När man inte kan låta bli....

Jag var  8 eller 9 år, inte mer och jag var på semester med mina föräldrar.

Vi var vid Gardasjön i Italien och bodde på pensionat.

Det var brukligt att man gjorde så på den tiden.

 

 Den  Italienska familjen som  ägde pensionatet bodde också i fastigheten – i trädgården växte tomater och allehanda kryddväxter och jag  åt både pizza och spagetti för första gången.

I trädgården fanns en randig hängmatta som slokade mellan två  pinjeträd och där  brukade jag makligt gunga medan jag läste mina Fem och Kitty böcker.

 På pensionatet bodde mest äldre personer.. väldigt gamla, i mina barnaögon... och det fanns ingen jag kunde leka med.

Förutom vakthunden som var bunden med en tjock kedja och honom brukade jag koppla loss så fort jag fick en chans  och  vi sparkade badboll tillsammans.  Hunden bet sönder bollen gång efter annan och jag tjatade på  pappa att köpa en ny - vilket han gjorde. Hela tiden!

Jag antar att jag var uttråkad.

Jag fick för mig att smita in i huvudet på folk och få dem att göra tokiga saker. 

En äldre spansk kvinna var väldigt förnäm och hon brukade alltid så  omständligt  pressa en citronklyfta i sitt te. 

 

  Jag smet in och tänkte  intensivt att nu kastar du klyftan i teet så det stänker och slabbar.  Hon tappade klyftan, det stänkte inte det minsta och jag gick vidare mot nya offer. 

En tysk  äldre man som kallades generalen och som var väldigt  bombastisk  - han hade stora borstiga mustascher  och  jag smet in i honom och tänkte att nu ska du skutta fram med hoppsasteg. 

Det var det roligaste jag kunde tänka mig hitta på och så otypiskt den stormagade generalen. Han tog bara tre hoppsansteg  och såg rent chockad ut över sitt tilltag. 

 

Så kom kokerskan ut med något varmt på en bricka som hon satte i skuggan och jag tänkte att nu tappar du hela brickan.

Hon höll på att tappa med räddade situationen.

Sådär höll jag på. 

Det var inte snällt.

Och karma knackade mig på axeln samma kväll.  Vi var på besök i grannbyn hos någon som pappa kände och de hade en fin stor trägunga i trädgården.

Jag gungade medan de vuxna drack vin i bersån.. och pang så gick något sönder och  jag föll till marken med hela gungan över mig. 

Jag fick en rejäl reva i pannan som sköterskan i byn sydde ihop.

Ärret har jag kvar .

Direkt när det hände tänkte jag karma.. eller rättare sagt.. jag visste inte ens att ordet karma fanns utan jag tänkte mer.. bestraffning.  Där fick du Esmaralda för att du tjuvat dig in i skallen på folk !  Jag visste ju att det var fult det jag gjort

Och efter den händelsen slutade jag med allt sånt… not !!

Då och då under barndomen kunde jag inte låta bli.

Särskilt i butiken  när jag lurade expediten att ge mig  växel tillbaka på tio kronor fast hon bara fått en femma.

Sånt är svårt för ett barn att stå emot.

 

 

Men ju äldre jag blev desto mer sällan använde jag den här förmågan eller vad man ska kalla det.

Ibland kan man ju bli galet förbannad på folk.. och som vuxen har jag nån enstaka gång velat dra  olycka på folk men jag har lyckats avstå. Jag vet att  det hade slagit tillbaka  på mig själv – etter värre.

För det är ju så det fungerar.

 

En ny vecka mina vänner… i eftermiddag kommer en kompis in på ett glas vin eller två och har med sig lite goda ostar…  livet är bra härligt och det behöver inte hända så märkvärdiga ting för att man ska må väl !

Kram & kärlek

P.s Och så blir jag glad som vanligt om ni tycker på GILLA knappen :)

1 Cecilia:

skriven

På tal om karma, så hittar jag inte på min korthållare någonstans. Brukar bli onödigt arg på min kille för att han är så oansvarig som glömmer saker överallt och nu får jag väl smaka på min egen medicin. Kan verkligen inte komma på vart den kan vara, möjligtvis hos syrran.. Ser du om den kommer tillbaka till mig? Kramar

2 Lotta S:

skriven

Kommer vår vänskap att växa sig så stark som det verkar just nu? Finns det orsak att vara lite försiktig? Jag trodde han redan hade väldigt många vänner.

3 Norrländskan:

skriven

Nostalgiläsning på hög nivå med Vi fem och Kitty, de bläddrades varma här med :)

Igår var en på Ikea och gjorde en riktig räd bland bordslampor, krukväxter och kontorstillbehör. Nu ska det stylas hemtrevligt på nya kontoret. Vad tror du om mannen med stort m förresten. Ser han ut att vara från min stad, väldigt liten chans att han kikar fram i år va? Den segisen.

Trevlig vecka gänget❣️

Svar: Kommer bli så fint på kontoret :) Chansen finns att han dyker upp i år, det kan ju ske när som helst... och jag hoppas det blir snart.. kram :)
Esmaralda

4 Jeanette:

skriven

Du har varit busig sedan din barndom 😋

Behöver hjälp att fundera ut åt vilket håll jag ska ge mig när det gäller jobb. Har jobb och älskar det men det sliter på kroppen.

Jag fortsätter att rehabilitera min lilla groda efter skadan. Han Har blivit bättre men långt ifrån bra

Glad måndag!

5 EPM :

skriven

Godmorgon kära Es!
Nä, det var inte snällt, men du var ett barn och du lekte såsom barn gör. Du lekte som det mediala barn du var😊

Ditt svar på min fråga/kommentar i går fick mig att förstå att du såg mer vem J var än vad jag erfar... Vilket gör mig väldigt ödmjuk- tänk hur illa det kunde ha gått!
Hoppas hans karma slår på det som är viktigast för honom: hur andra ser honom....

Nu blir det en dagstur till jobbet, sen hemmajobb pga barnens lov.
Hoppas det blir ett bra lov trots att vi är hemma...

Kram

6 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Vilken rackarunge du var som liten, och kanske lite idag också..😉
Härligt med måndag och en helt ny vecka, kul med vinkväll och vänbesök. Kan det bli nåt besök hos min vän tro?
Önskar dej en god måndag och trevlig kväll💕

Svar: Ja ett besök kan det bli.. helt klart.. kram :)
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Ajja bajja dig Es ;), men kul var det ju. Fast karma slog ju till o numera är du from som ett lamm ;). Förstår varifrån du fått ditt reseintresse, du har ju rest sen barnsben...

Ja det behövs väldigt lite för att livet ska kännas härligt. Att komma sig ut ur huset o träffa folk, som man inte ens känner, att ta sig ett glas mitt i veckan...

Efterlyser dock större händelser o jag tror att mina detektivtalanger ;D kan komma väl till pass i det jag ska göra. Tror verkligen inte på det jag läst versus det jag sett, de stämmer inte överens o jag ska visst få reda på vad det är som försiggår. Tror du jag lyckas Es o får bekräftelse för mina misstankar? Vet inte varflr, men känslan gällande detta är så stark...

Ja det är måndag o dags att halka sig iväg mot jobbet, usch för halka säger jag...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja jag tror du får någon form av bekräftelse.. kram :)
Esmaralda

8 Susan:

skriven

Oj vilka förmågor du besitter.... förståligt att du inte kunde låta bli... det hade inte jag heller kunnat😉

Kram

9 MB:

skriven

Igår tänkte jag också på karma, det känns så självklart ! När ens granne visar hela Gran Canaria och gör det med kärlek! Jag var helt saligt lycklig igår!


Vi bor på Gran Canaria och försöker inte tänka negativa tankar alls. Besviken över vänner som inte kommer och hälsar på? Under ett år. Jag hade åkt direkt ! Funderar rent ut sagt efter detta år om vi är vänner? Är de några vänner?

Kram /MB

Svar: Jo de flesta är nog vänner trots allt men de gör egna val och på sitt sätt... även om det är trist.. kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Kommer F vela nåting seriöst med mig?

11 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!!
Ja tänk att allt går hand i hand. Givande och tagande, men samtidigt tänker jag på gästbloggen igår. Det känns som att karma inte drabbar dem männen i samma omfattning som de delar ut elakheter. Jag led i en relation. Han var vidrig, även om han inte slogs så ofta. Han hade blivit regelbundet våldtagen av sin pappa i barndomen. Kanske fick han sin karma i förskott....
För mig blir det just nu lättare att tänka att i alltet finns inte ont eller gott. Gud, eller vad man väljer att säga, delar villkorslöst ut till alla vad man önskar och om man önskar utifrån att man har för lite så får man lite för det är vad man sänder ut. Typ.
Jag läste i tidningen om de högst avlönade i min födelsestad. Där fanns en kvinna med som gick på högstadiet med mig. Massor med miljoner i årslön, tjänar hon!! Och jag blir så glad, för när hon var ung så tog hon emot pengar av äldre killar för att göra orala tjänster på toaletten när det var fest. Snacka om att ha klivit ur boxen! Och jag blir glad för min egen skull också, därför att för en månad sen hade jag blivit avundsjuk..

Svar: Du har tagit ett kliv framåt i din egen utveckling och du ska vara så stolt över dig själv.. kram :)
Esmaralda

12 N:

skriven

Hej Esmaralda,
Ja ibland blir man galen.

Menar min förra arbetsgivare allvar med att hon ska fixa arbetsgivarintyg till mig?
Kommer det lösa sig?
Kram

13 Michaela:

skriven

En riktig lite busunge var du :)

Ny vecka! Måtte den bli bättre än förra som var hemsk :/ Vill bara få må bra igen!

Och apropå karma ... fanskapet verkar lyckligare än någonsin med sin nya. Kommer det att hålla mellan dem eller kommer karman för det han gjorde mot mig att bita honom i arslet om ett tag?

Vad mysigt med lite besök på måndagskvällen :) Kram och puss till MG!

Svar: Karma ger igen på olika sätt...och går sina egna vägar.... jag tror inte han får igen det han gav dig... inte av samma sort... kram :)
Esmaralda

14 Tildis:

skriven

Godmorgon Es!
Ja karma var ett passande ämne idag. Jag har nämligen så otroligt dåligt samvete för min ”vita lögn”. Tyvärr såg jag ingen annan utväg så nu hoppas jag bara att det inte händer massa dåligt pga detta. Oärlighet är verkligen inte kul😣
Hoppas nu att det går bra för mig imorgon!
Kram <3

Svar: Ibland tar man till en lögn.. det gör vi alla... kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

God morgon!

Sitter på bussen påväg till universitetet som de nu kallar sig... ska gå på de 3 lektionerna som de har denna veckan så vi kan komma igång med våra tentor. Men tyvärr är de sånna bitchar i gruppen jag går i...

2,5 vecka kvar till salstentamen och jag måste plugga hela veckan. Ska kolla i massa matte böcker... för nu ska jag klara den!

Vad ser du? Kommer jag klara tentan den 8/3?

Kram

Svar: Chansen är god... fortsätt förbered dig så intensivt du kan.. kram :)
Esmaralda

16 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Det stressar mig ändå lite det här med jobb.
Har ganska nyligen börjat en deltidstjänst men det är inte så mycket tid. Annars känns jobbet bra.
Men jag behöver nästan något mer att kombinera jobbet med så jag får mer timmar.
Ser du om jag kommer att få mer jobb?
Löser sig ekonomin för mig blir det mer stabilt?
Kram

Svar: Ja, det kommer lösa sig.. du får mer jobb.. ser inte om du blir mer timmar på det nuvarande eller om du söker och får ett nytt jobb... ha ögonen öppna för alla möjligheter.. kram :)
Esmaralda

17 Dunegull:

skriven

Fick lite vårkänslor i helgen, härlig känsla.
Får du in något speciellt positivt som kommer hända inom kort?

Kram

18 Ninis:

skriven

Haha.. den förmågan önskade jag att även jag hade 👌👍😄..
Hur ser det ut med Fredrik? Blir det något ..eller bara en fling under våren
Önskar dig en härlig vin och ost kväll🍷. Kram

Svar: jag tror inte det bli något seriöst.. men en fling och något mer tillfälligt kan det mycket väl bli.. kram :)
Esmaralda

19 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, mysigt med vinkväll.
Läkaren är han lite väl intensiv ? Han skriver fast jag inte hunnit svara på tidigare mejl. Haft lite dåligt internet utomlands och vi har inte träffats så ligger därmed lite lågt Ingen varning med honom hoppas jag ?
Kram

20 Läroliv:

skriven

Så mysigt med vän på besök. Sitter och undrar om kusin A kommer att höra av sig på något sätt och likaså bekanten G-B. Vore trevligt i mitt byggande nya liv. Börjar känna mig redo för fler personer i mitt liv. Omständigheter har gjort att jag undvikit det tidigare, under lång tid. Undrar om du kan se något om detta.

Kram

Svar: Och fler människor kommer in i ditt liv på ett bra sätt.. ta själv initiativ, då blir det som bäst.. kram :)
Esmaralda

21 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.
Har lite lösa trådar i kärlekslivet. Lite dejtar. Träffar. Men lämgtar just efter denna trygghet och stabilitet.
Ibland blir jag osäker och allt känns så osäkert.
Vill ha den här trygga känslan.
Ser det ut som att jag nu ganska snart kommer hamna med en i en mer trygg relation? Kan det bli med någon utav de jag har runt mig lite nu?
Kram

Svar: Jag tror inte det blir med någon av dem som finns runt dig nu.. det kommer en annan och då går det snabbt.. kram :)
Esmaralda

22 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Oj jag visste inte att du har sådan förmåga också, att ”ta dig in” i folks hjärnor.

På tal om att inte kunna låta bli... så har jag nu gått o bokat resan till både Kuwait och Qatar, och fastän jag är väldigt förväntansfull så är jag lite orolig också hur min budget ska räcka och hur jag ska klara mig. Men jag kunde helt enkelt inte välja mellan länderna, så det blev båda.

Största problemet tror jag blir att ta sig runt utan bil, bara med allmänna transportmedel. Visserligen finns alltid taxi-alternativet, men det är lätt att halva reskassan går till det. Får hoppas att jag möter på trevliga människor som kan tänka sig att visa mig runt lite... kan det ske?! Kram

Svar: Det känns som om du behöver den här resan... och därför har du bokat. Finns en god chans att det löser sig och att du kan ta dig runt billigt dessutom. Kram :)
Esmaralda

23 Arbete:

skriven

Hej Esmaralda.
Har satt upp mig tillgänglig för att hoppa in extra i hemtjänsten men än inte hört något eller fått jobb.
Tycker dem jag behöver en ny inskolning eftersom det var så länge sedan jag var där sist?
Får jag mer jobb då?
Kram

24 Arbete:

skriven

Hej Esmaralda.
Har satt upp mig tillgänglig för att hoppa in extra i hemtjänsten men än inte hört något eller fått jobb.
Tycker dem jag behöver en ny inskolning eftersom det var så länge sedan jag var där sist?
Får jag mer jobb då?
Kram

25 Zita:

skriven

Hej Esmaralda Tror du mitt lönesamtal blir. bra idag?
Sedan ska jag träffa Min dag mammas dotter! hon har lite bilder som jag skulle kolla på. Tror du det blir bra kram. 😃☀️

26 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kitty ,Vi fem och tre deckare var mitt sällskap älskade böckerna Tänk om man fått sitta i en hängmatta i Italien och läsa dom det du går inte av för hackor ! Inte undra på om du tog till lite bus när du inte hade jämnåriga kring dig . Gardasjön sa min nu döda arbetskamrat att den ska man se för ngt vackrare fanns där inte...

Men elaka tankar hoppas jag inte för med sig dålig karma för oss "vanliga dödliga" Jag trodde det var mer handlingar som ledde till dålig karma...så hoppas jag att det är i jallafall ;-)

Ny vecka nya möjligheter ! Ha en trevlig ostprovarkväll <3

Kram Anki med flock

Svar: Karma tål en hel del innan det slår tillbaka.. den saken är klar... lite småfel får vi alla göra utan att drabbas ! Kram :)
Esmaralda

27 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Grattis i efterskott!

Jag blev så berörd av gårdagens blogg. Tänk vad lätt det är att råka i klorna på en psykopat. Jag hamnade i en sekt ett kort tag när jag var ung så jag vet hur lätt det är att bli lurad. Det var en politisk ideologisk sekt och jag hade inte en tanke på att det kunde vara en sekt eftersom jag trodde att alla sekter handlade om religion. Sekter och destruktiva relationer med psykopater fungerar lika. Först den där inledningsfasen där man blir överöst med positivt och får känna sig speciell, trygg och älskad och sedan successivt övergår det till kontroll, skuld och hjärntvätt. Man blir avskärmad från omgivningen och blir mer och mer fast i det destruktiva.

Själv tog jag mig loss i ett hyfsat tidigt skede.
Det irriterade mig att jag aldrig fick vara själv och att man började be om förklaringar så fort jag hade tagit en promenad eller annan form av paus. Jag blev jättesur när ledarna skulle ha exakta redogörelser för mina förehavanden.
Sen började jag väl misstänka att allt inte stod rätt till och jag skrev ett brev till en vän där jag bad henne att ta kontakt med ROS Rådgivning Om Sekter för att höra sig för om den skolan jag befann mig på.
Men det som fick mig att ta steget att lämna var att en vän som hade hoppat av kom tillbaka för att kräva pengar som hon blivit lurad på. Jag blev glad att se henne och ville självklart prata med henne. Men det föll inte i god jord hos ledarna. De sa till henne att hon inte fick vara där "antingen är du med eller så är du utanför". Jag tyckte att det var väldigt konstigt sagt ifall jag var på en skola. Ledarna ville inte att jag skulle prata med henne och det gjorde mig sur. "Ska de bestämma vem jag får prata med?" tänkte jag. Så jag började prata med henne om allt som var konstigt. Det enda hon gjorde var att hålla med och bekräfta min upplevelse och det var allt som behövdes för att jag plötsligt skulle förlora all tro på den världsbild man hade försökt övertyga mig om. Illusionen var bruten och det fanns ingen anledning för mig att stanna kvar. Jag ringde mamma och hon och min bonuspappa kom och hämtade mig.

Tur att det slutade så väl.

Kram ThereseC

Svar: Ja, det var tur att det slutade så väl för dig !! En sekt kan ju ser ut hur som helst och är alltid lika farlig !! Kram :)
Esmaralda

28 Orolig:

skriven

Hej!

Jag är lite orolig för en knöl på halsen antagligen en svullen körtel. På sidan av halsen ca5 cm rakt nedanför örat. Kan det vara en körtel man har väl körtlar där??

Kram

29 Mikro:

skriven

Hejsan!

Kan jag lita på min vän L, eller pratar hon till alla på samma sätt? Bör jag vara försiktig med henne ? Hon gillar att gotta sig i skvaller.

Med vänlig hälsning

Svar: Hon menar inte så illa som det låter.. hon tycker om dig och jag tror du kan lita på henne.. kram :)
Esmaralda

30 DD:

skriven

Förra året frågade jag om en kille och du sa att det fanns en annan för mig i framtiden, hur svårt de än va att förstå så hade du helt rätt.. har ej träffat han ännu men har fått mer klarhet. 🌸 kram

Svar: Och han som är rätt kommer.. det vet jag !! Kram :)
Esmaralda

31 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

32 Erika:

skriven

Hej! Kan det bli kärlek i vår?

33 Maria:

skriven

När kärleken väl checkar in vad ska jag uppmärksamma eller ha ögonen öppna för? Finns det något du kan förtälja ang denna man? Är det någon jag redan mött eller någon ännu okänd?
Kram/Maria

34 Skrållann:

skriven

Hej!
Hehe, det var busigt, rent av lite elakt av dig att göra så😉
En minut innan ansökningstiden gick ut igår kväll skickade jag in ansökan på en tjänst jag tror skulle passa mig. ”Husvärdinna” på ett av de mest betydelsefulla hus som finns enligt mig och med arbetsuppgifter jag tror skulle passa. Däremot var det bara lite extra till att börja med och så i sommar. Jag vill ju egentligen ha ett på heltid men sökte ändå och hoppas dom ska tycka om mig så mycket så dom erbjuder mig det;) Lite galet men ibland måste man vara galen och chansa🙈 Kan ju önska att dom vill träffa mig för en intervju iallafall, kan det bli så tror du?

Kram❤️

Svar: Jag tror du har en god chans här.. kram :)
Esmaralda

35 Lola:

skriven

Hej, det är bra att karma finns! Den är bättre än polisen ibland faktiskt! 🤣
Varför kan jag inte komma över någon jag möte på en party sommaren 2017? Det plågar mig fullständigt! Han har dock gått vidare från dag 1! Hjälp 😢💐

36 <3:

skriven

Hej kära Es, var det O som svarade mig nyss eller någon annan som har hans mobil ?
Kram

37 Fina:

skriven

Hej Es! Har han någonsin träffat någon som mig? Eller haft ett lika komplicerat, intensivt, hett, beroendeframkallande förhållande med som med mig? Kram

38 Smöla:

skriven

Jag undrar fortfarande på hur min helg kommer bli.. Kommer jag glänsa och få någon på fall?

Svar: Du glänser.. men det gör du ju alltid... du har en sådan aura.. kram :)
Esmaralda

39 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, mysigt med vinkväll.
Läkaren är han lite väl intensiv ? Han skriver fast jag inte hunnit svara på tidigare mejl. Haft lite dåligt internet utomlands och vi har inte träffats så ligger därmed lite lågt Ingen varning med honom hoppas jag ?
Kram

Svar: Han kan vara lite väl mycket.. kram :)
Esmaralda

40 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Det har blivit en rätt stor miss på jobbet, som delvis involverar mig.
Jag har ångest av att sitta här och hoppas att jag inte hänger löst nu eller att det drabbar mig för mycket.
Vad ser du? Hur stor är skadan för mig personligen?
Tack!

41 Rosebud:

skriven

Ja karma träffar en minsann rätt i röva när man kommer på sådana tankar 🤪

Har med mig en fråga idag! Funderar på vad närmaste tiden bringar med sig.

Kram kram!


Svar: Det ser ut som om du står inför en förändring.. av det goda slaget.. kram :)
Esmaralda

42 Jonkan:

skriven

Blir jobbet mitt? (:

43 Dunegull:

skriven

BLir London på onsdag med några från jobbet för att se matchen på torsdag =) Blir det en härlig upplevelse, rolig resa? Känns som jag behöver detta, har stora förväntningar men hoppas jag inte blir besviken.

Kram

Svar: Du behöver detta och det kommer bli en fin resa.. vad roligt :) kram :)
Esmaralda

44 Dina :

skriven

Hej Ez,
Du vill inte veta vad jag höll på med när var liten, en sån sneaky busunge ibland😊
En fråga, kommer R höra av sig snart?
Kram!

45 Oro:

skriven

Hej!

Blir det något jobb till våren/sommaren?? måste få jobb snart.

Kram

46 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

På tal om det du skrev om att se tecken/vägledning runt omkring oss...

Jag har haft så enormt jobbiga dagar med mitt barn senaste dagarna framförallt. Det är ganska jobbigt ganska ofta men nu har det varit så illa så man är rädd man tappat kontrollen. Och hans pappa är ständigt upptagen så får inte mkt stöd och hjälp.

I alla fall...igår när jag efter en enormt jobbig morgon jag tillslut fick ut honom till sin sport. Då när jag stod där fick jag se ett sms. Det är så att hans kompisars mammor har uteslutit oss i ca 2 år från lekträffar etc...
Jag är ständigt arg o ledsen inombords men går i vågor. Speciellt denna veckan sa jag att jag börjat tänka på det igen o varit otroligt arg. Jag vet, kanske jag inte skulle tacka ja direkt men det gjorde jag för min son. Det var ngt jag behövde just då då jag kände att allt går åt skogen o min son kanske känner sig ensam.

Ser du någon lösning för vår familj och blir min son ok igen?

Kram

Svar: Jag tror att ni behöver hjälp... prata med BUP .... det kommer att ordna sig men det kan ta lite tid.. kram :)
Esmaralda

47 Arbete:

skriven

Hej Esmaralda.
Menar min arbetsgivare på allvar att hon kommer fixa arbetsgivarintyg till mig?
Kram

Svar: Du får ligga på.. när hon är trött på ditt tjat lär det komma ett intyg.. kram
Esmaralda

48 Hemliga H:

skriven

Hej Es ! Jag tänkte skicka iväg ett sms till den personen jag tänker på ... Borde jag det eller inte ? Kram

Svar: Kanske du ska vänta lite ? Tänk ett varv till och fatta sedan eget beslut. Kram :)
Esmaralda

49 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Får du någon känsla om den man som det blir ett stabilt förhållande med kommer det här året?
Eller känns det som det kan bli längre än så?
Kram

50 Nyfiken i en...:

skriven

Hej! Ost och vin en måndag eftermiddag: det borde ske oftare! Tänka sig att allt sådant jämt ska koncentreras till helgen: TRIST tycker jag. Något som inte är lika trist är att det vänt mot ljusare tider. Hur ser den ljusare årstiden ut: är det mycket samma hjulspår eller kommer något överraskning?

Kramis :)

Svar: Ja lite kul ska man unna sig så fort man får chansen.. oavsett veckodag ! Ja, någon liten överraskning kommer och dessutom ser det ut som om du kommer planera en resa snart.. kram :)
Esmaralda

51 Razawa:

skriven

Hej Bästa Esmaralda

Träffar min pappa fortfarande kvinnan som han lovat att inte träffa? Kvinnan som börjar på P?

Kram

52 Robin:

skriven

Hej, är den nya tjejen på min arbetsplats intresserad av mig? Är chansen stor att hon tackar ja om jag bjuder ut henne på en promenad eller fika?

Svar: Jag tror att hon gillar dig och jag tycker du ska ta chansen och frågaJag vet inte på vilket sätt hon gillar dig - eller hur mycket .. det får du själv ta reda på.. kram :)
Esmaralda

53 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han gilla mig?
Ser du varför han inte väljer att gå in i en relation med mig? Eller funderar han på det?
Kram

Svar: Han gillar dig men det verkar som om han har tankarna på annat.. kram :)
Esmaralda

54 Klara:

skriven

Hej Ez! Hur kommer det bli när jag flyttar ihop med min kille? Vad kan du se?

Kram Klara

55 B:

skriven

Godmorgon 🤗
Har dom läst i min bok med alla låttexter..? Varför va mamman i mitt rum för..?

Kram

56 Gemini:

skriven

Heheh roligt:)
Jag har ju också den förmågan å ha framkallat ett par olyckor som varit väääl förtjänta. Alltså inga allvarliga sådana. Men jag försöker undvika det men ibland går det bara ej. Jag är medveten om att karma kommer att bita mig i arslet sen hehehe. Kram.

Svar: Japp.. man vet hur det blir :) kram :)
Esmaralda

57 Oroligt liv:

skriven

Hej!

Känner sån oro är min oro befogad eller kan jag slappna av och sluta oroa mig??

kram

Svar: Andas djupt och slappna av.. kram :)
Esmaralda

58 EVE:

skriven

Hej Es, skulle du snälla kunna skicka en liten kärlek/ healing till min morfar. KRAM EVE

Svar: Det ska jag.. kram :)
Esmaralda

59 Lisa:

skriven

Hej Ez
Fick idag ett förvirrande samtal, de ringde från mitt jobb och sa att jag inte behövde arbeta imorgon, de var så många så de. Min intuition säger något annat, att jag inte är önskvärd där. Ser du något Ez ?
Kram Lisa

Svar: Ja något lurt är det.. jag tycker du ska ringa din chef och be om att få ett samtal öga mot öga.. kram :)
Esmaralda

60 Vi:

skriven

Hej Esmaralda.
OM han känner attraktion för mig OM han gillar mig? Men varför satsar han inte seriöst? Eller kommer han att göra det?
Ser du hur han tänker och känner?
Kram

61 <3:

skriven

Är m kär i mig? Men min känsla säger att han träffar någon och är intim med den personen. Stämmer det 😊? även fast jag inte vill ge me in i ett förhållande med honom så känns det bra att veta att kanske inte blanda in känslorna för mycket.

62 Lotta S:

skriven

Men, hon som tog bort sig ur tråden, varför svarar hon inte nu på e-post? Är det ändå något jag gjort??

Svar: Det är inte du - utan detta ligger på hon som inte svarar... hon har feltolkat.. kram :)
Esmaralda

63 Jennifer:

skriven

Hej igen! Tack för svar, stor lättnad att höra! 🙂 Behövde just höra att jag gjorde rätt beslut! Och det är så sant att jag verkligen behöver denna resa. Ser du om det blir en positiv och bra resa? Kan det hända något spännande? Kram

64 AnnaK:

skriven

Nä, det behövs inte så märkvärdiga ting för att liva upp dagen. Får såna fina leenden av spanet och det lyser lite i ögonen på honom. Börjar tro på det kollegorna och du säger.....han är nog lite betuttad trots allt 😊

Kram 🤗

Svar: Ja, nog är han det allt :) Kram :)
Esmaralda

65 Karlsson:

skriven

Hej! Spännande läsning!
Jag undrar om du kan se om jag blir gravid snart, eller om jag kanske redan är gravid? Kan du se vilket kön?

Kram!

Svar: Ser att det blir ett barn ganska snart men inga fler detaljer.. kram :)
Esmaralda

66 Nyfiken:

skriven

Hej Esmaralda.
Får du någon känsla om dem har en relation med varandra?
Varar den framöver?
Kram

67 Jessica:

skriven

Hej Es,
Varför kollar folk på mig så mycket? Asså dem verkligen glor på mig. Varför gör dem det?

Och kan du se vad han tycker om mig?

Kram :)

68 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Får väl skämmas om jag har helt fel gällande detta. Men tror inte det.. Eller?
Kram Skorpan

69 2019:

skriven

Hej Es!

Hur kommer 2019 att bli angående jobb och flytt ser det ljust ut eller problem??

Kram

70 En Ängel med ett stort hjärta:

skriven

Hej goa Es!

Jag Grattar i efterskott bättre sent än aldrig ju
🌹💐🌹!
Vilket underbart väder vi har fått härligt🌞👍
Jag önskar dig o väninnan en härlig eftermiddag kanske kan ni sitta på altanen o festa på lite vin o ost😉 Men ta på er varmt!

Fråga kan du få till dig nåt om varför jag sent igår kväll kände så starkt o länge en typ av bensindoft sambon kände ingenting men jag kunde knappt andas!
Tacksam om du kan hjälpa mig på traven!
Kramar med Ljus o Kärlek 💜👼💞🌞

Svar: Tackar :) Ja så härligt med sol !! Bensindoften är en hälsning.. jag ser inte från vem.. men det kanske du själv kan lista ut.. jag vet inte varför det är just bensindoft men om du söker i minnet så kommer du förhoppningsvis på hur det kan hänga ihop.. kram :)
Esmaralda

71 Orolig:

skriven

Hej!

I din spontana spådom såg du att någon av oss på bloggen skulle bli sjuk. Kan det vara jag?? Orolig för min svullna körtel.

Kram

Svar: Nej det var inte dig jag såg.. boka tid till läkare så får du din oro stillad.. kram :)
Esmaralda

72 *:

skriven

Heeej,

Orolig för min sambo, hur kommer detta att sluta.?
Blir det någon ordning någongång.

Vill ha det lugnt, tryggt. Planera, vara glad, känna pirr. Komma vidare i livet..ja du vet. Utvecklas tillsammans.

Vet att vi kan ..ibland.. och ibland blir det bara skit.

Kram *

Svar: Ja, det är tufft...och riktigt som på räls kan du nog inte räkna med att det kommer att bli.. kram :)
Esmaralda

73 Michaela:

skriven

Hamnade på akuten med remiss från vårdcentralen efter besök där i morse. Bedömt som en maginfektion. Hoppas att det vänder till det bättre nu!
Ha så mysigt i afton! Kram

Svar: Ja det kommer vända... helt klart... krya på dej nu.. kram :)
Esmaralda

74 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad är det med en kille vid S och han är yngre som titta på mig hela tiden men inte vill säger hej till mig men han våga tala med andra som jag har funderar över i två veckor...

Ska jag var tysta eller säger något?

Jag förstår inte alls för det... så vill bara ärligt och önska att kunde få en ord som får mig "aha-upplevelse"

Ha det bra

75 Hon:

skriven

Hej,
Då jag var barn märkte jag att jag också kunde använda någon liknande slags förmåga, på gott och ont... besitter jag fortfarande denna förmåga?
Kram

Svar: Ja det gör du men inte lika starkt som förr.. kram :)
Esmaralda

76 DD:

skriven

Ännu en positiv nyhet ;) blev beviljad ersättning, och du hade helt rätt igen!! Min läxa var att inte ge upp helt enkelt!

77 Miltons Mamma:

skriven

Gratulerar i efterskott. 😀🌺

Jag är övertygad om att karma fungerar, en universal lag som ingen undgår.

Men ibland tycker jag allt att universum är bra segt att "svinga tillbaka".

Exet har fått däng efter allt han gjort men ändå fortsätter han, och vinner på det. Gaaa!!!
Jag orkar inte ens dokumentera allt längre OM han gör sanning i sina hot.

Ljuger, manipulerar etc.
Nu när han inte lyckas med mig längre så går han på sonen.


Härom dagen satt han och förhörde honom i deras Skype samtal.

"Har mamma träffat en ny rik pojkvän?
Är mamma gravid?
Hur lång tid det är kvar?
Pojke eller flicka? "

Så här låter det lätt.

Men fy obehagligt. Varför frågar han ens sådana frågor?
Behöver helt klart en seans inom snar framtid för att få hjälp att klura ut och vilken riktning jag ska ta.


Kjam 💖🌺

Svar: Ja, och att gå via barnen blir extra fult !! Kram :)
Esmaralda

78 Mathilda:

skriven

Hej Es!
Kitty böckerna ger verkligen starka minnen. Älskade verkligen dom böckerna!

En fråga Es, kommer caset gå bra? Kram

79 Fina:

skriven

Hej Es! Varför drar sig A undan mig varje gång då vi kommer riktigt nära varann? För att efter ett kort tag söka sig till mig igen? Kram

Svar: Ja, det är ju lite av hans problem.. han är komplicerad.. kram :)
Esmaralda

80 Fia-Lotta:

skriven

Gottegrisar! 🍷🧀✨

Jo Esmaralda. Precis som många andra här inne längtar jag efter stora kärleken. Får du fram något om honom. Ser han ut att bo i min storstad?

Kram :)

Ps! Hipp hipp hurra i efterskott !!

Svar: Antingen bor han inte din stad eller så bor han där tillfälligt eller är nyinflyttad... kram :)
Esmaralda

81 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Fick precis veta att min sons ena läkarintyg gällande omvårdnadsbidraget ska granskas av försäkringskassans läkare och eventuellt måste vi inkomma med ett nytt. Nu är jag väldigt orolig och jag vet inte om jag orkar med fler motgångar då 2019 endast har bjudit på det hittills.

Kommer dem bedöma att läkarintyget är tillräckligt eller kommer vi behöva skicka in ett nytt?

Kram!

82 Mimis:

skriven

Hej!

Kommer det in nya människor, bekantskaper i mitt liv i år??

Kram

Svar: Ja om du själv är aktiv.. kram :)
Esmaralda

83 Ghostwriter:

skriven

Har jag valt rätt "skola" och kommer det gå bra med intensivkursen?


KRAM

Svar: Ja, går du in för det så går det fint.. kram :)
Esmaralda

84 Anonym denna gång - Det du skriver.-? :

skriven

Alltså det du skriver i ditt inlägg är ju något jag själv gjort (inte för samma syfte) men jag har liksom tänk saker och folk har sagt eller gjort det jag "tänkt". Har det med mina synska förmågor eller har jag typ "bestämt" över dom!? För jag har alltid undrat detta och nästan blivit rädd.

Det känns ju som magi, och kan man ens ha den rätten som människa med våra förmågor? Det känns ju fel. Oavsett gott eller ont. Men OM så fallet, så kanske jag kan rädda folk som behöver hjälp och försöka få andra hjälpa till mer.


Kram!

85 Milla:

skriven

I morgon möte i skolan ang min yngsta son. Känner en oro i magen speciellt efter snapchat då jag fick känsla att de drev med honom, är det så, de frågar hur mkt han väger på rasten, gjort två ggr el är det skilsmässan som gör att han är låg o inte presterar?

86 Klara:

skriven

Fattar inte det här med stormen som skulle bestämma mitt förhållande, och att det finns chans att det blir vi samtidigt som jag har en annan soulmate. Vill ha min partner livet ut så jag struntar fullständigt i den andra. Nå jag vet att du sa 20-25% chans men jag ska allt kämpa för detta. Vi har det bra och vi är ett bra team. Blir bara så förvirrad med allt du sagt. Jag manifesterar, mediterar och gör små saker för att ständigt göra mitt förhållande bättre. Vi båda kämpar och ser varandra i framtiden. Är det fortfarande samma procent att vi håller ihop?

Vet att jag är jobbig men jag är allt envis..


Kram KLara

87 Klara:

skriven

Fattar inte det här med stormen som skulle bestämma mitt förhållande, och att det finns chans att det blir vi samtidigt som jag har en annan soulmate. Vill ha min partner livet ut så jag struntar fullständigt i den andra. Nå jag vet att du sa 20-25% chans men jag ska allt kämpa för detta. Vi har det bra och vi är ett bra team. Blir bara så förvirrad med allt du sagt. Jag manifesterar, mediterar och gör små saker för att ständigt göra mitt förhållande bättre. Vi båda kämpar och ser varandra i framtiden. Är det fortfarande samma procent att vi håller ihop?

Vet att jag är jobbig men jag är allt envis..


Kram KLara

88 Jennifer:

skriven

Hej, det är jag igen! Känner mig så glad och förväntansfull inför min resa! Ska bli så spännande! Undrar om resan kommer att bli en slags vändpunkt och föra med sig något positivt?

Kram

Svar: Det beror på om du kan ändra ditt tänk.. och i efterhand njuta av resan och planera inför nästa resa.. istället för att känna panik.. kram :)
Esmaralda

89 Fina:

skriven

Hej Es! Är det något som jag sagt/gjort som gjort att han håller avstånd, eller är det något som inte har med mig att göra? Kram

90 JustMe :

skriven

Hej Ez! 

Fick precis veta att min ena sons läkarintyg gällande omvårdnadsbidraget ska granskas av försäkringskassans läkare och eventuellt måste vi inkomma med ett nytt. Nu är jag väldigt orolig och jag vet inte om jag orkar med fler motgångar då 2019 endast har bjudit på det hittills. 

Kommer dem bedöma att läkarintyget är tillräckligt eller kommer vi behöva skicka in ett nytt? 

Kram!

91 Anonym:

skriven

Hej kommer paret jag tänker på i stora fina huset i Villastaden gå skilda vägar ? De är sambos men han flörtar lite bakom ryggen på henne. Förstår inte riktigt vad han ser hos henne till det yttre.
Kram

92 Milla:

skriven

Hej, min son som var med om olycka m, tror du han får ersättning från Löf för felbehandling?

93 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Tänker han just på NÅGON annan eller bara på annat rent allmänt?
Kram

94 Sus:

skriven

Hej
Vad ska jag lära mig?
Love sus

95 MuminM:

skriven

Hej Esmaralda.

Var i Norrköping på Ingelsta mycket fint här. Sonen blev ett litet bus frö efter glassen så det var väll sockret. Han springer iväg och jag får springa efter och ramlar såklart eller halkar på golvet i köpcentrumet pinsamt!!

Saknar verkligen en partner när man gör sådana här saker. Roligare att göra just sådana här saker med en partner.

Får du någon känsla om jag kommer att möta en person jag inleder något varaktigt med just under det här året eller om det kan dröja längre än så?

Ser det ut som om det är jag och sonen i den här familjen själva i framtiden eller en lång tid framöver?
Kram

96 Fina:

skriven

Hej Es, vad är det något som gör att han helt enkelt fortsätter dras till mig? Gång på gång? Kram

97 Boudica:

skriven

För vissa slår karma till väldigt snabbt, jag råkar vara en sån typ! Räcker typ bara tänka dåligt och jag får ett helvete för det ;)

Ibland kan man ju vilja göra sånt, men för mig fungerar det inte så bra! Lite elak får man väl vara ;)

Näh idag är jag trött, sov inte bra!
Väntar fortfarande på provsvar hoppas det inte dröjer så mycket länge, redan tagit ett bra tag. Hoppas inga problem.

Men vad jag undrar är får jag ledigt de få dagar jag behöver för kursen? eller är det bättre med "sjukskrivning"? inte för folk kommer tro på att jag är sjuk!

KRAM!

98 Carin:

skriven

Godkväll!
Vin och ostbricka - now we’re talking!

Jag har avnjutit dagen i nästintill total stillhet, omplanterat växter, lite växtnäring och nu är det bara att hålla tummarna och vänta. Hoppas pelargonerna klarade min burdusa skärning..

Åkte till en lokal blomsterbutik och inhandlade fantastiska nejlikor med mycket färg i och tulpaner. Allt för att få in våren och inför fullmåne. Jag är mycket för detta och en passande ritual för mig att bromsa upp och fokusera på nuet.

Ha en fin måndagskväll 💕

Kram och hej!

99 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det som om han har tankarna på någon annan tjej?
Eller bara tankarna på annat andra saker?
Kram

100 AnnaK:

skriven

Tack och kram 🤗

101 Rädd:

skriven

Hej E!

Jag fick känna mig lite bättre i ett par dagar, nu har jag ont i halsen, hosta, förkylning och trötthet igen :( Börjar verkligen bli orolig att jag aldrig kommer bli av med det här. Ser du om det kommer ge sig? Kommer jag hinna bli bra till förlossningen? Behöver jag mer medicin?

Kram och kärlek.

102 Augusti:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag känner av när det ska bli fullmåne.

Två dagar före ibland ingenting men den här gången var det extra mycket.

Finns det nåt man kan göra för att inte bli påverkad!

Symtomen är att jag känner en oro,att det liksom
kryper i kroppen.

103 Maria:

skriven

Min farmor pratade ofta om näcken då vi var riktigt små, och det var nog bra :) Så att jag och min lillebror inte försökte oss på att gå nära gårdsbrunnen ensamma.

Svar: Exakt.. det nog mest på det sättet man använde Näcken förr.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: