Akutmaten.....

 

Någon mailade och önskade att jag skulle ge  tips på snabba och enkla maträtter – men här känner jag att vi får hjälpas åt !!

Pasta Carbonara ”fusk” är det enklaste jag kan tänka mig

Kok  pasta… gärna gnocchi.

Rör ner den kokta pastan i en  Carbonarasås som du köper färdig - alltså inte pulver.

 
Sen blandar du i ett paket strimlad skinka
 
 
 Voila - klart !
 
Sallad kan man ju ha till
 
Den här rätten var en av sonens favoriter när ha växte upp och blev min räddning när man jobbat sena kvällar och bara inte orkade dra igång något mer avancerat ! 
-
Sen är ju alla "plåträtter" enkla... du blandar allt  i en braspanna och in i ugnen !
Stinas kyckling  i en stor braspanna och när den här halvfärdig lägger du dit  potatis, morötter, blomkål eller vad du vill.  Sen är det bara att vänta och du har en färdig middag med allt på en och samma plåt ! 
 
 Känns det torrt så passar det utmärkt att ha en färdigköpt tzatzikisås till ! 
 
 
Vilka är dina snabba recept som räddar middagen när du bara  inte orkar trilla köttbullar eller panera fisk ?
 
Kram & kärlek
 
1 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag gör gärna panngrejot när det ska gå undan. Quorn bitar åker direkt från frysen in i ugnen, vispa i ordning lite grädde med curry och lite salt och peppar. På med paprika när det är fem minuter kvar och pastan kokar samtidigt. Potatissoppa går också superfort. Medan den kokar hackat man och fräser lite kalkonbacon (ett paket till fyra personer), och slänger i innan servering. Mums tycker hela denna familjen! Annars är färdiga klyftpotatisyftpotatis goda till färska, färdiga hamburgare med någon liten grönsaksrackare till.
Hör du du, Esmaralda 😁, hur är det med min lille gubbe, är han stressad eller behöver han ha en annan koll, kan du se det? Stor kram!

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, pasta carbonara är mitt snabb recept med efter som jag ofta har pasta, ägg, bacon och parmesan i kylskåpet. Brukar även ha en burk fiskbullar i hummersås som backup. Tycker faktiskt det är gott med kokt potatis till 😱
Vad är det för fel på Rolf ? Skrev tillbaka till honom att varför fortsätter du skriva till mig och berätta att du älskar din fru och ska ta tag i dina alkoholproblem. Han skrev något liknande för 1 år sedan. Varför bara skiljer de sig inte ? Börjar tycka båda är knäppa som drar in mig. Inte haft någon kärleksrelation med den karln. Han har skickat blommor och dyker upp när man minst anar det med bilen. Var han lite kär i mig innan frun häromdagen fick veta att han försökt uppvakta mig. Verkar vara kategorin av Karl som vill äta kakan och ha den kvar. Gud nu mår jag nästan lite illa den spinkiga karln. Noll attraktion.
Kram

3 Skorpan:

skriven

Det lät gott. Koka upp vatten o tillsätt buljongtärning efter egen smak, sätt i strimlor av önskat kött o låt koka tills de är nästan färdiga. Tillsätt nudlar o grönsaker efter eget behag, krydda (thom ka o kokosmjölk/grädde) o där har du en rätt snabb rätt utan större arbete. O detta passar ju mig. Detta går ju att göra i otaliga versioner också så hinner man inte tröttna alltför fort ;).

Nu har det ju hänt en stor sak i mitt liv iom att jag fått ett nytt jobb. Inte är det väl så att det inte kommer att hända något mera stort framöver? Det skulle ju vara alltför trist. Klart att jag också välkomnar händelser i det lilla ;).

Ha en bra dag, här ska vi lite fira med bättre mat, det nya jobbet, o med alla barnen hemma :).
Kram Skorpan

Svar: Tack.. det här ska prövas !! Särskilt när barnbarnen är här som älskar nudlar... kram :)
Esmaralda

4 EPM :

skriven

Carbonara är en favorit, ffa nu när sonen fullkomligt älskar spaghetti. Fläskpannkaka är lätt fixat. Annars är ju pasta i alla former väldigt smidigt: olja, vitlök, pasta. Har du bara det så klarar du dig, sen varierar man med frysta ärtor, spenat, ost, cocktailtomater, skinka, räkor mm

Nu ska jag hem till mina älskade kids. De har iofs beställt färs i alla dess former under de kommande dagarna. Så det är ju så det blir...❤️
Dottern ska på lägerskola, får hon det bra?

Kram

Svar: Ja, det ser ut att bli bra för dottern.. kram :)
Esmaralda

5 Lotta:

skriven

1. Felix köttbullar i sås. Tre minuter i mikron. Koka poratis. Lingon och tomat eller vad man har.
2. Soldatens ärtsoppa
3. Egen pizza med färdigköpt deg.
4. Omelett

Snabbt som tusan och supergott :)

Kram L

Svar: tackar :) kram
Esmaralda

6 Jossan :

skriven

God morgon

Solen skiner och det ska bli varmt idag. Ska njuta det sista av sommaren.

Tentan gick åt helvete för det var så konstiga frågor. Sen gick jag iallafall ny telefon för min var tydligen sönder. Sjukt najs iallafall.

Idag ska chefen ringa.. Det hände en sak i fredags och tydligen skulle jag kontaktat honom men det visste inte jag. En förälder hade kontaktat honom. Ibland undrar man varför man valde detta yrket när föräldrarna kan bete sig hur de vill mot oss lärare. Samma med eleverna.. men jag älskar mitt jobb...

Nä ska nog sova en stund till... kram

7 Dunegull:

skriven

Snabbmakaroner och ketschup är ju en höjdare sedan länge ;-)

Ska bleka tänderna på måndag, ser du om jag blir nöjd?
Kram

Svar: Ja det känns som om det kommer gå bra.. kram
Esmaralda

8 Krösa-Maja:

skriven

Bytte alias så att jag inte har samma namn som en annan här i bloggen. :D
Mitt snabbrecept på pastasås: Blanda creme fraiche (kokbar), lite vitlök och paprikapulver i en kastrull. Låt det puttra på svag värme och lägg i valfri rökt skinka (strimlas). Det funkar också med bacon, men torka gärna av bitarna så att det inte blir för mycket fett- och saltsmak. Koka valfri pasta till. Har inga exakta mått så man får pröva sig fram. :)

En fråga Esmaralda:
Jag har en underbar pojkvän som jag känt i snart två år. Det känns så rätt! Det som tynger mig är att jag ännu inte funkar med hans tonårsson, som har adhd/asd. Jag har förståelse för att det här måste få ta tid. Har du något råd att ge? Kram

Svar: Ja, sonen finns och kommer alltid att finnas där så vill du fortsätta relationen med hans pappa.. då måste du också försöka hitta ett bra sätt att förhålla dig till sonen så det funkar för er alla.. kram :)
Esmaralda

9 Lonely rider:

skriven

Hej Ez

Ser du ännu en flirt för mig? Hoppas att det inte är den utländska 24-åringen du såg, fin men alldeles för ung (14 år yngre).
Kram

10 Lisa:

skriven

Hej,
Ser det fortfarande bra och värt ut att åka dit på resa, trots att jag blir så trött av flygning etc?
Kram

Svar: Ja det ser bra ut men det är viktigt att du har rätt fokus och kan se glädjen i resan... annars kan man förstöra för sig själv och helt i onödan.. kram :)
Esmaralda

11 Ia:

skriven

Hej
Snabb mat här är rester 🤗
När det lagas mat blir det ofta över till en middag till, perfekt att hitta när tiden för matlagning inte finns

Sökte nytt jobb igår, i en ny bransch, jag trivs men vill göra något nytt.
Ser du mig jobba med något annat, byta jobb eller fortsätter jag på min nuvarande arbetsplats?

Kram

12 Lotta S:

skriven

Jag har ju min underbara dotter som inte har något emot att fixa kvällsmat åt oss allt som oftast, jätebra sätt att hjälpa till hemma och tjäna en slant emellanåt!
Undrar fortfarande om nye vännen uppskattar att jag försöker hålla kontakten trots att han aldrig gör det, eller ska jag låta det rinna ut i sanden? Hatar tanken att uppfattas som oönskat efterhängsen.

13 Anna E:

skriven

Hur löser jag dethär med kärleken? Så rörigt för mig...

Svar: Ha fokus på det som är viktigast.. kram
Esmaralda

14 Hedwig:

skriven

Taco: fyll tacomusslor med blandade bönor från en burk, lägg tacosås , lök och riven ost på och stek i ugnen. Lägg sedan lite grönsallad eller gurkskivor på..

Gryta med bönor: stek ekologisk nötfärs (300 gram till 4 personer) i en panna med lite lök, lägg till röd- eller vitkål i bitar (ca 600 gram). Blanda sedan i två burkar bruna bönor. Strö salt över och köttkryddor. En god ,nyttig och billig rätt som även kan förvaras i fryset sedan.

Pasta med champignoner: stek en ask champignoner (i bitar) tillsammans med 2 lökar och ca 150 gram broccoli i småbitar. Lägg till 250 gram grädde och italienska kryddor, peppar/salt. Koka lins- eller ärtpasta (300 gram till 4 personer). Lägg riven ost på.

Svar: Man tackar :) Kram
Esmaralda

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag träffa många som jag känner inom föreläsningar i framtiden också?

Kommer dom var positiv också?

Jag försöka hålla min positiv till hela veckan just nu... struntar i dom energitjuvar och negativ. Fokus på mig själv...

Så kul att jag har höga förväntningar på mig själv för föreläsningen. Jag bruka inte var förut.

Jag har inget bra snabba mat som tipsar... jag äta mat mest ute men...enklast är ta lax i ugn typ 30 minuter sen ris och sås färdig. Så klart

Ha det bra

16 Ht:

skriven

Hej!
Snart har jag dejt med C..kommer det bli fler dejter med han? Kommer han falla för mig,?
Kram!

17 Mej:

skriven

Hej Esmaralda!
Ungen!!!
Allt som kan göras i ugnen är bra, det sköter sig själv!

Ugnspannkaka, falukorvs ring, gott med ost, tomat lök mellan springorna.
Torsk i ugn, häll på grädde senap, cashew nötter och kryddor.
Lax med olja, dill och kryddor.
Jag kan även ”steka” kött bullar i ugn.

Esmaralda,
Känner mig så sårad om han inte är ärlig mot mig. Men får inte ihop det själv alla gånger. Ska jag fråga honom?

Ser det ut som om han är ärlig mot mig? Eller undanhåller han det och är inte helt ärlig mot mig?
Kram

Svar: Ja jag tycker du ska fråga och be om öppenhet och ärlighet.. kram :)
Esmaralda

18 Carin:

skriven

Ååh, kycklingvarianten är ju fasen det godaste! Tack för påminnelsen!

Jag fick ett tips som är lätt att göra, tar lite tid men väl värt!
Koka spaghetti
Häll av och värm upp en stekpanna med olivolja (ha i lite smör om man önskar), sänk till halva värmen och häll sedan i spaghettin. Rör om hela tiden, salta och peppra, krama ur lite saft ut citron. Ställ av stekpannan och fördela direkt på tallrik och toppa med parmesan och babyspenat och cocktailtomater.
Gött..
Ledig dag.. frukost på sängen och avnjuta kaffe. Vaknade kvart i sex av mig själv, nästan pigg som en mört. Varför inte samma känsla på jobbdagar? Märkligt..

Kram

Svar: Låter jättegott ! Ja, nog är det märkligt att vakna tidigt och pigg när man är ledig :) Kram
Esmaralda

19 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Är det den kvinnan han kommer att vara med i framtiden?
Kram

Svar: Jag ser inte hur länge men det kan mycket väl röra sig om lång tid.. kram
Esmaralda

20 sus:

skriven

hej
oj bra tips
köttfärs och ris....
snabbt och omtyckt....
vad ska jag göra känner inte att något händer...
love sus

Svar: Nej inte mycket händer.. du får göra upp en bra plan och ta dina steg ut...kram :)











Esmaralda

21 AnnaK:

skriven

Carbonaran ska jag nog börja göra. Vansinnigt trött på matlagning just nu. Ska bli kul att läsa tips här. Själv har jag inga att komma med 🙄

Fixar jag finansieringen av allt? Finns det något mer än att sälja grejer jag kan göra för att få in pengar?

Kram 🤗

Svar: På ett eller annat sätt ser det ut som om du fixar det.. kram
Esmaralda

22 Dalkulla :

skriven

Tack för svar igår. Det blev en trevlig kväll, med god mat och vin.

Några snabba maträtter har jag inte på lager. Min matsedel består av fisk (varierande fisk), grönsaker också varierande. Äter inte kött, eller ens köper köttfärs, eller annat som har med djur att göra. Har sett så mycket på internet gällande tortyr av djur, inte länge sedan jag såg hur kyckling behandlades vid slakt, likaså lamm. Det fick mig verkligen att avsluta ätandet av kyckling också. Lamm har jag aldrig ätit, har inte blivit så.

Däremot kan jag rekomondera Coops Vegofärs. Det går inte äta den som den är, blir då en aning smaklös men, med hackad lök, kryddor av olika slag vad man nu gillar för kryddor, blir det riktigt gott samt med grädde som avslutning. Mycket bra till spagetti eller makaroner.

Kram


Svar: Jag håller med dig.. jag tappar också aptiten för kött när man ser hur djur behandlas.. men har inte blivit vegetarian, än.... vegofärsen ska jag faktiskt pröva... kram :)
Esmaralda

23 Mimi:

skriven

Hej!

Händer det något kul snart? Behöver något kul snart?

Kram

24 Cecilia:

skriven

Godmorgon!
Bra med lite tips på snabba maträtter. Jag tycker det är smidigt att ha frysvaror och slänga in det i ugnen. T.ex. en påse frysta pommes och frysta schnitzlar som ska slängas in i ugnen eller hamburgare som bara behöver stekas. Sen är det extra gott med någon sås på burk, t.ex. bearnaisesås.

Snart skola igen och det känns inte så roligt. Har fortfarande svårt att veta vilket umgänge jag ska till, men i torsdags kändes det som att jag klickade med en tjej. Hoppas det var ömsesidigt. Annars brukar jag dras till ett gäng, men känns som att jag har svårt att komma in där. Vad tror du, kan jag bli en i gänget eller ska jag gå vidare? Känns inte så roligt att inte har någon stabil person att gå till... Kram

25 d30:

skriven

Ett enkelt recept jag tagit efter min mor är att köpa färdig grillad kyckling och låta den kokas lite i grädde för att få en sås. Och äta med pasta eller något annat snabblagat.

Du sa att du kan få till dig att det finns en del känslor för mig hos den nye vännen, kan du få till dig vad det är för känslor, vad baseras de på?

Svar: Enkelt och blir säkert hur gott som helst.. nej jag kan inte pejla in känslorna närmare tyvärr... kram
Esmaralda

26 Korvgubben:

skriven

Jag använder ibland receptet jag fick av dig med ett fryst torkblock och sen brer man över en burk champinjonsoppa över och in i ugnen. Ingenting kan bli enklare.

27 Kristina :

skriven

Överbliven pasta som man steker o god olja och med finhackad vitlök. Har man rester i kylen kan man ta detta i annars en ask skivad skinka eller hackad falukorv. Likaså grönsaker kan ta vad man har hemma. Blir jättegott

28 <3:

skriven

Hej❤️ Kommer min bil att lägga av mitt i vägen? Är det ”farligt” att lampan lyser?
Min pappa sa den har lyst förut med. Men att bara köra.
Men är så rädd att den lägger av mitt i vägen.. ❤️

Svar: Du bör nog få det åtgärdat.. kram
Esmaralda

29 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.

När barnet är fött kommer han att vara något närvarande med oss eller finnas där för oss någonting i början eller senare?

Kommer han att hålla fast vid sin ståndpunkt han verkar ha nu? Eller kommer den att ändras?
Kram



30 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du oss kunna flytta ihop sen?
Kram

31 Tingeling :

skriven

Vad roligt med tips på snabba maträtter! Har inga på lut förutom koka pasta häll i pesto och sen i med fetaost och tomat och nåt annat man vill... däremot en liten godbit man kan göra som inte är maträtt: majskaka eller riskaka med salt, lägg på Nutella och några skivor banan. Gott!

Är det värt att ta upp med fröknarna i skolan om dennapojke som är på min dotter? Eller kommer det lugna ner sig. Skolan har ju precis börjat! Vill inte att detta ska fortsätta och bli en varje dag grej. Det är tur min dotter är stark i sig själv, men kan lätt brytas ner om detta fortgår. Kluven om jag är för hönsig eller om jag borde säga nåt.

Trevlig söndag!
Nu ska jag äta lunch och sen ta en promenad för att rensa huvudet emellan pluggandet!

Kram!

32 Michaela:

skriven

Köttbullar och makaroner :) Ikväll blir det pizza på jobbet. Orkade inte laga nån matlåda igår kväll efter jobbet. Ha en skön söndag! Kram!

33 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Får du någon känsla om han är ärlig mot mig i detta?
Kram

34 Anna E:

skriven

Ok? Vet inte... Får fundera på den...

35 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser jag ut att vara viktig för honom?
Tycker han om mig? Finns det känslor?
Är jag en viktig del för honom?
Kram

36 Kiara:

skriven

Hej Es!
Vad gott de lät med carbonara. Blev ju hungrig nu. 😉😊

Härligt med fint väder efter flera dagar med regn och rusk. Dock orkar jag inte med de just nu då jag har åkt på förkyldning. Så att bara ta på mig kläder gör mig kallsvettig och helt slut. Helt otroligt vad en enkel liten förkyldning kan göra med kroppen. Kan inte ens tänka mig vad andra allvarliga sjukdomar får en att känna. 😞

En liten undran ... ser du om alla i min släkt kommer när jag firar min 40 årsdag eller är de några som inte kommer dyka upp? Ser du någon mer än min familj som kommer dyka upp? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: De flesta kommer och någons om inte kommer har giltigt förhinder.. kram
Esmaralda

37 Kiara:

skriven

Hej Es!
Vad gott de lät med carbonara. Blev ju hungrig nu. 😉😊

Härligt med fint väder efter flera dagar med regn och rusk. Dock orkar jag inte med de just nu då jag har åkt på förkyldning. Så att bara ta på mig kläder gör mig kallsvettig och helt slut. Helt otroligt vad en enkel liten förkyldning kan göra med kroppen. Kan inte ens tänka mig vad andra allvarliga sjukdomar får en att känna. 😞

En liten undran ... ser du om alla i min släkt kommer när jag firar min 40 årsdag eller är de några som inte kommer dyka upp? Ser du någon mer än min familj som kommer dyka upp? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

38 Michaela:

skriven

Nu försvann halva mitt inlägg igen. Suck! Ett dygn tog det så var han tillbaka på dejtingsidan. Så fort gick det att glömma mig. Fy fan! Kram igen!

Svar: Sätt dig över det... ha fokus på att det kommer någon som är mer värd dig.. kram :)
Esmaralda

39 HS:

skriven

Köp färdig klyftpotatis och värm i ugnen. Under tiden steker jag Oumph-bitar Thyme & Gatlic i stekpannan.
Servera med iMat fraiche eller veg. aioli (finns färdig i butiken) och någon färsk grönsak till, helst tomat.

Marinerad tofu, stek i skivor och koka pasta till. Ketchup.

Kram

Svar: Läckert ! Kram :)
Esmaralda

40 Snödroppen:

skriven

Carbonaran är det enklaste och godaste men här kör vi ofta med nudlar och blandar ner fräst kyckling och wokgrönsaker, lite sweetchili till och vips har du kinamat serverat👍
Är chansen stor att jag får lägenheten som jag anmälde mej till?
Ha en fin söndag, kram🌸

41 AnnaPanna:

skriven

Hej alla!

Min bästa snabbis är vad tom barnen kallar bakismat, vilket kanske inte är så bra när jag tänker efter. Tur att det är mycket sällan det serveras.
Snabbmakaroner var as med tärnat starkt bacon, hackad valfri lök, riven ost, ketchup och svartpeppar. Vill man att osten skall morsa till sig ordentligt får tallriken en snurr i micron också.
En lite roligare rätt är chorizo (jag brukar köpa scans) som man skär i slantar, en gul och en röd paprika som skärs i bitar stora som en gammal femkrona och äpple i rätt stora tärningar. Släng alt på en plåt och krydda med timjan el rosmarin, efter smak. In med plåten på 175-200 grader högt upp i ugnen.
Under tiden åker tre dl grädde av valfri sort ner i en kastrull tillsammans med n påse saffran, cayenne och salt. Låt puttra ihop.
Koka spaghetti enligt anvisning och häll tillbaka i kastrullen tillsammans med saffranssåsen.
Lägg en hög ruccola på tallriken, ovanpå hamnar saffransspaghettin, stör över korv, paprika och äpple och smula sedan fetaost över. Lite överkurs men fantastiskt gott är att strö lite rostade pinjenötter över. Klart på 30 min max och en ganska snygg, enkel rätt att bjuda på och som ännu ingen hittills klagat på.
Ugnsomelett är ju en annan räddare. Då rensar jag kylen på rester. Kött, smörgåspålägg, grönsaker, ost eller vad det nu kan finnas åker ner i en ugnsfast form och sedan åker en äggstanning ner i det. Räkna ca 1 ägg per dl mjölk (har man ekvätt av någon fetare mejeri är ju det busgott att hälla i också). I stamningen brukar jag hälla en skvätt fond, ost, salt och peppar. Stö lite ost över och grädda på 175 grader tills den inte ”vobblar” i mitten när du skakar lite på formen.
En 80_talsklassiker är kyckling- och broccoligratäng.
Köp en grillad kyckling och plocka på kött och lägg det i en ugnsform. Jag brukar förvälla färsk broccoli, 2 stånd, och lägga i då fryst broccoli gör gratängen väldigt vattnig.
Blanda 5 dl creme fraiche med ett par skedar mangochutney och vill man ha lite hetta, en sked sambal garlic. Hälblandningen över kycklingen och broccolin och peta lite så att geggan kommer ner bland kycklingen och broccolin. Strö ett försvarligt lager riven ost över och toppa med lite ströbröd, gärna panko, så får man en frasseg yta. In i ugnen på universaltempereturen 175 grader tills det bubblar i formen och ytan blivit mörkt gyllene.

Svar: Mums.. det här sparas.... kram :)
Esmaralda

42 Ulrika:

skriven

Carbonara grejen kör min ena dotter med :)

Svar: Ja, det är nog rätt vanligt :) Kram
Esmaralda

43 Jen. :

skriven

Hur vet jag att jag inte missar den man jag ska leva med? Det känns som att jag lätt kan missa det rätta typ att jag snabbt väljer bort någon som gör eller sagt ngt jag inte gillar.

Svar: En del möten är fast förankrade i vår framtid och så är mötet med din tillkommande.. ni missar inte varann.. kram
Esmaralda

44 Pia1:

skriven

Är det för tidigt att lämna över ett tack-brev till den långa mörka läkaren å vår communitys vägnar för arbetet kring tillståndet i en patient? Blir hen glad eller blir det konstigt! Vi vill såklart verkligen uppmuntra men är det bättre att vara anonym eftersom jag möjligen kommer samarbeta där i mitt eget fall?

Svar: Kanske du ska avvakta lite.. det kommer bli mer rätt i tiden.. kram :)
Esmaralda

45 SusanneAmalia:

skriven

GOD LUNCH..
Jag kör hem en bil mellan Rom och Stockholm..
I går var det blixtar och du der.. Magiska under..
På zkopleien stod det att det var 16h kvar till Rostock.. JG körde och det blev 12hkvar.. En herrejösseskö och en olycka och snigelfart nu stod det på displayen att det var 17h kvar yes.. Då svängde jag av och sov några h... Nu på morgonen var det bara 10hkvar.. Känns mer motiverat..

Fläskfilé skär i skivor bryn häll ner en påse med wokgrönsaker tillsätt sötsur chilli sås efter smak och en burk coccosgrädde. Så har man fixat finmiddag.

Nu ska jag köra vidare.. Är nu i Österrike..
Kram till alla. Bloggare.. Och stor kram till dig puss på nosen till MG.. 💕 💗
FRÅGA?? Min son har fått Halva vårdnaden om hans dotter.. Den andra halvan har mamman (hon hade hela innan) men hon får inte enligt soc ta hand om henne.. Nu undrar jag om Det löser sig med dena sjuka underliga härva.. Om sonen ska få hela vårdnaden utreds till den 22/1. Soc vill inte ge ut pappret a om denna utredning till Sonen för de trodde inte att rätten skulle drömma som de gjorde.. Så nu har advokat och tingsrätt fått gripa in.. Vilken soppa.. Blir detta bra??

Svar: Kör nu försiktigt.. du har en lång bilresa framför dig !! Läckert middagstips som noteras :) Mg pussar o kram från mej :)
Esmaralda

46 Jen. :

skriven

Tack så mycket för svar ❤️

47 Pia1:

skriven

Tack 💗💗💗

48 Browallia:

skriven

Gröt! :) Snabbt enkelt och billigt. Finns olika varianter. Risgrynsgröt brukar jag köpa färdig i plastrulle, bara att trycka ut i kastrullen och värma. Gröt funkar som akutmat i alla lägen, när man ont om tid, när man är så trött att man inte orkar laga något avancerat och när det är skralt i plånboken. Gröt har räddat mig många gånger, det är ingen favoritmat men funkar att ta till i nödlägen :)

Önskar dig en skön avslutning på veckan. Kram

Svar: Jag brukar också fuska med risgrynsgröten... värmer den i tallrik i micron.....ibland är gröt gott o och bra nödmat ! Kram :)
Esmaralda

49 SOL:

skriven

Takk for maten :-) :-)

Hva definere du som pendling Ezmaralda?

Nå kjører jeg 18-20 min. Det er ikke pendling, syns jeg da.

Ha en fin dag.

Svar: Kan bli lite längre... kram :)
Esmaralda

50 :( :

skriven

Det ända jag längtade till och jag missade det. Hur kunde detta ske? Jag blev så ledsen.
Var det menat att jag skulle missa kursen?
Frågade folk om gata och dom alla gav mig fel medans det var mitt framför ögonen på mig

Svar: Ibland blir det så... men det känns inte som om du missade något.. kram :)
Esmaralda

51 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda ser det ut som resan till Grekiska ö världen blir bra?
Hade ju lite otur med Greklands resan i maj och blev sjuk.
Kram

Svar: Ja nästa resa blir bättre... kram :)
Esmaralda

52 AnnaK:

skriven

En liten fråga till....någon av "mina gubbar" som saknat mig eller tänkt på mig när jag inte varit i byn? Eller är det lite sak samma huruvida jag är där eller inte?

Kram 🤗

53 Ghostwriter :

skriven

Köttfärslimpa! Visst de tar tid i ugnen, cirka 40 minuter. Men det går ju fort att göra innan.
Annars kycklingsallad, om kycklingen är klar redan. Eller om man värmer redan klara kycklingfiléer i bitar i stekpannan och sen kokar nudlar, rör ihop tillsammans och tillsätter olika asiatiska såser ☺️



Jag ska på en visning i veckan och undrar om jag har chans att få den även om jag är lite längre i kön? Känner starkt behov av en flytt i min stad men inser att det är svårt överallt. Vill bara ta steg men känns som universum faktiskt bromsar mig varenda gång. Får bara kämpa hela tiden :)

Kram

Svar: Köttfärslimpa är alltid gott och man kan soppa i allt möjligt, ost o sviskon o örter.... :) Räkna inte med att chansen är stor.. den finns men den är liten.. kram :)
Esmaralda

54 Boudica:

skriven

Jadu, eftersom jag äter paleoaktigt i grunden så går sånt som brukar vara vanlig "snabbmat" bort för mig.
Försöker alltid se till att ha lite sötpotatis hemma. Går göra mycket med det, koka, steka eller i ugn.
En hel maträtt som jag brukar göra när jag vill ha något snabbt är kanske en märklig kombination men gott!

Du behöver lax, portionsbitar eller en större bit.
Värm lite olja i en liten kastrull,häll i en ask frysta hallon, 2 msk balsamvinäger, 2 urkänade dadlar ellern 1 msk honung som sötning, och klipp i ca 1 msk färsk timjan. Låt tjuda tills det blivit så saktigt.
Häll över laxen och in i ugnen på grillfunktionen i några minuter till den är genomstekt.
Severas med blomkålsris eller sötpotatismos/klyftor.

En annan återkommande "snabbmat" här är en som mamma lärde mig så att jag kunde göra när hon inte orkade göra mat när hon var dålig av cellgifter.
2 burkar tonfisk,
en purjolök
och en creme fraice.
stek i stekpanna
och ät med pasta.

jag har ju självklart ändrat den på senare tider så den passar mig bättre, bytt ut till kokosmjölk och zucchinipasta (zoodles). Lika gott det ;)

Här har man annars precis startat crock-poten med en sötpotatiscurry. innan middag blir det träning och lite annat :)

Nu i två helger har jag haft besök av en fjäril här hemma, inomhus, det är ovanligt, speciellt att två gånger på så kort tid. Vill den säga mig något, ett tecken?

KRAM!


Svar: Den där laxen ska jag pröva... låter gott :) Ja jag tror fjärilen är ett tecken, en hälsning .. kram :)
Esmaralda

55 TILL MICHAELA (38) :

skriven

Beklagar svinet! Kände igen mig innerligt. Förutom tidigare otroheter mot mig, så hittade jag verkligen mannen i mitt liv. Men det slutade med att mannen skaffade dejtapp samma vecka som vi gjorde slut. Desperat deluxe. Bakom ryggen dock, då vi fortsatte umgås nästan 4 månader och mitt villkor var bara om vi inte dejta andra samtidigt (skrev eller träffade andra). Visade sig att jag som vanligt var godtrogen och trogen i ”onödan”. Dock inte i onödan gentemot mig, utan mannen.



Jag hoppas du kan läka dig, snabbt men ändå i din egna takt. Under tiden ge dig massa boostar av positivitet, aktiviteter, självkänsla och självkärlek! Det är räddningen ur framförallt ett liknande brakeup. Gör saker som du vet att du VILLE som du inte kunde med han. Försök inte bevisa något för honom, för du är redan 100% vacker och förmodligen en jättebra person. Det är dig själv du ska unna energin för! ☺️ Det spelar ingen roll anledningen till att ni gjorde slut. Allt man gör sist är det som räknas och han hade inte förmågan att visa mer respekt. Han tänkte på sig själv.

Ps: En bekräftelse-störd människa vill man väl ändå inte ha 😂 Se det som din fördel mitt i sorgen.


Kram!
Ghostwriter

56 Vitlilja:

skriven

Hej. Skulle hon tycka det var konstigt om jag skrev till henne eller skulle hon uppskatta det?

57 Mathilda:

skriven

Hej!

Vilka bra och goda recept!
Riktigt bra tips på måltider mitt i vardagsstressen.

En fråga Es, kommer jag få en lön som jag är nöjd med? Kram

58 Lonely rider:

skriven

Hej Ez

Ser du ännu en flirt för mig? Hoppas att det inte är den utländska 24-åringen du såg, fin men alldeles för ung (14 år yngre).
Kram

59 IaElisa:

skriven

Min go-to när jag har total idetorka eller akut tröttma är ”plockmat”. Då lagar jag bara allt jag hittar i kylen som är enkelt och går snabbt; färdiga köttbullar, skinka, ost, grönsaker, frusna pommes, färdiga vårrullar etc. Sedan ”tillreder” jag allt; allt som kan slängas i ugnen åker dit, alla grönsaker skärs i stavar, skinkan och osten rullas till rullor. Sedan bara allt på ett stort fat i egna högar och så äter alla vad dom vill!
Hela familjens favorit. 😊

Jag undrar om du kan se något om min dotter Ez? Hon verkar vara i en känslig och omvälvande fas nu; hon har börjat berätta massvis med rövarhistorier; ljuger om vad som helst och när som helst. Detta har lett till att kompisarna inte tror henne längre och vi föräldrar kan inte alltid riktigt lita på vad hon säger. Vi har pratat om det och hon inser att hon behöver jobba bort denna ovana. Men det känns även i övrigt som att jag inte riktigt når fram till henne? Som att hon inte riktigt vill / kan berätta hur hon känner och var skon egentligen klämmer? Mår hon i grund och botten bra, och detta är bara en känslig fas kryddad av dramaqueenen i henne, eller är det något verkligt på tok? Jag vill så gärna hjälpa henne men har svårt att se vad som är verkligt och vad som är bullshit?

60 mamma:

skriven

lifehack!

själv har jag börjat intressera mig för matlagning igen och börjat kunna njuta av smakerna.

barnen äter inte min mat och inte mannen heller. men bara jag får gå undan en stund och avnjuta min mat ifred så är jag nöjd.

(samtidigt som barnen kastar köttbullar på varandra och mannen sjunkit ned med påsarna under ögonen i en hög med ketchup).

jag har börjat lova min kropp att ta hand om den. vill ge den det bästa till den som har burit runt på mig och alla mina problem i alla dessa år :p .. som ett tack liksom.

mina snabbtips: fil och müsli, omelett, färdig pizzadeg m pizzasås (bara att ha på fyllning), lax i ugn chili/paprika creme fraiche att värma upp till lite pasta.

61 Elsie🌷:

skriven

En snabb favorit här är tacoris:
Koka valfritt ris ( jag tar frebacco råris,kokar i tupperwere microkokare)
Undertide stek på kött eller kyckling färs,blanda i tacokrydda,hackad paprika och en burk majs,bland det kokta riset med färsen och grönsakerna, servera med tacosås, och sallad om du är sugen 😃
Färdiga på 15 min och hygglig nyttigt..😋
Ha en fin dag!
Kram Elsie 🌷

62 Anna E:

skriven

Har han varit med någon annan tjej efter att vi fått det trassligt? Nåt som han undanhåller?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: