Marias historia.. del 1....

Dagens gästbloggare är:  Maria som skriver om sitt liv i tre avsnitt !!

 

Jag vill berätta om hur det är att vara uppvuxen med en utvecklingsstörd mamma.  Jag är född 1956 och kom som nummer 4 i syskonkullen. Efter mig kom två barn till.

Vi bodde i en mindre stad

Vår lägenhet hade två rum och kök och i ena rummet fanns 2 våningssängar och madrasser på golven. Vi hade aldrig lakan utan sov direkt på madrasserna och med filtar på oss.

Vi var skitiga. Då och då kom mamma ihåg att barn ska bada ibland och då tappade hon upp ett bad åt oss och vi fick alla bada i samma vatten.

Vi  fick varsin tandborste och när de blivit utslitna fick vi inga nya. Tandkräm fanns inte. Tvål hade vi bara ibland.

Vi fick  våra kusiners urvuxna kläder och de kom i sopsäckar.

 

Det stod alltså  svarta sopsäckar lite överallt i huset och när man behövde något rent så rotade man rätt på något.

Det var sällan som det passade och satt bra eller som det var adekvat till årstiden.

En vårdag gick  jag till skolan i mammas fuskpäls och inte förrän de andra barnen skrattade och retade mig förstod jag att det var fel klädval.

Jag hade helt enkelt inga referensramar.

Och jag var alltid hungrig.

I bästa fall hade vi bröd, margarin, havregryn och filmjölk i kylen.

Ofta var det helt tomt.

Vi satt ju aldrig tillsammans och åt som man gör i familjer utan var och en av oss tog lite när vi var hungriga och när det fanns att ta.

Jag la ofta havregryn i varmt vatten från kranen och lät det svälla och sedan gav jag detta till mina småsyskon när de skrek av hunger.

Inte för att vara snäll utan mer för att jag inte stod ut med skrikandet

 

När jag började skolan öppnade sig mathimlens portar. 

Här fanns mat som jag bara kunde drömma om. Pannbiffar och rotmos och köttfärslimpa, kokt potatis och grönsaker.

Mjölk att dricka.

Jag åt allt och tog alltid om. Ibland två gånger och ofta var det enda maten jag fick.

Jag och mina syskon var alltid ute och lekte.

Man lär sig gatans lagar och vi hittade på sådant man inte får och när jag blev lite äldre förstod jag att jag blev lurad till saker och ting ibland och helt enkelt eftersom det inte var så viktigt med mig. Jag räknades inte och man kunde skicka mig att göra sådant som man själv inte vågade.

Jag var så hungrig efter att få tillhöra någon.  Ha kompisar. Få vara med.

I skolan var maten det enda som var bra

Efter de första två veckorna skickades jag till hjälpklass och där fick jag sedan gå i fem år tills man kom på att jag faktiskt är ganska studiebegåvad och med ett normalt IQ.

 

Fröken anmälde till socialen när jag om vintern kom i tunna gympaskor och en rosa jeansjacka.  Att jag aldrig hade gympakläder. Att jag var smutsig och mager

Socialen kom på besök hos oss.

Mamma grät inför dem och talade om hur svårt det var att vara ensam med alla oss barn och att hon minsann gjorde så gott hon kunde

Det var aldrig tal om att vi skulle till fosterfamilj eller barnhem även om jag i smyg längtade efter att det skulle ske

Vem var då mamma ?  Hon var liten och tunn och snabb som en vessla. Hon  hade ruttnande tänder i munnen redan vid 25 års ålder. Hon var nästan aldrig hemma. Hon var ute och gick med sin dragkärra och tittade efter sådant som kunde vara användbart och när hon hittade gammal lump och sådant som folk kastat så drog hon hem det.

Vår lilla lägenhet var värre än en lumpbod.

Och det fanns en speciell doft, en stank av gammalt och mögligt.

 

I hjälpklassen fick jag min första kompis och han hette Leif.

Man sade att han var konstig eftersom hans mamma tappat honom med huvudet före.

  Jag fick komma hem till Leif och leka och där fick jag första bilden av hur det kunde se ut i ett hem. 

Att man hade lakan och örngott, att man lade sina kläder i byrålådor och hängde dem på galgar. Man hade köksbord som man satt vid och drack saft och åt kardemummabullar som Leifs mamma bakat.  Leif hade ett eget rum med skrivbord och bokhylla och leksaker.

 

Jag önskade att Leifs föräldrar skulle adoptera mig men visste ju att det bara var en dröm

Mamma hade ibland olika karlar hemma men förhållandena tog snabbt slut. De kom och gick och vi barn har alla olika pappor.

Männen var problemtyngda av olika orsaker, kaka söker maka, som man säger. Några var psykiskt sjuka, några var alkoholiserade och några var utvecklingsstörda som mamma.

Ibland tafsade de på oss barn och vi lärde oss snabbt att det fick dom göra om de bara betalade för sig. Vi fick småpengar som vi sedan kunde springa till järnvägskiosken och köpa godis för.

 

Mamma jobbade ibland med städning och tvätt i ”fina”familjer och det hände att man tyckte synd om henne och hennes osäktingar och att hon fick en påse mat med hem som hon satte på det skitiga och belamrade köksbordet och sedan fick vi äta bäst vi ville. De starkaste och största tog mest.

Ibland fick hon kläder och så kom det sig att jag som 10 åring gick till skolan i ett urringat svart  fodral och nu kallades socialen in igen.

-

Fortsättning följer i morgon

1 Läroliv:

skriven

Har en fråga om OK. I går kväll hade jag ett starkt "möte" med min guide och eller änglarna. Kändes som ett budskap, men förstod nog inte helt vad. Undrar om du kan se något om detta.

Kram

2 <3:

skriven

varför gör min mage såhär ont? är det nåt fel på vattnet.. maten..? blir jag magsjuk?

3 MollyD:

skriven

Godmorgon
Det låter helt förfärligt och gräsligt att behöva växa upp så.
Hade också mamma med problem men med fin fasad. Alla kompisar tyckte hon var konstig och vi var aldrig hemma hos oss. Hade en granne som gav mig en fristad. Snällaste människan på jorden. Skulle verkligen vilja prata med honom idag. Han ställde upp, lyssnade och gav mig en trygghet som hjälpt mig. Adopterade en egen låtsaspresenter. Har i vuxen ålder förstått att hon var tablettmissbrukare. Hon blev det efter pappa dog. 8 år var jag då. Vet inte hur länge hon missbrukade men hon åkte in och ut på sjukhus, ” för att ställa in medicinerna”. Jösses!! Hon kom ur det men då var min barndom borta och jag hade fått mina ärr för livet. Är maskrosbarn, kämpade och slogs på insidan men utåt var allt framgångsrikt. Har klarat mig fint men är för stark för mitt eget bästa. Klarar det mesta. Men jag har känt mig oälskad större delen av livet. Så är det inte, vet jag nu men det tog till jag var 52. Är 58 idag.

Kära E. Väntar på kärlek och att något positivt händer. Ser du ngt.
Kram

Svar: Barndomar sätter alltid spår och att ha en mamma som har allt fokus på sig själv och sitt eget mående, gör ju att barnet känner sig oälskat.. skönt att du landat i dina känslor... kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Tack Maria för din berättelse 🙏

Hej kära Es, är Anders singel ? Skulle jag vara intressant för honom ?
R tror att den mannen skulle vara ngt för mig.
Hon har träffat honom flera gånger och tycker han är snäll och go som gäst.
Kram

5 Skorpan:

skriven

Nej vilken barndom du hade Maria. Det var som om jag kunde känna hur det såg ut hos er. Du har verkligen haft det tufft men jag gissar att du är ett maskrosbarn o att det gick väl för dig till slut. Jag väntar på att få läsa fortsättningen på ditt blogginlägg.

Så skönt att det redan är torsdag. Igår anmälde jag mig som medlem till ett gym där de också har olika sorters gympatimmar, som jag siktar in mig på. Jag hoppas att dtta ska ge mig energi o bättre rörlighet... Annars inget spec på gång, men kanske du ser nåt kring helgen Es, nåt utöver det vanliga?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Låter som ett gym i din stil ! Får en känsla av att du går något till helgen dom blir trevligt.. något som du beslutar dig för att göra, kram :)
Esmaralda

6 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer min lilla tjej alltid att gå sin egen väg? Klarar hon det?
Kram

7 Angelica :

skriven

Hej!
Skriver igen, skrev för några dagar sedan 😊.
Min fråga är om sonen är pappa till Lowelia, dom ska ta faderskapstest nästa vecka. Jag hoppas ju givetvis då hon är jätte lik sonen på bilderna. Så är jag farmor till lilla Lowelia? Kram

8 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Så sorgligt att läsa Maria, vilken barndom du haft. Önskar dig allt gott.

Esmaralda, jag fick reda på lite mer kring min arbetspraktik och jag får inte ha ledigt under den. Den kan vara antingen 3 månader eller 6 månader lång. Lutar det åt att det räcker med 3 månader för min del? Skulle så gärna vilja hitta ett riktigt jobb som jag klarar av. Det känns mer och mer som att det inte finns någon återvändo till mitt nuvarande jobb.

Saken är den att jag hade inplanerat en resa till Vitryssland i februari. Tror du den blir av eller måste jag skjuta fram den? Dröjer det innan jag kan resa igen?
Kram,
Jennifer

Svar: Jag ser dig resa under vintern/våren men inte vilken resa... kram )
Esmaralda

9 Freiya:

skriven

Intressant historia även sorglig. Väntar ivrigt till nästa del!

Es jag oroar mig för min vän. Han beter sig märkligt, inte som sig själv. Har stark känsla att det har något med hans rätt så nya förhållande att göra. Hur går det med det förhållandet för honom?

10 Jas:

skriven

Tack för att du delar din historia!!
🤗❤
Kram

11 Kulla:

skriven

Längtar till del 2.. vilka människoöden det finns.. DU är en otroligt stark kvinna Maria👍🌟👌💪..och tack för att du låter oss få ta del av ditt liv🙏.
Säger bara socialen🤬🤬🤬!!!
Händer det något 🥰fullt snart? Kram

Svar: Ja, något bra ser ut att vara på väg mot dig... kram
Esmaralda

12 Alexandra:

skriven

Maria...

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

13 Dunegull:

skriven

Usch vilken tupp uppväxt. Tack för att du delar med dig ❤️

Tänkte börja träna fotboll igen nu. Har fått en ny tränare som jag aldrig träffat tidigare. Hur blir det med min fotboll 2020? Kommer det bli bra? Vad kommer han tycka?

Kram

14 AnnaK:

skriven

Inget litet uppslag om hur jag kan dra in pengar? Blev så kär i Toyotan jag hittade och billig i drift är den. Men är nog bara att glömma den.

Kram 🤗

Svar: Nej tyvärr så ser jag inte hur det kommer in extrapengar.. kram :)
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon

Maria <3 vilken uppväxt ,mitt hjärta blöder för dig och dina syskon Att detta skett i Sverige i modern tid ...ofattbart
Stor Styrkekram .

Optikerbesöket vart så positivt Efter den gamle optikerns bortgång övertogs butiken av två väldigt trevliga kvinnor och även om nya glasögon blir ngt dyrare även med deras billigaste paketpris blir det nya glasögon genom dom och inte favoptic (nätet).

Idag skjuts och hämtning av hundmatsvinst .

Kram Anki med flock

Svar: Skönt att få det klart med optikern.. här ska det iväg och bytas till vinterdäck... kram :)
Esmaralda

16 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Vilken hemsk upplevelse Maria antar att du blivit härdad men också satt sina spår.
Väntar på fortsättning...

Es, ser det så ut att jag får en närmare kontakt med den familjen?
Kram

17 EPM :

skriven

Godmorgon!
Tack för att du delar med dig Maria. Det måste ha varit tufft och ensamt, särskilt då du blev alltmer medveten om hur andra hade det.
Jag hoppas verkligen att du och dina syskon mår bra och har fått det bra trots starten på detta livet❤️

Es, jag är lite splittrad. Vill träffa nån men av de jag har runt mig nu är det ingen som får det att klicka till inom mig.
Kommer det bli uppvaktning som jag faktiskt trivs i och blir glad för? Just nu blir jag bara obekväm...
Om det blir det, Ser du isåfall i vilket sammanhang?

Kram

Svar: Är det obekvämt så är det inte rätt..... och det som är rätt kommer även om det kan dröja lite .. kram :)
Esmaralda

18 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om jag någon gång följer med mammas jobbar kompis till Indien och besöker barnhemmet som han åker till eller åker jag till Indien med någon annan? Kram Zoey 💕

Svar: Jag ser inte med vem eller när du åker men till Indien kommer du... kram :)
Esmaralda

19 Tingeling :

skriven

Hjärtskärande. Sätter verkligen perspektiv på saker och ting. Jag hoppas det slutar lyckligt och att du har det bra nu.

Kram!

20 Helena Ir:

skriven

Tack för din berättelse Maria,starkt att berätta vidare.

Kram till dig!

21 lilla m:

skriven

kan det bli lite mys och hångel lagom till julen?

Svar: Möjligheten finns.. kram
Esmaralda

22 DD:

skriven

Missade hon att betala mig fullt för alla dagar eller glömde hon bara bort en dag?
Kram

23 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Hur går man tillväga när man ska göra en bok? I mitt fall enklare barnböcker ? Kram😃🌞🌟

Svar: Man har en idé och man har en rejäl början på boken och sedan kontaktar man ett barnboksförlag och hör sig för... och att få napp i detta är det svåraste.. kram o lycka till
Esmaralda

24 Emelisa :

skriven

Hej Es!
Husköpet som du spådde fram i en seans för par år sedan. Ser du när det sker? Är det nära nu? 😁🙏.
Kramis

25 Solen:

skriven

Tack för du orkar berätta! Vilken otroligt sorglig historia. Man förstår hur bra man har det och har haft det när man hör om ett sådant öde. Jag hoppas att du har det så mycket bättre idag och att du får fin kärlek från de du har omkring dig.
Kram ☀️

26 Zola:

skriven

God morgon:)
Blev rörd, tack för att du delar med dig Maria. Hoppas att du trots en tuff början hittat lycka. Kram

Detta nya jobbet på räddningstjänsten.. med tredygnspass.. har erfarenheten som krävs men är det något för mig? Eller väntar något annat snart? Mitt nuvarande tar min energi och ger inget alls förutom bara pengar och huvudvärk.

Kram

27 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, blir det lyckat om jag köper biljetterna till Carolas julkonsert ?
Kram

Svar: Ja det tror jag det blir.. kram
Esmaralda

28 <3:

skriven

Tack Maria för din berättelse 🙏

Hej kära Es, är Anders singel ? Skulle jag vara intressant för honom ?
R tror att den mannen skulle vara ngt för mig.
Hon har träffat honom flera gånger och tycker han är snäll och go som gäst.
Kram

Svar: Kanske inte hel singel, verkar finnas någon i hans tankar... kram
Esmaralda

29 Dahlia:

skriven

Nyfiken på fortsättningen!

Es, kan det bli lite trevligt hångel med den sköne kollegan på den planerade festen?

Svar: Möjligheten finns.. kram :)
Esmaralda

30 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag är själv de kommande månaderna? Eller känns det mer som om någon finns vid mig ett förhållande?
Ser det ut som om det kan vara han som finns vid mig?
Kram

Svar: Tveksamt men det visar sig inom det snaraste... kram
Esmaralda

31 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att komma dit?
Går det så långt att jag kommer dit?
Kram

32 Lotta:

skriven

Man undrar verkligen varför inte socialen gjorde sitt jobb ordentligt. Marias historia är skrämmande, tycker jag.

MollyD’s inlägg. Där kan jag känna igen mig lite...med en mamma som hade fokus på sig själv och sitt eget mående, men utåt sett hade en fin fasad.
Det har för mig satt spår som att man inte riktigt duger som man är. Så sorgligt att en förälder omedvetet kan förstöra så mycket.

Är orolig för min ekonomi. Ser du om alla jobbsökningar ger resultat snart?

Kram L

Svar: Somliga personlighetsdrag hos föräldrar kan vara förödande för barn att växa upp med - men som vuxen kan man alltid bearbeta.. kram
Esmaralda

33 Michaela:

skriven

Fruktansvärt! Ingen ska behöva växa upp så!

1.5 vecka och fortfarande inget svar på magnetröntgen. För er som inte jobbar inom sjukvården så är det ju så att svaren skrivs inte längre av svenska läkare utan bilderna skickas nån annanstans i världen så mitt svar kanske kommer från typ Polen. Ovissheten är hemsk. Smällen skedde 28/9 och fortfarande vet jag inte vad det är. Ser du nånting om detta? Blir det bra igen? Vill bara ha min arm tillbaka. Typiskt att det är höger också när man är högerhänt.

Brosans tjej fyller år så vi ska iväg på en liten shoppingtripp. Jag har ju tappat glädjen i det mesta efter allt men psykologen säger att det kommer tillbaka med tiden och att jag ska tillåta mig att känna som jag gör. Och träna i små steg vilket jag gör idag :)

Kram från ett varm och gråmulet Sthlm. Vart fan är snön?!

Svar: Jag tycker du tränar bra och psykologen är viktig... det blir bättre, mycket bättre... kram :)
Esmaralda

34 När något inte stämmer:

skriven

Hejsan Es.
Det är riktigt tungt i livet just nu men jag har varit modig nog att be om hjälp både från nära och vården. Känner intuitivt att det kan vara något som inte riktigt stämmer i kroppen, kanske kopplat till min menscykel eller sköldkörtel. Får du till dig något? Hoppas på att vården kan hjälpa mig med detta och de har tagit blodprov nu senast. Känner en sådan oro och olust men försöker andas mig igenom detta. Det som är menat är menat.

Kram..

35 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser jag ut att komma dit?
Kan det gå så långt?
Kram

36 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Kram Skorpan

37 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Vi fortsätter som särbo en tid till som du såg. Som det verkar.
Men kommer flytten ihop senare? Kommer det steget? Kommer den förändringen att vi flyttar ihop? Utvecklas det så? Eller känns det som om det inte kommer utvecklas så
Kram

38 Flytt:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det att bli en flytt dit för mig?
Till den staden?
I det sammanhanget?
Blir flytten dit av för mig?
Kram

39 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du om min lilla tjej alltid kommer att gå sin egen väg?

Hon har stark vilja och är envis, sticker ut i klassen men på ett positivt sätt. Dock finns det de barnen som ser snett på sådant. Oroar mig lite hur hon ska klara sig så hon inte far illa av trångsynta och elaka kommentarer.
Kram

Svar: Hon har en stark kärna och hon kommer klara att gå sin egen väg.. vilket kan bli tufft ibland men hon kommer vara sann mot sig själv.. kram :)
Esmaralda

40 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Din uppväxt har inte varit det lättaste minsann.
Känner sorg när jag läser detta för vet att du inte är den enda som haft det som ni hade det.

Du har haft det jobbigt men tror och hoppas att du nu lever ett liv som du då önskade.
Tack Maria att du delar med dig med att skriva om dig i denna blogg 😊
Vi som läser kan inte ens på nära veta vad du gått igenom men genom att du skriver här får vi en liten inblick om hur du haft det.

Kram Solstjärnan 🌟

41 Michaela:

skriven

Hängde inte helt med :) Var det PTSD:n eller armen som kommer bli mycket bättre? Kram igen!

Svar: Båda delar kommer bli bättre:) kram
Esmaralda

42 HS:

skriven

Tack Maria för din berättelse. Så hemskt att växa upp så.

Kram

43 Louise:

skriven

Mår Mimmi bra nu? Känner hon att vi tänker på henne och önskar att vi kunde ha hjälpt henne? Kram

Svar: ja det känner och vet hon och hon har så mycket kärlek för er.. hon har det jättebra och är glad och pigg.. kram :)
Esmaralda

44 Mrs kontrollfreak:

skriven

Till Maria: ❤️❤️❤️❤️❤️
Blir förbannad och berörd på en och samma gång. Hoppas du känner styrkan och stödet såhär i vuxen ålder!

Och till allas vår Es: Tror du resultateten kan visa på någon obalans av något slag? Läkaren skulle höra av sig nästa vecka. Hoppas på klara besked som jag kan handla utefter. Fullständigt hatar ovisshet :’(

45 Dalkulla :

skriven

Maria: Så sorglig berättelser, så fruktansvärt att läsa. Hur kunde människor blunda för den hemska verkligheten? Hade alla skygglappar eller vände de flesta ryggen åt för att inte lägga sig i. Bevare mig väl för att växa upp på det sätt du gjort Maria, men någonstans fanns ändå en lite ljusglimt i form av Leif, då du också fick se hur ett hem kunde ser ut, samt maten i skolan. Två ljusglimtar i en vidrig uppväxt.

En värmande kram till dig Maria!

46 Miltons Mamma:

skriven

Mitt hjärta gråter när jag läser din historia Maria ❤️ Fy farao ❤️🌸 så sitter man själv och klagar på sin uppväxt där vissa saker inte var bra (och då menar jag verkligen inte bra) . Men jag har en mamma som alltid stöttat och trott på mig.

Vilken styrka du måste ha.. Wow 🌸 Jag kan skriva i en evighet när jag kommer igång. Så ska avsluta här. Tack för att du delar med sig och ger en annan en reality check. Det behövs då och då 😊🌸

Kjam

47 maskros:

skriven

Hej Es, ser du om jag har egna barn i framtiden? Och om jag är lycklig med min partner?
Behöver lite hopp om framtiden just nu känner jag. Har hamnat i något mörker som aldrig tycks ta slut.

Må väl,
kram.

Svar: Saker och ting kommer hamna på sina rätta platser... kram :)
Esmaralda

48 Browallia:

skriven

Tack Maria för att du berättar din livshistoria ♡

49 Nettan59:

skriven

Fruktansvärd uppväxt, det gör riktigt ont i mig 😰. Hoppas allt har vänt till det bästa.

Skall ge mig i väg på en ”andlig resa” i 21 dgr. Har jag valt rätt väg att gå, kommer jag att klara av det?

💕Kramar 💕

Svar: Visst klarar du av det... hur bra som helst... ha rätt fokus. och ha roligt.. kram :)
Esmaralda

50 Mikael:

skriven

Väntar med spänning på de andra delarna, bara att vänta...

Kram
Mikael

Svar: Ja, visst är det spännande !! Jag är så glad att Maria ville skriva och dela med sig.. kram :)
Esmaralda

51 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Känner mig ruskigt besviken över att jag inte hittat en ny bostad än. Hade sett fram emot att få fira julen i nya hemmet och pynta och göra mysigt.

Känns det som om det tar ett tag innan jag hittar ett nytt hem?
Kram.

Svar: När det sker så ser det ut att gå ganska kvickt.. det kan komma väldigt snart och i värsta fall dröja upp till ett år.. men längre tid bör det inte ta... kram :)
Esmaralda

52 Kiara :

skriven

Hej!
Finns det någon som tänker på mig? Kram Kiara

53 Kiara :

skriven

Hej!
Finns det någon som tänker på mig? Kram Kiara

54 Anonym:

skriven

Nu kommer han riskera fängelse och jag är helt förstörd för hur långt det här har gått. Han skulle få hjälp men dom lät han vänta lite till fast fallet var akut och det såg dom! Hur orkar man leva med sig själv när man sitter på en plats där man hjälper människor utan att hjälpa dom.
Nu är allt åt helvete.

Du såg att han skulle få hjälp. Detta var inte vad jag tänkte.
Detta känns inte som rätt hjälp och är så rädd att det ska förstöra hela livet 😭😭😭😭😭


Vad ser du? Blir det straff eller får personen hjälp via behandling? Förstör det hans liv?

Han är allt jag har och kommer inte leva ett liv där han inte är med.


Kram

Svar: Även om det blir ett straff.. så kommer hjälp... kram
Esmaralda

55 Wifeey:

skriven

Usch så hemskt att behöva växa upp sådär och underligt varför socialen inte tog tag er
Skönt att du trots allt blivit "normal" efter att ha växt upp i sådana familjeförhållande med utnyttjning osv


En fråga: Hur kommer de bli med sonen?

56 Shade:

skriven

Åh Es! Längtar efter lite mys! Du sa att någon borde passera snart för ett tag sen. Kan du ge mig någon detalj om personen jag får mysa med, annars miljön eller hur vi träffas?

Svar: Ser ut att vara lite feststämning och människor runt dig när det sker.. kram :)
Esmaralda

57 Skorpan:

skriven

Shit, kommer all lärdom verkligen att fastna? Försöker göra nåt o så blir det direkt fel :(.
Kram Skorpan

58 Fia-lotta:

skriven

Starkt av dig att skriva detta Maria! Kram ✨🙏💛

Ezmaralda. Kan det vara något fysiskt som spökar inuti kroppen? Har varit hos läkaren och känner mig så ledsen :(

Kram!

59 Monica:

skriven

Känner igen mig i Marias berättelse. Hoppas att det har ordnat upp sig för dig. Visserligen var mina föräldrar normalbegåvade men uppförde sig som om de skulle vara förståndshandikappade. Det är en lång historia som jag av utrymmes-skäl inte kan ta upp här. Allt detta har påverkat hela mitt liv med kvaddad självkänsla, mobbning, kränkande särbehandling med förstörda studier och arbeten, förstörda kärleksrelationer, arbete på Samhall där en hel del tjänstemän har sett ner på en. Idag är jag borta från arbetslivet men mår ganska bra då jag slipper gå ut i arbeten och konfronteras med mobbare och översittare

Svar: Mobbare och översittare.. jag blir få JÄVLA förbannad.. på ren svenska ! Kram
Esmaralda

60 Frida:

skriven

Tack Maria för att du delar med dig av ditt livs historia. Det är oändligt sorgligt att läsa om hur du och dina syskon haft det. Så många barn som far illa här i världen och även i vårt land 2019. Hur såg relationen ut med andra släktingar? Varför agerade ingen?

Kram, Frida

61 Tingeling :

skriven

Nu har jag bokat en resa till Helsingfors i sommar och ska gå på tivolit där. Kul!

Och hittade faktiskt en weekend till London, flyg och hotell tre nätter för två personer 4000 kr. Det är billigt! Så funderar på den nu till sensommaren mot hösten...! Då hinner jag spara ihop pengar också tills dess.

Alltid roligt att ha saker att se fram emot!

Jag har ju funderat på att göra min praktik utomlands. Och fick en känsla för Tyskland. Du har ju vart mycket där. Trevligt land att vara i? 😃

Svar: Exakt så... man kan hitta massor av resor hur billigt som helst ! Men tala inte om det för Greta ! En gång i tiden var jag antitysk och lite svårflirtad med det tyska.. men kunde inte stå emot.. numera är jag en Tyskofil !! Så är det bara.. kram :)
Esmaralda

62 Emelisa :

skriven

Hej Es!
Husköpet som du spådde fram i en seans för par år sedan. Ser du när det sker? Är det nära nu?
Kramis

Svar: Ja, det bör vara ganska nära.. kram
Esmaralda

63 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jösses, ETT ÅR????? Varför i jösse namn skulle ta det ta så länge att hitta en ny bostad????? Jag räknar med att flytta i januari, senast februari, nu blev jag ganska orolig av ditt svar. Varför skulle det dröja ett år att hitta ny bostad?

64 Bellagio:

skriven

Var bland de rosa molnen och frågade för inte allt så längesedan om hon jag träffat var rätt. Det kändes ju sååå bra 🙈. Det kan det vara, du får snart veta, svarade du Ez. Och igår fick jag veta. Det är inte vi. Där ser man, trodde på riktigt att det kunde bli något bra. Men icke! Tack för att bloggen finns

Svar: Du ska inte vara alltför ledsen.. för den som är rätt kommer.... det kan jag lova dig.. kram :)
Esmaralda

65 Tingeling :

skriven

Tyskofil hahaha 😅

Kanske skulle ta en trip dit och se om jag får nån känsla för landet!

Svar: Det tycker jag du ska göra :) Hela landet är fullt av små mysiga städer... kram :)
Esmaralda

66 Emelisa :

skriven

Tack för svar fina du, så tacksam ❤️

67 Boudica:

skriven

Intressant att få del av andras livshistorier! Men lämnar oss med en cliff-hanger!
Påminner mig om att jag skrev min historia om uppväxt med en sjukdom som gör mig inte som andra, med några avsnitt i vissa seans-brev som jag skrivit till dig.
Men min historia är inget jämfört med detta!

Åter till jobbet idag, första dan efter de sista kursdagarna (sorgligt) men kollade lite nyfiket på deras nya kurs idag. Få se om jag anmäler mig dit.
Men först väntan på tentasvar!

Idag har det känns tungt att träffa lagergrabben idag, har bara känt mig tyngd, Han måste väl ha märkt att jag inte var särskilt glad i att prata med han även om han försökte bete sig som om inget hänt. Hoppas det fick ingång lite tankar hos honom!

Här har jag träningsvärk! Sån märklig, högt upp i magen, kan varken vara glad eller arg, utan att det känns, och reser jag mig efter suttit ett tag så känns det mer!

Ska handlas lite mat nu.
Men först, måste bara fråga, ser du något trevligt eller glädjande kommande min väg? Det skulle behövas!

KRAM!

68 Anonym :

skriven

Mitt hjärta brister verkligen. Jag kan inte finnas där för honom och min själ skriker av bara tanken. Jag vet att vad som än hände så var det inte rätt. Men han förtjänar samtidigt ett straff med hjälp. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det här är traumatiskt för mig också 😭


Tack för svar..... kram

69 <3:

skriven

Tack för svar tidigare idag.
Kommer det förändras med Anders ? R vill försöka få till en dejt framöver...
Kan vi få kemi ?
Kram

70 Nettan59:

skriven

🙏🏻Tack Es för svar, började tvivla på att det var rätt för mig, men då kör jag på med rätt fokus 😊!!
💕Kramar💕

71 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Med tanke på den 17 åriga flickan som är försvunnen från Uddevalla fick mig att tänka på vad du spådde i slutet på 2018 "någon blir mördad fast de börjar med försvinnande", vad det detta du förutsåg?

En annan fråga: har killen jag tänker på varit inne på min facebooksida?
Kram 🐝

72 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Med tanke på den 17 åriga flickan som är försvunnen från Uddevalla fick mig att tänka på vad du spådde i slutet på 2018 "någon blir mördad fast de börjar med försvinnande", vad det detta du förutsåg?

En annan fråga: har killen jag tänker på varit inne på min facebooksida?
Kram 🐝

73 Angelica :

skriven

Hej!
Skriver igen, skrev för några dagar sedan 😊.
Min fråga är om sonen är pappa till Lowelia, dom ska ta faderskapstest nästa vecka. Jag hoppas ju givetvis då hon är jätte lik sonen på bilderna. Så är jag farmor till lilla Lowelia? Kram

Svar: Chansen är runt 80 % att din son är pappan.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: