När allt rasar.....

Ibland tar ork och energi slut  - man rasar ihop  och sitter där som en påse nötter och förmår  just ingenting.  

Det blev inte som man tänkt sig.

Det blev jobbigt, omöjligt  och tungt.

Livsglädjen ebbade ut, och ensam känner man sig också.

Pengarna räcker inte till, vännerna har flyktat och livet känns som en förbaskad börda som man inte orkar med men som ändå måste levas.. på ett eller annat sätt

 

VAD GÖR MAN DÅ ?

Man har alternativ även om man inte tror det.

Man kan ju ta livet av sig men det är ingenting som jag rekommenderar.

Vips är man tillbaka igen i ett liknande jordeliv och det blir  en upprepning av den  prövning  som man fegade ur.

Så lätt slipper man inte  undan.

Ett annat alternativ är att  grotta ner sig ännu mer i eländet och tycka att man är den ende i världen med slik otur och efter allt gott man gjort.. hur kunde karma löna en så illa ? Stackars stackars mej.

Inte heller offerfilten och tyck-synd- om -mig- själv varianten är särskilt  fruktbar.  Man drar bara ut på lidandet.

Fast en liten stund kan vara bra… att gosa ner sig i självömkan.. äta massa Marabou mjölkchoklad och Ferraribilar och klappa sig själv på huvudet.

Ibland måste man nå botten innan man kan börja kravla sig upp.

Och sen måste man resa sig… som fågel Fenix. Taaadaaaaaa !!

Gör man inte det – då sabbar man rejält för sig själv.

 

 

Nu är  det någon som säger att jamen jag har ingen familj och det är därför jag deppar ihop.. jag kan äta ihjälp mig på Ferraribilar och mögla under min offerfilt och det drabbar ingen  annan.

Men att det drabbar dig är illa nog.  

Väljer du den vägen så kan du lita på att din  framtida soulmate och kärlek kommer lägga benen på ryggen och fly så långt vägen räcker….. OM hen  över huvud taget lägger märke till dig.

Ert möte skjuts rejält på framtiden.

Och det vill du inte.

 

 

Jag menar inte att man måste älska livet, kvittra och sjunga som en annan Mary Poppins…   jag menar bara att man  ska aktivera sig en aning.  Även om det tar emot. Gå universum till mötes. Spotta i nävarna. 

Gå på den där bion. Laga det komplicerade receptet. Mata duvorna. Boka en resa. Gör en picknick. Ordna en fest. Lär dig knyppla. Vad som helst är bättre än ingenting alls !

 

 

Gör något som du VILL  göra…. eller något som tar emot minst att göra och   därmed knackar du karma på axeln och säger hallå hallå, jag är  fortfarande med i gamet !

Då har du klarat din prövning och rest dig.. även om benen är darriga.

Ur detta kommer gott… ibland väldigt mycket gott.

Pröva ska du få se !!

 

Kram & kärlek

 

 

 Tack snälla ni för att ni trycker på GILLA KNAPPEN 💓

 

 

1 Rebecca:

skriven

Åh jag vaknade precis ur en sån underbar dröm. Var utomlands på ett café. Träffade en engelsktalande man som skulle hjälpa mig hitta min väska som jag lyckats tappa bort innan jag skulle åka hem till Sverige. Det var kärlek vid första ögonkastet och innan vi skiljdes åt kysstes vi och jag undrade om vi någonsin skulle ses igen, men jag sa inte vad jag hette hahaden.
... var jätte besviken när jag vaknade och insåg att han inte finns på riktigt. Ja jag säger då det. 😛finns det någon betydelse av en sån dröm?

Svar: Ungefär så kommer du att känna när du möter din kärlek.. kram.. du kommer känna igen känslan :) kram
Esmaralda

2 Pia1:

skriven

Jodå, nog önskar jag att jag kunde hoppa av och bara skita i smärta och ignorans... Hur många gånger vill jag inte ge upp. Idag gör jag det jag inte törs eller vill, men det GÅR inte längre. Hur ska jag kunna ta hand om barn i det här skicket? Så jag åker ner till det stora sjukhuset, akut. De kanske inte tar emot... Kanske tycker jag är galen som inte åker till sjukhuset hemma en sjätte gång... Men här hemma varken vill eller kan de undersöka saken. Det tar emot som inget annat men om en timme går bussen till tåget, det är bara svälja stoltheten och göra det 😐

Svar: Ja, du måste ta de initiativen... gör allt du kan... det är du skyldig dig själv.. stort lycka till.. kram
Esmaralda

3 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda! Vad ska jag göra då jag inte kan åka iväg men inte heller stanna (på mitt jobb)?

Vad finns det då
för alternativ?

Kram

4 Sus:

skriven

Hej
Ladda om gunsen......
Får man göra många gånger i livet.....
Jag behöver energi injektion ....
Det är inte viljan som saknas😀
Love sus

5 Skorpan:

skriven

Ja så enkelt är det ju, men ändå så himla svårt.. Hjälp finns alltid att fås, om man vill ha professionell hjälp. Kompisar ställer gärna upp, åtminstone har mina gjort det. Tycker den där offerkoftan måste vara tung att bära, tänk så mycket den lastats med o det måste ju bli bara värre o värre att han på den eviga tider?! Ett tips jag läste om var att sätta en timme på att tycka synd om sig själv ena dagen o sen minska tiden dag för dag eller hur man nu vill göra. Inte alltid man vill vara människa, verkligen inte..

Det du sa Es om att soulmaten i värsta fall kan lägga benen på ryggen, betyder det då att man aldrig träffas o gäller det alla sorters ”ras” hos en människa t ex sorgen gör ju att man inte är så kontaktbar... Kanske. Om det är så, ja då har jag nog postponat mötet ännu längre in i framtiden?!

Nå då är det väl så o det gäller att fokusera på annat o det är jobbsökning. Hittade ett jobb igår som grannen ickså tyckte att skulle passa mig :). Det blir ett av dagens projekt, att skriva ansökan. Men nu en vända till gymmet, för att göra nåt smått, ens det.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

6 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Ja nog går det upp och ner hela livets cirkel. Ibland känner man sig lite identitefssvag/lös. Jag har kommit in på några distanskurser. Jag måste jobba samtidigt för att klara ekonomin, och det ska bli roligt att börja fullfölja det jag påbörjat. Men jag är rädd att hjärnan ska bli luddig igen, att jag inte ska förstå. Jag var smart en gång :) Samtidigt vill jag skriva, det är så mycket historier i skallen som vill ut :)
Det blir nog bra, bara jag inte ger upp.
Kan du se någon vägledande rekommendation för mig?
Tack för dina ord!
Kram

7 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Min dotter Neila är nu två månader och 9 dagar. Hon har börjat gnälla mycket när det är dags att äta (tar flaskan..) ibland vägrar hon den och ibland äter hon. inte varit så tidigare utan hänt denna vecka. Vet att du inte ställer diagnoser osv men så fort man ringer in känns det som att de bara råder en att göra det man redan försöker med. Jag blir ju orolig. Hon är pigg o glad annars men detta oroar mig. Ser eller känner du något särskilt kring detta?

Kram

Svar: Prata med sköterskan på BVC, kram :)
Esmaralda

8 Smulan..:

skriven

God morgon.
Väntar på besked om större lägenhet som vi anmält intresse för. Får vi den?
Eller bor vi kvar tills det blir dags för husköp

9 Tingeling:

skriven

Jag förstår känslan, när mitt ex lämnade mig var jag så himla chockad och ledsen (Jag tar det närmaste exempel som hänt i mitt liv, det finns fler då jag varit väldigt nere) min räddning var min familj och speciellt min farmor och mitt ex mamma. Men allra mest var det ju min dotter. Hon var 10 månader. Jag var TVUNGEN att leka, gå ut, handla, laga mat, osv. Och det hjälpte enormt. Det var ett av mina tuffaste år nånsin för det var mycket på en gång. Det var en rejäl prövning för precis allt gick emot mig då.

Men! Jag överlevde. och sakta men säkert blev det ljusare och ljusare. Och i dag mår jag bra. Det GÅR. Ett tips är att skriva som dagbok, det gjorde jag också. Fick ur mig allt genom att skriva och mina funderingar och hur jag skulle komma framåt och vad göra härnäst. Jag gör fortfarande sådana listor 😉 nu har jag gjort planering för hösten.

Så kul med diggiloo igår, min dotter hade nog tyckt det var roligt, hon får följa med nästa år 😉😊
Saknar min dotter enormt nu men i morgon kommer hon hem igen!

I dag blir det att tvätta!

Kram!

Svar: Ibland tror man knappt det, men man överlever. Kan man acceptera så kan man ta sig vidare.. och då börjar ett nytt liv... som kan bli hur bra som helst ! Dagbok är jättebra.. det brukar jag ordinera min kunder... inom "vanlig" terapi ! Vad kul med diggiloo.. kram :)
Esmaralda

10 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Här är känslorna i oordning men humöret är på topp. Bort med en medicin, höj en till det dubbla och minska en annan med hälften och gör alla ändringarna på en gång så blir livet jättekul!
Skojar bara. Jag är mest trött, illamående och skakig. Men det blir nog bra när det är klart 👍.

När jag läste meningen om att gå universum till mötes så råkade jag läsa "gå på Universeum". Det lät jättetrevligt tyckte jag. Har du varit där? Om du besöker Göteborg med barnbarnen så tycker jag att du ska ta med dem dit.

Jag var och klippte mig häromdagen. Det var väldigt dramatiskt. En av frisörskorna på salongen fick ett dödsbesked via telefon. Det var hennes mamma som hade tagit livet av sig. Hon bara skrek och skrek. Det var en rätt ung tjej. Tänk vad hemskt att förlora sin mamma när man är så ung och genom en så dramatisk dödsorsak dessutom.
Jag blev väldigt berörd och började nästan gråta själv.

En vän till mig har också förlorat en närstående till suicid de senaste dagarna. Det är jättesorgligt.

Idag ska jag på skrivträff och sedan ska jag ut och springa med min morbror. Kaninerna var väldigt engagerade när jag packade väskan. De var tvungna att inspektera så att allt blev rätt. De svirrade omkring mig, klev i och ur väskan och nosade på allt som stoppades i.

Kram ThereseC

Svar: Nej så hemskt att få beskedet på det sättet på jobb.. stackarna hårfrisörska ! MG gör som kaninerna... allt ska undersökas.. kram :)
Esmaralda

11 MuminM:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för det inlägget. Det har verkligen känts tufft för mig sista tiden. Ibland har det tagit emot att göra saker men jag vet vad du sagt, just detta. Och när jag kommer ut på de sakerna som känts mottiga innan så känner jag mig alltid lite gladare och tacksam efteråt.

Esmaralda,
Nu undrar jag verkligen hur det ser ut i kärlekslivet för mig nu framöver? Ser det fortsatt segt och kämpigt ut? Ser du något inom kärlek vara påväg mot mig inom det seriösa nu framöver?
Kram

Svar: Ja, även om man kanske får tvinga sig ut.. så gör det väldigt gott efteråt! Din kärlek kommer men det lär dröja ännu en tid.. kanske en flirt under tiden.. kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Mycket bra inlägg idag !
Känner igen mig ...och som tur är har jag pojkarna och djuren som får mig att gå vidare

Nu har myndigheten slagit knut på sig själv och gjort en höna av en fjäder..Miljötokan lämnar ärendet till byggnadsnämden och tar rejält betalt för sitt besök hon gjorde oanmält här i sin anmälan anför hon att miljöfarligt avfall låg på och runt en släpvagn utanför tomten...Hur man ska få bort skräp om man inte lägger det på en släpvagn är för mig ofattbart...sen hon var här är det borta och det har körts 2 lass till ...men sånt kan inte en sån där kontorsnissa förstå...bara att bita ihop och trolla med knäna...

Min "lön från att jag ska sitta som röstmottagare i förstidsröstningen vet var den går till...tillbaka till kommunen...

Karma ... ja det är inte meningen att jag skulle få en slant att göra ngt extra för...

Visst ska man resa sig och gå vidare när man blivit kapad längs knät...men att hitta pengar till resa tex är för mig en omöjlighet att hitta en kropp som tillåter utflykter eller andra på hitt är inte heller så enkelt med värk i hela kroppen ...så sorry tilltänkta soulmate...vi ses i ett annat liv...för jag har endast ork att ta mig upp och finnas till för mina barn och djur
och tur är väl det :-)

Haen faboles avslut på helgen <3

Kram Anki med flock

Svar: Att finna till för barn och djur är minsann inte fy skam ! Du är viktig och du gör gott... och det kommer faktiskt tider som är MYCKET bättre, dessutom.. kram :)
Esmaralda

13 Elisa:

skriven

Hej!
Känns lite som att jag hamnat där i svackan..
Ibland undrar jag om det är värt att vara här då jag inte riktigt verkar njuta av det.. jag tänker att det skulle bli bättre då jag åker hem och vilar upp mig och sen påbörjar nya projekt. Ser det ut att spela nån roll om jag skulle åka hem tidigare eller såsom det är planerat? Eller ser jag ut att kunna börja trivas bättre här?
Kram

Svar: Tänk igenom.. ändra fokus lite och ge det hela en chans till innan du åker hem.... kram :)
Esmaralda

14 Västerbottniskan:

skriven

Du har en väldigt fin förmåga att blanda dina råd med att "Det är okej att må dåligt" till "Försök med lite jävlar anamma" och allt däremellan. Om du förstår vad jag menar. För ibland tycker jag att tidningar och sociala medier svämmar över med sockersöta råd om yoga, meditation, gå ut i naturen, var tacksam för de små sakerna och annat klämkäckt. Det känns mer som ett slag i ansiktet på de som till exempel har cancer. I mitt eget fall är det svårt att bara strunta i att mina barn blir misshandlade, rånade, hotade och kanske kommer att knarka ihjäl sig. Det försvinner ju inte för att jag sätter mig på en stubbe och andas in skogens dofter.

Man BÖR försöka göra små trevliga saker i sitt eget liv, och uppskatta dem om än aldrig så lite, för att inte gå under helt, men det tar ju inte bort de händelser runtom oss som vi inte kan förändra. Och där tycker jag att du går mer på djupet och ger råd i en bred omfattning. Samt visar att man kan leva med acceptansen att saker och ting kan kännas ganska jävliga ibland.

Tack för en härlig blogg med en salig blandning ämnen. Och tack till alla i bloggfamiljen. Jag gillar att läsa era gästbloggar och inlägg. Somliga av er känns det nästan som om jag känner.

Svar: Tack ska du ha ! Livet suger ibland nåt alldeles hemskt.. somliga perioder är värre än andra...och tidvis gäller det att hålla ut... som regel kommer sedan bättre perioder och då får man lov att passa på att ladda lite energi.... kram :)
Esmaralda

15 Kulla:

skriven

WORDS!!
Har aldrig gillat den där ”offerkoftan”.. för vem gör den gott?!? Du har bara ett liv.. LEV DET!! Sen förstår även jag att visst finns det människor som behöver hjälp, både medicinskt och själavård.
Som du skriver.. ut och gör något för dig själv.. känn att DU vågar, för vad kan gå fel?!? Du vinner så mycket..
Jag börjar ett nytt arbete i okt, bokat charter i sep, hittade Shanti igår.. hon fick saltbad och har nu lagt henne under dörrmattan.. har hon liv?!? Harri bor i bh:n.. 💕💕.. hoppas han visar mig någon flirt💕.. kram

Svar: Vilken bra höst du planerat in..Shanti lever och är piggare nu efter saltbandet.. kram :)
Esmaralda

16 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda. Kloka ord. Kan du känna in varför det är så svårt och kämpigt för mig att uppnå min stora dröm? Jag har kämpat så i 5 år och snart är det försent. Försökt med alla tänkbara sätt jag bara kan komma på, men det bara inte lyckas. Varför? Varför kan det inte ske naturligt och lätt? Kram

17 Nävspottaren:

skriven

Amen sister. Så sant som det är sagt!!

Jag offerkoftade en hel del förr. Utan att veta om det. Jag upplever stor skillnad nu för tiden när jag dalar i livet. Problemen och ångestens storlek är densamma men mitt mentala fokus ett annat.

Antar att jag är mer snäll mot mig själv idag :)

Bär med en fråga idag! Om du ser något mysigt eller annorlunda för mig under kalla månaderna? Kram kram ✨

Svar: Ja och fortsätt vara mer snäll mot dig själv ! Något nytt och bra är på väg.. kram
Esmaralda

18 EPM :

skriven

Tack Es!

Detta var vad jag behövde höra, behövde skjuts- men det visste du😊
Lite orolig för terminsstarten snart, dels för att E är tillbaka då men mest mina barns skolstart. Förra året hade sonen det jobbigt, kommer det bli bättre i år? Även dottern är orolig, ny lärare i år.
Jag kan nämligen inte vara med....

Kramar

Svar: Ja, det visste jag :) Det ser ut som om skolstarten går bra... kram :)
Esmaralda

19 Sorg:

skriven

Hej,
Tack för din fina skrift idag.
Jag hade exakt de tankarna som framgår i början av din blogg innan jag skulle lägga mig igprkväll. Kändes väldigt tomt och är jag skulle vara obemärkt på jorden.
Läser bloggen idag , opps !!
Är det mig du talar till och ger råd😳
Tack kära Es. Det känns bättre nu❤️❤️❤️❤️🌹🌹🌹🌹

Svar: Kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God morgon...

I fredags bråka jag med L och han har fortfarande inte hört av sig... igår bråkade jag med pappa för han förstår sig inte på hur jag känner.. jag hade frågat mamma om vi kunde åka iväg till ett shoppingcenter. Hon hade inte tid med det men helt plötsligt hade hon tid att åka till min syster... jag blev så ledsen och grät så mycket. Pappa ringde upp på kvällen men han gjorde mig ledsen ändå. Jag vet om att mina föräldrar älskar oss lila mycket alla men ibland känner jag mig glömd...
Så idag mår jag inte jätte bra inombords tyvärr...

Inatt drömde jag om J igen.. vad vill han mig? Kommer vi ses inom det närmsta?

Nä nu ska jag städa och jobba...

Kram

Svar: I bland blir det fel.. men det är inte med avsikt och visst älskar de dig precis lika mycket.... du kommer möts J men det ser inte ut som om han är din stora kärlek... kram
Esmaralda

21 fina:

skriven

Hej, hur kunde jag misstolka honom så??? Han gav mixade signaler... eller är jag bara galen och inbillade mig allt?

22 M.M:

skriven

Hej Esmaralda.
När du ser att det lär dröja ännu en tid innan mim kärlek kommer in i mitt liv handlar det om en längre tid än ett år då för mig?
Kram

23 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser ut som att jag blir kvar på mitt nuvarande gamla jobb tiden ut som är sagt? Eller blir det nytt jobb eller en flytt innan dess?
Kram

24 Jennifer:

skriven

Hej Fina Esmaralda, tack för dagens inlägg som jag verkligen behövde höra/läsa.

Jag är nu i någon slags kris fast utomstående ställer sig oförstående och har svårt att förstå mina känslor och mitt mående. Redan att stiga upp från sängen kräver massor av mig, för att inte tala om att aktivera mig. Mår så otroligt dåligt och vill helst bara stanna i sängen och försvinna.

Jag är så olycklig med min livssituation att jag inte ser hur allt ska lösa sig och bli bättre. Jag kan varken stanna kvar på mitt nuvarande jobb för det håller på att knäcka mig, och inte heller kan jag åka iväg som jag ett tag hade tänkt. Vad kommer att ske?

25 EPM :

skriven

Hur blir det till slut för J, för exmaken och för mig?
Obs! Menar var för sig...😊 var inte orolig 😊

Kram

26 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det okej mellan mig och C henne... kommer hon var glad för jag märks hennes mående?

Ha det bra

27 M.M:

skriven

Hej Esmaralda.

Lär min kärlek dröja längre än ett år fram i tiden?
Kram

28 Skrållann:

skriven

Hej!
Klokt som vanligt. Det är så lätt att få på sig offerkoftan och det är ju inte direkt attraktivt. Jag kunde tycka synd om mig själv förr en hel del men tror jag blivit bättre. Däremot så möter jag dagligen en massa människor och man märker ganska snabbt vilka som gärna gör sig själva till offer, inte kul.
Idag blir en dag fylld av fotboll då båda barnen spelar match. Dessvärre blir det inte mycket gjort hemma men det struntar jag i, det får jag ta en annan dag;)
Läste mina gamla seanser häromdagen och det fyllde mig med en märklig energi. I samtliga av dom står det om min kapacitet och att jag kan mer än jag tror och det enda som begränsar mig är möjligen jag själv. Har läst det så många gånger men nu gav det mig en riktig boost och jag blev så glad. Känns som något lite större kommer hända men det kanske bara en härlig känsla jag har?! Ser du något spännande?

Kram❤️

29 fina:

skriven

Hej, hur kunde jag misstolka honom så??? Han gav mixade signaler... eller är jag bara galen och inbillade mig allt?

30 Helena Ir:

skriven

Du är så otroligt klok Esmaralda! Dina råd till hjälp till självhjälp är verkligen en hjälp..och har varit så för mig!
För jädrar vad jag har spottat i de där nävarna..och tufft har det varit..men dina ord om att det blir bättre..det blir t o m riktigt bra..det har också hjälpt till!
Jag har inte kunnat ändra alla runtomkring mig själv..och det är nog inte heller min uppgift att göra.
Det viktigaste är ändå att stå på rätt stadiga ben idag ..och det gör jag de flesta dagar. Ja,livet är så mycket roligare..så jag tänker att jag blir också en trevligare person att umgås med ..

Jag,,jag,,jag,,kan det säkert tyckas..men livet kan bli så mycket bättre..det är en kamp..för de flesta..när man varit ner i svarta hålet..så vill man inte ner igen!

Ha en skön söndag!

Kram :)

31 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Så sannt så sannt!
Det är väl många ( även jag ) som tar på sig "offerkoftan" eller "väntar-pånågot -ska-ske-koftan"


Man har varken energi eller ork eller ens lust att göra något..och då händer det ju inte så mycket under..
Men ibland måste man nog stanna upp o äta dom där Marabou plattorna o Ferrari bilarna ..men som du säger inte ska man ju bli kvar i träsket för länge.

Nej ,som du säger det gäller att kravla upp ärmarna och ta sej upp och ta det där lilla,lilla minimala steget framåt.För det är ju åt rätt riktning.

Inte lätt alla gånger men det är definitivt värt att prövas.
För det kan knappast bli värre.

Att göra något smått och belöna mig stort..det funkar bra för mig!

Soliga hälsningar
Solstjärnan 🌟












Svar: Ja, belöningar brukar funka... kram :)
Esmaralda

32 Tisa:

skriven

Jag och två vänner hade en vinkväll igår. Ena vännen åkte hem tidigare då hon hade ont i kroppen p.g.a. sjukdomar. Men jag är också rädd för att hon kände sig utanför. Alltså det är verkligen det sista jag vill. Men kände hon det så eller hade hon det trevligt?
Förövrigt Så glömde jag och min andra vän bort att sova i natt (eller ja, vid fyra märkte vi att tiden gått väldigt fort. Efter lite videos, klipp, vänd tioaaa och yatzi Så idag är en riktig slapp och sova-dag :)) Hoppas du får en fin dag!

Svar: Jag tror hon hade trevligt ! Och fortsätt slappa... karm :)
Esmaralda

33 Anki:

skriven

Tack Es <3
Du äger på pepp <3

34 Lotta:

skriven

Såklart man måste kämpa på även när det är tufft. Fast det är nog nödvändigt att vara nere en stund för att sedan komma igen :)

Undrar om sonen kommer hem helskinnad. Är på tuff resa.

Kram L

35 Temperamentsfull blondin:

skriven

De där ferraribilarna är ju så djävulskt goda! ;-)

Slut-snaskat efter några dagar dock. Det är underbart att gräma ner sig med mysbyxor, serier, gotte och flottigt hår men sedan är det back to business.

Njuter av livet just nu. Mycket kul med vänner inplanerat. Och kräftskiva igår! Shoppat alldeles för mycket också..

Men en fin karl känns långt bort. Något tips vart eller vad jag ska kika efter?

Kram och en pust livsglädjes sändning från mig ❤️

Svar: Fest & shopping.. härligt :) Titta dig villkorslöst omkring och rätt som det är så står han där, faktiskt.. kram
Esmaralda

36 Maria:

skriven

Älskar din blogg :) den har allt. kram

Svar: Tack snälla :)
Esmaralda

37 Mina:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att bli ett eller två gemensamma barn mellan dem? Ser det iallafall ut som att dem skaffar gemensamma barn?
Kram

38 Milla:

skriven

Offer är inte kul men ibland träffar man energitjuvar. Nu är jag anmäld till soc. Är det en falsk anklagelse? Är det en släkting till exmaken, typ faster, mamma. Känns olustigt. Får väl ta advokat el klarar jag ändå?

39 GSH:

skriven

Hej Es, ser du möjligtvis hur det kommer gå för mig på mitt seminarium på tisdag?


Kram

Svar: Känns som att det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

40 Smöla:

skriven

Karma karma! Vart är min karma?
Vad ska jag göra? Är helt fast..

Svar: Det lossnar... jag lovar.. kram
Esmaralda

41 EE:

skriven

Denna lunginflammation är det värsta jag upplevt. Nu verkar dessutom min man smittad, eller så är han hypokondrisk är faktiskt lite osäker. Badar i svett och ligger mest i sängen. Är uppe korta stunder för att ta medicin och kissa typ. Orkar knappt äta.

Kommer jag bli bättre?

Stundtals känns det som detta aldrig kommer gå över. Blir iaf inget jobb nästa vecka. Blir vila och åter vila.

Svar: Det går över och du blir helt frisk igen... krya på dig och ta hand om dej.. kram :)
Esmaralda

42 Michaela:

skriven

Kloka ord som vanligt! Och visst måste man resa sig och hänga av sig offerkoftan om man skall komma vidare. Jag blir rejält less på folk som gnäller år efter år om saker och ting. Morr!

Märklig dröm. Var i Finland hos släkten. Blev förkyld och läkarna sa att jag fått en hårböld i hjärnan. Haha! Vad fan är det för något! Sen vakna jag.

Kram och ha en skön söndag!

Svar: Ha ha ha... hårböld !! Tur du vaknade :) Kram
Esmaralda

43 Alie:

skriven

Ja vi har säkert alla varit där, känslan att ge upp oavsett vad det handlar om, man vill bara inte kravla sig ur det mörka håll man befinner sig, man orkar helt inte.
MEN, det gör man faktiskt... och när man kravlat en bit, och bestiger sin plan ( det är bra att ha en plan, gärna kortsiktig till en början) så blir man starkare, för varje gång, det är faktiskt så.
Jag vet vad jag pratar om, för jag har varit där nere i mitt mörka hål ( alla har olika mörka och djupa beroende hur ditt liv ser ut, skulle jag i alla fall vilja säga), och jag klättrar uppåt varje dag, ibland tappar jag fästet, men i det stora stiger jag och det är bara jag själv som bestämmer hur jag ska ha det, ingen annan.
Mitt motto är; Allting går, bara man vill tillräckligt mycket.
Kram ✨

44 <3:

skriven

Hej kära Es en vännina till mig vill para ihop mig med M
Inte alls min typ tror jag. Han ser lite töntig ut om man får säga så. Men verkar vara en hellylle kille. Inte som mitt ex G. Är det någon idé tror du att träffa honom?
Kram

Svar: Träffa du honom och känn av men gör det förutsättningslöst och döm inte på förhand.. kram :)
Esmaralda

45 Alina:

skriven

Tack för svar angående mina talismaner tidigare i veckan!

Idag tycker jag lite synd om mig själv. Har försökt bjuda in ett par vänner på middag och det är svårt att hitta ett datum som passar alla. Det som gör mig ledsen är att en av dem tar så lång tid på sig att svara om en viss dag passar. Det får mig att känna att hon inte vill komma. Är det så att det tar henne emot att umgås?

Svar: Nejdå, visst vill hon men det ligger lite i hennes personlighet att svara sent.. kram
Esmaralda

46 Dalkulla :

skriven

Jag har haft diverse motgångar i livet, en hel del faktiskt. Jag tillhör den skaran som till slut greppar mig själv i kragen och gör något åt situationen jag hamnade i. Inte lätt att vara motiverad att resa sig då livet fullständigt klubbat mig, men det går att komma upp på benen igen. Brukar tänka som så, det kan inte bli värre än vad det var just då, det är väl egentligen det som gjort att jag kommit tillbaka igen.

Ingen har väl heller påstått att livet är ett evigt åkande på en räkmacka genom livet, man måste har det nedåtgående i livet också, för att värdesätta och tar vara på allt det fina som trots livet kan ger till oss alla.

Med andra ord jag är envis som bara den, vilket säkert har hjälpt mig mer än en gång. Visst har jag undrat tusetals gånger varför jag drabbades så hårt av sjukdomar när jag gjorde slag i saken och bestämde mig för ett nytt liv här i Dalarna.

Någon nämnde att det kunde var luftombytet som gjorde att hela mitt imunförsvar slogs ut och det reellt. Undra ofta om det var så eller något annat som spelade in i hela den sjukdomsbilden. Det står väl skrivet i stjärnorna det. :)

Kram.

47 Skorpan:

skriven

Håller jag på att bli dement? Telefonen blev hemma, jag kokar, försöker, kaffe utan vatten... Snart glömmer jag väl mig själv... Hoppas nån hittar mig ;).
Kram Skorpan

Svar: Du har det mentalt stressigt och det tror jag är anledningen.. kram
Esmaralda

48 Evig:

skriven

Godmiddag,
tack för en mycket bra blogg idag. Läste den i morse innan jag läste det andra och den gav kraft. Det kunde varit värre, mycket värre och jag tänker att det är Harri, Shanti och alla skyddsänglar som har haft ett finger med i spelet i en situation där allt långt ifrån har gått rätt till. Nu hoppas jag bara att det är slut och att det inte kommer mer kring detta. Hade precis börjat ta mig upp igen och nu har jag dalat igen. Vill inte tappa mer värdefull tid. Periodvis är jag så trött, detta och oron för framtiden suger så mycket energi. Läser och tänker på vad du skrev i din seans, försöker hämta kraft och tänka positivt, men måste erkänna att det här tagit mig hårt.
Kram från Evig

Svar: Det har tagit det hårt men nu reser du dig... och du blir starkt, tuff och aktiv... som den underbara tjej du är,... kram
Esmaralda

49 Eve:

skriven

Hej Esmaralda! Borde jag satsa på musiken som hobby först? Ser du om det kommer bli bra då?

Äntligen har jag fått jobb och då kan jag beställa en spådom fån dig!! Ha en härlig söndag!
Mvh eve

50 Anna E:

skriven

Har han en störning av något slag den unga killen? Älskar mig säger han, sedan älskar inte, vad stämmer? Min gamla kille va vill han med mig, är det bara en grej eller mer? Är väldigt stressande med allt detta. Svårt att hitta nytt också... Blir till en väldig stress...

51 Lydia💕:

skriven

Väldigt bra skrivet idag jag har nog hamnat i det hålet igen tror jag ska försöka kravla mig upp igen och jag försöker allt vad jag kan och sen så fort jag får ett sms ifrån någon kille så tror jag han är det och det måste jag också sluta med men som sagt man hoppas och tror hela tiden att nu nu så kommer lyckan
Måste börja med någon aktivitet igen men kommer inte på något just nu har fullt upp med min dotters flytt och få ihop hjälp med hunden ge mig ett bra råd vad jag ska börja på det skulle uppskattas
Skulle kunna börja på det andra jobbet igen där jag ger så mycket av mig själv och då kanske jag inte orkar ge något till mig själv på min fritid
Lydia💕

52 AnnaK:

skriven

Tack för svar igår! Kul att talismanen funkar än.....har ju kommit två nya kullar efter min så den har ju lite tid på nacken 😊 Ska se till att ha henne på lite oftare!

Kram 🤗

53 B:

skriven

God morgon bloggen 🙂 kommer han att höra av sig där borta? Kram 🤗🍀

54 Mg:

skriven

Hej!
Jag var ute på en känd krog i sthlm i helgen..
Fick blickar från en av vakterna och några killar..
Va tyckte dem?
Kram

Svar: De gillade vad de såg.. kram
Esmaralda

55 Cara:

skriven

Ja, jag har verkligen jobbat intensivt med detta i sommar! Särskilt de sista veckorna av semestern. Har läst två böcker till stöd:

- "The healing self. Supercharge your immune system and stay well for life"

- "Hitta din övernaturliga kraft. Hur vanliga människor lyckas med det ovanliga."

Kan verkligen rekommendera den andra, skriven av Joe Dispenza. Ligger helt i linje med idéerna om attraktionslagen (som Agnes jobbar med nu:)) men vilar samtidigt på forskning om den nya biologin och kvantfysik. (Det är väl det som Susanne Amalia brukar jobba med:))

Så nu är jag helt frisk, glad och lycklig (jobbar på det:))!

Kramar till alla i bloggfamiljen!

56 Jaget:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det som att kärleken kommer före en eventuell flytt?
Kram

57 55:

skriven

Bra inlägg. Ser du om min livsvän kommer snart. Det hör året

58 55:

skriven

Bra inlägg. Ser du om min livsvän kommer snart. Det hör året

59 Analiss:

skriven

Hej Es

Två önskningar har gått i uppfyllelse för mig i år,men de kom inte gratis jag har fått kämpa för de länge.
Ser du om de blir fler önskningar som går i uppfyllese för mig i år?
kram

Svar: Ja chansen finns.. kram
Esmaralda

60 AnneHemma:

skriven

Förutom att den var en förbaskat bra text, så blev jag alldeles våldsamt sugen på röda Ferraribilar. Det och kexchoklad utgjorde en näringsriktig och sund lunch nu när jag är gravid ;) och inte ens kunde tänka på mat utan att klökas.
Tack för alla dina blogginlägg, jag älskar att läsa dem.
Å att se bilder på MG❤️.
Ibland undrar jag om du till fullo förstår hur mycket du betyder för så många.

Kram!!

Svar: Jag är så glad att jag kan vara till glädje för många här på bloggen... det känns verkligen som en blessing.. och Ferraribilar är himla gott.. kram :)
Esmaralda

61 Cara:

skriven

Ps. Vad händer om man trycker på gilla-knappen? Vem får informationen om att man har gillat? Jag frågar eftersom jag inte vill att mina "vänner" på Facebook och Instagram ska veta att jag följer denna sidan...

Svar: Ingen ser ditt namn... du behöver inte skriva ditt namn någonstans.. kram
Esmaralda

62 Skorpan:

skriven

Nåja, nu finns det åtminstone en kryss att se framemot och i bästa fall två, där jag åker ensam, men det beror ju på omständigheterna förstås ;).
Kram Skorpan

63 Catarina:

skriven

Så känns det för mig nu i livet. Jag ser ingen utväg ur alla hinder på vägen o all ensamhet. Kan du se nån lösning? Nåt ljus i tunneln? Skulle bli dig evigt tacksam för svar 💖🙏 varm kram ❤️

64 Skogsälvan:

skriven

Hej! Väl skrivet 👍👍 Offerkoftan är så frestande mysig ibland.. Nu har jag strosat i skogen och städat. Det är i sådana här lägen jag saknar hund.. Alternativt en härlig man som kan hoppa in när vännerna/framtida hunden inte har möjlighet.. 😉 Skriver med en man på bokstaven j nu som känns mysig. Förnimmar ett stort lugn runt honom.. Det gillar jag. Vad tror Es. Kan det finnas chans till en bra träff där? Kram.

65 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

66 N:

skriven

Hej Esmaralda
Jag går ständigt med denna klump i magen, hittar inte ut. Vill så gärna ha en partner. Förstår inte varför det blivit såhär för mig.

Ser jag ut att vara själv länge till?
Kram

Svar: Ett tag till men kärleken kommer.. helt säkert.. kram
Esmaralda

67 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar en sak som jag har idolen är Magnus Carlsson och om kommer jag träffa honom mer i framtiden? Hat sett hans konsert fåtal gånger förut... har alltid önskat att få mer kontakt med honom.

Finns det chansen?

Ha det bra

68 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Tur att jag inte blivit dement. Finns väl lite tendenser till det i släktet så.. Antar att den mentala stressen ger med sig inom sinom tid!? Fyllde i arbetstimmar men dock bara för den ena föreningen o då har jag ju liksom sökt bidrag då.. Gissar att jag får göra allt från början, suck o stön. Väntar faktiskt på den dagen jag klarar mig på den lön jag får från mitt jobb!! O inte behöver fylla i timmar hit o dit o förklaringar på vad jag gjort... Men det lär väl vänta på sig, det nya jobbet ;). O det kommer ju, det litar jag på.
Kram Skorpan

69 N.S:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om det kommer att bli en flytt innan jag möter en kärlek?
Kram

70 Mimia:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt i år?? Håller tummar och tår för att få lägenhet snart.


Kram

Svar: Ja det bör inte dröja så väldigt länge innan lägenheten kommer... kram
Esmaralda

71 Vv<3:

skriven

Es,älskar A mig ..kommer han komma till mig när han ser mig i hemlandet?

Kram ❤

72 Susanne Amalia :

skriven

God eftermiddag...
Fnurran på tråden utträdd så skönt..

Först måste jag svara på handskakningen..
Det är sådanahär beslut som får folk att rösta på SD.. Hur blinda är de som styr eller hur penningriga är de.. Varför är det inte populärt med sunt förnuft?? Denna dom är helt galen och troligen fick SD några % till av Sveriges röster.. Omvänd psykologi.. Om man kritiserar vården säger politikerna att man spelar SD i händerna.. Därför får man inte kritisera vården.. Men faktum kvarstår jag fick njurbäckeninflamation och var 4h från döden på grund av felkombinerad medicin. Specialistvård får inte vårdcentralen ge remiss till.. För det kostar för mycket..
Tycker att resultatet av försöken av behandlingen lyser.


Så till dagens. . När allt rasar
Då säger våra vägledare att man ska ta en annan väg..
Lyssna fundera och var rationell.
Ta hjälp i dina funderingar.. Ha ett bollplank..
Jag har min son Cornelis.. Han är vis.. Klok och djup.. Medial och kan se mer än alla jag känner en munk vise man orakel.. Han kommenterar det hela med två tre ord och vips har jag en hel pusselbit.. Meditera ta hjälp av änglarna de visar en ny väg.. Stäng den gamla dörren och ge plats för en ny upplevelse.. Så ser jag på det hela..

Ge dig själv syre att andas kärlek till dina gener och tyck att du är bra du duger och vips är man en bit på väg.. Stå up inför dig själv sträck på dig dina åsikter är inte så dumma.. Och framför alt hitta inte på dina åsikter om andra.. Typ han/hon tycker säkert..han/hon vill nog
Min mamma har gått för sig själv hela hennes liv för att han/hon nog har en åsikt och då kan man inte störa.. Eller gå emot.. Alla andra och gräset är grönare på andra sidan staketet och här sitter jag i mitt armod.. Livsfarligt förgöra de och hämmande.. Anser jag..
Nu önskar jag alla en fin kväll.. 💕 EllaBella hälsar till MG (som förstår) att alla hemlagade köttbullar nu är slut.. De fick alla plats i magen.. Hon fick trycka in de sista men skam den som ger sig.. Hon skulle bara titta lite närmare och Bunken bara råkade ramla över kanten och då fick hon städa.. Hjälpa till måste man ju..
Kramisar till Es och MG Susanne Amalia


Svar: Ja världen är bra tossig !! MG håller med att det är väldigt viktigt att hjälpa till med städningen och goda köttbullar ska inte ligga och skräpa ! Fortsätt nu krya på dig... jag sänder healing.. kram :)
Esmaralda

73 Undran:

skriven

Hej!

Kommer det att hända något positivt till vintern något som får mig att må bra och trivas bättre med livet?

Kram


Svar: Ja helt klart.. något bra sker.. kram
Esmaralda

74 Liljan:

skriven

Hej Es

Vem skall jag hålla utkik efter i kärlek?
kram

75 Mari:

skriven

Hej

Har världns underbaraste sambo, så glad att vi fann varandra.
Vi har varit ihop i snart 6 år och bor ihop. Men varken gifta eller förlovade ännu.
Känner han som jag att det är rätt och det ska vara vi för alltid. Klart man har tvivel och ändå inte, man kan ju aldrig vara 100% säker på den andre.
Vill att vi ska förlova oss och hoppas han känner som jsg att tiden är rätt för nästa steg?

Kram o tack ❤️

76 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

77 Emmelie - mamma till två och sjuksköterska.:

skriven

Jag har två underbara barn men drömmer om ett sista gemensamma barn med min nya sambo. Kommer jag få en liten till i framtiden?

78 varför?:

skriven

hej esmeralda!
Hur bär du dig åt när du spår? Ser du bilder eller är det bara en känsla. Tror du att alla människor har förmågan eller bara vissa utvalda som har fått gåvan? Är det nåt jag kan lära mig tror du?
Eller skulle jag egentligen vilja kunna detta? Vet inte. Nu blev det för mycke svammel. Förrästen vem är Josef


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: