De onda ska lida....

Goda människor ska få allt som universum i olika skepnader kan erbjuda och onda människor ska få ingenting alls.

De ska lida. 

Så tycker man allmänt och det ligger en viss rättvisa i detta, självklart.

Risken är bara att om de onda bara får ont så  veknar aldrig deras hjärtan och  det blir svårare för dem att komma till insikt.

// Sånt här mumbojumbo .. tål jag inte//
 

Alla kan dock inte förändras. 

Somliga är som de är och kommer vara sig lika oavsett tidens tand. 

De som  får skåda ljuset och tar ansvar för sina elakheter och ber om ursäkt… de bör ju få en andra chans.

Men omigen finns det de som  skapar elände.. ber om ursäkt och börjar om med sina elakheter på nytt och människorna runt dem har ursäktat dem 22 gånger.  Då måste man sätta stopp.

Energislukare kan man inte ha i sitt liv.

 

 

En god människa önskar aldrig elände åt någon annan, säger somliga och bullshit säger jag.

Ingen enda människa är så in i bänkens god att  de fortsätter önska gott åt någon som spottar  dem i ansiktet gång efter annan.

Jag tänker på  en tjej i skolan en gång i tiden.

Hon var mobbad, sparkad, slagen och hånad. Varenda dag. Skoldag ut och skoldag in.  I  7 år.

Och i täten för mobbningen stod Kicki. Hon  hade utstuderat elakt sinne och behärskade mobbningskonstens såväl fysiska som  mentala former. 

Jag träffade den mobbade tjejen 20 år senare och när vi pratade om gamla tider sa hon uppriktigt och spontant att hon hoppas det gått åt helvete i livet för Kicki.

Det får man förstå.

 

 

Människor som dödar och våldtar, som förgriper sig på barn… ska de förlåtas ? 

 

Allt handlar om offren och deras anhöriga… och  om de känner att de mår bättre av en ursäkt,, i något som faktiskt inte KAN ursäktas fullt ut… så är det ju  en vinst för den drabbade.

Det är så PK  att vara förlåtande.  Bra, trygga och kloka människor, de kan förlåta minsann.  

Det är fint att vara en ” stor människa” och bjussa på förlåtelse

 

Och de som inte kan förlåta.. som inte vill förlåta… är de  också  onda kanske  ? I grund och botten?

Nej det är dom inte.

Jag tror att man kan göra någon så pass illa att man aldrig kan bli förlåten.  Och man måste inte förlåta för att kunna läka själv.  Det är en myt.

Det måste inte vara så att man går &  ältar och aldrig kommer vidare om man inte kan  ta emot en förlåtelse. 

Man går vidare i alla fall som regel  för det är bearbetning det handlar om och inte ursäkter. Och   när man ibland tänker på det man drabbats av så  kan man sträcka på  sig och väsa att  i helvete att du får min förlåtselse. Aldrig i livet.

Och det är okey

Det är normalt och ingenting konstigt.

Ordet förlåt ska inte bli en enkel utväg för att upprepa dumheter.

 

 

Personligen har jag inga problem att förlåta.  Men det beror mest på att jag inte varit så illa utsatt som somliga varit.   Då är det lätt att vara  både klok och förlåtande.

Jaha, det här var lite onsdagstankar !!

I dag ska Mannabonne Glenn gå och få pedikyr… och jag tror att jag kryper ner i spabadet när kvällen kommer…  !

Kram & kärlek

1 H:

skriven

Hej Es
Kommer december bli en svår månad för mig?

Min Harri hänger i bilen sedan sommaren. Nu fryser han nog. Har han gjort sitt och vad gör jag med honom?

Ha en fin dag kram

Svar: Låt du Harri hänga kvar ett tag till.. han är inte helt färdig än.. det finns fortfarande kraft i honom.. kram :)
Esmaralda

2 AnnaK:

skriven

Tyvärr önskar jag inget gott över brorsbarnens mamma! Har snuddat vid tanken att hon gärna får dö fast men försöker att inte tänka så! Hon är inte riktigt hundra och kommer aldrig ändras. Tror barnen far illa där och vi har inte fått träffa dem på jättelänge och det är inget fel på oss. Vi är normala snälla människor. Personlighetsstörning deluxe där!!

En liten fråga också.... Har jag rätt i att det blir rätt snart och kommer det vara uppskattat?

Kram 😊

Svar: Ja, du verkar ha helt rätt i din känsla.. det blir uppskattat.. kram
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tror jag börjar bli intresserad av L när jag tänker att vi inte hörts av på 1 dag. Är utbjuden på dejt i helgen men känner att det är L jag helst vill träffa. Inte dejta flera.
Är han fortfarande intresserad av mig ? Vet inte alls hur hans tankar går ?
Ska jag låta honom ta kontakt och se om planerna med Stockholm blir av eller om det var löst prat. Förstår han att jag vill träffa honom igen och menar det.
Kram
💗💗💗

4 Helena Ir:

skriven

Jag tycker det är skönt med din åsikt om att förlåta..tidigare har det känts nästan som ett krav att förlåta för att kunna gå vidare. Somligt eller somliga förtjänar det inte..

Jag känner mig inte bekväm i samtalen jag går på..inte det att blotta sig..men jag gillar inte sättet det görs på..känns inte helt professionellt..försöker väl stå ut..Jag blir dock osäker..Kan det ta en annan vändning? Vad känner jag själv in i igen..konstig känsla..inte mina känslor..

-8 grader..tar bussen idag till gymmet..

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Du ska tala om att du inte känner dig bekväm i samtalen.... kram
Esmaralda

5 Jossan:

skriven

God morgon!

Klart man har önskat att de som sårat och ”skadat” mig ska få igen. Men samtidigt vill jag inte att det ska hända. Jag ville ju att J skulle känna hur jag kände der när han gjorde som han gjorde. Idag vill jag ju inte det. Tror dock han fått känna på det tuffa..

Igår pratade jag med mamma och började typ gråta.. Jag kan liksom inte förstå att jag och min ena syster ska behöva ha sånt velvete med kärlek. Nu är det dock 5/6 år sen hon träffa sin soulmate. Han är perfekt för henne. Jag hoppas jag slipper va 30 innan jag träffar den jag ska leva med.. kan inte förstå varför inte jag ska kunna länna min lycklig? Som andra.. Jag hade önskar att jag och J var de rätte redan som 18 åringar. Men det föll inte på min lott... meningen att vara ensam och träffa de som inte älskar mig som jag älskar dom.

Sen min andra syster har problem med allt med jobb... ja det ligger kanske en förbannelse över min familj...

Jag hoppas iallafall att innan jag fyller 30 har jag träffat den rätte, klar med utbildningen, gift och ha barn. Bara 3 år.. vem vet.. kanske händer 🤷🏼‍♀️

Kram

6 Agnes:

skriven

"Lär dig livets svåra gåta-älska, glömma o förlåta"

Bland de värsta slogans om trams jag känner till..no way, säger jag. Så fan heller att jag vare sig kommer älska, glömma o förlåta.

Nu är jag ingen queen of love, lixom. Är väldigt restriktiv med att påstå att jag älskar ngn...för att kunna det, så måste man ju veta vad det är...och för mig har kärlek varit sex, helt enkelt.Nog harvat om det.

Att glömma o förlåta...nupp...har ngn varit ett hår av hin, så ska personen ignoreras...inte förlåtas.

Som jag sa till min moder när jag var förbi o tände ett ljus på hennes grav för första gången efter hennes begravning som var för 5 år sedan..."Du får ett ljus för att jag är snäll, men du är fortfarande en elak jävel!"

Och visst kan man hoppas att vissa människor får vad de förtjänar. Som nu sonens exsambo som manipulerat o skrämt barnen så de i de samtal som ska ligga som grund för stämningen i tingsrätten, fått speciellt den yngsta flickan att säga att hon hatar sin far,(han är boendeförälder)hon vill bo växelvis hos sin mor o hon tycker det bästa är att krama sin mamma. Jag, som farmor, får henne att gråta, och detta har skett när jag varit på jobbet?

Äldsta flickan har vissa problem med att sära ut begreppen, men även där så är det dåliga saker om pappa som nämns, o att mamma är bra.

Kvinnor som använder sina barn som verktyg för att få pengar, har jag inte mycket till övers för. Vilket är den springande punkten i denna soppa...mamman behöver pengar o vill inte betala underhåll, vilket hon slipper om barnen bor växelvis hos föräldrarna. Så barnens uppgift är att se till att deras mamma kan betala värmen så att hon, enligt den yngsta flickan, inte fryser o blir sjuk!?

Att jag har fått känslan av att modern inte kommer att bli så gammal, är ju inte så uppmuntrande...och på sätt o vis hoppas jag att jag har fel.

Men att min son mår otroligt dåligt o känner sig maktlös inför samhället, som gång på gång ursäktar denna kvinna med att hon är kvinna...det gör att jag aldrig skulle kunna förlåta henne för vad hon utsätter, och har gjort i 10 års tid, min son, och även mina barnbarn för.

Jag går på min magkänsla, o är rätt säker på att min son kommer att bli lyssnad på och att barnen får hjälp till terapi för att kunna bearbeta det deras mor utsatt dem för ändå sedan de föddes fram till nu.

Och visst hoppas jag att modern målar in sig i ett hörn o att alla lögner hon spridit kommer tillbaka till henne som en bumerang.Som en spya i motvind, typ.

Kram!

Svar: Kastad skit kommer tillbaka.. för eller senare blåser det motvind och din son kommer få rätt... men det kan ta sin tid och mer skit kan bli kastad innan dess... tyvärr... men det kommer en dag när barnen står nära sin pappa. Skönt att du kan finnas där som ett stöd för honom. Kram
Esmaralda

7 Jennifer:

skriven

Hej och godmorgon fina Esmaralda! Jag håller med dig, vissa saker går inte att förlåta. Jag blev mobbad i skolan, visserligen ”bara” psykiskt men det var illa nog. Dendär känslan att vara ”fel” och inte duga, dyker ännu upp idag i mitt liv nu och då.

Fina Esmaralda, på fredag är deadline för att ansöka om ekonomiskt stöd för olika kulturprojekt från en kulturfond.

Jag vill väldigt gärna ansöka om stöd för att skriva min reportagebok, men den ska utgå från Saudiarabien, Jemen eller Libyen/Mauretanien och handla om människoöden/olika livsberättelser. Så nu undrar jag här hur jag ska komma iväg dit, om jag nu skulle bli beviljad något stöd.

Känns det som rätt i tiden för detta nu eller bör jag vänta några år? Har jag någon chans månntro att få något bidrag? Det är många som söker, men det finns också väldigt mycket pengar i fonden.

Kram

Svar: Du har chans till stöd.. kanske det inte blir så mycket men något.. chansen är runt 60 %.. kram :)
Esmaralda

8 Lotta:

skriven

Jo, det är väl så man tycker att de onda ska lida, men ju äldre man blir upptäcker jag att det inte alltid blir så. Jag har aldrig haft svårt att säga förlåt. Någon genomsnäll människa är jag inte heller.

Nu närmar sig julen. Undrar om jag kommer få vara med ”pappans” släkt och fira någon mer gång och om det går bra för sonen på skidresan.

Ha en härlig dag
L

Svar: Känns som om du behöver bygga upp dina egna traditioner... och ja, det ser ut att gå fint för sonen på resan.. kram
Esmaralda

9 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
En nyfiken undran, för länge sedan frågade jag när jag skulle bli gravid och även om det var svårt att säga så sa du slutet eller början på ett nytt år. När Lavena gav oss en gratis fråga för länge sedan fick jag veta under sommar månaderna skulle jag bli gravid. Nu ställde jag inte frågan om NÄR jag skulle bli gravid utan HUR lång tid det var kvar, men fick ändå veta svaret. Det jag undrar är vilket jag ska ta till mig? Handlar hennes spådom om syskonet som kommer lite senare? Blev lite förvirrad. Vet ju att jag blir gravid men är ändå nyfiken. Hoppas på svar! Tusen tack i förhand! Kramar Kiara och pussa MG från mig och hoppas det går bra med pedikyren. 💖

Svar: Om Lavena läser detta så är det bäst om hon själv svarar.. kram :)
Esmaralda

10 EPM :

skriven

Så sant Es!
Att be om ursäkt är svårt om man inser att man gjort fel, det som skrämmer mig och frustrerar mig är just de som inte anser sig ha gjort fel. J är en sådan, därför jag stört mig så nu efteråt...
Finns bara Karma att förlita sig på i detta fallet.

Jag upplever att min mor tillskriver mina barn saker som beror på annat men hon vrider det till att komma att handla om skilsmässan. Har jag rätt här eller är det jag som inte ser min dotter?

Kram

Svar: Just i detta ser nog din mor lite som hon vill se.. kram
Esmaralda

11 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon.
Ibland förlåter man av slentrian, tror jag. Någon ber om ursäkt och man godtar den för att man borde, inte för att man vill. En del har svårt att bara säga ordet. När jag träffade min man trodde han att det räckte att säga 'det var inte meningen'. Vår son har lärt honom att ordet 'förlåt' kan vara ganska lätt att säga. Då och då. Just nu är jag orolig och har dåligt samvete för jämnan och det gör mig till en inte så trevlig person alla gånger. Det är svårare att förlåta sig själv. Du skrev i svaret igår att det kommer att lösa sig för mig. Det var skönt att läsa. Jag tror att oro och inre stress annars kan skjuta fram lösningen.
Ha en fin dag!

12 EE:

skriven

Kan ha svårt ibland att förlåta, är stundtals långsint. Men till sist brukar jag ändå alltid förlåta, tar bara lite tid.

Har kommit på vad som stör mig ang H och S. Det är inte det att dom pratar utan att han och hon ger varandra en uppmärksamhet som jag saknar. En uppmärksamhet som jag kanske lite behöver, skulle jag önska hade jag fått samma som H ger till S fast från Jesper.

Jesper har ju lyckats att fånga mitt intresse och kanske lite mitt hjärta. Blir glad av honom. Tänker mycket och saknar. Längtar efter att ses. Tänker han på mig med?

Onsdag... veckorna går så fort.
Hoppas få svar snart om ev träffa Jesper på fredag.

13 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Nu har det blivit kallt och jag var i Sälen för några dagar sedan och där var det superkallt..
Fryser för att jag är sjuk. Och inte blev det bättre av kylan.. Ska gå till läkare men drar lite på det.. Men i dag ska jag ta itu med det hela.. 💕 nu har jag hostat och harkla letat efter min röst i flera veckor.. Så nu får läkaren trolla lite..
För att kommentera bloggen så nej jag kan inte förlåta min mamma och inte heller min gamla lärare.. Fy usch.. Och inte mitt ex inte heller en väninna som visa sig vara hin håle själv..

Dessa fyra är mycket sjuka i själen och jag har lärt mig läxan.. Så fort jag ser denna galna blick.. Så springer jag för livet.. The evel eye ser jag på långt håll nu och passar mig nogsamt..

Har gått givande kurs så jag skriver teoretiskt prov och gör praktiskt slutprov innan jul.. friskvårdsmassör.. Vilken fantastisk kurs.. Någon som vill ha massage?? Som bor runt Stockholm.. Jag har 50h praktik.. 0765999443.. . [email protected] skriv en rad... 150kr kostar det för 1h..Har fått jobb efter avlagt prov av instruktören för kursen och då kostar det 900kr men det är inte jag som Sätter priset utan hotellet.. Tar med mig massagebänk dit jag far.. Så hör av er om ni är intresserad..

Så kanske våra vägar sammanstrålar.

Julen är hänt och lussebullar ska bakas i dag.. Jag gör kräm bullar med saffran i smeten.. Gudomligt goda..

Husetvi Sälen som jag ville köpa, såldes och tji fick jag.. Men skam den som ger sig...

Snart blir det Åre och VM.. Tiden går fort och kundalini yoga ska jag gå på i dag.. Det kan jag varmt rekommendera.. Tjoohoo..

Önskar alla på bloggen en härlig dag EllaBella och Saga hälsar till MG.. Och alla bloggdjur
Kram till Esmaralda.. Och puss på nosen till mg fån mig..

Fråga:kommer vi Cornelis och jag att flytta innom snar framtid.. (på olika håll)
ÅRE Sälen Bruksvallarna Österrike Sydafrika.. Spanien??
Varmt eller kallt.. Fniss.. Kan du se något i denna mycket intressanta men gigantiska röra..











Svar: Vilket bra tillfälle för alla som bor nära att få billig massage... jag hade kommit som ett skott om det inte vore för avståndet ! Dina lussebullar... men deglar ju..... och jag önskar att jag varit bättre på att baka ! För nöja mig med köpta tror jag ! Huset blev sålt som du ville ha men det finns en mening med detta som så småningom uppenbarar sig.. kram :)
Esmaralda

14 Lilla m:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har en kompis som heter Abhi och han är alltid väldigt stöttande och förstående, gillar honom. Men på sistone har han börjat ge mig lite kommentarer och så som tyder på att han är intresserad av mig mer än som vän.

Är han lite förtjust i mig? Kram

15 Willa:

skriven

God morgon Tror ingen föds ond, eller är det så . Jag tänker ofta när jag läser om onda människor vad har gått så fel? alla har varit ett litet litet barn som ska formas, vad hände på vägen?

Känner stress inför att ordna en fest, vill men har inte något driv. Blir det av innan årets slut?

Svar: Jag tror absolut att alla föds lika.. men vi har olika genetisk uppsättning och somliga av oss dras lättare in i det negativa.. särskilt om vi lever i en destruktiv miljö... jag tror festen blir av och den blir riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Inte lätt det här med förlåtelse. Endel har väldigt lätt för det, andra inte, o det är väl upp till var o en hur man fungerar. Helt förståeligt att Kicki inte blev förlåten, hade inte jag heller förlåtit. Har ett minne av att du skrivit om Kicki förut, lite som så att hur det gick sen..

Här är det kanske lite bättre, har tack o lov fått sova, men "normal" känner jag mig inte ;). Kanske healingen gjorde sitt till, får se hur dagen blir. Är bara inte skapt att ligga eller sitta hela dagar på ett o samma ställe... Har t ex en stor resväska, som jag måste köpa till på resan, att packa upp, men det tror jag inte jag orkar. Resan gjorde minsann gott, förutom det här då som kanske kan vara något norovirus el liknande, o jag hade gärna stannat längre, men plånboken sade stopp ;). Kan plånboken snart bli fetare, eller är det kört med jobbet jag blev intervjuad för?

Nu blir det väl att masa sig upp o se om lite frukost skulle gå ner, inget lchf precis, det passar inte denna "åkomma" riktigt.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

17 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland kan det ta tid att förlåta en människa man tycker gjort dumt. Men att inte förlåta gör en bara arg och tar energi.

Es, Jag undrar lite över mannen. Jag frågade i helgen om han ville med att fika men då hade han andra planer och jag frågade dagen innan. Men vi bestämde att till helgen ska vi ses, sen skrev han om det inte hinns med något i veckan. Idag är jag ledig och vi småpratar lite varje dag. Så jag skrev att jag är ledig och undrade vad han skulle göra. Han skrev bara att han inte skulle göra något speciellt.
Min fråga är om han tycker att jag verkar för ivrig med att ses? Jag frågade inte rätt ut om vi skulle ses men sa att jag är ledig. Men jag blev orolig efteråt om han känner att jag ”fiskar” efter att ses. Tror du han upplevde det så? Och vill han träffa mig? Blir det fel om jag verkar för ivrig med att ses?
Verkar jag för ivrig för hans smak?Kram

Svar: Han vet inte vad han vill... och riktigt bra känns det inte.. han är mycket tveksam och jag ser inte varför.. kram
Esmaralda

18 Carin:

skriven

Godmorgon 🌅
Jag står i den gruppen med tron (övertygelsen) att det finns människor som är alltigenom onda, lömska.
Jag har vänt ut och in på alla mina känslor, kompromissat, försökt hitta en logisk och accepterande förklaring till en människas hemska beteende i hopp om att en dag den/de ska förstå.

Lösningen? Avsluta, klipp kontakten och gå vidare och lämna giftet där det hör hemma!

Livet är allt bra gött när insikten kickar in ❤️

Svar: Ja, insikterna är viktiga och bär oss vidare.. kram
Esmaralda

19 Pia1:

skriven

Nog finns det saker man inte tänker förlåta, och får jag någon gång komma ut tänker jag ifrågasätta saker och ting öga mot öga också. Att förlåta mig själv blir svårast. Sonen mår dåligt för att han saknar henne och allt är mitt fel som inte får vård. Jag har bara ett kort kvar och det kostar pengar. Om inte denna heller förstår frågan och omständigheterna, eller jag bara är fel ute, då vet jag inte vad jag gör. Jag kommer aldrig förstå hur de kan blunda och lämna allt i det här skicket. Finns det verkligen inget jag kan göra...

20 ht:

skriven

Hej!
Bra skrivet Es, men det är nog svårt att förlåta om någon varit så jävlig mot en!

Hur skulle J.M reagera om jag skicka mess te han?
Kram!

21 Klara:

skriven

Hej Es, personligen så förlåter jag personer för att gå vidare även fast det kan vara svårt ibland men det känns bättre för mig själv....

Måste fråga om stormen 75-80% du såg, varför känns det så ytligt ibland mellan mig och min partner och ser du när stormen kommer och vad som kommer ske?

kram Klara

Svar: När den kommer verkar det som om du känner att du behöver förändring.. kram
Esmaralda

22 Dunegull:

skriven

Ser du ngt speciellt kring min jobbsituation? Hur kommer det gå för mig? Ngn vidareutveckling med tiden?

Svar: Ja utveckling kommer.. du tar dig steget vidare.. kram
Esmaralda

23 Anna.L:

skriven

Hej!
Jag tänker ofta på detta, under min barndom och högstadie tid var tjejer elaka mot mig både fysiskt och mentalt. Det sa förlåt, Men vänskapen bröts efter det blev dock tacksam att det förstod att det gjort fel! Men en lärare som också var elak har jag bearbetat och hon känner jag ingen ursäkt för. Hon är inte värd det yrket om man behandlar barn så orättvist och nedlåtande.

Mycket arbete har fått ske inifrån för att bygga upp sig, men det vikigaste är att utvecklas från sina motgångar och behandla andra som du själv vill bli behandla.
Tryggheten att sätta gränser och gå sin egen väg. Tacksam för den!
Men det är lite svårt att släppa in människor på livet, kan vara ganska reserverad. Dock sker alla möten i vardagen med kärlek från mitt håll, bemötande är något fint speciellt när man möter likasinnade människor.
Kram

Svar: Man lär sig med tiden att se skillnad på folk och folk.. som barn är man bara utsatt och hudlös... kram :)
Esmaralda

24 Undrande:

skriven

Vilket klokt tänk, just förlåtelse är svårt, ja som barn blev orättvist behandlad, idag när ja ä 41 har jag förlåtit de mina men de ligger ju kvar inom mig... dom har säkert en lättnad... men ja ä ”trasig” och får jobba mä mig hela livet pga de som va.

Efter några veckors prat o mess i mobilen träffade ja en supergo kille förra veckan, kändes helt galet bra, kommer de bli mr Lindqvist och jag på riktigt ? är det en vettigt seriös ärlig man ja äntligen funnit?

Svar: Ja, somligt måste vi konstant jobba på ! Det kan bli något mellan er.. chansen är runt 60 %... kram :)
Esmaralda

25 Michaela:

skriven

Vissa saker kan man bara inte förlåta!

Usch! Så nervös just men hoppas att det går bra :)

Mysigt med pedikyr för MG och njut av spabadet :)

Kram!

Svar: Det kommer gå fint.. bara andas lugnt.. kram :)
Esmaralda

26 lilla m:

skriven

Hej, är Abhi förtjust i mig? Kram

27 <3:

skriven

Godmorgon kära Es tror jag börjar bli intresserad av L när jag tänker att vi inte hörts av på 1 dag. Är utbjuden på dejt i helgen men känner att det är L jag helst vill träffa. Inte dejta flera. 
Är han fortfarande intresserad av mig ? Vet inte alls hur hans tankar går ? 
Ska jag låta honom ta kontakt och se om planerna med Stockholm blir av eller om det var löst prat. Förstår han att jag vill träffa honom igen och menar det. 
Kram 
💗💗💗

Svar: Intresse finns fortfarande hos L.. det ger sig närmaste tiden hur det blir.. annars får du själv ta kontakt.. och då kommer du snabbt att veta .. kram :)
Esmaralda

28 Vansinnig:

skriven

Jag blir vansinnig snart!! jag vill ha ett jobb annars så går det åt h-vete. Kan du försöka att se om det dröjer länge till eller ej??

Kram

Svar: Det känns inte som om jobb ska vara så långt bort.. kram
Esmaralda

29 SOL:

skriven

Nå er det lenge siden noen behandlet meg som en skit og trykte meg ned, jeg har ikke tilgitt det,tror ikke jeg har tilgitt meg selv heller egentlig, men har gått videre og tenker nesten ikke på det lenger.

I går bestemte jeg meg for 17 dager juleferie, det kjennes fantastisk, men hva skal jeg bruke alt til? Jeg skal være med familien selvfølgelig, men 17 dager blir mye, jeg må gjøre noe annet også, noe fint og bra og oppladende. Jeg spør orakelet....som er deg da 😁 Hvor skal jeg fare?

Svar: Du skulle må väl av en liten resa... tänk efter vad du vill uppleva och gör slag i saken.. kram :)
Esmaralda

30 Rosa:

skriven

Jag hoppas verkligen på nån slags karma. Att man får vad man förtjänar som Agnes sa.
Då borde jag få inkassera snart tycker jag. Får så mycket lovord vilken fin människa jag är men kärleken uteblir. Nu har jag dock träffat en som det känns riktigt äkta med, vad tror du Es? Jag är rädd för att bli sårad igen och vågar inte riktigt släppa loss

Kram

Svar: Kärleken kommer.. jag lovar.. kram :)
Esmaralda

31 Kristin:

skriven

Jeg vet at det er ting det er vanskelig, av og til umulig å tilgi.
Selv tilgir jeg, men har vel heller aldri vært utsatt for "store" ting. Men, klart at jeg har opplevd saker som har gjort meg forbanna og skuffet.
Etter en stund finner jeg ut at jeg vil ikke ødelegge min tid og mitt liv med å gå å føle negativt. Tror ikke det er bra å gå med slike følelser over tid.
Joda, jeg har en nabo som innimellom får meg til å se rødt, men jeg har lært meg å håndtere dette bedre. En stor takk også til Esmaralda som har gitt meg gode råd her. Nå har jeg mer eller mindre"stengt de ute". Av og til blir man "sittende fast" i seg selv, og maler ting større og større. Da er det godt å ha en god venninne/venn - eller vår kjære Esmaralda. Takk!!

Kram!!

Svar: Ja, ibland fastnar man i sig själv och ser bara eländet.. och inte den dörr man kan öppna för att få egen sinnesfrid.. kram :)
Esmaralda

32 f:

skriven

nytt år närmar sig, detta året har varit väldigt jobbigt på många sett,många som gått över på andra sidan, men oxå ett positivt då jag lyckats överkomma ett stort hinder i mitt liv. Vad ser du för mig 2019 något blir det bättre? kram

Svar: Ja du kommer ta fler steg som för dig vidare.. ha en bra plan.. kram :)
Esmaralda

33 kvinnan:

skriven

skulle behöva uppiggande nyheter, ser du det snart esmeralda?

34 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att finnas chans att det blir något mellan oss? Seriöst? Stabilt och långsiktigt?
Kram

35 Jennifer:

skriven

Tack för ditt svar Esmaralda! Får se om jag får iväg min ansökan, jag vet att jag kommer att skriva boken men frågan är om det är rätt i tiden nu. Men man kan ju såklart alltid söka!

Ska iväg nu på ett möte med mina chefer och min läkare, usch känner mig smått orolig. Känner att något är fel inuti handen, hoppas nu bara innerligt att jag ska klara av att börja jobba. Jag behöver verkligen det och vill inte att handen ska begränsa mitt liv längre. Nu är det nog. Kram

36 Fina:

skriven

Hej, har min crush A kommit över mig eller kommer han att känna något då han ser mig igen? Kram

Svar: Han verkar ha kommit över det mesta nu .. kram
Esmaralda

37 Linnean 🌸:

skriven

Intressant detta! Klart att man inte kan förlåta allt eller bli förlåten. Det räcker inte heller med att bara säga ordet förlåt och glatt skutta vidare. Det finns de som jag inte kan förlåta! Men för att få lugn i mig själv tänker jag att de begrep inte bättre då. De förstod inte vad de gjorde. Själv har jag gjort saker som jag förstår att jag inte skulle bli förlåten för även om jag bad om det. Tänker att det viktigaste är att jag själv inser vad jag gjorde, hur det måste ha kännts och är medveten om det. Att komma och tigga om ett fjuttigt ”förlåt” det skulle bara vara fånigt. Klart man önskar att andra ska få igen för skit de ställt till med! Tror att jag har fått igen en del för idiotier jag har ställt till med åxå! Har ju haft lite svårt att tänka efter innan allt som oftast i livet. Nu ska jag förlåta mig själv för gårdagskvällens guldnougat och popcornssynder och hoppas det går att köra bil utan att snurra runt. Är tydligen snorhalt?
Allt gott! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, man växer som människa om man kan äga sitt förflutna och ta ansvar för det illa man gjort ! Min lilla Röd fick vinterdäcken på igår...ta det försiktigt i halkan nu.. kram:)
Esmaralda

38 Anki:

skriven

Godförmiddag Es
Att förlåta det har hjälpt mig att gå vidare ! Jag har förlåtit mobbarna i mellanstadiet helt sonika för att det hjälper mig Tror inte någon av dom var ond rakt igenom utan bara så oerfaren som man är i den åldern. Sen har jag svårare att förlåta rent fysiska oförätter ..men släppt dom har jag gjort och det är väl oxå ett förlåtande sätt ? Jag skulle gå under om jag lät det gamla påverka mig idag .
Däremot kan jag inte med folk som säger förlåt hela tiden men fortsätter göra dumheter...

Kallt ute - 8 och jag mår dåligt ,vad passar bättre då än att elda och vara inne...

Kram Anki med flock

Svar: Ja kan man bara släppa så är man en vinnare.. med eller utan förlåtelser ! Kram :)
Esmaralda

39 Hjärter dam:

skriven

Tack snälla för svar igår!❤️😘
Men oooh, så nyfiken jag blir... hoppas iaf på att jag kommer ha en inkomst så jag klarar mig ekonomiskt och gärna lite mer än så?

Kram och ha en riktigt skön dag!❤️

40 Helena Ir:

skriven

Tack snälla! Ja det är det jag behöver göra..

Kram :)

41 Marie:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda!

Så bra skrivit, nej det finns händelser och personer som aldrig går att förlåta.

Är själv drabbad av onska i släkten, tänker inte på det tråkiga som hänt längre, så vida jag ej stöter på dem och det är som tur är väldigt sällan.

Är av den uppfattningen att det finns onda människor och att de är födda sådana. Har jag fel?

Kram från naturvän

Svar: Nej jag tror ingen är född ond.. däremot kan man rent genetiskt ha en personlighet som är mer destruktiv och har man dåliga förebilder under sin uppväxt, kan det gå fel. kram
Esmaralda

42 Michaela:

skriven

Överlevde tandläkaren men var allt annat än kul. Bedövningen prickade en nerv så gjorde svinont och det känns fortfarande fastän halva munnen är bortdomnad. Ingen behaglig känsla men det ger väl med sig antar jag.

- 6 grader och strålande sol. Blir skogspromenad inför lång jobbhelg ( tors - sön ) Sen lovas varmare väder igen. Ogillas starkt!

Kram och pussa MG!

Svar: Usch, tur att tandläkaräventyret är över för denna gång. Kram :)
Esmaralda

43 Fanny2:

skriven

Karma slår tillbaka förr eller senare... Synd att det oftast tar väldigt många år. Skönt att läsa att du inte tycker att man måste förlåta allt och visst håller jag med. Kan man bara bearbeta allt och gå vidare så måste man inte... Förstår inte varför man ska förlåta människor som gång på gång gör en illa. Trams!


Es, jag vet inte om jag är helt ute och cyklar men visst är S mer än vän med honom? Har de något förhållande av något slag?


Kram

Svar: Det finns något men jag är tveksam kring om det är ett förhållande.. känns inte riktigt så.. kram
Esmaralda

44 Louise:

skriven

Jag har nog aldrig hatat mina mobbare eller jo det har jag men jag har förlåtit dem för länge sedan. Ibland när jag och mannen bråkat har jag önskat honom illa. Men självklart hoppas jag inte något händer honom hur mycket jag än avskyr honom ibland.

Fick tillbaka mejl från min lärare och inte förrän opponeringen är klar så kan jag börja mina två sista praktiker så jag mejlade den ansvarige som har hand om examensarbetet och opponeringen är v.50 och vi ska fixa det sista imorgon så jag hoppas att vårt arbete är godkänt för opponeringen. Vi ska skicka in det imorgon till vår lärare. Men vad händer om vi inte klarar det då. Kommer jag inte få göra mina två sista praktiker då liksom. Så dumma regler har de.
Igår fick vi även kallelse till ortopeden. Gipset ska väck den 6 december..på in och sonens födelsedag sen får vi se hur länge han ska vara hemma efter an fått skenan. Kanske någon dag tills han lärt sig gå igen på benet vi får se.

Vi fick hjälp och stöd från en av arbetskompisarna på min skrivarkompis förskola så vi ska se över det imorgon och hoppas att vi fixar det :-).

Jag bara längtar tills jag kan avsluta mina praktiker och få min legitimation nästa år och att jag får hamna på förskolan som jag var på intervju hos nu i somras. Att skolan går med på att jag fixar det själv. För om de ger mig det stöd och den hjälp jag behöver så hoppas jag skolan stöttar detta.

Kommer jag få den förskolan jag vill eller kommer skolan fixa en praktikplats till mig?

Nej dags att spela lite candy crush och sen ta itu med tvätt och städ.

Ha en fin onsdag. Kramar

Svar: Skönt att det går framåt för sonen ! Och för dig också.. även om det är i små steg. Jag ser inte vilken förskola du hamnar på.. men jag ser dig ju i jobb.... candy crush var länge sedan jag spelade.. vilken bana är du på ? Kram :)
Esmaralda

45 Sus:

skriven

Hej
Orkar inte vara bitter....
Den som aldrig har gjort något fel har aldrig gjort någonting.....
Karma....
Alltså varför händer inget?
Love sus

46 Lenafena:

skriven

Ja! Så här tänker jag med! Har överrösts av råd att förlåta och släppa...men det min exman gjorde mot sina barn går inte att någonsin förlåta och det tänker jag inte göra heller. Mycket befriande läsning! Men människor strösslar med råd utan att veta ett jota. Ren elakhet och egoism får sitt straff en vacker dag..,så tänker jag. Du är så bra, vill bara säga det. Klok som en bok!!!!!! Skriv del 2 säger jag-det behöver inte handla om spådomar utan levnadsråd. Så många ytterligare du kan hjälpa för dina råd FUNGERAR jämfört med trams folk kläcker ur sig mest för att må bättre själva....Kram!

Svar: Ja hurtkäcka råd leder ju ingen vart... och jag är sugen på ytterligare en bok.. det är bara tiden som ska räcka till... terapijobbet och spådomarna... och bloggen.. och lite familj & vänner.. allt tar tid :) Tack för fina ord som värmer.. Kram
Esmaralda

47 Monica:

skriven

Hur gick det för denne elaka Kikki? Det tog du inte upp. För en hel del år sedan tog du upp mobbning i din blogg? Det var en kvinna i vuxen ålder som hade träffat på sin plågoande från högstadiet på ett arbete och mobbningen fortsatt där och hon fick med sig de andra i utfrysningen. Siv hette visst den mobbade. Jag frågade dig hur det gick sedan men du svarade endast att Siv hade fått stöd av person men du nämnde inget om mobberskan. Hur hennes liv fortsatte Det var hon som var intressant. Om du är synsk tala om hur det gick för Kikki respektive den sistnämnda i Sivs fall. Översittare som barn fortsätter att testa omgivningen även i vuxen ålder och det verkar som inget karma biter på dom. Har själv varit offer under min barndom och som vuxen. Men det är för långt att ta upp. Det är därför jag har sjukpension. Av utrymmes-skäl kan jag inte ta upp detta. Kanske någongång i en privat seans med dig.

Svar: Sivs mobbare läste till psykolog och arbetar med detta i dag såvitt jag vet. Kicki vet jag inte exakt men det känns som om hon är ganska rotlös mentalt. Kram
Esmaralda

48 Fina:

skriven

Kommer A att känna något alls när han inser att vår vänskap är slut, finito, over and out? Eller är han helt likgiltig?

Svar: Något berörd blir han nog.. men inte på djupet.. kram
Esmaralda

49 Misstjejen:

skriven

hej

kommer jag gör en boken från min föreläsning i framtiden?


ha det bra

50 Mumin M:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att ändå finnas chans att det blir något riktigt, stabilt och långsiktigt med denna man?
Är det värt för mig att lägga energi på?
Kram
Mumim

51 Jennifer:

skriven

Hej! Mötet gick bra tack och lov, den 3 december börjar jag jobba 50%. Hoppas nu innerligt att det ska gå bra.

Oroar mig bara för hur jag ska komma iväg på min ytterst viktiga resa i januari, rent praktiskt hur jag ska få ledigt från jobbet och hur jag ska ha råd ekonomiskt? Tror du att det ordnar sig, fina Es? Kram

52 Arbete:

skriven

Hej Esmaralda.
Efter årsskiftet kommer jag inte vara kvar på mitt nuvarande arbete som det är bestämt hittills. Jag har ju sökt utbildning också efter årsskiftet men vet inte än om jag kommer in.
Hur ser det ut efter årsskiftet?
Blir jag kvar på nuvarande arbete? Lite extra ? Eller ser det ut som om det blir förändring något nytt?
Kram

53 Boudica:

skriven

Jag håller sällan kvar agg mot personer, är lätt förlåtande utav mig. Men förlåt har kag märkt att jag säger för ofta!

Fick för mig att jag ska på föreläsning idag, nervöst är så ovan att göra sånt på egen hand. Nyfiken på om jag träffar nån gammal kurskamrat där?

Sov inte bra inatt, möjligen dold stress. Trött i kroppen hjärnan klar!
Somna men drömde mardröm
Denna dröm återkommer, sen mamma dog så har den kommit, oftare då än nu. Oftast handlar den om att hon inte varit död utan bara borta ett tag, och jag får ångest över att jag varit så självständig och nu måste anpassa mig efter att leva med henne, och sjuk ör hon i drömmen med, sjukare än när hon var i livet. Och så vaknade jag av sömnparalys!

Kram!

54 U:

skriven

Det sägs väl att tiden läker alla sår och ibland så kommer man väl över händelser med lite distans. Att det gör ont att bli sviken det har jag erfarenhet av och vissa saker är svåra att släppa. Fast det kan ju också vara ens egna förväntningar som ställer till det. Att kärleken skyddar det vet jag...en dag kommer jag kanske förstå varför saker hänt.../ U

55 ES:

skriven

Es, nu har jag suttit och övervägt vad jag skall göra om jag blir erbjuden en tjänst som innebär 1h och 45 min pendling... det lutar mot att jag skall tacka ja eftersom detta är något jag skulle vilja arbeta och få erfarenhet av. Samtidigt är jag dock tveksam. Jag sitter i alla fall och söker efter flera lediga tjänster, går verkligen utanför boxen och kontaktar kommuner som inte har några lediga tjänster ute, försöker komma i kontakt med enhetschefer för att höra om det kommer att finnas några lediga tjänster inom en snar framtid.


Kram



Svar: Tänk ett varv till innan du bestämmer dig.. 1 tim , 45 min är lång pendling.. kram :)
Esmaralda

56 *:

skriven

Hej

ja hoppas verkligen jag får jobbet, känner verkligen att det är "mitt" :)
Ge mig gärna all kraft och positivitet du kan.

Vet att det är långt kvar men det kommer ju en skottdag inte alltför långt bort. Blir frågan uppskattad ?

Eller sker det något annat kring förlovning, giftermål innan ?

kram
*

57 Skorpan:

skriven

Jösses vilken enorm trötthet som satt sina klor i mig. Sov till sena morgonen o efter att ha ätit nåt blev det soffan. Berodde detta på gårdagens händrlser eller vsr drt resan som gjorde sitt?

Har aldrig varit på ett så kalllt hotell som det jag övernattade på. Fick ett litet element till rummet för att det skulle bli varmare där, ingen golvvärme i badrummet, gudars så kallt det govet var, o vattnet som rann i fel riktning o inte mot avloppsbrunnen. På frukosten dukade dom bort innan jag ens var färdig o jag blev av med mitt bord. Hmm, mycket märkligt sätt, men vad vet väl jag, ingen världsresenär ;). På båten fick jag lyssna till politiska diskussioner o historier om människors liv. Det var en annorlunda resa denna gång. Tar väl en tid innan nästa resa blir av ;).
Nu gäller det att vila, tror jag.
Kram Skorpan

Svar: Ja, det blev ju lite si och så... att frysa är inte kul och kan förta lite av humöret så man inte själv är sitt bästa jag.... nu får du vila och återhämta dej.. kram :)
Esmaralda

58 Jessica:

skriven

Es, vad tycker han om mig?
Kram :)

59 Tiss:

skriven

Blir det som det är sagt eller kan jag få stanna ett tag till?

60 kattflickan:

skriven

Hej!
Återkommer till tidigare ämne - har min kollega varit/eller ska hen på jobbintervju imorgon?
Kram!

61 T:

skriven

Klokt skrivit och så sant esmaralda. Kanske man ibland kan försonas med det som varit, men inte alltid förlåta- Som att det aldrig har hänt. Har fått förfrågan kring huruvida jag kan tänka mig, att på halva min tjänst, jobba med vissa särskilda arbetsuppgifter som tangerar liknande arbetsuppgifter som jag hade på tidigare arbetsplats. Vad tror du om det? Skulle det vara att ta ett steg tillbaka eller ska jag hoppa på det för att de blir bäst både för organisationen och bäst utifrån min privata bild med småbarn etc?

62 Camilla:

skriven

Kära Es, är döorolig för min nästa äldsta dotter, hon är så nere och deppad, rädd att hon ska göra illa sig själv, hemskt!! Men vad kan jag göra?? Hemskt när man ser ett barn lida och känner sig som världens hjälplösaste i situationen...
KRAM

Svar: Försök hjälp henne till samtal med terapeut.. hon behöver en utomstående där hon kan prata av sig... styrkekramar !
Esmaralda

63 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det är väldigt klokt det du skriver.

Igår var jag hos läkaren och tog prover. Å ena sidan vill jag ju att jag ska vara helt frisk men jag har ju problem med magen och har haft länge nu och därför vill jag att de ska hitta något. Helst något som går att åtgärda.
Jag hatar varje gång jag har något hälsoproblem som inte går att se eller medicinera och som bara är plågsamt och det varken går att konstatera vad det är för fel eller vad jag ska göra åt det.
På min vårdcentral hade de inga tider och det har de aldrig och det är alltid ett himla argumenterande med den där sköterskan som bokar tiderna angående om man verkligen behöver träffa en läkare. Så jag blev sur och bytte vårdcentral. Jag orkar inte känna mig till besvär. Sköterskan på det andra stället sa direkt att "Men så ska du inte behöva ha det, du måste ju kunna äta" och så fick jag en tid redan samma dag.
Kram ThereseC

Svar: Ja osynliga hälsoproblem är jobbiga ! Skönt att du bytte VC... känns bättre här på den nya.. kram :)
Esmaralda

64 Maria:

skriven

Fast jag tror ändå på förlåtelse...inte för att den andra partner kanske är värd det utan för ens egen sinnesro skull.
Jag tror inte det ger något gott att gå runt och känna vrede eller önska hämnd till människor som gjort en illa...snarare tror jag det äter upp den utsatta.

Det är ju min åsikt om förlåtelse:)....

Kram,
Maria

Svar: Jag menar att man kan sluta fred med det som varit utan att blanda in förlåt och ursäkter.. insikt är viktigt... och sitt eget värde.... kram :)
Esmaralda

65 Frida:

skriven

Hej.

Varför slocknar alla datorskärmar jag jobbar med på jobbet. Är det statisk elektricitet eller någon som vill mig något. Det har inte hänt någon annan på jobbet bara mig.

Kramar 💛💜💛

Svar: Det känns som om någon försöker få igenom ett meddelande till dig... kram
Esmaralda

66 G.H:

skriven

Beror på hur man värderar ordet förlåta. För mig innebär det att acceptera att något hänt och lägga det bakom sig. Inte att tycka att gärningen var okay. Så alltså handlar det mest om att släppa taget om händelsen för sin egen skull, och har väldigt lite att göra med den som utfärdade gärningen.

Har varit utsatt för ett par händelser som tagit lång tid att förlåta. Har även gjort ett par grejor själv som varit hemska... mådde riktigt dåligt då och förstod inte innebörden av det jsg gjorde. Och för det har jag fått förlåta mig själv ,,, vilket var minst lika svårt.

Vi är liksom alla människor, man får tänka lite större ibland ... men att förlåta någon som gör om samma sak om och om igen ör däremot korkat 😝

Kram:)

Svar: Ja att förlåta sig själv kräver sin man/kvinna minsann !! Kram
Esmaralda

67 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Så skönt om det stämmer......börjar känna mig otålig. Är ju dock dålig på att ta initiativ men det kanske löser sig.

Kram 😊

68 Nyfiken Själ:

skriven

Har jag god chans att lyckas med det jag tänkt i morgon? Några goda råd på vägen?

69 Lisa:

skriven

Hej Ez

Det gör ont idag. Vår älskade tax Tindra gick bort igår. Vi vet inte vad som hände, har inte fått något egentligt svar från veterinären. Hon var inte sjuk på något sätt, kan du se vad som hände ?
Kram Lisa

Svar: Det verkar ha varit ett viktigt inre organ som gav upp. Jag förstår att ni är ledsna - våra djur är ju familjemedlemmar. Tindra har det bra - hon finns och hon leker och blir så väl omhändertagen. Kram
Esmaralda

70 Anonym denna gång. :

skriven

Har hon problem igen? Drogar? Eller dricker för mycket? Blir arg att hon ens är full med den historiken.

Kram

Svar: Ja något fel verkar det vara... helt klart.. kram
Esmaralda

71 Verkligen Anonym :

skriven

Jag har blivit misshandlad grovt i 19 år, av ex, vuxna människor, familj. Blivit våldtagen/sexuellt utnyttjad. Blivit våldtagen två gånger i tonåringen.

Jag kommer aldrig förlåta dom.
Men, jag förlåter deras själar. Och kan bara hoppas med hela mitt hjärta att universum låter mig få rättvisa i ”mänsklig form” juridisk sätt.

Jag önskar dom inget ont.
Men jag önskar dom heller inget gott. Jag önskar dom ingenting.



Svar: Ja somligt kan inte förlåtas... det är du och ditt liv här och nu och framåt som är viktigast - och du har styrka att bygga upp detta liv riktigt bra... kram :)
Esmaralda

72 Misstjejen:

skriven

Hej

Om jag kämpa för min målet om F kvinna då har jag bättre möjlighet om henne som jag har aldrig få förut?

Men det kan väl tar lång tid också?

Ha det bra

73 Alie:

skriven

Ja riktig elakhet/grymhet tycker jag skulle vara svårt att förlåta..
Vem kan förlåta en exempelvis mördare?!!
Som barn gjorde jag en icke helt ok sak mot en klasskamrat, än idag skäms jag hjäl att jag gjorde den, men förstod väl inte fullt ut vad jag egentligen orsakade. Jag fick ringa på famiöjens hus och be om ursäkt för mitt handlande och jag ville bara försvinna från jorden, där jag stod av skam.

Es; jag pratar med min Harri varje dag, verkar han fortfarande?
Kram ✨

Svar: Jadå, Harri verkar för dig fortfarande.. kram
Esmaralda

74 Browallia:

skriven

Tack för en tänkvärd blogg att reflektera över, gärna fler bloggar av den här sorten. :)

Jag ringde till vårdcentralen tidigare idag eftersom mitt sjukintyg går ut den sista november. Jag har varit en av få som gått hos en och samma läkare i många år men nu fick jag höra att hon har gått i pension. De andra familjeläkarna har fullt på sina listor så jag kommer få träffa olika läkare framöver. Kontinuitet är ett viktigt ord som inte längre finns inom vården. Jag klarar mig men kan inte låta bli att tycka det är skrämmande med hur det har blivit inom vården, man är inte längre en människa utan mer och mer en diagnos på ett löpande band.

Önskar trevlig kväll. Här blir det soffmys med tända ljus och Bonde söker fru.

75 <3:

skriven

Godkväll kära Es, var det min pappa som besökte mig inatt och ville ge mig ett tecken när min lilla hund plötsligt vaknade tre inatt och hoppade och ställde sig nedanför pappas kort och sen gick han och åt mat i sin skål. Han gör aldrig så annars. Tidigare på dagen när jag vattnade blommorna spillde jag vatten och det blev som ett hjärta. Pappa skötte alltid om blommorna och trädgården.
Saknar pappa så mycket och mamma är så ledsen inför jul vet inte vad jag ska ta vägen ibland. Jag hoppas att vi gör rätt i att åka iväg på spa resan. Även fast den är hutlös dyr. Mammas väninna tyckte det var helt onödiga pengar och att vi borde åka till Thailand istället. Så mamma har börjat att tveka lite med julresan. Jag hoppas och tror att resa till solen kommer för mig snart ändå om allt går vägen.
Kram
<3 <3 <3

Svar: Ja, visst fick du besök av pappa.. han meddelade sig så tydligt och klart ! Vad roligt ! Bra att ni reser iväg.. vart ni reser är inte det viktiga, huvudsaken att ni bryter med det som varit tradition.. en resa för dig till solen kommer snart.. kram
Esmaralda

76 HS:

skriven

Världen är sällan svart/vit utan består av en massa gråa nyanser. På samma sätt finns det ingen människa (?) som är enbart god eller enbart ond. Utom Jesus som sägs vara den enda människan utan synd. Även inom islam som anser att Jesus var en viktig profet men inte Guds son.

Sen kan man förstå att den som blivit illa utsatt som din skolkamrat inte kan eller vill förlåta förövaren.

Es, det här jobbet utomlands. Jag läser jobbannonser och slänger ut trådar men velar hur jag ska gå vidare. Ser du det inom Europa eller i annan världsdel? Arbete med patienter eller mer administrativt?

Kram

77 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om mailet från chefen var välmenat? Jag tog det inte så och känner mig smått kränkt att han vill se över mina tider, tycker jag gör bra ifrån mig, lite trött måste man ju få vara om man är gravid?

Kram och kärlek.

78 Rädd:

skriven

Kommer allt ordna sig på jobbet? Kommer jag orka kära fullt ut ett tag till? Ville chefen mig väl med mailet eller var det som jag tog det... dåligt?

Kram och kärlek.

79 Berg:

skriven

Tänkvärd blogg. Att lära sig att det inte var en hemsk synd att inte förlåta, tog mig många år och våndor..

Tack för råd angående resa. Nu är den bokad och jag laddar för att den ska bli bra!
Idag nytt samtal för dottern angående en utredning som inte kommer leda någonstans. Är det lönt att driva boendefrågan nu samtidigt som detta, eller bättre att fortsätta avvakta? Svårt att veta när det är dags att ta det vidare. Det tär.
Allt gott!

Svar: Avvakta gärna lite och bestäm bara NÄR du ska ta upp ämnet boendet på nytt.. då slipper du känna dig stressad just nu.. kram
Esmaralda

80 Fanny2:

skriven

Misstänkte det... Tack för svar. 💜

Kram

81 Anonym denna gång (70) :

skriven

Är det fel av mig att konfrontera henne? Ska jag ställa ultimatum eller blir allt vi byggt upp helt förstört ?


Kram

82 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Hur kommer det bli gällande vad jag tog upp med rektorn idag? Kommer någon bli sur? Kram Zoey 💕

Svar: Nej inte sur.. kanske lite eftertänksam.. kram
Esmaralda

83 Nyfiken själ:

skriven

Hur kommer det gå i morgon med min plan?
Några råd på vägen?

84 jo:

skriven

Känns som att det kan bli något med detta jobb. Har känslan att min Harri har stöttat i detta. Det enda som är nervöst är att jag då kommer vara yngst av mina kollegor. Kommer få jobba på ödmjukheten känner jag. Om det är så att det landar i att dom väljer mig som chef.

Känner även att han kommer höra av sig snart. Och jag vet inte hur jag ska hantera det. För jag vet inte om han menar Allvar.

Kärlek

Svar: Jobbet fixar du och det finns en god chans att det blir ditt... när han hör av sig ska du känna in... han kan inte bättre än han visar upp.. kram
Esmaralda

85 A:

skriven

Hej Es

Ser du något bra jag kommer var med om ?
kram

86 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska jag räkna med att han inte är så stor intresserad? Ska jag räkna med att det inte blir något seriöst mellan oss? Eller kan det bli?
Kram

87 Eva:

skriven

Sjukt intressant inlägg. Jag har ett par personer i min närhet som gjort mig väldigt illa och ledsen.
Jag har tänkt tusen gånger att jag måste förlåta dom. ( För min egen skull, för det är jobbigt att vara arg) Och så försöker jag verkligen förlåta dom inom mig:)) Men det går fan inte!!
Jag kan inte förlåta dom.
Men det känns skönt att läsa att man inte är en dålig människa ,för att man inte klarar av att förlåta.
Jag kommer alltid att småhata:)) dessa människor.
ha ha men så är jag en skorpion också.

Svar: Ha fokus på att gå vidare och ge inte de negativa tankarna energi... du är just att gå vidare som är viktigt och inte förlåtandet i sig.. kram
Esmaralda

88 Helen:

skriven

Sitter o bara är. En tanke kom. känner mig så hemma i orten mor kom ifrån. Morfar var min trygghet så länge han levde o nu med. Vet inte varför, men det känns så.

Med min mor känner jag åh andra sidan ingen samhörighet med.
Lite nyfiken på vad det beror på.




Svar: Jag är övertygad om att du levt på den orten i tidigare liv... det finns en stark länk.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: