle vilja ha en ring på fingret.

Kommer det att hända över huvud taget ? ser du något?
Och när i sånt fall.

Kram
K

Svar: Ja chansen är god... ni får prata om det... kram :)
Esmaralda

13 Filippa:

skriven

Hej kommer de hända något spännande i oktober?

Kram

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Du är som sonen min...han packade några tim innan resa...och hur lätt är det då att hitta det man ska ha med...Jag är sån som förbereder...väskan står klar minst en dag innan ...nu är mina resor lätträknade på fem fingrar ...och ålandsturerna...där behövde man inte packa ..så de räknas inte..;-)

Kram Anki med flock

Svar: ja avundas alla som blir blir klara i tid... själv är jag sån när jag kommer fram att jag står där med en massa udda plagg som inte passar ihop... suck... kram :)
Esmaralda

15 lilly:

skriven

provar igen....Inbillar jag mig, eller undviker en vännina mig??? Vad har jag gjort isåfall ? 😁😁tänkt på det sista tiden,

16 fjäril:

skriven

min man åker oxå på lördag utomlands, supernervös är han, ser du om allt kommer gå bra...någon varning

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Haha, usch vilka strapatser, och ändå väljer du att åka på ännu en båttur?! Du är modig du(eller lite dumdristig😉)
Min man fick ett stipendie igår och ska åka på tränarfotbollsutbildning, ingen lokal sådan utan i Stockholm för fotbollsförbundet. Jag är otroligt glad för hans skull och han är så värd det. För några veckor sedan fick han en annan tjänst på sitt jobb och det är han också värd. Därför undrar jag ju lite hur det kommer gå för mig och mina jobbsökande? Ser jag ut att bli kallad till någon intervju?

Kram❤️

Svar: Vad roligt för din man... och din tur kommer också... kram :)
Esmaralda

18 f.u:

skriven

undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv, som du kan berätta om

19 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon kära Es!
Trots att det snart blir flygresa för min del kan man inte låta bli att bli avundsjuk på dig. En kryssning, Gud vad härligt! (Läste ikapp lite från gårdagens inlägg och kommentarer.) Hoppas man själv kommer till Medelhavet någon gång.

En liten dum fråga kanske men har något hänt S inom arbetet? Tycker hon har förändras? Det tyckte min syster också när hon träffade henne. Inte lika på och bossig längre. Är det någon som har klagat på henne eller hur kommer det sig att hela hennes attityd har förändrats från innan sommaren till nu i början av september när jag såg henne sist? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Ja, det ser ut som om hon haft ett samtal med någon och börjar få lite insikt.. kram :)
Esmaralda

20 Anna:

skriven

Hej Esmaralda, jag skulle vilja veta om min kärleksliv, när och hur kommer jag träffar min andra halva ?

Önskar dig en fin dag kram :)

21 Dunegull:

skriven

Ser du hur årsfesten kommer bli?

Svar: Ser ut att gå bra.. kram :)
Esmaralda

22 Tekla:

skriven

Hej!

Låter som härliga minnen att ha - så där i efterhand i alla fall. :)

Vet du jag träffade en man i helgen som jag inte vet vad det som hände men det kändes som om jag blev kär? Det är sällan eller aldrig en man intresserar mig men det kändes som "att komma hem" med honom. Allt var så naturligt och avslappnat. Jag tror han kände samma. :) Kan du se om detta är en bra man och någon att lita på?

Kramar

Svar: Jag ser att det finns något hinder men inte vad.... det är fullt möjligt att detta hinder bara är lite och överkomligt.. kram :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Denna gången,ska det väl inte trassla..du och vännen ska på en härlig kryssning!
Nu när kronjuvelerna är packade,så kan du plocka ner resten :)

Ha en bra dag :)
Kram :)

Svar: Ja jag menar bara det... kram :)
Esmaralda

24 Mim:

skriven

Hej!

Hoppas att ni får det trevligt på kryssningen. Jag har aldrig varit på en lyxkryssning långklänning och snobbiga tillställningar är inget för mig.

Hoppas verkligen att hösten kommer med något som bryter mitt vardagslunk. Jobb nya vänner och ny lägenhet vore inte dumt. Går min önskan i uppfyllelse????

kram

Svar: Ja, något nytt o bra sker det i alla fall.. kram :)
Esmaralda

25 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Fejk guld att bra grejer att piffa med!

Es, finns det någon som har intresse för mig?
Kram

26 55:

skriven

Själv är jag lite skraj för kryssningar. Men det var då dramatiskt detta. Känner du nägon resa för mig framöver...

27 Klara:

skriven

Hej Esmaralda!
Min ekonomi är väldigt dålig just nu, kommer den bli bra och när? Kommer jag tjäna mycket pengar i framtiden? Behöver verkligen din hjälp. Kram Klara

Svar: beta av problemet här och nu och fokusera på lösningar.. så småningom blir det MYCKET bättre.. kram :)
Esmaralda

28 C:

skriven

Hej fina du!
Jag har precis börjat ett nytt jobb.
Jag trivs inte riktigt.
Känner mig SÅ trött hela tiden, känns som om jag tappat fotfästet .
Känner inte igen mig själv.
Kommer det kännas bättre el ska jag gå tillbaka till mitt tidigare jobb?
Kram

Svar: Ge det en chans till... ha fokus på det som är bra.. kram :)
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

Jag kom på en sak från igår, på morgonen ringde någon med okänt nr..då svarade jag inte. Efter 17 ringde det igen..jag svarade..jag hörde en radio/tv i bakgrunden,ingen sa något,och la på luren. Kan du känna in något? För några år sedan hade jag någon som höll på så här..i flera månader..jag får en liten oros känsla,av det här..försöker släppa..är det samma som tidigare?

Kram :)

30 Linnean 🌸:

skriven

God Morgon!
Oj då, en spya i sin väska...inget man garvar åt precis! Är inte själv den sjösjuka typen men däremot så klöks jag och kan spy om andra gör det...för det är såå jäävla viidrigt!!
Hoppas verkligen att det blir en lugn och skön resa, inga spyor och det där med långklänning...vad fan, skit i det! Ta det som
känns trevligt istället. Ska männen smeta in sig i smoking åxå då? Låter mysigt med en kryssning iaf...om havet är lugnt 😉
Värmen stannar i Skåne. Vilken magisk kväll det var i går. Gick i mörkret och tittade på stjärnorna. Ljummet och vindstilla. Är det inte höstdagjämningen i dag? Mörktet tar överhand nu då? Bäst att suga åt sig lite sol i dag då. Handla mat åxå. En märklig fråga dök upp! Min sons doberman blev vansinnigt rädd för "något" i går. Sonen kunde inte förstå vad som skredde! Inga ljud el nåt. Hunden var rädd inne i huset åxå. Skakade och srirrade mot garaget! Vägrade gå ut i sin älskade trädgård. Detta höll i sig i över fyra timmar! Kan det ha varit något "konstigt" i huset? Fanns ingen vettig förklaring. Vi har just spekulerat över detta en stund. Ha en härlig dag och glöm nu inte att packa! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Javisst har vi magiska sensommardagar här i Skåne !! jag tror att sonens hund kunde känna in besök från en annan hund... från en annan värld.... och ibland kan våra djur bli rädda eftersom de inte kan känna besökaren med alla sina sinnen... och det blir alldeles för konstigt för dem... och abstraktioner är ju inte hundars starka sida.. kram :)
Esmaralda

31 Pia1:

skriven

MollyD, på nåt sätt tror jag också på det där med sju år trots att jag är icke troende på det sättet. Kram och lycka till! Es, ja mina få resor brukar också bli minnesvärda, inte alltid så kul just då men man glömmer dem aldrig ;)

32 Alexandra:

skriven



😂😂😂😂😂😂!!!!

Du ee sååå BÄST!!!

😂😂😂😂😂😂!!!

33 Linnean 🌸:

skriven

Tack, för ditt svar! Jag tänkte lite så i går åxå. Och den här bjässen är verkligen en ganska mjuk "liten bebis" otroligt Pluto aktig 😄
Tack, Tack och Vink! /Linnean 🌸

34 F.u:

skriven

undrar om du ser något roligt o spännande på väg in i mitt liv, som du kan berätta om

35 Yvonne (gammal kund ):

skriven

Molly D!

Hör av dig! Om du vill. Esmaralda har min mailadress.

Jag har gått igenom samma sak som du. Det kommer gå bra!

Kram Yvonne

36 Gubbens matte:

skriven

Det tar emot att nätdejta....finns det något annat sätt att träffa kärleken för mig?
Jag har testat förut för flera år sen. Tar energi och man får verkligen sålla puckon.
Ha en bra kryssning!!
Kram

37 lillanilla:

skriven

Hej Ezmaralda!
Jag trodde det var lyxlyxigt att åka på kryssning:)
Har själv funderat på det ett par gånger men det har alltid hänt något läskigt med nån kryssning eller terror när jag börjat leta resa. Så det får jag lägga på hyllan och förresten tål jag inte sjön heller.....
Jag vill fråga dig om min man....Fortsätter han att ljuga eller förvränga sanningen för mig...Känns så svårt att lita på honom.
Kram o lycklig resa!

Svar: Ja, tål man inte sjön är nog inte kryssning det mest ultimata.Du måste bestämma dig för om du ska lita på honom eller inte... han vill vara sanningsenlig och kommer att försöka.. även om han kanske inte når hela vägen fram alla gånger.. kram :)
Esmaralda

38 Cissi33 :

skriven

Vi får hoppas denna resa blir lugn då ;-)

Såg annons på arbetsförmedlingen att dem söker förskollärare. Det är just den chefen över den förskolan som jag ska träffa snart. Ska jag ha is i magen tills jag träffar henne, finns det chans att få jobb där för mig som barnskötare i ett nytt team?

Kram!

39 n:

skriven

Hej Esmaralda!
Blir det någon positiv reaktion att jag "gillade" hans bild?
Eller är det obetydelsebart
Kram

40 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jackan blir bra som skickas?
Kram

41 Hej.:

skriven

Hej igen. Blir vår minisemester av om ett par veckor och blir det bra.

Svar: den ser ut att bli av och blir bra.. kram :)
Esmaralda

42 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Tar han det personligt eller lättsamt?
Kram

43 Skorpan:

skriven

Dag ute i friska luften med lunch inne. De flesta verkade nöjda.

Kpm på mitt barn med att dricka energidryck, har verkligen inte åldern inne o varför har man ens sålt det åt honom, o undrar om han kommer att ta sitt förnuft till fånga gällande detta? Förbannar nog sin otur med att ha mamma jobbande så nära inpå. Håhhåjajaa...

Helg snart, hurra, får se om jag ska gå till min kompis och köra ut sand på deras gård, nå ton sådär, och bli av med några aggressioner på kuppen ;). Inga kryssningar här inte.

Kram Skorpan

44 Susanne Amalia:

skriven

Hahahahahaha.. det kan gunga friskt på böljan den blå..

Men dessa båtar du ska åka med har stabilisatorer och jag har åkt en del av dem .. är tillpåköpet medlem i något kryssföretag.. MCR.. kanske det hette...
Det har varit en underbar upplevelse och jag kan varmt rekommendera en njutfull vecka det blir en fantastisk upplevelse.. Njut och bara låt er omhändertas.. av personal.. god mat och fantastisk bar... har ni köpt dryckeskort är det ju bara att surpla i er det som bjuds.. fnatastiskt ...

Önskar er en underbar vecka fylld av glädje harmoni glada skratt och kärlek...

Själv åker jag till Zürich... och sedan till Klosters.. nästa månad ska jag till Cork... det blir fantastiskt... <3 <3

Önskar dig och MG en fin dag men sol i hjärtat...
EllaBella och Saga hälsar också...

Fråga: Kärlek är en ingrediens som saknas.. jag saknar den mer och mer... magi och mirakel... kanske hjälper .. ;) Jag har en skyddsängel som är magisk.. magiskt underbar. Kanske han kan hjälpa mig.. ;)



Svar: Och det är med MCR jag åker :) de har en hel del båtar o kryssningar världen över. Ja be din ängel om hjälp... han lyssnar... det bör snart vara din tur.. kram :) MG pussar glatt :)
Esmaralda

45 Lost:

skriven

Hej Es

Ser du hur min livsväg är?
kram

46 Mikaela:

skriven

Hej!

esmaraldra ser du något om jag kommer iväg på min resa till min moster i Polen ? Har inte fått semestern beviljad än är orolig. Sen undrar jag om du kan se varför jag inte fick så bra löneökning som andra som inte har utbildning utan bara det man skulle få om man gjort ett" jätte bra arbete" outbildad men med i facket. Men fick hörs att de som är som mig fick 1800kr i löneökning och min chef sa till mig hade önskar jag kunde ge dog mer men nu är det som det är ?😒 Tycker hon inte om mig ? Tycker hon inte att jag gör ett jobb lika bra som de andra? Förstår inte att vissa få så höga .... jag tycker jag ligger för låg på de åren jag jobbar och alltid gjort ett bra jobb och de extra. Men jag få väl tillhöra dom som få se glad ut ändå...

kram

Svar: ja du borde fått mer och näst gång är det din tur... kram :)
Esmaralda

47 Vilsen:

skriven

Hej

kommer jag hitta rätt väg?
kram

48 Pinglan:

skriven

Var oxå på en kryssning de va lugnt på vattnet som tur är..Ser du vidare Hur det kommer att utvecklas på kärleks fronten och ekonomiska biten?..Väntar på ditt svar..kramen Pinglan.

49 Pinglan:

skriven

Var oxå på en kryssning de va lugnt på vattnet som tur är..Ser du vidare Hur det kommer att utvecklas på kärleks fronten och ekonomiska biten?..Väntar på ditt svar..kramen Pinglan.

50 Facebook:

skriven

Hej

Kommer jag möta en ny vän?
kram

Svar: Japp det gör du.. kram :)
Esmaralda

51 Andevärlden:

skriven

Hej Es
Finns det någon hälsning från alltet till mig?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: