Hemmen från hell....

Så läser man i Aftonbladet om äldreboendet som börjat med hotellfrukostar… och  gästerna äter vid småbord och med tända ljus…. och boendet har också en cykel med sidovagn för de som inte själva kan cykla.

 

Och det gör mig så glad ända in i hjärterötterna.

Min pappa  fick en stor stroke och bodde sitt sista år på ålderdomshemmet i Billesholm.

Det var vedervärdigt.

  Han var rörlig och gående men hade afasi och minnet var inte så bra -  och på Hemmet från Hell  satt han hela dagarna… eller gick runt…. och det fanns absolut ingenting att göra.

Ingen hade tid att gå ut och gå med honom eller läsa tidningen och inga aktiviteter ordnades. 

Jo, om  söndagarna spelade man  bingo…. BINGO !!... han har aldrig i sitt liv spelat bingo och det var enda underhållningen som erbjöds.

 

De gamla satt uppradade längs väggarna.. sysslolösa…. och jag kan väl inte vara den ende anhörige som fick panik.  Jag som i min enfald trodde  att de i alla fall hade nån form av terapi och att det skulle finnas en arbetsterapeut !! Eller i alla fall nån form av sysselsättning.

  Min bror (afrikanske) besökte honom varje fredag och tog honom med ut på promenader och jag  kom på besök när jag kunde. 

Det var en period i mitt liv när jag byggde mitt hus… och nyss hade startat upp eget företag som familjeterapeut…sonen var liten… och jag stressade som en iller för att försöka hinna med.

Och hela tiden hade jag dåligt samvete för pappa.

  Så jag  tänkte att om han får färdtjänst  - då kan han komma på besök  en gång i veckan till mig – och jag ansökte.

 

Men se, det var samma föreståndare på hemmet som ansvarade för vem som skulle få färdtjänst och pappa fick avslag… eftersom han var GÅENDE….  fast minnet var borta, tids och rumsuppfattningen mycket vag och hade han tagit bussen som föreståndaren föreslog… då hade han klivit av fel och vimsat bort sig.. och han skulle inte ens ha kunnat ta sig till busshållplatsen.

Jag överklagade naturligtvis men han hann gå över till andra sidan innan jag fick rätsida på det hela.

Min lilla pappa som var världens goaste och finaste… som  brydde sig om sina medmänniskor.. som ordnade världens roligaste fester… som   var utan fördomar  och nästan alltid på gott humör !!

Efter pappas död kom jag på flera bra lösningar –  tex att jag skulle på egen hand ha anlitat någon som  engagerade sig i honom en dag i veckan.. som läste tidningen, pratade, gick på café och annat som pappa tyckte om.

Och att jag skulle ha ringt direkt till föreståndarens chef angående färdtjänsten och ställt till med sånt rabalder att de aldrig sett dess like. Inte bara försynt överklagat...i en process som kunde ta hur lång tid som helst.

Man kommer på mycket bra när det är försent !!

 

Nu måste det ju ha kommit en ny föreståndare… och jag hoppas att det är någon med ambitioner och empati.

När man nu läser om äldreboende med framdukad hotellfrukost  sdär gästerna kan plocka till sig vad de vill … då tänker man att jamen det är ju självklart…så ska det vara !! Hur i hela fridens namn äter de annars frukost ?

På varje avdelning SKA det vara en aktivitetsansvarig.. som BARA har till uppgift att  aktivera gästerna.. på olika  sätt - och se de olika behoven. 

En gång arbetade jag själv på ett äldreboende .och det var inget annat än dödens väntrum.... med sysslolösa gamlingar… det fanns ingen sång och musik… ingen glädje… ingen av de gamla blev sedda.. och  att jobba på ett sådant ställe gör att man själv lätt går in i en depression.

 
 

Jag blev livrädd för min egen ålderdom och såg mig själv i andanom sitta i samma stol dagarna i ända  och hasa mig iväg till måltiderna som var den enda happening  som någonsin skedde.

 Jag vill tro att det funkar bättre idag.....  ??

Att de sista åren i livet ska levas värdigt... borde vara en självklarhet.

Alla ni som arbetar på deprimerande äldreboenden.. gör revolt !! Gör något bra !!

Och ni som har era anhöriga på  de gruvligt hemska hemmen... ställ krav..  och var besvärliga !!

Kram & kärlek

1 Browallia :

skriven

Jag håller med dig helt och fullt, den sista tiden i livet ska det vara guldkant på och vara mer som att bo på hotell och inte som fattighuset i Emil i Lönneberga.

Jag har provat att arbeta på tre olika boenden och alla tre har varit lika deprimerande som det din pappa bodde på. De senaste var det värsta. Där drog de in saft och fika bröd på vardagarna för att det var inte bra att de åt så mycket socker tyckte dietisten. Jag tyckte det var så vedervärdigt att jag hade svårt att hålla tårarna borta.

Kommer det bli bra med den förändring jag valt att göra på jobbet?

Kram ♡

Svar: Ja, det ser ut som om förändringen blir riktigt bra.. kram
Esmaralda

2 Anonym :

skriven

Känns som min farfar har det väldigt bra på sitt äldreboende. Han har blommat upp sen farmor dog och tycker maten är bra och ibland hämtar de mat åt honom från hans favorit lunchställe på stan. Vi köper presentkort åt honom där. Nybakad sockerkaka då och då på äldreboendet.
Vi gör mycket tillsammans i min familj och är rätt tighta tror jag många tycker. Åker på semester tillsammans även i vuxen ålder. Jag börjar känna mig lite åsidosatt att varenda semester för min mamma och pappa handlar om att åka och hälsa på min bror. Aldrig frågar de eller förstår att en vecka i värmen skulle betyda så mycket för mig tillsammans med dem. Vi har gjort det flera gånger med men nu var det nio år sedan.Vanlig härlig charter är vad mina leder behöver . Är som min pappa är besatt av att åka och hälsa på min bror i det land han är i och arbetar. Har tagit upp det och då säger pappa åk med en kompis eller någon kille. Känner mig lite ledsen och besviken på min bror med att han inte riktigt förstår min sjukdom och hur det blivit ekonomiskt för mig. Mamma fattar och ställer upp ofta. Mamma och pappa är väldigt snälla och låter han bo gratis flera veckor hos dem när han är hemma och hälsar på och han får ta deras bil till Arlanda osv. Han tjänar bra och arbetet heltid. Är min bror avundsjuk att jag har kärleksrelationer och ex som bryr sig om mig och bjuder ut mig på middag. Han bråkade om en lunch för några veckor sedan och klagade för mamma. Han retar sig på min FB och är nästan lite spydig och man får trippa på tårna för honom. Klagar inte på hans liv men hade lust att säga till honom att allt du lägger ut är bara om ditt jobb och tror du det är så lätt för mamma och pappa alla gånger att du gillar killar. Bet mig i tungan sa inget. Sa till honom jag får 7000 kr i sjukpenning nu så du förstår. Har sparade pengar som jag tar till en del nöjen mat och kläder. Vill inte gå in för mycket privat i det här. Kan du se Es lite problemet. Låter barnsligt med att jag klagar men det är lite den förlorade sonen grejen i vår familj.
Den som är hemma jämt och ställer upp ser man inte.
Har börjat tröttna och trivs inte på samma sätt hos mina föräldrar när jag ska hälsa på. Gör ont i hjärtat att känna såhär. Älskar mamma pappa och min bror av hela mitt hjärta.
Kram
💗💗💗

3 Jossan :

skriven

Bilden på kvinnan med rullatorn trodde vi var min mormor. Idag vet vi att det inte är hon. Det är lika dan klänning, rullator, klockan.. Der är som ett tecken att mormor finns med mig.. hon gör sig påmind. Saknar henne så..

Jag har gråtit, gråtit och åter gråtit. Jag har ringt, smsat, ringt och smsat men jag får inget svar.. Jag förstår inte vad jag gjort och varför han inte svarat mig. Jag känner mig krossad. Är de verkligen såhär han avslutar det? Men jag vet ju inte.. kanske bara jag som kastar fan på väggen..

Jag undrar om det blir så att min syster kommer gifta sig 2018? Har jag en kille då?

Kram

Svar: När jag valde bilden så tänkte jag först att nej, så kan jag inte göra... inte välja en bild av en person sådär.... men så sa någon att jo det ska jag, och jag tror minsann att det var din mormor som sade det ! Bilden är till dig och en kär hälsning. Skicka honom ett meddelande och tala om att du vill veta, omgående... kram
Esmaralda

4 sus:

skriven

hej
Åller med borde vara som på förskolan massor av aktiviteter......
borde finnas en plan.....
här finns ingen....
love sus

5 <3:

skriven

Godmorgon älskade Es, var deprimerande och se farmor sista tiden på sitt äldreboende med andra dementa personer. Beklämmande på något sätt. Önskar att mamma och pappa hade tagit hem henne till dem istället även om jag förstår att det skulle vara omöjligt eftersom de jobbade. Pappa och farmor har haft en speciell relation till varandra sen han var barn. Flera gånger har vi alla blivit besvikna på farmor och ledsna även jag. Men allt är som bortblåst för mig sen farmor blev sjuk. Det är vatten under broarna nu för mig. Har förlåtit henne för en del hårda ord. Hon menade inget illa egentligen utan visste inte bättre bara. Älskade henne mer sista tiden och förstod henne på ett annat sätt. Är ändå livrädd att bli som henne med vissa delar. Har hon det bra nu i himlen med sina föräldrar hon pratade om varje dag och sin katt ? Vet inte vad det är kommer alltid tårar för mig när jag skriver om farmor. Är bara jag i familjen som pratar om henne. Pappa ville inte åka till minneslunden på hennes första födelsedag i himlen.
Hon älskade verkligen min lilla hund och levde upp när hon fick ha honom i knäet. Kan tänka mig att hon är bland djur nu och matar fåglarna och spar mat till dem. Hoppas att hon inte är allt för besviken på mig att jag inte var mer med henne och att pappa alltid priade farfar och hans nya.
Kram
<3 <3 <3

6 Skorpan:

skriven

Näe har inte hört om äldreboende som har hotellfrukostar. Men nog om de ställena som låter sina gamlingar sitta dagarna i ända i sina blöjor :(, o låt mig dö med stövlarna på, o min föräldrar också. Jag vet, det lät hemskt, men så tycker jag.

Drömde om ett tåg med en vagn o kläder som jag släpade på. föreslog att alla skulle bära på kläderna en i taget så att det inte skulle bli så jobbigt o att vi inte skulle ta det "envagnade" tåget utan vänta på det rätta. Sen kom exet med i bilden o jag skulle jobba med hans nya, nej det var för mycket för mig. Ska jag nu tolka detta som att jag kommer att ha svårt att komma överens med hans nya när han väl har någon Es? Kanske han har hittat någon nu?

I´m not a morning person, undrar vad jag är? Välkomnar helgen o som tur är den snart här ;).
Kram Skorpan

Svar: Jag tror drömmen handlade om att något nytt kommer... och det måste inte vara ditt ex som kommer med en ny kvinna... det kan vara vad som helst... och du ska vara beredd... kram:)
Esmaralda

7 Anonym idag:

skriven

Ja usch det är hemskt. Tyvärr tror jag att det ser ut så fortfarande idag på många ställen. Allt handlar om pengar och de som jobbar inom branschen är överbelastade och hinner knappt med det ska göra.

Esmaralda, det känns som jag träffat den rätta kärleken. :) Vi träffades för knappt tre månader sen. Vi bor ihop sen en månad. Det hela har gått snabbt. Jag är kär och känner en kärlek för denna man. Allt känns så naturligt och bra. Känner han samma för mig? Hoppas at det ska bli bra och att han är så bra som han känns och verkar vara.

Kramar

Svar: Jag ser ju att han älskar dig... men jag ser inte hur det blir... så lev ut din kärlek och glädje och du kommer själv att veta.. .kram :)
Esmaralda

8 Tanten:

skriven

100 procent ja, självklart. På vissa ställen, vissa alltså, verkar ättestupan nästan vara införd. Nu sticker jag ut hakan, med tycker att ALLA borde själv få bestämma när man ska gå hädan. Borde finnas piller som får en att skönt somna in för att sen inte vakna upp igen, som man själv kan ta och bestämma själv när. När man känner att nu räcker det, att man är klar nu. Maken och jag pratar och är överens om att aldrig äldreboende, det har vi lovat varandra. Får väl hoppa från hustaket, hehe, nä bara skojar. Tänk vilken syn, tant står på husgaveln i fladdrande vit morgonrock, kastar sig ut på en flygtur och landar som plockepinn. Bäst att på flygturen ta med en säck, så det blir lätt att städa för de som kommer. Ja det var bara en snutt av vår makabra humor, som vi delar maken och jag. Drar inte alla äldreboenden över en kam, men ändå. Att gamla ska ha det bra, glatt och tryggt borde vara en självklarhet, men det är det tydligen inte.

Kram alla gamla och unga.

Svar: Jag har precis din inställning.. vi är humanare mot våra husdjur än mot oss själva.... kram :)
Esmaralda

9 Varis:

skriven

God Morgon Ez!

Jag älskar att du skriver om de äldre. De vore så fint att veta att alla får kärlek omtanke och tid när man längre inte klarar att sköta sig själv. I min familj har vi pratat om att köpa ett stort slott att dela på, där vi alla hjälps åt med varandra och slottet. Får se om det händer en dag :)

En fråga Ez. Jag är så förvirrad över detta. Enda sedan min separation har jag helt saknat känslor för män.
De jag träffat och dejtat och även inlett en form av relation med, finns inga djupa känslor för, från mltt håll. Varför?
Förr kunde jag blir kär ganska lätt, men nu är det dött.
Det sjuka är att jag har dessa män omkring mig som dyker upp från ingenstans och jag orkar nästan inte bry mig pga min döda känslomässiga fas. Vad handlar detta om Ez?

Kramar

10 Susan:

skriven

Inte utan att man funderar på livet då man inte kan ta hand om sig själv... hoppas det blir som min farmors, bodde hemma o klarade sig själv till två veckor innan hon gick över❤

Mitt liv får dock gärna bjuda på lite äventyr innan dess, både amorösa o resemål... less på att vänta o önskar jag får ändan ur vagnen o gör ngt, men vad!?😱🤔

Kramiz😇

11 Pia1:

skriven

På många ställen ser det inte mycket bättre ut idag... Fruktansvärt! Såg att det i Norge? finns ETT hem som har startat butik, pub osv på hemmet där pensionärer fortfarande kan LEVA, de kan handla sin egen mat och ha aktiviteter de gillar. Önskeboende!

Svar: Ja då vill man ju genast boka in sig på ett sådant boende.. utifall att... kram :)
Esmaralda

12 Pollan:

skriven

Känner så väl igen mig. Arbetade på ett boende de sista åren före pensionen.
Skall jag hålla tummarna hårt för arbetslösa sonen , som ska på arbetsintervju?n bra dag till alla!

Svar: Han får snart jobb.. blir det inte detta jobbet så dyker det upp något annat.. kram :)
Esmaralda

13 J:

skriven

Livrädd att bli gammal och hamna på hemmet.
För vem F-n ska ta hand om oss?? Det finns ju inga ungdomar som vill jobba inom äldrevården.

Kommer jag att resa i år? Med kärleken? Kram

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es !

Inte är det lätt att bli gammal inte...hotellfrukost låter för bra för att vara sant Önskar det vore mer regel än undantag...

Hade "min" bonde som fick alzheimer , jag hälsade på honom varje Tisdag och Torsdag då pojkarna var på kyrkis. Hade med mig fotoalbum och han kände igen sig i dem Han satt faktiskt och väntade på mig och det kändes jättebra ända tills personalen stoppade mig en dag och sa att de fått order från släktingar att de inte visste vem jag var...såg honom sitta vid bordet och såg hur han lös upp ...det skar i hjärtat ....tyvärr gick han bort kort efter ...på begravningen ...då kände släktingarna igen mig...

Här är det lika ensamt som tidigare....
vad det gäller "kärlekslivet"...finns det verkligen någon därute även för mig ?

Kram Anki med flock

Svar: Släktingar kan skada mycket... av en okunskap... och vad det gäller kärleken så ett säkert ja.. det finns någon för dig.. kärleken kommer.. kram
Esmaralda

15 Dunegull:

skriven

Hur blir resan till Filippinerna?

Svar: Spännande och bra... eventuellt lite magsjuka men inget allvarligt.. kram
Esmaralda

16 Oro till max:

skriven

Hej!

Förlåt att jag tjatar men högra örat gör mig galen. Jag är jätteorolig att bli helt döv på det örat och det är tre veckor kvar innan läkarbesöket. Ser du om det verkligen kommer att bli bättre??

Kram

17 Oro till max:

skriven

Hej!

Förlåt att jag tjatar men högra örat gör mig galen. Jag är jätteorolig att bli helt döv på det örat och det är tre veckor kvar innan läkarbesöket. Ser du om det verkligen kommer att bli bättre??

Kram

Svar: Jag ser dig inte som döv och tecknen visar att det blir bättre... det är allt jag ser.. kram :)
Esmaralda

18 S:

skriven

Kan han vara rätt för mig? M?

19 Lotta:

skriven

Usch så hemskt...det är många äldreboenden som är förfärliga. Säkert ganska få som är bra. Kanske är det bättre att ha hemtjänst, men tråkigt med ensamheten som många upplever. Jag hoppas inte jag blir så gammal att jag behöver vara på ett boende. Vilket elände...puh!

Jag undrar....hade ett litet besök från andevärlden....två gånger :) Tror att det är en äldre släkting till mig som visar en ring. Gör detta vid två olika tillfällen. jag förstår fortfarande inte vad som menas med detta. Visade även ett papper/kontrakt. Kan du känna in något om detta tro?

Nyfikna hälsningar
Lotta

Svar: Jag får ingen klar bild.. men vad som är klart är att släktingen har ett meddelande till dig.. jag hoppas du kan tolka det så småningom.. kram
Esmaralda

20 Michaela:

skriven

Nu är febern tillbaka igen. Förstår inte varför. Är inte förkyld. Enda symtomet är magen. Väntar på att läkaren skall ringa. Har du någon aning vad det kan vara? Kram

21 Vv:

skriven

Hej esmeralda.

Kommer han a återvända till mig med ännu en (förhållande) chans till? :(

<3

22 h:

skriven

Hej!
Kommer det bli bättre på jobbet nu när hon har slutat?
Kramar!

23 Helena Ir:

skriven

Jag har jobbat,på boenden..jag har varit ut med de gamla,jag har läst,löst korsord..och vi har haft sjungit tillsammans..samlingar med underhållning..men givetvis är det mycket annat som ska hinnas med också. Jag kan tänka mig att det är mer stressigt idag,med allt som ska hinnas med på mindre personal. Men när jag tänker tillbaka,så gjorde vi nog en hel del ändå,med de som orkade..på det sista demensboendet jag jobbade på.

Jag har en oro,som jag inte riktigt kan ta på..men vet att oron även rör närstående..suck..det kallas för livet,tror jag. Upp och ner..

Lunchen med väninnan var trevlig..en lite annorlunda kvinna,lite annorlunda sätt att leva..djupare samtal..väcker intresse hos mig..man kan se utanför boxen. Skönt när inte alla är stöpta i samma form!

Kram <3

24 Desp:

skriven

Hej kära Es!!!!! Igår fick jag nya bra nyheter om att jag kommer börja praktisera där, jag undrar naturligtvis om jag kommer då sommarjobba där som han har sagt och då timmar efter sommarjobbet med???? Ser det mycket bra ut? Hur stor är chansen att jag jobbar dör sen, för jag kommer ihåg nör du sa att jag kmr få ett heltids jobb... Jag kan nämligen inte få helllllt 100% anställning,,, men vad ser du???? Kramar

25 Mariao:

skriven

Det är för sorgligt....jag städade på äldreboende som ung och jag tyckte så synd om de gamla.
Jag får hoppas att man får vara klar och pigg in till det sista. Som min farfar och morfar......annars hoppas jag att något av mina sex barn kommer ta sig an sin mamma:)

Kram och hoppas du får en fin dag!

26 Solstjärnan:

skriven

Hej😊

Det finns mycket som kunde göras för att få det bättre på äldreboende.
Klart det borde finnas aktiviteter av olika slag.
Inte att förglömma så hör dessa pensionärer till den generation som hela livet varit aktiva på ett eller annat sätt .
De flesta har varit vana med fysiskt jobb och vana att ta i.
Att de nu ska bara "vara' sysslolösa är ju helt ....

Hoppas att man själv får leva ett aktivt liv ända till slut och får bo hemma.
Det är ju det man önskar.

Torsdags hälsningar
från
Solstjärnan⭐

27 Hönan:

skriven

Det är ju fruktansvärt att det är så! Så svårt kan det väl ändå inte vara att ordna lite aktiviteter, eller någon form av sysselsättning.
Fint att läsa om äldreboendet med frukosten, man slutar ju inte vara människa bara för att man hamnar på äldreboende så klart de ska få fortsätta njuta av livet och uppleva glädje och utmaningar. Hoppas att det ändå blivit bättre med tiden.
Hittade till en yoga blogg av en slump skulle jag vilja säga, men det var det nog inte. Såg att hon håller retreats. Tänker att det kanske kan vara något för mig i sommar. Är ju egentligen sugen på Bali eller Indien, och det här var i Frankrike under sommaren. Men det kanske kan bli bra ändå :) får kolla upp det lite mer.
Drömde att han och jag satt ensamma, bredvid varandra och jag frågade om han ville veta något hemligt. Fick känslan i drömmen att han trodde det var mina känslor jag syftade till och han kändes lite obekväm med det. Fick ett ok till slut. I drömmen var det inte mina känslor, utan en deo jag ville berätta om.
Gör jag rätt i att tolka det som att han är "redo" att höra vad jag har att säga?

Kram

28 Fanny:

skriven

För en vecka sedan så sa han att han hade tänkt på mig senaste tiden.. Men hur kommer det sig då att han inte hör av sig till mig, utan jag måste göra det först? Jag tänker att nu ska jag ge honom en chans att höra av sig till mig denna gång.. Kommer han att göra det så småningom? Kram

Svar: 50 % chans att han hör av sig.. men lämna det åt honom och hör han inte av sig så vet du att intresset inte är på topp... vilket det måste vara om det ska bli något bra.. kram:)
Esmaralda

29 Nadja :

skriven

Hej Esmaralda! Samma dag när jag fick svar av Dig blev jag ledsen och spådde mig med turkisk kaffe på internet. Hon visste att vi bor fira personer tillsammans och att vi har anhörig längre borta.Och sa att en buss biljett eller bio biljett ska förändra vår öde. Betyder det att jag ska köpa triss med tre klöver? Tacksam för svar.

30 Yvonne (gammal kund ):

skriven

Godmorgon!

Jag jobbar ursäkta...röven av mig för att mina föräkdrar ska ha det bra på sitt äldreboende!

För dom som jobbar där gör det i alla fall inte. Å jag slår näven i bordet så taket hoppar varje gång dom inte gör det dom är skyldiga. Och det är många gånger!

Nu ska dom få flytta nära mig till ett nytt boende. Så jag kan fortsätta "vaka" över dom. Tråkigt att det ska behövas!

Förvaring det är vad det är!

Kram
Yvonne


Svar: Hemskt, jag lider med dig och vet hur det är.... och vi barn går alltid omkring med dåligt samvete och tänker på hur de har det,,, även om vi gör vårt bästa... kram
Esmaralda

31 Fanny2:

skriven

Jag kan inte annat än hålla med dagens inlägg... Vad jag sett så väljer många som jobbar med människor på det sättet att stänga av sina känslor för att orka med eller så leder det till depression... Och alla som har ett hjärta men går in i väggen när de konstant ger för mycket av sig själva. Det är som om de tappar hoppet om att saker ska förändras och cheferna kunde inte bry sig mindre... Sjukskrivning på sjukskrivning och cheferna fattar ändå ingenting. Många vågar inte revoltera heller eftersom de inte får stöd någonstans när kollegorna väljer att hålla käften och cheferna hittar sina små trick...

Kyliga och snåla chefer är nog rätt vanligt på äldreboenden...

De som har löst det där med underhållningen bäst är oftast de som har aktivitetsansvariga som bara jobbar med det. På ett boende var det så fint att se de äldres målningar trots stroke och annat elände... De hade även en musikpedagog som ordnade dans och sång och en som ordnade café med film och spel. Dessvärre snålade de på annat viktigt men det höll många sysselsatta...

Kanske förstod din pappa att du gjorde så gott du kunde för stunden? Det är så lätt att komma på saker i efterhand när man har mer tid att tänka och energi.

Jag undrar nu över en sak... Under helgen umgicks jag med min ena bror och sov över. Stämmer den känsla jag har om att han har förträngt allt våran pappa har gjort? Har ibland svårt att tro att han är så clueless...

Kram

Svar: Jodå, jag tror han förstod.. och nu när han är på andra sidan har vi pratat om det och han säger att han såklart vet att jag gjorde allt jag kunde.. och det är gott !! Din bror försöker förtränga även han han minns... det är hans sätt att försöka hantera det som varit.. kram
Esmaralda

32 Fanny2:

skriven

Jag kan inte annat än hålla med dagens inlägg... Vad jag sett så väljer många som jobbar med människor på det sättet att stänga av sina känslor för att orka med eller så leder det till depression... Och alla som har ett hjärta men går in i väggen när de konstant ger för mycket av sig själva. Det är som om de tappar hoppet om att saker ska förändras och cheferna kunde inte bry sig mindre... Sjukskrivning på sjukskrivning och cheferna fattar ändå ingenting. Många vågar inte revoltera heller eftersom de inte får stöd någonstans när kollegorna väljer att hålla käften och cheferna hittar sina små trick...

Kyliga och snåla chefer är nog rätt vanligt på äldreboenden...

De som har löst det där med underhållningen bäst är oftast de som har aktivitetsansvariga som bara jobbar med det. På ett boende var det så fint att se de äldres målningar trots stroke och annat elände... De hade även en musikpedagog som ordnade dans och sång och en som ordnade café med film och spel. Dessvärre snålade de på annat viktigt men det höll många sysselsatta...

Kanske förstod din pappa att du gjorde så gott du kunde för stunden? Det är så lätt att komma på saker i efterhand när man har mer tid att tänka och energi.

Jag undrar nu över en sak... Under helgen umgicks jag med min ena bror och sov över. Stämmer den känsla jag har om att han har förträngt allt våran pappa har gjort? Har ibland svårt att tro att han är så clueless...

Kram

33 Rädd:

skriven

Hej!

Kommer jag att bryta min isolering snart??? vet bara inte hur jag ska göra för att kunna bryta isoleringen.

kram

Svar: Sök hjälp !! Ta ett steg ut... skaffa en samtalskontakt.... och lite aktiviteter.. jag tror det kommer bli så mycket bättre för dig.. kram
Esmaralda

34 IeIe:

skriven

Jag minns fortfarande artikeln jag läste för många år sen om ett äldreboende i danmark där gamlingarna fick ha både husdjur, röka och även ta sig en stänkare på en bestämd dag.. Minns oxå hur jag tänkte att det är ju så det ska vara, det är ju självklart och sen hur rädd jag blev för att själv bli gammal, speciellt när jag då utbildade mig till undersköterska och hade både praktik/jobb på olika boende.. Många arbetar ihjäl sig, tungt/slitigt och stressigt är det.. Omtanke finns men inte tiden.. Gamlingarna får klara sig med det som ges, vilket inte är mycket för resurserna finns inte.. Tragiskt är det.. Och nu varnar den där geratikproffesorn att äldre svälter och många lider av näringsbrist, hemska tider.. Var är vi påväg egentligen? Jag vill inte bli gammal, då hoppar jag hellre från taket som nån här ovanför skrev..

Hmm..
Jag börjar närma mig ett beslut, tar nog hellre risken det kan innebära att flytta ihop med H än att bo kvar på ett ställe där jag inte riktigt trivs längre, där mysiga lgh är det enda jag kommer sakna isf, det bästa boendet jag någonsin haft men kan ju inte hänga upp mig på det när resten är sådär..
Tror du saker och ting kommer falla på plats för mig och bli bra i slutändan?

Tack och ha en fin dag 🌸

Svar: Ja det är ett elände att bli gammal... om man inte kan ta hand om sig själv ! Du ska göra det du känner är rätt... och visar det sig vara fel beslut så finn frid i att man ibland måste göra det som känns rätt för stunden.. kram
Esmaralda

35 Karin:

skriven

Hej

jag vill ta allt ett steg till nu efter 3 år tillsammans, hur tar han det om jag frågar om vi ska förlova oss ?

Kram

36 Madeleine:

skriven

Härligt när dom gör bra saker för dom gamle människorna och självklart ska dom få roa sig och aktiviter i livet. Min mamma jobbade på ett ålderboende i över 22 år innan hon fick en arbetsskada och fick sluta pågrund av hennes chef vägrade vänta på att min mamma skulle blir tillräckligt frisk för att jobba en sån skit chef om jag får säga det själv. Men iallafall i början när min mamma jobbade så brukade hon ta mer vår lilla pudel 1 gång i månaden Åh du kan tror vilken lycka det blev bland dom gamla. Jag minns en gammal tysk dam som satt i rullstol och hade gått tillbax i åldern så hon pratade bara tyska hon älskade att klappa denna hunden men för henne var det en katt. Där satt hon och sa kisse medan alla andra förstod att det var en hund. Sen efter en tid lyckades man få in 2 fåglar på avd men efter några år fick man inte längre ha djur på hemmen.
Vilket jag tycker är fel eftersom det är bevisat att djur är lungnade för människor. I usa hade men ett program på ett kvinnofängelse fick jobba och träna hundar och det var en stor succe bland kvinnorna. MER DJUR ÅT MÄNNISKOR SÄGER JAG!

Ha en trevlig dag allihopa :D

Svar: Ja absolut, jag håller helt med !! Kram
Esmaralda

37 AnnaK:

skriven

Tycker det är förjävligt rent ut sagt att våra äldre ska ha det på det viset! De har jobbat och betalat skatt och gjort sig mer än förtjänt av en fin ålderdom. Sen finns det annat som får kosta hur mkt som helst. Har haft funderingar på att börja jobba inom vården som jag är utbildad för men vette tusan. Hur ska man orka om man inte får möjlighet att göra ett bra jobb.

Stannade hemma från jobbet idag då jag hade huvudvärk och var så sjukt trött. Nu har jag dåligt samvete för det trots att jag inte knappt har några sjukdagar på många herrans år. Nåväl....gjort är gjort men tänker att med lite Treo så hade det ju gått.

Tack för svar igår! Ska satsa på det som ger mest glädje som du säger och ger det inga pengar så spelar det ingen roll. Får mig att må bra iaf :)

Kram 😊

38 Myran:

skriven

Tänker eller saknar mitt ex mig ibland?
Jag har svårt att gå vidare, drömmer ofta om honom och vet inte hur jag sak glömma honom för snäll var han inte.
Är så rädd att han ska bli lycklig och jag får all olycka. Kan jag göra något för att ta mig vidare? En kille vill ses vet inte om jag ska tacka ja eller inte. I skolan går det bra men känns som det krävs att jag gör något annat för att komma vidare i livet, vet bara inte vad...

39 Viill inte bli äldre:(:

skriven

Jag bir med rädd att bli för gammal:(

Ser du mig leva ett långt liv, utan sjukdom så att jag klarar mig på egen hand, innan jag går över till alltet?

40 Louise:

skriven

Nu har jag bestämt mig att jag ska byta bloggportal.
Jag är så satans trött på min nu som bara lägger av i princip hela tiden. Hela denna veckan har den varit nere flera gånger. Irriterande ju.

Sitter åter igen på skolan och knappar på min avhandling. Var en ren flax att jag fick för mig att fråga om när den skulle in. i slutet av februari och inte alls i april som jag först trodde.
Jag hoppas nu att jag får G i denna tredje gången gillt och då är det bara examensarbetet kvar och VFUperioderna.
Ja och så sitter jag och väntar på att få besked om jag ska tenta om i den sista kursen vi hade nu.
Men läraren verkar vara så seg.
Jag hoppas jag slipper tenta om och får de där 9 hp från sista kursen och de där 9 från avhandlingen efter den 24 februari.

Blir jag Godkänd på dessa två kurserna som jag håller på med nu. Avhandlingen är från ett år sedan så det är en omtenta.

Tacksam för svar.

ha en fortsatt bra dag. kramar

Svar: Du kanske inte fixar allt... det är mycket på en gång... men chansen finns.. kram
Esmaralda

41 Mannabonne fan:

skriven

Hej!

Ser det ut som att jag får jobbet?

Kram :)

Svar: Runt 50 %... kram
Esmaralda

42 N:

skriven

Hej Esmaralda!
Ja ska det vara så svårt att försöka hitta ett värdigt liv på äldreboenden! det borde finnas aktiviteter, firande osv!

Es, ser det ut som om jag flyttar ihop med någon i år? Eller är chansen större under nästa?
Kram

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Dom som har fött upp våra hundar är ett gift par. Nu har jag fått veta att kvinnan snart går över till andra sidan. Hon har bl a kol. Och det handlar bara om timmar eller dagar. Självklart är det tråkigt. Mina föräldrar har ju blivit så goda vänner med det paret så de blir nog att gå på begravningen. Känner och umgås inte lika mycket med dom som mina föräldrar och syster men har ju ändå träffat dom en del. Nu undrar jag lite hur det kommer gå för han när hans fru dör? Han dricker ju en del nu så man är ju orolig för att han kommer dricka ännu mer när hon inte finns mer. Min mamma bor ju hos dom på veckorna så tänkte att de kanske hjälper honom lite. Eller kommer han ge upp sitt liv? Förstår ju att de blir en jobbig tid för han. Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Han kommer ta det hårt och behöver sina vänner.. det tenderar att bli värre med drickandet.. kram
Esmaralda

44 Jossan :

skriven

Jag ringde honom imorse och han klickade mig. Sen fick jag sms att han skulle ringa senare.. så vi för se..

Ja min fina mormor.. Gud vad hon är saknad..

Min syster snackar om att gifta sig nästa år. Kommer jag ha en kille med mig då? Och kommer hon ens gifta sig?

Kram

45 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Lämnade in ansökan på en butik IDAG! Har jag chans? De sökte bara extra men ändå?
Kram

46 Susanne Amalia:

skriven

God Eftermiddag... nu är det lite sent skrivet med bättre sent än inget alls..

Jag tror att det variterar med standarden på äldreboenden..
Såg ett med pub och egengjord öl och vin..
Men jag tror att detta låg i Norge..
Det äldre har mycket att berätta och jag lyssnar gärna och lär..
Jobbade innom äldrevård för länge sedan och en man lärde mig att sy i läder.. han sydde ryggsäckar ... och det ar fantastiskt...

I går vara jag och åkte skidor med min vän ...
Vilket åk.. de sju första åken och vilken smärta.. man ska inte göra sådant när man har panikulit.. i dag är det aj aj..

skrev att jag inte skulle fråga med men jag har en fråga faktiskt..
och det är ..
FRÅGA:: kommer jag få behandling snart för denna panikulit..
Antibiotica i dropp och cellgiftbehandling .. jag behöver detta NUUUUU.. ???!!!

Förutom smärtan hade jag supertrevligt...
Detta vill jag göra om..
när jag är behandlad.. och jag kommer att åka på spa och till IRLAND.. och jag älskar livet... kramar <3 <3

mmm livet är fantastiskt och jag känner att jag är på rätt spår... kramar till dig och nosknappspuss till MG ... sedan vill EllaBella tala om att matte bakar i dag och man kan förvänta sig goda bullar.. mmm..

Jag har släppt Marianne .. mamma.. nycklar .. mm.. det är bara en sak som jag vill ha men det kommer... (förutom flytt) ... det är prio ett... NU ska jag gå kurs... det blir så bra...

fantastiskt <3 <3







Svar: Ja dy kommer få vård... men du måste tjata dig till det tyvärr.. kram :)
Esmaralda

47 MK Gbg:

skriven


Min mamma hamnade också på ett stort äldreboende med kilometerlånga korridorer, där ingen hade tid att ta ut de gamla, trots att de hade världens finaste parkområde utanför dörren. På sin höjd rullade de ut de gamla på de stora terrasserna de hade. Och när vinterkräkan härjade... Jisses, stackars mamma och de gamla!
Usch, blir ledsen när jag tänker på mammas sista tid. Hon fick stroke i omgångar... fruktansvärt att se.
Och apropå att ha tid för de gamla...
Glömmer aldrig när en vän till mig, som jobbade extra på äldreboende, en dag bestämde sig för att skita i rutinerna och istället lägga håret på de gamla damerna. Hon sa att hon aldrig sett så mycket glädje hos de gamla!
Ha det gott!

Svar: Min pappa drabbades också av flera strokes.... ja, tänk så lite som krävs för att göra sina medmänniskor glada.. så mycket piggare man känner sig när man blir fin i håret ! Kram
Esmaralda

48 Fanny2:

skriven

Oj, nu kom min kommentar med två gånger så det ser ut som extra mycket text. Ber om ursäkt, tror det är min tillfälliga telefon som strular...

Tack för svaret! Vilken tröst det är att få det bekräftat på det viset och få hjälp att släppa skuldkänslorna över att inte ha gjort mer. Han måste vara lättad över att kunna säga sånt han inte kunde när han levde de sista åren...

Då var det som jag trodde med honom... Tråkigt även om man ska kunna lägga saker bakom sig och gå vidare. Har man inte bearbetat det så är det ju inget vidare...

Kram

Svar: Kram :)
Esmaralda

49 Landet:

skriven

Hej Esmaralda!
En butik ska flytta och bygger ut större! Jag har för ett tag sedan skickat in cv till dem via mejl! Vore det fel att skicka mejl igen och fråga om de behöver mer nu när de flyttar och bygger ut och skicka cv igen? Har de sparar de gamla jag skickade?
Kram

Svar: Hör av dig till dom igen... det ökar din chans.. kram :)
Esmaralda

50 Anna.L:

skriven

Kommer jag och Han att mötas igen? Vill prata med honom, ses men det måste ske när tiden är redo för det. Har speciella känslor till honom, fortfarande efter sån tid. Han är underbar och jag hoppas vi kan återförenas tillslut. Men ser du mig dejta någon annan, det hade bara känts fel, kommer jag och han mötas 2017?

51 Anki:

skriven

Tack för svar Es !

Jag får väl ta och hia mig lite vad det gäller kärleken ...litar på dig !

Glad att jag tog mig hem hel utan benbrott...fy så halt det var idag ...hundarna tyckte det var skönt med tö ....lättare att "pulsa i snön" än trampa igenom på skaren ...

Ljusare är det med "omörkt" fast kl är 15.30
Härligt !

kram Anki med flock

52 Skrållann:

skriven

Hej!
Det gör mig så ont att se och läsa om gamla som blir behandlade på ett ovärdigt sätt. Kanske är därför jag själv drömmer om att kunna jobba med och för äldres bästa. Har just nu så många drömmar är det värsta och jag vet inte vilka jag ska satsa på och inom vilken bransch jag passar bäst?
Har jag bytt jobb eller får du någon känsla eller hint om vad jag kommer syssla med höst?

Kram:)

Svar: Jobba med människor är helt enkelt din grej.. kram
Esmaralda

53 Singel lady:

skriven

Hej Es

Är kärleken på väg..möts vi i år?

54 Jessica:

skriven

Es,
jag träffa en kille idag som jag tycker väldigt mycket om,
men ser du om han gillar mig på något sätt?
vad tycker han om mig?
jag tycker att det är väldigt lustigt för han är den typ av kille jag har velat ha hela mitt liv typ. Mörkhårig, lite äldre än mig, lång, musikalisk, rolig, snäll och har ett fint leende. Är det universum som har uppfyllt min önskan? Kommer jag och den här killen få ett förhållande ihop?
Kram :)

55 Alie:

skriven

Ja som det ser ut idag är det ju en mardröm att bli äldre, vem vill bli gammal?!! Det märkliga är att vi alla kommer att komma dit, men ändå blir äldrevården bara sämre och sämre, förskräckligt! Dålig mat, inga aktiviteter, får duscha sällan, ut i friska luften nästan aldrig, dom som arbetar med äldreomsorg har dålig utbildning, eller ingen alls (vilket borde vara jäkligt självklart att man ska ha) ingen bryr sig i regeringen, väldigt konstigt, eftersom den behövs.
Visst finns det vårdhem (ofta privata små) som gör ALLT för det äldre och man känner lycka varje gång det blir ett inslag på Tvn om detta.
Tänk om man kunde göra denna arbetsplats attraktiv och få upp lönerna, och ta in människor som verkligen tycker om att jobba med de äldre, så bra det hade blivit...

Es: Varför har dom inte hört av sig om tjänsten jag var på intervju på? Ska jag höra av mig till dom, eller är jag `för på`då?
Kram

Svar: Hör du av dig... bättre att veta än att bara gå och vänta !! Kram
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Jag tar emot allt nytt, bra, som kommer emot ;).
Men vad kan det vara?

Har kikat in på datingsidan några gånger, o tjolahopp, där var det två från förra årets "dejtande" som tog kontakt. Den ena som verkligen var på hugget vile så hjärtans gärna träffa mig, sade sig vara mycket kräsen o inte gå ut med många... Undrar jag om det stämmer? Han fick alltid jobb då dejten skulle gå av stapeln, hur ska man hinna vara tillsammans med någon då? O den andra undrade om vi äntligen skulle kunna få till en dejt? Svarade inte på den förfrågan ens, lite elakt av mig kanske, men jag tror ju inte att det finns någon för mig där, eller vad tror du Es? O att hålla på som jag gjorde då, det orkar jag inte md o tid finns ju inte heller... Kan bara hoppas att jag har tid o ork, o han med, när sen vårt möte sker. tänk vilekn osis om vi inte skulle orkases, eller ha tid :(... Nå det där tror jag ju inte ens på själv...
Kram Skorpan

57 Virrhönan:

skriven

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag slipper hamna på hemmet, att jag håller mej så pass frisk att jag kan bo hemma. Det är en skam att äldre människor inte får ha det bra sin sista tid i livet, nej mer granskning på äldreboenden behövs. Har själv jobbat på äldreboende men det fanns inte en chans att de gamla fick leva i misär, det var underhållning, utflykter ja allt möjligt o många lyckliga pensionärer.
Arbetet är slut för idag, en rolig dag! Jag undrar om den snygge dyker upp snart eller hör av sej på nåt vis. Ha en god kväll allihopa. Kram💕

Svar: Ja skillnaden mellan hemmen kan vara som dag och natt !! Om han som du tänker på hör av sig så bör det bli inom en vecka.. kram
Esmaralda

58 Tingeling :

skriven

Blir man gammal i min släkt har man hållit sig så frisk så man klarar sig själv. Hoppas jag (och min dotter) har det i generna! I min hemstad stod det i tidningen för en tid sedan att man infört wii på äldreboenden där dem kan "gympa". Tycker jag var bra. ☺

Kram!

Svar: Jättebra !! Kram
Esmaralda

59 <3:

skriven

Godkväll kära Esmeralda vad känner mitt ex Daniel W för mig ? Vi har umgåtts mycket sista två åren som vänner. Jag var för ung och barnslig när vi träffades för 11 år sedan. Han ville ha barn och familj och jag var så dum och var intresserad av pokerspelaare det kändes spännande då. Han är verkligen en looser. Känns som jag kan berätta allt för Daniel. Han är på Bahamas nu och har hört av sig varje dag sen han kom dit och ringt. Kändes lite pirrigt igen mellan oss en kväll för några veckor sedan. Tror han både vill och inte vill ha mig tillbaka som sin flickvän.
Ser du någon varning med honom på något sätt. Han kan vara lite bestämd ibland men vill alltid mitt bästa. Det känner jag i mitt hjärta. Vet att jag gjorde honom besviken när jag gjorde slut slut.
Kram
💗💗💗

Svar: Han har känslor för dig...det kan du vara säker på.. kram :)
Esmaralda

60 Boudica:

skriven

Du som har sagt att jag kommer leva länge, kanske dags att leta upp ett boende för mig! ;)
Näh man hör ju ständigt om boenden som är dåliga. Mer att man förvarar äldre.
Vetandes vad pappa tycker om dessa ställen, så blir det svårt den dag det kommer! Men det lär ju dröja ett bra tag till!

På boendet i närheten verkar det vara bra, har hänt att jag sett personal vandra runt med de äldre, även om det en gång bara var fram och tillbaka utanför!
fanns det inte någon serie på tv om ett boende som tänkte på de äldre?

Här fortsätter man med trötthet. Suck, när kommer jag ur detta!?
Dags för mer kaffe, inte för att det hjälper!

Enda jag minns från min dröm, eller kanske var det perioden mellan sömn.
Det var att jag godkände att alla tider på min väckarklocka skulle ändras.
Vill universom/högre jag/ängeln säga mig något?
Kan väl inte mena att jag ska ändra tiden på väckarklockan? ;)

KRAM!

61 ThereseC:

skriven

Hej Es!
När jag bor på hemmet när jag blir gammal vill jag ha fri WiFi så att jag kan hålla kontakt med mina vänner. Jag vill att det ska vara ett hem med terapidjur.
Såg att Wally, den där angorakaninen som är så känd, har blivit certifierad terapikanin.
Kram ThereseC

62 ThereseC:

skriven

Hej Es!
När jag bor på hemmet när jag blir gammal vill jag ha fri WiFi så att jag kan hålla kontakt med mina vänner. Jag vill att det ska vara ett hem med terapidjur.
Såg att Wally, den där angorakaninen som är så känd, har blivit certifierad terapikanin.
Kram ThereseC

Svar: Vad läckert med en terapikanin !!! Ja wifi vill jag också ha så jag kan kolla serier och filmer.. kram :)
Esmaralda

63 Tisa:

skriven

Jag har gjort något riktigt dumt, borde jag berätta?

Svar: Ja det känns så, eller hur ? Kram
Esmaralda

64 Elisa:

skriven

Hej!
Skulle vi passa som vänner?
Kram

65 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Det fasta jobbet du sett ser det ut att vara ett långt avstånd till? eller är det i närheten ?
Kram

66 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda!
Har sökt jobb igen! Får jag ett jobb i samma stad som jag bor i?
Kram

67 Diana:

skriven

Hej Es

kommer jag träffa kärleken i år?
hoppas på svar

Svar: Chansen finns absolut.. kram
Esmaralda

68 Mm:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag har en fråga om jobb innan dagens slut! Det är så att de ringt från en annan stad och vill att jag ska provjobbar egentlige. Så vill jag inte jobba i en annan stad och mest för att det blir så långa dagar för sonen på förskolan!
Är det min ända möjlighet? Skulle det bli bra eller dyker det upp något i min hemstad?
Kram

69 Diana:

skriven

Tack snälla för svaret Es♥

70 N:

skriven

Hej Esmaralda! Jag har faktiskt tänkt på en vän jag hade för några åt sedan! Vi har inte haft nära kontakt eller träffats på ett tag! Skulle hon vara intresserad utav att umgås med mig?
Kram

Svar: Ja hon skulle då inte vara motig alls.. men det känns ändå som om denna vänskap passerat bäst före datum.. kram
Esmaralda

71 HS:

skriven

Hej Es!

På ett sätt håller jag med men samtidigt måste jag protestera mot allt gnäll här på äldreboenden. Absolut finns det många äldreboenden där de gamla skulle behöva få mycket mer tid till promenader, olika aktiviteter som passar just den enskilda individen, festligare måltider osv. Samtidigt så är resurserna begränsade. På det äldreboende där jag arbetar så upplever vi i vårdteamet att arbetsbelastningen är hög och det är en ständig kamp att hinna med allt vi vill göra för våra gamla. Vi upplever överlag ändå att våra äldre har det ganska bra på vårt boende.

De flesta anhöriga är vettiga och trevliga, men några har helt orimliga krav och förväntningar på vad vi ska göra med deras äldre släkting - ofta projicerar de en massa existentiell ångest eller dåligt samvete (dålig relation tidigare?) genom att vilja att vi ska göra si eller så vilket vi ser att den gamla inte alls mår bra av. Just nu har vårt vårdteam jättejobbigt med en anhörig som är en mycket krävande och obehaglig person och vill styra med allt. Det gör det svårt för oss att ge en bra vård till den gamla och tar en massa tid och energi från oss - den tiden hade vi gärna lagt på de äldre istället.

De flesta gamla är rara och lättsamma - men några är våldsamma och hotfulla. Vissa äldre blir felplacerade av biståndshandläggaren och skulle behöva bo på ett boende för äldrepsykiatri istället. Vi har haft boende som stulit förskärare från köket och gömt den under kudden, försökt tända på lgh, eller med flit sparkat gravid personal i magen.

Så absolut är jag för bättre äldreboenden som du beskriver, men då måste vi börja betala mer skatt till det. Först då kan vi öka bemanningen och satsa på mer utbildning till personalen. Och vissa anhöriga borde tagga ner lite och se att personalen oftast gör så gott de kan utifrån de resurser som finns. Ja, jag skulle kunna skriva en roman om detta men jag stoppar här.

Kram

Svar: Det finns både bra och dåliga äldreboenden, naturligtvis, men borde vara en självklarhet att ALLA är bra.. och att de gamla får såväl fysisk som mental omvårdnad. Tragiskt för personal och övriga boende när en person hamnar fel och sådant bör rättas till snarast. När personalen inte hinner med aktiviteter/promenader etc.. bör man kunna ta in arbetslösa som hjälper till med sådant.... men då skriker facket att så får man inte göra... och det hela blir ett moment 22. Kram:)
Esmaralda

72 A.D:

skriven

Hej Ez. Jag kontaktar dig igen😊😉 du har alltid haft rätt i de andra frågor jag ställt dig😊 hemskt tacksam för alla svar. Nu skulle jag vilja veta. Tror du i framtiden jag fixar mina studier. Kommer jag snarast få ett jobb jag trivs med? Blir det något hus köp snarast tro du? Tack i förhand än en gång 😊

Svar: Studierna klarar du bäst om du inte väntar för länge. Ett husköp kommer men det dröjer nog lite.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: