Mina övermän....

På tal om shopping… så  har jag träffat mina övermän.

Jag  åkte till Berlin med två väninnor för några år sen… och de två kan shoppa… nåt så infernaliskt och jag kroknade redan dag två !!

Första dagen var det Kadewe med sina sju våningar och allt skulle betas av !

Det tog precis hela dagen.

 

Dag två var det Lafayette som inte heller det går av för hackor.   

Därmed hade jag fått nog. 

Enough is enough !!

Var rent shoppingutmattad och drog mig tillbaka på rummet och kollade serier, drack champagne och åt chocklad medan damerna fortsatte sin shoppingtour.

Sista dagen skulle de ta BÅDE Kadewe och Lafayette IGEN… och jag var med en liten stund… hittade en fin slips till sonen och sen satte jag mig på ett café och slappade.

När jag åker på shopping med min vän – brukar det vara han som sätter sig på caféerna  och efter Berlin fick jag en annan förståelse för detta fenomen.

Jag brukar tycka att ju mer desto bättre… men som sagt, allt har en gräns.. också för mej !

Numera  julshoppar ju många från nätet.. och det gör jag  också men jag får hia mej så det inte blir för mycket därifrån.   Även om man drar på sig tomteluvan och sitter med pepparkaka och glögg.. så blir det ändå inte samma sak som att  fysiskt vara ute i svängen.

I dag kommer mamma och i morgon firar vi min väns födelsedag

Hela familjen sluter upp - förutom sonen som ju är i Stockholm.

Men först idag ska jag och mamma mysa loss i utomhusjacuzzin… champagnen ligger redan på kylning.  Sen blir det lammribs  -ett gott Amarone… och så Idol förstås.

 

Kram  o kärlek och ha en fin start på helgen

1 Jennifer:

skriven

Tack snälla Esmaralda för svaret!! Det är A❤️

2 Skorpan:

skriven

Ja enough är enough, håller med dig. Är rätt bra på shopping men kroknar nog i nåt skede, speciellt om jag inte tankat ordentligt. Så det där med champagne o choklad lät bra, o badet med. Kanhända blir det nåt sånt för mig ikväll. Shoppade lite ute i periferin o nu då ingen lunch intagits känns det lite konstigt, lite snurrigt o så.. Synd att jag inte har nån att dela drycken med ;).
Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

Svar: Ja, ibland smakar det bättre om man är två... :) I alla fall får man skratta lite mer.. kram :)
Esmaralda

3 Snurran:

skriven

Hej!
I ditt föregående inlägg sätter du huvudet på spiken när det gäller resor :). Jag är också av den sorten som nästan MÅSTE dra iväg någonstans och helst ungefär en gång/månad. Men.. Jag och maken jobbar varannan helg och på veckorna går barnen i skola. Ovanpå det bor vi mitt i norrlands inland, långt till allt med andra ord. Du är ju så klok och uppfinningsrik och verkar se möjligheter där andra ser svårigheter. Så jag tänkte att du kanske har något tips? Eller om du möjligen ser någon rolig resa för oss inom den närmsta framtiden?
Ha det så trevligt med din mor ikväll!!

Svar: Oj vad avigt ni bor..... men det finns förstås massa fördelar också. Gäller att planera i god tid och att ni kanske reser med vänner, var för sig ibland också... och en resa för er alla kommer ni snart att börja planera.. kram
Esmaralda

4 Linda N:

skriven

Trevlig helg, Es & resten av bloggfamiljen! I kväll byter jag ut Idol mot skönsjungande Lisa Nilsson på Malmö Live.😍

Svar: Låter underbart !! Ha det så trevligt o njut .) Kram
Esmaralda

5 sus:

skriven

hej
så är de för mig...
jag handlar klart......
sen är de så skönt.....
alltså va då hon blir sårad....
hon är ju psykopat och kör över alla hon möter....
love sus

6 Browallia:

skriven

Jag har länge drömt om att någon gång till jul kunna gå all in och shoppa loss utan att behöva vrida på varje krona för att få ihop det med allt man behöver. Jag klagar inte, jag är tacksam över att ha tak över huvudet, mat på bordet och en varm säng att sova i.

Önskar dig och familjen en trevlig helg. Kram

7 HuldaMaräng:

skriven

Jag är kontaktperson till en individ jag gillar att shoppa med. Det blir alldeles lagom med affärer och lagom med handla, även om vi båda skulle vilja spendera mycket mer om vi kunde :)
Idag firar jag fem årig bröllopsdag. Tänk att vi står ut med varandra. Det känns som att han är den ende som förstår mig, samtidigt som han är helt puckad i roten sinsemellanåt.
Tack för att du läser mina klagoharanger, Esmeralda. Jag är väldigt glad för att kunna lätta på trycket.. :)
Igår tackade jag den där hunden för sällskapet innan jag gick in, och sa till att han skulle lägga sig någonstans där det var torrt, och vips var känslan av honom borta :) Nu när jag vet vem det är får han gärna fortsätta smyga bakom :)
Ha en fin kväll, här ska vi unna oss restaurangmat fast vi inte har råd. Ibland får man ta sig råd.
Ha en fin kväll!

8 lilla m:

skriven

Hej Esmaralda! Drömmer han våta drömmar om mig? Känner han sexuell attraktion?

9 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är något speciellt med jul shopping ändå, det är stämning och mysigt så tänker jag mig.

Es, verkar orange håriga mannen vara intresserad utav mig? Han hade ringt mig... ser något om hur det kan utvecklas mellan oss?
Kram

10 Boudica:

skriven

Shoppa är inget för mig, sist jag verkligen shoppade var ju när jag var i tonåren å sprang runt på stan med vännerna. I äldre dar har jag inte så mycket tid, å ork, orkar ju inte så mycket med ett heltidsjobb som tar så mycket tid.

Ja på tal om jobbet, vilken märklig dag jag haft, men den slutade ok, och nya insikter har jag fått. Har undrar varför vissa(läs de flesta) har svårt för att jag hänger med vissa arbetskamrater på rasterna.
Så efter att jag totalt gjort bort mig på en rast när jag försökte prata med D om helgen, och någon råkade överhöra, oj vilket ståhej det blev. Man sitter i grupper om Afrika, Mellan-östern, Norden och Baltikum, alla pratar sitt egna språk och så har vi lilla mig som bryter normen av denna segregerade arbetsplats som kan gå mellan och prata med den jag känner för. Men oj, jag får väl va lite försiktig, för om jag pratar med någon, fungerar lite bättre ihop med någon, så blir jag tydligen kär i dem! Ja jag är kvinna på mans-dominerad arbetsplats, jag kan ju tydligen inte gilla någon utan att bli kär! XD
Min lilla bortgjordhet blev löst, och nu hoppas jag ju att de kommer förbi helgen, och inte ångrar sig.
Ska komma på något att aktivt försöka röra om denna segregation på jobbet. Just cause of it.

Näh med det jag undrar är, kommer det bli bra nu på lördag, kommer jag få besök, jag hoppas ju att D vill, och inte känner sig tvingad att komma. Kan du säga mig hur hans tankar går om imorrn, om oss. Han förstår nog fortfarande inte riktigt att jag gillar honom och det är viktigt för mig!

Oj mycket rabblande, förlåt!
Men ha en mysig kväll!
Här ska det nog röjas lite så inte blir för stro röra om de kommer ;)

KRAM!

11 Tisa:

skriven

Jag ska svälja min stolthet och egenanmäla mig... Blir det bra då?

12 Michaela:

skriven

Puh! Blev trött bara av att läsa😄 Ha en jätte mysig kväll!😊 Hälsa gänget! Kram

13 Tingeling :

skriven

Jag ska också titta på idol, har ingen riktig favorit än, men många är duktiga.

Min arbetsplats är så himla trevlig. Och jag har jättebra arbetsvillkor och bra chef och allt jag vill ha ett i ett jobb har jag där... flexibelt, bestämma egna tider själv, jobbar enskilt men har ändå arbetskamrater, och jag skrattar varje dag på jobbet. Jag har bra lön som jag klarar mig på, behöver inte jobba heltid. Ändå är jag inte nöjd, arbetsuppgifterna är tråkiga. Varför kan jag inte vara nöjd? Man kan ju inte få allt? Blir nästan trött på mig själv! Känner mig väldigt kluven just nu till allt.

Trevlig kväll i vardagslyxen, jacuzzi!

Kram!

14 Undris?:

skriven

Jag älskar shopping,köper även onödiga saker som aldrig använs:)Men online shopping har jag inte gjort ännu? gillar att gå runt i affärerna sedan fika speciellt utomlands.

Ser du mig flytta inom snart framtid eller blir jag kvar i denna staden några år till?
kram och ha det så mysigt med din fina mamma:)



15 Mikael:

skriven

Övermän kanske är bättre än övermäktigt.

Bra sugen man blir på gå på restaurang och dricka alkohol och vila hjärnan men född till att inte dricka alkohol... Så bjuder frisören på fin dricka så får man tacka nej, samma förra helgen :) imorgon ska man köra festprissar, blir mycket tacka nej.

Glad nykter helg! :)

Kram
Mikael

16 Kluven:

skriven

Hej Ez!

Inte skickat det där smset till P än.
Tänkte bara skriva och fråga om vi kan ses, hur tror du det tas emot? Ser du att han tackar ja och vi ses?

Kram!

17 Lavendel:

skriven

Vad tycker han om mig?
Har han känslor för mig?
Kan det bli en fling?
/L

18 HS:

skriven

Hej Es!

Imponerande att du klarade så långt av shoppingen! Här har du en som klarar max 2 tim på IKEA. Jag äter alltid före och behöver ta en tupplur efteråt.

Har varit en omvälvande vecka. Fått ny varningsklocka på kronisk stress från jobbet. Träffat psykolog i företagshälsovården och gjort en lista på de förändringar som måste till. Har även bestämt att jag ska börja i psykoterapi. Jag skickar ett mejl om seans i helgen.

Kram o trevlig helg!

19 Lotta:

skriven

Härligt med resor :)

Haft ett långt samtal med en person. Jag undrar om det kommer att hålla mellan henne och honom. Tycker verkligen att hon är väldigt egoistisk och till och med elak. Hur blir det här?

Kram L

20 Jenny:

skriven

Hej E du verkar ju iallafall haft det trevligt. Jag och min man är inte riktigt ense om hur det är ok och när det är ok att gå ut osv. Ser du om vi kommer till det att vi lyckas komma fram till en lösning eller åtminstone en diskussion som är vettig?

21 Jenny:

skriven

En till fråga. Ljuger min man för mig?

22 Jullis :

skriven

Jag har ett dilemma kring en kollega. Från start har jag haft en magkänsla som säger mig att hålla mig på avstånd. Hon har fattat tycke för mig och verkar se mig som en av hennes ”närmsta”. Jag har en helt annan uppfattning av vår relation. Så lätt och snabbt går det inte att bygga tillit och en relation i min värld.

Det är mycket strul kring denna person, men hon verkar verkligen genom go över lag och jag ifrågasätter varför jag ens känner som jag gör.
Kanske är det på grund av gammal erfarenhet, eller så borde jag lita på magkänslan som säger att något inte står helt rätt till.

Det känns som allt händer denna människa. Allt från svek till våldtäkter, till misshandel och så vidare... Igår något riktigt fruktansvärt då hon blev överfallen. Min bästa vän inom rättsväsendet tycker att min kollegas historier inte riktigt hänger ihop och ifrågasätter detta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Är hon bara en person som råkar hamna i jobbiga situationer eller är det något som inte riktigt stämmer? Borde jag vara på min vakt?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: