På ditt sätt...

Sådär.. nu  börjar allvaret & vardagen igen för de flesta som varit långlediga !  

Saken är den att man ska inte leva för helger.. då har man valt fel bana i arbetslivet.  Många missnöjda kan ge sig själva en andra chans och spåra in på ett nytt arbetsområde…och det är sällan för sent.

Kanske man får gå en utbildning… finns ju en hel del riktade utbildningar som inte behöver vara toklånga. 

Genomsnittsmänniskan jobbar 99 117 timmar av sitt liv. Det är ju en hel del. 

 

Man är skyldig sig själv att se till så att man har ett arbete som man trivs hyfsat bra med !  

Somliga jobb funkar bra under en period.. och sedan behöver man söka annat.  Man utvecklas och förändras.. och det gäller ju  inom arbetslivet också.

 

Jag vet en kille som bara pluggar.  Det har han gjort i snart 30 år nu.

Han jobbar lite ibland och så pluggar han… förut var det hela utbildningslinjer på universitetet och sedan blev det mer enstaka kurser.

Han älskar att plugga  och hatar att jobba… så nu jobbar han bara för att kunna plugga. Han har inga mål med pluggandet.. men än att möjligen plugga mer.

 

Starta nu det nya året på ett bra sätt

På DITT sätt !!

 

 

 

 

Gör upp planer kring vad du vill med ditt år – skaffa dig mål och styr sedan rakt mot dessa mål.

Tar du själv initiativ och vet vad du vill… då har du stora chanser att ro dig själv i mål.

Min kompis son till exempel, han valde att läsa till lärare. 

Han blev klar med sin utbildning och inom ett halvår hade han ångrat sig.

Han tvingade sig att jobba kvar en tid – men så tog  tristessen över och han tänkte att det är  nu eller aldrig  som det gäller. Så vid 45 års ålder kan han in på polishögskolan… och sen ett par år tillbaka jobbar han sin dröm.. som polis !!

Är man lat och bekväm och säger att alla andra kanske kan -  men inte jag… ja,, då får man helt enkelt skylla sig själv !!

 

Kram & kärlek

1 EPM :

skriven

Godmorgon!
Så sant Es, och ibland finns jobbet nån annanstans än vart du själv befinner dig- som i mitt fall- men då löser man det.😊

P börjar antyda intresse som jag inte uppfattade fanns... Blir det nån mysig liten romans?

Kram

2 Lilla m:

skriven

Hejsan.... Är han lite tänd på mig?

3 Frida:

skriven

Hej.
Ja det låter precis som mig ... jag passar på utbildningar trivs där men jobben hittar jag inte rätt på.. får hoppas att jag gör det inom kort inte kul när man känner att man är på fel plats och känner sig lite värdelös. Sen är det svårt när man inte vet hur man ställer in kompassen. Men det löser sig kanske?
Ha nu en fantastisk dag.
💜💛💜 kramar

Svar: Ja det kommer helt klart att lösa sig... kram :)
Esmaralda

4 Fanny2:

skriven

Hur gör man då när man inte känner att något lockar? Jag är inte där nu, var mer så när jag var yngre och var osäker på vad jag var bra på... Ibland är det en lång väg tills man hittar sin plats i livet. Men självklart så ska man jobba med något som känns givande om man nu inte vill plåga sig igenom livet. 😅 Jag måste själv göra upp planer så det var en bra påminnelse.

Es,mycket riktigt som du skrev så blir det nog inte mer med J... Han var ändå inte rätt för mig. Tror du att det blir något mer romantiskt framöver? Och varför träffar jag så många commitment-phobes? 😱 Det verkar vara en epidemi bland dagens killar...

Kram

5 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag har en lång tid varit tacksam för mitt jobb, så tacksam att jag inte trott att jag kan få något annat vid min ålder och brist på utbildning. Samtidigt vet jag att jag inte kommer att orka med mitt jobb till pensionen, och någon bitterfitta vill jag inte bli. Nu har jag hittat en utbildning som jag tror passar mig och förberett mannen på studielån och skral ekonomi två år till. Det känns bra, för tidigare har jag letat efter utbildningar som ger fet lön enkom och då har det känts tungt. Jobbet jag siktar mot ger normallön men är givande för mig som person.
Jag hoppas bara att hjärnan ska orka...

6 Lotta:

skriven

Bra att kunna välja ändå...

Jag börjar jobba ett par veckor på ett nytt ställe idag. Känns inte ultimat, utan nästintill inte bra alls. Ser du om jag är på ett annat jobb framöver. En anställning, inget konsultuppdrag alltså.

Ha en fin dag
Lotta

7 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag älskar mitt jobb fast jag tycker om att va ledig. Älskar att sova och tycker det är jobbigt att gå upp på morgonen. Men när jag är på jobbet älskar jag det. Men sen känns det som jag aldrig är ledig. Jobbar ofta när jag är ledig för jag inte hinner under vardagarna.

Men som sagt även om jag tycker om att va ledig älskar jag mitt jobb!

Idag ska jag försöka sova vid 9! Lycka till! Ska inte jobba eller något när jag kommer hem.

Nä dags att fixa sig och åka till jobbet.

Tror du han tog emot något när du sände?

Kram

Svar: Ja det kändes som att han tog emot... kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, bra inlägg.
Tänker M oseriöst när han vill ses i veckan och hälsa på mig hemma ?
Känner spontant själv att det är bättre att köra på planen på lördag.
Kram

9 Sus:

skriven

Hej
Så sant...
Vad ska jag bli....
Love sus

10 Rebecca:

skriven

Jag älskar också att plugga :) kommer nog plugga vidare sen om jag har råd :) är så kul att kunna plugga till sig nya möjligheter. Hoppas det går bara.

Svar: Ja du kommer plugga och det kommer gå hur bra som helst... kram
Esmaralda

11 AnnaK:

skriven

Har jobbat länge med det jag gör och tror jag kommer fortsätta med det ett tag till. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra annars. Har inget kall direkt. Men vem vet vad som händer i framtiden 😊 Körkortet måste jag greja iaf så möjligheterna ökar åtminstone!

Nu en konstig fråga! Om han skulle vara tvungen att välja någon av mig och mina kollegor.....skulle det vara jag eller någon annan då? Viktigt vetande men skulle känna mig rätt nöjd ifall det vara så 😂 Bara en kul grej denna fråga alltså. Ingenting som jag tänker ska ske!

Kram 😊


Svar: Nja, det känns inte som om han skulle välja någon av er... jag tror inte han tänker på er på det sättet... kram
Esmaralda

12 Solen:

skriven

Spännande hur olika man kan tänka och tycka! Och att man kan vara mindre innanför boxen och byta bana helt. Jag hoppas attt jag...nej fel! Jag har bestämt mig för att jag ska hitta ett nytt jobb i år. Jag ska samla mod under våren och göra bytet senare i höst då det, tror jag, passar bättre in i hur situationen ser ut för mig och sonen. Ska bli spännande och se vad det kan bli! ☀️

13 Kiwi:

skriven

Hej Esmaralda.
Plugga kan få en att må väldigt bra. Man får fokusera, lära sig saker och man känner sig lyckad när man lyckas. Det jag vet med mig själv är att jag mår bra utav att leva efter att ha mål. Det ger mig hopp och en livsglädje.

Esmaralda,
Hur ser det ut för mig i kärlekslivet framöver?

Jag gillar en man verkligen. Och hur ser det ut för oss? Känner han likadant för mig och finns det en framtid för oss?
Kram

14 Drömmen:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag drömde inatt om ormar och jag vet ju att djur kan ha betydelse.
Jag drömde att det låg flera ormar liksom ihopflättade där jag gick. Dem såg liksom döda ut och låg helt still.
Jag tog upp en orm och det var en huggorm, jag höll den i huvudet och den vaknade till liv. Den försökte bita mig men den lyckades inte. Men den var för ett ögonblick nära, det liksom pirrade i fingrarna för att ormen var så nära att bita mig men som sagt den lyckades inte. Jag var starkare och släppte sen ner den på marken igen. Men rädd var jag.

Vad ville denna dröm säga mig?
Kram

15 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon..
Studier är så roligt och jag älskar att plugga..
Vetenskap.. Så himla kul tills en dag då jag kom på att alkt hänger i hop och nu ska jag jobba med kärlek och celler.. 💕
Magiskt celler kärlek vetenskapliga och glädje..


Har köpt dator och nu klockan 10.00 börjar mitt nya liv..
Nu ska allt bli det jag vill.. Jag ska göra det jag vill och bra leva för det jag vill.. Så dagens text var så passande..

Jag blir hotad och trakasseras via pm. Har valt att inte bry mig.. Har aldrig svarat eller engagerat mig. Men måste nog göra något åt detta.. För nu börjar människan att hota mitt andra barnbarn..
Det är konstigt för denna människa har jag aldrig träffat någonsin och hon kan så mycket om mig.. Hon vet att jag har haft strok och vet var jag bott att jag har djur och var jag åker på resor..??!!
Det finns en koppling genom sonen. Men jag har aldrig varit i kontakt med vederbörande.. Bäcksvart energi.. Hua..

Fråga: blir min vistelse i fjällen till det bästa?? Åker om två timmar och är borta i några dagar..

Svar: Jag tror vistelsen har något speciellt att ge dig eller lära dig.. något du får stor användning sker.. något i det lilla som ger positiva ringar på vattnet.... kram :)
Esmaralda

16 TjejenO:

skriven

Du har helt rätt i vanlig ordning älskade Es!
I mitt fall har ju universum tilll och med tvingat mig ifrån min arbetsplats. Hur mkt jag ön kämpade, jobbade över etc etc så slulle jag tydligen inte vara där. Helt sjukt! Men känns verkligen som en mening av någon anledning.
Det är uppenbart tydligt att jag ska göra något annat.

Jag är så sugen och taggad på att börja jobba nu. Varit hemma snart 2 månader och nu klättrar jag på väggarna och känner mig redo och taggad på att jobba igen! :) Har halvt på G med två jobb. Vad gäller ett tredje jobb så vill de att jag går på en andra intervju imorgon (dessvärre ligger jag hemma med feber nu) :(. Men, detta tredje jobb känns inget bra i magen. En interimtjänst på 12-18 månader som KANSKE kan gå över till en fast tjänst därefter. Hon kunde inte lova något. Inget fel med det. Men i min värld vill jag skaffa en tvåa (barn) inom en snar framtid. Är detta jobb fel (så som jag känner) eller är det rädslan osv som gör att jag känner såhär?
Stooor kram och välkommen tillbaka till jobbet alla ni som jobbar nu! Ha en fin vecka!!

Svar: Eftersom jobbet inte känns bra.. magkänslan är fel.. så ska du lita på den känslan... kram :)
Esmaralda

17 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Es. Tack för dina inspirerande blogginlägg!

Och jag är så redo för att ta tag i min situation och förändra den - men nu just kan jag inte det. Min sjuka arm hindrar mig och att jag kommer att stå i kö till operation i 6 månader, vilket innebär att jag inte kan göra något innan dess. Jag kan tyvärr inte söka nytt jobb i detta skede. Eller tror du att jag skulle kunna hitta ett jobb som min arm klarar av utan operation?

Denna situation är väldigt frustrerande och jag känner mig låst. Du brukar skriva att man ska förändra det man kan förändra, men jag kan inte göra så mycket nu. Inte heller kan jag börja på min bok eller plugga en distanskurs på universitetet som jag skulle vilja. Armen sätter stopp.

Jag har skrivit en bucketlist för 2019 så som jag gör varje år, och först kände jag mig så peppad. Men nu vet jag inte längre. Luften har gått lite ur mig, känns som att allt bara kommer att fortsätta som förut. Ingenting förändras någonsin för mig, allt bara fortsätter på samma sätt.

Kram

Svar: När det gäller sjukdom.. så kan man påverka ibland men inte när sjukdomen är av det slaget som i din arm. Du får göra det bästa möjliga av tiden nu... försök påverka dig själv mentalt så att du trots allt mår så bra som möjligt.... kram :)
Esmaralda

18 J:

skriven

Godmorgon. Du har så rätt! Jag trivs på mitt jobb, men med de förutsättningar som blivit de senaste åren börjar jag tveka. Men vet verkligen inte vad jag ska göra annars?

19 Pia1:

skriven

Jadu, det var de tankarna jag hade innan jag blev så mycket säämre. Jag tänkte att om jag inte blir smärtfri får jag skola om mig och jobba med det som är så intressant att jag står ut med viss smärta, och påbörjade utvärdering. Men det var visst inte rätt tid åtminstone, läget ändrades drastiskt. Och nu vill jag egentligen mer än så men vi får bara se.

Svar: Din tur kommer... kram :)
Esmaralda

20 Klara:

skriven

Hej Es! Utbildningen jag ville gå funkar inte att gå på pga att min kommun inte har råd och jag ej kunde skriva mig hos min syster. Ska kolla andra utbildningar samt jobb, jobbigt det där men det är bara vilja och motivation man behöver.

Måste bara fråga, jag bad om kärlek bland annat vid healingen. Påverkade det min relation med min partner till de lite mer positiva? Har även gjort manifestationerna kring kärleken/ förhållandet.



Kram Klara

Svar: Ja det kan ha haft en positiv påverkan... kram :)
Esmaralda

21 Linda:

skriven

Jag har också en väninna, som närmar sig 40, och pluggar fortfarande. Hon har pluggat sig igenom hela sitt liv, nästan, ibland blir hon klar, ibland hoppar hon av, och nya kurser och utbildningar påbörjas. Det tog ett bra tag innan jag kom underfund med att hon måste få plugga, det är inte vad hon pluggar som är huvudsaken, det är att hon pluggar :) Hon jobbar också sporadiskt vid sidan om, men pluggandet är liksom hvudusaken :)

Ibland känns det som att jag skulle vilja plugga vidare också, helt byta bana, men jag hittar på ursäkter :) och är nog i ärlighetens namn lite lat också, så jag får väl nog ställa mig till kategorin, skyll dig själv :D Fast kanske mitt yrkesval inte varit så dumt ändå, för det känns inte så betungade att jag verkligen känner att jag måste byta.

Ett mål för 2019 är att ha ett så bra år med sonen som möjligt, hitta på små saker i vardagen som vi kan njuta av.

Ett annat mål är att träffa någon, fast det vet jag inte om man kan sätta som mål, eller kanske man kan, men det kan ju bli så fel då, kanske bättre att vänta att den riktiga kärleken faktiskt kommer. Man kan ju önska att den skulle komma under detta år.

Svar: Jag får en känsla av att du hamnar ganska rätt i ditt yrkesval. Visst kan man ha som mål att träffa någon, att göra sig mer kontaktbar... kram :)
Esmaralda

22 DD:

skriven

Innan hade jag aldrig universitet i tankarna, tänkte precis som du skriver att jag inte klarar det. MEN nu kommer jag söka till hösten och jag ser fram emot det 😊
Kram

Svar: Bra... det är rätt väg för dig och visst klarar du det... inga problem.. kram :)
Esmaralda

23 *:

skriven

Godmorgon :)

Hur ser det ut för oss. Ser du bröllopsklockorna klinga nått för oss framöver ??

Och gör jag rätt om jag säljer mitt hus, känns som ett stort steg. Men samtidigt så får man inte vara för mesig, måste ju satsa lite :)

Och ser du mig i ett nytt jobb snart ?

Kram

Svar: Får en känsla av att inte är riktigt stabilt.. att det kommer nya stormar i din relation.... och nytt jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

24 Sessan:

skriven

Hej Ez,

Varför i hela fridens namn hade hantverkaren vi anlitar regelbundet en hink med vårt efternamn på??? (du vet namnet och det är ovanligt)
Uppmärkt med märkmaskin/etikett. Jag frågade honom - han visste inte varför. (Det var inte vår hink).
Vad användes hinken till?
Låter som en konstig fråga men vi tyckte att det kändes lite märkligt, lite obehagligt och konstigt.

Svar: Jag ser faktiskt inte varför... och det ÄR märkligt.. men det känns inte som en varning och inte som märkligt på fel eller farligt sätt... kram:)
Esmaralda

25 Helena Ir:

skriven

Jag vet en kvinna som i stort sätt pluggade i hela sitt liv..med något jobb däremellan..

Skakigt med regeringsbildningen..

Tänker på det du förutspådde inför år 2019..känns som du redan prickat in ett flertal i världen. Kanske även med den här kvinnan som blivit kidnappad i Norge..det visar sig.

Väntar på telefonsamtal idag..håller mig hemma mestadels..

Jag vill också att livet ska gå på mitt sätt..simsalabim :)

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Och ditt liv kommer gå åt det håll du önskar dig... bidra med att gör vad du kan för att påverka.. kram :)
Esmaralda

26 Skrållann:

skriven

Hej!
Det är så märkligt att detta inlägg kommer just idag för igår sa jag till min man att ”undra om jag blir kvar (i min systers verksamhet) eller om jag ska göra något annat under 2019”?!
En tanke jag haft i många år är att läsa till medicinsk fotvårdsterapeut men då det inte finns utbildning i närheten har det inte känts aktuellt. Igårkväll började jag åter läsa om utbildningen och om olika karriärvägar. Dock finns den bara i Göteborg och Stockholm och dessutom är den inte studiemedelsberättigad så det ställer ju till det en del🤔 Jag älskar ju att ta hand om och glädja andra och kan se hur jag öppnar eget i källaren för att ta hand om andras välbefinnande. Jag gillar inte heller när man bara finner sig i det jobb man har...man måste gilla det och därför sökte jag mig ifrån det jobb/uppdrag jag hade för ett par år sedan i hopp om att hitta min drömarbetsplats. Jag hoppas att jag så småningom hittar rätt, oavsett det blir fotvårdsterapeut eller annat yrke?

Kram❤️

Svar: Ja du hittar rätt...behåll känslan inför yrkesbyte och en process kommer fortgå inom dig.,... och du kommer att veta hur du ska göra.. kram :)
Esmaralda

27 G.H:

skriven

Hej Esmaralda:) ,,, hoppas det känns bra att va hemma och att du är klar med all tvätt;)

Jag har inget emot att jobba även om jag skulle vilja plugga, men känns så jäkla dyrt att plugga här där vi bor ..
Det jag funderar över är om det finns någon chans att jag får en dagtjänst snart där jag jobbar? Och om jag skulle trivas med det? Nattarbete sliter verkligen på min hälsa:(
Kram:)

Svar: Ja det finns god chans till dagschema.. håll dig framme.. kram
Esmaralda

28 hg:

skriven

Hej!
Kan du se om det händer någo roligt för mig 2019?
Kram!

29 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag vet inte alls hur jag vill ha 2019. Inga mål uppsatta. Eller Jo, jag och C tänker träna swimrun och ställa upp i Skatås sjöar och så ska vi springa Skatås mörkaste igen.
Sen tänkte jag mig ett fortsatt sockerstopp och jag ska också vara noga med att äta bra mat. Och så ska jag fortsätta med yoga, mindfulness, avslappningsövningar och andningsövningar.
Jo jag har faktiskt ett mål. Jag vill kunna minska på mina mediciner lite.

Kram ThereseC

Svar: Javisst har du mål ! Och du har jobbat upp en väldigt bra inte styrka och kommer inte ha problem att nå de mål du satt upp... kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Så lägligt detta kom.
Ångest över jobbet, jävla stressigt, det går fel mm. Årets mål är definitivt ett nytt jobb! Pallar inte för detta tryck mera. Undrar om jag ska skicka ett mail till en fd chef som jag jobbade utomlands med, kanske jag där via kunde få nåt. Vad tror du Es om den ide'n? Det här leder inte till nåt annat än magsår.. O en massa strul på hemma- o skolfronten också. Suck jag blir nog bara en sämre o sämre förälder, tycker jag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Klart du ska maila din fd chef.. och du ska dra i alla olika tampar som du bara kan... nytt jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

31 Fjäril:

skriven

Hejsan Es! Kan du se om jag får jobbet som jag senast sökte? Jag tror nämligen att det skulle passa mig bra att börja där lite smått, även om det i sig inte är mitt drömjobb. Vill verkligen ha jobbet! Kram

32 Dunegull:

skriven

Nu har vi gjort slut. Vad kommer hända den närmsta tiden? Snälla vad får du in? Mår så dåligt men är övertygad om att detta är ett måste. Kram

33 Dahliat:

skriven

Tröttnat på mitt jobb vill härifrån!

Många av mina drömmar utspelar sig på en färja. Har det någon speciell betydelse?

34 Fina:

skriven

Hej Esmaralda, kan det bli lite flirtande med A?

35 J:

skriven

Hej
Tänker på Q för mycket tror jag! Är han nått att satsa på eller ska jag lägga ner?
Kram

Svar: Kan vara dags att lägga ner och ta ett kliv vidare nu.. kram
Esmaralda

36 Hoppas:

skriven

Hej!

Drömmen är att få jobba i butik helst med kläder men tvivlar på att drömmen blir sann. Hoppas kan man ju alltid. Viktigast är ju att få ett jobb. Kommer jag att hitta ett jobb snart helst innan sommaren??

Kram

37 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, bra inlägg.
Tänker M oseriöst när han vill ses i veckan och hälsa på mig hemma ?
Känner spontant själv att det är bättre att köra på planen på lördag.
Kram

38 GP:

skriven

Usch, jag är så otroligt nervös inför min anställningsintervju imorgon... jag hoppas allt går väl.


Kram:)

Svar: Du kommer göra bra ifrån dig.. kram :)
Esmaralda

39 Am:

skriven

Ezmaralda snälla behöver hjälp :( känner en knöl / svullen körtel två cm under nyckelbenet..... känns det som något farligt?? Snälla hoppas på svar :( orolig för att det ska vara en allvarlig sjukdom.

Svar: Jag anser inte att det är etiskt att sia om sjukdom... hoppas du förstås. Boka tid till din läkare.. så får du snabbt besked.. kram :)I
Esmaralda

40 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Jag råkade halka in på detta jobb. Det är på en stor arbetsplats men inte rätt jobb o avdelning. Jag har iofs alltid gillat denna miljö men jobbet är inte på min nivå.

Har mkt stress utanför jobb så vet inte om det på ett sätt varit bra. Har jag chans här eller ska jag söka mej bort o tänka annorlunda?

Är det jag som inte ansträngt mej? Ser du om jag kommer behöva anstränga mej mkt för att bli nöjd?

Ser du något Kalifornien? Är det ett bra familjeäventyr att bo där eller en flykt?
Kram

41 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Du har så rätt ! "man har inte roligare än man gör sig "...men det krävs mod.Så starkt gjort av din kompis son att byta karriär .

Här byts inget i rappaste laget inte...inte ens julen togs ner...men jag har "släkt" adventsstjärnorna ;-) alltid något sa han som såg Åmål...Sonen har insjuknat i 40 graders feber ...är nog influensan ...bara att jg fick ner den i lungorna...Han har värk överallt stackarn ...
Man får vara glad över det lilla ...att man är feberfri

Ha en go start på veckan <3

Kram anki med flock

42 AnnaK:

skriven

Helt ok vetskap det med 😊 Men hur kan det ha gått från att ha varit attraherad av mig och kunnat tänka sig inleda en liten romans som du såg till inget intresse alls. Lite snopet 😊 Men lite tid har ju gått förstås. Då kan jag helt stryka han som kandidat för lite mys då 😂 Då har det också flyttats väldigt långt bort för andra tänkbara kandidater finns inte.

Kram 🤗

43 A:

skriven

Jag har börjat ta steg mot att 2019 ska bli mitt år. Nu har det gått 2år sedan mamma gick bort o vi separerade, nu börjar det bli dags för mig att tillåta mig själv att vara glad o lycklig igen.
Jag har ett helt fantastiskt jobb som jag älskar. Trivs så bra o alla kollegor är helt underbara. Mina 2 pojkar utvecklas varje dag o man ser deras olikheter, vilka personer de håller på att bli. Man får höra om deras drömmar. Dagarna med dom är de bästa.
Är medlem på olika dejtsidor o det är endel som skriver men mitt svikande självförtroende gör att jag inte vågar träffas. Men ska bli bättre på det också. Vad är det värsta som kan hända egentligen? Jag slipper ju vara själv den stunden iaf.
Jag har ett hus som jag hyr, som jag hoppas vi kan bo kvar i. Vi trivs så bra här o det är perfekt för min lilla familj. Finns plats för mig o pojkarna men även till min bror om han vill sova hos oss. Ser du hur vår boende situation kommer bli? Bor vi här, löser sig situationen jag har en klump i magen för? Eller flyttar vi till mammas tomma hus? Vilket är bäst för oss?
Vill inte bli hemlös med mina barn. Tar man 2 steg framåt så går man ofta ett steg bak kort därefter.
Hade önskat man vann massa pengar så hussituationen löste sig nu 🙏🏼❤️

44 f:

skriven

drömmen har alltid varit att plugga, men prestationsångesten står vägen för mig, går just nu i terapi igen,vad ser du mig göra om några år? kram

45 hmm:

skriven

hej esmeralda kan du se om min bror får jobb snart, det har gått en bra tid nu.

46 Mikael:

skriven

Va? är det dags börja jobba? Nå kommer jobbet snart då ? :)

Kram
Mikael

Svar: Ja, det kommer inte enkelt... men det kommer... inget vanligt 9-5 jobb för din del.. något annat och lite annorlunda... kram :)
Esmaralda

47 Mikael:

skriven

Att skjuta upp eller förhala arbetsuppgifter och studier, så kallad prokrastinering, kan vara en plåga och riskerar att skada både karriär och relationer. Psykologen och forskaren Alexander Rozental ger råd för hur man kan ändra beteendet.

Från dagens tidning :)

Kram
Mikael



Svar: Ja så kan det vara...kanske att man till och med vill förhala hela vuxenprocessen.. .. kram :)
Esmaralda

48 Helena ir:

skriven

Tack..precis så ..känner en rastlöshet..och det måste ju vara ett bra tecken :)

Såg ett härligt program på svt.play med Dagny 106 år..Sätter jag mig ner så dör jag..heter programmet. Krutgumma! Det är något att ta efter..

AnnaK..man får tycka synd om sig själv..det gör jag också ibland..sen ledsnar jag på det.. :)

Kram :)

Svar: Ja herregud.. 106 år.. jag såg det inte men måste titta på play !! Kram :)
Esmaralda

49 *:

skriven

Hej

Ok, det var tråkigt.. jag som känner att allt lugnar sig mer och mer nu. Och vi pratar mer om framtid o s v, att slå ihop påsarna mer.

Men du ser mer oroligheter alltså ?
Ger du mig rådet att avvakta

Kram

Svar: Ja avvakta gärna... än har ni inte pratat riktigt klart... kram :)
Esmaralda

50 Ljus:

skriven

Hej Esmaralda.
Fortsätter han sin relation med henne framåt?
Kram

51 EPM :

skriven

Åh Es, jag saknar närhet.
Har fjärmat mig sedan J, vågar inte släppa in riktigt.

Ser du om någon kommer min väg snart? Någon som det blir lite romantik med...
Om du ser någon, ser du något om honom och hur vi ses?

Kram

52 Sofia:

skriven

Jag har försökt ny utbildning men var tvungen att sluta eftersom det kostade för mycket. Nu letar jag efter jobb som jag tycker passar mig och där jag tror att jag kommer att trivas, men när får jag möjlighet att visa vad jag kan göra? Vill ha ett uppriktigt jobb där jag kan trivas.

Svar: Det kommer andra studier och ett nytt jobb... det kommer bli bra även om det tar lite tid.. kram
Esmaralda

53 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Hade en liten följ fråga från gårdagens fråga och hoppas på svar:
Du sa att kaninerna kommer vara i närheten där jag och min M2B kommer bo, blir de så nära att de går promenera emellan vårt hus och dom eller bara komma dit med bil? Hoppas få svar! 🙏🙏🙏 Kram 🐝

Svar: Så exakt ser jag inte.... kram
Esmaralda

54 Michaela:

skriven

Skulle börjat på nya jobbet idag men kl 1 i natt satte magknipet from hell igång. Somnade först vid 6 så fått skjuta upp det till onsdag. Pinsamt men chefen verkade förstående.
Kram!

55 smulan:

skriven

trivs på jobbet just nu, men känner ibland att gud ska jag göra detta i 30 år till. men rätt som det är så klarnar det nog vad jag vill göra när jag ät trött på detta.

drömde om att ett flygplan landade utanför vårt hus.
vad kan den drömmen betyda?

Svar: Du börjar så småningom med något nytt i arbetslivet och det blir himla bra. Drömmen säger att något nytt är på väg.. något bra.. kram
Esmaralda

56 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag har ett mål för 2019 och det är att komma upp i 75% inom arbetet, vad ser du? Kommer jag fixa det? Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: God chans att du fixar det.. kram :)
Esmaralda

57 Ängeln:

skriven

Gomiddag kära Ez!
Tack raraste för ditt fina svar i förra inlägget! Jag blev inte klok över ”stöld” visst försvann det saker då M var här, men får för mig att du menade ”stöd”. För stöd fick hon av mig var dag.
Stor kram o en härlig fortsatt måndag fina du💜

Svar: Ja herregud ja, jag ber om ursäkt.. stöd ska det vara... ibland skriver datorn av sig själv !! Kram :)
Esmaralda

58 Gul:

skriven

Hej Esmaralda.
Funderar han på det som han sa?
Eller har han redan bestämt sig?
Ser det ut som att det blir vi framöver?
Krqm

59 Dalkulla :

skriven

Tack så mycket för svaret igår.
Utbildning osv. är inte aktuellt här längre.
Hade jag däremot varit född under senare årtal hade jag satsat på någon form av Inredning & Design.
I ett annat liv, passar det kanske bättre! :)

Kram!

60 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Väntar så på nytt jobb o karl ;D.
Kram Skorpan

Svar: Och det kommer.. fast så segt att vänta... jag förstår det.. stor kram :)
Esmaralda

61 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ok inte så att jag går runt och tänker på honom var o varannan dag men lite då o då.

Vet att du skrivit att han flörtade med mig ett tag men inte alls tänkte på det efter ett tag.

Har han tänkt på mig ens något nu i efter hand? Kommer vi ses någongång?
Ser du något liknande i sikte?
Kram

62 Hedwig:

skriven

Ja, fast Sverige är ett lyxigt land när det gäller plugget. Här i Holland är det mycket dyrare att plugga och man får inga studiemedel utan man ska låna allting. Tills ett år sedan kunde man inte ens ta studielån om man var äldre än 27 år vilket gjorde det omöjligt för många äldre att plugga vid högskolan eller universitet. De som vill byta jobb här/slå in på en annan väg får alltså ofta nöja sig med ansträngande självstudiekurser vid sidan av jobbet. Jag tror att sådant är läget i många länder faktiskt.

Svar: Ja, Sverige är lyx på det sättet.. fast en del tar ju inte lån utan pluggar på halvfart och jobbar ... lån tror jag man kan få tills man är 47.. en ynnest... kram :)
Esmaralda

63 Ghostwriter - Invest :

skriven

Jag fick höra en gång nyligen på en intervju att jag jobbat ganska korta perioder på mina anställningar. Dessvärre har det ju inget med mig och göra. Jag valde att säga upp mig själv för att inte fortsätta jobba där jag blir utnyttjad eller förolämpad av cheferna. Jag är ung men inte dum. Jag vågade göra det andra inte vågade och jag tycker det är superviktigt att inte jobba bara för sakens skull...sedan har jag varit ganska naiv också så klart och kanske missat chanser som kunde varit okej. Men läxan lärd och jag vågar prova sådant jag inte trodde att jag kunde göra och helt plötsligt blir jobb liksom så mycket större.

Mitt motto är iallafall att alltid jobba med något jag trivs med, annars är det inte värd varken min tid eller pengarna.

Kan extrajobbet (kontakterna finns utomlands) vara något för mig? Det är en investering och vill inte känna mig lurad. Det känns dock bra.

KRAM

Svar: Ja kontakterna kan ge något av värde om du avvaktar.. kram :)
Esmaralda

64 Dunegull:

skriven

Nu har vi gjort slut. Vad kommer hända den närmsta tiden? Snälla vad får du in? Mår så dåligt men är övertygad om att detta är ett måste. Kram

Svar: Ja jag tror du har rätt... nu ska du bearbeta och ta dig framåt.. och saker och ting kommer att ljusna.. betydligt.. kram :)
Esmaralda

65 <3:

skriven

Hej kära Es, ser du mig i nytt jobb i år ?
Och vad som skulle passa mig.
Kram

66 Dröm:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar igen denna fråga
Jag drömde inatt om ormar och jag vet ju att djur kan ha betydelse.
Jag drömde att det låg flera ormar liksom ihopflättade där jag gick. Dem såg liksom döda ut och låg helt still.
Jag tog upp en orm och det var en huggorm, jag höll den i huvudet och den vaknade till liv. Den försökte bita mig men den lyckades inte. Jag var starkare och släppte sen ner den på marken igen. Men rädd var jag.

Vad ville denna dröm säga mig?
Kram

67 HS:

skriven

Så sant. Jag är ju i den situationen nu med stressproblem och tristess på jobbet. Trodde aldrig att det skulle hända eftersom jag gillat det så mycket förut, men nu sitter jag här och söker desperat nytt jobb med en annan inriktning.

Kommer mina chefer att släppa mig på en kortare uppsägningstid som de sagt tidigare, eller får jag härda ut till mars-april?

68 Agnes:

skriven

Hej

kan jag lita på honom ? Ibland får jag känslan av att han döljer saker för mig.

///A

69 EE:

skriven

Min plan 2019 är att börja resa. Ihop med min man och barnen. Först Japan och sedan resten av världen :)

Dock måste ju äktenskapet lösas. Krisen bli uppordnad och kärleken komma åter. Tilliten bli stark igen. Jag hoppas att vi löser detta. Att det blir bra men är lite orolig att min man aldrig kommer ge allt igen. Och att han bara går genom några månader nu och sedan säger tack och hej jag tyckte inte det gick. Kämpar han verkligen helhjärtat? Varför kysser han mig inte? Och varför kan han inte säga jag älskar dig eller iaf jag tycker om dig till mig... han vet att han sårar mig med det och han vet att han sårar mig när han fortfarande pratar med Ida på sociala medier. Att hon kommer till hans jobb är ju som det är, hon måste ju göra sitt jobb. Men hon kan väl göra det utan intresse för min man :/

Jag hoppas att 2019 blir bra och att jag och min man kan rädda äktenskapet.

Men känner mig sårad och dum som kämpar. Men vill kämpa för jag tror på oss.

Svar: Det ser svårt ut att lösa på egen hand... ska det lyckas måste vilja vara lika stark hos er båda... terapi skulle ni behöva... då finns det en chans.. kram :)
Esmaralda

70 Shirin:

skriven

Så sant det du skriver!

Hur ser närmaste framtiden ut för mig? Finns det något särskilt att se framemot?? Livet känns så trist och känner att inget någonsin händer mig hur mycket jag än försöker

71 Virrhönan:

skriven

Hejsan!
Ja, om man nu ska starta det nya året med bra planer och tänka på olika möjligheter inom olika jobb så är det ju bra om man vet vad man vill jobba med...
Jag har ett jobb som jag trivs med och jag tror och hoppas att jag så småningom kommer utvecklas mer där men jag är ändå inte säker på om jag har valt rätt. En dag i framtiden kanske jag överraskar mej själv på en ny bana.
Skön måndag idag, lagom mycket att jobba med, solsken men iskyla och halv storm. Även i mitt inre stormar det lite, den jag trodde var min vän, kanske inte är den hon visar, jag förstår nu att hon har påverkat mej negativt och det verkar inte vara omtyckt att jag just nu tog ett annat beslut, kan jag ändå lita på henne fortsättningsvis?
Kram💕

72 Lotta S:

skriven

Nu har väninnan gått över. Sorgligt men svårt att greppa.

Och så den här min jobbsituation: blir mitt nya jobb ett som jag söker på "vanlig" väg då det utannonseras eller något som föds på annat sätt? Ska jag hitta eller får jag ett erbjudande?

Svar: Styrkekram till dig - men nu har väninnan det bra. Nya jobbet.. verkar vara ett som du själv nosar reda på... kram :)
Esmaralda

73 Browallia:

skriven

Tack för dit råd att tänka ett varv till ang. kärleken. Nu hör jag varningsklockorna. I helgen tjafsade vi i flera timmar om att han har gjort sin uppfattning om mig till den enda rätta sanningen. När jag säger i mot honom och hänvisar till fakta om psykisk ohälsa så kan han inte ta det. När jag yppar något om hans egna diagnoser så blir han kränkt och jag är elak. Jag har bara sett tendenser av den här sidan av honom under de åren vi har träffats och då har det blåst över snabbt så jag har inte lagt så stor vikt vid dem. Men de senaste dagarna har det bara blivit värre o värre så i helgen insåg jag hur lätt vårt förhållande kan bli destruktivt. Även om jag älskar den han är när han inte sätter den sidan till så måste jag sätta punkt för min egen skull hur smärtsamt det än är. Någon bättre väntar i framtiden och fram till det mötet ska jag fokusera på att laga mig själv och bli den bästa versionen av mig själv.

74 Jessica:

skriven

Hej Es,

Kan du se på ett ungfär hur länge tills jag träffar min soulmate? Kan du se i vilken miljön jag träffar han i?

Kram

75 Arbetslös:

skriven

Hoppas verkligen att jag hittar rätt jobb och att det löser sig till det bästa. Orkar inte gå arbetslös länge till. Jag tar snart vilket jobb som helst bara jag slipper gå arbetslös. Tror du att det löser sig med jobb i år???

Kram

76 Michaela:

skriven

Brosan sämre igen. Han undrar om det finns något hopp för honom detta år? Vad ska vi göra Es? Kramar

Svar: Jag är så ledsen för er skull.. mina tankar går till er... stor kram
Esmaralda

77 Louise:

skriven

Idag var vi hos ortopeden och sjukgymnastik och det går bättre och bättre.
Vi ska vara där två gånger i veckan. Imorgon ska jag till tandläkaren och dra ut en tand. Jag har inte råd med rotfyllning.

I lördags sökte jag ett jobb och jag fick frågan om jag kunde tänka mig vara timvikarie i och med att jag studerar. Men jag sa att jag kunde jobba heltid. Är så trött på att alltid vara bli timvikarie.

Kommer det bli jobb för mig på den förskolan eller jag kommer att bli bara en timvikarie?

Ha en fin dag. Kramar

Svar: Störst chans är att det blir timvikariat... i alla fall till en början.. kram :)
Esmaralda

78 Orkeslös:

skriven

Bästa Es,
Här kommer ett nödrop från en mycket ledsen kvinna!
Tacksam om du kunde se om jag o maken går skilda vägar eller vi kommer att göra ett nytt försök?
Jag behöver verkligen din hjälp för jag vet varken ut eller in! Gärna idag för jag har tappat energin!
Kram

Svar: Tänk noga efter om du verkligen vill göra ett nytt försök.. tänk efter hurdant liv du vill leva... och rannsaka dig själv... jag tror det kan ge dig en hel del... kram :)
Esmaralda

79 Klara:

skriven

Hej Es, över reagerar jag när jag tog upp det här med att han kollar in andra tjejer och bad om mer respekt från hans sida.

Vet att alla kollar på folk runt om kring sig men hur ska man må egentligen när ens partner spanar in andra för länge? Det känns resepktlöst.

Hur ska man reagera egentligen när sånt händer? Och hur reagerar du om någon någonsin har gjort så mot dig?

Kram Klara

Svar: Det är en balansgång... vad för mycket är, är ett individuellt mått. Man ska prata med sin partner.. förklara hur man känner och har man rätt partner så snappar han snabbt och upprepar inte sådant... kram :)
Esmaralda

80 Livet:

skriven

Jag vill så gärna att livet ska gå på mitt sätt. Tänk att få jobb i en klädbutik eller kanske öppna egen butik. Dagdrömma går ju bra men att det blir verklighet det är en annan sak. Finns det något jobb alls till mig därute??

Kram

Svar: Det finns och det kommer... bara sök och ge dig inte.. kram
Esmaralda

81 Ghostwriter :

skriven

Är det möjligt för mig att tacka Ja till ett jobb i min längtande-stad och fixa ett tillfälligt boende under den tiden? tex hotell eller inneboende?
Har ställt liknande fråga tidigare men har nämligen fått lite erbjudanden/intervjuer och det hade varit kul att kunna lösa det lite. Och så får jag helt enkelt "flytta på riktigt" när jag hittat rätt bostad.


KRAM

82 Jennifer:

skriven

Fina Es! På något vis känner jag mig ur balans, tråkig, grå, ful och fel på alla sätt. Inte mitt vanliga lättsamma glada jag (bland folk iallafall, ensam är jag alltid rätt dämpad). Idag tex kunde jag inte komma på en enda rolig sak att säga, fast jag brukar gilla att skoja och få folk att skratta. Känner mig bara trög och tom i skallen. Lite nere också, livssituationen trycker på mitt inre.

Är det en period bara såhär eller vad har hänt? Hur ska jag hitta tillbaks till mig själv? Kram

Svar: Det är en period.. du mår inte bra och då tar personligheten stryk....kanske du ska försöka ändra dina prioriteringar lite.. för att må bättre.. kram
Esmaralda

83 Flytt:

skriven

Hej!

Bostadsbrist där jag bor. Finns det ändå någon chans att det blir en flytt till annan lägenhet i den stad jag bor eller blir det flytt till annan ort??

Kram

84 Skrotkäringen:

skriven

Hej!

Kommer det att ordna sig med jobb så att jag slipper känna mig så värdelös och mindervärdig. Har snart inget självförtroende kvar.

Kram

85 Lydia💕:

skriven

Du har helt rätt om att utbilda sig men inte lätt när man snart är 54 år och bor själv med ekonomi och allt skulle vilja det men svårt
Längtar ihjäl mig efter någon att hålla om rådfråga och göra saker och ting med men det är trögt försöker allt vad jag kan och hoppas detta år blir bättre för mig
Lydia 💕

86 Jossan :

skriven

Men så bra att han tog emot!

Jag satt faktiskt och funderade på en sak hur allt faktiskt fungerar.

Du känner att kärleken är närmre. En annan kunde få att han kom på hösten med bokstaven R. En annan sa att han kommer i sommar. Ni alla ser honom men frågan är. Känner ni av alla samma person?

Tänk om du sände till fel person 😂 inte för jag tror du gjorde det! Hur fungerar det? Hur gjorde du då?

Känner mig som ett barn med massa frågor. 😂

Kram

87 Ghostwriter :

skriven

Är det möjligt för mig att tacka Ja till ett jobb i min längtande-stad och fixa ett tillfälligt boende under den tiden? tex hotell eller inneboende?
Har ställt liknande fråga tidigare men har nämligen fått lite erbjudanden/intervjuer och det hade varit kul att kunna lösa det lite. Och så får jag helt enkelt "flytta på riktigt" när jag hittat rätt bostad.


Tack för tidigare svar!

KRAM

88 Kvinnan :

skriven

Hur ser det ut för mig, kommer jag uppfylla min dröm?

Svar: Det har du god chans att lyckas med... kram
Esmaralda

89 Milla:

skriven

Med tanke på det du skrev i går så blev jag trött på min kollega som jag haft en kort relation med o som far ut om saker, dvs utbrott. Jag blev så trött på det för han sa att jag gjorde saker som jag inte gjort. Jag sa att jag inte vill ha privat kontakt längre. Det kändes skönt faktiskt. Gjorde jag rätt, jag menar man kan inte bli behandlad hur som helst o jag fick loss energi kändes det som

Svar: Klart du gjorde rätt... skit ska du inte ta ! Kram :)
Esmaralda

90 Anonym:

skriven

Är det mer än vänskapliga känslor mellan Maja och Mikael ? Är det henne han egentligen vill ha ?
Kram

91 Hjärter dam:

skriven

Bra inlägg..
Eller så kan det bli som för mig, när jag kom tillbaka efter sjukskrivning hade jag varken rum, skrivbord eller dator kvar.. men jag rev i och nu har jag fått tillbaka allt. MEN min tjänst ska bort. Blir uppsagd endera dagen.. jag vill ju bort därifrån men hade varit trevligare att valt det själv..
Och hälsan gör ju att jag inte riktigt orkat ta tag i det..

Kära Es, kan du se något om vad för slags jobb som väntar? Ingen aning vad jag ska söka mig till nu. Du skrev förut att det kanske inte var något "vanligt" arbete men ser du något mer kring det? Och kommer det att ordna sig med hunden som nu får följa med?

Kram ❤️

92 Alie:

skriven

Bra och intressant inlägg..
Att hitta rätt i arbetslivet är inte lätt, inte för mig iaf. Jag byter arbetsplats ganska ofta, i snitt efter 2-3 år. Byter inte bransch ( även om jag funderat över vad jag skulle göra annars). Strävar hela tiden att hitta den optimala trevliga arbetsplatsen ( finns den?? 🙄) och har naturligtvis fingerat om det handlar om mig själv..., både ja och nej. Är väldigt driven och retar mig på latmaskar, vill ha högt i tak och en positiv arbetsmiljö.. ska det vara så svårt... 😆
Som sagt, man drivs framåt och lär sig saker på vägen, man ska inte vara rädd för att prova och ge sig in i nytt, det ger en styrka även om det ör tufft.
Senast i morse funderade jag på vad jag skulle vilja göra om jag får välja helt fritt, och till saken hör att jag har verkligen möjligheten att göra precis vad jag vill, jag har inget som binder fast mig, valet är helt och hållet mitt, jag måste bara våga! 💫✨
Kram

93 F:

skriven



drömmen har alltid varit att plugga, men prestationsångesten står vägen för mig, går just nu i terapi igen,vad ser du mig göra om några år? kram

94 A:

skriven

Snälla, jag vet inte hur jag ska göra.
Mitt huvud går på högvarv.
Hur kan han säga att vi ska förlänga kontraktet för att någon vecka senare säga att han behöver sälja huset. Men han vill att jag ska ta över huset o pressar mig att få ut mitt arv efter mamma.
Är rädd att prata med min bonuspappa, rädd att vi ska bli ovänner. Förstår att han är ledsen över att mamma är borta men att bara försvinna gör att vi har förlorat honom också. Han lovade mamma att alltid finnas där, han lovade mig.
Jag kämpar på mina bara knän just nu med att få det ekonomiska att gå runt varje månad.
Vill ge mina killar det bästa. Vara en bra mamma för dom, deras trygghet.
Det enklaste vore att flytta in i mammas hus. Ett hus jag har hört att jag ev ska överta en dag.
Vi trivs väldigt bra här, men det är mer o göra här o har en liten magkänsla att det kräver stora arbeten. Men som sagt, jag gillar detta huset men kan inte leva med osäkerheten.
Avsett så måste jag på något vis försöka nå min bonuspappa. För jag behöver hans hjälp. På alla plan o pojkarna saknar sin morfar...

95 Mikael:

skriven

Tack, bra veta vad man ska hålla ögonen på och inte ödsla tid, är ingen 9-5 människa så stämmer bra så kan bli bra , kan vara yttre eller inre saker som ska uppfyllas innan det kommer, fått ett tema att följa så länge, till en nivå som jag inte hade föreställt mig jag skulle ta mig an, styrka, kondition och mer kondition!, bara en sån sak kommer inte enkelt :)

Kram
Mikael

96 Shirin:

skriven

Så sant det du skriver!

Hur ser närmaste framtiden ut för mig? Finns det något särskilt att se framemot?? Livet känns så trist och känner att inget någonsin händer mig hur mycket jag än försöker

Kram💕

Svar: Fortsätt försök.. gör något ovanligt för att bryta ditt mönster.. det kommer ge positiv feedback.. kram :)
Esmaralda

97 Jossan :

skriven

Men så bra att han tog emot!

Jag satt faktiskt och funderade på en sak hur allt faktiskt fungerar.

Du känner att kärleken är närmre. En annan kunde få att han kom på hösten med bokstaven R. En annan sa att han kommer i sommar. Ni alla ser honom men frågan är. Känner ni av alla samma person?

Tänk om du sände till fel person 😂 inte för jag tror du gjorde det! Hur fungerar det? Hur gjorde du då?

Känner mig som ett barn med massa frågor. 😂

Kram

Svar: Ja jag tror vi känner av samma person men det är väldigt svårt att sia tidsmässigt.. därför blir det lätt fel... kram :)
Esmaralda

98 AGNES:

skriven

Nr 68 "Agnes" är inte jag.Alltså den riktiga Agnes.
Någon hoppas troligtvis på att få ett svar under mitt namn, men då ska du veta att för det första...jag, den riktiga Agnes, tramsar inte med en enda fråga som rör en man...för jag, den riktiga Agnes, skiter fullständigt i hur en man känner för mig.

För det andra...Es ser våra IP:nummer, så du din rövhatt...du är avslöjad!

Jag har kallat mig Agnes här i många år...och var så vänlig och ta dig ett annat namn, då jag faktiskt lir jävligt förbannad över de som kör en copycat, åker snålskjuts, skiter i moralen eller hur fan jag nu ska uttrycka mig över att bli namn-nappad.

Hur många namn kan tänkas finnas i hela världen för ett fruntimmer som ställer en enda fucking dumfråga....om en KARL????


Hade du undrat om ngt vettigt, om ex när du får jobb, om du ska flytta, skaffa hund, tapetsera, hur du ska mala kaffebönor eller om du någonsin kommer att kunna bli cirkusartist, så ok...kanske hade jag bara skrivit et kort o kärnfullt..."GE FAN I MITT NAMN!!!!!"

Men...nu var det en fråga om en man!!!!


Bahhhh...

Ok, luften är fri...men med tanke på att jag, Agnes, är en mångårig skribent här, så får sådana frågor som din mig att skämmas...fattar du?

Kalla dig copy-cat, istället...för det är ju det du är....

Höll på att sätta kaffet i vrånstrupen...

Kram!

99 Fina:

skriven

Hej, kan det bli lite flirtande med A då han faktiskt erkände attraktionen mellan oss? 🐥

Svar: Ja något lite kan det bli.. men knappast något mer seriöst.. kram :)
Esmaralda

100 Groda:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har bestämt mig för att jag vill göra ett nytt försök med honom. Jag vill leva med honom och jag tycker väldigt mycket om honom. Han har sagt att han nu ska fundera på vad han vill.
Ser han ut att fundera på det? Känner han samma sak?
Ser du oss göra ett nytt försök?
Kram

101 Tingeling:

skriven

Förr så sa jag upp mig från jobb utan att ha ett nytt och det löste sig alltid. Nu kan jag inte göra så pga att jag inte bara har mig själv att tänka på. Har aldrig levt eller brunnit för nåt jobb där jag velat stanna. Jag försöker visualisera att jag är kvar på mitt nuvarande jobb om 10 år och hur ser min situation ut där då, men kan inte riktigt till hundra procent. Jag är sån som blir uttråkad och behöver utveckling och växa. I nuvarande jobb har jag fått det och det blir bättre, men ändå inte helt bra. Har flaggat för att jag tycker jag har för lite att göra, min chef skrattade lite när jag sa det 🙂, kanske inte vanligt att folk säger så.

Kunde min dotter ta emot på healingen? Hon vaknade på natten och det brukar hon aldrig göra. Hon trodde det var morgon och skulle klä på sig 😁

Jag har bokat massage en gång i månaden fram till juni med friskvårdspeng, så nöjd med det.

Trevlig måndag kväll!

Kram!

Svar: Ja jag tror hon kunde ta emot healingen !! Massagen låter som en bra investering.. kram :)
Esmaralda

102 CA:

skriven

Hej
Jag vill bara spela bridge, kan du se om det blir någon för mig att spela med på tävlingar i Sverige?
Jag har ju partners i andra länder. Det är så frustrerande att inte få spela i Sverige, trots att jag faktiskt försökt.
Kram

Svar: Ge dig inte.. sök på speciella forum, du kommer hitta rätt och spela i Sverige.. kram
Esmaralda

103 Anna Norell Jennische:

skriven

Jag ska få besked på onsdag om jag får ett jobb jag har sökt. Är så nervös och hoppas verkligen att jag får det. Vad tror du? Kramar

104 Barbie:

skriven

Kära goa Es! Ser du möjligtvis om R gillar mig mer än vän? Kramar jag tycker om honom ... men varför kommer vi inte längre vi träffas ju bara på jobbet ?

105 Tingeling:

skriven

Hej Es

Hur ser min framtida man ut och vad har han för personlighet?
kram

106 A.D:

skriven

Hej kära ez.

Mina fråga till dig ser du något possetivt. Med fler barn exempel när. I så fall eller nytt jobb.kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: