I saw that !!!

Karma, jag har skrivit om det innan och nu är ämnet efterlyst igen.

Karma är lagen om orsak och verkan. Att det vi gör mot andra slår tillbaka mot oss själva på både gott och ont, vilken form det tar är upp till oss själva.

Det vi sår får vi skörda. ...  Sänder vi ut goda och positiva ting – får vi gott tillbaka

Är vi sura, snåla, ilskna och baktalar folk – då  får vi såklart negativt tillbaka

 

Man måste helt enkelt ta ansvar för sina handlingar eftersom vi alltid får konsekvenser på hur vi agerar

Om du  stjäl så betyder inte karma att någon annan nödvändigtvis kommer att stjäla från dig – utan den payback som kommer kan  komma i en hel annan skepnad.

 

Vill du måna om en god karma ska du tänka på följande:

 

-        Snacka inte skit om folk

-        Ta ansvar för dig själv och ditt liv  och skyll aldrig ifrån dig

-        Hjälp till där du kan

-        Håll dina löften

-        Var sann mot dig själv och din egen moral och säg ifrån om du anser något vara fel

-        Bryt negativa mönster

 

 

Vi är människor och inga änglar och såklart gör vi fel titt som tätt – och karma knackar oss emellanåt på axeln… och det är normalt .  Det är som det ska vara.

Vi är ju här i jordelivet för att lära och vi är inte fullkomliga. Inte ens mitt ex , även om han trodde så.

Vi ska försöka att inte dras med i sådant som är destruktivt och negativt

Vi ska säga ja till glädjen och livet… vi  ska ge våra medmänniskor en fair chans och inte döma någon på förhand.  Fördomar, rasism och förtal… ett  stort nono.

 

 

 

 

Kan man sen försöka göra något bra varje dag – ökar det vårt goda karma.

Man kan säga något som gör en annan människa glad och det är ju inte direkt raketforskning så  det kan  vi alla klara.

Jag minns väninnan som kom hem till mig och som berättade att på vägen  var hon in på Coop och där stötte hon ihop med en vilt främmande dam  över fruktdisken som berömde hennes hårkvalitet och frisyr.   Väninnan blev så himla  glad.

Vi bör överraska våra okända och kända medmänniskor mer  genom att ge glädje !

Oavsett man tror på karma eller ej så är det ju så att om du beter dig som ett arsle får du skit tillbaka. Enkel matte !

 

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Som man bäddar får man ligga.. Inte alltid så lätt att vara positiv, men man får väl jobba på det ;). Jag gör fel fastån jag försöker göra rätt, får se vartåt det barkar..

Drömde om att jag var på ett stort bygge med en massa grävmaskiner stora som hus. Jag visste inte vilken väg jag skulle ta för att komma bort o nån skrek åt mig att akta. Sen var jag plötsligt på väg med min cykel vars frambroms hängde halvt loss o då fick jag lämna cykeln ifrån mig o ta spårvagnen även om jag bara var ett stenkast ifrån mitt hem, barndomshem, o ingen nyckel hade jag heller. En konstig dröm men har den nåt budskap Es, vad tror du?

Drömmer om att få sova ut, är såå trött. I helgen ska vi ut o resa o då blir det ju inget sovande, ojoj.. Får se hur jag orkar på jobbet idag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

2 Juliet:

skriven

Min fråga är lite som romeo och julia.
Jag gillar en man på jobbet. Jag tror han gillar mig med.
Men de runt om kring gillar inte att vi ens pratar med varandra. Man låter inte honom vara ensam så jag kan prata med honom. Och man håller koll på vem jag pratar med.
Jag vill träffa honom på tu man hand.
Hur skulle han ställa sig till det om jag frågade honom?
Kan Julia få sin Romeo?

3 Jennifer:

skriven

Godmorgon Es! Intressant. Hur är det då om man är LEDSEN och SORGSEN och olycklig? Vad händer då? Jag känner mig sorgsen nästan jämt inom mig, men det visar jag inte åt folk utan försöker vara en trevlig och schysst person ändå. Kommer karma och biter mig i rumpan då?

Känns Tunisien som ett bättre resmål än Mauretanien? Kan du känna in något? Kram

Svar: Jag tror att du vet varför du är ledsen och sorgsen och bara du kan skapa förändring... och det är inte lätt !! Du kan kanske inte välja precis som du vill.. men du behöver ta dina steg i den riktning du vill gå... Tunisien känns okey... kram :)
Esmaralda

4 sus:

skriven

hej
så spännande och självklart med karma......
vill ju vara en bra medmänniska.....
hoppas på lite bra karma här...
love sus

Svar: Och du ÄR en bra människa.. kram :)
Esmaralda

5 MollyD:

skriven

Älskade Karma
Nu har jag varit en god människa väldigt länge och gjort väldigt bra saker och gjort väldigt lite dumt.
Jag har ingenting emot, kära Karma, om det kommer lite postivt i min väg och överraskar men jag förstår, ber om gott och så funkar det inte. Det är bara så att ibland skulle det kännas som ett postivt energitillskott om något positivt kom överraskande såklart. Men Karma min vän, tålmodigt går jag och gör gott eller ivart fall så bra jag förmår egentligen, utan att begära något mer än ett leende .
I bröstet bor önskningar och längtan som inte tycks komma min väg, än. Men goa Karma , jag kämpar på och ber att universum finns vid min sida och stöttar , förser mig med det jag förtjänar och det är gott nog. Men lite kärlek skulle inte sitta dumt nu. Har lärt mig att uppskatta mig själv, fightats med mina demoner och skrämt bort de flesta av dom. Är tacksam för mycket men saknar kärlek, värme och soulmate. SKicka gärna en blink till Ezmeralda om du ser att något faktiskt är på väg till mig. Din evige följeslagare och vän skickar kramar

Svar: Nu slickar sig Karma om munnen och nickar belåtet... så ska det låta ! Skämt åsido, kärleken kommer och du är så värd den.. kram :)
Esmaralda

6 DD:

skriven

Hur ser min höst ut? Förra året var jag utan lägenhet och visste knappt vad jag skulle göra med jobb osv.. ..nu är det tvärtom :)

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vad är bästa sättet att få lilla veliga L på kroken igen ?
Tror han är lite lättstött till och från som när jag tackade nej till middag imorrn.

Kram

8 Jossan :

skriven

God morgon!

I vanliga fall borde jag va glad att det är torsdag och att det snart är helg.. Men vi ska jobba på lördag också.. aja tur det bara är en gång om året.

Det känns som jag har karma från förr.. Var går egentligen gränsen vid skitsnack. Är det att att berätta för någon hur en person precis gjort mot en till andra? För man måste ventilera sig ibland...

Läste på mina papper om att de skulle varit inne för några dagar sen till valideringen. Kommer jag ha en chans ändå? Orkar inte mer av detta måendet och motgångarna nu..


Nä dags att gå upp...

Kram

Svar: Det är inte skitsnack att berätta vad man varit med om .. men det är skitsnack om man fabulerar och hittar på och om man för vidare elakt snack som man hört på omvägar och inte har belägg för. Du har en chans i alla fall fast pappren skulle varit inne.. kram
Esmaralda

9 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Jo vi är människor. Kärlek och godhet är det jag iallafall försöker eftersträva.

Es, jag har ibland svårt att bli kär och släppa in människor verkar det som. Därför är jag så otroligt rädd att jag inte ska träffa en kärlek. Vissa fastnar jag för lätt iförsig. Ser du mig träffa en kärlek inte allt för långt fram i tiden?

Sker mötet i närheten där jag bor? Eller sker själva mötet isåfall en bit bort?
Kram

Svar: Du kommer träffa en kärlek även om jag inte se exakt när det sker.. kram
Esmaralda

10 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon.
Karma ja... Det känns som vedergällning, tycker jag, men det kanske handlar om hur man själv värderar sina handlingar. I mitt jobb har jag stora möjligheter att lägga grund för god karma, och det gör jag nog också så gott jag förmår. Hemma spottar vi, jag och mannen ibland, över andra, mest av avund. Jag har en arbetskamrat som är bitter deluxe. Hon lär mig mycket om mig själv.
Många dåliga val har jag gjort, men jag har fått min unge för allt det goda jag gjort, och det är jag fantastiskt tacksam för.

Svar: Ditt finns utrymme att vara dålig också... och du väger upp det så bra.... kram :)
Esmaralda

11 Susan:

skriven

Så sant så, jag hoppas jag upplevs som positiv för det försöker jag verkligen vara🤗

Storseans för första gången igår och det va en häftig upplevelse, 5-6 st fick meddelande från andra sidan, tyvärr va det ingen som hälsade på hos mig men det kommer nog fler tillfällen. Spännande att höra meddelande o reaktionerna, funderade mycket på hur jag skulle reagerat om hon vänt sig till mig med ngt medddelade från andra sidan.... lite skräckblandad-förtjusning-känslor

Kram


Svar: Ja, det är kul det där :) Och kan bli riktigt överraskande.. och nästa gång är det kanske din tur.. kram :)
Esmaralda

12 Maria:

skriven

hej Esmeralda!
Jag har en fundering kring "de grå". Tror du att de har familjer och vänner som alla andra?
kram från Maria

Svar: Ja, det har säkert en hel del av dem.. kram :)
Esmaralda

13 Lilla m:

skriven

Hej Esmaralda! Hur kommer det sig att vi aldrig lyckas hållas sams, han och jag? Eller lyckas hålla oss ifrån varandra? Alltid så intensivt med honom. Kram

Svar: Ni är både lika och olika och ni attraherar motsatsen hos varann och då blir det svårt satt hålla sams.. kram :)
Esmaralda

14 EPM :

skriven

Godmorgon. Med tanke på Karma så undrar jag vad jag gjort... Tre pers som jag känt att jag kunnat lita på försvann bara sädär.
Inga nära vänskaper men en av dessa (han som delar namn med min son) trodde jag mer om.
Är besviken.

Däremot verkar en vän till J antyda att de markerat mot honom och hans beteende, har de gjort det?
Mindre rädd inatt! Bra att jag sov en natt till tror jag.
Nu sticker jag hem. Käkar kanelbullar. Myser. 😊

Kram




Svar: Jag ser inget dåligt karma kring dig... allt har andra orsaker.. kram :)
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Karma vet man ju inte hur den slår till..för något lamm det har jag nog inte varit. Däremot tycker jag väldigt mycket om att prata med människor..senast igår..med mannen på t-banan ..om duvorna som "liftar" med några stationer. Han var nog hemlös..den unga mannen..Han önskade pengar till ett mål mat..Pengar har jag tyvärr aldrig på mig..men ett trevligt samtal hade vi..och jag bad honom vara rädd om sig! Människomöten är berikande..

Ha det så bra!

Kram :)


Svar: Ja, människomöten är viktiga :) kram
Esmaralda

16 Kulla:

skriven

WORDS !!👌.
Jag brukar alltid berömma människor som gör något bra, eller om dom har något snyggt på sig. Man mår bra av bekräftelse 💕. Kommer jag att träffa JD snart igen? Kram

Svar: Vad bra att du tänker på att sprida positivt & glädje ! Ja du kommer träffa JD igen.. kram :)
Esmaralda

17 Skorpan:

skriven

Men hur går det då man är dålig på matte då ;)? Dåligt..

Jag såg en räv i morse då jag cyklade till jobbet, en stor o fin en, vid en station, kanske skulle den ta tåget in till city ;). Inte varje dag man ser ett sånt djur på så nära avstånd :).
Kram Skorpan

Svar: Vad roligt... jag har också en räv här hos mej som titta in i trädgården ibland.. så fina djur ! Kram :)
Esmaralda

18 Barbie :

skriven

Hej goa Es! Ser du om R är min soulmate... blir det något mellan oss.. vi pratade väldigt mkt igår och han kollade på mig och kom till mig 2 gånger osv, jag gillar han tror också han hör det men vad ser du e? Kramar❤️🌸

19 Lotta:

skriven

Intressant och att säga något som gör någon annan glad är ju inte så svårt :) Däremot funderar jag på om att säga ifrån det man inte tycker om eller trivs med... Då har jag tyvärr bara fått skit tillbaka och rejäla käftsmällar. Vad betyder det då? Är det jag som blir "straffad" för jag säger ifrån. Ibland kan jag vara lite mesig och jag kan känna mig glad att jag för en gång skull sa ifrån, men det mottages kanske inte som jag hade önskat. Är det karma?

Kram L

Svar: Nejdå man bli inte straffad om man säger ifrån... ibland måste man det och det är viktigt... man behöver ju inte såra i onödan.. bara vara tydlig och konkret ! Kram :)
Esmaralda

20 Um:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du varför han är dålig på att höra utav sig? Vill han visa distans, tänker han på mig om dagarna?
Ser du någon chans att vi flyttar ihop?
Kram

21 F:

skriven

Godmorgon Esmeralda har du något glädjande att berätta till mig, behöver något upplyftande att se fram emot. Kram

22 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om mötet med kärleken sker i närheten där jag bor? Eller sker mötet troligare en bit bort?
Kram

23 Osäker:

skriven

Hej!

Jag försöker att vara hjälpsam och snäll mot andra för då mår jag bättre själv. Däremot så har jag svårt att bryta negativa mönster. Får liksom inte tummen ur så att säga. Ska försöka att gå ut ensam på promenad men det tar emot. Rädd för att det ska hända något.
Kan jag känna mig säker om jag går ut eller ser du någon varning eller kanske någonting bra?????

Kram

Svar: Promenera du och gör det ofta, det gör dig gott och jag ser inga varningar.. kram :)
Esmaralda

24 *:

skriven

Hej

Guuu vad skönt. Nu snackar vi och tar tag i allting. Han följer med på samtal och nu är vi positiva och bestämda på att reda ut allting. Känns som en sten har släppt från hjärtat.

jag vill verkligen vara med den här mannen !!
Förlova oss, gifta oss.. ja allting.

Ser du oss i framtiden tillsammans ?

Kram
*

25 Jennifer:

skriven

Tack för ditt svar Esmaralda, jo jag vet varför jag är sorgsen och ledsen men tycker jag gör det jag kan för att skapa den förändring jag önskar.

Men då ingenting händer trots mina ihärdiga försök fördjupas bara känslan av ledsamhet. Det biter sig fast i mig och blir bara större och det känns som om jag aldrig kommer att komma framåt i livet, bara står stilla och det är meningslöst, jag vet inte varför livet är såhär nu.

26 EPM :

skriven

Skönt!😊
Så är ju livet, föränderligt precis som människorna i det.

Har vännerna markerat mot J..? Eller kanske de börjat se honom såsom han är..?
Fick det intrycket.

Kram

27 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vad är bästa sättet att få lilla veliga L på kroken igen ? 
Tror han är lite lättstött till och från som när jag tackade nej till middag imorrn. 

Kram

28 Dahlia:

skriven

Jag tror på karma. Och nu tycker jag det är dags att få tillbaks lite gott efter alla bakslag.
Lite oväntade händelser kom i vägen för min plan, jag behöver ändra om lite, behöver hålla mig positiv. Är chanserna fortffarande goda att lyckas genomföra planen? Det känns viktigt för mig.

Svar: Jadå chanserna är goda.. kram :)
Esmaralda

29 Mikael:

skriven

Med statistik från sjukhus, domstolar osv.
kommer försäkringsbolag och andra kunna bevisa ifall karma existerar, ja till och med om de tio budorden är fabler eller lagar som fungerar för att skapa bra karma :)

Kram
Mikael

30 Mimis:

skriven

Hej Esmaralda!

Har jag dålig karma?? jag vill ju vara en bra människa men ibland kan det vara svårt.

Kram

Svar: Du ÄR en bra människa.. kram :)
Esmaralda

31 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Här har karma slagit till...nädå vaknade rejält förkyld och det tror jag inte jag kan skylla på karma ;-)

Annars ser du om jag bär på mycket dålig karma ?

Jag har ju tyvärr förmågan att inte hålla käft...nuförtiden gör det inte så mycket men jag har lite ont i magen över mitt "tilltag" där jag hängde ut den anonyma grannen för det har fått följdfrågor och där har jag tyvärr inte hållt tyst utan hängt ut den jag tror gjort det...och sett hur det "löper" vidare,nu håller jag mer tyst om det men skadan är nog redan skedd...

Frost ute med hög luft är positivt när man är förkyld.

Kram Anki med flock

Svar: Nej, karma har inte med förkylning att göra... bara otäcka virus ! Alla gör vi tokigheter och sånt vi ångrar och du är inte värre än någon annan... kram :)
Esmaralda

32 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tänkte på karma senast igår. Jag var på väg hem från löpargruppen och det hade hunnit bli mörkt. Det är skogsdunge på vänster sida hela vägen ner till spårvagnen och på ett ställe var gatlyktan sönder. "Här skulle lätt en våldsman kunna gömma sig och jag skulle inte se honom" tänkte jag. Och då kom jag plötsligt att tänka på en tidningsartikel jag hade läst en gång om en ung kvinna som blev antastad. Vad våldsmannen inte hade räknat med var att kvinnan hade svart bälte i nån form av kampsport och han åkte på en rejäl omgång innan han låg på marken och hon kunde ringa polisen och be dem ta över. "Älskar Karma!" tänkte jag och skrattade för mig själv.
Visst är det härligt 😂.
Kram ThereseC

Svar: Ja där slog karma till direkt och rejält :) Kram :)
Esmaralda

33 Milla:

skriven

Bra saker, tucker det blivit mer snack bakom ryggen på mitt jobb sedan nya människor börjat.
Undrar om aktiekursen som jag vill gå i Stockholm, den är så dyr, kommer jag ha råd o kommer den föra mig närmare mitt mål att köpa ett hus i s f eller få det bättre ekonomiskt i a f?

34 Michaela:

skriven

Jag tycker inte att jag beter mig som ett arsle men ändå har jag fått mycket skit i livet så något fel måste jag ju göra då🤔

Fick svar på blodprover igår. Hyfsat så lever ett tag till😁

Kram!

35 AnnaK:

skriven

Jag läste Klarna först och tänkte på fakturabolaget......tog ett tag innan poletten trillade ner 😂

Liten fråga igen......borde jag smila upp mig lite mer eller ska jag strunta i det?

Kram 😊

36 Un:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se den chansen eller möjligheten att vi flyttat ihop med varandra? Och blir vi?
Gillar han mig
Kram

37 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om mötet med kärleken sker i närheten där jag bor? Eller sker mötet troligare På annan ort?
Kram

38 Jennifer:

skriven

Hej igen, hade en session med en psykiatriker idag, och han ”ordinerade”/rekommenderade att jag ska fara iväg på en resa så snart som jag bara kan. Jag blev helt häpen men jodå, det gjorde han! Sa att det i detta skede vore det allra bästa för mig.

Hur stor är chansen att jag kommer iväg med min dotter, fastän oddsen är emot mig (ekonomiskt)? Ser det ut att kunna lösa sig? Fick liksom
livsgnistan tillbaka direkt.

HOPPAS! Kram

39 Anna.L:

skriven

Hej! Jag vill göra gott i världen, har känt att jag inte allt kunnat ge allt jag har pga. Hälsan. Vissa saker har fått skjutas upp eller avstå från. Men allt har en mening, kanske jag en dag kan inspirera andra genom min resa och mina upplevelser.
Jag vet att min sjukdom har fått mig att växa och bli mer självständig, modig och stark. Ser du om jag med min musik och kreativitet kommer nå ut till flera människor och hjälpa till genom mina upplevelser?? Kram

40 Dalkulla :

skriven

Kom direkt och tänka på den gången jag var nere vid sjön här, när jag kom tillbaka från bryggan så sitter det en man bakom ett litet rött hus som står där, såg att han var ledsen, vi sa hej, i det ögonblicket tänkte jag, måste sätta mig där och försöka prata med honom.

Han hade dagen innan mist sitt sju månader barnbarn i tragisk spädbarnsdöd. Han visste inte hur väl han ville berömma mig för att jag satte mig ner på parksoffan och spenderade ca tre timmar med honom som jag inte kände. Kom fram till att vi var födda samma år också.

Varje gång efter det när han fick se mig nere i centrum kunde han stå på andra sidan vägen och säga, här kommer Sä..rs vackraste ros, är övertygad om att han menade min själ, som jag den dagen spenderade med honom. Varje gång vi möttes fick jag världens största kram av honom. Idag finns han inte längre, fick veta av någon han kände som en dag kom fram till mig tror det var strax innan jul, att A var död.

Vet också vad han dog av. Det gör ont när goda snälla människor dör, jag kände honom egentligen inte alls, men någonstans vet jag att han var en snäll person.

Karma kommer ofta tillbaka, det vi sänder ut får vi oftast tillbaka i någon form. Att var snäll och tänka på andra människor, lönar sig i slutänden.

Kram!

Svar: Ja han var en god person, precis som du är... och sådana möten mellan människor som ni hade.. är bland de viktigaste mötena.. spontana och varma.. kram :)
Esmaralda

41 Dunegull:

skriven

Har varit på ytterligare två intervjuder idag och de sa att jag var en av toppkandidaterna. Ser du hur det går?
Kram

42 Mimmie:

skriven

Hej Es

Drömde inatt att jag fick ett nytt jobb med gamla bekanta som jobbade med mig. Jag var senare i affären stod i kö framför någon jag tydligen kände i drömen, och hennes syster som jobbade i kassan ville berätta att hon skulle gifta sig, men det tog sin tid innan hon sa något. När hon sedan berättade för systern så blev hon så glad för hennes skull och köpte genast rosor till henne. Jag tänkte för mig själv ett tag att jag kanske med borde köpa blommor till henne,fast jag inte känner henne.
Plötsligt var jag hemma hos en italiensk man som visade hur man lagade mat bla pasta och hur det blev till nudlar.

Vad ville denna dröm säga mig Es?
kram

43 Fråga:

skriven

Hej!

Hur ska man ladda rummet eller saker med god energi?? Hur ska man gå tillväga??


Kram

Svar: Man börjar med att ladda sig själv och den laddningen sprids till rummet.. kram
Esmaralda

44 Rebecca:

skriven

Jag drömmer om att resa till olika ställen (vill dock ej resa själv), skaffa en kamera och ta bilder och skapa minnen. Kommer jag göra det i framtiden?

Svar: Ja det kommer du att göra.. och somliga resor kommer du faktiskt att göra på egen hand och det blir befriande.. kram :)
Esmaralda

45 Jen.:

skriven

Intressant ämne. Ja jag borde nog tänka mer på min karma tror jag.

En kille verkade intresserad förut. Vad känner han och har intresset svalnat som jag misstänker?

Känns på något sätt som att jag efter mina erfarenheter av män inte kommer att lita på någon igen. Jag är alltid fel för alla på något sätt och jag är trött på att vara ensam hela tiden. Varför är det så?

46 MoonShade:

skriven

Kan du se mig kyssas lite med Dany? ;)

47 Mt:

skriven

Hej!
Blev han nöjd med min förslag? Kommer förslagen gå igenom?
Kram!

48 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag få bostaden som jag ska på visning för? ”Hus” Jag vill verkligen ha den och nu har folk lurat mig och lovat mig tillräckligt!


Kram tacksam för svar

49 Sofia:

skriven

Hej!

Tack för att du påminner oss om den kraft som våra energier, tankar och handlingar har och vilka följder de får. Det kan aldrig upprepas för ofta.

Min mamma har ställt samma fråga till dig 4 gånger utan svar. Jag vet att du inte kan svara alla - men jag misstänker att du undviker att svara på frågor som inte direkt rör frågeställaren. Frågan mamma har ställt handlar ju om mig.

Så jag gör ett försök och hoppas på det bästa. På tisdag är det tänkt att min gamle lärare Magnus ska hälsa på hemma hos mig för att prata minnen och andra allmänna saker. Det ska alltså vara en kul grej. Men både jag och mamma är lite oroliga för att han eventuellt har andra intentioner med att träffa mig. Sådana av sexuell natur till exempel. Kan du se om jag behöver vara orolig?

Kram

Svar: Han är attraherad av dig men han verkar lägga band på sig... känns det obehagligt så ska du blåsa av träffen...det är du som bestämmer... men jag tror inte han har några illasinnade avsikter.. kram :)
Esmaralda

50 Fanny2:

skriven

Tänkte på karma igår och hur plötsligt det kan slå tillbaka... Man tror inte sina ögon när man väl ser det. Min mamma hade en väninna som snackade skit om alla och en dag stod hon där ensam och ringde runt för att rädda sina vänskaper... Hon träffade väl någon som var lika hänsynslös som hon och denna person talade om för alla vad hon sa om dem.

Jag tror på dina råd och för mig är det viktigt att vara en medmänniska. En komplimang kan göra mycket för någon... Man vet aldrig hur det riktigt står till med alla människor och kanske räddar det någons dåliga dag...

Es, jag har inte hört av mig något mer och är lite rädd för att göra bort mig... Tror du han tänker något på mig? Kanske har han annat för sig...

Kram

Svar: han tänker lite till och från men nog inte lika mycket som du.. kram
Esmaralda

51 Anonym:

skriven

Finns det någon som helst chans att vinna tävlingen till staden som aldrig sover ?
Kram

Svar: Chansen finns men den är inte så stor.. kram :)
Esmaralda

52 Mimi:

skriven

Hej!

Händer det någonting som får mig att må bättre och att livet känns lite ljusare och lättare???


Kram

Svar: Ja det händer flera ting som får dig att må bättre... gör själv något oväntat till att börja med.. kram
Esmaralda

53 Gemini:

skriven

Jaha då har man fått reda på att man har cellförändringar och ett Hpv virus som ev behöver åtgärdas. Som erfaren hypokondriker är detta en dödsdom. Är rädd för att aldrig få uppleva att få bära ett barn. Min största skräck å sorg som jag börjat ta ut i förskott nu. herregud som mkt tråkigheter omkring mig just nu. Herregud.
Kram!

Svar: Herregud nej, ta inte ut något i förskott... det här kommer greja sig.. det är absolut ingen dödsdom och barn kommer.. kram :)
Esmaralda

54 Virrhönan:

skriven

Hejsan!

Det är mycket som handlar om glädje dessa dagar. Du skriver om god och bra karma och igår var jag på föreläsning om just glädje. Ger man glädje får man glädje tillbaka, så är det. Jag sprider min glädje så gott jag kan och jag får tillbaka! Sen finns det ju stolpskott som verkligen behöver gå en charmkurs för att verkligen fatta vad glädje är.
Jag och min nyfunna vän och kollega har så förbaskat kul ihop. Hon har sett att jag och den specielle mannen har ett gott öga till varann och idag drev hon på ordentligt så jag tror att t om han höll på att smälla av. Kommer hon lyckas få ihop oss på nåt vis? Hon jobbar på det säger hon... Han verkade i alla fall glad och belåten...
Hej o kram💕

Svar: En go tjej din kollega :) Nja.. det kan bli något mer tillfälligt mellan dig o mannen men jag tror inte han är din soulmate.. kram :)
Esmaralda

55 Tingeling :

skriven

Jag tror att jag är en bra människa. Jag tror jag ärvt lite av min mamma på den fronten. Ibland tänker jag nog mer på andra än mig själv. Vilket du så i en seans jag skulle jobba på, att i detta livet var det mer min tur, att tänka på mig. Och jag jobbar på det. Men att tänka på andra tror jag inte kommer försvinna från min personlighet helt och hållet.

Åh vad velig jag är med utbildning. Hel utbildning eller kurser?

Kram!

Svar: Om du kan så så ser hel utbildning bättre ut.. kram :)
Esmaralda

56 Lilla m:

skriven

Hej Es! Varje gång vi grälat och sen försöker bli sams, säger han att han är ledsen och mår dåligt då vi är osams. Han säger att det stör honom då vi grälar och att han blir glad och lättad då vi blir vänner igen.

Jag känner på samma sätt. Det är så konstigt intensivt och starka känslor med honom, vilka känslor vet jag inte men han är som en magnet som dras till mig på samma sätt som jag dras till honom.

Har vi levt ihop i något tidigare liv eller vad är det fråga om?

Oerhört märklig relation vi har.

57 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker han att jag är tjatig?
Är rädd för det..
Finns känslor?
Kram

Svar: Lite tjatig kanske så ligg mer lågt ett tag... det finns LITE känslor men inte fullt ut.. kram
Esmaralda

58 A:

skriven

Hej Es

Ser du mig bli lycklig snart?
kram

59 Louise:

skriven

Så har vi kontaktat soc och det känns inte alls kul. Imorgon ska vi se om vi kan få hjälp med matkassa då vi har ynka 400 kr kvar och det tar 10 dagar att utreda om vi är berättigade bidrag. Vi behöver ju bara hjälp till hyra och dylikt denna månaden(och en liten kassa till Ullared) för jag kommer förhoppningsvis med stor sannolikhet att bli bokad från tisdag och framåt. Sen den 19 oktober ska jag på intervju på vikariebanken i Trelleborg.
Något som lättade från hjärtat är att vi kommer att få bostadsbidrag från denna månaden och ett år framåt. Det känns bra.
Fick reda på också att sonens mobil blev stulen idag - i ett låst skåp i skolan. Helt seriöst vem gör ens en sådan sak. Eller så ligger den någonstans i hans skåp.
nu var den knappt värd något men ändå för vi har inte råd att köpa ny till honom.

Kommer jag börja jobba även eller bara i Vikariebanken Trelleborg? Och kommer vi bli beviljade ekonomiskt bistånd denna månaden?

Lön från mig kommer ju i november om jag jobbar alla eller de flesta dagar i oktober.
Gillar inte Lunds vikariebanks system då de ringer dagen innan medan Malmö och Trelleborg har en app där man lägger in sina tider för arbete.
Får jag mer betalt i Trelleborg så kommer jag lätt fortsätta där eller ja vi får se vad som händer.

ha en fortsatt fin kväll och tacksam för svar. Kram


60 Boudica:

skriven

Ja å så har vi mig, där karma slår till typ direkt när jag yttrar mig illa. Men nu snackar jag ju sällan skitsnack! Hönan eller ägget? ;)

När jag känner att någon snackar dåligt om mig eller negativ mot mig, så gillar jag att se mig ett ljusskal som slår tillbaks det dåliga trefaldigt till där det kom ifrån. Men är det kanske lite elakt? ;) Om det nu funkar. Det vet jag inte.

Innan var mina känslor som en berg-och-dalbana med höga toppar å en del dalar, och några loopar! Sen kraschade jag rejält slog hårt i golvet. Och reste mig förvånansvärt fort. Men nu känns det stadigt på en ok nivå. Hittat tillbaks till den glada person jag en gång var, som lät negativt bara rinna av. Jag tror jag är där nu. Hoppas bara det håller ;D

Blev även tillfrågad, varför jag alltid är så glad. Min tanke som jag inte sa var, missade du att jag precis varit på dåligt humör? Sen att det var D, som jag blir glad av att bara vara i närheten av. Sen kom tanken någon kanske berättat att jag gillar honom eller att han nu börjar förstå.
Ja, förstår han än?
Men det jag egentligen undrar, är det bara jag som känner att det finns någonting mellan oss, nån sorts känsla eller dragning, jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Känner han också av något?

Jag ska nog spendera min helg med att skriva ett litet seansbrev. Och åter igen har jag dragit ut på tiden med det ;)

KRAM!

Svar: Ditt tänk som ett ljusskal är jättebra ! Fortsätt med det. Han känner också en dragning men jag ser ingen förälskelse... kram :)
Esmaralda

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tror på karma också men något som har gör med karma för mig?

Så exempel är det en karma som F hon har gjorde mot mig så det blir som jag mot henne nu?

Har jag något själv karma?

Ha det bra

62 Alie:

skriven

Så viktigt att bli påmind om... jag själv försöker verkligen ha en god karma o värna om mina medmänniskor och i stort, tror jag att jag lyckas.

På söndag bär det av.. min drömresa till Afrika.. är nervös då jag reser själv, blir det lyckat å ska jag se upp med något?
Kram 💫

Svar: Det blir bra och lyckat.. stanna i stunderna och ta emot allt som det kommer... kram :)
Esmaralda

63 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
Vet inte hur jag ska förhålla mig till situationen på jobbet. Känns som om det är en hel del skit snack. Och när den andra inte är där snackas det om den osv. Det är mycket hur folk gör fel och sätta på plats. Blir rädd. Vad säger de om mig när jag inte är där?
Blev lite ledsen idag då en kollega som jag annars gillar starkt sa att jag får ju inte göra alla arbetsuppgifter på jobbet än. Kändes lite förnedrande. Hur menade hon? Ser folk mig som någon som inte kan allt? Och snackat folk skit även om mig där?
Kram

Svar: Man pratar dig på samma sätt som man pratar om de flesta men jag ser ingenting fult... tvärtom så tror jag att du är omtyckt.. kram
Esmaralda

64 O:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som om han kan få eller kommer få mer känslor för mig?
Kram

65 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om mötet sker i närheten där jag bor? Eller ser det ut som om mötet med kärleken sker en bit bort?
Kram

66 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som om han kan få eller kommer få mer känslor för mig om jag ligger lite lågt?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: