Staken....

 
 
Ni som är komna lite till åren minns säker den här typen av juleljusstakar... och idag fick jag för mig att en sån måste jag bara ha !!
 
Tradera löste mitt problem i ett nafs !!
 
 
 
Vi hade en exakt likadan hemma när jag var barn och när jag var 6-7 år gammal så  tände jag ljusen i ljusstaken och sen gick jag  ut och lekte !
 
  Rätt som det är  blir det full rulle... fönster och dörrar öppnas.. vattenslangar dras fram.. folk skriker och  håller på.... rök väller ut ... och sen visade det sig att ljusstaken stod precis under ett köksskåp och  min lilla hjärna fattade ju inte att då skulle det börja brinna !!
 
Och exakt samma sak gjorde mitt mellanbarn när hon var i ungefär samma ålder...  och det började brinna i det nyrenoverade furuköket !!
 
Det är kanske ett vanligt fenomen  att ungar gör så ?
 
 
Nähä, nu ska jag fortsätta  titta på min serie.... ALIAS GRACE på Netflix... har du inte sett den så se... den är himla bra !!
 
Go kväll & kram
 
 
 
 
1 desp:

skriven

men es händer det att hon tas ifrån mig? MVH

2 Ellis:

skriven

Det är så lätt att man glömmer dessa ljus. Själv har jag vart med om att det nästan börjat brinna från spisen. Då blev jag väldigt rädd. Jag satt i ett annat rum och kände röken och hann precis fram innan det blev värre. Tydligen var en platta på som jag inte använt alls. (Tänkte att det måste spöka hos mig )

Undrar om du ser något kul som händer mig snart?
kram

3 Skorpan:

skriven

Stake, hmm, tänkte på något helt annat innan jag såg bilden ;D. Har inte tänt eld på nåt men nog förstört ett par av mammas dukar då jag lekt med ljusen. O då jag brände fingrarna då jag tände en tändsticka så blev det en paus i användningen av tändstickor några år.. Gissar att mamma bar nöjd ;). Elden fascinerar...
Kanske jag i vårt gemensamma hem har en kakelugn eller en öppen spis? Mysfaktor..
Kram Skorpan

Svar: Det var nog min tanke att somliga skulle tänka så ... ha ha ha :)
Esmaralda

4 Susan:

skriven

😂🚒🕯... nu har vi ljus här i vårt hus..🎶 Älskar att tända ljus men respekten för va dom kan ställa till med e stor.... undviker träljusstakar (för det mesta)

🕯🕯🕯

5 Fanny2:

skriven

Vilket trauma! När man är barn så är det mycket man inte förstår... När jag var 6 år åkte jag till mina föräldrars hemland. Där träffade jag en kusin som var jämnårig och vi lekte ofta med tändstickor under ett träbord med duk... I efterhand förundras man över att inget dåligt hände med tanke på allt farligt man gjorde.

Det finns mycket fint på Tradera om man vet vad man ska söka på och har tålamodet. :)

Tack för svar igår. Du har rätt i att jag behöver planera...

Den där serien spanade jag in tidigare idag. Nu vet jag vad jag ska kolla på nu när jag sett klart på min andra serie. :)

Kram

Svar: Härligt att ha en ny bra serie på gång.. nu betar jag av Stranger things !! kram
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Men Es :D..
Här finns många som trånar ;).. O väntar o längtar..
Kram Skorpan

7 Fanny2:

skriven

Nu är jag kanske lite av en nörd men vilken lustig tillfällighet. Har ju precis sett klart Stranger Things... Där ser man! :)

Kram

8 A:

skriven

Hej Es

Kommer det hända något bra snart?

9 F :

skriven



Hej esmeralda vad ser du mig arbeta med I framtiden

10 Queen:

skriven

Hur ser 2018 ut för mig

11 Erika.F:

skriven

Min mormor hade en sådan om jag inte minns alldeles fel nu. Tycker de är så fina där de står framme vid jul. För egen del tycker jag bäst om det som fanns förr, som med denna ljusstake. Det ny-moderna är inget jag vill har, sådant väljer jag bort. Liknar mest en grov ståltråd som blivit misshandlar i några konstiga vridningar och som sedan skall kallas ljusstake. :)

Vinkelevink! :)

12 Hmm:

skriven

Kommer mina syskon få barn ?

13 Maria S:

skriven

Oh my.. bäst att låsa in tändstickorna här hemma alltså.
:-)

Hur ser det ut 2018 med jobb/studier?
Kommer jag vidare.. känns som jag stått på samma ställe lite för länge nu.

14 G.H:

skriven

Hehe trodde också när jag såg rubriken att det skulle bli ett helt annat typ av inlägg.. Hujedamig hoppas verkligen inte det ör en vanlig grej för barn att tända eld på ett kök ,,, nog för att jag inte skulle ha något emot nya köksluckor 😝 ... vi har sådana där typiska omoderna amerikanska ekluckor ... men lägger nog hellre pengarna pånågot annat :)
Kram!

Svar: Ha ha ha,, ja det var du inte ensam om att tänka,... att inlägget skulle handla om något helt annat :) kram
Esmaralda

15 Tekla:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har börjat drömma om mitt ex var och varannan natt. Ofta så vill han börja med mig igen och ångrar sig. Varför drömmer jag detta? Jag tycker inte att jag tänker på honom dagtid. Saknar han mig (eller saknar jag honom?)

Kram

16 Oturs Madde:

skriven

Hej, jag undrar, hela mitt liv har jag på alla områden bara attraherat dåliga saker som kommer in i mitt liv, elr allt jag gör blir något dåligt av. Varför blir det så trots att jag hela tiden tror att något gott kommer att ske i mitt liv och hoppas på det bästa. Går det här att påverka i mitt liv så jag kan vända trenden elr? Jag är den mest positiva person som finns, så jag fattar inte varför det blir skräp av allt jag göra hela tiden och nu börjar jag bli trött på det här och vill se något gott i mitt liv. Hoppas du har någon tanke som kan ge mig lite vägledning:) allt gott!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: