1 Pia1:

skriven

Tack igen för ditt spår Es 💖 nu vet vi vem som håller på vår katt. Han blev sur och gick in. Har också rivit ner min efterlysning eller? Borta är den iallafall... Matar in vid huset bredvid och sätter fälla. Kommer det funka eller är hon inomhus hos folket? Kram!

Svar: Jag ser inga detaljer alls...tyvärr... ser jag något senare så meddelar jag dej.. kram
Esmaralda

2 Browallia:

skriven

Visst är det ett underligt fenomen att vissa kommer undan med precis vad som helst och när någon annan gör samma sak blir det ett himla liv...

Ser du om jag kommer få göra utredningen jag har bett om?

Kramar om dig.


3 Mom:

skriven

Hej Esmaralda.
Hahaha!!!!
Es, blir alltid så orolig när sonen är sjuk. Nu är det kräkfest här.
Är det vanlig hederlig magsjuka eller är det något allvarligare? Blir det snart bättre?
Kram

Svar: Ser ut att vara en vanlig magsjuka.... men håller det i sig ska du så klart söka hjälp för honom.. kram :)
Esmaralda

4 MollyD:

skriven

Hej E

¨Stackars¨ Borg som fick en blackout, och inte vilken som helst utan en dunder blackout. Som tur har han insett att han behöver hjälp med att inte hamna där igen men att han har en nedlåtande kvinnosyn som tydligen poppar ut när inga spärrar finns är ok? Suck!

Nu är min semester slut men om några vefckor drar jag till Japan med min dotter. Ser allt bra ut kring vår resa?

Jag tror och hoppas attt jag är frisk nu. Det känns så i alla fall men ibland hugger tvivlen tag i mig och det är då tungt. Vet att du sagt att det är lugnt, ett långt liv och det är en tröst jag hugger tag i.

Ser hösten bra ut för mig?

KRAM <3

Svar: Jadå det ser bara bra ut kring resa... så kul med Japan.. du får skriva här och berätta sen !! Hösten ser bra ut... njut och koppla av.. kram :)
Esmaralda

5 K:

skriven

Hej Esmaralda.
Mannen jag träffat en tid kan han vara rätt? Skulle vi funka tillsammans i en relation?Eller är någon Annan påväg?
Kram

6 Tingeling :

skriven

Gud vad roligt med bubbelfest! Jag tycker inte man behöver göra det så märkvärdigt, som vissa gör, utan ha det hemma med något roligt tema eller bara maskerad. Jag hoppas min dotters framtida barnkalas blir lyckade, hon fyller mitt i sommaren så blir ju svårt då det är semestertider. Tänkte kanske försöka med kalas nästa år när hon fyller 5. Men min familj kommer i alla fall och firar! 😁 och tur att det bara är en gång per år, mycket är det med kalas!

Nästa vecka är min dotter hos sin pappa och då ska det bli nästan tomt här hemma. Jag flyttar snaaart!! Åh vad jag längtar!

Fick tips om sjuksköterska utbildning inom röda korset. Undrar om man är tvingad att jobba utomlands då på direkten. Värt att kolla upp.

Har fortsatt tänka på mitt jobb. Och det är nog inte helt och hållet det jag vill. Men vart ska jag jobba "så länge", som gamla yrket eller nya... Blir nog att diskutera med samordnare och chef när jag kommer tillbaka. För ett tag till blir jag ju kvar där. Minst ett år och troligen fler, om jag inte kommit på exakt vad jag vill bli.

På tal om Anders ja.... Vad säger man....

Trevlig lördagskväll!
Och välkommen hem!

Kram!

Svar: Ja ibland blir ju festerna för barn lite överdrivna.. huvudsaken är ju att ungarna leker och har kul !! kram :)
Esmaralda

7 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om blonda killen vill vara med mig?
Kram

8 Filippa:

skriven

Hej kommer min bästa kollega bli glad för blomman jag ska ge henne?

Kommer vi hitta på något kul någon helg?

Kram

9 HOLLY:

skriven

OJ! Kvinnan som ville mäta sig låter som min syster och eftersom jag inte var lika utåtagerande, tyckte hon att jag var en mes och jag drog mig undan sedan 30 år tillbaka.
Under en period hade hon hittat ett vykort från en från Hälsingland mycket känd och folkkär konstnär som hette Bror-Eric.
En dag ligger ett vykort från min syster i brevlådan som just denna konstnär hade gjort. Det föreställde en mycket överförfriskad kvinna med yppiga former överallt, med MINIMAL klädsel, i stort sett bara ett snöre mellan benen. Kvinnan höll i ett nästan urdrucket grogglas och sa: Snälla flickor kommer till himlen och de fräcka kan komma hur långt som helst. Jag förstod genast vilken av oss systrar som skulle komma hur långt som helst. Jag har många gånger efteråt skrattat gott åt detta minne. Är det så lätt att komma till Himlen så var det värt det...fast så svårt liv jag alltid har haft undrar jag om det verkligen stämmer.....

Esmaralda: Sista september måste jag ha flyttat ut ur mitt sålda mögelhus och jag har inte fått napp på något annat ännu. Skräcken fräter sönder mig invärtes. Jag vet en lägenhet ute i Mellanfjärden som kommer att bli ledig fr o m första nov men var ska jag då bo under 1 mån? Området är mycket attraktivt så jag som ställde mig alldeles nyligen i deras bostadskö är kanske chanslös? Jag kan ju inte som den stora skogsmulle jag är, bo i ett vanligt hyreshus där jag inte har skogen inpå knutarna, för det skulle vara dödens fängelse för min själ och mina djur.
Kramar från en rädd och olycklig Eva

Svar: Just nu får du nog ta vad du kan hitta.... och därifrån sedan leta efter det riktigt rätta och ultimata för dig.. kram :)
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Njuter av helgen i regnet ...
badade i poolen i regnet..kan rek ;-)

Tack för svar Es ! <3
Lugnar mammahjärtat ...

Kram Anki med flock

11 Ano:

skriven

Hej Esmaralda.
Konstig fråga...
Verkar han prata med hans vänner om att vi ligger med varandra? Verkar hans vänner tycka något illa om mig?
Kram

Svar: Jag ser inte vad han pratar med dem om.. men jag kan inte känna att de skulle ha något emot dej.. absolut inte.. kram
Esmaralda

12 en_mormor:):

skriven

Haha...underbart !!

En liten sång ;) att spela för gubbarna våra om de nu är lite mer blyga än Anders...*om du fattar vad jag menar* ;)) https://www.youtube.com/watch?v=leTijdH8nHU

Ha en härlig helg allihop!! <3
Kramelikramar!


Svar: :) Kram :)
Esmaralda

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Hehe, man upphör aldrig förvånas;)
Nu har jag gjort mina dagar som ansvarig cafébiträde på min systers restaurant och det har gått strålande. Hoppas det kommer kännas lika bra och gå lika bra på mitt nya jobb som börjar på måndag. Känner mig otroligt lugn och trygg inför starten. Kommer det bli bra och ser det ut som dom kommer tycka bra om mig?

Kram❤

Svar: Visst kommer det gå bra !! Och omtyckt blir du.. det blir du alltid så lätt bara du är dig själv :) kram :)
Esmaralda

14 Mikael:

skriven

Gör folk konstiga och våldsamma saker när de är nyktra och inte påverkade av alkohol eller droger? Troligen inte lika ofta som när de är påverkade.

Folk som under en längre tid varit under stress, arbetstress, relationstress, hot osv. kan explodera, nyktra såväl som onyktra, troligen oftare när de är onyktra, jag har en vag uppfattning om Anders jobb, inte osannolikt att han hamnat i en miljö som han inte känner sig trygg i eller förväntningarna är väldigt höga, ju högre upp man kommer desto lättare är det man kommer i kontakt med psykopater eller personer som är mindre mänskliga, vilket skapar stress om man inte är på samma plan, kanske finner han att han hamnat i en miljö som inte passar han, byter bana och får ett lyckligare liv, och kommer vara tacksam för att det blev som det blev, vem vet, just nu är det nog inte så roligt..., en psykopat skulle förmodligen inte göra något liknande då han inte lever i stress, stress som kan ta sig olika uttryck, eller så är det normal uttryck för personen, blir polisanmälan och det mesta fortsätter som vanligt utan större dramatik.


Kram
Mikael

15 Undris🤔:

skriven

🙂 "& Anders kvinnosyn är till hundra procent sund enligt fästmön"?

undrar ser du mig vara lite gladare snart?
kram

Svar: Ja jag ser att du blir gladare... så småningom väldigt mycket gladare.. kram :)
Esmaralda

16 Utfång:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag skrev att jag skulle vilja gå ut med honom på en bup runda, verkar han vilja det?
Kram

Svar: Ja, så känns det.. kram :)
Esmaralda

17 Kille:

skriven

Hej Esmaralda.:
Finns det någon chans att det blir jag och sötisen? Kram

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Vilka var personen som kommer jag har romantisk med i hösten. Var det någon kvinna eller man? Vet inte vilka är personen...

Ha det bra😊

19 Louise:

skriven

Idag får jag bara tuppjuck på mina barn. De bara bråkar och har sig och gnabbas så de suger ut all energi från mig och jag blir irriterad och jag har inte ens någonstans att ta vägen. jag önskar jag kunde släppa ut dem men jag vågar inte vill flytta först.

Jag har funderat på att börja på karate igen...låter som en crazy idé men det som händer i Malmö idag och resten av Sverige(våldtäkter, rån och överfall) så borde alla tjejer framför allt börja på kampsport.
Jag har gått på karate för ett par år sedan och jag kan fortfarande grunderna. hade till och med rött bälte. Och det hade varit bra för mig att återuppta det för att få koppla ifrån mammarollen någon timme och bara träna och vara mig själv.
Jag behöver vänner och det kan jag nog få där inte här i Malmö men någon annanstans. Kommer jag börja karaten igen? Om jag gör det kommer jag få ett större nätverk då? Jag saknar att ha någon att umgås med.
Kan inte fatta varför jag inte får några kompisar och vad jag gör för fel. Jag älskar min familj men jag kan inte alltid vara hemma med dem och vara tillsammans med dem. Jag måste också få ladda mina batterier.

Ha en fin lördag och tacksam för svar.. Kramar

Svar: Jättebra idé med karate !! Känn in när du möter nya människor vem du klickar med... och föreslå en fika eller något som kommer sig naturligt... du är en jättebra vän Kram :)
Esmaralda

20 Elisa:

skriven

Hej!
Hur ser det riktigt ut att bli där på besök, mest jobbigt eller bra?
Kram

21 Mikael:

skriven

Tar man droger eller dricker alkohol så kan det vara bra känna till

http://omnithought.org/spiritual-consequences-of-alcohol-consumption/5713

Var ute en kväll med en kompis som tränat en del kampsport och varit i slagsmål ett antal gånger, han är duktig och har det i sig, denna kväll blev vi ordentligt onyktra, när vi promenerar längs gatan efter lämnat sista krogen så ser plötsligt ut som han hamnar i bråk, med något osynligt, han blir knuffad omkring och ser som han blir slängd mot husväggen, ser mycket märkligt ut och han får en bula i huvudet.


Jag är ingen fan av dryckeskulturen vi har i de nordiska länderna då den skapar stress i nära relationer och jag har förlorat nära och kära till dryckeskulturen...


Kram
Mikael


22 Undris🤔:

skriven

Tack snälla för svaret:)
kram

23 Lena:

skriven

Skulle behöva läsa igen att det blir bättre tider för mig framöver....jag har väntat så många år på kärlek.......Gäller det du sett än eller har universum ändrat kurs.....

Svar: Nejdå , kursen är inte alls ändrat... kärleken kommer men kanske ska du själv försöka påverka genom att göra saker och ting lite annorlunda än du gjort.. genom att skapa en förändring... för sådant kan attrahera själva kärleken så den kommer fortare.. kram
Esmaralda

24 Maria:

skriven

Hejsan:)
Kommer det nån liten hund till oss tro? Ser du något om det?
Kram

Svar: Jadå, det gör det så småningom.. kram
Esmaralda

25 💖:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det bli jag o han jag hopades på?
Kram

26 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du det kommer gå bra för min dotter som bor i Stockholm med en tjej kompis! Tror du hon hittar ett bättre betalt jobb? Kram 😃

Svar: Hon går igenom den utveckling hon behöver.. så känn dig lugn... kram :)
Esmaralda

27 Tisa:

skriven

Gjorde jag fel som tog hjälp?

28 Lisa:

skriven

Hej Ex
Tror du att jag får fortsätta som timanatälld i höst ?
Vänligen Lisa

29 Rebecca:

skriven

Är lite besviken på sommaren, ligger det något kul framför mig, de närmaste månaderna?

Svar: Bara om du själv tar lite initiativ.. kram :)
Esmaralda

30 G.:

skriven

Finner jeg og Roy tilbake til hverandre igjen?

Svar: Ja det finns en chans.. men ska det ske så bör det bli inom närmaste framtiden.. kram
Esmaralda

31 S:

skriven

Vilken bild!
Ja, nu har jag/vi lämnat in om skilsmässa o betalt eländet oxå och jag hoppas jag tagit rätt beslut den här gången.

Svar: Ja, det känns som om du är på rätt väg.. kram :)
Esmaralda

32 Mirre :

skriven

Hej Es,
Kan känna mig olycklig och ouppfylld g rån och till.. Det bara känns som det är något som fattas mig men jag vet inte vad det är. Det är som om jag har ett tomt hål som behöver fyllas upp men jag vet inte med vad.. Jag misstänker att jag har depression så jag vet inte om det är min depression som spökar och om jag kommer känna såhär hela livet eller om det verkligen är något jag kan göra annorlunda med mitt liv för att inte må såhär. Kan du se något kring detta?🙁

Svar: Nej så här ska du inte må.. det är inget normaltillstånd.. sök hjälp och se till att få bra verktyg om hur du ska ta dig vidare... gör upp goda planer... se till så att du gör sådant som du mår bra av.. kram :)
Esmaralda

33 Lisa:

skriven

Hej Undrar om jag kommer att få fortsätta som timanatälld på det sommarjobb jag har ni ?
Mvh Lisa



Svar: Ja, chansen är god.. kram :)
Esmaralda

34 Josefina:

skriven

Lite tankar efter ett glas vin ( jo till maten) :-).

Lite tankar förresten rätt många. Började med att fundera på varför jag känner mig så hemma i huset svärföräldrarna bott , ja inte bara huset utan en värme för vissa av de som fanns före svärföräldrarna.

Sen kom tanken på min egen morfar, en torparunge, som betytt så mycket för mig , mormor fick jag aldrig träffa hon dog före jag föddes. Finns de med mig.

Och när jag skriver detta så ploppar farmor upp i tankarna. Ja kanske är hon hos mig nu, känns som hon ger en kram.

Det som gör att mitt hjärta knyter sig är mina barn. De har stressiga jobb, utmattningssyndrom hos en av dem, kanske nära på ett av de andra barnen
Och jag som mor känner mig maktlös. Finns det överhuvudtaget något som jag kan göra för dem.

Tack för att man kan skriva av sig ibland. Kram


Svar: Javisst är mormor med dig.. och hade ni levt samtidigt så hade ni stått varann riktigt nära och skrattat mycket tillsammans ! Och en kram får du då och då av farmor.. du har de dina med dig i massor av kärlek.. kram
Esmaralda

35 Filippa:

skriven

Hej kommer den första veckan på jobbet bli kaos efter semestern?

Kommer jag o min bästa kollega hitta på något kul snart?

Kram

36 Kvinna:

skriven

Hej Esmaralda.
Åkte typ världens roligaste karusell ikväll.
Blir jag ihop med han?
Kram

37 Misstjejen:

skriven

Hej

Vem är personen som jag kommer har lite romantisk med i hösten.

Ha det bra 😊👍

38 AnnaK:

skriven

Börjar bli fint härute i stugan......kommer jag vara här nästa sommar eller har saker och ting förändrats då?

Kram 😊

39 Lydia:

skriven

Ser du något om mig snälla du kommer han tillbaka någon gång
Lydia

40 Josefina:

skriven

Tack, blir så tacksam för ditt svar

41 🌱🐇🌱:

skriven

Hej Es

Träffar på en hare väldigt ofta när jag går ut på lite olika ställen ser jag de. Finns det någon hälsning från någon eller finns de bara överallt där jag bor:)
kram

Svar: Det finns en hel del av dem... men det kan mycket väl vara en hälsning.. kram
Esmaralda

42 A:

skriven

Hej bästas Ez!
Så kom dagen, dagen jag inte ville skulle komma kom.
Exet skickade o sa att han träffar en annan. Vad ska jag svara? Vem är hon?
Börjar må illa nu 🙁
Hemsk är jag, jag vet, men vill inte att han ska träffa någon ny 😳 Inte än, inte innan mig 😳
Han hade inte låtit barnen träffa henne än iaf o det känns ju skönt iaf...
Många medier har sagt att han en dag kommer sakna mig o längta tillbaka. Att det ev blir vi igen en kort stund.
Nu förstår jag varför han har varit trevlig senaste tiden. Samtidigt som han gjort vissa saker som varit med blandande signaler 😳 Förstår inte 😭
Vill bara skriva precis vad jag känner tillbaka till honom.. Hur kunde mitt liv bli såhär konstigt? Ingen vill ha mig 🙁 Medan killen som har behandlat mig som luft de senaste 13åren lever vidare som inget hänt 😭😭 bitter? Ja, lite kanske 🙄
Kram

43 Queen :

skriven


Hej esmeralda undrar om du ser något spännande händer i mitt liv du kan berätta om kram 

44 Fågeljägaren:

skriven

Har en fråga.
min systerdotters pojkvän är försvunnen. dom väntar barn I november. han blev anmäld försvunnen för fyra dagar sedan I danmark.
vet du vad som hänt?
griper alla halmstrån
tack på förhand

Svar: Jag får inte in något såhär direkt.. men jag spar din emailadress och kontaktar dig om jag får en känsla till mig.. kram
Esmaralda

45 F:

skriven

Något spännande på väg in i mitt liv du kan berätta om kram

46 Tintin:

skriven

Hejsan Ez!
Jag har kommit till den punkten att jag insett behöver gå vidare.. alltså byta jobb. Trivs inte med stressen längre, blir bara värre och ingen har vi att ty oss till. Vi måste själva ha lösningen till allt och det har jag nog med nu - en gång för alla.
Kan du se vad jag ska satsa på? Ny utbildning/kurs - men vad?
Tack på förhand! <3
Hälsningar och kramizar!

Svar: Låt det sjunka in och processa vilt.. hit och dit.. och du kommer att landa i en speciell tanke och veta vad du vill.. och därifrån tar du dig vidare... kram :)
Esmaralda

47 Mimmi:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har blivit lite betuttad i en man fast det känns helt fel för tror han är upptagen. Fast lite betuttad ärligt kanske jag är. Kanske bäst att hålla sig i kragen? Har an tänkt samma sak? Kram

48 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Skickade ett sms till F där jag skrev lite roligt att jag gärna vill hänga med dem men fick inget svar.
Ville han inte? Eller berodde det på annat? Tyckte han jag var för på nu?
Kram

49 Signe:

skriven

Hej!
Hur länge tror du att jag ska få vänta innan jag känner av hjälpen från Talismanen? Och hos maken -hur mår han?
Kram ♥️

Svar: Jag tror de verkar... den är helt klart aktiv... vänta och se, du bör kunna känna av den mer.. kram :)
Esmaralda

50 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon ,,, nyss vaken efter att ha kört nonstopp från Ystad i går ... skönt att solen skiner lite här ... i dag ska jag städa plocka packa och och stuva ... och förhoppningsvis kasta gamla saker som är trasiga och man inte använder längre ...
Anders ja ... ja vi får väl tro på Domenica.. det är inget fel på hans uppförande ... Army of Lovers låter som om han kan behöva kärlek och stöd ... hur ska han annars veta vad riktig kärlek är ... nu kan han inte längre gömma sig bland siffror och fyrkatiga regler.. nu är det på riktigt ... inte kalkyler som går går att sudda lite och ändra om det blir fel ... matte är kärlek och man räknar ut vad som är meningen med livet .. livet är kärlek och det finns vetenskapliga formler för det ... men då måste man räkna på glädje och välmående ... man måste räkna på generositet och värme .. inte på besparingar och indragningar ... inte hur man ska lura gamla människor på deras besparingar eller göra dem hemlösa genom att ge de för lite pension mot vad det kostar att bo kvar i deras föräldrahem tycker att Dominica har en poäng här
... kärlek till allt är livets nyckel ...
önskar er alla en härlig dag ...

Fråga.. kommer jag iväg på en resa ... snart ??

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Vem kan var personen som jag kommer har romantisk med i hösten?

Det är svårt för mig att vet så ger en liten tråd?

Ha det bra 😊

52 Maskrosdamen:

skriven

* to that, skulle det såklart stå..


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: