Om Peter Springare tycker jag.....

Oavsett vad man tycker om Peter Springare… polisen från Örebro… så berör han. PK folket får ju naturligtvis hjärtsnörp för så som Springare uttalar sig… är absolut tabu.

 Enligt PK får ingen pekas ut.. och i synnerhet ingen av utländsk härkomst. Men om det nu är så att Springare har rätt ? Jag menar.. varför skulle han ljuga ?  Om  majoriteten av de kriminella har utländsk bakgrund.. varför kan vi inte låta det vara okey och  acceptera att SÅ är det.

 Och när vi kan acceptera…  och ta till  oss.. då kan vi också göra något åt det.   Jag menar… hade majoriteten av  brott begåtts av rödhåriga.. då hade man fått undersöka vad detta hade berott på…..för att sedan åtgärda. Utan fakta -  ingen insikt och inga åtgärder.

 

Så här skriver Springare:

”Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer...va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.

Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren. ”

 

 

Springare är anmäld för hets mot folkgrupp. Så klart han är.. i ett land där vi måste döpa om kakor och glassar och  radera bort från Astrid Lindgren böcker… bara för att bevisa att vi inte är rasister.

 

Somliga sanningar får inte sägas och jag undrar lite intresserat varför.

Kanske är det så att man försöker ta ett övergripande ansvar eftersom man inte vill hamna i samma fack som  rasisterna,och  man vill inte heller  uppmuntra dem…… den där panndöda sorten  som vrålar att bara svenska pojkar ska få kyssa svenska flickor.. som tycker att man ska kasta ut alla invandrare.. som ser sig själva som  en slags superior  sort.... 

Är det så – då kan jag förstå det på sätt och vis.

 

För om jag säger min åsikt och tycker att folk som flyttar till Sverige måste följa våra lagar… att jag är emot burka på dagispersonal… då tycker jag  det blir pinsamt om rasister  hakar på och kommer med,  i mina ögon,  rasistiska kommentarer och korkade kommentarer. Jag är rädd att hamna i samma fack som dom.  Jag ser skillnad på fakta och rasism och tycker att  man ska  strikt hålla isär dessa begrepp.

Och bland de jag känner som är allra mest PK..  så  finns det INGEN av dem som har nysvenskar i sin umgängeskrets. Lite  märkligt kan tyckas.

 

Det raljeras till och med om människor som säger ” jag är inte rasist.. men…. ” och det där ordet ”men” som  följs av personens åsikt… skulle betyda att man är rasist, smygrasist förvisso men ändå.  Trötta mej !!

Tänk nu att  Springare har rätt.  Vad ska vi göra med hans fakta ?  

Jag vet inte.   Men jag vet att jag vill bygga ett land där  vi alla.. ursvenskar och nysvenskar  kan  leva trygga och bra liv.. att vi ska vara stolta över vårt land… och gemensamt jobba emot destruktion.    Dit  når vi bara om vi kan kalla saker och ting för deras rätta namn.. och se fakta sådan den är.  Rätt enkelt egentligen !

 

Kram & kärlek

 

 I dag är jag på hemväg.. och kan inte besvara era frågor

Som alltid så tar jag emot och håller omfattande spådom/senas via mail

Där får du ställa hur många frågor du vill

Maila mig på: [email protected] och jag mailar info tillbaka till dig om hur det fungerar.

 

1 Helena Ir:

skriven

Ja,nog är det konstigt! Lagen bör gälla,alla i Sverige..svenskar,nysvenskar..och de som kommer in i vårt land,och fortsätter på en kriminell bana,de kan för min del skickas utanför Sveriges gränser! Det är min åsikt..och den står jag för!

Ta det lugnt på vägen..

Kram :)

2 Susan :

skriven

All heder åt Peter, han säger ju vad alla andra tycker men inte vågar säga!

3 Browallia :

skriven

... som vanligt så sätter du ord på mina tankar. Vi tänker och tycker så lika du och jag. ♡♡♡

Önskar dig och Nettan en trevlig resa hem. Kram

4 Skorpan:

skriven

Visst har du rätt Es!
Vägen är lång om vi ens någonsin kommer dit...
Kram Skorpan

5 Dunegull:

skriven

Bra skrivet!
Kör försiktigt!

6 Tanten:

skriven

Ja, nog blir man trött på allt dravel som sägs. Förstår reaktionen från polisen, han ser ju verkligheten. Det är inte att vara rasist tycker jag. Alla som begår brott ska ju naturligtvis ha sitt straff oavsett ursprung. Om invandrare som kommit till Sverige, flytt från svårigheter i sitt land för att få det bättre här, ändå begår brott här så har man förstört möjligheten för sig själv att få det bättre och då ska man utvisas. Det står jag för till 100% för. Det är rena idiotin att göra skada i det nya landet som man vill bo i, det är ju självklart. Har man inte det sunda förnuftet att fatta det, så behöver man nog fara mer illa tills man har förstått. Ska det vara så svårt. Undrar ibland om invandrare som kommer hit får veta vad som gäller i Sverige. Upplyses dom om vad som händer om man beter sig olämpligt här överhuvudtaget? Att man kan skickas tillbaka.
Usch hur det är, tycket ibland att det daltas för mycket.

Ha en fin resa hem och var rädda om er.

Kram

7 Anki:

skriven

Godmorgon

Du har en förmåga att fånga ens intresse på morgonen ...

Varför skulle Springare inte ha rätt ! ?

Det är ju det som är pudelns kärna , vi måste kunna se brottslingar som brottslingar och inte brottsoffer bara för att de kommer från ett annat land...
Jag ryser när jag tänker på kvinnan som blev våldtagen om och om igen av ensamkommande "barn"
som efter svensk rättegång går fria och ursäktas med bla ...just det att de kommer från ett annat land...vi måste sluta dalta med män som begår övergrepp mot kvinnor och andra brott och se dem just för vad de är ...Brottslingar ! och i det fallen brottslingarna ej är svenska medborgare så kan de få fortsätta vara kriminelle i sitt ursprungsland....
framförallt för att kvinnan som blev våldtagen och andra brottsoffer ska våga känna sig säkra igen..

är jag rasist...nej snarare humanist och för kännbara straff även för yngre och snabbare rättsprocess

Kram Anki med flock

8 Linnean 🌸:

skriven

Morning!
Intressant läsning som vanligt!
Visst har Springare rätt! Jag känner folk som jobbar inom samma område och tyvärr är det sant! Men det får ju absolut inte nämnas!
Herre Guuud, regler ska gälla alla! Oavsett nationalitet! Punkt! När min son började gymnasiet så var det bara han och en svensk kille till i den klassen. De blev svårt mobbade för de var...svennejävlar! Så fort pojkarna skrek ifrån vrålade de andra "Rasister! Jävla svennerasister" La över skulden på de två svenska gossarna. De blev sparkade på benen, knuffad och överösta med hånfulla kommentarer! När jag, ilsk som ett bi, klev in till rekorn så sa han inte många ord utan upplyste om att det var en invandrartät skola. När jag undrade om det var acceptabelt med ett sådant jävla beteende så ryckte han på axlarna!! Sonen slutade och det var bra på alla sätt för sen gick han så många bättre utbildningar. Men fan, alltså!
Men som i går...vilka är mest öppna och varma? De icke svenska! Den underbara taxichaffisen som var så rar! Så mycket sånt rart jag har råkat på. Men det finns ju rötägg i alla nationaliteter, så är det bara! Men om inte tydliga gränser sätts och man utvisar dem som beter sig som svin så lär vi snart bli överhopade för vår mesiga inställning att dalta och verka så satans korrekta. Morr! Vi har ju nog med våra egna rötägg! Ja ja!
Dags för hantverkare! Kallt och sol! Fint! Hoppas redsan hem går bra! Kram...
/Linnean 🌸

9 Mikael :

skriven

Märkligt med dessa stackars svenskar som ska gulla med hela världen, svenskarna är kanske 9 miljoner av 7 miljarder människor, någorlunda storhetsvansinne måste de ha när de inte kan uttrycka fakta.

10 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Operationen gick bra och Nova vaknade upp som hon skulle. Veterinären sa att det är viktigt att hon börjar äta. Det har hon INTE gjort än. Jag har haft vaknatt och matat henne varannan timme. Hon har fortfarande inte bajsat och hon verkar inte ha några planer på att äta själv.
Men nu har hon börjat putsa sig. Det är åtminstone ett gott tecken. Hon sitter på sin favoritplats under fönstret.

Jag var rädd att Willem skulle bråka med henne nu när hon är lite nedsatt. Men han har varit förhållandevis snäll. Två tjuvnyp har hon fått och då har hon sprungit iväg och jag har skällt på Willem.

Jag ska iväg en stund sedan, men då får hon vara i buren.
Hoppas hon kommer igång på egen hand snart. Jag är helt slut efter vaknatten.

Kram ThereseC

11 Anonym:

skriven

Naiviteten och blindheten ligger hos våra politiker. Sverige tar in flyktingar ( flertalet män) som vi inte kan hantera och ta hand om på ett korrekt sätt. Dessa "män/pojkar" kommer från traumatiserade förhållande samt deras kvinnosyn är knappat humana ( ingen ursäkt för att begå brott) men vi kan inte hantera det.
Våra lagar och förhållningssätt är nästan skrattretande och man mår illa så lätt personen kan frias, för en grov gärning.
Nä det är inte konstigt att polismannen i Örebro tar bladet ur munnen och talar fakta, det märkliga och oroande är hur man vänder det till rasism när det är ren fakta.
Om inte politikerna vaknar NU kommer vi aldrig att få bukt på varken invandringen och de brott som kommer med just dem.

12 Pia1:

skriven

Ja det är bara så löjligt att låtsas att vi inte fattar sanningen. Har inte ett förbannat dugg med hudfärg att göra utan som du menar problemområden. Jag är dessutom FÖR att sålla utan att vara rasist. Skydda kvinnor och barn först! Kolla upp hanarna! Är de farliga? Ett enda försök till brott så ut härifrån. Vi kan inte ta på oss att uppfostra vuxna människor. Antingen följer man nya landets regler eller inte. Man kan få hur mycket skit som helst för att tänka som jag gör men jag står för det. Vi kan inte ta in alla men då har vi möjlighet att välja vilka som ska bli vårt land. Dvs de som verkligen vill vara här med lagar och allt. Kram!

13 KristinaF:

skriven

Hej Esmeralda!

Vad glad jag är över att ha hittat din blogg. Jag har nämligen en fråga..

Jag är väldigt förälskad i en person, som jag numera träffar på väldigt sällan. Jag undrar om jag och han kommer att ses igen? kommer jag någonsin kunna få kontakt med honom på något vis?

Tack på förhand,
Kristina

14 Naturvän:

skriven

Hej!

Fantastiskt bra inlägg Esmaralda! Du har helt rätt.

Haller fullständigt med Peter, han talar ju ren fakta och i mina ögon har han helt rätt, heder at honom.
varför är det sa förbaskat känsligt att diskuters den här problematiken i sverige? Att diskutera sakfragor utan att bli kallad rasist? Ett evigt daltande som egentligen bara är destruktivt och inte hjälper ngn. Maste väl till kännbara straff för brottslingar!

Hoppas Ni far en fin resa hem till Skane
Kram

15 Lena:

skriven

Hur kan man vara rasist om man bara säger som det är? Facts and figures liksom. En gång i en simhall när jag sa till några barn som försökte hoppa sönder handikapphissen kom mamman till barnen ( som var ca 14-15) och skrek att jag var rasist! För att jag sa till!!!!! Min son är gift med en kvinna från ett annat land och jag lovar- en rasist är jag inte. Bra att polisen tog bladet från munnen! Han blir säkert dömd för hets mot folkgrupp but so what. Att säga sanningen är ALLTID rätt. Vi behöver inga alternativa fakta! Bra skrivet Ez!

16 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Ja vart är vi på väg egentligen,Vi har unga farbröder som vi inte vet åldern på som drar in små tjejer på skoltoaletten och våldtar. Kommer dessa få sitt straff eller fortsätter detta daltade med dom som inte kan leva i ett jämställt samhälle.

17 Carina ST:

skriven

Ja alla brottslingar ska dömas i domstol oavsett ursprung. Att utvisa grova brottslingar tycker jag också att man ska göra.

Men i den tid vi lever i nu behöver vi också fundera över vem som sitter inne med sanningen och vad som är fakta eller "alternativ fakta" utefter vilket intresse man har.

Och vad är PK elit för något? Det jag ser är att många av de som säger sig inte får uttrycka sina åsikter tvärtom breder ut sig allt mer i media och i hela samhället. Och om man inte tycker som dem så tillhör man PK eliten. Vem är det som egentligen inte får uttrycka sin åsikt?

Vet inte om du tycker det är okej med länkar i din blogg Ez men här finns en åsikt till i frågan om Peter Springare.

https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/48736-peter-springare-och-yttrandefriheten/

Kram, Carina ST

18 Jhs:

skriven

Nej här tycker vi olika. Bara för att man är en auktoritär person betyder de inte att man har rätt eller blivit från tagen konsten att förvränga saningen. Däremot har man tagit på sig ett ansvar gentemot befolkningen där de är viktigt att se alla för vad de är, människor! Att peka ut en kategoria av människor är inte bara osmakligt utan rent av opassande. De är obetydligt i hans jobb vart förövaren kommer i från. Han jobbar med brottslingar PUNKT i Sverige gäller lagarna för ALLA punkt! Och alla ni som hoppar på de här "klart han har rätt tåget" snälla läsa på och var källkritiska kalla mig PK och rövslickare men att försöka att leta efter olikheter när de finns så uppenbara likheter är bara begränsade och fel! Alla har rätt till sin egna röst och åsikt men man ska ha belägg för de också. :)
/Johanna

Svar: Klart man ska se alla för vad de är. Alla människor har lika värde och det är en självklarhet för mig. OM man pekar ut en kategori godtyckligt.. då är det fel.. om man pekar ut en kategori för att det är en sanning.. då är det en annan sak och något vi måste ta på allvar. Nysvenskar är i majoritet när det gäller kriminella handlingar... och det är VIKTIGT att veta fakta... först då kan vi göra något åt det. Kanske är det så att vi är dåliga på att se vilka behov människor har som kommer från krigsländer.. kanske behöver de terapi... och ett annat omhändertagande för att må bra ... kanske behöver de något annat... och det är ju DIT sådana fakta ska föra oss... mot att hela tiden jobba mot en förbättring... vilket vi INTE kan om vi blundar för sanningar...
Esmaralda

19 Li:

skriven

Håller med om att svensk lag ska gälla i Sverige, men tror att brottsstatistik map våldsbrott och rån etc handlar mer om klass än om vilket land man kommer ifrån. Sen tillhör ju i princip alla nyanlända "fel klass".


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: