Lättkränkt & gapig....

Man kan vara lite för snäll för sitt eget bästa och så kan man vara lagd åt andra hållet med  ständiga aggressionsproblem.  

Svär man och skriker på parkeringsvakter och  butiksbiträden, på personal no matter what och på sina anhöriga… då  är man illa ute.

Det blir så att folk väljer bort en.

Ingen orkar med dessa hysteriska känsloyttringar titt som tätt. 

Och somliga  ber inte ens om ursäkt efteråt utan de försvarar sin ilska och tycker den var befogad.  Somligt folk är inte riktigt navlade. Så är det bara.

 

Jag hade en gång en sån karl i mitt liv

När han höjde rösten förväntade han sig liksom att man skulle darra i knävecken. Vilket  jag bara gjorde de tre första gångerna… sen vande man sig vid spektaklet.

Det blev bara pinsamt när han skämde ut sig genom sitt skrik och gap.

I grunden handlar det ju alltid  om dålig självkänsla… om att slå innan man blir  blev slagen.

On top of ilskan var han  också sjukt lättkränkt.

Det bruka höra samman.

 Lättkränkta och arga människor ska man hålla sig ifrån – det kommer ingenting gott ur en sådan kombo.

En gång tog han sig ton om nåt fånigt… jag tror det var så att jag glömt köpa speciella nötter som han ville ha när jag ändå var i affären och just som vi ska sätta oss  att äta middag börjar han gapa om detta.

OMG ! 

 

Jag hade jobbat hela dagen med människor som mådde dåligt, haft det ena samtalet efter det andra och så sitter den människa som jag valt att ha i mitt liv ( och som jag lagat  extra god fredagsmiddag åt)  och gapar och skriker så man ser lång ner i matstrupen på honom.

Jag behåller mitt lugn, terapeut som jag är.

Jag  reser mig – tar hans tallrik med lammlägg och hela den goda fredagsmiddagen och drömmer den i golvet vid hans fötter.. tallriken går i tusen bitar.. lammet klistrar kring hans byxben och såsen skvätter upp i hans hår.

Och nu kan du själv åka och köpa dina jävla nötter,  sa jag och under tiden packar jag varenda en av dina pinaler.

Och så blev det ! 

 

Nej, inte riktigt, han verkade ha tappar intresset för nötterna   och sprang skrikande och svärande kring fötterna på mig medan jag öste ner hans tillhörigheter i stora Ikea kassar.

  Det var innan jag upptäckt Ullared och deras ännu större kassar !

Efteråt kände jag mig väldigt nöjd, det minns jag tydligt

Kram & kärlek

1 Mikael:

skriven

Haha, tallriken i golvet, var ju bra det stannade vid det och några påsar :)

Här är ett medium som jobbar med forskare och en psykolog, de håller ett föredrag.

Han ringer sin far på dödsbädden senare kommer han tillbaka via henne och berättar hur himla smart han är i alltet, även om han var smart på jorden med :)

Kan skippa första 5 min till deras presentationer, vid 13 min talar hon om seanser, när nära och kära kommer fram, och ex. de som vill undvika ex. svärmor i alltet haha

Han berättar om varför man har de föräldrar man har, vad som händer när barn dör, att vi är FÖR rädda för döden, ett aktuellt ämne, andliga guider, hon nämner något om quantum forskare, drömmar och annat.

Får skratta när hon beskriver när hon kan titta ner på sitt lilla jag här på jorden som brottas och de andliga guider försöker förklara saker och säger, att förklara för dig är lite komplicerat..., liksom har du försökt lära en hund matematik någon gång? men vi ska göra vårt bästa! :)

https://youtu.be/I7oJ67l_N_Q

Kram
Mikael

2 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, börjar kännas som M gillar mig nu som kompis och att jag börjar komma in i gänget.
Blev så glad för hans sms igår kväll med lite skämt.
Kram

3 Anonym:

skriven

Kommer det komma någon utbetalning från Kronofogden snart igen ?
Vet ej varför den upphört om idioten A lurat fogden igen för att slippa betala.
Får panik när jag tänker på hur dum jag varit.
Dyr läxa som förstört mitt liv.

4 Månskenet:

skriven

Morning! Min pappa va sån. Senast gårkväll blev min mamma o jag sittandes o pratade om hans utbrott. Numera känner jag bara ilska o trötthen. Men jag minns ångesten. Till slut valde han bort sej själv. Jag kan inte säga att jag saknar honom, vad jag saknar är vad det kunde ha varit, familjelivet med honom. Han slog åtminstone aldrig nån men ord slår också hårt....
Ha en bra dag!

Svar: Ja, ord kan slå riktigt hårt... kram
Esmaralda

5 Läroliv:

skriven

Dagens inlägg får mig att ställa en fråga till (från igår) ang. dotterns jämna födelsedag. En tanke är att det är svärsonen som ligger bakom att vi inte ska vara med och fira dottern. Han kan inte styra och ställa med mig och jag gör inte som han vill och det gör honom arg. Han är också sorten som dömer väldigt lätt utan eftertanke. Han vet bäst. Det naturliga vore ju att för sin hustrus skull göra det bästa för henne, det som hon behöver. Det är sorglgt, men är väl ett steg på vägen till deras skilsmässa. Tror du samma sak om detta?

Kram

Svar: Ja, det känns ungefär så som du tänker.. men det kan dröja.. kram :)
Esmaralda

6 Västerbottniskan:

skriven

Samtidigt är det väl lite av måluppfyllelse de sysslar med. De skaffar sig hela tiden bevis på att folk lämnar dem och talar illa om dem. Och så blir det en ond cirkel.

Svar: Precis :) Kram
Esmaralda

7 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja , där var det droppen som fick bägaren att rinna över och verkstad direkt! Måste varit en urskön skänsla när den urladdningen var ur världen likaså förhållandet. Bara jobbigt med den typen av människor.

I dag blir det morgondopp och sedan ett försök att vara en aning kreativ, målarblocket har åkt fram, men det går trögt...har laddat ner ngra nya appar bla i språk, också kul hålla på med.

Drömmer snart mardrömmar om mitt hår, ser du om jag kommer behöva använda peruk? Inte kul, äter vitaminer och fått ny dos på medicin, men än så länge har det inte gett resultat

Ha en härlig dag!
Kram


Svar: Härligt med målarblocket.. själv kan jag knappt få till en huvudfoting ! Känns som om det går till en gräns med håret och sedan vänder det.. kram :)
Esmaralda

8 Ghostwriter:

skriven

Ja vad ledsen jag blir att du fått vara med sådan man, man ska inte (behöva) och man SKA inte stå ut med sådan skit. Bra insikts inlägg :)

Tror du att jag kommer möta något seriöst "snart"? Jag känner mig redo för det, men jag vill träffa någon riktigt speciell. Inte någon typ jag träffat förut, som tänker på sig själv och som tröttnar fort. Någon som bjuder på sig själv och som tar mig med riktig storm.



Stor kram!
Ps: Drömmen jag hade som du sa att jag jagade mig själv, ja det gjorde jag. Varje rum hade sin sak, och det kändes som jag i huset hade samlat ihop ett gäng med olika betydelse. Jag är nu för tiden ärlig mot mig själv, men att sen gå efter det måste jag lära mig mer. Tack Esmeralda.

Svar: Du känns så redo, och troligtvis är inte kärleken lika reda för det ser ut att bero på honom att det dröjer. Och varför han inte är redo, det ser jag tyvärr inte... kram :)
Esmaralda

9 Hon:

skriven

Betedde mig apdåligt igår.. Var han seriös med att det är slut nu?
Kram

Svar: Finns en chans att det reder ut sig.. kram :)
Esmaralda

10 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Dottern har en vän som hon är mycket förtjust i, en pojke på sin klass. Jag känner inte mamman särskilt bra, men vi har skickat lite meddelanden om att barnen ska få träffas i sommar, och hon har också skrivit saker som tex att hon är så glad att våra barn blivit kompisar. Hon skrev att vi skulle träffas snart.

Jag har skrivit några gånger och föreslagit olika aktiviteter vi kan göra, samt när det skulle passa att ses. Men nu har jag inte hört av henne på ett tag, ser att hon läst mina meddelanden men hon svarar inte.

Är allt okej? Kan du se varför hon inte svarat?

Kram

Svar: Jag tycker det känns lite konstigt, kan vara så att hon har personliga problem... din dotter får kanske ringa upp sin kompis och bjuda hem honom.. kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Ord o inga visor, rätt åt karln o att han blev utslängd av dig också. Önskar att jag hade lite av ditt humör Es ;) istället för att vara mera lagd åt det snälla hållet... Eller vad vet jag hur jag har ändrats o då karln kommer med i bilden kanske jag svär o härjar jag med? Som jag inte gjorde förut. Vad tror du, har jsg blitt en helt annan personlighet under åren Es?

Fredag o regn, sommartid på jobbet o blir ensam för en vecka. Ser ju riktigt positivt ut det här ;)...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Du har helt klart blivit tuffare och har inte så svårt att vara tydlig med vad du vill... kram :)
Esmaralda

12 Misstjejen:

skriven

Hej

På onsdag ju ska jag firar med B kvinna för han utflyttar men hon är inte typ litar på mig för jag vill dricka cider. Försöka övertala mig för cola.

Är det något som hon har svårt att lita på mig för vad jag gör och såna? Och hon tycker inte väl jag lita på henne.

Ska jag lyssna på henne för dricka cola så vad är sant anledningen?

Ska jag köra på cider ändå...

Ha det bra

13 Ghost:

skriven

Tror du att midsommarfesten blir av och att det blir så kul som jag hoppas? Det känns som att det kan bli hur kul som helst, men jag vill inte förbereda för något som inte blir av.... och en fest hade varit på sin plats just nu. Kram

Svar: Arrangera det hela klokt med tanke på pandemin och det kan bli hur bra som helst.. kram :)
Esmaralda

14 Barbie:

skriven

Kära goda Es!
Kan du möjligtvis ge mig ett råd angående M avslutningen ? Kramsrrrr

15 Mam:

skriven

Hej esmarslda.

Betyder detta att jag kommer att leva själv under stor del av mina barns deras uppväxt?
Ser det så ut?

Kram
Mamman:
skriven för ungefär 19 timmar sedan
Hej esmaralda.

Undrar hur det ser ut för oss är ensamstående och bor i hyreslägenhet. Har inte jätte överskott av pengar varje månad att vi kan åka på stora semester resor vilket är synd.
Har dåligt samvete för mina barn som förvisso inte är jätte stora än.
Kommer mina barn att växa upp under inte jätte bra förutsättningar?
Kommer det en förändring under deras uppväxt?
Kram
Svar: Överflöd lär det inte bli men det kommer riktigt bra perioder och dina barn kommer må väl under sin uppväxt... kram :)
Esmaralda

Svar: Nej, du kommer inte leva ensam.. och när ni blir två så blir ju din ekonomi bättre.. kram
Esmaralda

16 Tingeling:

skriven

Starkt gjort av dig. Är många som lever med detta i många, många år och inte lämnar. Håller mig borta från sådana människor!

Drömde om en regnbåge och sen om två regnbågar som gick in i varandra. Betyder det någonting?

Freeedag!!!

När jag hämtat dottern i skolan idag ska vi ut i skogen och promenera vid havet och fika. Om det inte börjar regna. Ser mörkt ut!

Kram!

Svar: Regnbågarna tyder på att du är redo för något positivt.. kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det var bra gkort av dig ! Det är ruter i dig !
Sådana karlar brukar inte bättra sig heller..

Fredag igen vart tar veckorna vägen ..
De släpper på rese-restrektionerna lagom till demonstrationens mötesdeltagare insjuknar..
Hur kunde man tro att folk tar sitt ansvar..

Samtidigt tycker min äldre väninna att jag är larvig som inte handlar själv...Jag har ju bara lite kol lite högt bloctryck diabetes och ett BMI på 42..börjar faktiskt fundera på om jag kunde handla sent eller tidigt på byns ica..
Är jag "larvig" som låter sonen handla..

Go´fredag på er <3

Kram Anki med flock

Svar: Nä, många är de som inte tar ansvar... verkar som om folk fått nog och vill tro att det värsta är över men så är det ju inte ! Du gör rätt som inte handlar själv, det gör inte jag heller.. fortsätt skydda dig.. kram )
Esmaralda

18 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Så rätt du gjorde!! Borde ha gjort som dej för länge sen och sparkat ut gubben så mycket som han gapat och skrikit helt utan anledning under åren...
Och lättkränkt ska man inte tala om men kränka andra och trycka ner dom under skosulorna går hur bra som helst. Vilka karlar det finns va!!
Idag är det ett sånt lugn och jag njuter av tystnaden.
Och så var det fredag igen då, lite dagen efter då vi hade AW igår. Lite ont i magen inför helgen, dåligt väder och ingen att umgås med, tråkigt! Kommer jag få umgås med hjärtevännen igen, kanske i helgen?
Kram och trevlig helg❣️

Svar: Ja, något positivt ser det i alla fall ut bli under helgen.. kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Det heter ju att man lär sig så länge man lever! Vissa gånger har jag varit den lättkränkte en annan gång stolt över mig själv över att ha tacklat en situation på ett bra sätt,mitt sätt .men mer ödmjuk med åren..anser mig inte vara varken för snäll eller med ständiga aggressioner ..vem är perfekt!?

Ska ta en lång morgonpromenad och än en gång fylla på fästingvaccinet Tbe..vid en vaccinationscentral. Står först i kön och håller min sociala distansering :) utanför dörren!

Hade beställt en ny klänning,det blir till att skicka tillbaka den,den är alldeles för stor..skönt när det är åt det hållet..
Jag har ingen aning vad jag väger,slängde ut vågen för många år sedan..men jag verkar ha krympt..Hoppas våga mig till gymmet snart igen..tappar muskler..men tills dess är det promenader som gäller.

Ha en skön dag..kanske din mamma är kvar också..

Kram

Svar: Ja, här blir det också promenad... och mamma är kvar till nästa fredag :) kram
Esmaralda

20 Misstjejen:

skriven

Hej

Tänker fråga om det blir något restaurang med henne på den midsommar dag.

Så ska jag gör som jag vill eller lyssna på henne för dricka cider.

Vad är viktigaste för henne att jag ska dricka cola?

Ska jag fråga henne...

Vad är skillnad mellan cola och cider...

Är hon rädd för jag ska dricka cider eller något?

Borde kanske fråga henne om det

Ha det bra

Svar: Du ska kanske inte fråga så mycket utan känn in.. är hon tveksam till alkohol så drick cola.. kram :)
Esmaralda

21 Till Michaela:

skriven

Hej Michaela och tack för din hälsning! Ja sömnproblem är riktigt jobbigt men i natt sov jag ca 5 timmar så hoppas det går åt rätt håll...

Önskar dig en fin sommar!
Kram,
Jennifer

22 A:

skriven

Hur ska man göra om det är ens svärföräldrar som beter sej på detta vis,ska man förhålla sej som du skrev i ett tidigare inlägg?
Jag vill alltid hålla distans till dem och mycket sällan åka dit

Svar: Ja herregud vilken mardröm... men fortsätt hålla distans och förhåll dig till dem och låt dem inte ta av din energi.. kram :)
Esmaralda

23 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron min sköna!

Vilket bra inlägg! Jag fick mig ett gott skratt samtidigt som jag tyckte det var modigt gjort av dig! Det är ”krut” i dig må jag säga! Jag kan säga att själv hade jag kanske inte ödslat en av mina tallrikar på någon som bär sig åt så, men packa ner sakerna o visa vägen ut hade jag med gjort👍 Jag kan riktigt se det framför mig hur du sätter dig i fåtöljen efteråt o pustar ut, för jag tror inte att du är den som gråter så lätt...
Kära Es jag undrar om du kan se sambandet med det här. Flera dagar nu har jag fått besök av små små fåglar gröna på magen. De flyger antingen en o en o ibland två samtidigt utanför mitt ena fönster nära och vid flera tillfällen har jag samtidigt pratat i mobilen. Det blir störningar i mobilen och den jag pratat med frågar vad var det, vad sa dem?! Det sprakar och sen är det som om de vill säga mig nåt! Har ju alltid haft tron på att småfåglar kommer med goda budskap! Jag får liksom en glad känsla i kroppen så jag undrar ser du nåt samband? Är det något de försöker säga till mig o går via mobilen, för det har hänt ett par ggr denna veckan speciellt.
Jag hoppas på lite hjälp från dig🙏
När jag skulle skriva hjälp så skriver min mobil ett helt annat ord ”kämpa”????

En varm o go kram o en riktigt trevlig helg❤️☀️🌸

Svar: Imorgon handlar bloggen om gråt. så tack för tipset även om det var omedvetet ! Småfåglar kommer med bra budskap, i alla fall till dig och din mobil har med sig en hälsning från Alltet... du är älskad lite överallt.. kram :)
Esmaralda

24 J:

skriven

Hej Esmeralda
Denna vecka har varit omtumlande och mycket känslosamt och det är det än. Jag hoppas allt ordnar sig för sonen och att vi valde rätt för vår son.Jag hoppas mitt älskade barn förstår.
Kram

Svar: Ja, det ser ut som om ni valt rätt.. kram
Esmaralda

25 Smulan:

skriven

Regn idag..
Letar med ljus och lykta efter ett hus, men hittar inget i vår prisklass. Får vi vänta länge innan något dyker upp vill ju flytta nu helst igår :)

Svar: Ha lite is i magen och något bra kommer så småningom.. kram :)
Esmaralda

26 Kristin:

skriven

Jeg fikk meg en god latter nå, kjære Esmaralda. Kanskje ikke akkurat riktig å le av dette, men jeg er så visuell, at dette ble en liten filmsnutt for meg. Så det hele for meg.
Men, å stå i en slik situasjon er ikke morsomt i det hele tatt. Godt at du er en sterk kvinne og fikk mannen ut av hus.
Må jo si at jeg har opplevd en del episoder i mine yngre år jeg også.
Jeg tenker på alle de kvinner som ikke tør eller klarer å reise seg mot slik menn, og lever et veldig vondt liv. Det er trist.
Ønsker deg en god dag.
KRAM!!!

Svar: Ja, att finna sig i ett utarmande liv blir sakta knäckande och det önskar jag ingen !! Jag kan förresten själv skratta åt den episoden idag :) kram :)
Esmaralda

27 Michaela:

skriven

OMG! Fan vad bra gjort av dig Es! Vilken människa! Vet själv hur det är att prata med patienter och hur trött man blir och då är det sista man behöver något sånt där. Du gjorde helt rätt!

Lever min lilla Lady fortfarande eller har hon somnat in? Hoppas att hon fortfarande har krut i sig :)

Ha en härlig fredag. Ingen Lets Dance ikväll. Trist men får kolla på annat. Kraam

Svar: Din Lady lever fortfarande även om hon inte är lika kraftfull som hon varit... kram :)
Esmaralda

28 Sp:

skriven

Heej!
Undrar om det kommer gå en lång period tills jag och R får tillbaka kontakten ?
Kram
:)

29 Dunegull:

skriven

Bjuder helgen på något kul? Närmar sig kärleken tro? Är redo till tusen nu 😊
Kram

30 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Nu har jag bett om att få gå utbildningen. Kan du se om det löser sig?

Trevlig helg!

Kram!

Svar: Finns en god chans att det löser sig.. kram :)
Esmaralda

31 Till Andreas :

skriven

Tack för ditt fina meddelande igår. Jag svarade dig när du åkte till Paris men du missade säkert det. Det kan mycket väl vara så att vi har någon koppling på något sätt för drömmen måste ju betyda nånting tänker jag och jag hade gärna pratat mer om det. Annars mår jag väl och är väldigt tacksam för det då många, som din kollega , kämpar för sina liv. Hoppas att det går bra för honom/henne och att du mår bra!

Kram från Michaela

32 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Fortfarande så har han inte erkänt sitt barn för sin familj.

Hur ser läget ut nu.
Tror de att dottern är hans eller börjat det tvivla på det? Tror dem på honom?
Får inte ihop det, deras beteende.
Kommer här lösa sig?
Tror dem att barnet är hans?
Kram

33 Katrin:

skriven

Otroligt bra gjort. Önskar att flera som lever i denna typ av relation vågade göra detsamma.

Svar: Man bör göra det man kan för att inte bara överleva utan leva så bra som möjligt.. kram :)
Esmaralda

34 AnnaK:

skriven

Oj, vad jag önskar att jag var lite mer så! Igår hade mitt elände därhemma suttit och väntar att jag ska komma hem från jobbet och flytta möbler i dotterns rum så han kunde måla sista väggen. Medans jag flyttade möblerna så la han sig i sängen och chillade. Jag fick ta äldsta dottern till hjälp. Nåja....får skylla mig själv som inte gör något åt saken. Ingen idé att ta en diskussion heller för då blir han knäpp och skriker och kallar mig idiot mm. Undrar fan om han inte har nån diagnos eller nåt.

Nå, skönt med fredag iaf 😊

Kram 🤗

Svar: Ja, ibland kan man undra... kram :)
Esmaralda

35 Sp:

skriven

Heej!
Undrar om det kommer gå en lång period tills jag och R får tillbaka kontakten ?
Kram
:)

Svar: Det kan dröja.. kram :)
Esmaralda

36 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Vad ser du om min jobbsituation just nu?

37 Mj:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han känslor för mig? Känns jag viktig? Och kan han tänka sig att bli tillsammans med mig?
Kram

38 2020:

skriven

Ser du ngn flört eller kärlek i sommar? Ifs har det redan börjat men någon man träffar lite oftare kanske 😊

Kram

Svar: Ja, lite flirt ser det ut att bli... kram :)
Esmaralda

39 Smöla:

skriven

Skriver med en kille, Niklas, som känns väldigt lik mig på flera sätt. Har han fått intresse för mig? Kan de bli något med oss, eller ska jag satsa på den andra killen som kommer in när jag flyttar?

Svar: Ha båda dörrarna öppna och det kommer snart visa sig vem du bör satsa mer på ... kram :)
Esmaralda

40 Till Skorpan:

skriven

Mitt svar ligger i gårdagens kommentarer :) Kram Michaela

41 Solen ☀️:

skriven

Ja jösses en lättkränkt och arg person var mitt ex, och extra mycket på slutet....och jag stod ut alldeles för länge. Det var inte så illa att det handlade om att jag inte hade köpt nötter...men mycket annat var det fel på.
Det längtar jag inte tillbaka till.
Men jag känner att jag själv också har en del i det hela genom att jag har lite problem med att jag gärna ser andras behov mer än mitt eget behov.
Jag gör en massa för att alla andra ska ha det bra, anpassar mig max....och kommer på sen att jag glömde vad jag själv vill. Svårt att veta hur man ska komma ihåg sig själv och upptäcka vad man själv vill göra när man blir så färgad av alla andras behov och önskningar.
Jag är lite för lyhörd för vad vad andra vill, känner och önskar.
Tips?

Kram ☀️☀️☀️

Svar: Ja, börjar man passa upp på någon med sådan personlighet så slutar det inte med att man får tillbaka utan man får bara ge mer och mer och mer... tills man själv sätter stopp... kram :)
Esmaralda

42 Till Jennifer:

skriven

Åh vad härligt att höra! Hoppas verkligen att det vänder nu för dig! Håller tummarna! Önskar även dig en fin sommar!

Kram från Michaela

43 Fjärilen :

skriven

Intressant att läsa din blogg missar sällan . Kan du se någon runt midsommar med mig? Ha en fin dag/ kram

44 <3:

skriven

Är det kanske dags att höra av sig till R i Stockholm?
B tror vi skulle passa ihop. Men han ogillar någon affär han blev erbjuden.

Ser du oss på dejt i sommar ?

Kram

45 Mirre:

skriven

Bra gjort Es!! Där fick han, den otacksamma människan😅

Es, ser du om A är intresserad av mig eller är det lite sådär? Vill liksom att han ska vara mer på och ta initiativ..
Kram ☀️

Svar: Japp, där fick han ! Jag ser att det finns ett intresse men kan inte se riktig hur starkt... kram :)
Esmaralda

46 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

47 Michaela:

skriven

Då blir det kanske passande med ny talisman när du släpper dem så Lady får lite sällskap :) Har du bestämt "motivet" på nya kullen än?

Hur går det förresten med terapeutjobbet nu under Corona?

Kram

Svar: Nja.. är inte helt säker på hur nya talismankullen kommer att se ut men det ger sig snartJag terapeutar mest via telefon eller nätet....och och det funkar bra... kram :)
Esmaralda

48 Dalkulla :

skriven

Igår råkade jag få med ett annat namn i kommentaren. Jag var väl ovanligt trött kanske då :)

Det finns en sådan i syskonskaran, den blev värre för varje år som gick. Skulle man tagit hänsyn till det syskonet skulle man fått gå på tå och vägt sina ord med guldvåg, även om vi andra gjort så tror jag ärligt, det inte hade hjälpt. Det höggs hej vilt omkring en så fort något inte passade vederbörande.

Minns alla gånger samt olika händelser då jag än i denna dag undrade hur det verkligen var fatt med denna person. Sedan skulle man tas till nåder enbart när det passade. Hur man kan behandla andra på det sättet är mig en gåta. Vet från en seans från dig Esmaralda att den här personen har väldigt lågt i tak och, som du en gång skrev som svar att den har dålig självförtroende.

Förstår ändå inte hur dessa människor kan ger sig själv den rätten att gapa och skrika halsen av sig när det är något som inte faller dom i smaken, gällande andra människor.

Kram



Svar: Ja, sådana människor ska man undvika så gott man kan... kram :)
Esmaralda

49 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack Kära Es för ett vackert svar❣️

Jaha då då blir det ytterligare ett intressant ämne imorgon med👍
Det vill jag inte missa fina!

Kram och Kärlek 🙅‍♀️💜🌸

Svar: Kram :)
Esmaralda

50 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Härligt gjort med karln! Vad lugnt och skönt det måste blivit utan honom.

Gudars vad det har varit mycket här senaste tiden! Lugnar det inte ner sig snart?
Jag behöver återhämtning så att jag inte bryter ihop.

Kram ThereseC

Svar: Ja, efter det uppbrotten reste jag till Turkiet på en rejält lång vistelse och unnade mig :) Det kommer lugna sig.. kram :)
Esmaralda

51 Helena Ir:

skriven

Så glad att solen sken och fötterna orkar ta mig fram på mina promenader. Lyckligt lottad!
På hemvägen så träffade jag J,min väldigt trevliga och goa yogalärare och tränare på gymmet. Vad sugen jag blev på att ta mig dit igen..fick lite råd av honom om bra tider och vad jag kunde tänka på där..jag vet att en del av de jag känner har fortsatt att träna..Får du till dig något Esmaralda? Vågar jag?
Skulle inte förvåna mig om gamle farbrorn är där också..97 år nu! Jag vet att bollen ligger hos mig själv..men får du upp något?

Mysigt att din mamma är kvar :)

Kram

Svar: Ja, om du är riktigt vaksam så tror jag att du kan våga.. men du ska inte ta några risker... kram :)
Esmaralda

52 Gunilla i Oxd:

skriven

Haha..va härlig du är!!!🌟🔥😅

Igår skrev du om intuition...Har jag en stark sådan måntro?!

Kram o trevlig helg!!!🍃💗🥂☀️

Gunilla i Oxd

Svar: Du har en riktigt bra intuition.. kram :)
Esmaralda

53 Hanna:

skriven

Hej!

I dag har jag lättat mitt hjärta och sagt min åsikt till en chef angående lite saker jag inte tycker står rätt till. Jag kan ha svårt att uttrycka mig ibland och jag är rädd att inte allvaret i saken kom fram hundra procent. Ser du om det blir någon ändring på arbetsplatsen på grund av det jag berättat? Hur som helst är jag glad att jag vågade ringa det där samtalet. Det var det enda rätta ur mitt perspektiv. Kram

54 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Tack för svar, det känns genast mkt bättre.

Nej,min nivå på måleriet är i högsta grad nybörjare, men har alltid velat prova på och nu har jag ju tid och möjlighet.

Funderar på en nybörjar kurs till hösten, ....

Fredag kvällen består av ett spinningpass och en öl på altanen. Skall det bli grillning av i det här huset får jag sitta själv och det är för tråkigt!

Hoppas ni andra får en riktig mysig fredag kväll!

Kram

55 Carolina:

skriven

Kommer jag få göra min diastasoperation? Häromdagen fick jag vara med om nåt som jag aldrig varit med om innan skulle ringa pappa men precis innan så börja det prasslade och någon som mumlade, var det ande?

56 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, börjar kännas som M gillar mig nu som kompis och att jag börjar komma in i gänget.
Blev så glad för hans sms igår kväll med lite skämt.
Kram

57 Jennie:

skriven

Tack Esmaralda

Jag har förstått att mamman går igenom en tuff period, mannen har hittat en annan och vill flytta in med sin nya flickvän. Kan det ha med det att göra? Att hon inte svarat?

Kram

58 Lisa:

skriven

Hej
Jag har förstått att jag helt plötsligt blivit av med jobbet, vet inte vad som hänt, känner mig krossad. Får heller ingen kontakt....
Ser du någonting ?
Kram Lisa

59 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undra lite över min mormor, hon har tre nycklar till sin lägenhet, en har hon själv och den andra har mina föräldrar fått ifall de är något och den tredje har legat i en låda i köket. Under en längre tid har nyckeln i köket varit försvunnen men helt plötsligt ligger den där i. Vissa saker byter plats från där dom låg innan och hon hittade en kompass som hon brukar ha i bokhyllan under en duk.

Så två frågor:
1. Är det hon som glömmer var hon lägger saker eller spökar det?
2. Hon anklagar min ena morbror för mycket som han gör mot henne, är det sant att han gör de hon anklagar honom för eller hittar hon på? Är det han som har tagit nyckeln och lagt tillbaka det utan att säga något till henne?
Hoppas på svar! 🙏 Kram 🐝

60 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Jag undra lite över min mormor, hon har tre nycklar till sin lägenhet, en har hon själv och den andra har mina föräldrar fått ifall de är något och den tredje har legat i en låda i köket. Under en längre tid har nyckeln i köket varit försvunnen men helt plötsligt ligger den där i. Vissa saker byter plats från där dom låg innan och hon hittade en kompass som hon brukar ha i bokhyllan under en duk.

Så två frågor:
1. Är det hon som glömmer var hon lägger saker eller spökar det?
2. Hon anklagar min ena morbror för mycket som han gör mot henne, är det sant att han gör de hon anklagar honom för eller hittar hon på? Är det han som har tagit nyckeln och lagt tillbaka det utan att säga något till henne?
Hoppas på svar! 🙏 Kram 🐝

61 Helena Ir:

skriven

Tack snälla för svar!
Kram

62 Helena Ir:

skriven

AnnaK,(34) jag gillar inte att någon skulle behandla dig så..du är en go tjej! Och av kärlek ska man ju må bra..som jag hoppas du finner!
Trevlig helg!
Kram :)

63 Michaela:

skriven

Spännande! Hoppas att det är något man kan ha i halsband såsom jag har Lady nu :)

Så bra att det går att terapeuta via telefon och nätet. Man får komma på andra sätt i dessa tider. Kram

64 Tiss:

skriven

Mina ben känns som gelé/spagetti. Kan det bero på att jag spänt mig så mycket när jag mått dåligt och slappar av nu när jag mår bättre.
Fast det viktigaste är ändå, om det är övergående?

65 Skorpan:

skriven

Tack för svar, bra att det är mera ruter i mig nu än tidigare ;).

Tecken eller inte, har två konton o de vissar på exakt samma summor, hur är det ens möjligt? Nån som vill påminna mig om att spara ;)?

Michaela, tack för din kommentar igår. Tvättäkta finlandssvensk jo, okej lite finskt blod finns väl i ådrorna :). Karlar ja,var finns dom? Inte står dom o köar bak min dörr iaf ;D.
Ha en fin helg!
Kram Skorpan

66 Ghostwriter:

skriven

Du har sagt förut att du inte riktigt ser människor som på foto, jag tror jag förstår vad du menar för jag kan få en "känsla" och liten inblick i hur en person kan se ut. Men finns det något det minsta du kan känna/se om nästa kille som jag kommer inleda seriöst med?


Stor kram och jag önskar dig/er en fin helg.
Bloggen är typ det enda som jag ser framemot varje morgon :) Förutom träningen jag börjat med haha

67 Mathilda:

skriven

Hej Es!

Kan du se om vi kommer kunna slippa karantänsreglerna i sommar eller ser det ut att dröja till hösten?

Kram

68 J:

skriven

Bra! Så bör både kvinnor och män göra snarast möjligt om de får en gaphals som umgänge.

69 Bella:

skriven

Tack för svar igår om att jag kommer må bättre! 🙏❤️

Har ganska så goda nyheter och det är att jag antagligen kommer bli anställd nu!! Har aldrig haft ett riktigt jobb förutom extra jobb och au pair.. så jag hoppas så det här blir bra!! Trivs himla bra på stället så hoppas att få fira framöver och kunna lägga undan massa pengar ☺️ tror det kan bli riktigt bra faktiskt! Kram

70 AnnaK:

skriven

Idag kom tatuerade mannen och satt och pratade fast det var bara jag i rummet. Det brukar inte hända. Jättetrevligt för han var helt annorlunda än om det är fler runtomkring. Folk verkar ha en tendens att bli tysta när dom är själv med mig. Är det min osäkerhet som smittar av sig? Hoppas han också tyckte det var trevligt iaf 😊

Kram 🤗

71 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har ju jobbar hårt och försöka var engagera även var duktigt och allt under här våren som är coronatider. Vi alla fick belöningen av en t shirt så coolaste! Men ingen som gillar min i facebook... jag är stolt och tacksam. Men...

Ska jag inte väl bryr mig om dom. Det känns tråkigt... men jag är glad så hur har jag var bra ändå.

Jag försöka mindre med att syns för min egen skönhet istället för annat exempel t shirt elller vad som helst.

Jag trodde någon ska var positiv och ger feedback. Okei...🤔

Har du bra i kväll också!😊

72 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Fortfarande så har han inte erkänt sitt barn för sin familj.

Hur ser läget ut nu.
Tror de att dottern är hans eller har dem börjat att tvivla på det?
En rådfråga
Bör jag låta allt vara? Eller bör jag skicka bild på papperna när jag får dem på att barnet är deras?
Kommer de lösa sig?
Kram

73 Anki:

skriven

Tack för svar Es <3
Skönt att vara i gott sällskap !
Njut av Fredagen och sällskapet av mamma din.
Efter regn kommer solsken :-)

Kram Anki med flock

74 Se:

skriven

Hej esmarslda.

Har han några känslor för mig?

Kram

75 Lisa:

skriven

Hej!
Han jag tyckte om förr, vad kände han då, har han glömt mig? Skulle han bli kunna bli glad för en följarförfrågning på insta än idag?

76 Browallia:

skriven

Den första jag kom att tänka på bara av att läsa rubriken var Mattias i Robinson. Du har berömt mig för min förmåga att rannsaka mig själv och se att en situation som uppstått ligger hos mig och inte förnekar det. För mig sker det helt naturligt så jag har svårt att fatta hur andra människor kan vara så totalt blinda för sitt eget beteende och blir så kränkta när man försöker prata om det med dem i all väl mening.

För att inte tala om alla ålahuvuden som samlades för att manifestera i Stockholm och Malmö. De hade kunnat göra det på nätet som så mycket annat görs i dessa dagar.

Önskar dig och familjen en trevlig fredagskväll. Jag och missen ska mysa i soffan. Kram

77 Suzie Q :

skriven

Inte kul m arga människor men ibland behövs att man blir arg ek säger ifrån
I kväll ska alla tjejer på mitt jobb träffas o ha avtackande av en annan fd kollega men jag följer inte m då jag känner mig utanför. Tycker att de lämnar mkt till mig o de vårdar mest relationer så jag har delvis slutat bry mig om deras jobb o brytt mig mest om mitt eget, men allt är inte mitt fel utan också deras manipulerande sätt el vad ser du?

78 Månskenet:

skriven

Läste din blogg en gång till, det var strongt gjort av dej att få ett slut på det hela. Bara det att den typens mänskor, dom är farliga inte enbart för sej själva utan också i allra högsta grad för sina närstående. Otaliga gånger satt jag som barn i baksätet på vår bil, pappa körde o gormade o hotade köra i än den stenen, än det trädet eller vilket hinder det må ha varit. Skräcken o ångesten önskar jag inte den värsta fienden... inte konstigt att jag inte kan lita på någon...


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: