Butterflyeffekten....

 

Butterflyeffect.. är ju ett begrepp inom kaosforskningen och det bygger ju på att en liten handling som kan tyckas helt obetydlig  har  stor effekt  någon annanstans i systemet.. och man brukar  ta fjärilen i Mexico som exempel.

 

 

Den fladdrar med sina vingar…och det  påverkar luftströmmarna och leder till orkan i ett annat land.

 Alltså, en obetydlig händelse kan  utlösa en stor förändring.  Som regel vet man inte exakt vilken händelse som påverkade… men ibland vet man.

Man vet till exempel att  det var  Marias kompis Mette som var butterflyeffekten.

Mette  var sur på Maria och ville hämnas. Så hon skev ett anonymt mail till Marias chef och talade om att Maria brutit mot sekretessen i sitt arbete och lämnat ut massa klienter med namn och anamnes och det hela.

 

 

Arbetsgivaren placerade om Maria utan att hon fick veta varför.

Personalen på nya avdelningen hade nått av ryktet att Maria  gjort bort sig

Man snackade skit om henne och dömde henne ohörd.

Han började bli mobbad på jobbet

Mobbingen blev allt tuffare och råare och själv kunde hon inte begripa  varför.

Hon bytte jobb men ryktet hade gått före henne och sen tog man till ett svepskäl och gav henne sparken.

 

 

Arbetslös och utstött – och  med kass ekonomi

Vännerna försvann eftersom hon inte var så kul att umgås med länge.

Hon bet av en tand men hade inte råd att gå till tandläkaren

En dag kunde hon inte betala hyran längre utan kinesade hos sin syster på  hennes soffan, tills systern tröttnade

Maria började dricka för mycket och hon tog även droger, allt som kunde döva, tog hon glatt och ihärdigt.

Hon  var en  illa sedd hemlös.

Hon sökte vård ibland men  fick ingen

 

Så en dag hände de oundvikliga. En tidig sommarmorgon när det fortfarande fanns dagg i gräset och solen  började stiga, rosa och grann…. hittades hon död på en parkbänk.

Förmodligen av en överdos

Och man kan säga att det var butterflyeffekten som dödade henne… även om  personalen som mobbat henne kunde få dåligt samvete i efterhand… chefen som avskedat henne.. vännerna som inte villa ha med henne att göra längre… den dyra tandvården…systern som kastade ut henne.. eller vården som nekade henne tillträde…. alla kan ses skyldiga var och en på sitt sätt… och visst hade Maria eget ansvar också

 

Men hade inte  väninnan startat butterflyeffekten… vem vet.. då hade kanske Maria fortfarande levt och levt ett bra liv med arbete och bostad , hela tänder och utan missbruklsproblem.

Man ska nog vara medveten om att vem som helst av oss kan  vara en butterflyeffekt….

 

Kram & kärlek

1 Michaela:

skriven

Det där är något som jag är alltför bekant med på jobbet. Människor som börjat missbruka pga liknande händelser och som sedan tar sina liv. Just nu har vi mest problem med 90 talisterna som knarkar ihjäl sig. Lika jobbigt varje gång att se.

Jag har själv problem med en manlig kollega som håller på med kränkande kommentarer både till mig och kollegor. Chefen har tagit upp det med honom men han fortsätter. Vet inte hur det skall få ett slut.

Tycker att det är dags för lite roliga händelser nu och lite romantik. Var länge sedan något sådant hände nu och tycker jag är värd det 😊 Kram från ett kallt och vintrigt Stockholm.

2 <3:

skriven

Butterfly rykte är det sånt Lena gör mot mig ? Vidrig människa. Hon vågade eller vägrade ens heja igår. Kommer hon lägga av snart med sitt falskapel. Borde jag skriva ett kort meddelande åt henne att hon ska sluta förstöra och kolla upp saker om mig ?
Får rysningar av den plastik opererade kärringen i vita kläder. Avundsjuk med verkar hon vara på mig.
Kram
💗💗💗

3 Skorpan:

skriven

Skrivet sådär låter det jättehemskt, vilket det ju är, men jag hoppas verkligen att jag aldrig blir så arg o får till en sån effekt. Eller har jag kanske fått till dåliga effekter hos folk, hmm, kan inte säga...

Vilken brakmidag ni hade igår, hade också kunnat vara där o njuta av maten 😉. Själv åt jag så mycket sött igår så jag nästan började må illa. Annars var dagen trevlig med plumsande i snön och prat o skratt. Sen hemkomst o fort i säng, hua -6 grader, vilken vår...

Idag får vi en lekgäst o då gäller det att vara på hugget 😆, vilket jag gärna överlåter åt dem som är närmare lekåldern än jag. Påskmiddag o dagen lär nog gå i ett huj. Packa ikväll o iväg i morgon, varför går ledigjeterna så fort? Har jag månne någon längre ledighet framför mig i sommar Es? O hur blir det elonomiskt? Betalt enligt utförda timmar o till sommaren blir det mindre jobb...

Nå den som lever får se, nu ska jag försöka leva denna dag 😊.
Kram Skorpan

4 Anonym :

skriven

Är det slut nu från hans sida ? Ränderna verkar inte gå ur. Tjura och bli svartsjuk att en kille kom fram och sa hej till mig. Trodde att han verkligen tänkt till nu och ändrat sig. Men det kändes inte så igår. Två vänner sa lämna honom helt han är psyko. Kommer han ge mig tillbaka de 1000 kr ?

5 Variss:

skriven

Jag måste nog läsa om inlägget igen för det här var intressant. Har hört om det förrut men inte riktigt fattat.

Nu till min fråga. Mitt barn mår jättedåligt och jag vet inte vad jag ska göra längre. Ser du någon positiv förändring i situationen framöver?

Kram

Svar: Ta tag i det och gör vad du måste för att reda ut situationen.. sök hjälp.. kram :)
Esmaralda

6 Mommom:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag skulle behöva din hjälp. Kanske bloggfamiljen har synpunkter kring detta också.
Jag har en fundering.
Jag har ett barn med en man och jag vill gärna få oss att göra ett ärligt försök att få det att funka mellan oss. Jag är beredd på att det kan bli lite att jobba på men kanske vi kan hitta tillbaka till varandra och bli en familj? För vår familj och vårt barns skull. Nu är det så att han har träffat en annan kvinna som han får uppmärksamhet av och han verkar ha ett intresse utav denna kvinna. Genom att han träffat denna kvinna nu har han liksom slutat försöka lite med mig och vår familj. Han får ju uppmärksamhet utav henne och det blir ju ett litet hinder att få vår familj att fungera.
Hon verkar vara en trevlig kvinna, jag känner henne inte men får den känslan. Men om jag inte gör något så kan mannen kanske vara förlorad för alltid?

Skulle det vara helt fel utav mig om jag tog kontakt med den här kvinnan utan mannens vetenskap och förklara att jag gärna vill ge min familj en chans och be henne sluta att kontakta honom, vänligt. Och att om det ändå inte skulle bli något mellan oss så kan hon ta kontakt då men att jag vill ge min familj en chans först. För för att han får uppmärksamhet utav henne så slutat han till 100% att försöka för oss.
Es, skulle det här vara en bra ide att jag skulle få min chans då att få familjen att fungera?
Har han intresse för mig att det skulle kunnas byggas upp? Just nu står ju denna kvinna lite i vägen. Eller vore jag hemsk?
Kram

7 Mim:

skriven

Godmorgon!

Kan känna igen mig lite. Jag är arbetslös och känner mig utstött men dövar mig inte med droger utan försöker hålla modet uppe. Vissa dagar känns det riktigt hopplöst och jag vill bara ge upp men envis som jag är så kämpar jag vidare.

Kram

8 Mariao:

skriven

God morgon!

Medvetenhet i sina handlingar är a och o i livet.
Inte alltid så lätt.
Jag har verkligen inte vart medveten om mina handlingar alla gånger, speciellt inte när jag var yngre. Men jag hoppas att ändå gjort mer gott än ont gentemot människor som korsat min väg.

Ha en fin påskdag!

Kram,
Maria

9 O:

skriven

Godmorgon☀️!
Så berörande, tragiskt, fruktansvärt, sorgligt😢... man ska alltid veta att ens ord och handling påverkar. Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Kommer något spännande att ske snart? Kram

10 Li:

skriven

Fruktansvärt att det kan gå så.Man får göra sitt bästa men det kan ju hända att man ändå bidrar utan att vara medveten eller mena illa.
Ser himla härligt ut som ni har det, snart åker jag med!
Du ser inga varningsklockor runt det jag håller på med nu?
Fortsatt glad påsk!!

Svar: Jag ser inga varningsklockar , nej.. kram
Esmaralda

11 Cecilia:

skriven

Jättebra skrivet och ett väldigt viktigt ämne! Något som man själv anser vara oskyldigt kan skada någon annan oerhört mycket. Hemskt, men visst händer det..

Igår satte jag äntligen upp sista tapetvåden i mitt rum. Renoverade i somras, men självklart fattades det tapet till en enda våd.. Så beställde nytt men orkade inte ta tag i det förrän igår, haha. Är en mästare på att skjuta upp saker. Håller även på att göra om syrrans rum nu och är så trött på att tapetsera. Blev mycket krångel igår, men nu ska det bli bra!

Jag börjar bli stressad över att alla andra har fått sommarjobb och själv har jag inte fått svar... Vill så gärna arbeta där jag var i somras. Ser du hur stor chansen är? Kramar

Svar: Chansen är runt 60-70% men sjunker ju mer tiden går.. kram
Esmaralda

12 Madde:

skriven

Hua, jag få rysningar. man få hoppas att man sprider glädje ist :)

Ser du om vår ekonomi kommer bli bättre i år? Även om vi måste dona med huset.
Kram

13 Alie:

skriven

Godmorgon,
Usch så hemskt, så förfärligt. Ja, en verklig tankeställare om och varför man inte ska öppna munnen utan belägg, och att ta till sig rätt information som kommer till en. ungefär som, "det som viskas om, måste vara sant" .

Idag skiner äntligen solen igen efter allt ösregn, det blir en tur runt på Österlen ☀
Kram :)

Svar: Hurra för solen !!! Kram
Esmaralda

14 Lizette :

skriven

Hej:)
Vilken hemsk historia. Allt som kan gå så fel :-//fruktansvärt, man får sig en tankeställare. Man vill ju vara en God medmänniska 💗
Ser du om vi lyckas övervinna hindren.? Tror inte det är några verkliga ändå, mycket hans förflutna som påverkar honom. Vill så gärna att det blir vi. Känns som vi kan få det liv vi drömt om?
Kram

15 kärlek<3:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag avvakta eller höra utav mig?
Kram

16 Susan:

skriven

Läst ikapp några dagar, ser ut som ni har det riktigt gott i värmen, här hemma är det minus o snö ( aprilväder i Skåne😱)
Slapp iallafall rensa ogräs o klippa gräs som va tänkt att göra i påsk😉

På tal om intuition.... min magkänsla säger mig att det finns ngn i min närhet som vill va mer än bara vän me mig... men den säger oxå att det inte är besvarat från min del...... e jag bara kräsen o rädd eller dyker det upp ngn som tar mig me storm.... tvivlar men hoppas😇


Kram

Svar: Ja du ska inte välja någon bara för att någon väljer sig.. då blir det fel.... dina känslor måste vara med, fullt ut och så kommer det också att bli.. kram
Esmaralda

17 Kärlek<3:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja så mycket ett "misstag" kan kosta en annans liv. ja hon hade väll viss ansvar själv att hon kunde varit stark och skitit i yttre påfrestningar och hittat sin egen väg och inte fallit in i elände. Men det är inte alltid lätt att vara stark.
Ska jag ligga lågt eller höra utav mig? finns intresse som kan öka?
Kram

18 Anonym:

skriven

Ja, tillsynes små handlingar kan ge stora effekter. När det handlar om positiva handlingar sprids det goda, men vid elakheter ska man tänka sig noga för.

Ser du om det blir någon kärlek för mig i vår/sommar? Något varaktigt eller bara en flirt?

Kram Lunora

Svar: Det kan bli vilket som... men NÅGOT lär det hända.. kram
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Fy så tragiskt..några ord..en handling..kan leda till oönskade saker..vad vet man..

Ha en fortsatt fin påsk..

Kram :)

Svar: Detsamma till dej !! kram
Esmaralda

20 Rose:

skriven

Vad mysigt ni har i Portugal. Vi har det också mysigt och i lugn och ro. Vill gärna ha lite mer fart och resor och gärna med en hjärtevän.
Den man jag haft något slags förhållande med blev jag så arg på för ett tag sedan..och sen fick jag ddåligt samvete och trodde att det var mitt fel alltihop. Men jag tror att jag handlade rätt.
Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra..om jag ska låta bli att höra av mig alls..men det är barnsligt. Jag vet faktiskt inte hur jag ska hantera denne människa..
Vore tacksam för något slags råd..
Kram

Svar: Du ska inte ifrågasätta att du blev arg.. det blev du med allt rätt... ni är väldigt olika ni två... antingen får du acceptera hans beteende eller så går du vidare.... kram :)
Esmaralda

21 Filippa:

skriven

Hej hur träffar jag min blivande?

Är den kille min blivande man?

Kram

22 Skrållann:

skriven

Hej!
Usch, jag visste inte att det hette butterflyeffekten och jag gillar det inte. Avskyr när folk sprider rykten. Är dom inte riktiga så är det ju dessutom ännu värre och efter att ha passerat några minst och öron så blir det oftast fruktansvärda historier som kan skada rejält. Vår högsta chef på företaget lämnade sin post i veckan med omedelbar verkan pga personliga skäl. Jag tycker det är både synd och väldigt märkligt. Att göra en sådan sak får verkligen igång ryktesspridning och jag väljer att inte spekulera högt. Däremot undrar jag så vad som hänt och vad det handlar om? Har funderat på att skriva till honom och bara berätta hur tråkigt jag tycker det är. Kan jag göra det?

Kram❤

Svar: Ja det är klart att du kan skriva... självklart... kram !!
Esmaralda

23 Elisa:

skriven

Hej!
Har du tips på vad jag kan göra för att gå vidare? Tänker på honom så ofta...
Kram

24 Erika:

skriven

Hej! Tycker mina bröder om mig? Får ibland känslan av att de vill trycka ner mig.

Svar: De kan vara lite bossiga men menar inte så illa, visst tycker om dig.. kram
Esmaralda

25 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
En vännina som jag inte känner så väl vi har pratar ibland om på fester att vi skulle kunna ses mer och höras och jag har sagt att jag så gärna skulle vilja komma ut mer och hitta på saker. Men sen ser jag henne vara ute med några tjejer. Jag skulle önska att hon kanske kunde tänka på mig eller fråga mig om jag skulle vilja med.
Tror du inte att hon förstått att jag gärna skulle vilja vara "med"?
Kram

26 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Han och jag hade en konversation. Sen det sista han skrev blev bara ett kort svar. Ska jag tolka det som ett avvisande? Eller att han inte vill prata mer just då?
Kram

27 Hjälp:

skriven

Hej!

Kommer jag att få hjälp med att få ett jobb eller får jag klara mig själv??

kram

28 Hjälp:

skriven

Hej!

Kommer jag att få hjälp med att få ett jobb eller får jag klara mig själv??

kram

29 N:

skriven

Hej Esmaralda. Ska jag tolka det som att han har större intresse för en annan tjej? Ser du intresse från hans sida som vi kan bygga på?
Kram

30 Mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag testar igen.
Jag har en fundering.
Jag har ett barn med en man och jag vill gärna få oss att göra ett ärligt försök att få det att funka mellan oss. Jag är beredd på att det kan bli lite att jobba på men kanske vi kan hitta tillbaka till varandra och bli en familj? För vår familj och vårt barns skull. Nu är det så att han har träffat en annan kvinna som han får uppmärksamhet av och han verkar ha ett intresse utav denna kvinna. Genom att han träffat denna kvinna nu har han liksom slutat försöka lite med mig och vår familj. Han får ju uppmärksamhet utav henne och det blir ju ett litet hinder att få vår familj att fungera.
Hon verkar vara en trevlig kvinna, jag känner henne inte men får den känslan. Men om jag inte gör något så kan mannen kanske vara förlorad för alltid?

Skulle det vara helt fel utav mig om jag tog kontakt med den här kvinnan utan mannens vetenskap och förklara att jag gärna vill ge min familj en chans och be henne sluta att kontakta honom, vänligt. Och att om det ändå inte skulle bli något mellan oss så kan hon ta kontakt då men att jag vill ge min familj en chans först. För för att han får uppmärksamhet utav henne så slutat han till 100% att försöka för oss.
Es, skulle det här vara en bra ide att jag skulle få min chans då att få familjen att fungera?
Har han intresse för mig att det skulle kunnas byggas upp? Eller vore jag hemsk? Kan jag få min chans att "lappa" ihop det hela ändå?
Kram

Svar: Jag förstår hur du menar.. men det känns bäst om du och mannen beslutar hur ni ska ha det.. att ni två är ärliga mot varann och tar ett samtal.... kram :)
Esmaralda

31 Tisa:

skriven

Jag blir jätteorolig för Linda :/ hon svarar inte. Kan du se om hon lever?

32 Åsa M K :

skriven

Hej,
Hemskt när ringarna på vattnet blir så förödande. Tragiskt!

Jag känner mig orolig och nere.
Fick ont i bröstet tvärt för en dryg vecka sen. Det gick snabbt över. Har träffat läkare och mitt hjärta slår extra slag visar det på EKG. Har aldrig visat det förut. Jag tror på stress. Ska iaf få remiss till arbets-EKG.
Det har varit mycket länge och önskar så att det vill lätta lite.
Känner mig lite ensam och less.

Önskar så att det vänder snart!
Kram 💗🌸

Svar: Det vänder, jag lovar....överraska dig själv med något kul..... kram !!
Esmaralda

33 Mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för ditt svar.
Ja i längden så vinner nog det trots allt.
Kram

34 Susanne Amalia :

skriven

God förmiddag..
Nu har jag läst ikapp ... det händer mycket på din blogg...
Din mamma verkar trivas och storspela ... tror att du kanske förlorar några euro ... hmmm

Detta som du skriver är så sant ... det kommer inget bra av att sprida rykten om andra som inte är bra ..
Man kan stå på näsan totalt..
Jag har varit med om några sådana händelser ..
Tillslut dög jag inte till något alls och det är ju inte så kul.. men jag har vänt alla ryggen och gått min egen väg ..
Det har inte varit så svårt eftersom jag har tränat på att vara udda sedan jag var liten.

Jag är bortadoperad.. kom till en familj där alla hemligheter skulle bevaras.. min mamma tycker verkligen inte om någon eller något. allt är det fel på och hon är bitter...
Hon är förmer än andra ... och tror att hon bor i ett palats men hon bor i ett radhus.. i en förort till Stockholm...

Detta har skapat rykten och jag har inte fått leka med andra barn under min uppväxt.. (ingen var ju tillräckligt fin eller dög) ... Till lärarna i skolan sa hon att jag var dum i huvudet för att jag kom från en mindre fin bakgrund och hon ringde varje dag till skolbespisningen och frågade om jag hade ätit och hade jag gjort det fick jag ingen kvällsmat.. Mattanterna missförstod min mamma och trodde att hon var orolig för att jag inte åt ... så de ljög och sa att jag hade varit där och ätit .. och dessutom tagit om... även om jag inte besökte matsalen ... suck.. hade jag tagit om i skolan bestraffades jag genom att få sitta på en stol och titta på när hon åt...
I dag väger min mamma 37kg och är bitter och sur... hon är 91år och kommer troligen att överleva några år till...

MIn son har cancer och häromdagen fällde min mamma en kommentar och sa att han kanske dör snart och då behöver inte hon ge honom någon mer present och kommer därmed att tjäna in pengar...

Alla ser vi livet från olika håll...

Men om vi ska återgå till fjärilseffekten så åker jag på nit på nit... men nu har jag nog lärt mig att stå upp för mig och det var min läxa.. numera är jag helt ärlig om vad som händer... blir jag angripen så står jag på mig .. det hände en grej på Sardinien och jag fegade ur och helt plötsligt gick det rykten om att jag inte kunde min profession.. men det var ju bara för att någon fick konkurrens... Då sprang jag .. men nu har jag lärt mig att säga sanningen... njuta av livet och inte ta åt mig ...

MIn mamma är det ingen idé att göra något åt men ingen får sätta sig på mig i dag och jag kan bemöta kritik... det var nog min läxa... och när jag förstod det så har livet böja vända ... jag står numera upp i mig själv på ett annat sätt än vad jag gjorde förut..

Livet är till för att levas och hitta goda sidor hos andra utan att göra sig själv liten ..

respekt för varandra ...
vördnad för universum och alla molekyler, mineralet , elektroner .. kärlek till värden vi lever i och kärlek kommer tillbaka ... quantfysik...

Det vi sänder ut kommer tillbaka ...

NU önsakr jag dig en underbar dag ned en fantastik kärlek ... njut av väder och vind.. EllaBella hälsar så klar ... sol i hjärtat och sol i sinnet ... NU ska vi gå ut i Stockholmssolen ...

Fråga: kommer min son att ta sig in på den utbildning som han söker?? Du kanske inte får till dig något men om du får det så är jag tacksam ... kramar

Svar: Din mamma är en riktig bitch.. om man så säger rakt på sak.. och vilket fruktansvärt uttalande om att spara in pengar på present till sitt barnbarn.. de flesta av oss som är orolig för någon i familjen.. vi ger desto mer.. så mycket och så ofta vi kan... men din mamma har ju naturligtvis en personlighetsstörning.. hon är inte okey... inte alls.. du har lärt det du ska lära... och det kommer du ha nytta av i livet... ja jag ser din son studera.. så troligtvis handlar det om just den utbildningen.. och om inte... så kommer andra tillfällen... kramar !!
Esmaralda

35 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi hade en konversation sen avslutade han med en kort mening.
Tror du jag ska tolka det som att han inte vill prata mer med mig just nu? Hur verkar intresset vara?
Kram

36 Linnean 🌸:

skriven

Fy, så himla tragiskt! Ibland kan sååå lite starta upp stora hemska saker.
Ser bara i min grupp hur det skvallras och babblas skit. Brukar sätta ögonen i dem och fråga om de sett saker med egna ögon och har bevis för det ena eller andra. Oftast börjar ögonen flacka och naturligtvis är det spekulationer och skitsnack. Så jag brukar säga att om de går och sprider rent förtal så kan de åka dit...för just förtal! Man kan ju undra vad de säger om mig!? Jag håller mig ju verkligen inte inom den lilla tantramen. Ovädret kom av sig här i syd...skönt! Ska gå lös lite på min balkong i dag. I eftermiddag är det 1:a finalmatchen i SHL. Ser jag fram emot! Heja HV!! Känns det som det blir rajraj till nästa helg, med roliga följder? Ha en kul dag nu med din superhärliga mamam! Det ser så jättemysigt ut med era måltider och yatzy spelande. Saknar en familj så väldigt mycket!
Stora Kramen.../Linnean 🌸

Svar: Nej dy håller dig inte inom tantramen.. och du tillhör dem som aldrig någonsin blir tant !! Japp, känns som nästa helg blir riktigt rolig... kram :)
Esmaralda

37 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du attraktion från hans sida? Tror du vi kommer vara intima med varandra? Och mer därtill?
Kram

38 desp:

skriven

hej es,, hoppas allt e bra:) jag undrar om du ser om r gillar mig.. kramar

39 Åsa M K :

skriven

Tack snälla för svaret 🌸💗

40 A.K:

skriven

Hejsan es, det var ett tag sen!
skulle vara jätte tacksam om jag fick lite hjälp från dig. Jag och A har börjat träffas nu och han är hur gullig som helst mot mig men jag vet inte om han är helt ärlig mot mig, kan jag lita på honom? Är han ärlig mot mig?
Kramkram!!

41 Linnean 🌸:

skriven

Tack, Raring!! 😀
Och du lär inte heller bli tant! Absolut inte!!!
Min väninna ansåg att jag skulle ha en hemsk babyblå historia på kommande bröllop. Aldrig! Har hittat en som hon kommer att sätta kaffet i halsen så det sprutar ur öronen på henne av.
🤣 Inget åtsittande avslöjande men...annorlunda med mycket annorlunda mönster. Vi kan väl inte bli nertantade när vi inte är mer än kloka tonåringar (??😉) på insidan? Ha det kul de luxe i dag! Kram...
/Linnean 🌸

42 Anonym:

skriven

Så tragiskt! Fy!

Esmaralda undrar om du ser något särskilt om mitt kärleksliv under våren/sommaren?

43 Sheriiii:

skriven

Så tragiskt! Fy!

Esmaralda undrar om du ser något särskilt om mitt kärleksliv under våren/sommaren?

44 Nina:

skriven

Hej igen es, borde jag lite på A? Allt har gått så snabbt med honom och jag gillar honom jätte mycket, men säger han sanningen? Kan jag lita på honom?
Jätte jätte tacksam för svar!!!
Kraaam💕

45 Rädd:

skriven

Hej E!

Behöver något roligt att se fram emot för att koppla bort hur jag mår. Ser du något roligt som kommer hända i mitt liv snart? En till bäbis? Nytt boende? Jobb? Eller något annat upplyftande? Och gärna om du ser på ett ungefär när det händer <3

Kram och kärlek.

46 A.K:

skriven

Hejsan es, det var ett tag sen!
skulle vara jätte tacksam om jag fick lite hjälp från dig. Jag och A har börjat träffas nu och han är hur gullig som helst mot mig men jag vet inte om han är helt ärlig mot mig, kan jag lita på honom? Är han ärlig mot mig?
Kramkram!!

47 Olga:

skriven

Mycket intressant, har sett det på nära håll:(
Tack och lov slutade det inte med död. Visste inte att det hade ett namn.En fråga,hur orkar min dotter komma tillbaka gång efter gång?
Var kommer styrkan ifrån,är så förundrad .
Är detnågon som vakar över henne ?
Vänligen orolig mamma.




Svar: Ja, din dotter har starka beskyddare och hon är högt älskad av universum.. kram
Esmaralda

48 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda tack för komplimangen igår.Kände mig fin i fodral klänningen från Pernilla Wahlgren med gula detaljer. Lite lagom gult får det vara i påsk. Hoppas att kinderna sväller av snart.Kortison är hemskt så. Vill inte se ut som en padda igen. Vaknade återigen till ett gulligt godmorgon mejl från T E. Hade vi dejtat och klickat om åldersskillnaden inte var så stor. Vad vill han egentligen med vår relation ? Intresserad mer än som vän antar jag.
Kram
🐤🐣🐥💛

49 <3:

skriven

Till Susanne Amalia.
Ville bara skicka en stor och varm kram till dig.
💗😙🤗

50 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han tycka att hon är lite roligare än mig?
Kram

51 Lassemaja:

skriven

Glad påsk på dej Esmaralda!
Jag avundas värmen i Portugal, här har det varit en kall helg.

Tankeväckandf blogg idag. Dina bloggar är alltid intressanta och jag undrar var du hittar du allt!

Min fråga handlar om att jag hela livet sökt efter kärlek och trygghet men gått på nit efter nit. Men det gör ju vi alla, och jag aldrig gett upp hoppet. Men nu börjar jag faktiskt tvivla. Kommer jag någonsin att "hitta hem"?

Svar: Du hittar hem.... jag VET det.... kram :)
Esmaralda

52 Mn:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar inte hans intresse vara på topp? Eller behöver han betänketid? Eller är han bara upptagen just nu? Har en känsla att han inte är jätte "på" just nu
Kram

53 Sherii:

skriven

Så tragiskt! Fy!

Esmaralda undrar om du ser något särskilt om mitt kärleksliv under våren/sommaren?

54 Rose:

skriven

Tack för ditt svar. Ja, vi är olika och jag har under årens lopp funderat på om vi verkligen är rätt för varandra..jag tror faktiskt inte det..ganska svårt att veta tycker jag. Kram.

55 Sus:

skriven

Hej
Läskigt....
Vi har som regel på jobbet att prata med varandra inte om varandra.....
De är bra....
Love sus

56 Gemini:

skriven

Hej Ez,
Aldrig hört talas om butterflyeffekten. Fruktansvärt att det kan gå så illa.
Jag funderar på om jag inte ska söka in till ett andra år på utbildningen jag går på, har ju ett spännande bokprojekt på g som jag känner så för...
Ser du mig studera i höst?
Kram!

Svar: Ja jag ser dig studera och det känns som en bra ide´ kram
Esmaralda

57 Alex :

skriven

Hej Esmeralda,
Efter idag kan ingen påstå att tanten G inte tycker illa om mig eller stör sig på mig...
Känns som att jag fick kvitto på det idag. Stämmer det?
Tack!!

58 Jossan :

skriven

Det känns som jag blöder inombords, jag går med sorg i mitt hjärta och tårarna är inte långt borta.. Hela veckan har jag känt Nu måste jag lämna honom! Nu ska jag göra det. Jag pratade med honom igår och sa att jag orkar inte med detta längre. Det var med en sprickande röst jag pratade med honom och tårarna rann. Han ringde mig imorse för att kolla hur det var med mig. Rösten sprack igen och jag sa att jag blir så ledsen av att prata och tänka på det. Då sa han prata inte om det då. Men det är svårt jag vill verkligen inte detta men jag måste. Jag måste tänka på mig själv och frestelsen för en annan har blivit större.

Kommer jag klara detta? Hur kommer han ta detta? Usch jag kommer gråta över detta. Jobbigt att lämna någon man älskar. Men han prioriterar inte mig...

Kram från en ledsen tjej

59 Myran:

skriven

Vad skrämmande att något så lite kan bli en så stor sak.

Behöver jag oroa mig för att få arbete i framtiden. Har hela mitt liv haft svårigheter att bli anställd.

60 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.
Den mannen du ser mig möta är det någon jag känner till?
Kram

Svar: Nej det känns inte se.. kram
Esmaralda

61 Anonym:

skriven

Så tragiskt! Fy!

Esmaralda undrar om du ser något särskilt om mitt kärleksliv under våren/sommaren?

62 Queen:

skriven

Hello esmeralda ser du något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

63 Kvinnan :

skriven

Läskigt med butterfly effekten, jag försöker tänka gott, men lyckas alltid hamna på något sett i negativt tänkande ... Varför blir det så???

64 Anonym:

skriven

Så tragiskt! Fy!

Esmaralda undrar om du ser något särskilt om mitt kärleksliv under våren/sommaren?

Svar: Något kommer hända... något positivt och bra... men jag ser inte exakt vad.. kan vara en romans.. kram
Esmaralda

65 Mikael:

skriven

Butterfly eller numera har effekter..., blev säkert inga större effekter av det men jag minns denna historia.

Jag var en frekvent, lönsam, premium kund till ett stort företag, några gånger så upplevde jag nåButterfly..., blev säkert inga större effekter av det men jag minns denna historia.

Jag var en frekvent, lönsam, premium kund hos ett stort företag, några gånger så upplevde jag några problem i samband deras tjänster, gjorde inget åt det, så kom droppen som fick bägaren att rinna över, jag hade utnyttjat någon av deras belöningtjänster och de ville ha 100 kr eller nåt i tillägg, jag klagade på det hela till marknadschefen, i samband med allt annat som krånglat.

Marknadschefen fick snilleblixten att be en sekreterare ringa upp och fråga spydigt hur jag ville betala, nu fråga om jag om det var logiskt att fråga om betalning då jag kunde tänka mig byta leverantör, sekreteraren höll kvar tonen, nu brann det för mig, samtalade avslutades, jag letade rätt på VD sekreteraren och förklarade saken, några minuter senare så ringer den spydiga sekreteraren med darrande röst och gråten i halsen, sägandes, vi glömmer det där med pengarna och jag vill önska dig en god jul, såklart önskade jag henne god jul.

Man ska vara varsam med sin makt, denna sekreterare hade det stora företaget bakom sig med en hög chef som bad henne utkräva pengar och tog sig en spydig ton, vilket hon kunde välja att göra, vad som hände sen vet jag inte.

Runt historien med Maria som dog kan det vara mycket runtom som man inte vet något om, vem vet, kanske Maria i sina yngre dagar mobbade någon i skolan, som det senare inte gick så bra för pga detta och slutligen tog sitt liv, vilket Maria inte känner till något om om, vilket gör att livsödena, enskilt, kan se "meningslösa" ut.

Kram
Mikael

gra problem i samband deras tjänster, gjorde inget åt det, så kom droppen som fick droppen att rinna över, jag hade utnyttjat någon av deras belöningtjänster och ville ha 100 kr eller nåt i tillägg, jag klagade på detta till marknadschefen, i samband med allt annat som krånglat, marknadschefen fick snilleblixten be en sekreterare ringa upp och fråga spydigt hur jag ville betala, nu fråga om jag om det var logiskt att fråga om betalning då jag kunde tänka mig byta leverantör, sekreteraren höll kvar tonen, nu brann det för mig, samtalade avslutades, jag letade rätt på VD sekreteraren och förklarade saken, några minuter så ringde den spydiga sekreteraren med darrande röst med gråten i halsen, sägandes, vi glömmer det där med pengarna och önskade god jul, såklart önskade jag henne god jul och hoppas det gick bra för henne.

Man ska vara varsam med sin makt, denna sekreterare hade det stora företaget bakom sig med en hög chef som bad henne utkräva pengarna och tog sig en spydig ton, vilket hon kunde välja göra, vad som hände sen vet jag, kanske fick hon ett bättre liv.

Runt historien med Maria som dog kan det vara mycket runtom som man inte vet något om, vem vet, kanske Maria i sina yngre dagar mobbade någon i skolan, som det senare inte gick så bra för pga detta och slutligen tog sitt liv, vilket Maria inte känner till något om om, vilket gör att livsödena, enskilt, kan se "meningslösa" ut.

Kram
Mikael


Svar: Ja det hela kan ha många olika grunder.. ingenting är vad det verkar vara.. om man tittar lite djupare... kram
Esmaralda

66 5:e hjulet:

skriven

Jösses Amalia! Nu blev jag nästan orolig. Man kan ju bara hur mycket elände man råkat orsaka genom handlingar, som kanske inte ens var medvetna eller tänkta att skada. Kanske därför jag sitter i skiten...
Dröjer det länge innan även jag träffar någon att älska? Alla andra i min släkt och vänkrets har någon, det är bara jag som är singel och aldrig blir bjuden på alls parmiddagar. Är trött på att alltid bli exkluderad.

67 A.K:

skriven

Hejsan es, det var ett tag sen!
skulle vara jätte tacksam om jag fick lite hjälp från dig. Jag och A har börjat träffas nu och han är hur gullig som helst mot mig men jag vet inte om han är helt ärlig mot mig, kan jag lita på honom? Är han ärlig mot mig?
Kramkram!!

68 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Slutar på mitt jobb den 4 juni vilket känns bra, tror du att jag hittar rätt inom en snar framtid?

69 ww:

skriven

jag hoppas på svar:)... jag gillar R och hoppas han gör det med, jag vet att detta inte blir vi i framtiden men ser du om vi kommer träffas utanför jbbet eller ha något intimt med varandra... gillar han o vill så mkt bara kyssa han.. hhahahahah

70 ww:

skriven

jag hoppas på svar:)... jag gillar R och hoppas han gör det med, jag vet att detta inte blir vi i framtiden men ser du om vi kommer träffas utanför jbbet eller ha något intimt med varandra... gillar han o vill så mkt bara kyssa han.. hhahahahah

71 Jullis:

skriven

Det härliga är ju att det också kan vara butterfly effekt av positiva saker. Små saker som ett leende eller ett hej kan skapa så mycket mer <3

Svar: Absolut... allt har en effekt...som gör att bollen rullar vidare.. kram
Esmaralda

72 Life:

skriven

Så hemskt:(

En annan fråga om fjärilar?
Det flyger ofta en stor brun fjäril in till min lägenheten på sommaren, ser du vad den vill?kram

73 Summer:

skriven

hej Es

Ser du något hur min sommar blir?kram

74 Kvinnan:

skriven

Läskigt med butterfly effekten, jag försöker tänka gott, men lyckas alltid hamna på något sett i negativt tänkande ... Varför blir det så???

75 Desp:

skriven

Gillar R mig?

76 Marie:

skriven

Ska man hårddra det är det inte igentligen ryktespridarens som är farligast, utan det är motagaren som köper allt och sprider det vidare utan att kolla sanningshalten i påståendet. För varför sprider vi skit och skvaller, oftas ligger det avund bakom, man kan ha retat upp sig på personens sätt, man kan ha kommit ihop sig om något etc och vi bestämmer oss själva vara med och vara mobbare. Det säger mer om oss som bara hakar på än den som startade det.
Marie

77 Lilla skutt:

skriven

Några varningar eller budskap från andevärlden? Kram och glad påsk:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: