Livsglädje är en färskvara....

Man önskar alltid att känna tillfredsställelse i sitt liv  och ibland glömmer man att denna glädje  har en bäst-före-datum och det behövs påfyllning för att vi ska  känna oss nöjda och glada.

Livsglädje är en färskvara, som regel.

Jag menar, jag var så full av livsglädje och så skitglad när  jag startade mitt terapiföretag och så himla glad att det gick bra.... men den glädjen räcker inte hur länge som helst.  Det som är fantastiskt blir så småningom normaliserat... och  nya behov pockar på.

  Vilken sorts påfyllning vi behöver  – det varierar från person till person. För en del räcker det att medvetet lägga märke till det vackra i naturen.. gå långpromenader och suga in  allt det  fina… och helt enkelt ge sig själv tid att bara finnas till.

 

För andra krävs det att man byter miljö… skaffar sig en ny hobby… släpper in nya vänner i sitt liv. 

Och så finns det dom som behöver  skakas om när det gäller arbete.. satsa på en ny karriär…. ge sig på lite mer avancerade studier...

Och det finns dom som behöver ändra sitt liv i grunden.. flytta utomlands och börja om helt och hållet på nytt, köpa sig ett café....söka till massa såpor på TV...... eller något annat radikalt.

Man vet själv vilken sort man tillhör och vad ens längtan handlar om.

 

Kan man av olika skäl inte se eller tillgodose det man behöver… då  är man illa ute. Då kommer orkeslöshet , tristess och en meningslöshet som kan leda till depression och livsleda.

Alla människor är inte lika rustade. Somliga är alltför rädda för att  ta sig själva vidare och lider hellre än gör det som hjärtat och själen säger att de behöver göra.

Man stannar upp i en mellanfas – och detta  är förödande. Som att sitta under en blöt grå filt.

 

Vad man behöver göra är att SE sin mellanfas… och inse varför man stannat där man stannat.. och ser man vad det beror på.. då KAN man faktiskt göra något åt det.

Jag säger inte att det är enkelt… herregud nej… det kan vara hur svårt som helst och man kan tycka att  de val man har att göra är rent omöjliga… men ändå måste de göras. För att man ska kunna ta sig vidare.

 

Man kan som regel inte få allt…. Och då måste man fatta ett medvetet beslut om vad man ska nöja sig med.. vad man ska välja.

Ingen har sagt att det är lätt att leva !!

 
Varför inte ta ett  litet steg vidare den här veckan ??
 
Kram & kärlek
1 Jossan :

skriven

God morgon!

Måndag och jag är inte sugen på att åka till jobb.. men det är jag iofs aldrig på måndagar. Jag längtar så till helgen så jag kan få sova ut.

Igår tog jag ner massa lådor och kolla vad jag hade och sorterade. Så det är 8 lådor. Jag rensar hela garderoben så hela mitt rum är Kaose. Men det är lika bra att börja rensa snart står jag där och ska flytta.. Dock fattas jag en hel del av mina lådor.. mina glas är borta..

Hoppas jag får mer kraft när jag börjar mitt nya jobb...

Kram

2 Kic :

skriven

Är precis där nu...I vägskälet. Jag har stått vid många vägskäl under mitt liv. Är en rastlös sökande sälle. Jag kan i bland känna mig lite löjligt över behovet av nytt i mitt liv. Många runt mig är nöjda och lever sina liv som till synes nöjda. Medan jag jagar lite av kickar. Nu packar jag ihop mitt hem igen och lever periodvis i olika andra länder.

3 AnnaK:

skriven

Här har vi en under den blöta grå filten. Men det var ju ingen nyhet direkt 😜 Har gjort mina små försök att ta mig iväg men misslyckas alltid. Livsglädjen är ju som du säger inte på topp då heller. Undrar ofta om det är något fel på mig när jag inte tar mig iväg.

Kram 😊

Svar: Det tar sig... du kommer igen... det vet jag.. kram
Esmaralda

4 Skorpan:

skriven

Ja här krävs det action, en hel del, för att jag ska känna livsglädje. O månne jag inte har ännu en liten del av den gråa blöta filten över mig? Känner så igen mig som en människa utan livsglädje på basen av hur du beskrev att man känner sig. Absolut att det är mycket bättre än det var för något år sen men...

Nå denna vecka blir jag definitivt omruskad för nu ska jag stå på egna ben på jobbet ;). Ingen som sitter brevid mig och visar hur jag ska göra och vad jag ska göra. Sen ska jag också gå på den där kroppskanningen och se hur mycket fett jag har kapslat mig in i. Frissa blir det, äntligen, o kompisbesök till ett renstädat hem ;). Månne allt detta kickar igång mig?

Drömde att en bekant till mig gav mig en förlovningsring utan att jag ens visste att vi skulle förlova oss. Han hade ordnat med fest och jag ville inte bära ring... Vilken dröm.

Ha en fin måndag alla!
Tack Es för svaret igår kväll!
Kram Skorpan

Svar: Goda och bra planer... känns positivt omkring dig :) Kram :)
Esmaralda

5 Jennifer:

skriven

Hej! Spot on, SÅ sant!! Håller med dig till 110 procent! Problemet är att jag fastnat och själv tycker jag att jag gör allt för att komma framåt men ingenting händer. Så frustrerande. Detdär om att universum hjälper den som hjälper sig själv är bara b*llshit.

Jag tillhör dem som måste resa och uppleva för att känna livsglädje, och nu då jag inte kunnat göra det på länge så har depression och en känsla av meningslöshet tagit över mitt liv. Kämpar mig uppåt men jag vet att endast en resa kan ge mig den påfyllning jag behöver. Nu vill jag så gärna planera och genomföra en resa men det känns omöjligt att planera något då framtiden är så oviss med allting. Och ekonomin sätter stopp.

Kanske jag borde planera en kortare och mindre resa men jag känner och vet att det är just denna resa jag ska göra nu. Esmaralda, tror du den blir av i år? Du skrev att jag själv bestämmer när jag genomför den, men så upplever jag inte riktigt att det är. Om jag verkligen kunde bestämma själv så vore jag påväg imorgon. Kram

Svar: Du bestämmer själv så tillvida att du gör dina val.... du har ett ansvar och en hänsyn du måste ta.. och det gör du också.... och jag ser ju att du kommer i arbete.. och du kommer alltid att resa mycket... även om det är stiltje just nu.. kram
Esmaralda

6 Lotta:

skriven

Man kan inte få allt....det är så sant. Jag sitter med den gråa filten över mig och misströstar. Att leva ensam ärmen stora sorg i livet. Går inte att förtränga eller acceptera. Förstår varför man ger upp som människa och väljer att bara existera. Alla har inte kraften att ta sig vidare. Jag är en av dom.

Kommer han tillbaka till mig?

Ha en kul måndag
L

Svar: Tveksamt.. men det råder ingen tvekan om att du finner glädjen på nytt... kram :)
Esmaralda

7 sus:

skriven

hej
som skrivet till mig.....
jag försöker ju....
men kommer ingenstans....
ska pröva nytt denna vecka ta nya grepp....
love sus

Svar: Ja och håll dig till det du bestämmer.. kram :)
Esmaralda

8 ängeln:

skriven

Godmorgon E!
Ja det känns som det är dags för förändring. Bantning, träning och promenader för min del. Och att unna mig lite egentid :) Kan du se något mer om lillebrors dagisplats? Kan vi vänta tills efter jul med att skola in honom eller måste vi ta platsen i augusti för att få pojkarna på samma ställe? Kram

9 Susan:

skriven

skulle behöva ta ett steg vidare i mitt liv, ta ett jättekliv ut i det okända eller iallafall ett stort steg in en famn som är redo för mig.

Livet pågår men jag känner inte att jag är riktigt glad. Har mycket att va glad för men någon/något fattas mig o jag skulle ge mycket för att veta vad det är...🤔

Vill leva livet lite mer, men vet inte riktigt hur😞

Kramiz

Svar: Tänka igenom.. starta en tankekedja... och du kommer underfund med ting som du vill göra och det måste inte vara stora ting... bejaka detta.. och mer kommer till dig allt eftersom.. kram
Esmaralda

10 fw:

skriven

Jag vaknade upp glad imorse.. Det var längesen jag gjorde det. Det har varit tufft. Har en märklig känsla av att allt kommer att bli bra igen.. Jag får väl hoppas på att den känslan stämmer och att vi är påväg på rätt väg!

Och sen.. Kommer jag få känna hans läppar mot mina igen?

Kram

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Nog är det så alltid att det behöver fyllas på och även denna uppmaning/text träffade rakt in i hjärtat. Festligt att du skrev "köpa sig ett café". Det är just vad min syster har gjort och hon ska öppna på fredag. De senaste veckorna har det varit fullt upp med att fixa och iordningställa det hela och jag har varit där varenda ledig stund för att hjälpa till. Jag älskar det och kommer självklart vara med på öppningsdagen. Mina barn tycker också det är roligt och är också med och hjälper till. Mannen däremot tror jag inte är helglad över att tiden och energin läggs på caféet men det struntar jag i. Det ger mig energi och glädje och jag vill hjälpa till så mycket jag kan;)

Kram❤

Svar: Vad roligt :) Och detta ger ju också dig massor av god energi... stor lycka till för din syster nu.. kram :)
Esmaralda

12 Mi:

skriven

Hej Es!

Ja det känns som om jag stannat upp utan att komma vidare. Frågan är kommer jag vidare i livet och blir nöjd och glad igen???

kram

Svar: Du kommer vidare... du TAR dig vidare.. kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda tack för ditt blogginlägg. Precis vad jag behövde läsa så jag kommer igång och söka jobbet och börja tänka i rätta banor igen.
Mitt underbara ex och bästa vän är så fin mot mig och ska fira min namnsdag i förväg eftersom han inte är i stan den dagen. Han vet att jag tycker traditioner är viktiga och fira små saker i vardagen. Han håller på och dejtar L men tror hans hjärnspöken kommer ikapp. Han är nog det enda ex jag känner att det kommer bli jobbigt när han träffar någon ny på riktigt fast det var 11 år sedan vi gick skilda vägar. Mycket känslor kvar och han vill mig väl känner jag. Han blev glad att jag fick upp ögonen för Jakob E och att det var en bra ålder på honom. Kan du se något om JE är han singel. Blir förmodligen svårt och få honom intresserad vet så lite om honom. Kanske blir fel om jag frågar hans pappa men tror han har ett gott öga till mig ?
Kram
💗💗💗

14 Tingeling :

skriven

Jag tillhör dem som behöver byta miljö. Flyttat ofta, men det gjorde jag som liten med, min mamma var en rastlös själ. Eller vilsen. Hänger kvar på nåt sätt. Dock känner jag att jag vill hitta ett varaktigt hem nu. Speciellt för min dotter också. Ha ett hem som verkligen känns som hemma. I alla fall i flera års tid, och inte flytta var och vartannat år. Vill hitta min hemmapunkt. Sen kan man byta miljö på andra sätt, genom att resa till exempel. Jag tror min dotter har samma rastlösa själ som min mamma och mig. Hon gillar ju när det händer saker och vill gärna vara med på projekt osv. Hon är rolig att vara med på det sättet, hon sitter sällan och "tjurar" och vill inte vara med. Idag ska jag skicka mail till några privata bostadsföretag så får vi se. Borde jag satsa på inne i stan eller lite utanför? Kan inte riktigt bestämma mig.

Idag är vi hemma, min dotter är förkyld och hade feber igår. Piggare idag. Men nu känner jag mig snuvig också.

Kram!

Svar: Du hittar din plats.. men det är inte bara själva boendet... sen ska du göra det till ett hem också med rätt inredning... och det kommer du klara fint.. kram
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Blir det Ullared för oss på fredag eller det blir inställt?

16 Cj:

skriven

Words från våran älskade spåtant👍🤛💪.. ta ett litet steg i taget.. och snart har du nått ditt mål.
Kommer jag att träffa AJ igen?
Njut av dagen, den här kommer aldrig mera igen💫. Kram

17 Osäker:

skriven

Hej!

Händer det något på jobbfronten snart?? funderar på att söka jobb idag som personlig assistent men känner mig lite osäker på vad jag vill.

kram

Svar: Det hade kunnat passa dig....om du får en vårdtagare som du funkar med.. annars ser studier ut att vara en bra väg för dig.. kram
Esmaralda

18 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja precis så känner jag igen mig i! Glädjen tar slut och då behövs förändring!

Es, jag skrev ett längre sms till honom där jag beskrev mina känslor, men utan svar!
Är han så oengagerad i mig och att han inte vill vara med mig längre på det sättet?
Varför svarade han inte?
Kram

19 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur är oddsen att han går vidare in i något seriöst med henne? Kram

20 Tanten:

skriven

Ja, hurra för LIVSGLÄDJE, vilken sprudlande känsla.

Dottern berättade igår att dom börjat höra tassarnas vandring över golven, hoppet ner från sängarna på övervåningen och känslan av tyngden av hans huvud i knät från deras nyss blivna osynliga älskade labrador. En otroligt fin själ den älskade killen.

Kram

Svar: Ja en stor och vacker själ.. och så underbart att de kan känna av honom.. kram :)
Esmaralda

21 Tildis:

skriven

Jag kommer ta ett stort steg om et eller två år då jag har planerat att flytta utomlands i flera år. Men ibland krävs det planering och hårt arbete för att lyckas "skapa livsglädje". Det går inte bara att abrupt avsluta det man har utan det krävs medvetna beslut längs hela vägen. Jag tror främst att livsglädje handlar om att följa sitt hjärta för då blir det alltid rätt i slutändan :)

Kommer jag höra nått från någon av rekryterarna?

Kram och trevlig måndag!

Svar: Exakt så är det... det man vill, det kan man ofta genomföra men det krävs både tålamod och planering.. du är så rätt... heja dej.. och ja, det ser ut som om du kommer att höra från dem.. kram
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Inte är det lätt att leva inte...

Då samlar man på sig anledningar att gå upp
i mitt fall djur ( ja sönerna klarar sig utan sin morsa i princip)
Hundarna och katterna naturligtvis men jag har även vilda fåglar som pockar på min uppmärksamhet så till den grad att de kan klockan !
Är jag inte ute vid 10 och ger koltrastar sina äpplen och havregryn skator sitt bröd då skickar dom talgoxar och blåmesar att hacka på fönstret.
Tidigare hade jag en tofsmes som skällde argt på mig om jag var försenad med hampfröet....men han försvann tyvärr.
så...
Jo ja jag är nog en som drar filten över mig ...och medveten om det..

Ha en fantastisk start på veckan

Kram Anki med flock

Svar: De där fåglarna älskar dig.... och de är läraktiga !! Kram :)
Esmaralda

23 Madeleine :

skriven

Hej Ez! hoppas du har haft en bra helg? själv så återgår jag till det vanliga livet igen efter en sportlovsvecka med min dotter. Jag har börjat gilla en kille som heter Moe men han umgås mycket med en tjej som heter Jennie. kan du se om dom är nåt par? eller jobbar dom bara ihop?

ha en trevlig dag

Svar: Känns som att de jobbar ihop.. men får en känsla av " någonting" som jag inte kan sätta fingret på... kram
Esmaralda

24 Mammamu:

skriven

Hej Esmaralda!
Min lilla son har varit borta från mig några dagar!
Är det för många dagar? Undrar han var jag är eller går det bra?
Kram

Svar: Jag tror det går bra... men det är klart att han undrar var du är.. kram :)
Esmaralda

25 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser det ut som om han inte vill mer med mig?
Kram

26 c:

skriven

Saknar inte han våran vänskap också? Eller är det bara jag?

27 Lilla jag:

skriven

Hej Es,

Vill du se om du kan se om det blir ett köp för oss?

Kram!

28 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Livsglädjen ja, kommer den att infinna sig hos mig igen? Känner att jag tappat den och vet inte hur jag ska hitta den igen. Motgång avlöser motgång härl och när man inte trodde att man kunde falla djupare så kunde man visst det. Känner mig så värdelös och betydelselös.
Kram L

29 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Hur verkar det vara verkar han inte vilja vara med mig mer eller har känslor kvar?
Kram

30 Tingeling :

skriven

Tack för svar. Känns tryggt att jag hittar mitt hem. Ska ha tilltro 😄 har redan börjat planera i huvudet hur jag skulle vilja ha det i alla rum, för nästa boende vill jag ska vara en 3:a, helst. Så jag får mitt egna rum. (och dottern såklart men det får hon ju oavsett, jag har min säng i vardagsrummet). Så jag har faktiskt redan nu börjat köpa lite småsaker som en början som ska prägla varje rum.... Det är dem större grejerna som är dyra och svårare att köpa! Ska nog fortsätta med resandet och köpa dem små detaljerna. Och så mina kläder då! 😄

Kram!

31 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Intervjuen jag var på förra veckan, ser jag ut att få jobbet?
Kram

32 Madeleine :

skriven

Hej Ez! hoppas du har haft en bra helg? själv så återgår jag till det vanliga livet igen efter en sportlovsvecka med min dotter. Jag har börjat gilla en kille som heter Moe men han umgås mycket med en tjej som heter Jennie. kan du se om dom är nåt par? eller jobbar dom bara ihop?

ha en trevlig dag

33 Varis:

skriven

Hej Ez,

Undran gnager i mig. Vad 17 vill K med mig? Jag vill nästan ge upp för jag inte orkar med detta tempo.

Kram

34 Louise:

skriven

Vilken morgon. Seriöst. Lilltjejen blev jättearg för att hon inte fick cykla till skolan bara för att mellansonen skulle göra det. *suck*
Jag försökte att förklara pedagogiskt att cyklen som står nere i källaren går inte att ta ut och dessutom är det pinka på den. Men hon vägrade lyssna och vi kom försent till skolan.
Hon går i förskoleklass så det är ju ingen big deal men jag är alltid i tid...alltid.
Tyvärr är hennes lärare en sträng person och hon accepterar inte sena ankomster så barnen blir uppskrivna för sen ankomst. Kanske i första klass är det ok men i förskoleklass är det inte okej tycker jag.Förskoleklassen är frivillig så jag tycker hon gör fel. Visst att man ska komma i tid vilket jag vanligtvis gör, men idag var bara en dag där vi kom för sent, allt på grund av en cykel som vi inte har.
Har jättedåligt samvete att inte kunna köpa en ny cykel till Izabella. Vi måste ju även lära henne cykla vilket hon inte kan utan stödhjul.

Idag skulle vi fått vår säkerhetsdörr, men monteraren var sjuk så vi fick lägga över till imorgon om han är frisk då.
Denna dagen har precis börjat och jag vill bara dra något gammalt över mig och sova till imorgon till en ny dag.
Imorgon är det även dags att träffa förskolechefen för Izabellas gamla förskola.
Jag hoppas det går bra så jag kan få jobb där.
Måste ha ett jobb och det är typ nu....
Måste även ta itu och boka en helg för röjning i källaren med mina föräldrar. Har en kista där som min syster vill ha i sin lägenhet.
Då kan man även se till att få sålt lite saker på blocket eller något. har massor av saker där nere.
Hoppas också på flytt snart. Våra grannar driver oss till vansinne. Igår spikade de när klockan var efer åtta fram till säkert halv tio. Hänsyn till grannar vad är det för något.

Nåja nu ska jag äta frulle och sen sega på skolan med sista tentan som ska fixas i augusti. Lika bra att få det gjort.

Ha en bra dag. Kramar.

35 Tisa:

skriven

Min katt, förstår han att jag inte vill något illa när jag klipper klorna? Han sprattlar och jag gör mitt bästa att inte skrämma honom.

36 F:

skriven

Hej ja det var ett bra inlägg idag 😊 ser du mig göra karriär o byta riktning? Kram

37 Kicki:

skriven

Undrar om min mans bror kommer hitta kärleken snart.... 😊😊 hur ser det ut ??

Svar: Jodå visst gör han det... ganska snart tror jag.. kram
Esmaralda

38 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Tror du jag kommer bli kallad till intervju på det företag jag skulle önska att arbeta på?
Kram

39 Sus:

skriven

Hej
Hm....
Kan man betala seans med swich ?
Love sus

Svar: Japp... spåkärring har blivit modern.... maila mig och jag mailar infon tillbaka till dig med mitt swishnummer :) kram
Esmaralda

40 Greta:

skriven

Kan jag ändra något i mina arbetsansökningar eller när jag går på arbetsintervju för att få ett jobb. Fungerar inte så bra just nu :(

Svar: Ja framförallt ditt personliga brev behöver du se över.. kram :)
Esmaralda

41 Pia1:

skriven

Sammanträffande 😀 Tänkte på det igår, att det verkar inte som man kan överleva på gammal glädjeattack hur länge som helst och vad ska man nu hitta på... Ja det är frågan! Just nu bara vila fem sex veckor och gruva sig för beslut om det blir op eller ej. Hoppas innerligt på ny hållbar glädjefnatt då. Kram!

42 Fanny:

skriven

Nu ska jag ställa en fråga som jag länge gått och undrat över! Något som jag skulle tycka är intressant att veta är hur jag är i andras ögon.. Vad brukar jag ge för intryck till människor? Och finns det något speciellt som folk brukar lägga märke till mig när de ser mig generellt? Kram

Svar: Ja, dina vackra ögon.. först och främst... och så ger du ett intressant intryckt.. kram :)
Esmaralda

43 Virrhönan:

skriven

Så sant som det är sagt! Jag har varit glad och uppåt en längre tid nu men idag när jag vaknade kändes det tungt! Sån hemsk huvudvärk som jag inte haft på länge, det börjar lätta sakta sakta. Har en del måsten som ska göras idag men har bara lust att krypa under täcket, bläää!! Måste hitta ny energi.
Säg mej, saknar han våra möten och roliga samtal? Vill han snacka mer? Får känslan av att jag har nåt som inte hans andra kontakter har...

44 Michaela:

skriven

Jag har gjort försök att se mig om och träffa lite nya killar men ingen faller mig i smaken. Det finns ingen kemi. Och då går tankarna tillbaka till den kille som jag upplevde galen kemi med men som det inte blev nånting med för att han inte ville mm. Ett steg fram två tillbaka känns det som just nu. Kram!

45 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag försöker göra något för min egen del varje dag. Tex meditation el skogspromenad med min hund för att orka med som anhörigvårdare.

Den senaste tiden har jag blivit uppvaktad av en 18 år äldre man o en 12 år yngre. Ingen av dom känns rätt o jag är inte intresserad.

Men jag börjar undra om kärleken aldrig kommer att komma till mej? Känner mej så ensam ibland.

Kram Barbro

Svar: Bra att du ger dig själv påfyllning.. det behöver du verkligen och jodå, den kärlek som är rätt kommer.. men det kan dröja en tid till... kram
Esmaralda

46 Jen:

skriven

Idag är det ett år sedan jag förlovade mig med mitt ex. Känns lite jobbigt. Vill lita på att män kan vara snälla och på kärleken. Kommer jag våga det?

47 Cattis :

skriven

Har jag stor chans att få den lediga lägenheten i min trappuppgång?

Svar: Runt 45 %.... jag håller tummarna.. kram
Esmaralda

48 Filippa:

skriven

Hej kommer jag skaffa hund i vår?
Kram

Svar: Verkar som du det kan dröja lite längre.. kram
Esmaralda

49 Li:

skriven

Tack för påminnelsen!
Hur vet man att man är i en utveclingsplatå eller i en återvändsgränd?
Bra inlägg!

Svar: Man måste känna in själv.. kram
Esmaralda

50 MrMr:

skriven

Starta eget eller byter jag arbetsgivare? Innan sommaren?

51 c:

skriven

Skulle det vara möjligt att han någon gång skulle kunna falla för mig?
Kram

52 Elisa:

skriven

Hej!
Har ju gått med i detdär men känner mig lite omotiverad... ser det bra ut att vara med i det ändå?
Kram

53 Ullegull:

skriven

Ojojoj, detta inlägg träffade där det skulle! Försöker söka mig bort från jobbet då energin här tynger ner mig något otroligt. Har kollegor som fått (enl mig) drömtjänster så nu blir jag ännu mer depp. Finner jag ett jobb med högre lön, mer uppskattning för det jag gör och bra kollegor snart??

Kram på er alla!

Svar: Ja absolut.. det gör du.. kram
Esmaralda

54 Malina:

skriven

Så himla sant!
Det är viktigt att känna att man alltid har något att se fram emot känner jag. Det behöver inte alls vara stora saker. Det är den där påfyllningen av energi som är så viktig- och ger glädje.
Just ny har jag idag påbörjat arbetet med renovering av mitt vardagsrum. Oj, oj vad det satt långt inne, funderat länge och mest tänkt på vilket arbete det blir. Men nu känns det verkligen kul och jag ser fram emot att få in mer ljus, mindre damm och gammalt, det är som att renovera ditt inre samtidigt. Och jag är inte den som brukar prioritera materiella ting men nu var det dags! Och som du förstår en extra nystart om inte annat så i tänkandet.
Tänkte helt enkelt prioritera mitt hem detta åt. Det kan också ge energi åt det inre att förändra det yttre men jag vet att ytan ibland inte spelar någon roll alls också. Det kanske är det inre som först måste förändras och sen det yttre. Så har det nog varit för mig.
Alltså, nu finns ingen återvändo
😄

55 Life:

skriven

Hej Es

Kommer jag hitta rätt snart?

Svar: JA det gör du.. kram
Esmaralda

56 AnnaK:

skriven

Tack för svar!

Måste bara fråga om min bror får en fast tjänst som de nästan lovat eller tänker de blåsa honom? Ser du nåt innan jag gormar åt chefen.

Kram 😊

57 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Lutar det mest åt att vi går åt varsitt håll nu eller att vi fortsätter tillsammans nu?
Kram

58 Anonym :

skriven

Hej Es är vänskapen över med Hanna ? Har hon helt glömt bort mig. Det känns som hon valde killen framför vår vänskap.
Kram

59 Gunilla i Oxd:

skriven

Fint du skriver om frihet och livsglädje Esmaralda❤️

Jag är otroligt tacksam att numera leva mitt liv utan ångest. Men ibland är det iaf svårt att njuta av livet. Jag försöker, men ibland far tankarna iväg och man tänker att åren vara går...och så fort!
Har inte riktigt kommit på meningen med allt, men jag försöker !! O jag tränar på att bli en livsnjutare❤️
Bamsekram o ha det gott!!!
/Gunilla i Oxd

Svar: Och du är på god väg.. bara fortsätt så som du gör... stor kram :)
Esmaralda

60 G.H:

skriven

Helloj, undrar om det blir en bra vår och sommar👍?

Kram:)

61 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Första dagen avklarad o den blev lång med mycket sen lunch 15.30, inte bra. Tror inte alla system fungerade som de skulle trots en kunnig man... Nå fortsättning följer i morgon.

Sen hastigt iväg på kroppsskanningen, neofit heter det om någon är intresserad 😉, o det var ju bättre än jag hade väntat mig, förutom 3D-bilden av mig då, hade jag klarat mig utan. Nåväl, andningen behöver åtgärdas först o iom detta undrar jag om läkarundersökningen kommer att visa något utslag gällande den saken Es? Verkar som om någon legobil hindrar min andning 😉🙁. Kan ju aldrig veta vad jag svalt i misstag...

Nu på väg hem, trött men nöjd över min dag. Mat...
Kram Skorpan

62 G.H :

skriven

Tror du att jag skulle bli en bra terapeut ? Om så är fallet, tror du jag skulle kunna plugga till det snart?:)

Kram:)

63 Nina:

skriven

Hej es!
Jag vet inte vad jag ska göra längre.. M är tillbaka i mitt liv igen men allt är så komplicerat denna gång. Gillar han mig så som han säger? Kan jag ens lita på honom?
Jätte tacksam för svar! Kram💕

64 Mammamu:

skriven

Hej Esmaralda! Idag när sonen kom hem efter att varit borta ett par dagar så upplever jag honom lite som betänksam eller fundersam, hittat inte rätt ord för en 1 åring är han glad att vara hemma? Känner han sig fundersam över miljö bytet eller är han sur på mig att jag varit "borta"
kram

65 Makaon:

skriven

I och med mitt nya jobb så fick jag också nya jättetrevliga arbetskamrater vilket har berikat mitt liv. Känns så roligt att vi även kan träffas privat och ha roligt. Och jag tror faktiskt att vi alla trivs med varandra.
Ser du någon hund hos mig i framtiden?

Svar: Ja så småningom blir det hund.. inte riktigt än.. kram :)
Esmaralda

66 desp:

skriven

kära es,,, är rädd min mamma och pappa skrämmer mig och säger att mitt barn kommer tas från mig? kommer det?

Tusen kramar

67 Boudica:

skriven

Dagens blogg känns nästan som om det var ett svar till mig!

När jag började dagens jobb, då var det hur bra som helst,jag utvecklades det flöt på, men sen blev det normaliserat, ett hamsterhjul! Bara en daglig göra att ta sig igenom.

Nu verkar det som min ängel eller universum försöker skaka om mig, försöker få mig att inse att nu är det dags för förändring. Nog bäst att lyssna på han, innan jag blir utsparkad! ;)

Annars, denna dag känns verkligen märklig för mig. Vaknande upp helt pigg, ingen morgontrötthet! Känner mig klarare/lättare. Fortfarande trött, men inte samma tunga trötthet som innan.
Inte känt så på väldigt länge! Om det fortsätter kanske jag får lite gjort nu också! ;)

Kan ju vara min nya diet, men känns ju märkligt med sån stor skillnad efter en dag. Men jag ska försöka ta vara på det!

På andra noter, ser det ut som det kommer något intressant eller skoj in i mitt liv snart? Känns som jag behöver något av det slaget nu!

KRAM!

68 des:

skriven

kära es ser du om jag får jobb på systemet efter sommaren?.. TUSEN kramar hur stor är chansen? <3

69 viola:

skriven

kära es .. har någon på praktiken lite känslor för mig som tex kär... hihi har någon ögonen just för mig eller vad gillar killarna om mig?

70 viol:

skriven

kära esmerlada,, jag undrar om min mentor gillar mig.. marue eller pratar hon fel om mig till chefen. KRAMR

Svar: Känns som om hon gillar dig.. fast hon är svårflirtad.. kram
Esmaralda

71 WW:

skriven

kära es,,, är rädd min mamma och pappa skrämmer mig och säger att mitt barn kommer tas från mig? kommer det?

Svar: Du behöver någon annan som ger dig stöd.. någon att prata med... så sök en samtalskontakt.. en kurator eller terapeut... jag ser ju att du älskar ditt barn men ibland kan du behöva lite stöd i mammarollen.. kram :)
Esmaralda

72 WW:

skriven

ja, fast tas hon ifrån mig...

73 Mimmie:

skriven

Hej Es

Undar om du kan se något extra spännande som händer mig snart?
kram

74 f:

skriven

Hej ja det var ett bra inlägg idag 😊 ser du mig göra karriär o byta riktning? Kram

Svar: Japp, ingen tvekan så börja planera.. kram
Esmaralda

75 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer han gå in i en relation med tjejen han pratar med? Verkar det bli något där? Är det på grund utav henne som han inte vill vara med mig längre?
Kram

76 M:

skriven

Hej Esmaralda!
Han säger att det är försent för oss att få en relation mellan oss. Menar han det? Kommer han ångra sig?
Kram

Svar: Jag kan inte se er tillsammans i framtiden.. men jag dig vara jättekär i någon annan.. kram
Esmaralda

77 Teddy:

skriven

Hej

Hur ser min själsfrände ut?
kram

78 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!
Mediumet jag pratade med ser hon ut att vara seriös och medial?
Kram

79 Lie:

skriven

Hej Esmaralda!
Ser han ut att tycka att jag är jobbig?
Kram

80 Kanara:

skriven

Hej Es, jag har inte berättat tidigare, det är så att jag är en tjej som verkligen vill träffa den rätta och påbörja mina framtidsplaner.

Jag är alltså singel och min kultur är annorlunda då alla i min ålder (24år) ska ha gift sig eller förlovat sig, jag har inte tänkt på det så, men nu känner jag mig ensam.

Det är många killar som vill dejta mig men jag lockas inte av nån.
Mitt ex gjorde jag slut med för att han hade jättedåligt ekonomi och ganska omogen för mig.

Nu har jag börjat prata med en kille som är väldigt privat av sig då vi inte har träffats än (han bor 6 timmar ifrån mig).

Killen har samma etnicitet som mig och han har fångat mitt hjärta men på något sätt litar jag inte på honom.

Ska jag träffa honom? eller borde jag återvända till mitt ex?

Jag tänker mer på min framtid än bara kärleken, jag vill lyckas och inte pussa massa grodor för det har jag gjort.

Es snälla vad för råd har du för mig personligt?
Jag kommer även ringa dig för flera andra frågor.



MVH Kramar från mig //D

81 Sofia:

skriven

Hej Es!Ser du om det är på väg någon bra förändring i mitt liv?

82 Mugg :

skriven

Hej! Kommer jag få jobbet jag sökt?

83 A.D:

skriven

Hej Ez 😊

Fundera om jag gör lätt val. Jag har funderat på att bli gravid igen. Samtidigt känner jag att jag vill vänta? Jag vet inte vad som är rätt beslut för mig velar? Vad tycker du jag ska gå på.magkänslan. Eller hjärnan som säger vänta

Tacksam för svar underbara du😊

84 Li:

skriven

Tack för påminnelsen!
Hur vet man att man är i en utveclingsplatå eller i en återvändsgränd?
Bra inlägg!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: