Midsommartipsen....
1 liter jordgubbar i skivor
1/2 dl sirap (jag använde mörk, men ljus går lika bra)
125 gram smält smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 tsk vaniljsocker
Gör såhär;
Sätt ugnen på 150 grader.
Skölj, snoppa och skriva jordgubbarna. Lägg dessa i en smord pajform. (ca 25 cm i diameter)
Blanda samman alla torra ingredienserna. Smält smöret och blanda med sirap och grädde. Häll i smörblandningen i de torra ingredienserna. Blanda om ordentligt.
Häll smeten över jordgubbarna och bred ut så att allt täcks. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, i mitten av ugnen. Om du tycker att pajen börjar bli för mörk kan du låta pajen stå på nedersta falsen de sista 10 minuterna.
Servera med en kula vaniljglass eller en klick grädde
............................
Och så blir det en lite annorlunda rabarberpaj !!
Fyllning:
400 gram rabarber i bitar
½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg
Knäcktopp:
2 dl mjöl
4 dl farinsocker
200 g smält smör
Gör så här:
Blanda alla godsaker i fyllningen till en underbar gegga och lägg i botten på en smord form. Klart so far. Blanda alla andra godsaker och höll över fyllningen. Njut av åsynen och sedan in i ugnen i 45 min i 200 grader. Sluka pajen med glass, vanlijsås eller vispgrädde.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Och inte nog med det.. jag ska göra en semifreddo också....
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Gott med friska bär till.
Denna måste ni prova – krispig , chokladig och alldeles alldeles uderbar!
Ta fram den i god tid så att den hinner tina något – då är den godast.
----------------------------
Fördelen är att jag kan göra alltsammans NU o frysa in.....
Någon som har bra midsommartips att dela med sig ??
Kram & kärlek
skriven
Hej E!
Jag undrar om du ser något hus för mig och min familj närmaste tiden ? Vi är öppna för att bygga lika mycket som att köpa. Ser du något kring det ? Vi ska sälja lgh till hösten och hoppas på att få bra för den så vi har en kontantinsats. Snälla ser du något kring detta <3
Kram