Man går i terapi...

Man går i terapi. 

Många gör det och man hanterar det olika. 

Somliga får hjälp.. de får redskap som de kan ta till sig och som de arbetar med och de får sakta men säkert god snurr på sina liv.

  Sen finns det de som inte kan ta till sig terapin.

Oavsett vilken hjälp de får så fortsätter de att leva  på i sina gamla spår. 

En terapeut kan inte trolla.  Det finns inga magiska ord som får en människa att resa sig ur askan som en fågel Fenix.

Ska en terapi lyckas behöver man insikt om sin personlighet.. man behöver en , i alla fall liten, förmåga att tänka  utanför boxen.  

 

Har man en personlighetsstörning  då har man generellt svårare att ta emot terapi. 

Människor med störningar har ofta rejält starka spärrar och inte alltid insikt om hur de själva fungerar och varför  och kan därför inte alltid ta till sig terapin.  Deras egna tankar snurrar på och tar över.

Sedan gäller det att man väljer rätt sorts terapi.

En av de mer vanliga och populära terapierna är kognitiv beteendeterapi.  

Där arbetar man målinriktat och har ett tydligt mål som man vill nå. Denna terapi passar de som har ångestproblem, dålig självkänsla, depressioner, missbruk, psykosomatiska problem osv.

I en KBT är terapeuten som regel mer aktiv än i en del andra terapier

Man får lära sig att ta kontroll över sitt liv.

Man har fokus på nuet mer än på  dåtid. Patienten får uppgifter som hen ska utföra i sin hemmiljö.

En del har vårdavtal med Landstingen men annars om man måste betala själv är priset 6-800 per timma.

 

Den har vi psykodynamisk psykoterapi

Där försöker man förstå sin inre och yttre värld. Man undersöker hur problem hänger samman och man går tillbaka i tiden.   Denna sortens terapi passar de som  vill förstå och utveckla sig själva. De som mår dåligt.

En sådan terapi kan ta år i anspråk men det finns också kortare varianter.

Så har vi psykoanalys som handlar om människans känslo och tankeliv.  Man tänker att det finns en omedveten mening bakom människors föreställningar och handlingar.

Ska denna terapi fungera måste man ha förmåga till självreflektion.  Målet är ökad självinsikt och genom den kan man förändra sitt livsmönster.

Sen finns det familjeterapi – en gammal klassiker.

Terapin går ut på att man pratar om och behandlar sina problem gemensamt. Ibland som par och ibland är andra familjemedlemmar också med.

Det är ju så att om en familjemedlem inte mår bra – så drabbas hela familjen och man kan behöva skapa nya mönster tillsammans.

Väljer man familjeterapi så har man som regel fastnat i mönster  som är negativa och som man inte förmår bryta på egen hand.

Den vanligaste formen av familjeterapi är den systematiska.. men numera kan man gå också i familjeterapi med olika psykologiska behandlingsmetoder som grund.

Den psykodynamiska grunden- där fokuserar man på underliggande mekanismer som gjort att problemet uppkommit. Man tittar på relationsmönster som paret har med sig från barndomshemmet och från tidigare relationer osv.. man går liksom mycket mer på djupet och tillbaka i tiden.

.  Man arbetar lösningsfokuserat och med tydliga mål för terapin. Först identifierar man problemet och sedan hittar man vägar mot mål.

 Det finns massa olika terapier som är mer eller mindre kända. 

 Narrativ betyder berättande och narrativ terapi utgår från perspektivet att berättelser ger våra liv form och struktur.

Människor ses som experter på sina egna liv även när de söker hjälp och terapeuten deltar i att utforska och utvidga de berättelser som kommer fram i samtalet.

I all terapi är det så att  man måste acceptera att allt inte går att förändra utan  ibland måste man lära sig att leva med ofullkomlighet hos sig själv och andra.

 

Jaha, nu har terapeuten talat !!

Jag tror på terapi… men det måste vara rätt terapi för rätt person.. annars finns en risk att det inte fungerar.

Och oavsett så funkar det bara om patienten  är öppen och adaptiv och medvetet samarbetar på att få en förändring.

Plus att det finns mindre bra terapeuter också... precis som i alla yrken !

 

Blogg.se funkar fortfarande inte som den ska.. men det verkar som om jag kan svara på i alla fall en del frågor.. om jag mixtrar lite extra.....

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Tror det förra jag skrev bara försvann. Hur är överläkaren EL som person ? Han känns mycket seriösare än M.
Och engagerad och intresserad vem jag är. Kommer jag känna gentlemana stuket med honom och få vara lilla prinsessan i positiv bemärkelse?
Kram

Svar: Han har en hel del bra sidor.. dock tveksam om ni hitta den rätta känslan.. kram :)
Esmaralda

2 AnnaK:

skriven

Aldrig provat terapi faktiskt! Tycker det känns som en jobbig grej 🙈

Jobbigt att det ska strula så förbaskat. Kanske bättre på en annan portal men kan tänka att det är jobbigt att byta när man vant sig vid en.

Han gillar mig lite mer än som kollega va?

Kram 🤗

Svar: Ja, så ser det ut.. kram :)
Esmaralda

3 EPM :

skriven

Precis så, rätt terapi för individen. Därför blir jag irriterad på att vissa landsting, med socialstyrelsens goda minne, utmålar KBT som en universal quick-fix!
Sen är terapimetoder svår att forska på vad gäller effektivitet, för metoden kan vara helt rätt för personen och ändamålet men om kemin mellan terapeut och patient inte klickar så blir det ju inte bra...

Känner mig småsjuk och hängig, hoppas det går över så att jag kan göra det jag ska. Hinner inte vara sjuk!

Jag fick en spontan kommentar aven student i förra veckan, han sa att jag var ”känd” på utbildningen som ”en av de bättre”😊 behövde den egoboosten!

Träffade en nygammal flamma på festen. Mysigt. Men det är inte Han, det vet jag. Ser du nåt kring honom och mig, har vi känt varandra innan? Det känns så bekant. Ser du om det blir nån konflikt kring honom och mig...?


Kram

4 Michaela:

skriven

Jag har gått i terapi och det var bland det bästa jag har gjort. Men nu mår jag som sagt sämre igen. Sovit som en kratta i natt och haft ångest. Orolig att detta kommer barka åt helvete 🙁

Kram och nu får blogg.se fixa detta!

5 Jossan :

skriven

God morgon..

1 veckas sjukdom och nästan 2 veckor utan träning. Det gör mig trött...

Jag känner att jag är påväg tillbaka i samma mående som jag varit för ett tag sen. Jag är rädd att hamna i skiten igen. Jag försöker visualisera han den där mr right men nu känns han längre bort.. han var så nära.. sommaren ju..

Vad händer? Kan du inte skicka lite att jag är redo igen?

Fick Mail av en förälder igår.. hon tacka mig för allt jag gör för mina elever. All tid jag lägger ner. Jag som alltid känt att hon dömmer mig men tydligen inte :)

Kram

6 Cecilia:

skriven

Känner igen begreppen från psylologikursen i skolan. Roligaste området under den kursen var biologisk psykologi, om hjärnan, hormoner och nerver.

Fråga: finns det möjlighet att det löser sig där och då? Finns det någon dag eller tillfälle/situation där det kommer gå bättre än andra? Kramar

7 Dunegull:

skriven

Jag fyller snart 33 och känner lite smått ångest över kärleken. Ser du när jag hittar den rätta? Detta året eller dröjer det? Ser du hur och årstid? Känns jobbigt att åren tickar och jag börjar bli rädd att inte få det familjeliv jag drömmer om.
Kram

Svar: Jag ser att du hittar rätt.... önskar bara jag kunde säga när.. men det är omöjligt.. kram :)
Esmaralda

8 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om min soulmate kommer vara hemma normaltid efter barnen kommit till oss eller tar han ut sin föräldrarledighet senare? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

Svar: Det ser ut som om ni kommer överens om detta utan problem.. jag ser inte exakt vad ni bestämmer.. kram :)
Esmaralda

9 Susan:

skriven

Aldrig gått i terapi o känner inte att jag behöver det, men detta med seanser kan väl oxå anses som lite terapi... åtminstone känns det så, bra för min själ iallafall😉


Kram

Svar: Jo när det handlar om en medial terapeut så kan det bli en mix av spådom och terapi.. helt av sig självt :) Kram :)
Esmaralda

10 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om min soulmate kommer vara hemma normaltid efter barnen kommit till oss eller tar han ut sin föräldrarledighet senare? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

11 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om min soulmate kommer vara hemma normaltid efter barnen kommit till oss eller tar han ut sin föräldrarledighet senare? Tacksam för svar! Kram Kiara ❤

12 Läroliv:

skriven

Känns väldigt tungt just nu, ser mer och mer den negativa sidan hos min personlighetsförändrade nära anhöring. Det viktigaste hos hen verkar vara att hålla mig nere psykiskt på alla sätt och vis som det går. Spelar ingen som helst roll vad jag säger och gör. Hen verkar också tro att hens åsikter och nedsättande tankar om min värdelöshet delas av andra, även främlingar, men det tror faktiskt inte jag. Hen verkar inte vilja-kunna se verkligheten som den är. Är rädd att bli sjuk av all press. För ett tag sedan blev mitt hjärta riktigt "bråkigt" och hoppade och slog ojämnt och rusade i ca 6 timmar, trodde att jag måste till doktorn, men det lugnade till sig så småningom som tur var och igår blev jag plötsligt svag i benen som ville vika sig och kändes som jag skulle ramla, men jag kunde undvika det. Undrar om du kan se något om detta. Skulle inte ha något emot att få sluta detta livet, men du säger att jag inte är klar ännu, har mer att göra här. Jag fortsätter att bygga mitt eget liv ändå, som du rådde mig till, svårare att göra vid svackorna som kommer.
Undrar också om du kan se något positivt som kommer framöver? Nya människor i mitt liv?
Kram
Läroliv

Svar: Du behöver hitta din egen väg.. inte ska du stå ut med psykisk tortyr. Förhåll dig till det. Tanka energi på annat håll. Ta dina steg vidare. Kram :)
Esmaralda

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag kunde tänkt positiv så länge som inte sorgligt ska tar över av C kvinna...

Sä bara jag tänkt här och nu då ska det fungerar.

Även om det kommer dyker upp problem eller gamla tankar men kommer jag klara mig att fortsätta så var starka.

Jag vill inte väl det ska påverkar mig.

Kommer jag kunde hålla min sorglig i fyra månader så i sommar kan jag avslappna?

Så bara jag var stark och positiv?

Ha det bra

14 Berg:

skriven

Jodå, terapi har det varit och kommer säkert att bli igen om tid och ork finns.

Es, nyss kändes det som om saker och ting var på rätt väg. Sonen bodde här och verkade harmonisk. I seansen uppfattade jag att du såg att det skulle fortsätta så.. är avbrottet bara tillfälligt? Sonen undviker nu att alls komma hit, så det är svårt att lösa det hela. Ser du någon lösning/ändring? Kommer han åter för fortsatt boende med oss?
Ha det bra!

15 Mor:

skriven

Hej!
Ännu en gång har min dotter (25 år) fått hoppa av en utbildning pga sin ångest.
Hon som skulle bli förskolelärare pratar nu om att hon kanske aldrig kan arbeta 100 % utan kanske måste bli sjukpensionär en viss procent.
Jag är helt förtvivlad.
Hon äter mediciner och går hos en psykolog som hon säger är väldigt bra och skicklig.
Men detta kan väl inte vara det liv min älskade dotter ska tvingas leva?
Vad ser du Esmeralda?
Blir det snart lättare och hur kommer hennes liv att se ut?
Många kramar från en mycket orolig mamma.

Svar: Det tar tid med terapi... ibland kan det vara en riktigt lång processDet känns som om din dotter kommer må allt bättre... sakta men säkert... hur det blir med sjukskrivning under tiden kan jag inte se.. kram :)
Esmaralda

16 Pia1:

skriven

Jag testade härom året och det var skönt, dock ansåg hon inte att det skulle hjälpa mot några symtom eller smärtor, de var på riktigt... Men det som hänt nu under två nätter får mig att fundera på om jag är spritt sprängande. Det gör ont, är fullkomligt obeskrivligt otäck och jag har aldrig hört talas om det. Vågar jag berätta det för läkarna? Jag är olrolig. Men det låter så galet.

Svar: Jag tycker nog du ska vara så ärlig som möjligt.. och du känner dig själv och bör kunna reda ut vad som är psykiskt och vad som är fysiskt.. lita på dig själv.. kram :)
Esmaralda

17 *:

skriven

Hej

Ja terapi skulle nog alla må bra av, men många är nog fega att ta steget. Känns som någonting dåligt, att man inte klarar sig själv.

Jag känner mig inte till freds riktigt, vill så mycket mer av livet...vill ha bekräftelse, planera göra saker som jag gillar.. ja kanske lite ego. Men det klart att jag vill ha min sambo med på detta, och jag tror nog han vill också. Men han är lite mer off nu än tidigare. Vart har känslorna och snacket tagit vägen. Och så länge vi inte har det så känns det inte som han riktigt är med mig.
Vi har haft jättenära kontakt, men inte numera..han är mer inbunden och vill inte prata.

Ser du hur det blir med min framtid och oss ?

Kram
*

Svar: Man söker hjälp om man brutit benet och det är inte konstigare att söka terapi om själen inte mår så bra ! Förr i tiden var folk mer oupplysta och det fanns så mkt fördomar... det har lättat, tack o lov men lite av det gamla lever ffr kvar ! Du och sambon får jobba lite extra på att hitta tillbaka till varann.. det kan vara värt besväret.. kram :)
Esmaralda

18 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag önskar jag hade råd att gå i terapi! Jag gillar personlig utveckling, att skaka runt lite i mishmashet där uppe.
När jag var utmattad fick jag terapi, KBT. Det skulle ha varit det. Terapeuten var en socionom som gått ett par helgkurser i KBT. Efter tre sessioner pratade vi mest om vår gemensamma hobby och vad som var fel på hennes halta vän. Som du säger, det finns bra och dåliga i varje yrke. Hade jag varit yngre hade jag nog utbildat mig till terapeut själv. Fast nej, det gjorde jag ju inte 😂😂
Nu har jag tagit första steget till ny yrkesbana. Jag är fortfarande lite förvånad att jag vågar!!

Svar: Jodå, det finns alla sorter !! Och som professionell ska man aldrig låta sig dras in i privata samtal... en regel som lär rätt tidigt i utbildningen ! Heja dej som satsat på nytt.. det kommer bli bra :) Kram :)
Esmaralda

19 <3:

skriven

Kommer jag bli sårad med f då han verkar vara väldigt flörtig osv,, kommer vi vela samma sak? Eller ska jag backa.

Svar: Han ÄR flirtig, så detta måste du förhålla dig till.. eller prata med honom om det... kram :)
Esmaralda

20 Fina:

skriven

Hej Es! Är han glad eller rädd över att vi kommer varandra närmre och närmre? Kram

Svar: Han känns osäker.. han vet nog inte själv riktigt var han står.. kram :)
Esmaralda

21 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ja terapi har man allt kämpat med i många år och KBT hade nog funkat för mig men ja kom ihop mig med en av ledarna som höll i det. Hon psykade ner mig istället för att hjälpa mig så jag slutade. Blev att mina självmordstankar som ja inte hade haft på ett halv år kom tillbaka så de var bara att börja om. Nu är dom tankarna borta iaf men jag kämpar på och utan terapi. Tycker inte jag behöver det utan när jag får mina downs så tillåter ja mig själv att vara dålig och så gråter jag en hel del och sedan får jag ny styrka och fortsätter kämpa. Dock längtar jag verkligen efter den där ljusa framtiden som du förutsett, Es! Hoppas den inte är för långt borta utan att den snart är här. 🙏🙏🙏

Något jag undrar är om jag får lite romantik på den där resan du såg även om de inte är med min M2B utan med flirt/romans? Vad ser du? Mycket tacksam i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: En terapeut som psykar en patient... herregud ! Man ska betänka att det är normalt med downs ibland.. man får lov att må skit ett tag.. och se vänder det.
Det är när det inte vänder.. som man behöver terapi.. av en BRA terapeut ! Visst kan det bli lite romantiskt under resan.. ser ut som om det hänger lite på dig själv... kram :)
Esmaralda

22 Mika:

skriven

Hej

Hade ansökt om ledighet på sportlovet 1 dag för att barnen skulle slippa fritids och dagis men vi fick det inte beviljat pga att det inte finns folk. Nu i efterhand började en ny tjej hosboss och i förra veckan så begärde hon ledighet och fick det. Blir så ledsen, varför ? Känner mig inte omtyckt på jobbet eller varför blir det så? Är sällan sjuk på jobbet eller strular utan ger allt och ställer upp när jag kan. Är det skillnad på folk och folk ? Känner mig inte alls uppskattad verkan på detta vis eller lönemässigt. Varför kan du se ? Kram

Svar: jag tror inte det är något personligt mot dig men du bör absolut ta upp detta med din chef.. kram :)
Esmaralda

23 Meee:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja så är det säkert.. sen finns de dem terapeuter som är bättre än andra och sämre än andra. Dem som är bättre är nig lite dyrare.

Esmralda, kommer kan jag vara singel i mer än ett år framåt? Eller bör något ha hänt inom ett år?
Kram


Svar: Något kan mycket väl ha hänt.. kram :)
Esmaralda

24 Milla:

skriven

Jag ska börja i terapi vid Familjefrid för allt som exmaken hållit på med mår jag dåligt. Haft lite ångest nu. Eller kan det vara progesteronkräm jag börjat med?

Svar: Ångesten är nog på grund av allt som varit... bra att du ska börja i terapi.. gör nu lite sånt som du tycker är roligt och klappa dig själv på axeln.. kram :)
Esmaralda

25 Dina :

skriven

Hej Ezmeralda,
Jag har haft ont i magen länge nu och gått hos läkaren för hjälp. Tror du att det går över snart? Inte så kul att resa på semester när man är sjuk. Annan fråga, kommer R höra av sig snart?

26 Skorpan:

skriven

Positiva erfarenheter har jag av terapi. Familjeterapin kom försent, parterapin ville exet inte delta i, för "allt skulle ju ändå vara hans fel"... Lika bra det, inget gott skulle ha kommit ur den relationen på sikt, eller vad säger du Es? Väntar på nya vindar på relationsfronten men vinden tycks ha mojnat ;). Hur få fart på den?

Tisdag o jag längtar till veckoslutet då veckans stressmoment är över. Tur att det inte är återkommande fenomen;), för då skulle jag inte orka.. Nu är det bara att hugga tag i allt..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Tänk om folk kunde fatta att i familjeterapi pekas ingen ut för att ha fel... ingen syndabock hittas... man jobbar inte på det sättet ! Nu tar du nya steg och det är helt rätt ! Du har gjort rätt val. Nytt o spännande kommer.. kram :)
Esmaralda

27 Tildis:

skriven

Hej Es!
Herregud vad svårt det ska vara för Blogg.se är fixa detta. Hoppas verkligen det löser sig snart!
Kommer caset som jag får går bra? Kram

28 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Denna man som liksom fått sin tid att kunna välja.
Han verkar välja att umgås med en annan kvinna.
Hur ser det ut lite längre fram, ser det ut som att han fortfarande är med denna kvinna?
Eller kan du se att han på något sätt skulle kunna vilja ha mig tillbaka? Umgås han fortfarande med denna kvinna långt där fram?
Kram

29 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.
Du får mixtra och trixa så duktig du är. Inte roligt med allt strul.

Esmaralda, Finns det en risk att det går så långt att det blir försent för mig med giftemål och familj?
Vad har jag och förvänta mig när det kan dröja en tid till innan jag har ett förhållande. Jag har redan varit singel ca 3 år.
Kan jag förvänta mig år till?
Eller något innan sommaren?
Kram

Svar: Jag ser ju att den specielle dyker upp och jag ser inga frågetecken kring detta så det bör absolut ske.. och det kan hända närsomhelst... kram :)
Esmaralda

30 Sötis:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner han sig säker på sitt beslut och känner” peace ” med sitt beslut?
Kram

31 Linda:

skriven

Ibland skulle man gärna ta en dos fuckitol :) Stressigt på jobbet, folk har jobb upp över öronen, springer hit och dit och jobbar övertid. Trots det får många gå om några veckor, och inte är det cheferna heller, utan vi som är lägst ner i kedjan. Ibland känns det faktiskt lite orättvist, men nåja, sånt är väl livet. Trist då det lägger sig en så tråkig stämning på hela arbetsplatsen, folk är oroliga och rädda. Hörde om ett hemskt uttalande från min föredetta chef, hur okänsliga människor finns det egentligen, totalt avsaknad av sympati... skrämmande... och såna ska bestämma ens fortsatta öde.

På lördag ska jag träffa en kär vän, som brukade vara mer än en vän, nu har vi bestämt att vi ska bara vara goda vänner. Vet inte riktigt hur det ska gå, har nog inga kärlekskänslor för honom kvar, älskar honom som vän och som den person han är, men den romantiska kärleken är nog borta. Ändå tror jag det kommer att kännas märkligt att träffas under "nya" omständigheter, men tror det är en bra sak trots allt.

Är trött på att vara ensam, någon att prata med och lite stöd i vardagen längtar jag efter. HAr ju sonen, han är viktigaste, kommer alltid att vara, gör allt för honom. Men man kan ju inte prata allt med en 11 åring :) Har inte rikigt någon att prata med om det man innerst inne känner.. har många vänner, men kanske ingen själsfrände som jag berättar allt till.

Idag är en solig dag, bestämmer att idag får bli en bra dag!




Svar: Bra att ni gör klart var ni står och hur ni ska ha det och du blir mentalt fri att gå vidare.. vilket känns positivt. Gott kommer.. kram :)
Esmaralda

32 Alina:

skriven

Ser du om jag jobbar i Frankrike i höst?

33 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
har träffat en man nu en tid.
Han ska träffa mina vänner och vi sågs i helgen.
Men efter i helgen har jag inte hört något från honom.
Från min sida så hade jag gärna sett att det skulle gå lite fortare framåt.
Jag hoppas ju att det kan bli något med denna man efter alla nitar jag åkt på sista tiden.
Han är en man jag skulle kunna bli kär i om vi umgicks lite mer intensivt.
Vad ser du, kommer det att bli mer med denna man och kan vi bli tillsammans seriöst förhållande mellan oss?
Eller kommer han backa? Hur är det med hans intresse egentligen när man inte hör något från honom sen sist vi sågs
Kram

34 Lotta S:

skriven

Beslutet är taget. Nu gäller det att inte ångra sig. Något speciellt att tänka på just nu för att hitta rätt?

Svar: Ta ett steg åt gången.., det här fixar du ! Kram :)
Esmaralda

35 MuminM :

skriven

Hej Esmaralda.

Kan det bli så att kärleken kommer så sent att det finns risk att det blir försent med fler familjebildning? Om jag ska ha det med en kärlek
Kram

36 GP:

skriven

Vilket intressant i inlägg!

Es, ser du om någon av mina referenser säger något som inte är bra? Kan jag lita på H?


Kram

37 Sötis:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner han ”peace” över sitt
beslut? Hur ser det ut med tiden? Känner han peace med detta?
Kram

38 Smöla:

skriven

Drömde i förrgår att jag tappade en stor hårtuss bakom örat. Jag blev alldeles kal, usch vilken mardröm. Vad betyder detta?? 😳

39 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda.

Jag har gått i terapi lite nu och då under årens lopp. De flesta terapeuter har varit trevliga men jag känner ändå att jag inte fått ut så mycket av det. Det har mest varit jag som fått prata, de har lyssnat och hmm:at. Men jag kan inte säga att jag fått någon konkret hjälp eller direkta verktyg som jag kan använda själv. Men visst har det känts bra för stunden att få prata av sig.

Dock lever jag nu i en tung period och jag vet inte hur terapi skulle hjälpa mot det. Det finns för stunden ingenting som förändrar min situation. Det enda som hjälper är när situationen förändras och jag kommer
loss, vidare, framåt.

Jag lider också av svår pms varje månad och det är ett helsike. Minst en vecka i månaden rasar allt samman och jag lever i mörker. Ingen terapi i världen når då fram till mitt dåliga mående.

Nu senast har jag varit hos en psykiatriker och efter 5 besök hos honom så anser han inte att jag är deprimerad. Han säger att det bästa för mig är att ge mig det jag behöver - att resa. Han tyckte inte att jag är i behov av annan terapi.

Nu ska jag i mars iväg på nästa resa. Till Kuwait och Qatar. Tror du det är möjligt att jag lyckas göra resan på en mindre budget och hitta det ”äkta” och lokala med dessa länder? Menar då alltså komma förbi alla lyxhotell, exklusiva shoppingmalls och dyra restauranger för turister. Skulle vilja hitta det vardagliga, det lilla. Kan jag lyckas?

Kram

Svar: Egentligen passar det dig alldeles utmärkt med det lilla vardagliga.. fjärran från lyxhotell och allt turistiskt. Gör en god research och du lyckas... kram :)
Esmaralda

40 Milla:

skriven

Tack för svar. Tror du att helmetoden o att rensa kroppen genom den kan vara rätt steg?

41 Orolig muminm:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan det bli så att kärleken kommer så sent att det finns risk att det blir försent med fler familjebildning? Om jag ska ha det med en kärlek. Finns det någon risk att kärleken dröjer såpass länge?
Kram

42 Lisa:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att fortsätta bo ich jobba i denna staden under våren eller skulle det kunna vara bättre att söka annat, t.ex. i den mindre staden i söder?
Kram

43 Livsturisten:

skriven

Intressant detta med terapi. Har nog provat det mesta av det du nämner för att hitta rätt, första gången var det nog familjeterapi då mina egna föräldrar skulle skiljas och jag hade en knepig relation till min far. Men det var en märklig terapi, för det var en träff där med bara min mor och en med bara min far. Hade ju behövt vara fler och uppföljning med min far men jag ville inte och det var ju inte så att nån försökte övertala mig heller. Om terapeuten varit lite mer lyhörd hade hon sagt vid det tillfället att "nu ska vi ses tre ggr" eller nåt sånt och sen får vi se. Men hon var lam, ursäkta ordvalet, och frågade om jag ville komma fler gånger för det kunde va bra. Nej sa jag och hon sa typ "jaha synd".

Hmm jag kanske skulle gästblogga i ämnet om mina erfarenheter...det där var bara en liten händelse. Har ju varit med om mer i terapins värld, både bra och mindre bra. Ska fundera lite och isåfall dundrar det ner ett mail hos dig Ez som riskerar vara så långt så du får censurera hälften för text har jag lätt för att spotta ur mig - värre är det att vara lika pratsam i större sammanhang. Tur är nog det haha.

ha en finfin tisdag för det ska jag! kram!

Svar: vad spännande.. jag ser fram emot din gästblogg.. den är välkommen :) Kram :)
Esmaralda

44 Nornan:

skriven

Igår såg jag en väldigt fin och tankeväckande dokumentär på Netflix som heter "Heal" (Läka).

Tänkte direkt att jag måste tipsa dig Es och bloggfamiljen och det passar ju perfekt till dagens inlägg.
Se den!

Kramar till er alla ♡

Svar: Tack för tipset !! Kram :)
Esmaralda

45 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Denna man som liksom fått sin tid att kunna välja.
Han verkar välja att umgås med en annan kvinna.
Hur ser det ut lite längre fram, ser det ut som att han fortfarande är med denna kvinna?
Eller kan du se att han på något sätt skulle kunna vilja ha mig tillbaka? Umgås han fortfarande med denna kvinna långt där fram?
Kram

46 Rebecca:

skriven

Varför pikar hon mig? 😕kram

Svar: Det ser jag inte - men säg ifrån ! Kram :)
Esmaralda

47 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Det verkar funka med bloggen igen? Nu håller vi tummarna och nerverna att detta ska hålla va?
Terapi borde nog alla gå i nån gång, nyttigt och bra! Dom där fuckitol tabletterna skulle jag vara spekulant på😜
Min goding ställer fortfarande till det i mitt huvud, kommer vi ses snart igen med dessa heta möten? Känns inte som vi är färdiga med varann..?
Kram 💕

Svar: För mej funkar inte funktionerna som de ska här där jag besvarar era kommentarer.. det haltar sig från ! Ja herregud.. vi skulle behöva en ask fuckitol ibland :)
Esmaralda

48 Sessan:

skriven

Terapi är bra... Är själv duktig i kbt för andra - inte lika bra till mig själv.

Något som varmt rekommenderas är lekterapi för barn som är på sjukhus. Varje större sjukhus har en Lekterapi. Dvs leksaker/pyssel etc. De brukar även ha ett rum med dockor och div sjukhussaker. Dvs Stetoskop, sprutor (utan nålar såklart), droppställningar etc. Jättebra för förberedelse/efter hemska besök.

Svar: Så sant.. kram :)
Esmaralda

49 Mimis:

skriven

Hej!

Jag har fått extra röd näsa kommer det att försvinna eller kan det vara Rosacea?? ser ut som Rudolf med röda mulen. Inte kul alls.

Kram

50 Lisa:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att åka dit och jobba istället för att stanna kvar här?
Kram

51 Hopplöst:

skriven

Hej Esmaralda!

Hopplöst och åter hopplöst! Vet inte hur jag ska klara mig om inte jobb kommer snart. Finns det överhuvud taget någon ljusning något hopp??

Kram

Svar: Ja, det finns det.. ta ALLA möjlighet.. även de som du egentligen inte skulle vilja och gå sedan därifrån.. så småningom löser det sig... kram :)
Esmaralda

52 f:

skriven

hej igår sökte jag till tre olika utbildningar, ser du mig komma in på någon? och hur kommer det bli för mig om jag gör det isåfall?

53 hmm:

skriven

jag har gått hos några terapeuter vissa var inte duktiga och förstod inte... sen hittade jag en kvinna som var duktig och gick in för det.

min syster skulle behöva gå på terapi hon har gjort , men är samma spår igen och varit ett bra tag, kommer hon ur någon gång kan du se det.

Svar: Ja, det kommer bli bättre.. hon ska inte ge sig utan försöka ta sig vidare.. kram
Esmaralda

54 mimmi:

skriven

undrar kan du se om killen som jobbar hos oss, kommer få stanna?

55 Tingeling :

skriven

Ja jag undrar om jag behöver terapi istället för provtagning. Försökte med terapi när mitt ex lämnade mig men funkade inte då jag inte hade tiden. Men i dag skulle jag skriva av ett dokument och jag skrev och upptäckte efteråt att jag skrivit allt på fel ställe, under fel rubriker. Fattar ingenting. Jag såg liksom inte. Yrsel har jag och benen känns som bly. Sömn hjälper inte mot tröttheten. Nåja börjar med prov. Känns som huvudet och tankarna snurrar och kan inte tänka klart eller koncentrera mig. Känner att det är en varningsklocka.

Kram!

56 Fanny:

skriven

Jag tror att man som människa behöver gräva sig längst in i kärnan och acceptera att det är så här JUST NU. Inte föralltid, men nu är det så och jag behöver en förändring. Denna förändring kommer förmodligen göra ont och vara långdragen, men göra skillnad. Till det bättre.

Har träffat A i stort sett en gång i veckan sedan i midsommar. Jag mår bra av honom, men jag har svårt att läsa av honom. Han säger en sak, men hans handlingar och kroppsspråk något annat. Känner han något för mig? Blir det vi någon gång?

Svar: Ja, helt rätt... insikt och att stanna i stunden är viktigt för att sedan kunna ta oss vidare. Han tycker om dig och du är speciell för honom men samtidigt känns han dubbel, tveksam och lite velig... du får se vartåt det barkar.. kram :)
Esmaralda

57 <3:

skriven

Hej kära Es, kommer O fortsätta sin relation med sin sambo ? Tror det blev bråk och osämja i helgen igen. Han verkar så snäll och omtänksam och en man som inte vill göra fel. Ska jag svara honom om några dagar och fråga hur det gått med allt ?
Kram

58 Anna E:

skriven

Kommer han höra av sig igen nån dag? Ev träffas någonsin?

59 TjejenO:

skriven

Intressant inlägg i vanlig ordning!
Jobbar du fortfarande som terapeut? Du verkar vara en grym terapeut!!🤗😻💪🏻

Jag var på en intervju 2 igår, lin potentielle blivande chef gillat verkligen mig har jag känt (det bekräftade även hans chef igår). Jag är dock inte säker på hans chef i fråga :/ intervjuen gick bra - men caset kändes inte så bra. :/
Har jag fortfarande chans på jobbet?

Har 4a på G just nu - så hoppas att jag snart är ute på marknaden igen!

Skönt att bloggen äntligen tycks fungera!🙏👌🏼😻

Önskar er alla en fin dag i solen!🤗

Svar: Jadå jag jobbar fortfarande som terapeut i egen regi och tar lite av mig utvalda projekt :) Du har chans på jobbet... den kanske inte är så stor men den finns.. kram :)
Esmaralda

60 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja det är märkligt hur folk reagerar, men det är ju över nu, hurraa ;). Nytt o spännande må komma omedelbums, jag är såå redo :D.
Kram Skorpan

61 GP:

skriven

Hej igen Es,

Blev uppringd idag, tyvärr blev jag inte erbjuden någon tjänst på grund av att jag saknade erfarenhet. I alla fall i jämförelse med de andra kandidaterna. Känns som att jag aldrig kommer att få in en fot just på grund av att jag saknar sådan erfarenhet de efterfrågar... känns hopplöst, men jag fortsätter söka jobb...

Svar: Bredda dina erfarenheter under tider.. .kram :)
Esmaralda

62 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Så trevligt 😊 Det är uppenbart att han uppskattar mig yrkesmässigt och trevligt att det är mer än så. Värmer lite 🤗

Kram igen 🤗

63 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag har gått i terapi en hel del.
Den jag har haft mest nytta av är den gruppterapin jag fick på behandlingshemmet. Den utgick från gestaltterapi. Annars är det många med självskadebeteende som blir hjälpta av DBT. Jag har aldrig provat DBT men jag hade mycket hjälp av att läsa Åsa Nilssones och Anna Kåvers självhjälpsböcker i ämnet.
Sen släppte väldigt mycket ångest och jag fick lättare att acceptera mig själv som jag är när jag fick rätt diagnos.
Efter att jag fick min NPF-diagnos har jag inte känt behov av terapi längre. Det var väldigt skönt för i många år hade jag gått omkring och känt mig som ett ständigt förändringsprojekt. Det kändes som om alla vårdgivare bara tyckte att det var fel på mig och att jag borde vara någon annan.
Så när jag fick den där återkommande nattliga drömmen där jag ansökte om att få komma till ett behandlingshem och gjorde utredningar som visade att jag var perfekt och inte behövde behandlingen så kändes det jätteskönt. Det var en underbar dröm.

Jag är hemma igen förresten Jag hade det helt fantastiskt på Gran Canaria 😀.
Bästa resan ever 😍💕
Kram ThereseC ❤️

Svar: Ja rätt diagnos är viktigt... alltför många går i behandling som blir fel.. eftersom de egentligen borde behandlas mer utifrån sin diagnos... vad roligt att du hade det bra på Gran Canaria och att du kom dit till slut efter allt strul i resans början ! Kram :)
Esmaralda

64 Mandarin:

skriven

Hej Esmeralda, intressant att läsa om de olika terapierna. Jag undrar om jag kommer att få ett jobb snart? Känns som jag fastnat lite och desperationen infinner sig lite då och då eftersom det just nu är lite bråttom för mig att få ett jobb. Tack på förhand!

Svar: Du får jobb men du får börja på en lägre nivå än du tänkt.. och ta dig uppåt.... kram :)
Esmaralda

65 Natali:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser det ut för mig med kärlek i sommar? Har jag något mer stabilt omkring mig?
Kram

66 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det värsta är över nu, kommer jag friskna till? Och ser du om förlossningen kommer igång av sig själv?

Kram och kärlek.

Svar: Ja, det värsta verkar vara över nu... kram :)
Esmaralda

67 Fina:

skriven

Hej Es! Fastän han inte erkänner känslor för mig, visst känner han av den starka fysiska attraktionen mellan oss, den starka kemin? Kramå

Svar: Han känner att det finns något speciellt men det verkar inte som om han funderar riktigt på djupet över detta.. kram :)
Esmaralda

68 Barbie:

skriven

Hej goa Es! Blir det intimt snart med A kramar!

69 Lilla blå:

skriven

Ja, det snackas mycket om personkemi, terapeut och patient emellan, men jag gillar även att du uppmärksammar terapiformerna! Att välja rätt terapiform är minst lika viktigt.

Jag hade t.ex. en terapeut som var hur bra som helst men vi nådde aldrig åt rätt håll kan jag känna nu i efterhand. Inser nu att det handlade om hennes KBT-inriktning, medan jag hade ett behov av att gräva bakåt i tiden. Den kunskapen satt jag inte inne på vid denna tidpunkt.

Jo, Es! Har en fundering på hur det blir för mig framåt vårkanten. Får du någonting till dig?

Kram 💙

Svar: Ja man måste själv tänka till lite när det gäller vilken terapeut man anlitar... gamla rävar som jag har utbildning på flera olika terapiformer och efter de första inledande samtalen kan man specialdesigna en form som individuellt passar just den personen. Ibland en liten mix av olika terapier. Något bra lär komma framåt våren.. kram :)
Esmaralda

70 Läroliv:

skriven

Tack för svar. Någon skrev igår på bloggen att i livet ingår att drabbas av "skit". Trodde att det någon gång skulle förändras, men inte. Så svårt att en snäll person kan förändras till att bli rena motsatsen. Går inte att greppa riktigt. Tror jag går igenom en period av sorg nu. Tog för givet att sjukdom skulle före oss närmare varandra, men så blev det inte.

Kram
Läroliv

Svar: Ibland blir det inte som man tänkt och då får man tänka om och ta en annan väg.. och några riktigt bra kan komma ur detta också.. kram :)
Esmaralda

71 Anna E:

skriven

Kommer han höra av sig igen nån dag?

Älskar min gamla kille mig eller blir jag bara utnyttjad? Räknar han oss som att vi är ihop eller ej?

72 G.H:

skriven

Har gått två år i psykodynamisk terapi för en massa år sen, det var väldigt givande och hjälpte mig att komma vidare i livet:)
Vore trevligt att testa någon terapi eller dyl som skulle få mig att komma på exakt vad jag vill göra med mitt liv 😝 ... men kanske kommer endå.
Jobbar som ssk men tror jag skulle bli en rätt bra terapeut oxå:) tycker liksom samtalsbiten är intressantare än den farmakologiska effekten;)

Kram !

Svar: Du hade blivit en riktigt bra terapeut.. kram :)
Esmaralda

73 Lill:

skriven

Hej!!!
Det här är som terapi för mig! Ännu bättre är dina se anser! Måste snart boka en ny!!
Men nu har jag en ganska akut fundering... min dotter står utan boende då lägenheten hon hyrde på korttidskontrakt stamrenoveras. Hur ser hennes möjligheter ut att få flytta tillbaka till samma bostad?
Tusen tack!
Vi hörs, kramar ❤️

Svar: Chansen är runt 50 % men detta bör husägaren kunna ge besked om.. kram
Esmaralda

74 F:

skriven


hej igår sökte jag till tre olika utbildningar, ser du mig komma in på någon? och hur kommer det bli för mig om jag gör det isåfall?

75 Ghostwriter :

skriven

OM möjligheten finns till att köpa boende, är det ett val jag får göra enligt universum? Alltså det är ju min dröm och nej, jag är inte alltid ”smart” och ganska naiv i o med att jag alltid ska ta den tuffaste vägen. Men jag gillar att få det jag vill ha och samtidigt kämpa för det. Så känner jag här med.
Vill bara inte att universum ska ge mig dålig karma om jag tar chansen här....


Kram!

Svar: Du kommer köpa ditt boende.. men du ska vara noga med att det är i bra skick och inte kräva massa renovering. Inte heller bör det vara för stort. Litet och väl omskött... kram :)
Esmaralda

76 <3:

skriven

Hej kära Es, kommer O fortsätta sin relation med sin sambo ? Tror det blev bråk och osämja i helgen igen. Han verkar så snäll och omtänksam och en man som inte vill göra fel. Ska jag svara honom om några dagar och fråga hur det gått med allt ?
Kram

77 Monica:

skriven

Livet har inte varit snällt mot mig. Av utrymmesskäl kan jag inte ta upp det. Men något kan jag ta upp att kränkande särbehandling har gått som en röd tråd genom mitt liv och gett mig en totalkvaddad självkänsla. Gick till en psykolog på samtal men jag hade en hel del hämningar och delvis svårt att öppna mig. Vederbörande sa till mig att "Du har inte haft det lätt men du är svag" Sen hade jag inte mer med henne att göra. Hon kunde inte läsa av min usla jagkänsla som jag behövde ha hjälp med att för att gå vidare. Sen var det en man som var kompetent och mycket trevlig men eftersom jag var så skadad av psykiska övergrepp så kunde jag inte ta till mig hans hjälp. Jag saknade tillit och därmed bröt terapin. Sen har jag haft att göra med två andra psykologer i sammanhang som inte har med terapi att göra. Men de var riktiga stolpskott och den ena förstörde mina chanser med att komma in i ett framtida yrkesliv. Jag blev en looser som lever på sjukpension idag.

Svar: Det är sorgligt... terapi kan hjälpa en hel del men man måste samarbeta med terapeuten och man behöver rätt förutsättning.. plus en bra terapeut som vet vad hen gör... det är lätt att ta sönder en människa och så fruktansvärt när detta sker.. kram
Esmaralda

78 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se oss tillsammans igen?
Hur går hans känslor för mig?
Kram

79 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han fortsätter att umgås med henne på ett mer seriöst sätt? Ser du dem två fortsätta även en lång bit framåt?
Är det flera år framåt?
Kram

80 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har umgåtts med en man och vi har träffats flera gånger och nu sågs vi i helgen men efter i helgen har jag inte hört någonting ifrån honom. Lite tråkigt är det och jag vet inte vad han tänker.

Ser han ut att ha backat?
Ser du någon chans till utveckling och något seriöst förhållande med denna man?
Kram

Svar:
Esmaralda

81 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är lite orolig. Finns det risk att det kommer att dra ut sådant på tiden innan jag träffar någon partner att det blir försent för mig med biologisk familjebildning med fler barn?
Jag är så orolig för det...

Hur ser sommaren ut har jag något fast stabilt omkring mig då?
Kram

82 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag kommer att träffa den nuvarande kvinna som han umgås med? Har aldrig träffat henne men kommer jag att göra det?
Ser jag ut att ha partner då jag träffar henne eller är jag singel då?
Kram

83 Lotta:

skriven

En gång i tiden provade jag på hypnosterapi. Det var inte så tokigt förutom att det var dyrt och då blev det inte så många gånger. Kändes ändå som en quick-fix terapi vilket sparar en massa tid.

Ser du om jag kommer i arbete snart igen nu när mitt tillfälliga jobb abrupt tog slut?

Ha en solig dag
Kram L

Svar: Jadå , snart är du igång igen.. kram :)
Esmaralda

84 Hjälp!!:

skriven

Hej!

Kommer jag att få bukt med min lysande röda Rudolf näsa?? Inte kul alls.

Kram

Svar: Du får rätt på det... verkar vara något mer tillfälligt.. kram :)
Esmaralda

85 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Ser du om jag kommer handla babygrejer på gekås till mina framtida barn i framtiden? Tack i förhand! Kram 🐝

86 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Ser du om jag kommer handla babygrejer på gekås till mina framtida barn i framtiden? Tack i förhand! Kram 🐝

87 Fina:

skriven

Hej Es! Tänker han fortfarande ibland hur det skulle vara att ha sex med mig? Finns chansen nu då vi är sams och står varandra extra nära? Kram

88 Dahlia:

skriven

Hoppas blogg.se har jobbat och löst problemen nu!

Es, vart/hur ligger jag till hos denna kolega?

89 kvinnan:

skriven

hej esmealda kan du se hur det kommer gå för killen vi har hos oss på arbetet? kommer vi orka länge till?

Svar: På ett eller annat sätt kommer han att sluta.. kram :)
Esmaralda

90 Jossan :

skriven

1 veckas sjukdom och nästan 2 veckor utan träning. Det gör mig trött...

Jag känner att jag är påväg tillbaka i samma mående som jag varit för ett tag sen. Jag är rädd att hamna i skiten igen. Jag försöker visualisera han den där mr right men nu känns han längre bort.. han var så nära.. sommaren ju..

Vad händer? Kan du inte skicka lite att jag är redo igen?

Fick Mail av en förälder igår.. hon tacka mig för allt jag gör för mina elever. All tid jag lägger ner. Jag som alltid känt att hon dömmer mig men tydligen inte :)

Men vilken kaose dag det varit idag! Tur det bara är 3 dagar till lovet!

Kram

Svar: Du blev inte negativt dömt.. ibland har man fel.. och du GÖR ett bra jobb,. verkligen ! Ta tag i det som är viktigt omkring dig.. gör upp bra planer.. du kommer inte backa tillbaka till ett sämre mående.. kram:)
Esmaralda

91 Fanny2:

skriven

Har gått olika terapiformer och terapi är aldrig en quick fix. Man måste jobba för att komma någonstans. Sen måste man ha tur och hamna rätt... Psykiatrin är en djungel ibland. Utan personkemi och rätt kompetens så är det inte så givande när man redan har svårt att öppna sig. Det var värt all den tid det tog. :)

Es, ser du om M redan är intresserad av någon annan? Det känns inte som att det kommer att leda någonstans där...

Kram

92 Ia:

skriven

Hej
Provade terapi när x-ett ville skiljas men det kändes som terapeuten inte ville hjälpa till, hon funderade mer på hur vi skulle göra efter skilsmässan och inte på hur vi skulle kunna rädda förhållandet. Kanske hon såg något som jag inte såg?
Än idag strular han med mig, betalar bl.a. Inte för sådant som jag har rätt till enligt lagen. Kommer vi att bli vänner igen? Hitta tillbaka till varandra?

Kram

93 Tisa:

skriven

Elin är en ganska egen person, hon har en del psykiska problem och diverse diagnoser. Jag har hjälpt henne mycket genom åren, vi har umgåtts och haft det trevligt. En liten osams sväng har vi också haft. Men igår fick jag ett sms (trots att vi pratade för två dagar sedan. Hon berättade hur hon mådde samt tvärtom. Vi pratade om andra saker också) där det stod att hon endast vill vara ensam med sin sambo och ingen mer. Att hon får ångest att vara med andra. Att jag är en bra person, men att hon vill ha det så framöver d.v.s. endast vara med sin sambo. Sen skriver hon mvh och inte kram som hon brukar. Detta sms som jag fick, det kändes som att det var en annan person som skrivit det. Kommer hon att försöka komma tillbaka??? Jag skrev dock att jag förmodligen inte kommer att finnas för henne om hon ångrar sig. Har man brutit kontakten så har man, tycker jag.

Kram

Svar: Ja, hon har gjort sitt val.. och du hittar nya och bra vänner, det ser jag.. kram :)
Esmaralda

94 Madeleine :

skriven

Hej ez!
Hoppas allt bra ned dig?

Min mamma är jätte sjuk och kan knappt gå. Kommer hon bli bättre? Kommer hon kunna köra bil igen?

Själv har jag åkt på en förkylning. Kommer jag bli frisk innan helgen?

Kram och ha det bäst

95 Boudica:

skriven

Bäst att de löser problemet innan du blir tokig och behöver terapi! ;)
Jag är ingen människa som passar i terapi, svårt att låta någon annan tro sig veta bättre om mig än jag själv! Jag gillar inte heller att berätta om mig själv, hur jag tänker. Dessutom är jag rätt så usel på att följa råd, så envis som jag är ;)
har ju inte heller speciellt bra erfarenheter av det,, som yngre var jag nedstämd, man gick till olika terapeuter, lite utredningar, för att få en diagnos med orden "vi vet inte men det kan vara..." och så är man ägare av en diagnos man inte ens uppfyller kraven för!

Däremot är jag dragen åt terapeuthållet som arbete, som tidigare sagt så drömmer jag om en liten egen klinik där jag kan ge holistisk kost och livsstilsråd, tänkte att jag måste ju också kunna coacha klienterna in i dessa val. Men jag behöver arbete lite till med mig först!

Förra veckan kände jag mig otroligt kraftlös, så slö, men det positiva är att jag la mig tidigare hela veckan, jag som i början på året försökt lägga mig i tid men misslyckades rejält! Men känner mig bättre nu, sakta men säker mer kraft.

Nu hoppas jag att det fungerar väl nog att svara ;)
Så jag slår till med en rätt så vågad, å kanske lite märklig fråga. Så här lite till alla hjärtans dag ;D

Om jag säger till honom att jag vill ha sex, hur skulle han reagera? Nån chans att han skulle nappa? ;)

KRAM!

96 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Skickade min fråga såhär. Stod bara svar men sen inget mer.

Skulle det vara något svar?

Jag har umgåtts med en man och vi har träffats flera gånger och nu sågs vi i helgen men efter i helgen har jag inte hört någonting ifrån honom. Lite tråkigt är det och jag vet inte vad han tänker.

Ser han ut att ha backat?
Ser du någon chans till utveckling och något seriöst förhållande med denna man?
Kram
Svar:
Esmaralda

Svar: Sorry.. det är Blogg.se som krånglar.. nu har det äntligen uppmärksammat problemet och jobbar på det... kram
Esmaralda

97 sus:

skriven

hej
hjälper det inte så gör det väll åt....
sa alltid min farmor......
törs jag lämna honom hemma själv....

love sus

98 F:

skriven


hej igår sökte jag till tre olika utbildningar, ser du mig komma in på någon? och hur kommer det bli för mig om jag gör det isåfall?

99 H:

skriven

Hejsan Esmeralda!

Hoppas allt är bra med dig! Väldigt intressant inlägg, och lite passande faktiskt till vad jag tänkte fråga dig.

Jag börjar tänka i banorna av vad jag ska djupdyka mig i. Vad jag passa i för yrken eller vad jag gillar. Men jag vet inte. Jag gillar ju mycket och inget, på samma gång. Som psykologi! Intressant, men kanske inget för mig ändå. Nu jobbar jag på skolan, vilket är trevligt men jag tror jag letar efter något annat. Men vad? Har du några visa ord?

Kram!

100 Diamant :

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se han och mig bli tillsammans igen?
Kram

101 Ghostwriter:

skriven

Vilken av dessa två boenden har jag störst chans att få? Alltså jag hoppas på någon av dom då de är perfekta för mig.

"Vackra grå" som har ett accepterat pris.
"4 meter" Är den jag fastnade MEST för men som har bud.


Håll tummarna för mig!


KRAM

102 MarieP:

skriven

Känns som man skulle behöva en redig dos av terapi ibland, men vet inte om det skulle göra mycket skillnad ändå. Kanske är lite för skadad av uppväxten. Men livet funkar ändå :)

Jag har börjat nätdejta lite, kollar läget. Är det någon som jag kommer att fastna för där? Eller är det inte där jag kommer att träffa någon att ha vid min sida?

103 Anna E:

skriven

Kommer han höra av sig igen nån dag?

Älskar min gamla kille mig eller blir jag bara utnyttjad? Räknar han oss som att vi är ihop eller ej?

Svar: Det här ser inte riktigt stabilt ut, kram
Esmaralda

104 Fina:

skriven

Hej Es! Tänker han fortfarande på hur det vore att ha sex med mig? Kram

105 Förtvivlad:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag känner mig helt förtvivlad på ett sätt.
Jag vet att han velat hit och dit och ena gången är det så och andra gången så.
Jag känner dock att jag älskar honom.
Och ser du Esmaralda vad han känner för mig i detta ögonblick?
Han har dock nu sagt nej.
Och jag undrar. Håller han fast vid detta nu? Det är svårt när man älskar någon.
Ser du om han kommer komma på att han älskar mig? Ser du oss bli ett par? Helt ärligt..
Kram

Svar: Nej jag är ledsen men jag kan inte se er bli ett par. Du behöver gå vidare. Ju fortare desto bättre. Kram :)
Esmaralda

106 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är lite orolig. Finns det risk att det kommer att dra ut sådant på tiden innan jag träffar någon partner att det blir försent för mig med biologisk familjebildning med fler barn?
Jag är orolig för det...

Hur ser det ut med kärlek i sommar? Något stabilt förhållande?Kram

Svar: Jag tror nog att du ska hinna men får en känsla av att du inte på allvar bearbetat och gått vidare.. vilket du först behöver göra.. ha lite mer fokus på dig själv en tid.. kram :)
Esmaralda

107 F:

skriven

Hej Esmaralda

Vad känner han för mig?
Finns kärlekskänslor?
Kram

108 Browallia:

skriven

När jag har reflekterat över dagens blogg så inser att jag har en hel del erfarenhet av att gå i terapi, enskilt, parterapi, familjeterapi och gruppterapi. Det har bara gjort mig gott även om det gör ont när gamla minnen och känslor kommer upp till ytan så är det värt det på lång sikt. Jag har en känsla av att det inte längre är lika tabu att gå i terapi även om det fortfarande finns de som har förutfattade meningar om det.

Kram

Svar: Ja, tack o lov är det inte skambelagt som det var förr... kram :)
Esmaralda

109 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se han tillsammans med den tjej han nu umgås med framåt?
Fortsätter dem umgås åren framåt?
Kram

110 A.D:

skriven

Hej ez. Har funderat länge nu om jag kan få fler barn.. Är rädd att de har uppstått komplikationer från förr förlossningen.

Ser du om jag kommer få fler i framiren och snart. Tacksam för svar.

Kram

Svar: Ja det ser ut som om du får fler barn :)
Esmaralda

111 Mam1:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig bli sambo i år?
Kram

112 J:

skriven

Hej
Varit en lång arbetsdag så jag undrar när kommer jag hem? 🙂
Kram

113 Rose:

skriven

Gick en KBT behandling över nätet, anmälde mig för en testgrupp gratis. Det var efter en seans där du rådde mig att gå till botten med min självkänsla. Jag vet inte om det hjälpte..lite kanske för att komma vidare och ev. hitta andra vägar. Har även provat EFT där man knackar på olika punkter för att frigöra blockeringar..omvärderande parsamtal, självhypnos.. flum kanske ..men jag har verkligen inte orkat må så dåligt och känna mig fången i de mönster som präglat mig. Kan väl säga att genom alla former av självutveckling och mentala övningar har bidragit att jag blivit oerhört medveten om mig själv och har isolerat mig väldigt länge för att skydda mig själv för att läka. Det har blivit bekvämt och skyddat...så nu behöver jag "slå hål" på den filterbubblan..inte lätt alls men vem sa att det ska vara lätt? Inte jag iaf 😁😜☺

Svar: Du har god insikt och det är första steget... vidare kommer du, den saken är klar... Kram :)
Esmaralda

114 Anonym denna gång! :

skriven

Jag behöver verkligen din hjälp. Förstår om du inte vill sia 100 procent men om du kan se något så uppskattas allt innan jag tar mig till vården. Jag har känt mig sjukt ett tag (fast inte sjuk, de känns annorlunda). Jag tog ett gravidtest som var negativt.

Stämde detta test?
Jag förstår inte dessa symtomber men jag har en annorlunda huvudvärk och mår fruktsansvärt illa. Svårt att äta! Det känns som jag är gravid men testet visade negativt. Så antingen gravid eller döende känns det som.


Hoppas du ser något minsta lilla.
Sen går jag till vården....



Kram

115 Ghostwriter :

skriven

Kan du se om jag är tillfälligt sjuk eller om jag är gravid? Kram!

116 Ghostwrtier :

skriven

Testar igen.. mår inte så bra och undrar om negativa testet stämde eller inte? Kram kram

117 Anna E:

skriven

Nä känns inte vidare stabilt, sant... Tack för svar. Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: