Alien Brain.....

 
Halloween är på väg !!
Lite tips kan vara på  sin plats.
 
 
Dukningen varierar om det ska vara vuxenfest eller barnfest.
 
Om vuxna kan fira halloween ? Så klart  man kan !
 
Och det behöver inte finnas ett enda barn i närheten.
 
😱
 
Jag har varit bjuden på flera tema halloween fester .. man kommer utklädd... man
äter och dricker diverse äckligheter och man har bara så himla kul !
 
Ska man duka till barn är ett tips att du brer ut svarta sopsäckar på bordet.. istället för duk..... häll en hel binge höstlöv på bordet och deskorera sedan  vilt....precis som du vill.. du kan inte overdo it.
 
 
 
 
 
Enklare än så här kan det inte bli !
 
 
Klassikern till barn: Prinskorv med halv skållad mandel på prinskorven  som nagel o grönt potatismos..... 
 
När mina tjejer var små firade man inte halloween men det gjorde man när sonen var  liten... och  jag brukade greja   halloweenfest för hans kompisar... föräldrarna var också medbjudna... på  en läskig drink och lite snacks.....
 
Hundbajspåse med chokladpudding.... det älskar ungarna !!
 
Och så gör du en egen spökrunda för barnen... i källaren eller i trädgården.
 
Ta hjälp av  mormor/morfar, farmor/farfar eller vem som helst
 
Anpassa  skämmandet till barnens ålder..  känns ju onödigt om de ska behöva dyrbar terapi  i åratal som vuxna.. på grund av din halloweenfest !!
 
 
 
Jag ordnade mina spökrundor i trädgården.....och det fanns spöken i vita lakan som skrämdes, spökljud från en CD spelare.....en "huvudlös" man som virrade runt.... kusliga dockor som det plötsligt riktades en ficklampestråle mot...... och sen avslutade vi med att titta nåt läskigt som Exorcisten och  då med enbart stearinljus tända !
 
Jag lovar, det var hur lyckat som helst
 
Vill du göra något extra för ditt barn.. ordna en halloweenfest !!
 
Och har du inga barn men fantasin  i behåll... ordna en vuxenfest !
 
Kram & kärlek
 
 
1 Tingeling :

skriven

Jag tycker halloween är roligaste högtiden, och känner ibland att det är synd min dotter inte fyller runt halloween 😁 men man kan ju ha fest ändå, som sagt! Vilket jag också funderat på. Tack för tips! Fingrarna såg äckliga ut. Men inte i år för då är vi inte hemma varken i veckan eller helgen, vi firar halloween på helgen på Gröna Lund. Men nästa år kanske! Skulle vara riktigt roligt. Men pyntar gör jag, köpte lite på Ullared sist men vill ha ännu mer. Hade jag bott i hus hade jag dekorerat tomten med gravstenar och liknande! Funderar på att ställa något utanför dörren, eller hänga ett skelett där kanske.

Och ett mål jag har är att åka till USA på ett höstlov, och verkligen fira halloween där. Så roligt. Ser det ut som om jag kommer åka dit med dottern nån gång?

Trevlig tisdag!

Kram!

Svar: Jadå, du kommer dit så småningom och då blir det fira av.. kram :)
Esmaralda

2 Pia:

skriven

Ja, herregud, vad man kan få till det med enkla medel. Själv blev jag vettskrämd för livet när en vän till mig under tidiga barnaår la sig under min säng med en tomtemask för ansiktet.

Jag låg och sov i ett mörkt rum, vaknade av några konstiga ljud under sängen. Jag var skräckslagen men lutade mig försiktigt fram och kikade ned på golvet. Ut kommer ett monster (i min värld) och jag tror faktiskt att mitt hjärta stannade ett tag där och då.

Faktum är att jag fortfarande efter nästan 50 år kan drömma mardrömmar och riktigt obehagliga typer under sängen. Jag har också ett kvarvarande obehag av att behöva kika under sängen om något ramlat dit under.

Terapi för detta skulle jag nog behöva men så har inte skett ännu i alla fall.

Hur blir min relation med Peter?

Kram

Svar: Usch ja...barn som blir skrämda kan bära det med sig så lagom är ju bäst ! Känns som om det kommer svaja i relationen... rejält... kram :)
Esmaralda

3 Sus:

skriven

Hej
Kul ned fest..
Tack för tips...
Ifrågasatte ju lite här....
Vad tänker han nu?
Love sus

Svar: Han blev nog lite besvärad... kram
Esmaralda

4 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha nä känns onödigt att skräma barnen så pass att dem ska behöva terapi efter. Ville så gärna gå på kålmorden halowen men på gränsen till lite läskigt kanske..

Es, Stämmer det så som jag tänker att han inte har tillräckligt med känslor för mig? Så som att han kan se en framtid och samboskap med mig? Du har sagt att om man har positivt fokus på sig själv och eget så kan det bli en knäpp för denna andra person. Men ser du något sådant i den här situationen med honom, att han åter igen en dag får upp ögonen för mig på riktigt?
Kram

5 Skorpan:

skriven

Det var många bra tips du kom med Es! O det är väl ingen åldersgräns på Halloween ;).

Kaffe på säng med sång därtill o en superfin present av barnen, oj så jag är blessed. Ett par kort o en till present, oj så jag blivit firad ren, alla meddelanden icke att förflömma <3. En speciell dag lär det nog bli...

Vaknade halv tre imorse o låg vaken i flera timmar. Är det jobbet som ligger bakom detta Es, eller var det nu bara ”en dålig natt”? Vilken tur att jag inte behöver åka till jobbet idag.. Kan ju undra om nästa jobb ger mig kikadana symptom, eller är det lugnare på den fronten? Är trött på att vara trött ;).

Grattis Jossan på din dag!
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Vad du blivit firad redan o ett stort grattis härifrån ! Nästa jobb känner du dig tryggare med och mår bättre med... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es halloween är inget för mig är som en liten pensionär gillar inte alls det. För mig räcker det att köpa en orangea fin klänning och dricka en pumpa drink på mitt favorit ställe i stan och vara lite extra fin.

Har min lilla hund något budskap till mig ? Han ville inte gå igår så fick bära hem honom. Är han stressad av mig på något sätt och känner av att jag var så ledsen i helgen.

Kram

Svar: Ja, han känner av... hundar har ju den förmågan.. kram
Esmaralda

7 DD:

skriven

Tack för svar igår! Vad roligt att du ser en flytt :) har komvux att slutföra fram tills sommaren och sen hoppas jag att få börja studera på högskola efter sommaren i Linköping. Vi får se hur det går😊
Kram

8 Jossan :

skriven

God morgon!

Jahapp då var man 27 år! Märkligt! Tänk att jag trodde jag skulle ha barn och vara gift nu..

Får se vem som dyker upp hos mig ikväll!

Fick känslan igår att jag och J kommer fira nyår tillsammans. Stämmer den känslan?

Kram

Svar: Grattis till de 27 åren !! Det kan bli på tapeten att ni ska fira nyår tillsammans men ändå får jag en känsla av att det inte blir riktigt så.. kram :)
Esmaralda

9 Kulla:

skriven

Har då aldrig varit på någon skräckfest👻☠️💀🎃.. men det ser himla roligt ut.. kanske ska ordna med en sådan till lördag🍾🎉. Fredag ut med mina vänner, tror du att något händer.. .. är MS eller JD ute..?lovar att ta eget intiativ oxå😄👍 om jag ser något att spana på. kram

Svar: Något kul kan mycket väl ske... oddsen är stora... kram :)
Esmaralda

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag märka nu är det A hans syfta hela tiden på C henne medan han kan skapa en massa problem med mig för han vill få mer tid med henne.

Stämmer det?

Ha det bra

11 Kiara:

skriven

Gid morgon Es!
Tack för bra tips! Har alltid velat ha halloween fest men inte haft någon att bjuda, men de blir säkert en ändring på de i framtiden.

Jag läste gårdagens inlägg om spontana spådomar och jag kände verkligen en rysning längs min ryggrad, tjejen i 30 års åldern stämde så bra in på mig. Svårt att veta om de var jag. Kan de ha varit jag?
Kram Kiara 💗

Svar: det kan ha varit du, kram :)
Esmaralda

12 hmm:

skriven

godmorgon spännade o läskigt med halloween, så mycket konstiga energier runt oss just nu, man blir tokig, speciellt ifrån min mans bror, han är så jäkla knepig, och samtigt så är jag trött på allt som är runt honom.

inte blir bättre nu när han har börjat umgås med en tjej som är ännu mer ur balans, hur kommer detta sluta.... ser du det esmeralda.

13 f:

skriven

godmorgon esmeralda ser du goda nyheter på väg in i mitt liv snart kram

14 kvinnan:

skriven

vilket år det har varit för mig, ett evigt kämpande känns det som, men jag har uppnått och lyckats ta mig förbi ett hinder som funnits där imånga år, som jag är väldigt stolt över, sommaren har varit fantastisk jobb mässigt ,men kroppen sa ifrån flera gånger, fick mig en stor ångest attack som kändes som en hjärtatack fy fasen vad läskigt det var.

nu är jag helt slut, min fråga är kommer allt detta kämpande vara värt det i slutändan?

Svar: Du har tagit dig över stora hinder och det kommer vara värt det.. kram :)
Esmaralda

15 EPM :

skriven

Godmorgon Es!

Känns som om mitt töcken av oro börjar lösas upp, jag gör som du sa och slappnar av. Det faktum att det från J:s sida inte skulle vara sån stor grej hjälper till.
Idag är det verkligen höst här så jag myser i en soffa och lyssnar på regnet 😊

Det känns som om det kommer ske nåt bra snart, att jag träffar nån- ser du nåt om detta?

Kram

Svar: Visst träffar du nån.. men jag ser inte när.. kram :)
Esmaralda

16 Tildis :

skriven

Vilken rolig idé! Jag hade älskat det som barn! Jag kommer aldrig glömma den gången då min barndomskompis bror och hans kompisar anordnade ett skräckhus för oss. Det var nog ett av de roligaste och läskigaste minnerna från min barndom. I år har jag inte inplanerat men jag har i alla fall besökt Lisebergs halloweentema och ett besök där kan hag verkligen rekommendera!

En fråga Es, för ett tag sedan gjorde min man ett test. Kan du se om han går vidare? Kram

17 Rebecca:

skriven

Kommer nog inte fira Halloween i år :) Vet inte ens vilket datum det är haha.

En fråga, känner han sig påverkad av mig på något sätt eller är det bara jag som blir påverkad av honom? (alltså på ett bra sätt). kram

Svar: Han känner av men du verkar vara mer påverkad.. kram :)
Esmaralda

18 Jennie:

skriven

Hej Es! Ser du något om min framtida livspartner? Kram

Svar: Jag ser glädje och ett positivt sinnelag... kram
Esmaralda

19 hmm:

skriven

godmorgon spännade o läskigt med halloween, så mycket konstiga energier runt oss just nu, man blir tokig, speciellt ifrån min mans bror, han är så jäkla knepig, och samtigt så är jag trött på allt som är runt honom.

inte blir bättre nu när han har börjat umgås med en tjej som är ännu mer ur balans, hur kommer detta sluta.... ser du det esmeralda.

20 f:

skriven

esmeralda ser du goda nyheter på väg in i mitt liv snart kram

21 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som om det kommer att vara dem flera år eller iallafall år framåt?
Kram

22 E:

skriven

Jag älskar halloween! Men vet inte när man borde fira det egentligen, kanske denna helg... eller nästa, vet inte vad jag ska göra ännu men någon rolig fest med min kille iallafall!

Es varför kommer han inte ihåg vad jag säger till honom?!?! börjar bli orolig, är det så att han inte lyssnar på mig eller vad är felet?

mvh E

23 HuldaMaräng:

skriven

Hej.
Jag gillar egentligen inte halloween men jag gillar glada barn :)
Idag ville inte min son gå till skolan. Han hade ont i magen. Det är inte första gången, men jag har fått in honom förut. Idag ville han inte kliva ur bilen.
Ser du, är det så illa, eller är han bara lite känslig?

24 Helena Ir:

skriven

Grattis till både Skorpan och Jossan idag..Hurra,hurra..hurra..HURRA!!

Halloween är inget för mig..Men jag har klätt ut mig en gång..och blev t o m fotograferad av den lokala tidningen,för min klädsel..Jag hade lånat min dotters Halloweenkläder som var i modell större och passade mig bra..mycket smink och annat gjorde att jag inte gick att känna igen..Roligt var det :)

Allt gott..

Kram :)

25 Fanny2:

skriven

Alltid så bra tips som inte kostar skjortan. Tänk om man som barn hade gått på en av dina fester... Vilken lyx! Hoppas jag blir lika duktig på sånt när jag får barn. Blir alltid så glad av halloween, det är så mysigt med all skräck. 😉 I år undrar jag vad jag ska klä ut mig till... Har inte råd med en ny outfit så frågan är om man ska klä ut sig till katt, änka eller bara en häxa. Har nämligen mycket svart i garderoben. 😂 Har börjat titta på The Haunting of Hill House för att komma in i rätt stämning inför Halloween.

Vad ser du om min tillkommande, Es? Tror du han är lika förtjust i skräckfilmer och sånt som jag?

Kram

26 *:

skriven

Haloween är så himla kul, helst med barnen.

Vi tänkte prova Liseberg i år, tror det blir en höjdare.

Kommer vi att gifta oss inom den närmaste 5 årsperioden eller nått sånt.

Eller något annat roligt som händer med oss i våra liv ?

Kram

27 Elisa:

skriven

Hej!
Kan förstå hans reaktion men känns jobbigt och inte vill jag acceptera vadsomhelst.. kunde jag försöka prata med honom eller är det bäst att låta det vara?
Kram

28 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Skönt att nästa jobb är lugnare... Eller var det månen som gjorde det? Mångalen ;).
Inte kommit ur badrocken ännu, nåja, ingen brådska idag ;).
Kram Skorpan

29 Eleonora:

skriven

Hej!
Jättehärliga tips till festen👍

Undrar så om det kommer nåt positivt till mig snart?🌷

30 Linnean 🌸:

skriven

Hej i höstvädret!
För mig har alltid All Helgona varit just det men nu blir det nog en brakspökfest i år. På svärdotterns sidan anordnas värsta spökfesten med äckligaste maten, spindelväv och rejäla monstersminkningar. Inga barn i år i alla fall...de är inside! Ska nämligen bli farmor i vår...till tvillingar! När det sker så sker det rejält! Tror inte jag behöver så mycket sminkning för jag ser ut som en blek vålnad ändå 🙄 Läste inte ditt inlägg från i går förrän sent på kvällen men 60-åringen som har låg energi och försöker på alla sätt...Hm, det kändes faktiskt lite som jag! Planera flytt lät ju lite si så där...men man vet aldrig vad som kan ske! Lite love skulle vara på g åxå...Oj!
Det tänker jag inte på nu utan kämpar vidare för att få den eftertraktade energin.
Ha det så mysigt i regn och blåst...som gjort för att bokmysa i dag! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Men så roligt.. grattis till blivande tvillingfarmor :) jag skickar en dust energi... kram :)
Esmaralda

31 Kulla:

skriven

Grattis Jossan och Skorpan på eran födelsedag🍾🎉🎂🥂🎈🎁🎊!!
27 år, vilken härlig ålder👍😄..
Skorpan fyller du jämt? Typ 5️⃣.0️⃣🎂🍾🥂. Mitt i livet😉🌟. Njut nu flickor av just eran dag.
Tack E för svaret💕. Kram

32 Khaleesi:

skriven

Ibland så undrar jag hur jag ska stå ut med livet. Och ena sidan så kämpar jag på och andra sidan så känns det som en lång jävla uppförsbacke som jag bara glider ner på. Jag försöker ordna upp livet, både att släppa sånt som hänt mig och ta ansvar för allt fel jag gjort, men det är för mycket! Vad ska jag göra? :(

33 Dalkulla :

skriven

Jag är den som inte tycker om Halloween, har heller aldrig gjort. Allhelgonahelgen för mig är gravsmyckning för dom som gått över till andra sidan.
Jag minns när jag och mamma körde till kyrkogården och lade ner kransar/buketter som mamma egenhändigt tillverkat av det som fanns i trädgården, så vackert det hon gjorde. För mig är den helgen just det jag skrivit om. Alla är vi olika och, det är bra. :)

Kram!

34 Ia:

skriven

Hej
Vilka roliga fester du verkar arrangera!!
Skulle vilja (och behöva 😇) bli bjuden på en riktig halloweenfest.

Kommer jag att få gå på fest undee halloween??

Kram

35 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag ska på Halloweenparty på lördag 😀.
Det är årets höjdpunkt.
Men jag hittar inte mina halloweenkostymer. Märkligt. När man har 35 kvadrat att bo på och ändå lyckas gömma grejer så bra att de inte går att återfinna. Jag är rädd att de på något sätt hamnat hemma hos J-O. Isåfall är läget kritiskt. Hans hem har samma rykte som Bermudatriangeln. Allt som kommer in där försvinner!

Tack för svaret igår. Vad skönt att drömmen var något positivt.

Idag är jag extremt trött. Jag kan knappt stå upp för då får jag yrsel. Dessutom är jag jättesömnig. Jag funderar på om det blev något fel med kvällsmedicinen igår. Det känns nästan så. Jag kan ha råkat ta del sort av misstag.

Kram ThereseC

36 Carina ST:

skriven

Alla tillfällen till fest och firande är bra att bejaka tycker jag! Jag tycker om att skapa nya traditioner och bevara de vi redan har om de skänker glädje! Ena dottern planerar för fullt inför en stundande Halloweenfest. Klädval och hur hon ska sminka sig för att få en bra effekt.

Ez, jag undrar om du ser något kring min närmsta framtid när det kommer till arbete och ekonomi? Just nu ser det inte så ljust ut. Kommer det att gå att uppbringa ett hållbart alternativ?

Idag ska jag ut i regnet och röra lite på mig! Det brukar få igång livsandarna igen! Här hemma växer dammtussarna så det är dags att ta tag i dem också innan de tar över helt :)

Hoppas att det går att skicka det här för jag har försökt via mobilen att skriva kommentarer några dagar men det har inte fungerat. När jag klickar i rutan om att inte vara en robot så hänger den upp sig och står och maler.

Kram, Carina ST

Svar: Något bra kring arbete för vara på ingång !! Kontakta Blogg.se och klaga... det ber jag alla göra som har strul.. kram :)
Esmaralda

37 Hönan:

skriven

Tack för ditt svar igår <3 det gav trygghet.
Försöker att känna in mer och att våga lita på känslan. Jag vet ju att jag oftast kan det, men ibland tvekar jag. Speciellt när det är relaterat till pengar eller känslor. Men tror jag kommit en bra bit nu med de tankarna, känns som spelsymbolerna var lite hint från universum. Hoppas hoppas, det hade varit så skönt att få komma med något "bevis".

Kram

38 Karolina:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag har länge letat efter min lilla silverklocka som jag verkar ha lagt på något väldigt bra ställe så den inte ska komma bort... Har vänt upp och ned på hela lägenheten flera gånger men den är spårlöst försvunnen. Vart ska jag leta? Eller har någon tagit med sig den hemifrån mig utan min vetskap?

Kram

Svar: Jag är inte bra på att hitta försvunna saker men det känns som om klockan finns i bostaden.... kanske någon annan här i bloggfamiljen kan hjälpa till ? Kram
Esmaralda

39 <3:

skriven

Hej kära Es, kommer G och jag åka utomlands igen tillsammans ?
Kram

40 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det ut att vara lika jobbigt mellan oss resten av resan? Undrar om det vore bättre att bege mig hemåt på egen hand..
Kram

41 Mim:

skriven

Hej Esmaralda.
Stämmer det att han inte har ”tillräckligt” med känslor för mig?
Kommer han en dag få upp det på nytt?
Kram

Svar: Känns inte så.. känns mer som att det kommer en annan och ny kärlek för dej.. kram
Esmaralda

42 Johansson:

skriven

Hej Esmeralda,

har hamnat i ett dilemma där jag har fått ett jobb, som inte alls känns rätt för mig. Gör jag bort mig om jag tackar nej till detta, dvs dyker det upp något annat istället?

43 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Tack så mkt för tipsen! Min son älskar Halloween!!!! Men även jag tycker det är kul. Så mkt roligt att dekorera och göra.

Usch! Ser ekonomisk katastrof framför mej. Inget jobb för partnern just nu. Kan komma in jobb men det vet vi inte. Jag ska på intervju på fredag. Har jag någon chans? Vet att du sa att det skulle bli ett jobb som inte jag kanske hade tänkt mej och det stämmer inte på detta som är inom universitetet.

Kram

Svar: Ja Halloween är ju lite extra för de kreativa :) På något sätt ser det ut att lösa sig kring arbete/ekonomi.. kram :)
Esmaralda

44 Linda:

skriven

Tror bestämt jag ska ställa till med en liten mini halloween fest till mig och sonen! Det kan bli roligt, som en lite extra myskväll, fast med skräcktema :) Det får bli en liten överraskning till honom. Tror han behöver det. Han har hockeymatch på lördag, jag önskar så att det går bra för honom. Vet inte, fjolåret gick super och han utvecklades mycket och snabbt, nu har det stannat av lite och jag märker att det gör honom ledsen, och självförtroendet verkar inte vara på topp. Svårt att veta hur man ska pusha och stöda honom. Hoppas han får ett uppsving i utvecklingen snart.

Tisdag idag, känns som att veckan sniglar sig fram, antagligen för att jag var ledig 3 dagar förra veckan, så gör att det nu känns som att veckan är alldeles för lång.

Nåväl, fint väder är det ju iallfall. Ikväll ska jag gå ut och njuta av det soliga höstvädret. Ladda inför morgondagens arbetsintervju, som jag känner mig ganska nervös inför.


Svar: det är så roligt att överraska barnen och din son kommer uppskatta de ! I den åldern går det lite fram och tillbaka i utvecklingen... det är naturligt.. kram :)
Esmaralda

45 Anna i Skåne:

skriven

Huh, den sista bilden var riktigt läskig!

Funderar på att söka mig tillbaka som konsult på mitt gamla jobb, får du någon känsla kring det?
Blev besviken när jobbet tog slut förra gången men trivdes bra så länge det varade.


Kram i höststormarna

Svar: ja det kommer finnas en chans.. men känns mer som om du söker dig vidare... kram
Esmaralda

46 Alina:

skriven

Vilken festfixare du är! Inspirerande!

Jag läste bloggen från igår och måste säga att det är spännande att läsa dina spådomar även om jag inte själv kände mig träffad.

Skulle vilja veta om du ser några problem ifall min sambo går kursen som jag ska hålla i?

Svar: Nej jag ser inga varningar kring detta... kram
Esmaralda

47 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som om det ska dröja innan en ny kärlek finns i mitt liv? Känns det som upp MOt 3 år?
Kram

48 Jessica:

skriven

Hej Es, kommer hon och jag bli vänner eller kanske bästa vänner?

Kram:)

49 Yvonne ( gammal kund):

skriven

Hej Esmaralda!

Vi har hittat ett hus 17 km ifrån där vi bor.
Ute på landet med underbar natur och perfekt till våra hundar och katter.

Tror du det kan vara något för oss?
Eller är det för tidigt?

Kram

Yvonne

Svar: Kanske lite tidigt.. men lyssna till din egen känsla... kram
Esmaralda

50 Michaela:

skriven

Halloween är något jag aldrig firat men tycker att det egentligen skulle vara ganska kul :) Nu jobbar jag denna Halloween så får bli en annan gång.

Brosan är frustrerad och säger att han skall ta livet av sig om inte det vänder till det bättre med hjärtat , ångesten och situationen med sitt ex. Jag vet inte längre vad jag skall göra. Vet att han kan häva ur sig sånt då han inte är bra på att ta motgångar men blir ändå orolig. Önskar att jag fick krypa in i en varm, trygg och kärleksfull famn.

Kram från ett höstlikt Sthlm!

PS! Blogg.se meddelar att teknikerna fortfarande inte hittat felet.




Svar: Du kan inte göra mer än du gjort.. rekommendera honom att prata med kurator på sjukhuset... kram
Esmaralda

51 EE:

skriven

Pratar med en person från ett litet ställa norr om Falkenberg sedan förra veckan. Får en känsla av att det finns någon anledning till att vi råkat på varandra. Kan du se något om detta?

52 TjejenO:

skriven

Älskade Es och älskade bloggfamilj. Jag har följt denna blogg i flera år nu. Har delat både glädje och sorg.
Jag har nog aldrig varit så nedstämd någonsin som nu.
Vet inte hur jag ska ta mig igenom detta, känner mig både rädd, ledsen och chockad!
Allt känns som en mardröm jag aldrig vaknar ur. Har aldrig varit med om liknande. Kan verkligen inte förstå att detta händer på riktigt.

De tog in mig på ett samtal som jag inte var beredd på. Att jag inte lever upp till min yrkesroll och att jag skulle kontakta facket. De undrade om det inte var jobbigt att det går så dåligt. Jag höll inte med.

Älskade Es, kommer det lösa sig, kan jag få sparken?
Älskade bloggfamilj, skicka gärna positiv energi och gärna era råd om vad man kan göra i min situation.
Jag går snart under.

Stor men sorgsen kram från mig

Svar: Du måste få en ordentlig chans till samtal och insikt i vad som går fel.. och förhoppningsvis stöd i att rätta till det som inte känns bra... jag sänder massa energi till dig och en stor styrkekram
Esmaralda

53 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han tänka på mig när vi är ifrån varandra?
Kram

54 Bellagio:

skriven

Hej

Jag köpte mig en talisman av förrförra kullen. Med två önskemål.

1. Jag skulle växa i min relation och en önskan av att vi skulle komma närmare varandra. Det har vi verkligen gjort. Jag har framför allt växt. Jag förstår henne och ser upp till henne på ett annat sätt. Jag som är prestationsinriktad kunde uppleva henne som långsam, och utan mål. Men hon har ju så mycket där inne, och jag blir överraskad dagligen. Det berikar mig och självklart älskar jag henne :)

2. Jag skulle komma vidare i karriären, nu har inte det hänt men jag har blivit ombedd att söka en ny tjänst. Som jag också bestämt mig för att söka. Och som jag tror jag får. Det är ett steg på vägen till det "rätta" jobbet för mig.

Och nu är talismanen borta.. Hittar den verkligen inte någonstans.. och känner att det är meningen. Det är som det ska var.

En fråga: Jag och barnens pappa har de varannan vecka. Han har dock träffat en ny ganska långt bort. Kommer han flytta dit och jag ha barnen mer hos mig? Jag vet inte exakt vad jag vill faktiskt..

Svar: Jag tror faktiskt att talismanen gjort sitt nu och har dragit sig undan för att vila.Ja, det kan bli en flytt för barnens pappa och umgänget får därmed planeras om... kram :)
Esmaralda

55 Dahlia:

skriven

Jag ska inte fira. Inte i år.
Alltså är det flirtande som pågår mellan oss eller vad? Kan det växa till något lite mer?

Svar: Lite flirt är det allt men det ser inte ut att leda till något seriöst.. kram
Esmaralda

56 Mimmie:

skriven

Jg har vart på olika fester men aldrig någon Halloween
fest. Jag är för lättskrämd och vågar heller inte titta på skräckfilmer för då kan jag aldrig sova igen.

Men jag har alltid velat uppleva dessa Julfester/Nyårsfirande och hallowen i USA där de firar stort.

Ser du mig göra en sådan resa framöver till USA och stanna där ett tag med någon,helst innan jag blir allt för gammal tant?
kram:)

Svar: Visst kommer du göra en sådan resa... kram :)
Esmaralda

57 Vitlilja:

skriven

Trivs Tara där jag placerat henne och förstod hon mina konstigt formulerade önskningar?

Svar: Hon trivs och hon förstod exakt.. kram :)
Esmaralda

58 Pia:

skriven

Tack för svar!

Men det låter smått oroväckande....

Kram

59 Jennie:

skriven

Tack❤️ Kommer vi att mötas i hemlandet eller utomlands?

Svar: Chansen utomlands är runt 60 % och alltså 40% i Sverige.. kram :)
Esmaralda

60 Pia1:

skriven

Kirurgen hade inte kunskaper, alternativt tycker det inte kan vara något, inte så lätt att tyda. Bör jag skita i allt och bara vänta? Enda som hittills tagit det framåt är gemensamma diskussioner så det känns också som inget kan bli gjort om jag bara lägger mig som en död sill. Men om det finns risk att de bara blir irriterade... Så kan jag inte göra annat än ge upp.

Svar: Känn in själv... det är allt jag kan råda dig till... stor styrkekram
Esmaralda

61 Dunegull:

skriven

Ser du om vi kommer iväg i mellandagarna och hyr en stuga? Sugen på lite snö...
Kram

Svar: Ja om ni börjar leta stuga snart så kommer ni iväg och det blir bra.. kram
Esmaralda

62 Misen:

skriven

Hej Esmaralda.
Har vart lite fram och tillbaka.
Jag skulle så gärna vilja ha mer men vet inte om han någonsin kommer kunna ge mer.
Ser det ut som om det är nu det tar helt slut?
Kram

63 Ghostwrtiter:

skriven

I en gammal seans sa du att jag skulle arbeta med telefon (prata med människor). Jag vill gärna söka ett sådant ”jobb” och undrar om det jobbet jag tänker på, kan vara rätt? Jag vill verkligen ha det jobbet... tänkte bara om jag har chans att de vill ha mig. Varför skulle de egentligen välja just mig? Knappast för mina telefonerfarenheter? Måste jag vara personlig?




Kram!

64 Anonym denna gång :

skriven

Har en vännina som jag tyvärr inte träffat så mycket men jag kallar ändå henne för vän. Men det känns som att hon inte längre vill ses?
En känsla säger att hon inte skulle orka ljuga om sånt.
En annan känsla säger att hon kanske bara inte vill säga det.

Jag kanske bara är nojig men jag har försökt ta upp en kontakt igen utan resultat.



Kram

65 Bränd:

skriven

Hej!

Blir jag bränd av cigaretter?? Fortfarande rädd för detta. Träffade rökare idag som gick tätt intill mig. Tycker att det svider på ena sidan av ansiktet. Kan jag ha blivit bränd??? eller bara inbillning? Kanske överdrivet att känna så här men jag rår inte för det.

Kram

Svar: Nej absolut inte... du har inte blivit bränd och du kommer inte att bli det i framtiden heller.. kram :)
Esmaralda

66 Svart:

skriven

Har Dany några känslor för mig? Har han uppmärksammat dessa själv?

67 Ptos:

skriven

Hej Esmaralda!


Blir min ögonlocksoperation av och i så fall kommer jag att bli nöjd?? Har så kallat Ptos.


Kram

68 Maria :

skriven

Hej!
Hur ser mitt liv ut framöver..? Ser du nått om kärlek? Önskar tvåsamhet ❤️ Kram

69 AnnaK:

skriven

Usch......bilden från exorcisten är så obehaglig 🙈 Kan inte se såna filmer längre sen jag såg The exorcism of Emily Rose. Blundade typ halva filmen men kunde inte sova på flera veckor. Sägs vara baserad på en sann historia men det vette fan! Tacka vet jag Downton Abbey och annat lättsamt 😂 Måste ha levt på den tiden.....känns så hemma 😊

Kram 😊

Svar: :) Jamen Downtown Abbey är jättebra... inte minsta otäckt.. kram :)
Esmaralda

70 Louise:

skriven

Vilket busväder vi har idag. Trodde jag skulle blåsa iväg imorse när jag lämnade Izabella.
har faktiskt inte bloggat på länge känner att jag inte hör hemma på den portalen som jag bloggar på och hoppas på att jag snart kan starta min egna domän och hotell igen och börja blogga på egen hand igen.

Imorgon ska jag på slutintervju på ytterligare ett bemanningsföretag och hoppas att de ger mig mer timmar än vad de andra jag är anställd hos.
Vi ska komplettera en del till soc så vi kan få lite hjälp från dem. Nästa månad hoppas jag att jag har en hel del jobb. Jag hoppas att Vikariebanken i Trelleborg hör av sig snart så jag får reda på om jag kan skriva kontrakt och börja jobba där.
Funderar på att söka till Malmös vikariebank också men de vill ju inte anställa mig men jag kan ju alltid försöka.

Kommer jag att få mycket uppdrag där jag ska på slutintervju imorgon eller kommer jag bli anställd i Trelleborgs eller Malmös vikariebank?
Vilken stad lutar det mest åt?

Ha en fortsatt fin dag. Kramar


Svar: Det ser bäst ut just nu när det gäller vikariebankerna... där bör du ha god chans... kram:)
Esmaralda

71 Boudica:

skriven

Halloween är något jag vill fira, men inte gitter jag, ingen gör sådana fester, och själv så orkar jag inte. Har ju knappt nå vänner kvar heller ;/

Igår fick jag mig ett litet skratt, skulle trycka på gilla knappen, men tryckte på google translate istället. Gilla knappen är faktiskt borta på min dator men på telefonen kan jag se den!
Men roligt var det att läsa någonting om att du ser en "dusty lady" osv...

Upptog träningen i helgen, efter en veckas lathet pga extrema tröttheten.
Nu senaste dagarna har jag gått runt med rejäl träningsvärk! Tog nog i lite för mycket! haha

Mitt humör idag är rätt negativt, nej det ska ändras på.
Men fick mig en positiv tankeställare när jag mitt i mitt negativa malande kom på vad jag drömde inatt.
Det finns en sak jag vill uppnå, som jag vajar hit och dit med att tro att jag klarar. Men jag minns från drömmen att jag var förvånad att jag lyckats uppnå det, att det var tron på att jag kunde som hade gjort att jag lyckats. Och jag minns att jag kände glädje.
Nu undrar jag ju, kan denna dröm innehålla en sanning? Lyckas jag med det jag önskar att uppnå?

KRAM!

Svar: ja drömmen är en direkt uppmuntran till dig så go for it !! Kram :)
Esmaralda

72 Browallia:

skriven

När min son gick på "6-års" i skolan ordnade lärarna Halloween fest i skolan. Sonen ville promt inte klä ut sig till någon läskig figur utan han ville vara Stålmannen och det gick ju bra det också.

Sonen fyller år runt Halloween men ville aldrig ha Halloween tema på kalaset utan det var cowboys o indiander och sånt klassikt som gällde. Han har alltid gått sina egna vägar och det är något jag peppar honom att göra. :)

När han blev lite äldre och Halloween inte var lika skrämmande länge så uppskattade han att fira Halloween desto mer 👻👻👻

Själv uppskattar jag bara pumpalyktorna på Halloween. 🎃🎃🎃

Kraaam


Svar: Lyktorna är ju faktiskt jättefina !! Kram :)
Esmaralda

73 Jennifer:

skriven

Hej gulliga Esmaralda.

Nu har andra säsongen av dokumentären Making a Murderer kommit ut på Netflix (har någon kollat?), och jag undrar om du kan känna in något om Steven Avery? Tror du han är oskyldig?

Kram från Jennifer

Ps. Jag ÄLSKAR Nordafrika, kommer jag inom närmaste åren att lyckas ta mig till Libyen också?

74 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har en fått riktig dålig uppfattning om en kollega idag. Hon kör med folk och tar ingen hänsyn.
Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta. Blir bara arg.

Svar: Drabbar det dig så sätt ner foten... kram
Esmaralda

75 Milla:

skriven

Hej
Mycket halloween på gång. Vi brukar ordna för barnen på fritids. Det tycker de är kul.
Kommer jag lyckas med mitt nya uppdrag som assistent o göra min elev framåt o få ngn credit för det? Verkar inte som min chef ser mig för tidigare har jag knappt fått ngt lönepåslag men kommer jag få det nu?

76 Ingen våghals men..:

skriven

Ett stort fan av Halloween har ni här!

Maskerad och fest blandat med andakt och alla fina ljus på kyrkogårdarna vid allahelgona :)

Idag gjorde jag något oväntat! Jag sa upp mig!! Känns otroligt rätt i magen. Tror du nästa jobb känns lite bättre?

Kramar ✨⭐️🕯

Svar: ja absolut blir det bättre... kram :)
Esmaralda

77 ThereseC:

skriven

Till TjejenO:
Vilken riktigt vidrig situation. Förstår att du är chockad och mår dåligt. Be att få ordentligt förklarat vad det handlar om. Jag skickar styrka och tänker på dig.
Kram ThereseC

78 Anna i Skåne:

skriven

Tack för svar. Det har kommit ut några intressanta jobb bland annat på en skola så vi får se vad som händer..

Kram

79 Jensa:

skriven

Hej,

Har börjat på ett nytt jobb men det har vart motgångar där, har svårt att få mina studier och jobb att gå ihop. Ser du mig byta jobb, eller kommer situationen där att bli bättre?

Uppskattar hjälp och svar mycket.

Kram!

80 Ensam mamma söker:

skriven

Hej Esmaralda.
Har vart ensam en tid nu. Längtar verkligen efter kärlek tror du det kan ske som senast nästa år som det känns? Eller bör det dröja längre än så innan jag har en kärlek och fast relation?
Kram

81 G.H:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag undrar om ett konferensrum på jobbet .... får alltid starka rysningar när jag går förbi. Ett par till arbetskamrater vittnar om att det känns olustigt i den delen av byggnaden ... förstår du varför?

Kram!

82 Skorpan:

skriven

Tack Helena Ir och Kulla!
Jo jag fyller faktiskt jämnt, vem skulle kunna tro att man redan hunnit så långt i sitt liv ;). Kanske denna dag är början på en ny epok i mitt liv...
Kram Skorpan

83 Eva:

skriven

Ja. sån`t här gillar säkert många barn, men tanter som jag har nog andra böjelser:)))))

Ang Tara, min fiiiina talisman...
Hon kom till mig häromdagen. Jag trodde att hon ville göra sig hemmastadd först innan hon kavlade upp skjortärmarna...men ack så jag bedrog mig. Jag har ju haft så in i h-e ont i min rygg, hela vägen från nacken ner i ländryggen under minst 12 års tid. Jag har krympt 5 cm i längd så det gjorde att alla kotorna låg mot varandra och gned mot nerverna.
Jag har gått till olika sorters healers, terapeuter och sjukgymnaster som lite lamt har gett mig helt meningslösa övningar. Inget har hjälpt. Till slut har jag nu sagt ja till en stor operation den 5 november, som ändå inte kan garantera ett bra resultat.
Igår träffade jag en man, som via sin fru hade hört om mitt lidande och att jag skulle opereras. Han berättade om att han hade en form av "sträck-bänk", en ställning där man förtöjer sina fötter och sedan tippas bakåt, varvid jag hänger som en fladdermus och dinglar fritt i luften. Jag har nu fått bli hängd 2 dagar och min värk är HELT borta. Detta är ett enormt mirakel för mig efter alla år. Jag ska nu säga nej tack till operationen. Miljontals tack älskade Tara och Esmeralda för att jag har fått tillbaka mitt liv utan värk så jag åter kan gå ut i skogen!!!!!

84 TjejenO:

skriven

Älskade Es och ThereseC,

Tack för er energi och pepp.

För Övrigt känns det som om alltkommer gå bra för dig ThereseC - alltså inget fel med medicinen. ❤️

Stor kram till er båda och tack! Kram till er andra också ❤️

85 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner han sig nöjd och säker på sin relation med henne?
Kommer det att vara dem år framåt?
Kram

86 Tisa:

skriven

Jag svalde min stolthet och bad om hjälp för att hindra till att allt skulle eskalera. Har fortfarande inte fått någon hjälp och det har eskalerat. Nu vet jag inte ens om jag vill ha hjälp. Allt är kaos i mitt huvud, hur vänder jag detta, ser du om jag lyckas?

87 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag saknade socialt umgänge och ville ha något att se fram emot. Du såg en inbjudan ganska snart och att jag skulle tacka ja.
Idag fick jag en, en ”kusinträff” jag tackade ja och jag hoppas det blir väldigt trevligt! Tack!

Du sa att jag skulle backa för att se hur stor hans intresse är för mig. Ha lite is i magen. Har försökt jobba på det nu att backa. Kanske är för tidigt att säga eftersom det inte gått så lång tid, men är det något han funderat över? När tiden gått lite till. Tror du han kommer att visa intresse för mig? Tror du han kan komma och ”jaga”mig?
Kram

88 Chatrine:

skriven

Till TjejenO:

Du är bäst och förtjänar att vara bäst!!! Endera blir du kvar på arbetet och det fixar sig, eller så leds du vidare mot ett nytt jobb. Ibland kan man bara inte styra i vad som händer i ens liv utan man får se det som ett äventyr att flyta med. Det går åt lite tårar och smärta när man blir inträngd känslomässigt i ett hörn och då får man ställa sig frågan: Accepterar jag detta?

Kram Chatrine

89 TjejenO:

skriven

Till Chatrine,

Tack snälla fina människa för de mycket kloka och värmande orden! De betyder jättemkt!❤️
Just nu är det svårt stt se någon mening med vad som händer, men jag är övertygad (eller hoppas på) att den kommer visa sig efteråt annars om inte annat och att det ska leda till något bra. Jag hoppas att en dag bli personen på gästbloggen som får dela med mig om just detta och hur det slutade bra. Som du skriver handlar det om om jag "accepterar detta". Jag vill inte lägga mig platt. Har kontaktat facket och har en person som är superbra. Men vi får se!

Tack snälla oavsett!

Varma kramar!❤️❤️❤️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: