Lucas botar din fobi....

 
Här har du chansen att bota din spindelskräck !!
 
Jag har blivit mer tolerant med åren... men skrek hysteriskt och klättrade upp i fåtöljen  nyligen när en stor luden Lucas spindel stod och stampade på tröskeln -  på väg in i mitt rum.
Sonen påpekade att spindlar kan klättra och  det gjorde inte saken bättre, då försökte jag flyga !
 
 
Nu är det så att sonen  gillar spindlar.. och han  lyfte upp den lille ludne fan.. gosade lite med den och bar sedan ut den och satte den försiktigt i en växt
 
Jamen den kommer  ju bara in igen, gol jag
 
Ja, vadå, sa sonen, vill du att jag ska slå ihjäl den kanske ?
 
Och även om jag kanske ville det så skulle jag aldrig erkänna.
 
Lite stolt är jag ändå
 
Båda mina tjejer är lika spindelrädda som jag.. men innan sonen kom  hade jag ju klart med min psykologiutbildning och fattade orsak och verkan. 
 
Jag gjorde spindlar snälla och fina för honom och det sitter fortfarande i.
Då kan jag inte plötsligt börja skrika om ond bråd död åt hans barndsomvänner ...
 
 
När mamma var liten hade de en husspindel som ingen fick röra.
 
Hon var livrädd  och en gång hade han  somnat i hennes säng och låg där i godan ro när hon drog undan täcket och skulle kliva upp om morgonen.
 
Men mormor var mycket bestämd - de var tre i familjen, hon och mamma och spindeln  Finn.
Namnet  Finn efter jätten Finn och då kan ni ju tänka er ! 😱
 
Och fast mormor gillade spindlar blev mamma spindelrädd...  så det är inte alltid psykologin funnkar.
 
Ha en underbar lördag
 
Kram & kärlek
 
1 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Spindlar är jag inte rädd för, men av någon oförklarlig anledning har jag världens fobi för larver... Det har blivit lite bättre med åren men helst av allt vill jag fly och gallskrika om jag ser en äcklig larv. Fy. Fast jag VET att de är ofarliga.

En gång då jag bodde i Kirgizistan och hade lämnat mina skor utomhus över natten, fick jag syn på en jättestor hårig larv inne i min sko just som jag tänkte sticka foten i den....

Fina Es, ser du om jag kommer iväg på min viktiga resa i januari? Kram

Svar: Jag har ätit en larv... en sommar la jag mackan på altanbordet.. tog den på nytt o tog en tugga och det smakade vidrigt.. jag spottade o fräste och hade tuggat på en grönsvart larv.. det var INTE kul- Jag ser dig göra en resa i januari eller februari.. kram
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Snällt av sonen att föra ut spindlarna, hos oss är vi mindre snälla...

Gissar att Treon kom väl till pass efter gårdagen med ryska syster ;). Här är musklerna ömma efter gårdagens traskande, men ingen rast o ingen ro, gäller att ta sig ut för att hinna med "allt". En trevlig man kom emot mig på ett cafe', han tog sitt kaffe o försvann. Något speciellt du kan se kring min resa i min favoritstad Es? I denna del av staden har det också snöat i natt o kallt har det minsann varit... Får se hur dagen blir :).

Drömde att jag körde mot rött ljus. Såg en polisbil som jag var rädd att skulle komma efter mig, inget hände dock. Nåt budskap till mig tror jag bestämt att det är, vad tror du Es?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Japp.. Treo har det blivit ! Jag känner bara in något bra... du kommer tanka god energi !! Polisbilen med rött ljus säger att du inte ska stoppa dig själv. Kram :)
Esmaralda

3 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.
Bra att det finns botemedel. Själv har jag inga större fobier... tror jag..

Es, jag längtar så efter att få vara sådär riktigt kär och den andra personen kär i mig också. Ser du något sådant för mig ganska snart?
Kan det vara någon som finns lite runt mig nu? Eller blir det förrän någon helt ny kommer?
Kram

4 Fina:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag har en kär vän som jag gärna vill träffa. Han bor i ett annat land. Funderar nu om det vore bättre om han besöker mig eller om jag besöker honom? Ser du något kring detta?

Tack på förhand! Kram

Svar: Det ser inte ut att spela någon större roll vilket.. kram
Esmaralda

5 Tingeling :

skriven

Jag är/var också rädd för spindlar. När jag var yngre fick jag hjärtklappning av att se en spindel och vågade inte gå nära, vågade inte ens döda den. Mitt ex var inte alls rädd han var som din son... fick vi in en spindel skrek jag "döda den!!" Men mitt ex var ut den. En gång när jag skulle kliva av bussen sätt en spindel på sidan precis vid utgången. Jag trodde nästan jag skulle få en panikattack. Sen fick jag en seans av dig och frågade just om spindlar i ett sammanhang (Australien) Och efter den seansen såg jag en spindel och blev inte rädd. Jag kunde till och med ta ut spindeln (i en burk) Hur är det möjligt tänkte jag? Jag kan inte säga jag är förtjust i dem men inte heller rädd! Helt otroligt vad du kan göra!

Trevlig lördag!

Kram!

6 Mimis:

skriven

Usch för spindlar. Jag har riktig spindelfobi. Satt inne en hel dag eftersom det satt en spindel ovanför ytterdörren. Jag vågade inte gå förbi den.


Kommer det att bli bra och oron i kroppen släpper??

Kram

Svar: Ja, den satt säkert där o lurpassade och bara väntade på att du skulle passera dörren så den kunde gå till attack... ena luriga djur :) ! Det kommer bli bra. Kan ta lite tid men det blir bra. Kram
Esmaralda

7 Dunegull :

skriven

Usch, spindlar är räliga djur! Väldigt opålitliga. Man tror man har stenkoll på dem, vänder huvudet bort så puts är dem borta. Galet faktiskt! Blir det ngn mer långresa för oss? Kram

8 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag gissar att översta klippet föreställer en spindel. Jag tänker inte titta, för jag planerar en trevlig helg utan odjur på näthinnan, som borde spolas ner ibtoan efter att ha krossats, manglats och motsats :) Vilket får mig att tänka på ett reklamklipp jag hörde på radion en gång. Jag tror det var ett försäkringsbolags reklam. Hur som helst så kommer en liten pojke med treåringsröst och säger:
"Pappa... det satt en geting på motorhuven. På bilen... Jag slog ihjäl den.. med hammaren! Tre gånger!!"

Inatt drömde jag, halvvaken, en märklig, men fin dröm. Tror jag :) Hela min familj var med på ett plan. Vi skulle flyga från ett land som låg i vatten och när vi startade så ramlade planet ner i vattnet flertalet gånger, sen en djupdykning och så iväg. Sen körde jag ensam bil på väg hem genom smålandsskogarna. Ett tu tre öppnar sig vyn och en fantastisk natt himmel breder ut sig med flera himmelsfenomen samtidigt i otroliga färger. Jag tog kort med mobilen för att visa familjen men även för att jag visste att jag skulle glömma bilden när jag vaknade :) Jag vet att du spår, jag vet inte om du kan se något om drömmar, men kan du se något om min dröm?
Stor kram, ha en fin dag!

9 mg:

skriven

Hej!
Om jag startar eget företag inom skönhet, kommer jag få kunder? Kommer det gå runt?
Kram!

10 Helena Ir:

skriven

Spindlar..jag bor nära skogen..och har besök av dessa kryp..
Jag är inte rädd för spindlar..och försöker nog bära ut dom..en gång hittade jag en stor en i sängen..en annan gång när jag i mörkret tog mig till toaletten så kände jag något som kändes konstigt på höften,lite kliande..Så då åkte handen dit ..och jag såg ju inte vad det var..men kände en massa trådar i handen..öhh..den klarade sig inte..att angripa mig på natten i mörkret..får skylla sig själv!!

Lite snö har fallit här under natten..

Önskar dig en spindelfridag :)
Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Måste ha varit en spindel med hybris.. :) Så mysigt med snö... kram
Esmaralda

11 EPM :

skriven

Åh Es.
Igår berättade vi för mina föräldrar, inget som sades men jag vet att min mor anklagar mig

Idag berättar vi för barnen, känns jättejobbigt och tungt i kroppen.
😢

Kram

Svar: Sätt ner foten mot anklagelser och när det gäller att ta parti ! Kram :)
Esmaralda

12 Å M K:

skriven

Hej,
En jobbfråga:
Ser du nått nytt?
Ska jag läsa?
Hur fixar jag en utbildning? Tid och ekonomi...
Tusen frågor
Vill verkligen jobba med att hjälpa människor!
Kanske får man inte chansen att byta jobb när man är 52 år...
Kram ❤️

Svar: Du bör göra upp en planering.. för det finns en chans att du fixar det praktiska kring studier... och jag tror inte du hade ångra dig.. kram :)
Esmaralda

13 Jossan:

skriven

Men god morgon!

Somnade vid 10 igår och hade nog kunnat sova längre idag men idag blir det att åka till mamma och pappa. Min systerdotter är där och jag längtar ihjäl mig efter henne. Hon är 3 år och är så sjukt smart. De hade pratat om hur man släkte ljus på dagis och stolt berätta hon att man skulle blåsa ut ljusen. När hon kom hem berätta hon för hennes mamma alla sätt. Hon berätta stolt för mig med. Förhoppningsvis kommer de utmana henne i skolan så hon utvecklas.

Helg och det är så skönt! J hörde faktiskt av sig igår! Jag blev så chockad. Trodde det skulle ta längre tid men de gjorde de inte! Tog 5 dagar. Men jag ska ligga lågt nu så han inte blir bortskrämd igen.

Nä dags att fixa sig, äta frukost och åka till emporia när de öppnar. Sen blir det vellingeblomman :)

Kram

Svar: Ha det riktigt mysigt med fina systerdottern ! Kram
Esmaralda

14 Pia1:

skriven

Under täcket, så mysigt 😦 jag växte upp i ett hus fullt av feta spindlar. En gång vaknade jag med en jävel i halsen. Det tog mig hela morgonen att hosta upp den i diskhon och när jag spolade vatten på loskan fällde den ut benen och sprang 😭 En annan gång hade en fuling lagt sig i mina långkalsonger som jag drog på mig. Jag kände ju knölen och tog upp den... En fet snuskig spindel 😥 Nu har jag innekatter som jag kan bussa på spindlarna, inte så schysst men...

Svar: I HALSEN !!!!!???? Tur en annan har snarkmaskin men å andra sidan så kan kanske nån fuling krypa in i den på dagtid o gömma sig i slangen... huva !! Kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hä räddas alla spindlar med ett glas och ett papper ...när bara jag ser dem säger jag åt dom att gömma sig och inte klättra i ansiktshöjd ;-)
Tyvärr har fler fått sätta livet till då sonens flickvän är livrädd...

Vitt ute och minusgrader = elda i vedpannan och betydligt renare hundar .jippi !

Är såå imponerad av idolerna ,som dom kan sjunga !
Har ingen klar favorit...vill ju att alla ska få vinna denna gång.

Helena Ir Jaa det är åt det hållet jag strävar...men har såå svårt att få till 16 tim .
Jag hoppar frukost men har så svårt att låta bli ngt på kvällen ..så mitt fastefönster blir bara 14 tim som bäst...men alla sätt är bra ...utom dom dåliga ;-)

Kram Anki med spindelvänlig flock

Svar: Jag missade Idol igår.. när ryska syster var här.. så vi ska se ikväll istället :) Och käka rester !! kram :)
Esmaralda

16 Boudica:

skriven

Godmorgon!

Jag har aldrig varit rädd för spindlar eller andra kryp. Mer tvärtom. När jag var liten lekte jag med maskar, sniglar å myror. Sådan "djurvän" som jag var, så skulle jag lära myrorna att simma, (de dog tyvärr!)
Sen minns jag att jag och kompis skulle ha en picknick på en kulle i närheten av där vi bor. Då skulle sniglarna få vara med. Och sen fick jag för mig att ha akvarie-sniglarna som husdjur. Det är nog bara några av historierna!
Sen blev det gymnasie med djur. Andra djur sköta sniglar ormar, och lite mer vanliga husdjur ;)
I vuxen ålder har nog inte lika mycket sånt, vet att det finns en spindel som håller sällskap på jobb-toan!
Ingen verkar bry sig om den.
Men har blivit lite nyfiken, en person som jag lite lätt känner gör något där man i ett halvår är ute på olika lantgårdar och hjälper till med djuren. Nyfiket att prova.

Oj mycket om det!
Ska idag plugga, försöka tömma färdigt förrådet, och sen ångestfylla helgen med black weekend shopping!
Annars inte mycket.

Men har dock en liten fråga.
D, var ledig från jobbet igår så min lilla plan gick i spillror. Men jag fick spontant lust att skriva ett litet rätt så oskyldigt meddelande som jag lämnade på hans arbetsyta. Tror du han lagt märke till det idag? Hur tänker han om det?
Inte har jag gjort bort mig nu va? ;)
Förväntar mig inget svar ifrån honom, möjligen någon liten kommentar på måndag XD

KRAM!

Svar: Hoppas du hittade något fint att köpa under Black friday shoppingen ! ja han la märke till meddelandet och tyckte det var kul.. kram
Esmaralda

17 Michaela:

skriven

Jag har rejäl spindelskräck! Hua!😱

Jobbade med två ryskor igår så tänkte på dig och ryska syster :)

Frågade Tara vad hon ville förmedla när hon lämnade hyllan och la sig på golvet. Det enda som dök upp var ordet "kärlek" med stora bokstäver. Men det kan ju också vara jag som är sämst på att tolka😁


Ha en skön lördag! Kram


Svar: Var stolt över dig själv för du kunde fånga upp exakt det som Tara meddelade dig.. kram :)
Esmaralda

18 DD:

skriven

Usch gillar inte heller spindlar men är inte rädd, brukar vara den som får ta bort de😄

Kommer jag och I ses eller dyker det upp någon annan? Av någon konstigt anledning känner jag mig så lugn när jag tänker på han.

Kram

Svar: Jag tror ni ses men det finns en annan i din framtid.. kram :)
Esmaralda

19 AnnaK:

skriven

Är livrädd för spindlar och det har såklart smittat av sig på barnen 🙈 Orkar dock inte försöka bota den rädslan.....den får vara där!

Nu kan det väl inte finnas något tvivel på att jag tycker han är ögongodis? Vad tycker han om den vetskapen?

Kram 😊

Svar: Ja, spindelfobi kan man ju leva ganska obehindrat med :) Han gillar vetskapen.. kram :)
Esmaralda

20 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Idag fick jag rysningar när jag läste dagens inlägg, spindlar är bland det värsta jag vet. Speciellt när någon luden rackare har letat sej in i tvättstugan och leker kurragömma och hånflinar när man sorterar tvätt, nej fy för, dom får oftast vandra vidare till spindelhimmeln och det brukar gå fort😱🙄
Vaknade till en lätt snötäckt mark idag, det är kallt så fy. Kurar ner mej i soffan och lyssnar på min mage som pratar hej vilt, frossade allt möjligt igår så magen fick väl chocken...
Om jag tänkte mycket innan så tänker jag nu ännu mer, om känslor nu utvecklas mellan oss kommer det hålla ett tag så vi kommer göra nån resa tillsammans? Många tankar florerar...
Kram🌸💕

Svar: Snö, så mysigt !! Ja, det kan bli något mer.. och hålla i sig i alla fall ett tag.. kram :)
Esmaralda

21 Vv<3:

skriven

När kommer jag bli gravid med A?

22 Lisa:

skriven

Hej!
Har han redan snabbt gått vidare och varit med andra tjejer, eller väntar han tills vi träffas igen?
Kram

23 Kristin:

skriven

Jeg er ikke redd for spindel, men synes ikke så mye om de. Kommer en spindel i min seng, åker den rett til spindelhimmelen. Holder de seg vekk fra min seng, er det oftest greit.
Jeg kjøpte i sin tid et gammelt hus som hadde stått tomt noen år. Jeg gikk i kjelleren, og der satt det fullt av store svarte spindel i taket. Hadde aldri sett så store spindel før i et hus. Må innrømme at den opplevelsen gjorde at jeg ikke gikk i kjelleren før alle var fjernet. Etter dette, fikk jeg et mer anspent forhold til disse krypene.
Ønsker en god lørdag tilbake. Kram! <3

Svar: Massa jättespindlar i ett hus där man ska bo... en mardröm för en spindelfobiker som jag !! Kram :)
Esmaralda

24 Milla:

skriven

Hej,
jag är inte spindelrädd men de är inte mysiga heller.
Vad är det med vår jobbarkompis I? Nu har fått specialdealer med chefen o skyller på massa orelevanta saker som att vi varit typ sura fast det är hon som signalerar att hon är sur o inte vill jobba o vill heller inte gå ner i tid för pensionen skull. Känns som allt det här inte är rätt. Vi lyfte frågan om hennes schema o då mår hon så dåligt psykiskt så nu ska hon inte jobba alls den här terminen. Ska man inte alls behöva tänka på vad man sänder ut?

25 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,är lite förvirrad efter gårdagens middag och party. Var det dumt att det blev lite 💗med LM. Trodde inte att jag skulle känna såhär med honom. Kommer han vilja träffa mig igen ?
Kram

26 Tiss:

skriven

Hej Es!
Det hände något mycket märkligt i natt.

Inatt vid 01-01.30 var det 8år sedan min mamma dog. Jag somnade i soffan vid 00.00. och vaknade för att gå till sängen 01.20. Tanken på att klockan var vid den tiden slog mig. Men jag somnade om på en gång när jag lagt mig i sängen.

Jag har en dammsugare och en sopskyffel i mitt sovrum. Dammsugarens bakre del står alldeles mot sopskyfflen. Jag vet inte riktigt om det är möjligt att dammsugarens skaft kan ha ramlat ner på golvet vid 4.30 på morgonen då dammsugsmunstycket nästan ligger på skyfflen och dessutom ligger det på ett sätt som känns lite konstigt, jag vet inte ens om den stod upp redan från början, det borde ha dessutom ha varit en stor smäll.

Hursomhelst så vaknar jag till vid 04.30 av att sopskyfflen rör på sig, jag var säker på att det var min katt, fast samtidigt varför skulle han springa in genom dörren för att sedan springa in i sopskyfflen som står mot väggen. Som sagt jag trodde att det var han, min katt. Men grejen är den att min katt låg i sängen och tittade på den gungande sopskyfflen.
Lite rädd blev jag men samtidigt inte. Jag var ju rätt nyvaken. Och ja efter denna långa text så har jag bara en fråga: Var det mamma som hälsade på?


Svar: Kort och gott, ja, visst var det mamma. Hon försökte förmedla massor av kärlek till dig. Och bevis på att hon finns , även om det är på en annan plats.. kram
Esmaralda

27 Tekla:

skriven

Hej Esmaralda!

Vad tror du om mina chanser att få ett barn nu över 40? Jag och sambon funderar på att eventuellt prova....och se om vi skulle kunna få en familj tillsammans. Ingen av oss har barn sen tidigare.

Kram

Svar: Det finns en god chans men ni får rappa på... ta gärna lite hjälp på vägen om om ni inte lyckas direkt.. kram :)
Esmaralda

28 myran:

skriven

Hej! Hittar jag någon kärlek snart?
Är det någon jag redan känner?
Kram och puss på nosen till MG

Svar: Din sanna kärlek som blir bestående är en man som du idag inte känner ! MY pussas glatt tillbaka :) kram
Esmaralda

29 Dahlia:

skriven

Nu är kollegan åter igen så mån att hålla mig ifrån min andra kollega? Jag frågar mig konstant varför!? är han kär i honom eller?

30 Vitlilja:

skriven

Varför går hon på så hårt i terapin? Kommer hon försöka ta det lite lugnare nu när jag sagt?

31 Fanny2:

skriven

Brukar låta alla mindre spindlar bo kvar. De äter annan ohyra så hellre en spindel än andra kryp. 😉 När jag var barn tyckte jag att spindlar var äckliga. Jag exponerade mig för dem själv och envisades med att bli av med rädslan. Nu gillar jag dem. Vill man så kan man... Nu hör jag till dem som gillar spindlar.

Es, tror du att han har några känslor för mig? Bara undrar...

Kram

Svar: ja, går man inte för det så lyckas man till sist..... några känslor finns.. men jag ser inte hur seriösa.. kram:)
Esmaralda

32 GP:

skriven

Hej Es, gjorde jag rätt när jag sa ifrån igår? Vad tänker de andra om mig och vad tänker L?


Kram

33 Linnean 🌸:

skriven

Ler lite! All respekt för spindelskräck, de är ju inte så gosinbjudande precis. Själv tillhör jag dom som blir galen om någon vill döda spindlar. De gör ju inget ont! Är ju uppvuxen mitt i skogen så man har ju vana vid alla möjliga små och stora animaler. Här skyddas spindlarna och jag tror de ger tur ☺️
Katterna upptäckte en stor rackare i taket härom dagen och värsta kriget utbröt. Den klarade sig! 👍 Försöker lugna nerverna inför morgondagen med att baka chokladbiskvier i dag. Vet i katten om det är så smart med sådant pilleri? Dags att plocka ut en plåt nu!
Ha det skönt! Kram 🌸

Svar: Åh herregud kan du baka chokladbiskvier ! Jag dånar ! Och vill ha !! Som barn fanns tant Edit som hyrde en lägenhet i vårt hus. Hon bakade de mest underbara biskvier och jag fick smaka då och då.... jag minns precis smaken ! Köpekakorna är inte alls av samma kaliber ! Kram :)
Esmaralda

34 Mikael:

skriven

Spindlar är lite läbbiga men de ludna kan vara rätt söta :)

Du kan ju prova tänka på vilken jätte du är och hur skräckinjagande du är för spindeln, du kan till och med säga bööh! till spindeln, om du vill vara riktigt elak mot den :)


de i regeringskansliet har inte mycket att göra så de läser horoskop istället, snart börjar de väl beställa seanser :)

Vad händer bakom kulisserna i regeringskvarteren när partiledarna inte kan enas? För varje vecka som går med övergångsregeringen blir balansgången mellan juridiken och politiken allt svårare för frustrerade statsråd och tjänstemän.

finns de i regeringskansliet somkänner en ökad press under övergångsregeringen: de fikaansvariga.

Plötsligt har alla tid att vara med på fredagsfikat – där horoskop under lättsamma former brukar avhandlas – i sofforna hos den politiska staben på socialdepartementet under socialminister Annika Strandhäll (S).

Kram
Mikael

35 Undris?:

skriven

Jag är livrädd för spindlar och alla andra flygande inekter. Finns det någon i lägenheten så kan jag inte sova föräns de är borta, och det är alltid jag som får ta bort de för ingen annan bryr sig om de:(

Es ser du om jag har ågon ny andlig besökare som stör mitt surf på nätet eller är det annat som ligger bakom detta:(?
kram

36 Helena Ir:

skriven

Anki,jag kan ta någon ost/smör rulle på kvällen och så försöker jag hålla mig till 12 dagen efter..inte alltid det funkar här heller..:)
Tränar på fastande mage..med endast kaffe..funkar bra för mig..
Tummen upp för dig!

Kram :)

37 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Tycker han om mig?Han heter rasool.
Kram Mojgan

38 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Har shoppat o ätit lunch o druckit kaffe med morotskaka, ajja bajja, det passar sig ju inte en lchf:are, men å andra sidan är jag ju på resa så ;)... O pengarna har rullat, mest köpt åt andra, får hoppas klapparna uppskattas..
Kram Skorpan

Svar: Man kan alltid lura sig själv lite.. jag menar, morotskaka LÅTER nyttigare än sockerkringla :) Härligt att du fått gjort lite julshopping.. kram :)
Esmaralda

39 A:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande roligt jag kommer vara med om i år?
kram

40 Lillan:

skriven

Hej Es

Finns det något andligt meddelande till mig?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: