Det finns i vattnet...

När min mormor  var barn skulle man se upp för näcken. Han var en lurig rackare.  Fast hon kallade inte honom näcken utan bäckahästen.

Näcken  var inte alls sådär underskön och stilig som han numera avbildas. Han var precis tvärtom, en ful gammal gubbe med långt grönt eller vitt  hår och skägg och med en röd luva på huvudet.

Men han kunde byta skepnad. 

 

Ibland blev han till en man i bekantskapskretsen  eller en kvinnas fästman och på så sätt kunde han lura henne.

Han kunde anta formen av ett djur också, en gris eller häst eller hund eller vad som helst.

Här i södra Sverige fanns en mystisk häst som lockade människor att rida på honom och sedan tog han människan på sin rygg med ner i djupet.  Det var Bäckahästen det !

Man kunde skydda sig genom att ”binda” Näcken.

Detta gjorde man genom att spotta framför sig, sticka en kniv i sanden på stranden eller kasta en sten så den föll lodrätt högt uppifrån och ner i vattnet utan att det plaskade

Man kunde också använda hans namn för det tålde han inte att höra. Om Näcken kom som en stilig karl kunde man säga : ” God dag herr näck” och så bröts Näckens makt.

Mormor trodde inte på Näcken fast hon visste allt om honom.

Hon menade att man använde Näcken bara för att skrämma nyfikna ungar så de inte skulle trilla i vattnet och drunkna.

Finns det då ingenting  märkligt alls i vattnet? frågade jag henne och jodå, visst fanns det.  Men, sa mormor, att det får man inte prata högt om.  Det som finns blir verkligt när man talar om det och sedan kan man bli jagad av det onda genom hela sitt liv. Har det väl fått tag så släpper det inte sitt grepp

”Som en fästing då?” undrade jag och mormor sa att det var som miljoner  jättestora fästingar på en och samma gång och ändå värre än så.

Det lät så räligt att jag aldrig mer pratade med henne om vad det var som kunde finnas i vattnet.  Sen dog hon ju när jag bara var 12 år.

Men det är klart att  det finns något i vattnet.

Det finns något överallt.

Men som väl –  så brukar man inte bli störd av det… vad det nu än är.

 

Kram & kärlek

1 JustMe :

skriven

Hej Ez! 

Fick precis veta att min ena sons läkarintyg gällande omvårdnadsbidraget ska granskas av försäkringskassans läkare och eventuellt måste vi inkomma med ett nytt. Nu är jag väldigt orolig och jag vet inte om jag orkar med fler motgångar då 2019 endast har bjudit på det hittills. 

Kommer dem bedöma att läkarintyget är tillräckligt eller kommer vi behöva skicka in ett nytt? 

Kram!

Svar: Oavsett så ser det ut som om det löser sig.. kram :)
Esmaralda

2 Linda N:

skriven

Vilken kittlande historia, som motvikt tänker jag på allt det goda som finns i vattnet.

Vet inte om jag hört uttrycket Bäckahästen förr, dock vet jag man döpt ett kvarter till det.

Din mormor verkar ha varit en sjusärdeles kvinna för övrigt.💕

Svar: Ja mormor var väldigt speciell.. i mycket före sin tid.... så trist att hon gick över redan vid 68 års ålder.. kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Är m intresserad i någon annan? Eller är det mig han vill prata med..

4 Skorpan:

skriven

Tur att ingen skrämt mig med Näcken eller nåt annat. Undrar då hur mycket det hjälpte att förhindra drunkningsolyckor? Tror det blivit bättre med sånt i dagens läge, att man inte skrämmer upp sina barn, eller?

Vad var det som hände med mikrovågsugnen här en söndag då jag använde den? Plötsligt började den öka på tiden med 30s åt gången i rasande fart. Stopknappen ville inte fungera, var det något tekniskt eller något helt annat, kan du känna in nåt Es? Det är ju bara en död tingest förstås...

Lugnet har återvänt till hemmet o jag är ensam igen. Inte så mycket man hinner njuta av lugnet då jobbet kallar ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Den här gången var det ett tecken du fick.. via micron... men jag ser inte vad detta tecken handlade om eller från vem. Det får du själv försöka fundera ut.. kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar ju varför han S kolla på mig hela tiden men inte våga att prata med mig men han gör det gärna med andra.

Ska jag börja att prata eller ska jag var tysta?

Fråga är vad han väntar sig att titta på mig hela tiden utan prata med mig?

Ha det bra

6 Tingeling :

skriven

Som bermudatriangeln, där finns ju olika teorier om vad det är. En del tror det finns en annan värld där under. Jag gillar havet... mystiskt och vackert på samma gång. När jag läste mycket om döden för några år sedan så var det ett medium som beskrev dessa olika varelser som lochness odjuret, bigfoot och liknande, att om tillräckligt många människor tror på exempel bigfoot så kan han skapas och synas men är egentligen inte riktig. Intressant tycker jag oavsett om det finns nåt riktigt under havet eller ej!

Nästa vecka har jag tid till läkare om min trötthet. Får se vad han säger.

Trevlig tisdag!

Kram!

Svar: I havet finns nog både det ena och det andra.....och visst är det så att går man samman kan en hel del skapas.. kram :)
Esmaralda

7 Lotta:

skriven

Tänk vilka hemska historier barn fick höra förr i tiden. Ger helt klart en del funderingar.

Jag funderar mycket på om jag blir anställd framöver någonstans. Börjar bli rejält orolig nu då tiden börjar rinna ut. ???

Ha en fin dag i Skaune
Kram L

8 Lotta S:

skriven

Es, kan du se vad hennes missuppfattning gäller? Jag blir så förvirrad då hon enligt mig är en så rakryggad människa att jag inte förstår varför hon inte adresserar saken i stället för att stänga mig ute!

Svar: Nej jag kan inte se vad det handlar om, du bör prata med henne och be om en förklaring.. men använd fingertoppskänsla.. kram :)
Esmaralda

9 Undervattensälskare:

skriven

Morgon morgon!

Spännande om kniven i sanden och spottloskan används på badstränderna i sommar. Det lär garanterat bli gott om plats att bre ut sig 😜

Jag kan rekommendera podcasten Spöktimmen och avsnitten om just mystik under ytan för er som är nyfikna!

En frågefundering Es. Ser jag ut att få fint i nästa bo? Sparar pengar just nu och hoppas få till den där personliga, hemtrevliga känslan. Gärna lite härlig utsikt på det också. Får du till dig något?

Kram och tisdagskraft 💕

10 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda!

Intressant. Finns det samma slags varelser och väsen överallt på jorden? Eller är det så att typ näcken bara finns i Norden, djinner bara i Marocko och Nordafrika, etc etc?

Jag ser så fram emot min resa och försöker nu kontakta trevliga människor (kvinnor) i dessa länder som kanske skulle vilja träffas och visa mig lite runt. Hoppas att någon skulle nappa och tycka att det är en trevlig idé. Det finns fina stränder där också men jag är inte så säker på att jag kan gå runt på stranden i en baddräkt, måste kolla upp det. Kanske jag snarare måste stå insvept i ett lakan på stranden, heh

Ser du fina Es om det blir en rolig och bra resa? Dottern är också så förväntansfull och jag märker att hon har resandet i blodet, precis som jag. Hon verkar uppriktigt njuta av och gilla då vi är ute och reser. Hon är öppen och nyfiken och accepterar det mesta på ett naturligt sätt.

Finns det en chans att jag kanske skulle råka ramla över någon snygging därborta? Eller är det inte en sådan resa? Kanske chansen kom och gick med Saharamannen.

Kram
Jennifer

11 Louise:

skriven

I Barnen i Bullerbyn lurade ju Ladda de andra barnen att näcken fanns i kvarnbäcken.

På väg till jobb och helt ärligt så hoppas jag att jag får jobb i Malmö istället. Det är allt för dyrt och tar tid att pendla ner dit. Igår träffade jag på min kusin på avdelningen mittemot. Hon har tydligen fått jobb där som outbildad. Jag får tuppjuck på folk som bara flyter fram på ett bananskal hela tiden. Här är jag som har utbildning och jag får vara antingen korta vikariat,timvikarie eller så tack men nej tack. Är så irriterande.

Igår fixade jag lite på examensarbetet. Känns som det bara är jag som tar det på allvar. Min skrivarkompis verkar inte ens intresserad att fortsätta. Har messat henne flera gånger men utan att få svar. Hon läser det men verkar inte vilja svara. Kommer vi ens upp till opponering i vår? Jag måste göra mina praktiker.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

12 Klara:

skriven

Fattar inte det här med stormen som skulle bestämma mitt förhållande, och att det finns chans att det blir vi samtidigt som jag har en annan soulmate. Vill ha min partner livet ut så jag struntar fullständigt i den andra. Nå jag vet att du sa 20-25% chans men jag ska allt kämpa för detta. Vi har det bra och vi är ett bra team. Blir bara så förvirrad med allt du sagt. Jag manifesterar, mediterar och gör små saker för att ständigt göra mitt förhållande bättre. Vi båda kämpar och ser varandra i framtiden. Är det fortfarande samma procent att vi håller ihop?

Vet att jag är jobbig men jag är allt envis..


Kram KLara

Svar: Tänk inte alls på det jag sagt.. den egna vilja är stark och det kan mycket väl bli så att ni håller ihop hela livet ut... så oroa dig inte genom negativt tänk.. kram :)
Esmaralda

13 DD:

skriven

Blir det universitet till hösten? Känns som att jag tagit en omväg för att nå mitt mål.. men har man inte kunskapen att veta allt man behöver läsa så är det inte så lätt.
Tycker ändå att jag får ut mer av min omväg på komvux 😄
Kram

Svar: Du tänker helt rätt.. kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Jag menar försöker m göra mig svartsjuk? Eller är han faktiskt intresserad av någon annan och inte vill släppa denna:) eller vill han nåt med mig?

Svar: Han tänker på någon ibland men jag ser inte hur pass seriöst... kram :)
Esmaralda

15 Tildis:

skriven

Spännande! Jag har alltid undrar om det finns en sanning i våra gamla myter. Hade ju varit lite spännande att se ”bäckahästen” ändå!

Kommer det gå bra idag? Kram

Svar: Ja visst hade det varit spännande :) Kram :)
Esmaralda

16 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag hörde också talas om näcken när jag var barn och sjömonstret.


Esmaralda,
Ser det ut som om han har tankarna på någon annan tjej eller bara andra saker?
Kommer han att få sina tankar på mig?
Kram

17 Dina :

skriven

Hej Ezmeralda,
Kommer R höra av sig snart?
Kram ❤️

18 Erika:

skriven

Hej! Tror du att det kan bli kärlek i vår?

Svar: Det kan det mycket väl bli.. kram :)
Esmaralda

19 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Blev något barn någonsin tagen av Näcken funderar jag på? 😕 Vet att man använde sig av att skrämma upp barnen lite så de inte skulle trilla i men ändå ... vissa saker kan man inte låta bli att undra hur de blev att man plötsligt börjar säga som exempel så "akta dig för Näcken". Vem var den första som sa de? Å hur kunde de bli så stort som de gjorde på den tiden? Mycket saker kan man undra över. ☺️

Jag undrar om jag kommer jobba alla dagar i vecka när jag får jobb då jag inte kommer jobba 100% eller kommer jag bli ledig en dag? Tack i förhand! Ha en bra dag! ☺️ Kram Zoey 💕

Svar: Förr var det inte så vanligt att man kunde simma... så det gäller att skrämma barnen halvt från vettet ! Men intressant hur/vem som kom på det här med Näcken. Det ser ut att bli båda delar vid olika tidpunkter.. en tid jobbar du kortare pass och en annan tid 4 dagar i veckan.. kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag har träningsvärk frän hell! Nog att jag hade träningsvärk efter i söndags men jag tänkte inte att den träningen igår skulle byggas på 😂 men jag ger inte upp ikväll fortsätter träningen! Och imorgon...

Idag ska jag till skolan, ska va där vid 10 så vi kan planera upp våra lektioner så den sista tentan kan skrivas. Jag hoppas och tror att jag kommer klara kursen utan problem!

Jag ska sitta och plugga på högskolan imorgon till salstentamen sen ska jag vara på alla sånna mattestugor fram till tentan. Allt för att klara den.

Tråkigt bara att jag får ta tjänstledigt och förlorar pengar på det 🙄 men men jag kommer kunna förhandla upp min lön iallafall :) när jag väl har min legitimation.

På fredag ska jag typ stänga in mig i min lägenhet och bara va själv. Sova länge och bara plugga...

Kram

Svar: Bra att du kämpar.. och med starkt fokus kommer du klara detta också ! Kram :)
Esmaralda

21 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om det kommer vara jag och sonen i vår familj endast ett bra tag till? Eller kommer vi bli fler?

Får du någon känsla om jag möter en partner som det blir ett fast förhållande med under i år? Eller kan det dröja längre?
Kram

Svar: Ni blir fler, helt klart !! Jag kan dock inte säga när, det kan ske när som helst men också dröja en tid till.. kram :)
Esmaralda

22 <3 🤔:

skriven

Godmorgon kära Es,läkaren jag träffade igår kan jag lita på hans expertis och att det var rätt att ta alla vaccinationerna ?
Han är väldigt gullig känns som han ömmar för mig lite. Alltid gillat den äldre läkaren. Tror han tycker att jag är lite söt...kanske den inbillning.
Kram

23 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, läste lite av gårdagens frågor och återigen lite förvirrande med personen som också har samma alias som mig och frågar lite samma saker...🤔

Hur stor är chansen att butiken i Stockholm hittar på den gråa klänningen år mig ?
Kram
👗

24 Fina:

skriven

Hej Es! Vad är det som gör att han dras till mig, gång på gång på gång...? Kram

25 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon..
På väg hem från Åre..
Jag har fått lite problem.. Men det löser sig..

Har bett änglarna om att det ska lösa sig på bästa sätt för mig.. Jag vill tacka för denna lärdom och ska låta allt gott komma till mig..

Nya äventyr väntar.. Och jag kastar mig handlöst in i dem.. Men med lite eftertanke..

Jobb finns och jag vill njuta av delad kärlek till livet och mänskligheten..

Jag hoppas att alla ja. Kuta av rmek till det goda..

Din mormor har rätt när oonskan får grepp släpper den inte taget så lätt..

Önskar alla en god dag och många kramar MG en puss på nosen och en stor kram till dig..

Fråga.. Kommer jag iväg till Österrike?? Och är det rt det?

Svar: Jag tror Österrike kan bli lite slitigt.. och jag tror att du själv misstänker detta... fatta kloka beslut och tänk alltid ett varv extra.. MG pussar tillbax... kram :)
Esmaralda

26 Alex:

skriven


På jobbet blir jag frustrerad över en extremt hög arbetsbelastning och att jag inte känner att jag riktigt hänger med ibland.
Har kollegan som aocdett vad alltid lyckas göra det dubbla.. blir bara så uppgiven.
Jag har sen huvudet som håller på spricka för att jag försöker koordinera hem och familj med jobb.
Gör jag tillräckligt på jobbet? Är det värt denna stress?

27 Smöla:

skriven

Uhh va läskigt! Jag har alltid haft svårt för vatten och jag varken badar eller sätter ner händerna i vattnet, inte vart som helst iaf för de känns som något ska ta tag i mig. Då kanske jag inte är så fel ute med mina tankar.. vem vet, respekt!
Hur kommer min lördag att se ut? Jag ska på dans då, ser du om det sker något eller om de finns någon flirt?

Svar: En liten flirt kan det mycket väl bli.. var öppen och positiv.. kram :)
Esmaralda

28 Linda:

skriven

Ja näcken kommer jag ihåg från min barndom. Vi bodde bredvid en stor å, och jag kommer ihåg att också min mormor pratade om näcken. "Vår" näcken var också en ful gubbe, naken var han också, men alltid en gubbe, som satt på en sten eller på näckrosor och spelade för att locka ner folk i vattnet. Kanske en skröna, men vem vet :)

Ha en bra dag alla!

Svar: Ja Näcken hälls levande av de äldre.. och den tiden är snart förbi och Näcken kommer att glömmas bort.. kram :)
Esmaralda

29 EPM :

skriven

Godmorgon!
Nu är det lov, för barnen alltså....
En annan ska konstruera en tenta.

En student gick hastigt bort i helgen, inte på min utbildning men ändå på vår institution. Omständigheterna kring det berör mig djupare än jag trodde... Hoppas de har det bra på andra sidan. Både hon och bebisen.❤️💔

Fick en ny kollega för en vecka sedan, igår berättade han för mig att han inte ska fortsätta. Känner mig matt av Stress då jag tänker på arbetsbelastningen som landar på mig... en kollega jobbar ju bara deltid och den andra fasar ut inför pensionen. Jag är både arg och besviken på hans snabba val.
Vad hände?? Jag tror det är mer bakom än han säger.

Kram


Svar: Ja jag förstår att du är berörd av det som hänt ! Och ja, de är mer bakom än han säger, kram :)
Esmaralda

30 Hot stuff:

skriven

Längtar så efter fantastiskt sex! Får jag uppleva det inom kort?

31 Fina:

skriven

Hej Es! Vad är det som gör att han dras till mig? Kram

Svar: En slags attraktion... ni är olika och passar egentligen inte ihop men attraktionen skapar spänningar.... kram:)
Esmaralda

32 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det vara så att han har tankarna på en annan tjej eller bara annat rent allmänt?
Ser det ut som om hans tankar kommer rikta sig mot mig mer med tiden? Eller går det åt motsatt håll?
Kram

33 Extra anonym idag:

skriven

Vi har skrivit över sommarstugan på en av döttrarna som förtida arv. Svärsonen är inte glad för skriften att ska vara hennes enskilda egendom. Undrar om hur girig han egentligen är, har även tidigare märkt av märklig reaktion när vi själva bytte bil. Då reagerade både svärson och hennes svärfar märkligt, precis som pengarna för bilen var deras, blev liksom protester att det var väl inget fel på den gamla vi hade. Känns som svärsonen räknat med hennes framtida arv och det gillas inte, blir lite otäckt. Vi är inte rika, men har en egen fastighet som vi bor i, som har ett hyfsat värde vid ev. försäljning när vi väl är borta. Undrar om du har möjlighet att se något om detta.

Kram

Svar: Ja, se till så att det finns en klausul som innebär att svärsonen blir utesluten vid gåva/arv. Hans tänk i detta är inte riktigt sunt även om han egentligen inte är någon elak människa.. kram :)
Esmaralda

34 Boudica:

skriven

Es, lite snabbt nu,
Får jag ledigt de dagar jag behöver? Eller är det mer värt att sjukskriva sig dessa dagar? Inte för folk kommer att tro attjag är sjuk XD

35 Fina:

skriven

Hej Es, är denna känsla av attraktion alltså ömsesidig? Har jag rätt i min känsla att det en dag kommer att sluta med katastrof? Kram

Svar: Ja jag kan inte se att ni är kompatibla alls.. och egentligen ska ni hålla er en bra bit från varann.... jag ser ingen riktigt katastrof men obehagligt kan det bli om ni fortsätter trigga varann.. kram :)
Esmaralda

36 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Själv har jag inte skrämts med näcken ,men har en rejäl respekt för vatten ändå.Tror det med näcken och bäckahästar kan vara knutet till orten och kanske till var man kommer ifrån ? Näcken som bildskön yngling spelandes på fiol var den jag blivit presenterad för när jag kom till sverige ..

Det som göms i tö...måste ut och plocka iordning o städa på tomten mycket är det som kommer fram efter vinterns storm och sonen renovering ...
Härligt att det redan är ljusare och nästan luktar vår mer sol önskas så man får den extra energin som behövs.

Ha en fin Tisdag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, på så sätt är det en blessing med snö.. det döljer.. så länge den ligger kvar :) Kram :)
Esmaralda

37 Dunegull:

skriven

De laget jag fick sluta i. Hur kommer det gå för dem i år? Hur är stämningen i laget?
Kram

38 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag tycker alltid det känns mer obehagligt att bada i ”okänt vatten” men tänker mer på ormar men att ngt äckligt ska komma och röra vid mej...

Ser du om det blir ngn så kallad flow i mitt liv snart? Jag tar mej runt på små ljusglimtar som att åka på utflykter/semester, ut och äta etc...men de stora sakerna i livet som jobb, pengar, barn och många människor/relationer runt mej där är det jobbigt.

Ser du ngt jobb, pengar komma in? Min son är viktigast men jag tänker att om detta blir bättre är jag själv mindre stressad.
Kan du se om det blir några pengar i de aktier min partner har satsat? Och om ja, inom rimlig framtid?
Kram

Svar: Jag ser nytt i jobb och jag ser att det ekonomiska löser sig.. kram :)
Esmaralda

39 Tomtemoster:

skriven

Du hittar då alltid så intressanta ämnen! Gammal folktro är fortfarande så spännande och jag tror vi behöver det i vår ytliga värld. Vi tillhör ju numeta världens minst religiösa länder så jag tror att vi behöver lite mysterier.

Nu till min lilla fråga.
Finns det nån speciell i min framtid - och HUR träffar jag denna kärlek? Jag har ett handikapp som gör att jag inte klarar ett så fysiskt och aktivt liv.
Tack för en lärorik blogg!

Svar: Ja, jag håller absolut med dig !! Vi behöver mer magi ! Visst finns den specielle i din framtid.. jag ser inte när eller hur ni möts men mötet sker och det ger ringar på vattnen.. kram :)
Esmaralda

40 Michaela:

skriven

Finns en sjö som jag går förbi när jag är ute på promenad och när jag var lite så trodde jag att lochness odjuret fanns där. Det gör jag nog lite fortfarande :)

Såg en riktig pudding till läkare när jag var på VC igår. Stackarn .. jag stirrade på honom så mycket att han tvingades titta tillbaka :)

Ha en fin tisdag!
Kram!

Svar: Det blir lite elektriskt där mellan er för ett ögonblick.. han kände det också.. kram :)
Esmaralda

41 f:

skriven

drömde inatt att vi adopterade ett barn? vad betyder drömmen?

Svar: Att du är mottaglig och kan ta till dig nya ting.. en bra period för nytänk är det nu.. kram :)
Esmaralda

42 Dina :

skriven

Gör ett nytt försök. Kommer R höra av sig snart?

Svar: Tveksamt... jag ser ingenting exakt.. kram :)
Esmaralda

43 Ia:

skriven

Hej
Försöker igen 🤗

Än idag strular x-mannen med mig med saker som jag har rätt till enligt lagen.
Kommer vi att bli vänner igen? Hitta tillbaka till varandra?

Kram

Svar: Nja, riktigt 100% tror jag inte det blir mellan er.. men med tiden blir det stabilare och kommer flyta på bättre.. kram :)
Esmaralda

44 Extra anonym idag:

skriven

Tack för ditt svar och bekräftelsen. Lär mig att lita på min känsla.

KRAM

45 Kan inte tänka klart:

skriven

Hej!

Kan du hjälpa mig att se om min svärson är en psykopat? Behöver veta tack! Ger man vackra blommor ofta då om han nu är det? Eller är han ärlig och älskar han min dotter? Kram

Svar: Jag ser inte detta klart.. men ha ett extra öga öppet.. det kommer snart visa sig vilket.. kram :)
Esmaralda

46 <3 🤔:

skriven

Godmorgon kära Es,läkaren jag träffade igår kan jag lita på hans expertis och att det var rätt att ta alla vaccinationerna ?
Han är väldigt gullig känns som han ömmar för mig lite. Alltid gillat den äldre läkaren. Tror han tycker att jag är lite söt...kanske den inbillning.
Kram

Svar: Ja jag tror nog att du kan lita på läkaren.. kram :)
Esmaralda

47 Milla:

skriven

Hej, tröt o låg o förstod inte allt på mötet i dag. Jobbigt. Gällde sonen. Ser du ngt?

Svar: Fundera lite och du kan ta in det hela.. kram :)
Esmaralda

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ett tecken alltså, typ att "se nu till att lyfta häcken ur stolen o göra något, tiden rinner annars iväg o du missar allt roligt"?! Det kunde det mycket väl vara.. Bara orken som tryter, o sällskapet ;)...

Idkar detektivarbete, riktigt intressant faktiskt, vem vet har jag varit nån mr. Gadget nångång ;D.
Kram Skorpan

Svar: Ja vem vet :) Kram :)
Esmaralda

49 Smulan:

skriven

Skrämmande.
Samlar intyg och journaler för att skicka till försäkringsbolaget. Kommer det att ge något

50 Fanny:

skriven

Wow vilken historia, jag rös när jag läste om hästen.. Fy så otäckt!

Mitt liv är väldigt kaosartat, vi har precis bestämt oss om en separation (har inte varit ett par på säkert ett år nu, men vi har nu beslutat om det på riktigt) Jag har träffat A sedan i midsommar och han gör mig tokig på alla sätt, jag håller på med körkortet (svårt!!) och allt är bara kaos nu.

Kan du se något om hur min framtid blir?
Många kramar

Svar: Ja när väl separationen kommer igång så kan du böra bygga på ditt eget liv.. och bygga bra.. kram :)
Esmaralda

51 CeCe:

skriven

Du har tidigare sagt att jag kommer få chansen att förföra honom till sängs, det blev lite rörigt men du såg att det kommer fler chanser.
Kommer jag få en god chans att förföra han nu på jobbets firande på freda?

Svar: Osäkert men det kan vara så... ha lite fingertoppskänsla.. kram :)
Esmaralda

52 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser en förändring ut att äga rum i mitt lov inom en ganska snar tid där tillvaron ändras och jag har partner?

Blir det någon flytt detta året?
Kram

53 Mimis:

skriven

Hej!

Har jag missat chansen om ljusare bättre tider eller kommer det?? känns verkligen mörkt och hopplöst ut just nu. Hoppas att våren kommer med en riktigt bra förändring som för mig framåt i livet.

Kram

54 Uppgiven:

skriven

Hej

Ser du om jag står inför någon positiv förändring eller står livet stilla och händelselöst??

Kram

Svar: Något bra ser ut att vara på väg.. kram :)
Esmaralda

55 Vår:

skriven

Hej Esmaralda.

Får du någon känsla om dem har en relation med varandra?
Fortsätter den isåfall i framtiden?
Kram

56 Undran:

skriven

Hej Es

Det där om att det finns något överallt. Hörde talas om en man som var på kyrkogården och satte blommor på en grav. När han stod där såg han hur en ful varelse kom upp ur jorden på en annan grav Han blev fruktansvärt rädd och vågade aldrig mer besöka kyrkogården. Detta ska tydligen vara sant. Jag brukar tänka på detta när jag är på kyrkogården men jag har som tur är aldrig sett något sådant. Undrar vad det är för sorts varelser som befinner sig på kyrkogården.

Kram

Svar: Hrm.. ja jag tror att denna historia har fabricerats med en hel del fantasi.. du behöver inte tänka på det när du besöker kyrkogårdar.. kram :)
Esmaralda

57 Anna.L:

skriven

Hej!
Ser du någon koppling till mig och vatten, någon fara?
Tänker på om jag måste vara orolig i framtiden för havet eller sjöar. Älskar att bada i pool och där är det kanske säkrast?
Men i naturen känner man såklart respekt för havet/sjöar.
Kram!!

Svar: Nej jag ser ingen fara för dig i samband med vatten.. kram :)
Esmaralda

58 Hope:

skriven

Hej!

Blir det en bra sommar och höst för mig?? hoppas på att sommaren och hösten kommer med något bra. Våren är ju snart här så jag vågar inte hoppas på att det ska hinna bli någon positiv förändring.

Kram

59 Knäckt:

skriven

Hej!

Kommer jag att må bra och trivas med livet och känna lugn igen utan oro och dålig sömn förhoppningsvis snart??

Kram

Svar: Ja, det kommer bli bra.. du kommer må väl... det kommer.. kram :)
Esmaralda

60 AnnaK:

skriven

Ja, det finns mycket man inte vet om kan jag tänka! Känner inte att jag behöver veta allt heller. Vatten har jag alltid älskat men tycker stora färjor och sånt är obehagliga. Titanic har alltid gett mig ångest. Kanske sviter från tidigare liv. Annars trivs jag bäst i, vid eller på vatten 😊

Vill han att jag ska veta att han är lite förtjust i mig? Eller vill han hålla det hemligt? Han är ju väldans tydlig med vad han tycker om mig som ”kollega” iaf 😊

Kram 😊

Svar: Han är ju inte den flirtiga sorten precis men nog vill han att du ska veta.. kram :)
Esmaralda

61 Hönan:

skriven

Näcken har jag hört om som barn, men inte så ingående som du berättar nu. Riktigt obehagligt lät det, men ändå spännande på något vis att det funnits så annorlunda varelser bland oss.

Undrar vad som orsakar denna plötsliga tystnad. Är det någon typ av markering eller vad kan det bero på? Känns som det ligger något bakom iom att det var samma sak förra veckan men allt är som vanligt när vi ses.

Kram

62 Ghostwriter :

skriven

Skulle jag kunna lyckas med detta jobbet på avstånd? Tänker om det kommer gå bra att pendla ekonomiskt eller om jag bör tacka Ja till stugan och hyra ut min bostad tills jag köper mitt hem.


Känner mig SÅ fast i detta, jag vet liksom massa olika saker men det går liksom inte runt som en cirkel utan det är DET LILLA som typ bryter cirkeln och då funkar ingenting av hur jag ska göra liksom! Hoppas du förstår vad jag menar.

Jag verkar ju inte få ett jobb i min stad och jag behöver ett välbetalt jobb som ”funkar” och inte är deppigt.


KRAM

Svar: Du bör inte bo alltför långt bort från jobb.. då blir det bara betungande och tar mycket energi.. kram :)
Esmaralda

63 AnnaK:

skriven

Tack! Ja, det var lite det jag tänkte. Han lägger fram det på det sätt han kan. Han är ju väldigt burdus, rolig, ful i munnen mm men inte verkar inte fixa sånt där ”finlir” riktigt 😂

Kram igen 😊

64 ÅJ:

skriven

Hej Esmeralda, har sökt en massa jobb där 2-3 st känns intressanta. Har jag någon chans att få något av dessa?

65 Hot stuff:

skriven

Längtar så efter fantastiskt sex! Får jag uppleva det inom kort?

66 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han tänker på någon annan?
Eller bara att han har annat i tankarna?
Finns tankar på mig?
Kram

67 Dahlia:

skriven

Hon har rätt, man ska inte tala om saker för då kan det förverkligas! Tanken har kraft, man kan förverkliga det mesta genom att tro på det. Även om det bara är i tankarna.

Es, det känns som jag har dragit mig undan den som jag flirtat lite med på jobbet.
Men finns intresse och åtrå kvar från hans sida?
för det fanns det väl förut?

Svar: Jo jag tror det finns kvar hos honom.. lite i alla fall... kram :)
Esmaralda

68 Tildis:

skriven

Hej Es!
Har ”misstaget” upptäckts av min kollega? Kramtildi

69 Fina:

skriven

Hej Es! Jag undrar vad du menar med ”egentligen ska ni hålla er ifrån varandra”? Vi är oftast väldigt goda vänner.. varför ska vi alltså hålla oss ifrån varandra? Jag är lite förtjust i honom... varför är det dåligt? Söker ingett förhållande med honom, kanske ett litet äventyr... kram

Svar: Ni triggar varann på ett lite märkligt sätt och det tar mycket energi... det är bara så jag menar... kram :)
Esmaralda

70 Tiss:

skriven

Jag orkar inte. Jag är så trött hela tiden. Jag känner mig så deppig. Jag hade ett möte i förra veckan, det var väl inte det mest positiva... Skulle jag klara av att börja studera? Det känns som att kroppen växer. Ångest, ångest, ångest...! Och jag vet inte om det är inbillning eller inte. Och nu ska arbetsträningsplatsen snart rivas. Och jag vill bara dra täcket över huvudet. Ingenting blir som jag tänker. Allting blir bara helt fel!

Svar: Det blir annorlunda men tänk steget längre - det behöver inte blir fel ! Det kommer bra ting till dig.. ha lite tålamod bara. .kram :)
Esmaralda

71 Mumin :

skriven

Hej Esmaralda.
Nu känns det sådär omöjligt att jag någonsin ska träffa en partner det blir relation med där allt liksom faller sig naturligt.
Ser du något om detta hur det ska gå till?
Om det känns långt borta?
Kram

Svar: Ja den rätta relationen kommer ... jag ser inte när eller hur men det kommer, var så säker.. kram :)
Esmaralda

72 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han har NÅGON annan i tankarna?
Att det är det som tar fokus? Eller verkar han bara allmänt tänka på annat?
Blir det vi någon gång?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: