Är du nöjd ??

 När min pappa var liten hade han en kompis som heter Char-less.

Jag tyckte det var ett underligt namn. Char-less !!  Vid tillfälle frågade jag pappa hur det kom sig att hans kompis hade ett så märkligt namn.

Men se, det var inte alls konstigt och inte heller ovanligt för han var döpt efter den stora författaren Charles Dickens !

 

Och på den tiden i tassemarkerna i Skåne blev det helt enkelt Char-less och det kallade hans föräldrar också honom. Och jag förutsätter att de därmed också sa att de beundrade Char-less Dickens   litterära verk.

Sen blev ju Steve McQueen populär och massa småpojkar hette plötsligt Stevee, där man uttalade varenda bokstav.  Jag rös redan som barn. 

Så var det Simåååååne… herregud, namnet är Simone och ingenting annat.

William blev Villjam.

Det var inte så kul att bli döpt till Brian för det blev ju Brajan och vem vill heta det?

Cary Grant  hade sin storhetstid och pojkarna hette Karri.

Jag vet inte om man fortfarande försvenskar utländska namn ?

Jag menar, till viss del ska det ju försvenskas men det får vara nån måtta på det.

Gränsen går när det låter som ett helt annat namn eller hur ?

 

 

 

 

Namn ÄR intressant.

Numera heter var och varannan unge Tindra och Tuva och Saga och Agnes och Freja.  Eller Milian, Lias, Vilde  eller Noah.

På min tid hette man Maria, Christel Eva, Lena och Annika. Eller  Stellan,  Nils-Erik ,Rolf eller  Christer

För övrigt finns det fyra pojkar i Sverige som heter Porsche.

Är ni nöjda med era namn ?

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, är nöjd med mitt namn. När jag var yngre ville jag heta mitt andra namn ett tag. Det är lite små roligt mina kompisar har olika smeknamn på mig även min bror. A har också ett gulligt namn på mig som jag själv tycker om med. Blivit vår grej på ngt sätt 💘
Har jag blivit kär tror du? Är A kär i i mig ? Det känns så. A gjorde mig så glad ig helgen med blommor och presenter och en tanke bakom allt. Känner mig lite lugn och harmonisk just nu. 🦋har hjälpt mig mycket. Hoppas att hon orkar med 💰problemet.
Kram

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte hur tänker hon T att prata med E kvinna om min tid för torsdagar som jag bruka var upptagen med B kvinna på kvällarna.

Jag vet inte hur ska jag förklarar för henne att bättre med välja för annan tid men hon förstår inte riktigt. Eller ska jag välja ta bort? Är det bättre alternativ?

Jag behöver din svaret för jag är nervös att jag är rädd för det råkar ju blir fel. I eftermiddag är det samtaltid...

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte hur tänker hon T att prata med E kvinna om min tid för torsdagar som jag bruka var upptagen med B kvinna på kvällarna.

Jag vet inte hur ska jag förklarar för henne att bättre med välja för annan tid men hon förstår inte riktigt. Eller ska jag välja ta bort? Är det bättre alternativ?

Jag behöver din svaret för jag är nervös att jag är rädd för det råkar ju blir fel. I eftermiddag är det samtaltid...



Ha det bra

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Om C kvinna har inte smsar något att vi ska ses under november månaden så fråga jag henne i december för pratar på skype eller i riktigt livet.

Jag är tveksam om jag kan berätta och fråga om min relation till B kvinna. Tänker om hon berätta för nästa person...

Är det bra eller inte?

Ha det bra

5 Tingeling :

skriven

Jag är nöjd med mitt namn, har alltid gillat det. Det passar mig.

Jag vet inte vad som händer, jag har tidigare i utbildningen fått VG i betyg, och klarar proven men nu klarade jag inte detta prov, och jag vill inte ut på praktik, jag känner mig negativt inställd till utbildningen. Kanske är en svacka, eller så står jag inför ett val, så känns det. Hoppa av nu och börja jobba - har faktiskt hittat jobb jag kan tänka mig och alla inom vården, jag kommer inte ifrån det hur mycket jag än försöker 😂 dras till det hela tiden. Det enda jag inte klarar är dem olika tiderna pga jag är ensamstående (kvällar då speciellt). Men kanske går att lösa... ska nog ringa och höra mig för.

Trevlig måndag!

Kram!

6 Ullegull:

skriven

Godmorgon!
Jag är nöjd med mitt namn, tycker det är fint. Var mindre nöjd som barn, då ville jag också heta Marie eller Maria :-)

Har funnit en bostadsrätt som jag är sugen på:. Finns lite att göra för att det ska bli i min smak men det är inget jag inte klarar på egen hand. Tänkt lägga ett bud idag. om jag får lägenheten undrar jag om det blir bra för mig och barnen? Eller bör jag stanna där jag är?

7 Rebecca:

skriven

Ja jag gillar mitt namn Rebecca, men jag hade velat ha ett ovanligare namn egentligen :)

En fråga...kommer Karl eller Gustaf på jobbet visa mer intresse för mig?

Ha en bra dag!

8 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag tycker också det är roligt och intressant med namn. Är nöjd med mitt namn men det var jag inte som barn. Har gett ett internationellt namn till mitt barn som kan uttalas i de flesta länder.

I mitt jobb mötte jag en vuxen karl som hette Baby i förnamn, hade lite svårt att hålla masken då :)

Får jag snart ett glädjande besked? 🙏🏻🙏🏻✨✨✨🙏🏻🙏🏻

Svar: Ha ha ha, jamen det måste vara ett eländesnamn att bära runt på !!! Finns en möjlighet att du får ett bra besked... kram :)
Esmaralda

9 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Kul med namn, i min årgång finns det många dubbel namn, Jan-Ove, Anna-Karin , även Lars, Peter, Rolf, Henrik, Marie, Karin, Eva-Maj är ngra namn som jag kommer ihåg.

Nej mitt mellannamn är jag inte nöjd med, det är Carina och det passar inte mig! Mina 2 övriga namn är okej men inte mitt i prick

Ville nog ha ett a på slutet av mitt tilltalsnamn istället för e. Så är det bara.

När jag stod på crosstrainingen igår började jag fundera på om soulmaten jag kommer att träffa gillar musik och att dansa, lite löjlig fråga kanske, men det är härligt att sväva ut i drömmarnas värld ibland!

Nu startar min vecka, med vattenjympa o träning som vanligt och har jag tur kommer byggsatsen till min friggebod och då blir det att börja måla panel. Kul!

Ha en fin start på veckan alla!
Kram


Svar: Han verkar i alla fall dansa till husbehov även om han inte är något stor dansprins :) Kram :)
Esmaralda

10 2020:

skriven

Om Corona tillåter, ser du mig åka på utlandsstudier nästa höst?

Kram

Svar: God chans att det kan bli så... kram :)
Esmaralda

11 Kram:

skriven

Hej, jag trivs bra med mitt namn då det inte är så tjejigt, vilket passade mig bra då jag var en liten pojkflicka i skolan.
Ibland känns det som att vår namn formar oss genom livet.

Jag var på en visning igår, fick en bra känsla när jag klev in i lgh. Den är lite liten men tror jag skulle trivas bra. Inte så mycket grannar och ett lugnt område som ligger nära en älv. Det är bara priset som gör mig osäker. Finns det en möjlighet att det blir min lgh nästa år? Att priset inte rusar iväg och att jag vågar ta ett lån.

Mycke tacka!

Svar: Ja möjligheten finns, kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
När jag växte upp var det vanligt med Linda, Anna, Cecilia. Förstår inte folk som döper ungarna till Elvis t ex. Jag är nöjd med mitt namn, det är jag och fjorton tusen till så inte jättevanligt. Har tänkt på gårdagens inlägg så idag ställde jag mej framför spegeln och tittade på henne på andra sidan...utan skryt ser hon hyfsat bra ut, okej kropp med vissa skavanker och hon hoppas att folk gillar henne för den hon är! Hon har lite svårt att tro på sej själv bara och fastnar i fel tankemönster. Hon längtar efter kärlek, kramar och omtanke. Får hon träffa sin manlige vän snart som hon längtar efter? Tills dess, kryper tillbaka och drar täcket över huvudet och sover lite till...
Ha en skön måndag, kram❤️

Svar: Du är hur fin som helst... kärleken och omtanken kommer... kram :)
Esmaralda

13 Lotta:

skriven

Ja, det var verkligen så med försvenskade namn. Det kommer jag också ihåg.
Jag har ett långt dubbelnamn, vilket är knepigt för andra att uttala när jag åker utomlands. Jag har en tysk kompis sen trettio år som fortfarande inte känner att han kan säga mitt namn. Därför har mina barn korta namn på fyra bokstäver som det går att ha även i andra länder 😀.

Nu väntar jag på besked om en timanställning på ett större företag. Länge sen jag var i toppstriden om jobb. Ser du om det blir jobb där nu för mig?

Kram L

Svar: Möjligheten är stor, kram :)
Esmaralda

14 Jeanette:

skriven

Hejsan!
Måste bara berätta en äldre släkting till mig läste många pocket romaner och såg namnet Jean, så när hennes son skulle döpas sa Prästen Jag döper dig till Jean... då säger hans mor Han ska inte heta så där han ska heta JEAN och så blev det.
Kommer den här veckan erbjuda några överraskningar gällande mina barn?
Kram

Svar: Ja, det kan ju uttalas lite hur som !!! Något bra ser ut att kunna ske under veckan.. kram :)
Esmaralda

15 Fjäril:

skriven

Hej,
Jag har aldrig riktigt känt att mitt namn passar mig, dock är det internationellt och det känns finare då jag befinner mig utomlands :)

Hur ser resten av året att bli? Klarar jag av mina jobb sålänge jag fokuserar och försöker vara modig?


Kram

Svar: Absolut, det gör du, kram :)
Esmaralda

16 Helena Ir:

skriven

Namn, det finns så många vackra, många ovanliga också. Jag är nöjd med mitt namn, det sitter där, min identitet har präglats in i det där namnet..hängt med länge nu :)

Jag är jädrigt stolt över mig själv, jag fixade att ta den dubbla bordsskivan ner för trapporna igår. Kvinnor kan mer än de tror. .Frågan är vad skulle jag med en man till, nu när jag inte behöver spela liten och svag :)..Jag skojar givetvis!!


En del att göra idag också, måste ta t-banan idag också..så även imorgon..får väl läsa en ramsa med trolldom i för att mota bort Corona :)

Ha en bra start på veckan!

Kram

Svar: Javisst kan man så mycket mer än man tror, om man är tvungen ! Jag har blivit hjälplös nuförtiden i somliga situationer... vad det gäller trädgårdsarbete o sånt.. fast jag vet ju att jag skulle fixa det om jag måste... det har jag ju gjort förr som singel...:) Kram :)
Esmaralda

17 Mimi:

skriven

Godmorgon!

Jag är inte nöjd med mitt namn. Tror inte att någon som jag känner är nöjd med sitt namn.

Kommer jag att må bättre snart och komma ut i livet?

Kram

Svar: Planera och ta steg framåt... tiden arbetar för dig på ett bra sätt.. kram :)
Esmaralda

18 Läroliv:

skriven

Jag är nöjd med mitt namn, men gillade inte förkortningen som användes och som jag kallades som barn. Skriver inte ut då är rätt ovanligt och lättinkännligt. Tror mer vanligt på vikingatid. Pratade en gång med anställd på affär med väldigt ovanligt förnamn som var Gorm. Frågade inte, men kan tänka mig härstamma från Island. Inte för att jag vet, men tycker skulle passa in där. Berömde i alla fall hans ovanliga namn. Skulle också passa in i filmen Ronja Rövardotter. Grabben var väl i ålder 18 - 20 år, så kanske tagits därifrån. Inte för att jag minns alla rövarnas namn, men annorlunda var dom i alla fall.

Ha en fin vecka alla.

Kram


Svar: Gorm är fint namn.. fanns en Gorm den Store som var kung över Danmark, tror det va på 900 talet.. kram :)
Esmaralda

19 Ninni :

skriven

Hej
Jag är väldigt nöjd med mitt namn
lätt att säga och lätt att skriva det tycker jag att det ska vara.
Nu till frågan?
får aldrig min dotter något arbete med en lön som hon kan leva på?
är hon för gammal?
Ha en bra dag
Kramar

Svar: Hon kommer få arbete... hon ska inte ge sig... kanske gå en utbildning som ger en direkt yrkesbehörighet.. kram:)
Esmaralda

20 Kristin:

skriven

Da jeg ble født, visste ikke mor om noen som het Kristin. Min bestemor het Kristine, så det var ikke så merkelig at jeg fikk det navnet. Noen år senere, var det visstnok mange som fikk dette navnet.
Mor til min far het Ragna Elida. Jeg hadde et stort ønske om å hete Kristin Elida, da jeg alltid har hatt en stor forkjærlighet til navnet Elida.
Men, vanens makt er stor, så jeg har ikke tenkt så mye over dette i mitt voksne liv.
KRAM!!!

Svar: Och tänk så populärt namnet Eida blev sedan.. bland de som är tonåringar idag :) Kram :)
Esmaralda

21 <3:

skriven

Godmorgon Esmeralda, Är min pappa verkligen deprimerad? Över VAD? kommer han flytta ut?
Jag vet inte hur jag ska bete mig längre.. Va vill han ?

Svar: Du kan inte göra så mycket.. han måste själv fatta sina beslut... ibland blir man deprimerad även utan direkt orsak.. kram :)
Esmaralda

22 Hedwig:

skriven

Jag var inte nöjd med mitt namn när jag gick i skolan. Mitt namn är rätt ovanligt här och typ ingen kunde komma ihåg det. På lågstadiet fick jag heta 'S nr 2' (min tvillingsyster hade ett helt vanligt namn som började på 'S') och på högstadiet blev jag ofta mobbad, även på grund av mitt namn. Numera tycker jag mer om mitt namn för det är ju en fin fjälluggla i böckerna om Harry Potter som heter så. Sedan låter mitt namn ganska fint på andra språk som svenska. Hade jag kunnat flytta till Sverige som jag velat göra så hade jag nog varit helt nöjd med mitt namn...

Svar: Jag gillar verkligen ditt namn :) Kram :)
Esmaralda

23 Lilla m:

skriven

Hej Es! På tal om namn... får jag använda namnet på M till mitt kommande barn?

24 Skorpan:

skriven

Nåja, helt okej ;). Inget vanligt namn men inte i mitt tycke så ovanligt heller. Ett namn som man inte ger sitt barn i dessa moderna tider ;). Varifrån det kommer vet jag inte, finns inte i släkten iaf.

Det är dåliga gummitider hos mig. I morse vsr baldäcket på min cykel tomt, pumpade drt o det verkade hålla luft, tills jag kommit en bit på vägen o det var tomt. Tur i oguren var det nära till cykelreparatören, bekant ställe ;), så fick jag ett nytt bskdäck. Bara otur eller är det nån som vill säga mig nåt? Va görsiktig med gummit el nåt ;)? Behövs ju inte o dessa tider precis... O kanske inte i framtiden heller ;). Eller?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nåja, gummi ska man alltid ha koll på.. man vet aldrig :) Tur du var nära cykelreparatören.. sådana finns det inte i varje gathörn precis.. kram :)
Esmaralda

25 Nenna:

skriven

Hej Es,
Det är roligt med namn. Jag är nöjd med mitt, det är inte jättevanligt.
På lågstadiet upptäckte jag att de flesta tjejnamn slutade på A men inte mitt men jag tog mig igenom det och är nöjd.

Jag är nöjd med namnen jag givit mina barn också. Inget som hamnat på tio-i-topp listan

Kan du se om min själsfrände börjar bli redo? Får du till dig hans stjärntecken eller någon annan ledtråd.

Kram 🤗

Svar: Jag tror han börjar bli redo... kram :)
Esmaralda

26 Mimis:

skriven

Hej!

Kommer nästa år att bli ett bättre år än de senaste tio åren?

Kram

Svar: Ser ut som om det blir något nytt under året som gör dig gott... kram :)
Esmaralda

27 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda hur stor chans är det att det andra paret följer med oss på spa i nyår?
Vore så himla trevligt och mysigt att göra ngt speciellt på nyår. Har preliminär bokat vistelsen. Sånt strul bara när de har barn med olika och kunna boka och göra klart till 💯.
Kram

Svar: Att andra paret följer med er ut att bli till 65-70 %, kram :)
Esmaralda

28 Agnes:

skriven

Mitt namn här är jag nöjd med. Agnes hette mormor o som vuxen valde jag att lägga till det till de namn jag blev kristnad till som liten. Tog även mormors mors namn därför att jag tycker det är vackert. Min morskusin lade "beslag" på "Hermine" som även det namnet var ett av mormor mors.

Däremot mitt 1:a namn...nej, det kommer jag nog aldrig att "växa i o ikapp". Fortfarande vid 59, snart 60 år, så känns det inte som mitt. Det är inte jag, lixom. Har inte blivit bättre med tiden, inte...nu går det av gammal vana, typ, att heta det jag heter, men jag gillar det inte.

På gränsen att det kryper i mig när folk ropar mitt namn...vet inte om det är vanligt att folk känner obehag inför att höra sitt namn, men lite så är det för mig o har varit hela livet...dock har jag lärt mig att förtränga känslan, men den finns där.

Nej, ha ett vackert namn, det har jag inte...men Agnes är vackert o det kallar jag mig då o då, o så då här.

När barnen skulle få sina namn, så gjorde jag mitt bästa i att de skulle ha namn som inte inbjöd till att göras om till ngt konstigt "smeknamn".
Min mor gillade "Mikael" så det fick de båda två som extra-namn.

Hade nu min mor gjort en tankevurpa, så hade jag hetat "Annelie"...nu gör jag inte det, och på sätt o vis så är det egalt....

Anneli eller namn som en bedagad bitch...skit samma, typ!

Ha det bäst, alla!
Kram!

Svar: Du ÄR en Agnes, så är det bara ! Kram :)
Esmaralda

29 Rebban:

skriven

Hehe! Jag är själv skåning (älskar det för övrigt) och vi fick verkligen tänka till när vi gav dottern sitt namn. Tilltalsnamnet funkar bra men sen har vi ett mellannamn som inte funkar på skånska. När min sambo säger namnet låter det fint men när jag säger namnet är det något helt annat och ofta tror icke skåningar att jag säger Melon. Vi tänkte alltså inte tillräckligt men namnet är fantastik om en icke-skåning säger det. Haha!

Nu börjar det äntligen hända saker på jobbet. Fattar inte att högsta chefen låtit mellanchefen hålla på såhär. Båda bär skuld över den arbetsmiljöproblematik som funnits och finns. Jag hoppas att högsta chefen får vara kvar men också förstår sin del i det. Hoppas faktiskt också att mellanchefen får gå så vi kan skapa en bättre arbetsmiljö för alla medarbetare och det blir svårt om inte omöjligt om den får vara kvar. Ser du något kring detta? Är förändringen positiv för mig?

Kram Rebban

30 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Har aldrig gillat mitt namn men förlikat mig med det nu på äldre dagar..

Vaknade 04 med värkande knän..bara upp o ta värktablett och liniment Förbannar hala berg och promenaden som vart lite lång igår då jag hade trevligt sällskap..
Med denna hopplösa kropp har jag lite panik angående vindsröjningen ,vill ju inte lägga allt på sonen... som kom förbi igår efter jobbet och till hundarnas förtjusning hade med varsin adventskalender för hundarna med en Extralucka ! Som öppnades genast !
Sonen fortsatte i lillstugan med målning . Så tacksam över honom .

Ha en härlig start på veckan ! Här tas det lite piano

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det är en himla go påg du har !!! Så omtänksam !! Kram :)
Esmaralda

31 Lilla m:

skriven

Hej Es! På tal om namn... får jag använda namnet på M till mitt kommande barn?

32 GP:

skriven

Hej Es,

Nu har vi varit på lägenhetsvisning, men det blev en flopp tyvärr... ser du om jag kommer klaffa ny lägenhet och jobb samtidigt?


Kram

33 Bb.v:

skriven

Hej E

Ser du mig och killen som jag slutade prata med i april få kontakt med varandra igen på något sätt ? Kram ha en fin dag

34 Fisan:

skriven

Det finns 8 personer i Sverige som heter Gandalf :).

Ser du om jag får ett nytt jobb o när? Ska snart på en intervju och söker aktivt.
Kram

Svar: Och jag kände en Gandalf en gång när han var barn.. :) kram
Esmaralda

35 lilleba:

skriven

Jeg vet om ei jente som har mellomnavnet Liverpool. Hennes pappa er fotballentusiast. :-)

Svar: Det var lite kul ju :) Kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, är nöjd med mitt namn. När jag var yngre ville jag heta mitt andra namn ett tag. Det är lite små roligt mina kompisar har olika smeknamn på mig även min bror. A har också ett gulligt namn på mig som jag själv tycker om med. Blivit vår grej på ngt sätt 💘
Har jag blivit kär tror du? Är A kär i i mig ? Det känns så. A gjorde mig så glad ig helgen med blommor och presenter och en tanke bakom allt. Känner mig lite lugn och harmonisk just nu. 🦋har hjälpt mig mycket. Hoppas att hon orkar med 💰problemet.
Kram

37 Bb.v:

skriven

Hej E

Ser du mig och killen som jag slutade prata med i april få kontakt med varandra igen på något sätt ? Kram ha en fin dag

38 Dalkulla :

skriven

Namnen förr var tråkiga och allmänt slätstrukna. Ofta skulle det var dubbelnamn, så fult, så det finns knappt att uppbringa.

Numera är det namn som jag inte skulle döpt mina tre barn till men, dom är också av en annan generation. Sedan finns det föräldrar som inte vet hur fula namn de vill ger sina barn, känslan är faktiskt sådan, när man ser en del namn.

Några namn som fanns långt tillbaka i tiden har ingen döpt sina barn till vad jag har sett och det är Manfred, Augusta, Gösta för att tar några.

Kram

39 Krizz:

skriven

Hej Ezmeralda! Äntligen får jag chansen att fråga dig! Tack för att du gör detta!:)

Jag har ett namn som verkligen inte passar mig så jag kallar mig något annat. När mitt "riktiga" namn ibland ropas upp på kontoret ser sig alla förvirrat omkring, haha! Det är tydligen superkonstigt att jag heter så som jag gör :)

Jag har en viktig fråga till dig: Vi har tagit ett stort beslut i familjen och bestämt oss för att bygga ett sommarhus. Detta dränerar ju såklart ekonomin fullständigt och vi är fullkomliga noviser inom området. Hur ser du att detta sommarhus blir? Hur går bygget? Hur kommer vi att trivas? Blir det klart i tid och vad kommer våra barn tycka om det?

Ser så mycket fram emot ditt svar! Ha en trevlig dag!
Varmt
// K

Svar: Ha 100% planering och koll på allt i förväg, annars rusar kostnaden i höjden.. anlita byggfirma med gott rykte ... kram o lycka till :)
Esmaralda

40 F:

skriven

Har en bekant som mår väldigt dåligt, hon försökte avsluta sitt liv här o veckan , vad ska jag göra?

Svar: Du kan kan faktiskt inte gör så mycket... bara tala om att du finns tillhands... be henne söka professionell hjälp... det ÄR tungt när man måste inse att man inte kan påverka särskilt mycket.. kram
Esmaralda

41 Svensk Rymdkonst:

skriven

Brajan, haha :D
Det hade jag velat heta. Brajja är bland det bästa jag vet.

Själv har jag döpts efter väktaren av universum. Bara en sådan sak. Gäller att ta det på fullt allvar.

Svar: Ja, somliga har namn som förpliktigar :) Kram :)
Esmaralda

42 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nej cykelreparatörer finns inte varje gathörn, så sant så. Vad gäller gummi så får nog karln tillhandahålla dem, gammalmodig, jag vet ;).
Kram Skorpan

43 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon..
Namn är intressant och kan skapa total osämja innom famijen. Susanne använde min mamma när hon var arg.. Jag hatar namnet.. Susanne betyder lilja. Amalia älskar jag och de som kallar mig för Amalia står redan från början på pluss.
När jag var liten ville jag heta Aurora Estelle eller Ester.. Morgonrodnad kvällsstjärna. Om de barn jag har fött hade fått heta det jag ville hade det äldsta barnet hetat Love Gabriel nu heter han Nicklas William och det yngsta hetat det han heter Cornelis Jarl William..
Hade jag fött döttrar hade barnen hetat Aurora Ester och Venus Idun Roweena..
Ester är ett gammalt namn.. 400 f.k och är med i höga visan i bibeln. Det är den enda berättelsen som inte innehåller Gud. Ester är en föräldrarlös flicka som regenten i Persien blir kär i och tar till sin fru. Hon ber för folket av Davids stam och blir hörd därmed anses hon räddat judarna.. Ester är en stjärna och Ester betyder också stjärna.

Nicklas har velat byta namn för att det var så många som hette Nicklas men så blev han känd som dans Nicke.. av sina vänner blev han kallad Nick.. Så det löste sig.. Cornelis är supernöjd med sitt namn.
Karin heter min mamma och jag har svårt för det namnet..
Annars är jag svag för Irländska namn.. Man ska känna frihet glädje och kärlek till namnet. En slags gudomlig glädje.. Då är namnet rätt..
Träffade en man som jag förde en lustig diskussion med för några veckor sedan.. Vi kom in på namn och konstaterade att vikten av att bestämma namn kunde förstöra glädjen i att gemensamt vänta barn..
Sedan visade det sig att det även kunde haverera en nyvunnen vänskap..
Namn för honom var viktigt. De skulle vara fina socitets namn så de passade in i eliten grädden av moset.. Isabelle Lovisa Sofia Carl Oscar och något annat kunde inte han acceptera.. Faktum var att han kunde förskjuta sitt barn om inte det smälte in bland adeln.. Japp.. Jag drog mig bort och tänkte hjälp.. Vilket stolpskott.. Vi har alla olika mål här i livet..

fråga?? Får jag jobb på oljeplattformen??
Till våren?? Vore fantastiskt.. Kram


Fast man kan ju undra.. Jag har sprungit omkring hela morgonen och letat efter mina glasögon.. För att efter många svordommar och 2koppar kaffe finna dem på huvudet när jag passerade spegeln i hallen.. Yes!!!!



Kärlek och glädje.. Ljus och solsken i hjärtat 💕 till alla i bloggfamiljen..




Svar: Jobb på oljeplattform blir inte lätt, det finns en del hinder i vägen men självklart ska du försöka.. om någon lyckas är det du ! Kram :)
Esmaralda

44 Michaela:

skriven

Mitt namn är jag faktiskt jättenöjd över och har tackat mamma många gånger för att jag fick det. Namn och mina ögon gillar jag och får ofta komplimanger för det:) Gillade han förresten mina ögon och kanske att jag var lite fin?

Måndag och sista veckan i Oktober. Fnular på om jag är på rätt väg och när det ska ljusna🤔 Söker nytt jobb men fortfarande inget napp. Coronan ställer till det rejält. Oro för ekonomin om jag inte får en lösning så småningom. Kämpar på *pust*

Ha en fin start på veckan! Kram och pussar till MG. Ser frallor lite överallt nuförtiden och tänker direkt " Det är MG!!" :)

45 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Provar igen. Jag Vet att denna fråga är konstig men det får den vara. Jag tror att jag såg den där tjejen idag igen, väldigt oväntat. Var det hon? Tyckte hon också reagerade. Och jag blev så mycket mer nyfiken på henne, vet inte varför men så är det. Säg gärna vad du ser om det!
Tack!

Svar: Från hennes sida ser jag nyfikenhet.. kram :)
Esmaralda

46 MammaC:

skriven

Hej! Ser du ngt om min arbetssituation ? Kram

Svar: En förändring kommer.. kram :)
Esmaralda

47 Socionomen:

skriven

Jennie: ha ha ha dagens skratt på morgonbussen ✔️

Till allas vår E: slängde precis iväg en ansökan till en mindre skola, deltidstjänst som kurator. Ser du någon chans där?

Kärlek ❣️

Svar: Du har en ganska bra chans faktiskt, kram :)
Esmaralda

48 Louise:

skriven

När jag var yngre gillade jag inte mitt namn. Jag ville till och med byta namn. Idag är det väl annorlunda då det var min morfar som tyckte jag skulle heta det. Mitt namn betyder hjältinna om jag inte minns fel. Barnens farmor och farfar även en lärare kallar Xander för Kxander. Det uttalas som S.
Höstlov för barnen. Ska ner en sväng till stan sen och äldste sonen ska sätta in pengar på sitt konto. Han ska till Ullared på onsdag med farmor och farfar. Och som vanligt får de andra inte följa med. Blir så trött. Nåja får väl se till att åka upp med de andra när jag fått jobb..när det nu blir. Tror jag har en snäll mamma eller/Och moster/syster som skulle ställa upp. Dottern vill så gärna åka dit.

Finns det något tecken på att jag snart blir anställd någonstans? Jag är så förbannat trött på att gå och vara arbetslös.
Så jäkla orättvist att så många som inte ens är utbildade får jobb men jag som är utbildad inte får något.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kram

Svar: Ja det är lite trist om ett barn i syskonkullen blir favoriserat, kram :)
Esmaralda

49 Jossan :

skriven

Jag är nöjd med mitt namn. Men när jag var liten gillade jag det inte.. Ville heta Linda som liten 😂. Eller Emilia som är mitt andranamn. Jag har ett flicknamn som jag så gärna vill döpa min dotter till.. Hoppas bara jag kommer få en dotter i framtiden... när kommer det hända? Kommer jag bli gravid innan jag fyller 30?

Snart ska jag till läkaren och byta mina piller.. sen blir det städa och städa och åter städa.

Kommer T vara ledig på lördag?

Kram

50 CA :

skriven

Hej
Jag är nöjd med mina namn. Mitt tilltalsnamn är en kompromiss och det tog många år innan min mamma berättade det, men när jag fick mitt rätta namn tillbaka förändras något och allt runt om mig blev mer positivt, konstigt.
I solen är det varmt och skönt här, kommer troligen att kunna stanna till söndag, gårbåde tåg och bussar som vanligt, ska kolla igen på onsdag.
Kram

51 Silvertassen:

skriven

Hej Es!
Det är många som fortfarande letar efter Wilmas kropp. Ser du om dom någonsin kommer hitta den? Kram ❤️

Svar: Det känns tveksamt, sorgligt nog, kram
Esmaralda

52 Jen. :

skriven

Jag heter Jenny och har nog alltid varit rätt nöjd med mitt namn, åtminstone på senaste tiden.

Det är däremot svårt att välja namn till min dotter. Ska jag liksom välja något svenskt eller mer internationellt.. Alla har så mycket åsikter när man säger namnförslag och jag försöker nog välja ett jag är nöjd med oavsett vad alla andra tycker.

Ser det ut som B hjälper mig när dagen kommer eller borde jag tänka på andra alternativ.. Tycker det verkar som om han backar lite ju längre tiden går. Kanske han helt enkelt har tänkt om. Vad ser du?

53 Svennis:

skriven

Hej.. !

Svennebanan namn här 🙄
Tur att en sprudlande unik personlighet kompenserar upp.. ! 😜
Vad tror du om mina möjligheter att få jobbet es.. ?
Mår inte bra på nuvarande arbetsplats
Kram.. !

Svar: Bra du söker nytt och nytt blir det.. du har chans på det du sökt och får du det inte, då kommer annat... kram :)
Esmaralda

54 Mirre:

skriven

Jag är ganska nöjd med mitt namn faktiskt, det är någorlunda unikt och inte så vanligt, som mig :)
Har dock sett fler personer heta det på sistone vilket jag gillar!


Es, jag kan inte sluta tänka på honom? Vad är det för fel på mig undrar jag.. det är liksom maniskt tänkande. Kan inte få ur honom ur min hjärna. Har läst lite om tvillingsjälar och energin däremellan, kan det ha något med det att göra? Kan inte förklara det på ett bättre sätt än att hans energi tvistat in sig i min hjärna på något vis..🤯 och jag hatar det vill vara ”fri” i hjärnan med tankar och funderingar dyker upp hela tiden rörande honom.. det så jobbigt. Vad är det som händer och vad kan jag göra?💛

Kram

55 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Jennifer hette knappt ingen då jag var barn, ibland kunde mina kompisar fråga mig - vad betyder -fer? Ja, vad svarar man på det!

Finaste Esmaralda, kommer jag ännu att göra en massa häftiga och coola saker? Spännande, adrenalinhöjande saker? Är en riktig adrenalinjunkie!
Kram
Jennifer

Svar: Visst kommer du att göra det.. en hel del... kram :)
Esmaralda

56 Helena Ir:

skriven

Är man ett par så delar man säkert upp på göromålen, och som du säger som singel så kan man, måste!
Och så länge man inte knäcker ryggen så blir det bra :)

Kram

57 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag kommer få dagtids jobb snart ? Kram 😃☀️

58 J:

skriven

Jag har ett "y-namn". Är väl inte nöjd till hundra procent men skulle aldrig byta. Jag är ett med namnet nu och livet har gått över i sensommar. Det vore fånigt att ändra namn nu.

En fråga. Kan du se att jag och nya särbon löser julstöket utan gnissel och besvikelser? Hur går det för oss i övrigt? Jag har ju fått en seans av dig och du såg att något skulle ske. Det har det verkligen gjort! Tänkte bara om du ser något snabbt nu i samband med min kommentar.

Jag gillar bloggen och den är som bäst när du skriver om djur.

Svar: Planera i god tid och nå får ge och ta i era beslut kring julen och det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

59 Camilla:

skriven

Jag gillar mitt namn. Camilla är ju italienskt men är allt annat än italiensk utan från Finland. Därför kallas jag ofta för "Mumin" 😀 Esmaralda är ett ovanligt men vackert namn. Som från sagorna🙂 Hörde igår en mamma som ropade på sin lilla son med namnet " Ragnar". Mindre kul namn men vem vet, kanske blir modernt.

Förstod att killen skulle kolla vart hon bodde när han fick infon och det visar ju bara att han bryr sig och tänker på henne. Eller hur?🙂

Hujeda mig vad mörkt det är på kvällarna nu. Trodde att det var natt igår när kl var 17.00. Längtar till ljusare tider. Kram kram

60 ängeln:

skriven

Hej,
Jag är väldigt nöjd med mitt namn, älskar det. Mycket oro just nu, både för pappa och för jobbet. Det är fullständigt kaos på mitt jobb, för mycket att göra och nu neddragningar på det... Kan du se någon ljusning på jobbet? Har flera stresssymtom och känns inte bra. Kram

61 Sindy:

skriven

Hej!

Jag behövde lite, men idag är jag nöjd med mitt förnamn :D (men ej efternamn, som ska bytas)

När jag var liten så skulle jag gärna vilja heta Cynthia istället Sindy. Senare fick jag veta, att min mamma hade önskat att kalla mig Sandy, men min mormor var mot detta.

Faktiskt vet jag ej, om Sandy hade varit bättre ;)

Ändå är det bra att man kan ändra sitt namn senare, om man skulle vara missnöjd helt och hållet, eller hur? :D

Ha en bra vecka!

62 Alie:

skriven

Som ung tyckte jag inte om mitt namn. Idag har jag accepterat det och finner inte det som en big deal ;-)

Fortsatt sängläge här.. 😷🤧 börjar bli ganska trött på det ( dock glad att det inte är covid-19 🙏)
Hoppas hösten kommer med nåt glädjande..? 🍁🦔
Kram :)

63 Misstjejen:

skriven

Hej

Gör jag och B kvinna rätt att vi valt avboka julbordet grund av corona?

Och gör något annat istället och äta någonting ställe...

Ha det bra

64 Therese C :

skriven

Hej Es!
Jag är nöjd med mitt namn. Det var jag inte när jag var liten eftersom det rimmade på fes och på mes, vilket mina klasskamrater förstås tyckte var roligt. Jag ville hellre få bli kallad Cecilia som var mitt andranamn. Men det blev ju opraktiskt eftersom min plastsyster också heter Cecilia.
Nu tycker jag att mitt namn är fint och jag tycker om att det fungerar även i Nederländerna och Frankrike.
På tal om namn från andra språk så har ju pappa ett typiskt nederlänskt namn som han inte alls tycker funkar på svenska och när han var liten skämdes han jättemycket över att heta Engelbertus. Han önskade att han hade fått heta Kent. På tal om roliga namn. När pappa var liten fanns också en äldre släkting i Nederländerna som hette Gert. På nederländska uttalas G som ett sje-ljud. Pappa och hans bror höll på att bryta ihop av skratt så fort farfar pratade om farbror Gert eller "farbror röv" som pappa och hans bror föredrog att kalla honom. Pappa har berättat om det för mig många gånger och fortfarande har jag svårt att inte höra pappas kommentar "vad hette han nu egentligen den där farbror röv!" så fort jag träffar någon som presenterar sig som Gert i Nederländerna.
Men det är inte bara jag som har svårt att hålla mig seriös. Jag såg nyhetsmorgon när de bröt ihop av skratt när de skulle prata om Gert Wilders. Det finns på Youtube så det klippet går att leta upp.
Kram ThereseC

Svar: Farbror Röv.. ha ha ha :) Så tossigt det kan bli !! Ska leta reda på klippet om Gert Wilders... kram :)
Esmaralda

65 Mikael:

skriven

Mycket nöjd :)

Fast jag använder inte namnet så ofta då jag mest får heta allt möjligt annat, bland annat både Tyson och Mike :) här frågar han om råd av Sadhguru

https://youtu.be/f2uNlSmjxIY

Oavsett vad jag heter så tror jag det pirrar till lite i kassörskan när jag handlar av henne :)

Kram
Mikael

66 Susanne :

skriven

Jag är rätt nöj men visst finns det finare. Mina syskon har namn på C. Är så otroligt trött. Är det klimakteriet? Blir det bättre

67 Boudica:

skriven

Mitt namn är rätt så vanligt, men ändå har jag blivit kallad för många olika variationer utav det. Kärt barn har många namn ;)
Har ett namn jag önskar döpa mitt barn till, hoppas det blir så, rätt ovanligt, men inte helt.
Ett barn här i närheten heter Leia, döpt efter Star Wars. Inget jag skulle döpa mitt barn till!

Hemkommen efter en härlig helg, jag tror att jag hittat min väg nu! Men måste tyvärr landa, måste tillbaka till jobbet imorgon ;(
Är detta rätt för mig Es? har jag spårat rätt?
Finns även en resa kopplat till detta som är min drömresa, är det menat att jag ska åka?

KRAM!

68 Skrållann:

skriven

Hej!
Trivs med mitt namn med endast tre bokstäver.
Har umgåtts med mina föräldrar idag och fixat lite praktiska saker. Insåg att de båda är rätt invalidiserade. Mamma med sin utslitna höft som ständigt kräver en krycka i vardera hand och pappa med sina sviter från covid-19 men en oföljsam fot/ben och ständigt rullator som stöd. Och nu envisas de med att flytta upp på övervåningen i deras gamla hus där det saknas toalett på det våningsplanet. Det gör mig orolig. Kommer de fixa det eller ska vi försöka ännu mera att få dom att tänka om?

Kram❤️

69 Mikael:

skriven

Susanne kan man väl ändå inte klaga på och bara vara halvnöjd med :)

Ett väldigt fint namn, några väldigt fina kvinnor har det namnet :)

Kram
Mikael

70 Lilla M:

skriven

Hej Es! På tal om namn... får jag använda namnet på M till mitt kommande barn?

71 Browallia :

skriven

Jag tycker också att det är intressant med namn. Jag har ett dubbelnamn som jag aldrig har gillat. Sedan tonåren har jag haft perioder när jag funderat på att kapa det och bara ha ena namnet som tilltalsnamn och det andra som andra namn. Men det har aldrig blivit av...

Önskar dig och MG en skön måndagskväll. Kram

72 Michaela:

skriven

Pratade med en handläggare idag som hette "Dick" och kan inte annat än flina när jag hör det :) Hoppas att vi är på rätt väg mot nytt jobb :) Stämmer känslan om tankar?

Ha en härlig kväll! Så trött på regnandet Blött som fan ute. Kraam!

Svar: Jag hade en pojke i klassen som barn och som också hette Dick och jag kan tänka att han varit nära att strypa sin föräldrar mer än en gång !! Ja det känns som om du är på rätt väg.. kram :)
Esmaralda

73 Michaela:

skriven

Haha! Det förstår jag! Ett jävla namn alltså :) Kram

74 Mirre:

skriven

Hej Es,
Killen/tränaren på gymmet (vet inte vad han heter)..
Ser han ut att vara singel tror du?☺️
Och det känns ändå som om han kollat lite extra på mig?

Kram🌻

75 Michaela:

skriven

Glömde! Hoppas att maken och dina barn är nöjda med sina namn. Och MG!!! :)
Skönt att jag är på rätt väg :)

Varför tas det inget initiativ?

Kramiz

76 Tiss:

skriven

Jag är nöjd med mitt namn även om jag oftast får höra mitt smeknamn.
Pappa tyckte om mitt namn fast även Viktoria. Jag skulle absolut kunna heta Viktoria och heter det faktiskt i mellannamn.

77 Husägare:

skriven

Hej, tittade på hus i lördags. Blir det mitt?

78 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda,
Jag o min man firar tio år som ett par på onsdag den 28 oktober. Mannen har bokat spa med övernattning på hotell.. tanken är att hans bror och hans fru ska ha dottern över natten. Sen åker vi dit på torsdagen.. kommer det gå bra för dottern där med dem? Kan inte riktigt slappna av men vill njuta av dagen 😅😻

Kram ❤️

79 <3:

skriven

Godmorgon Esmeralda, Är min pappa verkligen deprimerad? Över VAD? kommer han flytta ut?
Jag vet inte hur jag ska bete mig längre.. Va vill han ?

80 ullie:

skriven

ha ha ja bara när jag va lite är det andra namn o ett tag nu har det oxå varit populärt med lite gamla namn eller ovanliga namn . däremot de som är borta som de säger är alla dubbelnamn som va innan

Hoppas dagen varit bra o natten blir lika så kram o natti

81 Frasse:

skriven

Har en fråga till dig Esmeralda som jag hoppas du kan ge mig svar på. Min man verkade låg ikväll men när jag frågar så säger han att han inte vet varför. Detta händer ibland och han säger alltid att han inte vet varför. Jag frågar i vilket sammanhang detta kommer....han vet inte. Vad kan det bero på....vill han inte berätta eller vad handlar det om?

82 Månskenet:

skriven

Javisst, NU är jag nöjd med mitt namn, eller det hänger med, och sen, det är ju Jag. På nåt sätt. Alla ungar har väl en period när man vill heta nåt annat? Eller? Jag ville heta mitt andra namn, drottningnamnet 😊 eller en förkortning av första o andra namnet med bindestreck emellan 😊
Jag skulle ha ett namn som ingen annan i släkten hade, 3 förslag hade man. Sen kom mamma med ett helt annat namn - o pappa började gorma 😱 fast jag tvivlar på att hon på allvar tänkte sej det.
Ha det gott!

83 Bb.v:

skriven

Hej E

Ser du mig och killen som jag slutade prata med i april få kontakt med varandra igen på något sätt ? Kram ha en fin dag


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: