Anna gästbloggar.....

Dagens gästbloggare är: Anna

Hej

Jag heter Anna och jag vill gärna gästblogga om att vara annorlunda.

  Jag ser annorlunda ut.

Dels har jag ett asiatiskt utseende och adopterades  när jag var 8 år och dels har jag en muskelsjukdom som innebär att min kropp är deformerad och jag är rullstolsburen. 

Ingenting av min kropp fungerar som den ska men hjärnan är det ingenting fel på. 

Jag tar mig fram med elrullstol och rör mig mycket ute på egen hand och jag märker ofta hur illa berörda människor blir när de ska behöva tilltala mig.

Jag fick i en spådom från Esmaralda veta att  jag i ett annat liv räddade livet på elefanter. Hon såg mig tillsammans med  en gammal elefant och hur jag skrubbade henne med borstar med långa skaft och hur hon med sin snabel blåste vänligt i mitt hår.

Vi var väldigt goda vänner.

 

Es skrev att hon hette något som började på A och jag mindes att hon hette Apinya. Es skrev att  det var en magisk elefant.  Namnet Apinya betyder magisk kraft.

Allt var rätt bara det att det var som litet barn i detta livet som Apinya var min vän.

 

Hon brukade blåsa i mitt hår och jag blåste henne i snabeln

Innan jag kom till barnhemmet levde jag  i ett storhushåll med min pappa och de tog hand om  elefanter som var arbetande och som farit illa och blivit skadade i arbetet. Man hjälpte dem att läka och de behövde aldrig mer gå tillbaka till arbetet utan hade det bra och levde på stora areal.

Jag träffade Apinya varje dag och vi älskade varann,

Jag väntar på att det ska komma nya talismaner för en sådan behöver jag verkligen.

Jag ÄR udda men så trött på att hela tiden bli påmind om det.

Jag vill bara vara en i mängden.

 

Jag pluggar  industridesign och har  lovat mig själv att bli en stor designer. De som kan och vet säger att det har jag alla förutsättningar att bli.

Förra veckan skulle jag köpa mig en blus och jag har svårt för att prova.

Jag behöver att någon hjälper mig att få i min ena arm och jag bad personalen i butiken men de backade direkt och sade att sådant kan de inte göra, det ingår inte i deras arbete. Det blev ingen blus den gången.

 

En annan gång i matbutiken  bad jag om hjälp vid kassan att plocka ner mina 10-12 varor i min rullstolskorg och då sade expediten att  det hade varit bättre att jag handlat en annan tid på dagen  när hon hade bättre tid och inte är vanligt folk handlade.

Hela tiden händer snarlikt.

Jag har vant mig och det är ingenting jag hänger upp mig på

Jag var i USA i våras och där blev jag bemött på ett helt annat sätt.

 

 

Jag trodde det skulle vara tvärtom till det sämre men alla utan undantag som jag kom i kontakt med var vänliga, trevliga och hjälpsamma som den naturligaste sak i världen.  Människor tog initiativ till samtal och de där små vardagstingen bara flöt på.

Nästa gång du träffar mig eller någon som mig så  behandla mig som du behandlar alla andra, då blir jag väldigt glad.

Kram

Anna

1 Linda N:

skriven

Åh, jag blir varm ända in i själen av att läsa din gästblogg. Vänligheten och kärleken till Apinya och de andra elefanterna gör mig så glad.

Sedan blir jag lite lätt frustrerad på expediter. Du är ju en av dem som vågar be om hjälp - och så får du den inte?! De borde hålla VIP-öppet efter stängning så att du kan njuta av att införskaffa fina och härliga plagg. Kram

2 <3:

skriven

Hej Es, blir det värre om jag berättar för E H att hon faktiskt sårade mig i förra gången vi var ut.
Vill hon sätta sig över mig förstår inte riktigt.
Har inte mått bra av det och tänkt på det.
Vänskapen kanske inte håller om jag tar upp det?
Hon verkar sur med. Rensa luften ? Kanske bäst om jag ska ställa upp och vara barnvakt ?
Kram

3 Jen. :

skriven

Vilken viktig påminnelse Anna. Hur man bemöter andra är så viktigt.

Jag har bokat min resa och betalat den. Tänkte att jag skulle gå lite utanför min comfort zone igen och att det kanske skulle bli kul. Tvekade länge och slog sen bara till. Tänkte att jag måste liksom chansa. Men nu ångrar jag mig. Får inte samma goda vibbar som förut och nu känner jag att jag nog borde ha tänkt till lite extra ändå. Istället för förväntan känner ja nu bara en massa orosmoment med resan, saker som mera ligger i en viss persons händer och som jag inte direkt kan påverka. Har jag orsak att vara orolig och har den här personen andra avsikter än vad den förmedlar? Det känns som något har förändrats eller att jag har haft lite för positiva förhoppningar igen. Vill ju inte backa ur och det är ju redan betalt men vill ju inte att det ska bli dåligt och kännas såhär när jag väl är på resan och är mindre trygg. Vet liksom inte om det i slutändan är värt det.
Vad ser du?

4 Skorpan:

skriven

Så jobbigt det låter att inte bli bemött med respekt.

Brukar tänka som så, inte sagt det rakt ut, att vettet inte sitter i kroppen som bär dig utan i skallen o i ditt fall är det tydligen en bristvara... Allt kan man inte säga rakt ut, fast kanske man borde göra det ;).

Ditt kraftfjur är säkert elefant då Anna :). De är fina djur o de ser ut att ha miljoner års vishet i sig... Väntar på att få höra ditt namn i designerkretsarna i framtiden då Anna, lycka till!

Här ska det regna hela dagen o det är ju en ypperlig dag att städa ;). Ska försöka få det gjort, efter en lång frukost som kan bli väldigt lång ;). Kände av ryggen igår då jag böjde mig o den kommer inte att bli gladare av städningen. Jäklar att jag undrar vad det är som gör att den triskas?

Jag har ju fastnat i "leta bil träsket" o undrar om det vore nån ide' att åka dit långt bort o kolla på bilen, eller hittar jag den här omkring? En brun liten bil är det med få mil ;). Skulle kunna tänka mig att göra affärer nästa vecka. Kanske det sker då det är ment to be...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Du hittar din lilla bil som inte gått så många mil men jag ser inte var du hittar den... tyvärr... kram :)
Esmaralda

5 Tingeling:

skriven

Bra tankeställare och tack för du delar med dig. Svenskar är rädda av sig och det okända och vill hålla sig utanför saker och ting. Men det finns inga ursäkter att bete sig som ett arsel ändå, blev förbannad när jag läste det, hoppas verkligen du stöter på snälla och hjälpsamma människor också 🙂

Gör jag rätt i att byta? Eller har det ingen betydelse?

Kram!

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur ska jag får Jesper att mindre med skryta och han tror att han är bäst för allt...

Vi fungerar aldrig ju tillsammans...

När kommer han ändrar sig och blir bättre person mot mig? Även har förståelse?

Har du något tips som jag kan få honom sluta med såna?

Jag är tacksom om du ger något som jag kan få honom sluta...

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur ska jag får Jesper att mindre med skryta och han tror att han är bäst för allt...

Vi fungerar aldrig ju tillsammans...

När kommer han ändrar sig och blir bättre person mot mig? Även har förståelse?

Har du något tips som jag kan få honom sluta med såna?

Jag är tacksom om du ger något som jag kan få honom sluta...

Ha det bra


8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar ibland när kommer Jesper utflytta något gång?

Då mår jag bättre... än vi bråkar hela tiden...

Det måste finns lösningen

Ha det bra

9 Läroliv:

skriven

Hej Anna, jag blir ledsen för hur folk behandlar dig, så hemskt och så onödigt. Det vet jag med bestämdhet, att hade jag jobbat i butik, då hade jag utan tvekan hjälpt dig med det du behövde. Lycka till med framtiden som industridesigner.

KRAM

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du ser något att varför jag och jesper fungerar inte tillsammans och det är något som han har alltid efter mig?

Varför han som vilja bråka med mig men inte med andra?

Det måste finns en anledningen som jag kan få honom sluta med det...

Ha det bra

11 Nenna:

skriven

Hej Es,

Tråkigt att höra hur Anna blir behandlad. Det är svårt att förstå hur människor kan göra så. Jag önskar henne all lycka med sin dröm.

Jag har en jobbig period med min son. Jag har försökt att backa nu för att ge honom utrymme. Kan du se om det är något annat jag ska tänka på i den situationen. Jag tycker att det känns lite positivt nu.

Sedan funderar jag på kärleken. Behöver jag tänka på att vara ute i farten för att jmöta honom?

Kram 🤗

12 Jossan :

skriven

God morgon!

Så trött jag är idag. Systerdottern har sovit på alla håll och kanter inatt... hon har typ legat med huvudet på mitt huvud och armen kring mig. Jag har sovit på ca 20 cm och hon på 120cm... är inte alls redo för barn iallafall 😂

Men så redo för kärleken. Behöver närhet nu... men lever på med mitt liv som vanligt ändå.


Kommer bli en lång vecka med utvecklingssamtal och på fredag ska jag bygga mina naglar. Men har inte bestämt hur de ska se ut än...

Kram

13 EPM :

skriven

Tack Anna för att du delar med dig.
Jag blir så förbannad när du berättar vad du möter i butiker då du ber om hjälp! Klart personalen ska hjälpa dig att prova, idioter.
Jag förstår att du vill vara en i mängden... Hoppas du har med dig Apinya i detta livet och kommer på vad du ska ”lära” dig denna omgången.

Min kompis har tydligen fixat nån blinddate till mig, vet inte alls hur det kommer gå. Känner mig lite off vad gäller kärlekssökandet. Vill ha kärlek och träffa någon fin men jag letar inte, de får hitta mig...
Blir det nån kärlek för mig i höst Es, ser du nåt om den isåfall...?

Stor kram

Svar: Ha ögonen med dig... kärlek eller i alla fall en fling kan komma.. kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Tack för att du delar med dig Anna! Vad ledsen man blir när man hör att folk beter sig så när man själv tycker att det är självklara saker att hjälpa till. Önskar dig lycka till med dina drömmar!

E! Det där beslutet som du skrev igår om att jag står inför. Är det något positivt? Ser du vad det kan gälla? Eller är ser något negativt tro?

Kram

Svar: Jag ser inte om situationen är positiv.. men jag ser att ditt val i alla fall leder till positivt.. kram :)
Esmaralda

15 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag fick backa när det gäller flytt till egen bostad på grund av ekonomisk osäkerhet. Känns det som om det dröjer länge innan jag kan flytta till eget?
Kram

16 AnnaK:

skriven

Stämmer det att han varit otrogen och det rätt nyligen eller är det bara hittepå för att "imponera"?

Kram 🤗

17 Kristin:

skriven

Tusen takk for at du beretter dette, Anna.
Jeg blir jo sjokkert av at mennesker kan oppføre seg slik du beskriver, men jeg er ikke i tvil om at mange dessverre er kalde og egoistiske og uten innlevelse.
Så herlig med din elefant og kontakten dere to hadde.
Dyr gir så mye. De gir betingelsesløs kjærlighet.
Jeg har hørt at elefanter glemmer aldri hendelser.
Godt å ha med seg gode minner.
Du virker så sterk og vakker, og at du blir en dyktig industridesigner klarer du nok. Vil man nok, klarer man alt.
Lykke til videre.

18 sus:

skriven

hej
modigt att dela....
okunskap gör människor rädda...
jag vet inte om jag orkar med min situation.....
hur kan jag göra det lättare....
love sus

Svar: Bara genom att du gör val som prioriterar dig och hur du mår.. att du gör upp en bra plan ochlever det liv som du egentligen vill leva.. tar du de första stegen så kommer en hel del av sig själv.. kram :)
Esmaralda

19 Lilla m:

skriven

Hej! Kommer jag att få barn med någon som jag tycker om?

Svar: Det finns en god chans.. kram :)
Esmaralda

20 Helena Ir:

skriven

Vi människor är svåra många gånger..tvärtom mot vad butikernas anställda säger..så borde ALLA få hjälp..butikerna ät till för alla. Många borde skämmas med vad du fått höra!!
Tycker du är en kämpe och hoppas att du får din önskan om att bli designer uppfylld. Och träffar du mig i butiken eller i samhället..så får du givetvis den hjälp du behöver!
Kram och fortsatt trevlig helg! :)

Tittade klart på sista säsongen av "Orange is a new black" igår..lite sorgligt faktiskt..Vissa serier griper tag i en mer..

Ha det så bra..

Kram :)

Svar: jag älskade den serien men sen kroknade jag efter ett par säsonger så jag tittade aldrig klart... kram :)
Esmaralda

21 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Varit på nya jobbet i ca lite över fyra månader nu.. känner mig lite små stressad emellanåt. Går det bra torts stress? Är de nöjda med mitt ”arbete” eller hur man ska formulera det?
Kram ❤️

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det hjälpa om jag prata med min handläggare om Jesper?

Jag är riktigt tött på det så hållas på sedan den 2016 år. Jag måste hitta någon som jag kan prata med och få honom sluta...

Han har väl narcissist?

Då måste jag gör något åt det?

Har du något tips?

Ha det bra

23 Mims:

skriven

Hej!

Kommer min man att få ett annat jobb innan han stressar ihjäl sig??

Kram

Svar: Ja, söker han aktivt och mycket så kommer annat jobb ganska snart.. kram
Esmaralda

24 [email protected]:

skriven

Tack för ditt inlägg som ger en inblick i ditt liv där omgivningen begränsar din frihet. Rätten att vara olika behöver vi hela tiden påminnas om. Den kommer tyvärr inte naturligt än i Sverige. Jag hoppas på medmänsklighet och förståelse, att de ska komma naturligt för alla, att vi respekterar alla som de är. Din röst är viktig 💕
Kram

25 Juni:

skriven

Det är ju märkligt hur vi beter oss...! Konstiga uppförande från folk brukar jag ofta lägga i "blygfacket". Det uppförande du beskriver hamnar direkt för mig i "rädslafacket". Folk är ju så ofta livrädda för allt utanför sin egen bekvämlighetszon. Och det tar sig märkliga uttryck..! Upplevt samma som dig i USA. Kram 💕

26 Tildis:

skriven

Tack för att du delar med dig av din berättelse Anna!

Får du upp något spontant kring mig Es? Kram

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Godmorgon Anna Jag blir ledsen när du berättar hur du blir behandlad ,Jag hoppas det ändå inte är vardag för dig .När jag satt i kassan på 80-talet var varje kund viktig ,kunden var ju vårt levebröd..Tyvärr verkar vi gå mot ett samhälle där vi hellre tar fram mobilkameran och filmar än bryr oss om våra medmänniskor Jag hoppas av hela mitt hjärta att den trenden är övergående Stå på dig och stort lycka till med studierna <3

Hoppas du njutit av din vän- fylldahelg och ni hade lika fint väder som här

Kram Anki med flock

Svar: Ja här har det varit full rulle och spabadet ute har varit fullsatt... i går kunde vi sitta ute och äta men nu öser regnet ner och det är halv storm... alla har ätit frukost och efter ett sista bad ska man bege sig hemåt...sen lägrar sig friden här :) Kram :)
Esmaralda

28 <3:

skriven

Hej kära Es, blev en kul kväll igår.
Synd bara att jag inte orkade parta och stanna kvar.
Tittade mannen med vita skjortan och kalt huvud på mig igår lite extra ?
Kram

Svar: Ja, lite extra tittade han allt.. kram :)
Esmaralda

29 Mikael:

skriven

Hej Anna

Det finns väl lite olika sidor av hur du blir bemött av människor och i olika länder.

Det där med att inte plocka ner varorna var bland det drygaste jag hört, det kan bero på ren otrevlighet eller att det är i Sverige, i USA kan man förmodligen inte göra så utan att riskera stora skadestånd.

Som handikappad osv. så kanske man inte tänker på att de som är otrevliga kanske gör det för att de är obekväma, rädda, ovana osv. att hantera handikappade, skadade osv., kan vara för att det händer så sällan och även för att inlevelse förmågan är hög och det hela kan vara smått chockerande,
deformerad människorna är kanske bland det svårare, ex. att se neurosedynskadade tycker jag är sjukt jobbigt, varför vet jag inte men så är det och det beror inte på att jag är otrevlig,
jobbar man med de dagligen eller har en kompis som har den skadan är set säkert jättelätt och man tänker inte ens på det, sen slår det åt andra hållet med människor som av automatik av inlevelse förmåga och hjälpsamhet springer fram och ska hjälpa handikappade fast de klarar sig själva och vill det.

Livet är inte helt lätt men det blir säkert bra mycket bättre när plastikoperationer kommer bli allt vanligare och avancerade.

Möter jag dig så räkna med att jag kanske är chockad, ovan osv., för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera kaoset som uppstår inom mig, om det beror på minnen från tidigare liv eller något annat har jag inte rett ut, än.


Med Gyllene snittet flyter det bättre för mig

https://vimeopro.com/pariktigt/matte/video/64126567

Det gyllene snittet tilltalar människor på ett näst intill magiskt sätt och används inom många estetiska områden såsom måleri, arkitektur, musik och fotografi för att uppnå den perfekta designen/kompositionen.

http://gyllenesnittet1618.blogspot.com/p/vardagsexempel.html?m=1

Kram
Mikael

30 Jas:

skriven

Bra gästblogg! Lycka till Anna!

En fundering till dig Ez.. Jag är väl egentligen ingen som tror jättemycket på astrologi men i alla horoskop och även enligt numerologin skulle 2019 vara ett riktigt lyckoår för mig. MEN - tvärtom - detta året är en pina!! Hittills i alla fall. Diverse hälsoåkommor hit o dit, och allmänt trögt o segt. 😖 Ser du nåt hopp om livet för mig, händer nåt roligt och bra snart? Är så trött på detta nu..

Kram❤

Svar: Ja, det känns som om något riktigt bra är på väg... kram :)
Esmaralda

31 Smöla:

skriven

Hej, nu va de ett tag sen.. finns det något budskap till mig? Nåt jag behöver tänka på eller nån vägledning?

Svar: Gör rätt val inom de närmaste månaderna.. det känns viktigt även om jag inte ser exakt vad det gäller... kram :)
Esmaralda

32 Cecilia:

skriven

Blir så arg att folk inte kan ge en hjälpande hand. Det spelar ingen roll att det står 10 personer i kön till kassan, det klart man hjälper till med varorna, inga ursäkter! Det är självklart att man hjälper till när någon behöver hjälp med att prova kläder. Om expediterna kan hjälpa till att dra upp dragkedja på klänningen m.m. för sina kunder så ska de kunna hjälpa dig med blusen också! Blir så arg och besviken när jag läser hur illa bemött du har blivit. Det känns så himla svenskt att inte ställa upp för andra för att man inte vågar sticka ut ur mängden som inte gör någonting alls. Tack för dagens blogg Anna, du sprider ett viktigt budskap. Kram på dig.

Trillade in halv 4 imorse, det har nog inte hänt på hur länge som helst. Umgicks bl.a. med min killes kompis och hans tjej och tyckte att vi klickade alla 4 tillsammans. Vad tyckte dem? Kan det bli en vänskap här? Kramar

Svar: De hade en trevlig kväll och de gillar dig.. visst kan det bli vänskap... kram :)
Esmaralda

33 M:

skriven

Jag är så trött Es.. kommer detta med honom någonsin att bli bättre? Jag vill inget hellre men jag har aldrig varit så trött och besviken. Kram

34 Susanne:

skriven

Hej Anna..
Självklart ska alla behandlas med respekt och kärlek..
Att se annorlunda ut gör vi alla..
Du har ju med dig en rullstol och då ser ekipaget annorlunda ut.. Men folk borde ju förstå att det finns fysisk anledning till detta och hjälpa till vid situationer som är inte är funktionella. Kul att du studerar industridesigner låter som ett topoenjobb.. Och jag är säker på att du blir perfekt för detta.. Så måste jag nämna din elefant.. Vilken magisk barndom.. Elefanten blåste kärlek till din själ.. Kram 💗 Önskar dig en fantastisk höst.. Sänder kärlek till dina celler ditt liv och glädje till din sfär.. 🐘

Esmaralada.. Önskar dig en fin dag.. MG en underbar mysdag och ELLABELLA hälsar förstås även lilla Saga.. 💕

Vill gärna ha en vägledning och sänder allt till dig (det händer så mycket i livet just nu) vänder blad och undrar lite vart jag hamnar..
Kram och Kärlek.. 💕 💗 💝

Svar: Kram på dig och på Ellabella och Saga.. kram :)
Esmaralda

35 Maria:

skriven

Tack Anna för att du delar med dig, tror många behöver bli påminda att vi alla är människor trots handikapp eller utseende. Vi är ju trots allt (typ) likadana på insidan.

Ez, ser du något om min höst? Är inne i ett mood där jag är otroligt otålig 🙈😂

Kramar till er båda 🤗


Svar: Något sker som för dig ett steg framåt.. var "på".... kram :)
Esmaralda

36 Ulrika:

skriven

Herregud.. Sånt här gör mig förbannad! Kontakta butikscheferna för det där är absolut inte ett bra kundbemötande!

37 AnnaK:

skriven

Provar igen....verkar informationen jag fick igår stämma eller är det bara skryt?

Kram 🤗

38 <3:

skriven

Hej kära Es, kan du se vad det är som är fel på mig. Vet att du inte gärna vill spå om sjukdomar. Min ork är helt slut efter några timmar. Värken i ryggen, nacke och mage tar över så jag bara måste gå och lägga mig och sova bort det värsta.
Känns som ryggen ska gå av ibland.
Bör jag be om ny röntgen ?
Jag hoppas att sprutan med medicin hjälper på onsdag. Vill så gärna bli pigg och glad igen.
Och kunna njuta av semestern nästa vecka.
Tror mamma känner sig orolig för mig.
Kram

39 Å M K:

skriven

Hej,
Ja du Anna...i Sverige ska nog helst alla vara stöpta i samma form 😔
Kram till dig ❤️

Ser du någon positiv förändring för mig snart? Det går så trögt.
Kram ❤️

40 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Anna - Underbara Du💜

Jag blir både ledsen o frustrerad att höra att "människor"beter sig så! Det finns inte i min Värld o har aldrig funnits!! Att vara en Medmänniska o att få hjälpa är så härligt o att veta att man gjort något fint för någon annan är en självklarhet för mig👼
Jag tycker du är en stark och kärleksfull person o du fixar detta👍 jag vet🍀 Det är synd om de som inte hade tid o förstånd nog att hjälpa dig, vilket inte kunde ha tagit lång tid! Ibland undrar jag hur man tänker, för det kan ju faktiskt hända vem som att hamna i situationer där man behöver någon annans hjälp! Att Du själv har ett gott hjärta förstår man ju med mötet av elefanten Apinya. Hon gav dig en Magisk Kraft att inte ge upp✊💜🍀👍
Jag ser o vet att Du kommer att bli en Designer o det är Du värd!
Tack för att du delade med dig av din berättelse👍💟
Massor med Kramisar i Ljus o Kärlek
💜👼💜

41 Hon:

skriven

Hej,
Ifall jag skulle välja att bo här.. finns det en chans att jag skulle få en partner som flyttar in med mig, eller skulle jag alltid bo själv?
Kram

42 Vb:

skriven

Hej goda Es!
Jag gillar verkligen M eller älskar rättare sagt och han älskar mig, kan du se om hans känslor växer för mig? Kram

43 Mirre:

skriven

Godmorgon Anna,
Blir så provocerad när jag läser hur otrevliga människor det finns, hur jävla svårt ska det vara att hjälpas åt. Självklart visar man hänsyn och respekt, det hade jag gjort om jag hade mött dig i kassan. Hoppas på att du slipper fler otrevliga människor i framtiden❤️

Es, jag undrar om jag kan bli riktigt bra på att spå i tarot? Har jag den ”gåvan” eller vad man ska säga att jag hade kunnat spå andra och kanske ta betalt för det? Kom upp som en tanke på extraknäck då jag verkligen har det knapert ekonomiskt nu. Kram🌻

Svar: Du har het klart de rätta anlagen... jobbar du på det så kan du mycket väl ha framgång.. kram :)
Esmaralda

44 Michaela:

skriven

Tack för att du påminner Anna att ALLA räknas! Folk beter sig bra märkligt många gånger. Fortsatt lycka till!

Ösregn och storm här idag. Lika bra att man jobbar.

Hoppas att ni har haft det bra. Läste något om fullt ös i spabadet :)

Undra om mina kontaktuppgifter är borttagna🤔

Ha en skön söndag och passa på att vila lite också. Kram

45 Browallia:

skriven

Drömde en dröm som kändes så verklig i morse att känslan sitter kvar än. Jag drömde att jag såg min fd. granne och nära vän när jag var i en butik och handlade (det skar sig mellan oss för flera år sedan och hon sa upp vänskapen med mig) I drömmen tog jag mod till mig och gick fram till henne och berättade att jag saknar henne så mycket att det är som en djup sorg. Jag grät och bad om att få träffa henne och prata ut. Hon såg fundersam ut och innan hon hann svara så vaknade jag, det är så typiskt drömmar. Fanns det nåt budskap i drömmen?
Kram

46 Nenna:

skriven

Hej Es,

Kan du se något kring min äldsta son. Något jag bör tänka på i relationen till honom. Har en jobbig situation just nu.

Kram 🤗

Svar: Försök att inte styr in honom utan vara bara ett lyssnande öra... kram :)
Esmaralda

47 Barbie:

skriven

Hej Es! Jag undrar om M vill verkligen ha mer än ett förhållande? Kramar

48 Dalkulla :

skriven

Svar till Anna: Blir så fruktansvärt
berörd av det du skrev. Varför kan vi
inte hjälpa vår nästa på ett vänligt
och humant sätt. Vad är det i en människa
som är frisk åtminstone kroppsligt,
förövrigt i det övre regionen inte alls,
eftersom viss väljer att varken se eller
hjälpa.

Vi är aldrig så upptagna med vårt eget
att vi inte har fem minuter över för
någon annan, som behöver en hjälpande hand.

Det är så sorgligt att du blir bemött
på det sätt som du skriver om. Förlusten
av blusen du tänkt köpa blev inte din Anna,
eftersom jag ser på det hela att de förlorade
det som den kostade och, kanske också dig som kund
i ett nytt besök en annan gång.
Alltså blev förlusten deras, inte din.

Stå på dig, innan någon annan gör det igen.
All Lycka till med din industridesign!

49 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja pärlan ska väl komma, i en o annan form ;). Hoppas också att nån upplever mig som en pärla..

Kommit en liten bit på vägen i städandet, fixat toaletten, rensat tvättmaskinens "luddrör", duschat bort dammet i radiatorn, fast det kanske man inte får göra :X, tvättat golvbrunnen. Skitgöra, men nu känner jag ju mig lite renare på kuppen ;D. Får väl se hur dylika saker blir omskötta i framtiden, blir det familjegräl om städningen då också!? Nåja, inte aktuellt på långa tider, så what the heck ;).
Höstruskkramar Skorpan

Svar: Det kommer en dag när ni turas om med städning.. kram :)
Esmaralda

50 <3:

skriven

Hej Es, blir det värre om jag berättar för E H att hon faktiskt sårade mig i förra gången vi var ut.
Vill hon sätta sig över mig förstår inte riktigt.
Har inte mått bra av det och tänkt på det.
Vänskapen kanske inte håller om jag tar upp det?
Hon verkar sur med. Rensa luften ? Kanske bäst om jag ska ställa upp och vara barnvakt ?
Kram

51 Jas:

skriven

Tack!!❤🥰

52 Luna:

skriven

Igår kväll fick jag spontant lust att göra en drömfångare, vilket jag också gjorde. I tankarna vävde jag in en önskan som att den ska fungera som en talisman.
Just nu hänger den i mitt sovrumsfönster.
Frågan är ju om du kan känna om den har någon kraft, kommer den arbeta mot min önskan?

Kram :)

Svar: Den kommer att försöka så ha tillit.. kram :)
Esmaralda

53 sus:

skriven

hej
Tack för svar...
låter så förtröstansfullt....
men vet ju inte hur man gör...
eller vad det är.....
eller vad jag vill...
och behöver...
love sus

54 Mikael:

skriven

Agnes, kanske är luddigt ifall man inte är van med accenten.

Möjligt du tänker kanske lite väl stereotypt och smalt när det gäller man kvinna kärlek men så kanske du levt i långt/få förhållande och har rutat in hårt hur det kan tänkas vara eller ska vara.

Kvinnan lär dyka upp när hon ska :)

Kram
Mikael

55 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Jag har en fråga angående tidigare liv. Är det så att de människor man har ett förhållande till i detta livet (familj, vänner) även är de man levt med i andra liv? Till exempel känner jag mig dragen till en man på mitt jobb. Vi har samma intressen och alltid något intressant att prata om. Jag anar han känner på samma sätt.

Ha en trevlig söndag. Kram

Svar: Det är lite komplicerat.. men de man älskar idag behöver man inte ha en relation med i tidigare liv.... och det är inte alltid heller så att man funkar bra med någon som man har en gammal relation med... kram :)
Esmaralda

56 Hedwig:

skriven

Hej Anna!
Din berättelse om elefanter är väldigt rörande. Så skamligt hur du blev bemött av personalen i butikerna!Sådant förstår jag inte. Man får ju sin lön i alla fall och borde ägna lite mer tid åt dem som behöver hjälp..Jag är dock säker på att det även i Sverige, som överallt i världen, fortfarande finns många trevliga och hjälpsamma personer! Lycka till med din utbildning!

57 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag skickar mejla redan till dom och kommer viderabefodra till personen. Kommer det blir bättre efteråt?

Om kommer det förändras för mig också?

Ha det bra

Svar: Ja någon form av förändring kan det bli... kram
Esmaralda

58 ANNA:

skriven

Tack alla ni som svarat och kommenterat. Vårt land är också fullt av fina och bra människor som ni och som tar sig tid att ge mig ett handtag när det behövs. Jag försöker att inte tycka synd om mig själv och är inte typen för att vara ett offer. Jag kan göra det mesta och det jag inte kan men vill, det försöker jag genomföra i alla fall och det stärker mig. Tack för era kommentarer som gör mig väldigt glad
Kramar och ha en fin söndag

59 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Då ska jag inte ta ut mig alltför mycket nu så jag orkar njuta av det sen ;D.
Kram Skorpan

60 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Tack Anna för ditt blogginlägg 😊
Igentligen är du inte annorlunda.Varför klassas du annorlunda för att du inte har fungerande armar o ben.Du är ( o detta vet du) precis som vi alla andra en person som är värd respekt och bra bemötande av dina medmänniskor.
Att det tyvärr finns okunskap,tom rädsla eller " knäppgökar" som inte kan ta till sig detta är ju alla tider sorligt.

Du ber om hjälp,vilket du helt klart ska göra men som du säger går det inte alltid så bra.
Kassörskan,hallooo hur många sekunder hade det tagit av hennes tid att hjälpa dig med att plocka in varorna...man antar ju att hon har månadslön / timlön men knappast sekundlön...så hon hade nog minsann haft möijlighet att hjälpa dig.

Fin framtidsdröm du har Anna😊
Designers behövs minsann och vi vill gärna att du bloggar igen för att berätta vad som sker i din kommande karriär😊
Lycka till med din fina dröm!!😊

Kram Solstjärnan ⭐

61 s:

skriven

Ja, det är innerligt sorgligt hur vi människor behandlar varandra och naturen omkring oss! All kärlek till dig Anna! Stora kramar <3

62 Helena Ir:

skriven

Såg en film på svt.play..(finns fram t o m 30/9) den är gjord efter en novell av John Ajvide Lindqvist, "Gräns"..heter den..
Lite psykologiskt träffande för mig..speciellt som jag har blodsband som härstammar från Finland..det finns en typ av troll med i filmen..Som barn sa jag mig vara en bortbyting,,Mina föräldrar var inte mina riktiga föräldrar..ett troll hittat i skogen,var vad jag sa. Kusligt likt filmen på något sätt Psykologisk..och inte hade jag läst boken heller..

Svar: Filmen var jättebra... något troll är du inte men på något sätt har du haft med skogen att göra men i ett tidigare liv.. kram :)
Esmaralda

63 <3:

skriven

Hej kära Es, kan du se vad det är som är fel på mig. Vet att du inte gärna vill spå om sjukdomar. Min ork är helt slut efter några timmar. Värken i ryggen, nacke och mage tar över så jag bara måste gå och lägga mig och sova bort det värsta.
Känns som ryggen ska gå av ibland.
Bör jag be om ny röntgen ?
Jag hoppas att sprutan med medicin hjälper på onsdag. Vill så gärna bli pigg och glad igen.
Och kunna njuta av semestern nästa vecka.
Tror mamma känner sig orolig för mig.
Kram

64 Star:

skriven

Hej Es! Kommer min bror att få egna barn? Hur många barn?

65 Rebecca:

skriven

Kommer något roligt hända för mig resten av detta år? Något som gör mig glad? :)

66 Tiss:

skriven

Alltså jag har mått så dåligt nu i två dagar. Förmiddagen har varit bra dessa dagar vilket är konstigt då det brukar vara tvärtom.
Jag försöker att göra olika saker för att fokusera på något annat... Men jag har någon obehaglig känsla i kroppen hela tiden. Försvinner det snart? Det är så jobbigt och påfrestande.

67 Helena Ir:

skriven

Ja,den var bra..skogen..känns träffande ..

Kram :)

68 TILL ANNA :

skriven

Usch, hade jag varit kund i den butiken hade jag skällt ut utan tvekan, och hade jag varit den som arbetade där hade du fått hjälpen till 100%.

"Det ingår inte i mitt arbete", att bemöta kunder? jo. Att vara trevlig? jo. Att vilja få kunderna komma tillbaka? jo. Att bemöta alla med service? jo verkligen.

Du verkar ju inte gå nöd egentligen. Du verkar ju glad och framåt, och det är ju något ingen kan ta ifrån dig. Bara för att man har en annan typ av kapacitet än många i världen, så har du iallafall mer kapacitet än dom som bemöter dig illa på grund av ditt handikapp. Att vara så elak och respektlös är det riktiga "handikappet".




Stor kram! Ghostwriter

69 Jeanette:

skriven

När jag kommer på ett nattbesök hos en vårdtagare tycker jag att det låter som småfötter, springer iväg över golvet. Är det inbillning eller hör jag rätt?
Hon älskar tomtar och har hur mycket som helst i huset!

Ha det bäst!

Svar: Ja, något litet vänligt väsen känns det som om det finns i bostaden.. kram
Esmaralda

70 Boudica:

skriven

Har själv växt upp med en sjukdom som gör mig olik andra, och känner igen mig i lite av det du beskriver. Men nu är mitt problem betydligt mindre än det du skriver om, jag märker allt fler med min sjukdom så det börjar bli vanligare. Men jag växte upp med den och en uppväxt med att vara olik alla andra barn, har faktiskt format mig som människa. Den har skapat min personlighet.
Men sådana kassörskor tycker jag inte ska anställas, jag har dragit mig från sådana jobb p.g.a. utseendes skull, men jag skulle nog gjort det bättre än flesta kassörskor, för har man ett service jobb, då är det ju det man ska utföra, och att hjälpa kunderna när de behöver det, det ingår väl också i jobbet, eller vad är god service för något?

I tordags skojjade jag lite med Lagergrabben att jag vart besviken på ta han inte ville gå med mig, och på fredagen så hade han planerat att åka till tågstationen jag går av på bara för att gå hem. Nu missade han att många på jobbet går hem tidigare på fredagen. Nu undrar jag planerade han den promenaden för att han ville va med mig?
Själv så hoppas jag att det kommer en bättre timad sån där nångång ;)
Hår haft sån lust att göra mat åt honom, kanske kommer det också en dag :)

KRAM!

71 Tingeling :

skriven

Kommer det gå bra i morgon? Med åkandet och allt? Känner mig inte nervös Eller nånting konstigt nog. Antingen kommer jag inte iväg eller så blir det bara roligt....

Har sökt extrajobb nu också och hoppas det går vägen! Så jag kan få in lite extra för jag vill ha till att göra småresor och weekends.

Kram!

72 Ghostwriter:

skriven

Ser det ut som att dom godkänner och att jag kan flytta inom kort? Eller bör jag söka ny inneboende?
Kram

73 AnnaK:

skriven

Verkar informationen jag fick igår om en person stämma?

Kram 🤗

Svar: Ja, i stora drag verkar det så.. kram :)
Esmaralda

74 Hon:

skriven

Hej,
finns det chans att han är med andra tjejer, eller tänker han att vi är tillsammans och då håller sig? Känns som att han är med andra men vet inte och han ger inget svar...
Kram

75 Emma:

skriven

Anna,jag har tidigare arbetat i butik och blir skitförbannad på folk utan servicekänsla. Dom fattar ju inte att det är du som betalar deras lön. Om du inte handlar så riskerar dom att bli arbetslösa... Jag hoppas du hittar bra butiker där servicen är självklar för alla anställda!

Esmeralda, igår hände något märkligt. Både hunden o jag hörde hur dörren öppnades och någon klev in i hallen. Hunden som ALLTID väntat med vrålskall började vifta på svansen direkt o hoppade ner o gick mot dörren. Det var ingen där, som jag kunde se i alla fall. Men jag tror att någon hälsade på, inför vad som skulle hända idag. Har jag rätt? Vem var det?

76 HS:

skriven

Anna, så tråkigt att höra att du blir dåligt bemött. I Sverige är många så rädda för den som är annorlunda. Alla ska vara stöpta i samma form. Väldigt inskränkt och irriterande. Lycka till med dina studier!

Har hållit på och städat, tvättat och rensat i lägenheten i helgen. Det känns som att hela jag är i en utrensningsfas nu. Släppa gammalt bagage som inte fungerar och gå vidare.

Jag mår mycket bättre på mitt nya jobb men det känns turbulent i personalgruppen. Vi hade möte i fredags. Jag hoppas att chefen lyckas styra upp en del. Blir det en stabilitet framöver? Finns det risk att enheten läggs ner eller att alltför många slutar, att jag behöver se mig om efter nåt annat i så fall? Jag är ganska trött efter alla förändringar som varit i mitt liv ett tag, vore skönt att få stabilitet i vardagen i 2-3 år.

Kram

77 Agnes:

skriven

Mikael: Mer åt att det är männen själva som har ett agerande som gör att en kvinna som mig har allt att vinna på att värna o vårda mitt singelliv! =)

Kram!

78 T:

skriven

Önskar dig All lycka framåt och Att du lyckas med dina planer och Att du blir behandlad med respekt! All lycka! Hälsning Tove


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: