Inte som man trodde...

En  underbar tur till Betlehem och Jeriko......
 
 
Födelsekyrkan i Betlehem som  är världens äldsta fortfarande aktiva kyrka och som byggdes ett par tre hundra år efter Jesus födelse..... och under kyrkan finns grottan där Jesus föddes.
 
Alltså.. han föddes inte i typ ett stall som jag alltid trott.. utan i en grotta !
Ingenting var som man trodde !
 
 
Och här har vi platsen där änglarna talade till herdarna....
 
 
Ungefär så här tror man att det såg ut....
 
 
En av de grottor  som som man bodde i på den tiden.. och i en sådan här grotta lär alltså Jesus ha fötts... glöm stallet med åsnor och krubbor....
Jag var aldrig i just den grotta där han föddes... kön dit  var minst 4 timmar lång... men guiden  sade att  grottorna ser precis likadana ut...
 
 
Inne i födelsekyrkan såg det ut som  värsta marknad.... men alla prylar har ju någon form av helighet....
 
 
På  torget utanför kyrkan hittar man den klassiska krubban.... som alltså inte stämmer...
 
 
Vi är inte lika bistra som vi ser ut....
 
 
Lunch i Jeriko och det smakade bättre än det såg ut... och så risgrynsgröt till dessert...
 
Jeriko.. världens äldsta stad och jordens lägst belägna stad, 260 m under havsytans nivå...
 
 
 
Vänliga påfåglar som glatt kom och hälsade....
 
 
 
 
Och så träffade vi den pussande kamelen... alla fick en puss som vågade sig tillräckligt nära.. och jag var inte en av dem... han gäspade och jag såg hans jättestora tänder och blev inte så puss-sugen!
 
Vad som däremot var mindre mysigt  var barnet som höll ett litet lamm i famnen... tanken var att turister kunde  typ ta en selfie  med sig och lammet.. och ingen verkade  märka att det stackars djuret var drogat.  Jag blev illa berörd. Lammet skulle gå med sin mamma och inte vandra  i och ur turisternas famnar , drogad och halvt medvetslös.
 
 
Jeroko
 
 
Ungefär så här såg det ut när Jesus föddes... alltså, i grottan !
 
 
Vi tog oss runt med buss och det var en livlig trafik !!
 
Nu är jag tillbaka på hotellet i Jerusalem... och är lite fundersam över all ovisshet kring Jesus... jag lärde mig  somligt i söndagsskolan för snart 60 år sedan... och  det stämmer ju inte alls!
 
Egentligen vet man väldigt lite... inte mycket kring detaljerna har kunnat bevisas... man får se det mer som en saga och en berättelse.. tycker jag !!
 
Själv gick jag ur kyrkan när jag var 18 år och har inte gått med i något annar kyrkligt.. men det hindrar inte att jag tycker  historierna kring Jesus är  intressanta !
 
I dag lyser solen och om en stund ska jag ge mig ut på stan
 
Måste hitta present till sonen som fyller år dagen efter jag kommer hem - och present till mamma som varit Mannabonne Glenn  och husvakt...
 
Kram & kärlek 💓
 
Glöm inte att anmäl dig till storhealingen från klagomuren...  på torsdag.
All info finns på bloggen från igår
 
1 EE:

skriven

Funderar på att ge min man och mig själv torsdagens healing. Men tänk om det funkar motsatt än jag hoppas? Kan man önska om vad som helst?

Tar en dag i taget nu. Idag hoppas jag orka jobba till lunch. Det är lite segt måste jag erkänna. Att inte sova så bra, att drömma om min man och lögner och andra kvinnor mm. Och att inte orka när man är van att orka.

Längtar efter närheten till min man igen. Saknar honom och vår tillit till varandra. Saknar min bästa vän.

Kram

Svar: Man kan önska vad man vill.. dock inte önska ont på någon och i en healing kan det inte gå fel så att det har motsatt effekt. Kram :)
Esmaralda

2 Fina:

skriven

Hej Esmaralda!

Vilken magisk upplevelse!

Jag har en god vän, A, som jag ofta bråkar med, men då allt är bra mellan oss så är det jättebra. Han ger mig en känsla av lugn, trygghet, värme... märklig känsla som jag inte kan förklara. All stress rinner av mig. Jag känner känslan starkt då jag är nära honom.

Jag undrar om han också kan förnimma något eftersom han ofta söker sig till mig och kommer nära mig? Är det en ömsesidig känsla?

Kram.

3 Dunegull:

skriven

Vilken spännande resa ni gör E!

Ser du något kring mig den närmsta tiden?
Kram

4 AnnaK:

skriven

Intressant resa minst sagt!

Visst blev människan lite glad att se mig igår efter 2 veckors jullledighet? Kändes som det iaf 😊

Kram 🤗

Svar: Absolut, du känner rätt.. kram:)
Esmaralda

5 Ghostwriter :

skriven

Jag känner verkligen att jag behöver det här jobbet och jag undrar om de kommer gilla mig?



Jag är med på healingen och hjälper gärna till, men deltar inte för att få.

Kram

Svar: Ja de gillar dig men det finns ändå en viss tvekan. jag ser inte vad eller varför...kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Ja så lite vet vi egentligen. O som barn tror man ju på drt mesta.. Fint att få se bilder därifrån, tror inte jag kommer mig dit, men nu vet jag ju lite hur där ser ut :).

Drömde om kompisen o hennes barn, alla hade vi gula träskor på oss o kompisens skor hade stora hål framtill. En lustig dröm, betyder skorna nåt speciellt?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Att ni alla hade liknande på fötterna säger att det kommer en ny väninna.. kram :)
Esmaralda

7 DD:

skriven

Har fått tillbaka min acne igen! Så himla jobbigt!! Förstår inte vad det är som orsakar det.. kan du se om det blir bättre innan sommaren? drömde inatt att jag hade världens porslinhy 😄 om det ändå vore såå. Kram

8 mt:

skriven

Hej!
Kommer jag få en högre position på mitt nuvarande arbete detta år?
Kram!

9 EPM :

skriven

Godmorgon!
Ni ser inte bistra ut! Jag ser bara ett stiligt kisande par ❤️
Det var väl ett stall i grottan? Har för mig att man levde till stor det i grottor där det fanns möjlighet- en naturlig boplats liksom.
Men jag vet inte, jag gick ur för 14 år sedan- men har ett stort teologiskt intresse! Älskar berättelser från olika religioner.

Dejt imorrn. Med P...
Kanske är han intresserad på riktigt?

Tänker att min forskning ska avslutas nu- alltså jag ska göra det klart!

Kram

Svar: Jo på den tiden bodde man mest i grottor här. Och jag håller med.. religiösa berättelser är mustiga och spännande ! P har ett visst intresse men får samtidigt en känsla att ni kanske inte klickar riktigt.... bra att du gör klart.. kram :)
Esmaralda

10 Ljus:

skriven

Hej Esmaralda.
Låter som att du ska få en mysig dag!

Skaffar det barn mellan dem två?
Kram

11 Muminmamam:

skriven

Hej Esmaralda.
Fina bilder och ni ser ut att ha det trevligt.

Ser du mig bli sambo under i år?
Kram

Svar: Jag ser ingenting säkert... det kan svaja lite i kärlekslivet men det ger sig snabbt åt vilket håll det går.. kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan det blir besöka till skola i året och träffa E henne?

Ha det bra

Svar: Ja så kan det bli.. kram
Esmaralda

13 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon godmorgon!
Det är intressant med religion. Jag provade att vara frikyrklig i tonåren och gick all in med lovsång, tungomål och hela körer. Jag skrev små hejagrejor i min bibel och satte märken vid texter jag gillade, som jag alls inte minns så bra idag. Efter ett tag märkte jag dock att de frikyrkliga var inte annorlunda än någon annan. Jag trodde de skulle vara mer äkta.
Jag funderar lite på varför man vill märka religionen istället för att skapa sin egen. Samhörighet kanske. Jag tror nog Jesus funnits och var långt före sin tid, men ganska mycket runt honom är nog lösryckta efterkonstruktioner, men det kanske är vad världen understundom har behövt. Och ofta missbrukat.

Svar: Ja jag tror det handla rom gruppkänslan.. att man går samman... annars tycker jag att tro är högst personligt ! Håller med om ditt tänk... visst har Jesus funnits men mycket omkring honom är efterhandskonstruktioner.. kram :)
Esmaralda

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja fundersam blir man ...men nu vet vi !
Gick ur kyrkan som 18-åring ...var kanske väldigt inne då ? Men jag tål inte dubbelmoralen kriga med andra för att de tror annorlunda ...så typiskt män...
Spännande att följa er resa i religionens vagga

Var nu rädd om dig och maken <3

Kram Anki med flock

Svar: Tack ska du ha :) Vi tar hand om varann här :) Kram :)
Esmaralda

15 Jennifer:

skriven

Fina Es, wow så spännande och intressant! Jag är inte heller religiös eller medlem i kyrkan, men tycker att det är så fascinerande med Mellanösternkunskap och religionshistoria. Påbörjade en kurs en gång men det blev så stressigt så jag hoppade av. Hoppas kunna slutföra den en dag.

Skulle väldigt gärna besöka Betlehem en dag, men har en känsla av att det kommer att dröja några år.

Fina Es, läser nu på om Iran och märkte till min - förskräckelse? - att det just då firas Newroz (persiska nyåret) i hela landet just då vi ska åka dit. Inget fel med det, vore säkert en häftig upplevelse, men det lär vara kaos i trafiken, omöjligt att hitta buss/tåg/hotell och alla priserna skjuter i höjden. Så det låter inte så bra. Denna fest pågår i 2 veckor om jag förstått det rätt.

Så nu känns det som om jag får skjuta fram Iranresan och istället försöka hitta ett annat resmål. Drömmen vore Socotra Island utanför Jemens kust, den enda vägen att komma dit är med flyg en gång i veckan från Kairo med Yemenia airlines. Och priset är cirka 10 000 kronor per person. Så 20 000 för mig och dottern. Äsch då. Blir helt irriterad då priserna måste vara så sjukt höga.

Om inget annat dyker upp så tänker jag mig Salalah i Oman, fast där har jag varit. Men det var jättefint och tror att dottern skulle älska det.

Ordnar det sig på något sätt? Hittar jag ett bra resmål? Och blir det en bra resa? Kram

Svar: Ja, du hittar ett resmål... och det kommer bli bra... ha lite extra fokus på vad dottern skulle uppskatta, då blir resan som bäst för dig också.. kram :)
Esmaralda

16 sus:

skriven

hej
så intressant.....
blir sugen....
ursäkta tjatet men kommer det en förändring snart?
love sus

Svar: Ja men du måste själv ta ett steg först... jag ser inte vilket men det får du själva känna in.. tar du ett steg till förändring och bygger på ditt eget liv.. så kommer positivt att följa i spåren.. kram :)
Esmaralda

17 Rebecca:

skriven

Blev sugen på att vara med på healingen, även om jag ör en av dem som inte känner så mycket :)

Kommer K försöka ta kontakt med mig nått mer? Kanske inbillar jag mig bara...

Svar: Ibland gör healing stor nytta även om man själv ingenting alls känner under tiden som healingen pågår... finns en chans att K tar kontakt... kram :)
Esmaralda

18 Branne:

skriven

Hej!
Hoppas ni får en underbar resa! 😃

Det är så att det känns som om det rör sig någon hemma hos mig och min sambo. Jag kan själv bara känna av att där är någon men inte vad den vill. Tänkte kolla om du kanske kan se vem och den vill säga?

Kramar!

Svar: Tveksam om det finns något specifikt budskap.. känns mer som om någon ibland kommer och tittar till er i kärlek... kram :)
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

God morgon!

Nja asså det med Jesus vet jag inte om jah tror på. Ska fråga min kollega imorgon som jobbade med bibeläventyret och kan typ bibeln i huvudet. Min ”kompis” satt på nyår och sa att Jesus inte alls var född på juldagen utan i typ mars. Men de tror jag inte. Men vem vet? Ingen av oss levde då!

Idag är det sista lovdagen och jag är så trött! Jag satt med NO planeringen hela dagen igår. Får se om jag ska planera SO också och svenskan. Eller om jag helt enkelt bara ska stanna i sängen hela dagen.

Igår vaknade jag upp med känslan ”2019 är året jag kommer klara allt med skolan och jobbet. Och den rätte kommer” jag fokuserar på sommaren!

Men vi får väl se!

Har lite ångest över planeringen kring att va barn för 100 år sen och nu..

Kram

Svar: Ja, det finns många olika bud kring Jesus.. jag tror nog han funnits.. dock inte som "Guds son" på det sätt som det beskrivs.. men han var en stor personlighet ! Bra känsla du vaknade med.. försök att behåll den ! Kram :)
Esmaralda

20 <3:

skriven

Så vackert kära Es. Vilken resa du är på.
Blir beklämd av det drogade lilla lammet. Ogillas att man gör så.
Är det lite avundsjuka på något sätt med båda Evorna att jag och M funnit varandra ? Känns bra att M kommit in i mitt liv. Känns som hon tycker mycket om mig.
Kram

Svar: Ja lite avundsjuka kan jag förnimma men ingenting allvarligt.. kram :)
Esmaralda

21 Michaela:

skriven

Vackert! Vilka ställen det finns i världen som man inte vet om. Hoppas att du hittar presenter.

Rörig dag igår! Börjar med att mamma ringer och berättar att brosan är på väg in till akuten med hjärtat. Igen. Hur vi skall orka med allt detta vet jag inte i nuläget.

Sen fick jag veta att det nya jobbet är klart men att jag inte kommer att få den lönen som jag begärde. Så 1500 kr mindre än det jag hoppats på men 1000 kr mer än det jag har nu. Jag valde iaf att tacka ja men tänker inte nöja mig med detta i längden utan bara nu i början. Chansen till fast tjänst finns och ser mer utvecklingsmöjligheter där än där jag är nu så hoppas att jag tagit rätt beslut och att jag kommer att trivas. Personalen är ju alltid det största bekymmret. Vill bara få det bra nu och komma vidare i livet.

Härligt med storhealing MEN jag jobbar till 21.00 så kan inte delta aktivt. Hoppas dock att få någon effekt i alla fall. Tänkte ge bort en healing till brosan också för det behöver han minst sagt. Mailar dig om allt detta. Kramar!

Svar: Jag tror att din lön successivt kommer öka.. även om det kan ta lite tid. Det finns mkt god möjlighet att healingen ger det du behöver även om du inte aktivt kan delta. Kram :)
Esmaralda

22 Kristin:

skriven

Interessant å lese dine ord og se bildene, kjære Esmaralda.
Nei, ingen ting er visst som man ble fortalt.
Jeg gikk også ut av statskirken for mange år siden og er heller ikke innmeldt noe annet sted.
Jeg har naturen som min "kirke".
Naturen er da ekte og forsøker ikke å fortelle noe som ikke er sant. Der finner jeg sjelefred.
Ønsker dere en fin dag og en fortsatt fin semester.

KRAM <3

Svar: Ja naturen är en fin kyrka.. och andlighet bor inom en och inte i en viss religion eller byggnad ! Kram :)
Esmaralda

23 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Vilken resa och vilken upplevelse att få se allt i Jesu fotspår. Att allt skulle vara som det står i böckerna och det man lärt sej i söndagsskolan, ja vad ska man säga. Lite märkligt är det ju...
Men en härlig resa har ni, vilka marknader där finns, maten, allt folk...
Idag har jag bombnedslag i huvudet, kommer allt det röriga runt mej lugna sej snart eller kommer det bli värre?
Njut av dagen och hoppas du hittar nåt trevligt till sonen, en vattenpipa kanske...
Kram💕

Svar: Ja, en underbar resa är det :) Det lugnar sig kring dit.. ta en sak åt gången och koppla bort den mentala stressen så gott det går.. och tack för tipset.. kram :)
Esmaralda

24 Mikaela:

skriven

Go morgon E!

Ligger hemma i influensan men 39 i feber och huvudet könns uppblåst och hostan river i bröstet. Hela familjen har nästan åkt på detta.

Hade en dröm mot morgonen att jag va i mitt barndomshem med min son som sov i ett av rummen. Pappa va full ( tro jag) och otrevlig mot sin nya tjej och kom in till mig. Han hann inte säga så mycket mer än att han kollade in mot rummet som vi/ han använder som förråd typ och säger ett spöke ett spöke ( ser förskräkt ut) sen någon sek senare rör sig garderobsdörren av sig självt. Sen i drömmen får jag det typ tillbaka solat och ser att det är mamma som står brevid oss och luta sig mot pappa och ser arg ut och använder aj baja fingret ( hon såg yngre ut typ som när jag va runt 8-10 årsåldern. Hon tittar argt på han och vänder sig om går mot förrådet och rör vid garderoben och försvinner och jag hinner säga det va ju mamma ( och då vaknar jag)

Har drömmen någon betydelse ? Va hon och besökt mig i drömmen ? Har känt mig mycket ensam sista tiden att jag inge ha henne eller tyvärr bra kontakt med pappa för han är så elak och tar mycket energi från mig och jag orkar inte ha det i mitt liv. Har drömmen någon betydelse ? Kram Mikaela

Svar: Men stackars dej...flunsan är inget kul alls. Din mamma tittade till dig.. men det blev lite rörigt i samband med feberdrömmen.. kram :)
Esmaralda

25 Jensa:

skriven

Hej,

Jag träffade en man som heter John, som bor i USA. Finns det någon kärlek kvar mellan oss, ser du om vi kommer mötas igen?

Tack för din hjälp!

Svar: Nej det känns inte som om det blir ni.. det blir någon annan för dig.. kram
Esmaralda

26 Ghostwriter :

skriven

Om det är en tvekan.. borde jag ens gå då? Vill inte bara gå för att gå o sen känna att de kommer tveka på mig. Onödigt med min tid!

27 Fina:

skriven

Hej! Jag har en god vän, A, som jag ofta bråkar med, men då allt är bra mellan oss så är det jättebra. Han ger mig en känsla av lugn, trygghet, värme... märklig känsla som jag inte kan förklara. All stress rinner av mig. Jag känner känslan starkt då jag är nära honom.

Jag undrar om han också kan förnimma något eftersom han ofta söker sig till mig och kommer nära mig? Är det en ömsesidig känsla?

Svar: Jag är hemskt ledsen men får ingen bra känsla av A.. på något sätt verkar han se mest till sina egna behov och sin egen känsla.. kram
Esmaralda

28 Mims:

skriven

Hej!

Känner mig riktigt nere. Har fått nog av arbetslöshet. Kan du snälla försöka se om det blir något jobb snart eller dröjer det??

Kram

29 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag hoppas du kan svara på min fråga idag; de gäller en av mina älsklingar (kaninerna).

Min ena hona var på väg över till andra sidan så i söndags kväll tog jag in henne då ja gärna vill sitta med dom om jag kan så dom slipper dö ensamma i buren. I söndags kväll började tarmarna göra ifrån sig och jag förstod att nu gör kroppen sig redo. Trots att hon inte kan röra sig längre utan hela kroppen är lealös så släpper hon inte taget. Jag kan inte med att knäcka nacken på henne för det är ju inte humant för henne att ligga så där och hon har legat så sen i söndags. Jag känner mig som en jäkla dålig matte men jag tänkte att hon kanske försöker hålla sig kvar för min skull och lämnade henne ute hos hennes vänner och hoppas att de kommer gå lättare för henne att gå över.
Min fråga till dig; tycker hon illa om mig för att jag "överger" henne samt kommer hon föra budskapen vidare till de andra på andra sidan från mig? Hoppas på svar! 🙏 Kram Zoey 💕


Svar: Nej hon älskar dig oavsett ! Och kan du inte själv förkorta hennes plåga så låt veterinären göra det.... kram
Esmaralda

30 Funderingar.:

skriven

Tror du att Jesus återuppstod och att han finns på andra sidan?? Har hört medium säga att Gud är ingen gubbe som sitter och styr på andra sidan utan flera personer typ ett råd eller liknande.

Kram

Svar: Jesus har helt säkert vårdat sina medmänniskor i mer än ett liv.. men vad det gäller Gud så tror jag han finns inom oss alla men på olika sätt.. kram :)
Esmaralda

31 AnnaK:

skriven

Se där! Vad roligt att höra. Då är det inte helt dött då 😊

Tänkte vara med i healingen och funderar lite. Har alltid tänkt att det man önskar få ut av healing är typ glädje, hälsa, hjälp med någon sjukdom etc. Men kan man önska mer materiella saker som tex pengar? Eller saker som kärlek eller varför inte lite hångel 😂 Om du förstår hur jag tänker. Healing har jag alltid tänkt mig som nåt läkande kroppsligt eller själsligt.

Kram och tack för svaret tidigare 🤗

32 Katten:

skriven

Utan att vara religiös så är jag ändå intresserad av Jesus och jag har sökt information om honom. Jag tänker att om han bara var en bråkdel av det man fick lära sig i söndagsskolan så måste han ha varit en riktigt cool snubbe och jag undrar var och när det gick fel med kristendomen. Jag är inte alls säker på att kristendomen har utvecklats på det sätt som Jesus hade tänkt sig.

Det är som sagt svårt att veta vad som egentligen stämmer. Jag har läst att Paulus, som var samtida med Jesus men som aldrig hade träffat honom och dessutom varit en av hans största fiender, efter Jesus död manövrerade ut hans bröder ur rörelsen som de hade fortsatt i Jesu anda. Paulus ska ha varit en riktigt vass marknadsförare och det ska, enligt vad jag läst, egentligen ha varit han som efter övertagandet av rörelsen formade kristendomen.

Jag har också läst att tidsangivelser inte heller alltid stämmer. Bl a ska det inte ha funnits en chans att herdar skulle ha varit ute med sina får i december eftersom klimatet tydligen inte tillåter det. Man tror därför snarare att Jesus skulle ha varit född på hösten. Att Jesu födelse firas vid jul anses av vissa bero på att man från kristet håll helt enkelt ville få de hedniska kulturernas firande i slutet av december att upphöra, men att det var väldigt svårt att övertyga hedningarna så man kapade helt enkelt deras högtid och gjorde om den till sin. Ordet "jul" kan eventuellt komma av det hedniska "yule" som var ett vanligt namn på hedningarnas högtid i december.

Uppgiften om ströende av palmblad vid Jesu intåg i Jerusalem på palmssöndagen haltar tydligen också. Den som påpekade detta menade att det i april i Jerusalem inte finns lättillgängliga och tillräckligt späda grenar så att folk skulle kunna komma åt att utan större ansträngning kunna plocka dem.

Det finns mycket intressant att läsa men man måste ju ta allt med en nypa salt.

Jag studsade när jag läste i Es inlägg att det ser ut som värsta marknaden inne i födelsekyrkan. Jesus drev ju ut månglarna ur templet!

Nej, nu får jag släppa Jesus för idag och återgå till min okristliga vardag.

Kram

/Katten

33 Helena Ir:

skriven

Fina grottor..måste vara en sån otrolig känsla..
Dessutom är det nog inte helt lätt att historierna vi lär oss om Jesu födelse och levnadstid..är den helt sanna..
Jag har en tro..som inte för mig till kyrkan..men kan tycka det är vackert ändå..När religion är av godhet..är den god..men att döda i dess namn som händer så ofta..då är det bara brutalt!

Hemskt med lammet..förstår dig!

Ser du något om torsdag för mig..mitt besök inom vården....blir det bättre sen med sömnen?

Healingen på torsdag känns som den verkligen kan bli magisk..vem vill inte ha sitt namn inpetat i den där muren,dessutom :)..Jag som känner av den bara av att se bilden..

Ha det så bra..iaktta försiktighet där det behövs!

Kram :)

34 *:

skriven

Hej

Härligt ni verkar ha det :)


Blir det nått bröllop för oss nästa år kanske eller inom en snar framtid ?

Och ser du hur det blir med jobbet. ? Får jag det ?

Kram o tack
*

35 *:

skriven

Hej

Varför håller hon på som hon gör. Kommer exet aldrig att ge sig ?

Hon har ju sitt nya liv men håller ändå på o tjafsar med allting... skitdrygt !!!

36 <3:

skriven

Påfåglar är så vackra. Hittade en fjäder i djurpark när jag var liten som jag sparat. Kände mig så rik som hade den fjädern.
Ser det ut att bli en dejt med M snart ?
Han kallar mig lilla fröken så gulligt. Kommer han gilla mig om vi ses ?
Kram

Svar: Och din fjäder är faktiskt lite magisk ! Han kommer gilla dig om ni ses men är inte den rätte.. såvitt jag kan se.. kram
Esmaralda

37 MammanN:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att det kommer att fortsätta såhär för mig att jag flackar runt, inte hittar hem i kärlekslivet? Ser det fortsatt ut framöver att jag är själv?
Kram


Svar: Du kommer hitta rätt.. det kan jag lova.. kram :)
Esmaralda

38 Fågel:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du en flytt bli av i år för mig?
Kram

39 Tiss:

skriven

Hej Es!
Igår kväll kom jag hem ifrån slutenvården. Jag hade varit frisk från ätstörning i fem år vilket förstördes nu i sensommaren. Nu börjar det gå riktigt utför. Jag vet att jag behöver hjälp men vården har krånglat med min remiss till ätstörningsenhen tre gånger nu... Så ja.. När jag får hjälp vet jag inte.
Hur som helst. Det går lite lättare att äta på slutenvården då dom tvingar mig att äta. Jag klarar inte av att tvinga mig själv och jag lever på x. Dom verkar väldigt oroliga där borta men ändå får jag inte vara där längre än 48 timmar. Jag står ocv väntar på hjälp som jaag ha kunnat få redan om dom inte fifflat så med remissen, men om det nu går lite bättre därborta och dom oroar sig, varför får jag inte vara kvar till det att jag får hjälp

Svar: Du har fastnat i en negativ cirkelgång kring ätande.. kan du försöka hitta ett annan fokus så gynnar det dig.. kram :)
Esmaralda

40 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Det ser ut som att ni har det trevligt.

Är han lika ”säker” som han låter?
Eller är han ändringsbar?
Kram

41 Skorpan:

skriven

Tack Es!

En väninna, så trevligt :), fast knappast denna månad, januari är hemsk på jobbet. Får se hur jag klarar pärsen denna gång, det ärju redan andra gången som jag är med i januaro nu måste det ju gå som på räls annars vet jag inte vad det blir av mig. Oj så jag önskar att det nya jobbet skulle komma fort...
Kram Skorpan

42 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
Ni verkar ha de det jättebra. Får nog lägga till Jerusalem på listan över vart jag vill åka. Där ser man, Jesus född i en grotta och inte i ett stall. Ja tror nog ingen vet var han föddes. Tänk om alla skulle ställa fram en grotta istället för ett stall med ko, får osv. Mycket mysigare med stall. ☺

Jag undrar när en ny praktikplats kommer, innan eller efter höstlovet? Vad ser de mest ut som? Kommer jag trivas? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Exakt.. ingen vet riktigt var han föddes...och stall är lite mysigare än grotta... praktikplats kommer ganska snart men ser inte exakt när.. kram :)
Esmaralda

43 Milla:

skriven

Fina bilder o funderar på healing. Så trött i dag o nästan jämt trött. Är det min HSP o utmattning i äktenskapet. Kan du se ngn förändring för mig under 2019? Vill bo i hus m barnen, är skild, tufft ekonomiskt

Svar: Healing kan hjälpa för energins skull.. men positiv utveckling ser jag absolut för dig.. kram :)
Esmaralda

44 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att ta emot detta jobb på den mindre orten eller ser det bättre ut att vänta lite och söka annat?
Kram

45 Louise:

skriven

Idag har jag varit med i yngste sonens klass och det var ju relativt trevligt. Ska vara med halva torsdagen och hela fredagen sen får han fixa det själv nästa vecka.
Imorgon är det dags för rehab med hans knä och sen på eftermiddagen ska jag på en intervju som timvikarie i Lund. På torsdag ska jag på intervju till en skola som sökte barnskötare till förskoleklass och fritids och faktiskt så hoppas jag att jag får det jobbet.
Måste till tandis nästa vecka för en av mina tänder spökar och jag ska be dem dra ut möget då jag inte riktigt har råd eller lust med en rotfyllning. Då är det billigare att dra ut den.
Men så tråkigt att min tandis har slutat och jag tyckte han var bra.

Min undran idag. Kommer jag att få något av jobben jag ska på intervju på nu denna veckan?
Som timvikarie och som vikarie på den där skolan?

Ha en fortsatt fin dag. Kramar

Svar: Chansen finns för jobb efter intervjuerna men den är större när det handlar om timvikarie dock inte mer än ca 70 % . kram :)
Esmaralda

46 Mimi:

skriven

Hej!

Du kan väl skicka lite bra energi till mig. Har inte råd att vara med på healingen. Känner mig så himla trött och uppgiven. Blir det bättre snart??

Kram

Svar: Jag skickar god energi som du kan ta emot när du läser detta,.. kram :)
Esmaralda

47 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du att dem får barn tillsammans?
Kram

48 Anonym:

skriven

Är Mikael egentligen kär i Maja ? Har de känslor för varandra mer än vänskap ?
Kram

49 Naturvän:

skriven

Hej!

Säkert intressant resa, tänk vad ni får uppleva mycket! Alla platser o allt folk. Själv går jag gärna in i någon kyrka eller kapell då och då, men då för att få lugn o ro o en stund o vila i mig själv. En stund för eftertanke . Religioner har jag aldrig förstått mig på.....

Hoppas nu resten av Er bröllpsresa blir en fin upplevelse och att ni slipper tågstrul vid hemkomst. Det tar på krafterna, jag vet....

Nu en fråga, är det mina tankespöken eller är det ngt budskap? Ser en indian ridande på häst som liksom kommer i full galopp o stannar till vid mig, sen försvinner han igen, vad är det frågan om?

Kram o go kväll från Naturvän

Svar: Tack snälla för hälsning :) Det är helt klart ett budskap du får.. försök ta till dig.. bara du kan tolka.. kram :)
Esmaralda

50 Jossan :

skriven

Vilken lugn dag det blev! Inget planerande utan bara små plock i lägenheten och en serie! Blev lite kladdkaka också. Ska snart till gymmet!

Fick Mail från skolan. Någon vill försöka få bort mig från utbildningen. Kontaktar anonymt... der mest intressanta var att kollegans man var den andra som de ville bli av med.

Jag misstänker en tjej på J... kan det va hon?

Kram

51 Mikael:

skriven

Är nog en hel del är nog inte som man trodde, kyrkan tog bort saker ur bibeln för att få makt över människorna, som ni ser hur många här och andra som gått ur kyrkan, och staten har skiljt sig från kyrkan, svaren om hur det ligger till kommer.

Kram
Mikael

52 Ghost...something :

skriven

Ändrade dom sin osäkerhet kring mig idag eller får jag söka mig vidare? Tycker det är tråkigt att man blir dömd när jag uppenbarligen sitter med mer kompentens än många i min ålder... men, de är ju inte alltid jag själv känner så heller....



Kram!
Ghostwriter

53 EPM :

skriven

Tack Es!
Att P inte är min soulmate är jag inställd på, men kommer det bli nån liten mysrelation?

Hade varit trevligt att med en trevlig relation nu, jag är redo att börja känna igen. ❤️

Kram

54 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Är han säker?
Eller är han ändringsbar?
Kram

55 AnnaK:

skriven

En till liten fråga: Varför verkar folk tro att jag är någon sorts chef/arbetsledare i våran lilla arbetsgrupp? Alltså inte mina kollegor utan ”utomstående”. Har hänt förr och idag ringde ”spanet” då han hade info han tyckte vi behövde och han tyckte det var bäst vända sig till mig eftersom jag verkar vara lite chef. Jag upplever inte att jag är bossig eller så.

Kram 😊

56 Boudica:

skriven

Mysigt ni har på resan! Kanske om man då räknar bort den ofrivilliga fastan, men tänk bara på alla hälsofördelar som fasta har ;)

Att Jesus föddes i en grotta kan jag tänka mig, passar nog in mer på den tiden!

Här är man trött, å märkligt nog har jag börjar reagera på kaffe, får ingen energi men känslan av att det börjar rusa i kroppen, och möjligen det som gör att jag får klart huvud när jag ska sova, så jag inte kan somna hur trött jag än är. Konstigt...

Skickade på tal om det in mina intoleransprover idag, hoppas det kom iväg rätt och kommer fram, för de verkade inte fatta hur man gör med DHL paket där jag lämnade in det, jaja det är rätt ny DHL point!

Healing från klagomuren låter intressant! Ska nog vara med, funderar även på ta med en omedveten person som jag bryr mig om, som verkar behöva en dos healing. Men måste jag veta hans efternamn då?

Es varför plågas jag av denna inre syn om D, en bild som hemsöker mitt tredje öga! Det är ingen syn som passar in på det jag vet om honom, men jag gillar den inte! Är det något symboliskt, eller mer av varningsbild? Eller kanske ett påhitt av min egna hjärna! ;D

Här ska det tränas snart, är rejält hungrig här så mat blir det med!

KRAM

57 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Hände en sån sak när jag cyklade från jobbet idag. Jag blev påkörd utav en ung man med min cykel.
Det gick bra och jag har inte ont någonstans, men bakdäcket blev förstört och bakre cykeln.
Jag fick hans nummer men var lite i chock så inget ref nummer.
Han sa att lämna in cykeln och skicka hur mycket det kostar så betalar jag.
Tror du att han kommer att betala kostnaderna för cykeln?
Kram

58 CA:

skriven

Hej
Nu har det hänt mig också, att jag inte får ta med ett incheckat bagage. Det var tack vare att du skrev om detta som jag kollade, igen ordentligt.
Så jag ringer till ticket som sålt biljetterna och undrar över detta, bra upprörd över att blivit lurad. Möter ingen förståelse alls från två olika "säljare", varav den första slänger på luren i örat på mig, vilket inte gör mig mindre upprörd.
Inga förslag på vad som jag ska göra, ingen aning om vad det kostar att ta med ett incheckat bagage, ingen förklaring om varför inte detta informeras om osv. Helt enkelt bedrövligt och det kallas kundservice eller liknande, servicekänsla var dessa två helt i avsaknad av.
Däremot så får man ta med två handbagage, en ganska stor väska + en resväska 56*45*25, det är större än normalt, får väga 23 kg. Är det någons om vet om hjulen på väskan måste vara inräknade i 56 cm eller ej?
Kram

59 Pia:

skriven

Hej! Det är alltid lika underhållande att gå in på din blogg och läsa. Du har en härlig humor!
Vill gärna veta om min kärlek är besvarad eller jag ska släppa det?
Blir hans liv bättre eller sämre i framtiden?
Kommer jag att träffa en trygg och stabil man i år?

60 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att han gillar mig? Och har jag någon chans på honom?
Kram

61 Jennifer:

skriven

Hej fina Es! Hoppas ni är ute på fantastiska äventyr! Själv blir jag alldeles ivrig då jag kollar upp Oman och inser att man kan ta sig över gränsen till Jemen! Det ordnas ”turistresor” dit, 3-5 dagars resor. Vill så OTROLIGT gärna åka! Snart bara kommer jag att göra det, och hoppas på det bästa.

Kram

62 Jeanette:

skriven

Jag är inne på att gå en utbildning till instruktör men den kostar 20.000 ca + resor och uppehälle några gånger fre-sön en helg varje månad i 4 månader.

Jag måste ta lån och jag undrar om det är värt det och att jag får nytta av utbildningen.

Tack för förhand!

63 SusanneAmalia :

skriven

Healing torsdag ja tack..
Så fantastiskt och vilken kraftplat..

Jag önskar att jag stärker min aura så att den strålar.. Och attraherar det som är bra för mig.. Huset i Hundfjället... Det ska bli ett nytt center.. Healing kraft harmoni mod och kärlek..
Attraktionskraften..


Kärlekens hus.. Quantpower... 💕


Jag har gjort två saker.. Orosanmält mitt barnbarn och anmält hundar till Länsstyrelsen.. Djurskydd..

Är lite stolt över mig själv och känner att jag har agerat rätt.. 💕

Det var nödvändigt..
Eftersom mamman hotar med att anmäla pappan för kidnappning för at han har tagit hand om sitt barn efter det att mamman har kört ner i diket och totalkvaddat bilen med barn och hundar i pga. Psykisk ohälsa och samma person vägrar låta hennes hundar gå till veterinär.. Fast de har en tandstatus som är under all kritik och tumörer samt klokaposelinflamation.. Och men efter olyckan..

Så nu är jag pest.. Men vem bryr sig..
Innan fick jag ju. inte träffa mitt barnbarn för att jag var mamma till min son.. Och för att jag har den utbildningen som hon inte kommer in på. Hon är intelligent och jag korkad.. Så då ljuger jag.. För det kan. inte vara så.. 💕
Så jag hoppas att healingen ger mig kraft och en oemotståndlig aura som skapar harmoni och lugn kärlek och attraherar en sysselsättning som gynnar medmänniskor..

Önskar dig en underbar natt med kärleksfulla och vackra drömmar 💞

64 Livsturisten:

skriven

Så underbart att få ta del av er resa. Jag bara älskar att få följa med o se världen i din blogg för du gör den så smågalen alltid och givetvis intressant kulturellt o på andra vis. 😂
Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: