Mandolin eller mandolin ?

 
 
Häromdagen sa jag trånande åt min käre make att jag så gärna vill ha en mandolin.
 
Han blev väldigt överraskad och menade att det var väl kanske att ta i - jag har väl aldrig visat intresse för detta instrument ? Och så måste jag gå en kurs för för att lära mig spela och jag gillar väl inte kurser ? Och förresten, sa han, du kan väl låna din mammas  om du  nu har ett sånt plötsligt begär efter mandolin !! 
 
Götapetter så tokigt det kan bli !😲
 
Nej , nej, nej inte sen SÅN mandolin
 
Jag tittar ju på  Sveriges Mästerkock och där hanterar de sina mandoliner flitigt och skapar massa vackert med dessa instrument...  och tar sallader till en helt ny nivå.
 
Så häromdagen kom maken hem och överraskade med denna lilla leksak till köket:
 
 
Jag blev riktigt peppad... nu ska här ätas vackra sallader förstå ni.. och äter man sallad går man ner i vikt... tänker jag !!
 
Jag har aldrig varit bra på att komponera sallader... och kanske ni kan hjälpa till med bra recept.. även på dressingar ?
 
Jag är ju mer sån som sliter av  lite grönt, tomat o gurka och kanske piffar med nån rädisa !
Och det är ju klart att det blir inget kul av det.
 
 
Sen kan  jag inte begripa  folks  faiblesse för kokt brocolli  - det smakar ju röv, rent ut sagt.
Men rå, smakar den riktigt gott, upptäckte jag.
 
Jag delar ett knippe i pyttesmå bitar och så en dressing med : creme fraiche, en smula majo, salt o peppar och massa pressad vitlök.
Man  blandar  med brocollin...rör runt och låter stå ett tag
 
Och gitter man inte pula med dressingen så kör man fuskvarianten:
 
 
Färdig dressing !!
 
Men... det behövs ingen mandolin till en sån sallad.. och jag vill använda lite ovanligt i salladen... rödkål till exemepl som är himla gott... och granatäpple... som är vackert...
 
Tips tas alltså tacksamt emot !!
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
 
1 AnnaK:

skriven

Skulle kunna vara en användbar grej hos mig med men den ligger bara i skåpet här 🙈 Skivar potatis med den när det ska göras gratäng 👌🏻

Kommer han sakna mig lite när jag åker bort eller är han likgiltig? Vill inte bli bortglömd 😂

Kram 🤗

Svar: Nog kommer han att sakna lite.. kram :)
Esmaralda

2 Virrjönan:

skriven

Godmorgon!
Joo det är ju skillnad på mandolin och mandolin...håll dej du till hushållsmandolinen...men var försiktig med fingrarna för det är lätt att bli skinnflådd😱
Färsk broccoli är kanongott, blanda med sweet chili så blir det lite hetta. Även färsk grönkål, strimlad zucchini, äpple och citronzest/saft, lite rädisor och en god vinegrett, och där kan du toppa med granatäpple, supergott! Men inget slår en riktigt god Cole slaw till en grillad köttbit😋 Lycka till, du hittar säkert massa gott att göra.
Föreslog en dejt imorgon och han ville gärna, blir det så tror du?
Kram💕

Svar: Jotack.. lite fingertopp rök direkt vid första försöket ! Tack för tips.. och dejten har god chans att bli av.. kram :)
Esmaralda

3 Frida:

skriven

Hej hej.
Ja sallad är smaskens. På Coop finns dessutom en helt fetter dressing 😁.
Jag har träffat en man ganska mycket på sista tiden och haft det mysigt. Tror du det kan bli vi två eller vi är för olika. Han säger att jag är den rätta för honom iaf.
Ha det gott kramar.
💜💛💜

Svar: Avvakta och se.. det kan gå hur som helst.. ingenting är bestämt ännu.. kram :)
Esmaralda

4 Fina:

skriven

Hej Es, tänker han på mig, saknar han mig, längtar han efter mig nu då vi är ifrån varandra? Kram

5 Katten:

skriven

Åh nej..... vilken besvikelse! Det var nog inte bara jag som under en bråkdels sekund såg fram emot ett klipp där vi skulle få se och höra Es spela en trudilutt på mandolin!


Svar: Ha ha ha :) Jadu, det klippet lär aldrig komma.. men min mamma kan hon... hon spelade mandolin redan som barn för militärerna vid krigsslutet.. . kram :)
Esmaralda

6 Erika:

skriven

Hej! Varför har inte Jimmy bjudit in mig på sin fest?

7 sus:

skriven

hej
oj, vill också ha....
brukar köra på rivjärnet....
eller med osthyveln......
love sus

Svar: Exakt så gjorde jag innan.. men skaffa dig en mandolin, säger jag bara ! Kram :)
Esmaralda

8 Ullegull:

skriven

Godmorgon!
Har stora problem med min vikt och är en jojo-bangare av rang. Har sedan ett år inte ätit godis alls (det är jag stolt över) men efter jul föll jag för sockermonstret och började fika igen. Har nu gått upp allt jag gick ner. Igen. Funderar nu på en magsäcksoperation - kan det hjälpa mig? Orkar inte tycka illa och äcklas av min kropp längre...

Svar: Det är så lätt att gå upp och ett helvete att gå ner... socker är värre än heroin.. så är det bara ! Men jag tror du fixar det utan operation...det gäller ju att behålla de goda vanorna... och DET är det svåraste.. kanske någon kan tipsa ? Kram
Esmaralda

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, håller med dig att broccoli inte är någon hit men rå i sallad och i en broccoli gratäng går bra för mig. Men lukten när man kokar är pyton 🥦
Vad är det som gör min bror så sur ? Har det hänt något är det mig han är avundsjuk på ?

Kommer det gå bra hos läkaren idag och jag får hjälp som passar mig? Hoppas att läkaren M och jag klickar och att han är lite nallebjörn.
Kram

Svar: Din bror verkar ha lite egna bekymmer. Känns som om det går bra hos läkaren.. kram :)
Esmaralda

10 Helena Ir:

skriven

Jag äter helst varma grönsaker..så det blir oftast i form av broccoli,vitkål eller blomkål..stekt eller kokt. Så tråkig är jag :)
Nu när jag varit sjuk en tid..så har nog det mesta smakat röv..dålig matlust..

Det har varit deppigt en tid..med tröttheten som infann sig samtidigt med flunsan..Samtidigt med ett samtal jag hade med Universum och nära och kära..så kom en snabb glimt av en äldre kvinna i mitt huvud..hon var farmor till mina äldsta barns pappa..och har varit död i många år..så förvånad blev jag när jag fick se henne i mitt huvud. Men en viss trygghet är det att få bevis på att någon lyssnar..kanske jag kan hitta svar dessutom..?

Lycka till med skapandet av fina sallader..

Kram :)

Svar: Wokad kål gillar jag.. alla sorter !! "Farmor" lyssnade noga - hon tycker mycket om dig även om kanske inte träffades så ofta.. kram :)
Esmaralda

11 Mikael:

skriven

Haha vilken förväxling :)

Stackars lilla broccolin, jag får rycka ut försvara den då den är riktigt god, men jag kanske är fel person till det då jag tycker om grönsaker så mycket att jag hinner äta upp alla grönsaker innan de hunnit bli en sallad, helst varför för sig så man känner smakerna, flickvänner brukar säga jag måste blanda all mat, men jag gillar äta de var för sig så man känner smaken riktigt, det bara är så :)

Kram
Mikael

Svar: Nu blev jag avis... tänk att gilla grönsaker så mycket som du gör !! Kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Numera urusel på det här med matlagning, inget intresse, o därmed är mikron min bästa vän ;). Fast det är väl egentligen bara att sätta ihop alla de smaker vi känner av så blir alla smaker tillfredsställda ;).

Härlig man du har som förstår att köpa det du vill ha ;). Inte alla som förmår läsa mellan raderna. Undrar om min kommande har den förmågan o kommer han verkligen in i mitt liv? Börjar misströsta...

Lite misströstan gällande andra saker också, men det är väl bara att genomleva dem tills dom är över ;). Jobbet t ex o dit är det snart dags att pallra sig iväg...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Din kommande är en bra man och han tycker om att göra dig glad ! Kram :)
Esmaralda

13 Dunegull:

skriven

Älskar sallader men precis som du har jag svårt med fantasin. Min vanligaste är: Babyspenat-tomat-paprika-fetaost-rödlök-granatäpple-oliver. Sen brukar jag använda lätt creme freche och blanda i vitlök och citron, salt och peppar. Blir kalas!

Jag åker imorgon. Kommer resan bli bra. Kommer min hund sakna mig mycket? Kommer det gå bra för henne här hemma?

Kram

Svar: Tack för tips... resan blir bra så ha det nu riktigt roligt... det kommer gå bra för din hund under tiden.. kram :)
Esmaralda

14 DD:

skriven

Ser du om min kompis E fixar skolan denna termin? Jag blev vän med henne under tiden vi båda började skolan, vad är meningen med att hon kom in i mitt liv? Eller tvärtom? För något är det, har inte listat ut vad riktigt än.. kram

Svar: Ja det finns en anledning.. jag ser inte vilken men det kommer du själv att förstå.. kram :)
Esmaralda

15 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

16 Jossan :

skriven

God morgon...

Idag vill jag ligga kvar i sängen... Men jag ska till universitet för en mattestuga som är fokuserad på salstentamen på fredag...
Jag har pluggat hela helgen och känner mig rätt taggad för att klara tentan nu. Har flera som känner positivt om den... även jag. Men jag ska sitta och läsa en massa från litteraturen ska läsas idag och på onsdag.

Det suger att behöva ta tjänstledigt från skolan...

Min viktnedgång står helt still.. nu hoppas jag den tar fart igen...

Nu börjar jag känna saknad av kärleken lite mer.. inget nytt? 🙄

Kram

Svar: Lycka till med plugget nu !! Vikten kommer snart röra sig igen! Jag ser inget nytt kring kärlek... den kommer dock.. kram :)
Esmaralda

17 HuldaMaräng:

skriven

Mitt tips är att skippa dressingen och köra på oljor istället. Hampfröolja har en god, nötig smak tex som är jättegod. Och nyttig!
Ha en fin dag!!

Svar: Tack för det tipset... kram :)
Esmaralda

18 Mimis:

skriven

Godmorgon!

Har en Mandolin men den är supervass så jag använder den nästan aldrig för jag skär mig oftast.

Kan jag hoppas på att jobb kommer snart?? hoppas i alla fall på jobb till sommaren.

Kram

Svar: Javisst är dom vassa !! Ja, jobb bör vara på väg snart.. kram :)
Esmaralda

19 EPM :

skriven

Godmorgon!
Jag är livrädd för mandolinen, varför vet jag inte (kanske du vet?)...
Tips på sallader, jag är inte så bra heller på det men har lärt mig följande om mig själv;
-jag är lat, så finns det nåt protein som rest ex tacofärs så har jag det i salladen
-jag gillar kål med är grönbladig sallad, då använder jag det
-picklad lök och mjukkokt ägg funkar alltid
-nötter, jordnötter, cashew, mandlar gör det extragott!
-avokado, krämig dressing och grönsak i ett!
-ost, lite bara, men det förhöjer mycket

Nu har penicillinet börjat ta, imorrn tänker jag jobba igen.
Fick avboka möten med mina handledare, känns surt!
Tänker mycket på R och dagdrömmer om min soulmate. I febern hade jag mardrömmar om J, har alltid mardrömmar vid feber... Hujedamig!
Ser du om jag och R kommer träffas nåt mer?

Kram

Svar: Ja man kan ju skära sig rejält... en liten bit fingertopp rök vid mitt första försök ! Tack för tips ! Kram :)
Esmaralda

20 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Mer hälsosamma sallader till folket. Sånt behöver vi alla mer av...gissar att mänga bara är precis som mej. Jag vill men har ingen fantasi o fortsätter i samma gängor.

Usch vilket mörker....det går från dåligt till värst. Nu är det inte bara pengar, dåligt jobb, relationsproblem nu är sonen helt omöjlig. Nu är det total kaos nästan varje dag. Det är som allt han gör är för att retas och skapa kaos.

Kan du se om detta verkligen är normalt eller om det kommer bli bättre här snart? Snart ger jag upp och flyttar med honom själv till Sv. Inte vad jag vill men detta går snart inte längre.
Kram

Svar: Ta tag i det... förhåll dig... det blir så mycket bättre men just nu förstår jag att det är massa stök.. kram :)
Esmaralda

21 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Jag brukar använda babyspenat, grönkål, morot och rödkål som bas i mina sallader men har inget direkt recept att dela med mig av. Brukar ofta äta sallad till lunch, men då är det mera matiga sallader med tex kikärter eller kyckling.

Finaste Esmaralda, du skrev i en kommentar att det mesta jag vill uppnå och går all in i för att få, lyckas jag med. Jag känner inte att det är så. Jag har en stor dröm som jag försökt på alla möjliga olika sätt att förverkliga under de senaste 6 åren, men det misslyckas bara ständigt och jämt.

Nu lever jag i rädsla och sorg över att drömmen aldrig kommer att bli sann. Känslan är ständigt med mig i allt som jag gör, såfort jag vaknar på morgonen och innan jag somnar på kvällen. Det drar ner på mitt mående alldeles oerhört.

Jag undrar varför det inte lyckas? Varför jag inte är värd att få denna dröm förverkligad?

Kram,
Jennifer

Svar: Ingen lyckas med allt... men du har god förmåga... samtidigt vet du hur du vill göra saker och ting... och ibland kanske det inte går riktigt den väg som du föredrar och vill... kram :)
Esmaralda

22 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag var på en dejt i helgen med en man som är ganska kort, lite utländsk men annars söt ser bra ut.
Jag undrar vad han tyckte om mig om hans intresse kvarstår?

Kan du se om det här med honom kan leda till något seriöst och hållbart som blir bra för mig?
Kram

23 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Har den blonda mannen några kärlekskänslor för mig?
Finns jag i hans tankar?
Kommer han någon gång ta det rätta steget mot mig?
Kram

24 <3:

skriven

Kommer jag gå över f och kommer det in en ny i mitt liv snart?

25 Pia1:

skriven

Görs det någon skyndsam biopsi eller borttagning av tumören i skallen utan min inblandning av frågor och tjat? Törs egentligen inte lägga mig i något mer men samtidigt är det olustigt att ingen hört av sig, har de inte läst eller bara bryr sig inte? Blir det surt om jag ringer och frågar?

Svar: Avvakta lite till och ring sedan i fråga... det har man ju rätt att göra... kram :)
Esmaralda

26 Madeleine:

skriven

Jag har tyvärr inget bra tips.

Men jag har en fråga. Min magkänsla är helt död i detta. Våran gamle hund, har blivit så pigg och lever livet sedan vi skaffade valp. Så underbart att se han.

Men! Han har tandproblem och en stor knöl som måste tas bort omgående. Vetrinären är inte orolig att fixa. men Jag är orolig för komplikationer.
Men de känns inte inte helt rätt att ta bort han när han är på topp heller.

Ser du något kring detta? Många kramar Madde

Svar: Jag tror du känner rätt... just nu älskar din gamle hund livet och bör få hänga med ett tag till... jag tror du gör bäst i att fixa tänder o knöl... då vet du med dig att du gjort allt och du får peace in mind.. kram :)
Esmaralda

27 Känsla:

skriven

Känner han något när han ser mig? :) 🌸

28 Fina:

skriven

Hej Es, tänker han ibland intima tankar om mig då vi är tillsammans? Kram

Svar: Ja, det tror jag absolut att han gör.. kram :)
Esmaralda

29 Miltons Mamma:

skriven

Oj då! Då älskar jag smaken av "röv" 😂
Både jag och sonen äter kokt broccoli som godis ibland. Så gott. Mmmm... "röööv" 🤭😜

Jag har en grej som jag funderar en hel del på. Kan en person vara både ljus och mörk (i hjärta och på insidan)? Hoppas du förstår vad jag menar.

Tycker det är skrämmande men jag känna mig "änglaljus" och älska och vilja gott sedan är det som att det finns en mindre trevlig mörk sida oxå som tycker det är rätt åt små barn som trillar för det fattar väl vem som Helst att man inte kan kuta på is typ. Picture it den där klassiska djävulen och ängeln på varsin axel. Jag har verkligen en inre dialog med mig själv och säger att det fasen inte är ok att tänka så. Man KÄNNER verkligen den goda ljusa sidan och den mörka som försöker ta över men trycks bort. Båda sidorna är ju jag. Men vill kicka den negativa/mörka sidan i "broccolin".

Jag VILL vara god, ALLTID. Känna kärlek till allt. Ibland kan man få vara lite skadeglad med skratt i hjärtat men ja.. ngn gång iblandm

Skulle verkligen önska lite vägledning där.
Har känt mig sur och bitter ett tag men samtidigt positiv och glad i mellan åt. Livet kallas väl det men det där elaka/goda vill jag få bukt med. Och den inre dialogen kanske visar att man fortfarande är medveten och är inte direkt udda men den är otroligt stark att jag ibland får känslan av att det inte bara är jag själv (den goda ljusa dialogen för det finns ingen mörk dialog utan endast tankar och känslor där) som håller den dialogen utan att jag blir positivt påverkad av änglarna. Det är bara kärlek, uppmuntran och vägledning där.

Ja du.. Jag kanske är en underlig prick iaf. Alltid tyckt att jag är vanlig men lite speciell. 🤭😊

Kjam ❤️

Svar: Ja, en person kan bära både ljus och mörker inom sig och det kan vara förvirrande ! Ingen är alltid god så du är minsann i gott sällskap. Det finns en liten djävul i oss alla och det kommer jag blogga om :) kram :)
Esmaralda

30 Maria:

skriven

Hej!
Tämker en del på P.. kommer han höra av sig? Vad kände han egentligen för mig.. betydde jag så lite flr honom?
Kram ❤️

31 lilla m:

skriven

Hej Esmeralda

Känner mig kluven: en del av mig vill ta avstånd från honom och hela skiten, en annan del vill göra ett försök, för känslorna är så starka och det vi har är så speciellt.

Kommer jag att lyckas om jag väljer att försöka med honom?

32 Cecilia:

skriven

Vilka bjussiga priser du hade i din tävling. Kul!

Jag tycker det är gott med äpplen i salladen. På tal om äpplen, så är det riktigt smarrigt att ha det i t.ex. färsbiffar. Biffarna blir så saftiga, om man gillar det.

Fick tillbaka febern inatt, usch när ska detta elände försvinna? Det är väl bara att härda ut och vänta på att den här sjukperioden försvinner.

Hur stor är chansen att det ordnar sig på en gång och inte känns dpåligt i dagar? Kramar

Svar: Stackars dej men snart är du helt pigg och på benen igen.. äpplen är gott !! Kram :)
Esmaralda

33 Hedwig:

skriven

En väldigt enkel sallad:
Lägg grönsallad på en tallrik och lägg blandade bönor (från en burk) och fetaost i bitar ovanpå. Lägg även några oliver på tallriken, gurk-
och lökskivor och eventuellt lite avocado. Häll över lite (en matsked) olivolja, en matsked äppelättika, salt, peppar och en tesked italienska kryddor. Det var allt, färdig på 10 minuter och man behöver inte göra en dressing!

Svar: Jättebra tips.. man tackar :) kram :)
Esmaralda

34 Undran:

skriven

Hej!

Kommer det in nya människor i mitt liv till sommaren??

Kram

Svar: Ja den chansen är god om du själv tar initiativ.. kram :)
Esmaralda

35 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att hitta rätt kärlek det här året och hinna få familj?

Kram

36 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han att inse sina känslor för mig under tiden då vi är ifrån varandra? Kommer han inse att han saknar mig mer än som en vanlig arbetskompis? Kram

37 Tjeh:

skriven

Hej Esmaralda.
Den tjej han nu umgås med ser dem ut att vara tillsammans?
långvarigt mellan dem?
Kram

38 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Har den blonda mannen några kärlekskänslor för mig?
Finns jag i hans tankar?
Kram

39 Louise:

skriven

Jag fick reda på igår att nästa opponering är i augusti. Augusti. Helt seriöst. Mejlade prefekten igår men hon har semester till imorgon. Jag vill ju göra mina två sista praktiker i april och maj eftersom opponering nu helt plötsligt ligger i slutet av augusti.
Jag har även mejlat Kåren och hoppas att de kan hjälpa mig. Jag måste ju faktiskt få göra mina sista perioder så jag faktiskt får en anställning. Det är ju det som gör att jag inte blir anställd de där 12 HP som hänger efter mig i praktikerna. Jag hoppas de har överseende med detta. Vet ju inte var jag ska vända mig om jag blir nekad praktiken nu för jag tycker inte man ska behöva göra opponering först för att få göra praktiker. Detta handlar ju om inkomst vilket jag behöver. Annars fortsatte jag fixa lite på examensarbetet. Som det ser ut nu så får jag nog göra det själv. Tror hon gett upp.

Kommer jag få rätt mot skolan och får göra mina två sista praktikperioder i april och maj?
Har ju för tusan en förskola som är villiga att ta emot mig.

Ha en fin dag och akta fingrarna. Tacksam för svar. Kramar

40 Helena Ir:

skriven

Tack! Det är säkert snart 40 år sedan hon gick över så det var en överraskning..men visst tror jag hon gillade den unga kvinnan jag var en gång..

Kram :)

Svar: Hon har besökt dig ganska ofta under alla dessa år... kram :)
Esmaralda

41 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han inse att han saknar mig mer än som en vanlig arbetskompis nu då vi är ifrån varandra? Kram

42 Tiss:

skriven

Jag har nu fått börja på ätstörningsenhen, vilket i sig är väldigt jobbigt då jag fått ett återfall. Vi pratade igår om att jag eventuellt ska bli hennes utbildningspatient eller om jag ska ha vanlig terapi. Den med behandlingspatient fokuserar inte lika mycket på ätstörningen utan man går bakåt och gräver, vilket i mitt fall skulle vara ganska bra, tror jag. Fast hur ser du, skulle jag bli hjälpt av det eller är det ser det bättre ut med vanlig terapi?

Svar: Jag tror faktiskt det blir lyckat och bra vilket som.. kram :)
Esmaralda

43 <3:

skriven

Hej kära Es, vad tänker E läkaren om mig ? Börjar tro att han är en fin person ?
Kram

44 Judit:

skriven

Godmorgon Ez!
Har jag tagit rätt beslut... eller blev det förhastat? Kram /J

Svar: Det känns rätt.. kram :)
Esmaralda

45 GP:

skriven

Tror jag provade på en sådan mandolin, men den hamnade tillbaks i lådan hos mamma haha.

Jag har inte något fast salladsrecept, utan kör på det jag har hemma. Men vid matbordet kan jag tycka att det är gott med ett upplägg av skivade tomater och rödlök med lite hackad salladslök över.

ES jag var på en jobbintervju igår, ser du hur det gick? Har jag någon chans kanske?


Kram, ha en fortsatt fin dag :)

46 Mirre:

skriven

Hej Ez!
Ser du något nytt för mig på kärleksfronten, någon som är på väg in? Jag vet att jag har killar runtomkring mig som är intresserade av mig, dock så är jag inte intresserad av dom. Att jag är kräsen det vet jag, borde jag vara lite mer öppensinnad kanske? Jag tänker att problemet kanske ligger hos mig, men samtidigt känner man ju direkt av om det finns kemi eller inte och det är sällan jag känner att kemi och attraktion finns. Den enda jag känt lite kemi för än så länge är ju E.. han verkar dock vara väldigt komplicerad... Ser du något kring honom eller i övrigt, vad som helst :-)

Tips på god sallad btw: Salladsblad, fetaost, oliver, solrosfrön, chilihummus (kan köpas färdig på ica maxi), olivolja, citron, salt och granatäpple.. Om du vill att det ska bli matigare så lägg till quinoa. Ett annat tips är att gå in på någon salladsbar hemsida och kolla på vad deras sallader innehåller. Så kan du ju bara göra en likadan eller förenklad version hemma, så gjorde jag!

Kram :)

47 Dunegull:

skriven

Mitt ex har fått med en av mina tröjor hem som jag verkligen vill ha tillbaka. Tror inte det var medvetet utan i all hast. Har inte skickat till honom då han varit utomlands men tänker att jag gör det när jag kommer hem. Ser du om jag får tillbaka min tröja?
Kram

48 Gullig:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att ta dem rätta steget så det kan bli något seriöst mellan oss?
Kram

49 Kiara:

skriven

Kära Es!Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

50 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att hitta rätt kärlek under det här året?
Eller kan det mest bli dejter?
Kram

51 Alina:

skriven

Jag vill också ha en mandolin.

Vad bra att du äter broccoli. Broccoli är jättenyttigt! Den och spenat, grönkål och gröna ärtor sägs vara det allra hälsosammaste man kan äta och bäst är att äta detta i rått tillstånd, alltså inte upphettat.

Ett gott och enkelt sätt att få i sig mycket frukt och grönt på en gång är smoothies. Det är lite krävande att tugga i sig stora mängder otillredda grönsaker, men om man mixar ihop ett blad grönkål och en näve spenat med banan och bär eller annan frukt och nån typ av vätska, t ex havremjölk, blir det enkelt att slurpa i sig det.

Min favoritsallad är en blandning av gröna blad, apelsin eller grapefrukt och oliver. Salt och peppar och olivolja på det, eventuellt också balsamvinäger.

Svar: Låter gott o det ska prövas.. tack :) Kram :)
Esmaralda

52 Michaela:

skriven

Vad gulligt av honom! Ni verkar verkligen vara soulmates.

Fan vad trött jag blir! En vecka fick jag vara frisk efter magsjukan. Vaknade med ont i halsen i morse. Kollega och patienter var genomförkylda i helgen så säkert därför. Tur iaf att man är ledig så inga pengar dras. Bara undrar när den positiva förändringen skulle komma ....

Kram från ett vintrigt Stockholm!

Svar: usch vilken otur du har... men det är något du ska gå igen.. det ljusnar, på alla plan.. kram :)
Esmaralda

53 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag fortfarande kommer få dejta? Dröjer det fortfarande innan jag hittar rätt kärlek?

Kram

54 MalinS :

skriven

Jag är ingen salladsmänniska, på sommaren går det an men ditt inlägg får en att se fram emot en smarrig sallad även i det här burriga vädret.

Ännu en trött och dyster dag idag. Jag hoppas det vänder snart.
Kram

Svar: Och det kommer att vända, jag lovar, kram :)
Esmaralda

55 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser han ut att vara tillsammans med den tjejen?
Fortsätter han sitt liv med henne nu som det ser ut?
Kram

Svar: Ja, något ser det i alla fall ut att vara mellan dem men jag ser inga detaljer.. kram:)
Esmaralda

56 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Känner att jag saknar honom lite då jag knappt sett honom sen i fredags. Han gör ju som tillvaron lite gladare 😊 Då kanske han tycker lite samma förhoppningsvis!

Kram 🤗

57 Barbie:

skriven

Hej goa Es! Kan du möjligtvis se om jag hittar kärleken snart eller jag kanske har... men det är påväg ditåt!? Kram

58 Hon:

skriven

Hej,
Skulle det kunna bli bra att jobba och bo där i huvudstaden i sommar?
Kram

59 Miltons Mamma:

skriven

Tack för svar 😊🌸❤️
Då är jag helt normal hehe.
Vad spännande 😃
Ser fram emot det blogginlägget.

Intressant vore; när är det ok att det mörka kikar fram och vart går gränsen för att den kikar fram för mycket.
För mig är det typ vitt och svart.. Det grå är vääääldigt smalt men lite nyanser finns det iofs. 🤔

Kjam. ❤️🌸

60 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, jag har också en mandolin i köksskåpet, tack för påminnelsen nu åker den fram och ska användas igen :) Ser du något om gårdagens händelse, jag tog illa vid mig och det ser inte ljust ut. Men känns orättvist och som att de beslutar på felaktiga grunder. Chockad! Hur går det för oss i slutändan? Får vi igenom det? Kram!

61 Jessica:

skriven

Hej Es!

Ser du vad S tycker om mig?
Vet han om att jag gillar han?
Hur stor är chansen att det blir något mellan han och mig?

Kram :)

62 En Ängel med ett stort hjärta:

skriven

Gomiddag kära Es!

Ja du sallad är både gott o nyttigt det äter jag ofta supergott! Jag använder en kniv som är bra att skära grönsakerna med, ajaj mandolinen får man vara försiktig med så ta inte den!

Recept på min favvissallad:

Skivade färska champinjoner
Tunt strimlad rödlök
Tärnad avokado
Väl avsköljda Kidneybönor
Gurka o små tomater
Isbergssallad
Ruccola

Jag gör en blandning av jordnötsolja citronpeppar o Persillade och häller denna över salladen o blandar försiktigt!

Vill man sedan ha lite tonfisk (i vatten) eller grillad kyckling i så blir det med gott kul att variera o är smalmat!!

Smaklig spis👍👼

Jag har en fråga
Vem har hållt mig vaken hela natten, med kryp i benen o inte en minuts sömn?? Jag är gråtfärdig kan du se vem o varför?

Stor varm kram trevlig fortsatt dag fina👼💜👼🌞

PS. Grattis till vinsten Ferrad så kul!


Svar: Härligt.. man tackar för tips ! Någon har ett meddelande till dig och har hållit dig vaken men jag ser inga detaljer.. försök själv känn in.. kram :)
Esmaralda

63 Linnea:

skriven

Får jag min heta hunk i säng en gång eller flera gånger? Kan det bli en liten ROMANS? Fling? 😍😍😍

Svar: Det KAN bli något.. inget bestående ser jag men något tillfälligt kan det bli.. kram :)
Esmaralda

64 <3:

skriven

Kommer F vela avsluta det med mig eller är det jag själv som gör det...kommer det in någon ny?

65 Fanny2:

skriven

Så många bra salladstips bland kommentarerna... Gillar det! 😍 För mig blir en sallad som godast när man blandar olika smaker och konsistenser. Brukar rosta solrosfrön och ha i salladen när jag inte har nötter hemma. Rostad sesamolja kan man också använda om man gillar den nötiga smaken och den kan man göra dressingar med. Blev sugen på att skaffa en sån mandolin för att göra marinerad gurka.

Es, är det över med M nu? Tror du att han chattar med andra tjejer? Han har sin Tinder kvar... Nåväl.

Kram

Svar: Det ser ut som om han är på väg vidare.. och marinerad gurka är himla gott :) Skaffa dig en mandolin ! Kram :)
Esmaralda

66 Linnean 🌸:

skriven

Ojsan, lite ljuv musik ihop med grönsaksätandet kan ju vara nice. Är lite dåligt med grönsaksätandet här, tycker att kvaliteten är ganska kass på vintern. Avskyr när det smakar jordkällare om tomater, sallad och allt möjligt. Broccolie är ju nyttigt som fan men hur gott är det? Nä! Kål är gott på alla möjliga sätt. En pizzasallad är mums för att inte tala om cloeslaw ihop med grillat, det är riktigt gott!!
Är något orolig i dag. Nu är bebisarna på g!
Igångsatt nu precis. Så nu får vi se om de kommer i dag eller i morgon. Hoppas det går bra med den mindre som ligger med huvudet uppåt. Det är en märklig och mäktig känsla och lite jobbigt att veta att detta tar ju sina timmar. Så den här blivande farmodern tvättar, fixar, vandrar runt och får nog tagga ner med lite tårtrester sen. Det har ju bara gått en timma än! Ha det så kul med mandolinen!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, allt med kål är himla gott ! Oh så spännande med bebisarna !! Du får hålla oss underrättade !Kram:)
Esmaralda

67 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Hur kommer min sommar se ut? Något kul som händer? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Jadå, men du får böja planera i tid.. kram :)
Esmaralda

68 Kiara:

skriven

Kära Es! Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

69 Kiara:

skriven

Kära Es! Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

70 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jag hoppas jag å min sida kan glädja honom också..
Kram Skorpan

71 Helena Ir:

skriven

Fantastiskt..det gjorde min dag! Vi fick kontakt..har ångesten från helvetet..men tar mig ur det här också..

Kram :)

72 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du det kommer att gå bra för mig i morgon på Ska hålkabi utbildning själv heldag ! Skit nervös som vanligt! Nigit jag ska tänka på? Kram 😃☀️

73 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag och p kommer att börja träffas?
Ser du p komma in i mitt liv?
Kram

74 Alie:

skriven

Es; jag är sjukt nervös i för morgondagen, kommer jag att ha huvudet på skaft? Jag har t.o.m bett från andra sidan att hjälpa mig, så jag håller mig skärpt, kommer dom vara med mig...✨🙏💫

Svar: Bara fokusera.. och nu kommer en dust healing.. kram o lycka till :)
Esmaralda

75 Hemliga H:

skriven

Hej! Jag har en fråga. Varför hörde han av sig fast än jag sa att det var bäst att vi båda fokuserar just nu på annat?

Svar: Han ville känna av.. kram :)
Esmaralda

76 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Brukar ha en hackad gul lök i salladen, den fräschar upp det hela. Så hur ser det ut ekonomiskt för mej detta året med mina investeringar?

77 Linea:

skriven

Varför blir jag inte gravid med HONOM?

78 <3:

skriven

Hej kära Es, vad tänker E läkaren om mig ? Börjar tro att han är en fin person ?
Kram

79 Jossan :

skriven

God morgon... kom hem från skolan och sov ca 2 timmar. Så trött jag är!

Känns som jag fick lite klarare med tentan typ... iallafall de jag inte förstod..

Hoppas tröttheten försvinner snart från mig. Kände en jobbig känsla och ”kollade igenom” mina minnen och blev så ledsen över hur jag kunde låta J behandla mig så... Samma men L... hue kunde jag inte sätta ner foten. Tyvärr är jag fortfarande svag för J... men så mycket starkare jag blivit... men jag tycker det är märkligt att jag känner att jag älskar att vara singel och få vata själv. Det är det jag behöver nu. Helt klart! Men jag saknar närheten av en kille och allt intima..

Aja han kommer väl!

Dags att försöka vakna!

Kram

80 AnnaK:

skriven

Så om han alltså kommer sakna mig lite så måste ju jag förgylla hans dag lite? Rätt slutsats? Skulle så önska han kunde säga vad han tycker egentligen.....om jag är söt, het, trevlig, rar eller vad han nu går och tänker.

Kram 🤗

81 Gjostwriter :

skriven

Har ”nästan-krockat” flera gånger sedan liten (dock inte när jag själv kört) och det har blivit ganska trauma för mig, speciellt senaste tiden då jag nästan-krockat ganska intensivt (dvs ofta på kort tid).

Den känslan jag har haft genom livet är att jag -ska- krocka på riktigt. Samtidigt tror jag att jag förr -ville- krocka och att det är därför känslan av ”ska” finns där.

Rörigt. Kan du se om jag kommer krocka och vara med om en sådan olycka?





Kram

Svar: Jag ser dig inte inblandad i någon allvarlig olycka.. kram
Esmaralda

82 Michaela:

skriven

Tänkte på dig nyss när jag fick reda på att mitt bolag slutar sända tv kanaler 1 April och jag fick börja hitta ett nytt bolag och allt strul med det. Suttit i tele i flera timmar. Vet att du brukar få psykbryt av sånt här och det fick jag också!😥😡 Kram!

83 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se om han har några kärleks känslor för mig?
Tycker han det är lite jobbigt att vi inte är tillsammans nu eller funderar över det?
Eller är det mest jag som tycker...
Kram

84 Känsla:

skriven

Känner han något när han ser mig?

85 Tekla:

skriven

Här har vi en mandolin som sambon använder mest. Men ett tips har jag, se upp för de är jättevassa. Flera gånger har vi skurit upp fingrarna då vi tänkt att vi behöver inte använda det som man ska hålla i när man drar grönsakerna över den. Men det rekommenderar jag starkt att man gör. :)

Kram

Svar: Ja, en bit av fingertoppen rök igår !! Kram :)
Esmaralda

86 Juni:

skriven

Har min Tara kraft kvar? Jag vet att jag kunde göra något med grovsalt för att hon skulle återfå energin. Men jag minns inte riktigt hur jag skulle göra 🌞?

Svar: Lite har hon tappat i kraft.. strö över lite havssalt och låg ligga ca 10 min och hon kan piggna på sig.. kram :)
Esmaralda

87 Ko:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att hitta en partner som är rätt detta år eller kan det dröja längre?
Kommer jag att hinna få familj och ser det ut att dröja fortfarande?
Kram

Svar: Det KAN dröja längre men behöver inte göra det.. kram :)
Esmaralda

88 Fina:

skriven

Hej Es, känns det som om vi kommer att komma närmare varandra då han kommer tillbaka?

89 Maleficent:

skriven

Jag köpte en för att det skulle göra livet lättare, slutade med att den hamnat i kökslådan där den ligger o dammar. Blev mer skurna fingrar än grönsaker.

Denna kvinna som du sett mig möta, kan du se något om hennes utseende?
Är hon svensk eller utländsk nationalitet?

90 Naturvän:

skriven

Hej!

Här kommer recept på en sallad som passar till det mesta o håller länge, jag brukar göra en stor sats.

1 kg vitkål finstrimlas
1 kg morötter finrives
1 röd paprika samt 1 grön paprika i tärningar
1 purjolök

Dressing
1 dl äppelcidervinäger
1 dl majsolja
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk örtkrydda

koka upp o låt svalna innan hälls på salladen

En annan sallad som jag också gillar är ,

1 burk keso 500 g
1 lök eller 1/2 purjolök
1 äpple i tärningar
isbergsallad efter behag
lite majonäs, gräddfil eller a-fil
curry o vitpeppar (ganska mkt)

Smaklig spis!

Ha en trevlig kväll!
kram från Naturvän

Svar: Vad gott det låter.. det ska prövas.. man tackar.. kram :)
Esmaralda

91 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om han verkar tycka mer om henne eller om mig?
Kram

92 Nettan59:

skriven

Grattis till nya mandolinen 😊. Var också glad för min tills fingertoppen på tummen rök, sedan åkte den längst in i ett skåp.
Hoppas det inte blev för allvarligt för dig med din skada. A och O låt ingen distrahera dig när du använder den 😣.

Tack för svar häromdan om resan, börjar iallafall planera för den så smått nu.

Kramar

93 Fanny2:

skriven

Tack för svar. <3 Skönt att man inte inbillar sig något... Tar det inte som en förlust för det är det inte. :) Min soulmate kommer väl dyka upp någon gång. Inte skulle det förvåna mig heller om han hörde till typen som precis har kommit ut ur ett förhållande som alla andra man har träffat (hur sjutton lyckas man med det)...

Det blev marinerad gurka till lunch och nu bakar jag semlor för att kompensera för den nyttiga lunchen. ;)

Kram

94 Makaon:

skriven

En mandolin har jag haft, tror att jag slängde min efter att även en del av fingertoppen åkte med! Så använd det skydd som är med!

Svar: Ja det lärde jag mig snabbt hur viktigt det är.. här åkte en bit också av... kram
Esmaralda

95 Jennifer:

skriven

Kära Es, fick beskedet att en av mina käraste o äldsta vänner, som jag känt i 25 år!! sen barndomen!! dog igår kväll helt oväntat.

Jag bröt ihop i tunnelbanan och bara grät och grät och grät, min mamma fick komma o hämta mig.
Nu river det i mig av en gränslös sorg, jag kan knappt fatta att han är borta.

Han betyder så otroligt mycket för mig och vi har alltid haft en speciell vänskap. Hur ska jag klara mig utan honom? Han har varit en klippa o ett stort stöd i livet, jag bara gråter o gråter, kan inte leva utan honom.

Han får inte vara borta

Svar: Jag förstår din förtvivlan... trösta dig med att han inte är borta.. bara på en annan plats i en annan dimension.. han finns kvar.. stor styrkekram...
Esmaralda

96 Smulan:

skriven

Kul med en mandolin.
Tur du fick den du önskade och inte instrumentet.
Min man skar sig rätt illa på en mandolin och på akuten undrade läkaren lite förundrad hur han lyckats skära sig så illa på en mandolin. (Läkaren utgick från att det var instrumentet)

Svar: " gapskratt".. kram :)
Esmaralda

97 Vonnami:

skriven

Hej Esmaralda.
Idag har allt gått på tok. Tycker att livet känns enformigt och tråkigt just nu. Kommer det att vända?

Svar: Jajamän, det vänder.. kram
Esmaralda

98 Smulan:

skriven

Bruka rosta broccolin i ugnen så den blir lite frasig jättegott. Kokt broccoli är rätt blä

Svar: Ja är den bara lite rostad är det helt okey :)
Esmaralda

99 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag börjar känna mig gammal eller äldre iallafall. Är ju 30 nu och en ny fas börjar. Även så för mina vänner.

Kommer jag hinna få familj större egen familj tillsammans med en partner?dem närmaste åren?
Kram


100 Mathias:

skriven

Hejsan kommer min förra fru att någonsin älska mig igen. Hon är idag tillsammans med en person som bor flera tusen mil från Sverige. Hon satte kontaktförbud mot mig och sedan skriver hon ut för hela världen om detta som hänt. Hon umgås med ett annat ex till mig o de vill förstöra mitt liv. Hon skriver att hon aldrig känt sådan kärlek som hon gör nu stämmer allt detta? Kommer hon älska mig igen o vi blir ett par jag har aldrig slutat älskat henne men vill ha ärliga svar ha en bra dag


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: