Det är ditt eget ansvar....

Vi har alltid  ett eget ansvar.

Ytterst, oavsett vad,  så är det ditt egen ansvar som gäller. ALLTID.

Ansvar att göra rätt val, välja rätt livspartner, bryta upp från en relation som är fel eller destruktiv, att vara en närvarande förälder,  att göra bra ifrån dig  på jobb, vara en bra kompis.. och så vidare i  det oändliga.

En gång, innan jag startade mitt eget företag, så hade jag en kollega  som aldrig ägde sina egna tillkortakommanden.

Och han var ändå psykolog.

  Han kunde komma till jobb på morgonen och vara irriterad redan från början eftersom  kvällen innan blivit sen och sömnen lidande.

  Herregud gubbe, äg ditt problem, klistra på ett leende och stå för ditt eget misstag. Fake it til you make it, av respekt för omgivningen.

 
 

Sen alla dessa föräldrar som inte är i synk med sina barn… har de aldrig varit det ? Har något hänt sista tiden som de inte kan hantera ? 

Många skyller ju på barnen men så enkelt är det som regel inte. Man får lätt fel rutiner i en familj och det straffar sig.. och då gäller det att äga sitt problem och aktivt agera och göra om och göra bättre.

Man tycker att kompisen blivit så egendomlig, tyst och oåtkomlig och då blir man sårad och drar sig undan… när man istället direkt borde fråga vad som står på och initierar att man talar ut om det som är.

Men när man talar ut, oavsett med vem… så sticker ju ofta det fula trynet upp som heter försvar. 

Man får svårt att lyssna och ta till sig och fokuserar på  sitt försvar istället. 

Sådana här barnsjukdomar måste man försöka jobba bort och det är var och ens eget ansvar.

 

 

Sen finns det en speciell kategori som jag personligen stör mig mest på… det är dom  som bara sätter sig ner och ylar att ” det är mitt fel” oavsett vems felet är, de tar på sig all skuld... läffer sig platt.... och ofta klämmer de en tår… och detta är också ett försvar.. att ta på sig skuld direkt.. så att man hamnar i en offerroll  som  det ska tyckas synd om och daltas med.

Nej mina vänner.. man får rannsaka sig själv emellanåt, spotta i nävarna och  ta ansvar  för den man är och det man gör.

 💖

Kram & kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Mår dåligt över M han fortfarande. Hur ska jag gå vidare och var glad för nästa gång när jag träffas B kvinna.

Jag vet att vissa förstår och inte vissa förstår... jag bry mig inte om B kvinna förstår mig.

Jag är rädd för det händer igen för nästa gång...

Varför valt han trampa på min gränsen och privatlivet...

Kommer det var tryggt för nästa gång när jag träffas B kvinna igen och alla respekt?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

För mig att det är viktigt så vet när jag träffas B kvinna i november så kommer det var trygga och inget störa oss. Vill inte har en enda nära oss som vi känner...

Jag ska kanske inte berätta för andra vad ska jag gör och var ska jag äta så kommer undvika såna situationen?

Ha det bra

3 Kram:

skriven

Hej,

Visst ät det så, vi styr våra egna liv utifrån de val vi gör. Tycker också offerkoftan är jobbig eller någon som säger att saker och ting inte går...

Med tanke på val i livet så står jag och överväger vad jag ska göra. Är ju livrädd att ångra mig.

Kommer jag att ångra mig om jag inte ger lite extra för att få lägenheten eller kommer jag att ångra mig för att jag la mig för snabbt? Vill ju inte ha lgh om jag känner att det blev för mycket.

Mycke tack!

4 Rebecca :

skriven

Ser du någon graviditet för mig framöver?🙂

5 SarA:

skriven

Ser du om jag går tillbaka till mitt gamla jobb i januari efter lång föräldrarledighet eller blir det till en ny plats?
Kram

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, fick hemskt ont igår. Tror det är UVI. Blir detta långvarigt känner mig helt däckad och så ont ? Ville vara frisk imorrn.
Hade pencillin men funderar om det är för svagt och jag bör kontakta läkare.
Kram

Svar: Ja kontakta läkare så du får rätt medicin, kram :)
Esmaralda

7 T:

skriven

Intressant läsning es. Stämmer väl. Man får jobba med dig själv och andra hela livet. När jag var yngre kände jag ibland att jag skulle gå in i allt och ta över ansvar... gör inte det längre då alla har sin egen väg att gå.. men men kan ju stötta även om man inte handgripligen går in. Tror du min bror hamnar i samma stad ( j) som jag bor i eller blir de kvar där de bor nu?? Kram

Svar: Du tänker så rätt. Du kommer bo nära din bror en dag men det ser inte ut att bli nu... kram :)
Esmaralda

8 Mercan :

skriven

Esmaralda minns du jag skrev till dig att min bror har stora finnar på hela kroppen. Det blev som du sa 😊 testen för corona virus är negativ. Och hudläkaren hade tagit prov. På brevet har det kommit lekaren har skrivit insektsbett kontakta Anticimex och min bror hittade vägglöss på sin säng 😊

Svar: Japp, du är det mysteriet löst.. tur att det inte var något annat men illa nog med vägglöss... kram :)
Esmaralda

9 Helena Ir:

skriven

I detta ligger det mycket..försvar eller inte,så borde fler rannsaka sig!

Rummet blev fint, lite smådetaljer kvar att göra för att det ska kännas personligt. Äldsta dottern pratade om att komma några timmar någon dag och hjälpa till..det behövs för när jag tittar mig i spegeln så har jag åldrats många år..tröttheten talar!

Att inte besöka gymmet är rekommendationen, inte heller köpcentrum..själv måste jag gå igenom ett för att komma till polisen och hämta min nya legitimation. Undrar om folk tittar snett på mig, dessutom måste jag använda t-banan dit..sen får jag väl bli duktig igen :)

Önskar en fin fredag..

Kram

Svar: Ja man gör det man måste... men håll avstånd och tänk dig för... nu har en bekant till som fått corona och som är riktigt dålig, kram :)
Esmaralda

10 Skrållann:

skriven

Hej!
Så klokt och tänkvärt inlägg. Igår var jag på ett humör då jag tyckte alla var konstiga och ställde massa krav. Kanske var hos mig problemet var egentligen. Jag är börjar bli rejält oroad över läget för min syster och hennes verksamhet. I vårt län drog de igår åt restriktionerna gällande covid ännu mera och vad det innebär för caféet vet vi inte riktigt och det fick henne nog att bestämma sig för en avveckling av företaget.
Igår dök min gamla vän upp som gubben i lådan. Som yngre skojade vi om att vi skulle gifta oss. Han träffade aldrig någon och lever fortfarande ensam. Har han fortfarande känslor för mig som gör att han fortfarande lever på hoppet om att det en dag ska bli vi?

Kram❤️

Svar: Han har tänkt tanken men inte riktigt på ett seriöst sätt, kram :)
Esmaralda

11 Alie:

skriven

Godmorgon
Jag håller med dig i vart enda mening! Ta ansvar över sitt egna liv och handlingar, punkt!

Fredag.. 🥳 å jag ska vila upp mig hela helgen efter eftersläpande förkylning.
En undran, har covid gjort att mitt möte med min soulmate försenats..🤔?
Jag hoppas han är lika redo som jag 💘
Kram :) 🍂🐿

Svar: Ja covid fördröjer ju det mesta.... nu får du ha en skön helg och samla energi... kram :)
Esmaralda

12 Lotta:

skriven

Absolut är det så. Det handlar väl lite om att vara mogen eller omogen som människa. Konstigt nog verkar det inte alls ha med ålder att göra.

Nu är det ju värsta lockdownen här på västkusten från och med igår. Hoppas det bromsar smittspridningen. Ser du om livet blir som vanligt snart eller kommer detta elände pågå i åratal? Tycker det är så tråkigt när barn och ungas aktiviteter ställs in. (Och även egna)

Ha en fin dag
Kram L

Svar: Nej mogenhet har inte så mycket med ålder att göra ! Jag tror det fortsätter tills vaccination varit igång ett tag,,, kram :)
Esmaralda

13 Anonym:

skriven

Blev det avslag från R fonden tror du?
Kram

14 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag skulle vilja flytta utomlands om 1-2 år. Känns det rimligt och genomförbart? Skulle vilja leva en stor del av mitt liv utomlands, ser det ut att bli så?

Kram

Svar: Efter corona finns chansen helt klart.. det beror lite på dig själv vart du söker dig.. men det är genomförbart... kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

Godmorgon

Blev ingen träff med T igår.. Han hade blivit hemskickad från jobbet med halsont, förkylning och tung i bröstet. Så gissa vem som är orolig.. 🙋🏼‍♀️
Om han inte var bättre tlll imorgon skulle han beställa Corona-test.. Hoppas det inte är Corona bara..

Längtar efter honom så mycket :/ sjukt att man kan sakna en människa så mycket... det är verkligen då det är rätt..

Men kommer ser bli sambos 2021?

Kram

Svar: Han saknar dig också. Finns en god chans att ni blir sambos... kram :)
Esmaralda

16 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är väl B kvinna förstår inte hur jag känner inför den man och mår dåligt över det. Hur ska jag får henne att förstå...

När någon trampa på min gränsen och min privatlivet...

Ha det bra

Svar: Ibland kan alla inte förstå allt.. och det får man sluta fred med... kram :)
Esmaralda

17 Anonym :

skriven

Drömmer fortfarande hur jag blir utsatt och det räcker nu. Jag har ju bearbetat o vet att jag måste leja med de men jag ska inte behöva vakna mitt i natten o gråta av rädsla o tro att någon kommer in.
Terapi och allt har jag provat. Måste ju få leva nu! Vill inte drömma otäcka saker. Eller är de en varning att jag kommer bli det igen?



Kram

Svar: Använd dig av de strategier du lärt dig i terapin.. eller så gå en period till... du ska inte ge dig och du kommer vidare.. kram :)
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att ta ansvar för sina handlingar är ngt dagens föräldrar behöver lära ut mer till sina barn . Vilket föräldrarna till snattande pojkar gjorde när de blev tagna av butikskontrollanten på sonens jobb Föräldrarna hade pojkarna att gå runt och be alla anställda om ursäkt . Det ser man inte ofta minsann!

Tack för pepp igår Jag MÅSTE tro att det löser sig ! Har huvudet under armen just nu känns det som ,tog fel på dag och missade inbokad sköterska . Ja lite rörigt i kolan är det ;-) Fick fram min gamla afganpäls la den i slängpåsen först ...men kanske den går att lägga ut på tradera ? och så fick jag igång min gamla skivspelare och en LP med Deep Purple lades på till yngsta sonens förtjusning när han ringde haha man känner sig som en dinosaurie en nostalgisk sådan. Trevlig Fredag !

Kram Anki med flock

Svar: Jag minns när ena dottern stal en banan.. hon var 4 år gammal och när vi kom ut på parkeringen såg jag bananen. Hon fick också gå in och lämna den tillbaka och be om ursäkt ! För att det är så man gör ! Åh vad jag önskar att jag haft min gamla afghan kvar !!Hade den inte luktat få förbålt av gammal get hade jag säkert använt den också ! Kram :)
Esmaralda

19 Tiss:

skriven

Nu har min katt opererats ochdet har gått bra, men han är inte riktigt sig själv ännu. Jag funderar på om du kan se om sårläkning blir bra samt om han blir sig själv igen?

Svar: Jadå han blir sig själv igen, han är bara lite medtagen av det han gått igenom... kram :)
Esmaralda

20 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
En annan har spått mig på Facebook via tarotkort. Nu har jag två frågor till dig som jag hoppas du kan svara på:
1. Kan du känna om jag kan lita på henne?
2.Du nämnde att jag inte skulle flyga gravid och hon sa att möjligheten fanns att jag hann bli gravid innan jag fyllde 40. Dock har du sagt att jag kommer resa till min 40 årsdag. Kan du se något hur de kommer bli?

Min största önskan är verkligen att få iaf ett barn innan 40, men den önskan verkar vara förbi. 😔💔 Jag vet att Brianna hjälper mig så mycket hon bara kan och jag gör allt jag kan för att möta henne på halva vägen. Men om 3,5 år blir jag 40 år och jag kämpar fortfarande som jag har gjort i 9 år för att må bra även om livet har varit tufft sen jag föddes. Jag försöker hitta den sista styrkan och hoppas jag hittar den snart! 🙏 Känns bara jobbigt med alla motgångar och det känns bara som jag står och stampar. De är dessutom tufft att höra från alla att dom har gett upp hoppet om mig och att jag någonsin får barn även om jag litar på dig att du har sett barn för mig. För tydligen anser alla runt mig att man inte ska få barn efter 35 år för då är det försent. Min familj tror inte jag kommer få barn alls. 😢💔 Är du säker på att du inte ser någon förbannelse över mig? I 36 år har jag kämpat med dessa prövningar och jag är så less på det. Så förlåt om jag gnäller och verkar vara en sur f*tta men jag är trött på alla uppförsbackar! Kram Zoey 💕

Svar: Den du blev spådd av gjorde sitt bästa ! Chansen till barn finns fortfarande, jag ser att du har ett barn men kan inte svära på hur barnet kommer till dig. Jag ser ingen förbannelse. Du bör tänka över möjligheterna om du vill ha ett barn även utan man.. bearbeta alla alternativ, kram :)
Esmaralda

21 Skorpan:

skriven

Nog är det mitt fel, nu o då, men inte alltid ;). Försöker stå upp för det jag gör fel, o tycker jag lyckats, skyller sällan ifrån mig. Tar nog inte åt mig andras "fel", inget offer som det behöver tyckas synd om...

Inatt var en dålig natt men jag hann med att backa bilen med grannen som passagerare långa vägar i nedförsbacke med usel sikt pga immiga fönster. Befann mig i en lägenhet som jag hade hyrt men inte kommit ihåg att betala hyra för o gick dit för att sova. I en annan säng låg exet.. Finns det månne nåt budskap i denna dröm, vad tror du Es?

Dagens positivaste budskap, förkortad arbetsdag ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Vilket elände att behöva backa så långt.. jag hade nog vaknat av chocken.. men så är jag inte så glad i att köra heller ! Jag ser inget budskap i drömmen... kram :)
Esmaralda

22 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Så sant som det är sagt! Precis såhär är det, man måste alltid ta sitt ansvar för vad man gör! Sen finns det ju alltid nötter som skjuter ansvaret på nån annan men de får oftast igen det på nåt vis! Jag bär ansvaret för att jag sitter där jag gör idag, mår fruktansvärt dåligt i perioder men det var det bästa jag gjort! Min kärleksrelation däremot är vi ju två att bära ansvaret över, lite knivigt och jag borde lägga korten på bordet så jag får veta hur vi ska ha det, men jag tycker så mycket om honom...ser du oss fortsätta träffas igen och ett tag framöver?
Fredag igen, får bannemej bli vin ikväll men får väl dricka ensam...😔fasen vad jag saknar sällskap och närhet...
Trevlig helg och kramiz❤️

Svar: Ja, här bli det också vin till chili con carnen :) Kram :)
Esmaralda

23 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, dette var fine ord.
Det er noe som heter at "man er sin egen lykkes smed", eller "som man reder så ligger man", mm.
Det er viktig å være åpen og ærlig mot seg selv og også mot andre.
Personlig kan jeg nok være veldig åpen, men heller det. Er det noe jeg vil si, forsøker jeg å gjøre det på en så pen måte som mulig.
Om man selv ikke har rett i det man vil fram til, mener jeg at som voksen man snakke åpent ut på en saklig og god måte, uten å bli sur. Man kan også enes om at man er uenige, men at begge kanskje har lært litt? Men, ikke alle klarer det. Noen blir sure, mens andre stenger av.

I området hundene og jeg går møtte en dame på hest 4 ulver forleden dag. De sto en stund og kikket på henne før de stakk.
Jeg elsker å være i skogen med mine hunder, og håper at det vil gå bra framover, uten ulveangrep.
Jeg vil også få si tusen tusen takk for god hjelp!
Nå ønsker jeg en fin dag.
KRAM!!!

Svar: Ja, man hanterar känslor olika.. men har man en viss mognad, då kan man läsa av sitt eget agerande och inse när man behöver vara lite självkritisk. oj, 4 ulvar, det var en flock !! Jag ser inte någon risk att du skulle bli attackerad... kram :)
Esmaralda

24 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Låt säga att jag inte skulle vilja vara kvar på detta jobb, som jag känner rätt starkt och efter mycket kort tid. Ser du en möjlighet att kunna komma bort i ett så tidigt läge? Jag är säker på att min nya arbetsgivare skulle få en chock. Men jag har en sån stark ”magkänsla” som har tagit över helt och hållet.
Vad ser du? Är det bättre att bita ihop?

25 Mth:

skriven

Hej!
Nu jobbar jag min sista vecka på mitt arbete. Det känns så fruktansvärt jobbigt. Kommer jag nånsin få komma tillbaka och jobba?
Kram!

26 2020:

skriven

Är hon alltid sådär dryg i sitt sätt att lära ut eller hade det ngt med oss att göra? Kände verkligen att hon hade en speciell åsikt.

Kram

Svar: Lite dryg kan hon vara men det är mer hennes sätt och hon menar inget illa.. kram )
Esmaralda

27 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Tur att drömmen åtminstone inte hade budskapet att jag ska backa i mitt eget liv o återgå till det gamla ;). Jag vill framåt, men inget händer just nu, trist. Skulle ha blivit påkörd idag av en som backade ut från sin gård på gatan, han såg inte alls åt mitt håll. Tur att jag inte kör alltför hårt med min cykel... Kunde ha gått illa...
Kram Skorpan

28 Maria :

skriven

Hej!
Får önska en fin allhelgonahelg till alla 🍁🎃🌟
Jag hoppas få umgås med nära o kära i helgen och besöka mammas lilla grav 🙏
Finns det nån chans att Andreas och jag blir tillsammans i framtiden? ❤️🎃fick en känsla av det sist jag träffade honom..
Kram

Svar: Tack detsamma :) Det finns en chans men jag ser dig med någon annan om jag ser längre fram i tiden.. kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Haha Afganpälsen luktar inte gott...har hängt ut den få se om det gör skillnad..annars slängpåsen
Att ha den på är ett minne blott så liten som jag var då ;-)

Kram <3

Svar: Ja jag hade kanske fått i ena armen i min päls.. på den tiden det begav sig var jag 48 kilo !! Kram :)
Esmaralda

30 Till Anki från Helena Ir:

skriven

Vad fint med LP skiva och Deep Purple.. det gillas!
Jag har många skivor kvar, men ingen grammofon. Funderar ibland på att köpa mig en.

Hoppas det löser sig för dig..tror deet gör det, det är krut i dig :) <3

Kram

31 Skorpan:

skriven

Petade till gårdskarln med toapapperspaketet jag hade köpt o minsann hade han några ord att komma med ;). Blir så glad av att se den mannen :). Made my day, kanske.
Kram Skorpan

Svar: Härligt :) kram )
Esmaralda

32 CA :

skriven

Hej
Jag ber om ursäkt kanske lite för ofta, när det gäller bagateller, mindre saker. Folk i allmänhet är lite dåliga på att ta eget ansvar, det är ytterst sällan någon säger att det är deras fel och inte mitt också om bagateller.
Det ordnar sig med lite olika saker med huset här, det känns bra.
Skulle behöva träffa den där mannen snart, så jag kan få gjort de lite tyngre sakerna, hoppas annars att mina barn kommer att hjälpa till med hus och trädgård men dom harju fullt upp. Ser du om det dröjer länge till?
Kram

33 Michaela:

skriven

Jag är eller har iaf varit en som tagit på mig ansvar för andras skull och tom bett om ursäkt fsstän jag inte gjort något fel. Men min psykolog som jag gick hos lyckades få bort det så nu har jag slutat med det. Enough is enough :)

Kollade på ett program från Åre igår. Har länge velat åka dit. Snö. Mysiga stugor. Afterskii , resturanger mm. Hoppas att jag en dag kommer iväg och får ha massa skoj :)

Ses vi igen? Kanske utanför jobbet?

Önskar dig och maken ännu en härlig kväll i spabadet och framför Idol för det är ju freedag :) Fullmåne i natt för de som påverkas som jag.

Kram och pussar till gullgrisen MG

Svar: Visst kommer du iväg precis dit du vill !! Kram :)
Esmaralda

34 💕 Zoey 💕:

skriven

Ja, allt kring mig har tydligen förändrats. Min stora kärlek var inte långt borta, vilket du har sagt länge nu. Jag vet att de inte går att se i tid men du kunde se att HAN var påväg och var inte långt Bort samt att han var pappa till mina barn. Som du skrev för 9 år sedan: när du träffar HAN blir de ett snabbt förlopp - förälskelse, barn och bröllop nästan i ett ända slag och nu ska jag fundera på att skaffa barn på egen hand? Jag gick från 3 barn till 1 barn också. 🤔 Jag menar absolut inget illa tycker bara de är konstigt hur allt har förändrats och försöker bara hänga med. 😊 Kram på dig, Es! Kramar från Zoey 💕

35 <3:

skriven

Var det bara ngt infall P fick när han hörde av sig ?
Jag svarade inget på det.
Kram

36 Moms:

skriven

Hej E

Ska ut med vänninan ikväll. Kommer det bli som vi tänkt oss ikväll? Kram!

37 Katrin:

skriven

Önskar dig en fin allhelgona helg med allt vad det innebär i dessa tider. Jag har alltid tyckt om november. En anledning är att jag är född den 4:e nov. Ett ytterligare skäl är min dotterdotter som är född 2 nov. Hon var planerad till den 4 nov men eftersom hon förlöstes med snitt blev det den 2 nov.
Den morgonen när hon kom till världen gick jag längs stranden på La Gomera. Fick syn på två delfiner som "höll" mig sällskap under minst 30 min.
Ett mycket fint minne som är kristallklart trots att det gått 20 år.
Kram.

Svar: Vilket vackert minne och vackert också för dottern att bära med sig... kram och grattis på er i förskott :)
Esmaralda

38 Moms:

skriven

Hej E

Ska ut med vänninan ikväll. Kommer det bli som vi tänkt oss ikväll? Kram!


Svar: Kanske inte helt men bra ändå :) kram :)
Esmaralda

39 Yvonne:

skriven

Hej. Ja visst har vi ett eget ansvar.
Igår kväll var jag hemma hos en granne och han bjöd på vin och räkor. Jag vet att han brukar stöta på mig men trodde att han gett upp och bara bjöd mig som vän. Jag har sagt till honom att jag gillar honom som vän och granne men att det inte är mer från min sida. Våra barn lekte ofta när de var små så vi känner varandra sedan länge. Men vi hade trevligt ändå trots att han är enträgen och jag säger nej.
Han hade en form av ampel där han spådde mig dvs frågade ampeln om olika saker och mycket stämde. Så frågade han om vi nu skulle bli tillsammans och i hur många år i så fall. Ampeln svarade fyra år och det skulle bero på att jag ska dö om fyra år.
Jag tycker det känns otäckt och har tidigare blivit spådd att jag får ett långt liv.
Tror du att detta är sant?

Svar: Herregud nej, det här inte alls sant.. jag tror ampeln luras lite eller om det är grannen :) Sådant här ska man ALDRIG ta på allvar, kram :)
Esmaralda

40 Mamma:

skriven

Hej <3
Min äldsta dotter har dåligt självförtroende och vi blev så glada när hon fick en tjänst som hon i stort sett blev handplockad till.
Nu skrev hon till mig att hon funderar på att tacka nej då hennes enda kollega ska ha barn och det var anledningen till att hon vågade tacka nej.
Jag tror att hon begår ett stort misstag.
Kan du se om hon trots allt vågar tacka ja och hur det i så fall blir?
Många kramar <3

Svar: Peppa henne att tacka ja... hon förminskar sig själv om hon säger nej , kram :)
Esmaralda

41 Browallia :

skriven

Guess what?!
Jag har blivit med psykolog!
Han ska ringa mig i eftermiddag för vårdplanering av KBT. Tack för att du har peppat mig i alla år jag har fått strida för att få gå i terapi.
Om det inte vore för Corona så skulle jag ta tåget till Skåne bara för att ge dig en bamsekram och åka hem igen. KRAM

PS. Önskar dig och MG en fortsatt skön fredag, blir det bad ikväll?

Svar: Vad glad jag är för din skull.. äntligen, kan man verkligen säga ! Jajamän.. snart kommer ryska syster och vi ska äta en macka och ta en martini i trädgården... sen blir det bad med drink och make... och så småningom Idol med chili con carne.. kram :)
Esmaralda

42 2020:

skriven

min vän har misslyckats på sin tenta och och även om du har sagt att det finns en god chans att hon får börja studera igen så kanske det är en annan kurs eller program? Kan det stämma. Hon har ju sökt annat :) Vill inte att hon ska ge upp!

Kram

Svar: Troligtvis blir det något annat... bara peppa henne.. kram :)
Esmaralda

43 Camilla:

skriven

Självklart ska man ta ansvar för sitt eget agerande och inte skylla på andra. Lättare sagt än gjort dock ibland men ju äldre man blir desto mer lär man sig🙂

Tuffa tider nu med Coronan som bara ökar. Hoppas att du inte ser någon fara/varningar runt mig och familjen😨

Tror du att han tänker lite på dotra nu när lite tid passerat? Kanske han är sån som nyfikenheten växer ju mer hon är frånvarande. En tanke bara🙂

Helgen är på ingående och önskar en fin sådan. Hoppas att familjen mår bra. Kram

44 *:

skriven

Hej

blir orolig för min sambo, hen blir mer och mer inbunden och vill inte riktigt vara med oss andra. Vissa personer kan hen prata med och vara glad, men inte med mig eller dom andra i familjen förutom yngsta barnet.

Har försökt prata och fråga hur det är,men det går inte, allt är bra får jag till svar. Och det är ingenting. Men ingen glädje inte nått kvar.. känns det som. Och vi kommer längre och längre ifrån varandra.

Vad händer och vad ska jag göra ??? Varför är det såhär?


Svar: Vet han inte varför så tycker jag du ska initiera familjeterapi.. så här kan du inte ha det... kram
Esmaralda

45 Jossan:

skriven

Har pratat med T men han vara nu "bara" förkyld. Somnade i 2h men ska sätta mig och plugga inför No tentan. Jag mailade kursledaren men de tänker inte vidta de åtgärderna utan det kommer bli en salstentamen.. Den skolan... Förstår mig inte på dem.. Ska maila prefekten.. Hoppas de tänker över detta...

Kan du se vilken årstid det är jag och T börjar prata om att bli sambos?

Kram

46 blaebaer:

skriven

Amen och därmed basta, det var bra skrivet! :)

Och nu har jag börjat kasta loss, hade mitt seriösa samtal med sambon igår och nu letar jag efter eget boende. Känns enkelt och befriande så inga problem så, mer än orimligt komplicerat att försöka hitta bostad. Liknar mer jobbjakt än något annat, krav krav och mer krav. Allt ska vara tipptopp och inkomst som en knösus. Räcker inte med bara skötsam å reko som kan betala för sig, näphepp. Så enkelt ska det inte vara. Och vad menas egentligen med referenser från hyresvärdar? Och varför ska man behöva visa anställningsbevis för? Jisses.. Enkel kreditkoll har väl räckt i alla tider eller? Nåjo..

Jag har i alla fall hört av mig till en som hade ett gårdshus till uthyrning på facebook och hoppas det kan leda till något, fick en positiv vibb så ja.. Har jag någon chans att få hyra månntro? Var min ansökan tillräcklig? :)

Ha en fin helg nu!

47 Michaela:

skriven

Fan vad kul!! Då har jag något att se fram emot :) Ses vi igen?

Ha såå mysig med ryska syster! Kram

48 Jossan :

skriven

Har pratat med T men han vara nu "bara" förkyld. Somnade i 2h men ska sätta mig och plugga inför No tentan. Jag mailade kursledaren men de tänker inte vidta de åtgärderna utan det kommer bli en salstentamen.. Den skolan... Förstår mig inte på dem.. Ska maila prefekten.. Hoppas de tänker över detta...

Kan du se vilken årstid det är jag och T börjar prata om att bli sambos?

Kram

49 Mirre:

skriven

Jo men visst är det så!
Bra att du påminner om det, man har alltid ett val. Och man kan inte skylla sitt liv eller omständigheter på något annat. Självklart finns det externa oförutsedda händelser som påverkar en, men det är upp till en själv att välja hur man ska bearbeta dessa och gå vidare, och i vilken riktning man går.
Jag tror stenhårt på att man skapar sitt eget liv :) vilket innebär att man alltid kan förändra det om det är något som man inte trivs med. Det betyder inte att det är superlätt det betyder bara att det går.

På tal om att ta ansvar över sitt eget liv. Jag insåg igår hur mycket val jag gjort av rädsla på sistone; rädsla av att bli sårad, oro för framtiden osv. Kanske är det fler här som kan känna igen sig? Det är något som man inte alltid tänker på. . Men nu har jag bestämt mig för att göra fler beslut utan rädsla.

Es, nu har jag bestämt mig för att ge detta en chans. För jag tänker inte låta mig styras av min rädsla. Men ska försöka vara så sann jag kan mot mig själv längs vägen och avbryta om det inte längre känns okej. Kan det bli bra? :)

Kram💛

Svar: Du tänker rätt och ja, det kan bli bra :) kram :)
Esmaralda

50 GP:

skriven

Hej Es,

Min pappa har tagit kontakt med mig efter över 20 år. Ser du hur detta kommer att bli? Vad är hans avsikt? Jag är på vakt men vill gärna lära känna honom....


Kram!

Svar: Klart du ska lära känna honom och skapa dig en egen uppfattning.. kram :)
Esmaralda

51 Browallia :

skriven

Upp som sol ner som en pannkaka,
det psykologen kunde erbjuda var KBT i grupp. Känns som att jag inte har lyckats förmedla att det är min ängsliga personlighet jag behöver hjälp med. Vad ska jag trycka på om för symtom för att det ska gå fram?

Vad mysigt att du får besök av ryska syster ikväll. Önskar jag hade en nära släkting/vän att umgås med. Kram

Svar: Pröva KBT i grupp... ibland kan det ge mer än man tror.... kram :)
Esmaralda

52 Dreams come true :

skriven

Hej Kommer någon önskan gå i uppfyllelse för mig i år?
Kram

53 CA :

skriven

Hej igen
Jag har världens bästa granne här. Hon tog det hon kunde använda, lämnade det som jag behöver. Städade och ska elda upp det som går, när regnet kommer.
Men den dåliga nyheten är att det är asbets i yttertak er och när jag kollar i det som ska bli utekök är det lika där. Tur inte på den delen jag bor i.
I Sverige har vi inte sådana utetak. Kommer jag att kunna byta dem på sikt eller är de inte farliga om man gör bra innertak?
Kram

54 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Ser du någon form av flirt eller romans i år? Kram ❤️

Svar: Kan mycket väl bli lite romantik.. kram :)
Esmaralda

55 Svensk Rymdkonst:

skriven

Det var ett fint inlägg att läsa och att fler se de här problemen mellan generationerna. Och problemen i hela jäkla samhället som verkar motarbeta att föräldrar är hemma och tycker det är kul och naturligt att få uppforstra barnen själva. Allt handlar om fasaderna. Hoppas de trillar i becken.

https://www.youtube.com/watch?v=zw-5Syqmg4g

Svar: Ja, fuck fasaderna, kort & gott... kram :)
Esmaralda

56 Usa:

skriven

kan du känna in något kring amerikanska presidentvalet?

57 Vitlilja :

skriven

Kommer trakasserierna från henne sluta nu när jag gjort slut med honom eller är det enda som hjälper att flytta?

58 <3:

skriven

Fått pencillin så hoppas att det hjälper så man snart är på benen igen.
Blev A glad att jag fixade på graven ?
Det är lite känsligt det där. Tror det är bra att jag gör lite sånt så han förstår att jag är seriös.
Kram

59 Fjäril:

skriven

Hej,
Känner av ångest och social fobin, pinsamt.. Ser det ut att kunna vända till det bättre snart? Eller syns det så bra som jag tror...
Kram

60 Boudica:

skriven

Det är just detta jag diskuterade med Lagergrabben idag på lunchen, det är bara jag som ansvarar över mitt liv, vad som händer och vad jag gör.
Jag gillar prata med honom just för att det blir som en reflektion, och för det mesta så instämmer jag med vad han säger. Ja han har betett sig så märkligt denna vecka, men jag är glad att det går att prata med honom igen.
Han är verkligen en spegel, i helgen när jag var borta fick jag insikten att, jag som har skrikit åt honom att inte gömma sig bakom sin mur, så kom jag på, det är ju precis det jag gör, låter knappt någon in på mitt liv.
Svårt att förklara men känns verkligen som om han kom in i mitt liv då jag önskade mig att någon kunde påminna mig om mina tankar. För att tänka är vad han får mig att göra.

Finns det någon högre orsak att vi träffades i detta liv? Har vi kanske någon connection från tidigare liv. för detta är faktiskt rätt märkligt men ändå tacksamt!
Psst, är ju även fortfarande nyfiken på varför han beter sig så märkligt denna vecka!

KRAM!

KRAM!

61 F:

skriven

Något nytt och spännande på gång i mitt liv du kan se?

62 SilverSara:

skriven

Zoey jag förstår dig till fullo.

Esmaralda har också spått mig att kärleken ska komma, i snart 10 år. Nada har hänt. Ingen man som hon sett har dykt upp än. Inga av jobben som hon sett har dykt upp, eller vänner som hon förutsett skulle komma in i mitt liv har dykt upp. Inte heller de resor hon sett har inte inte dykt upp. Trots att aktivt liv och tagna chanser. Är lite väl många besvikna som skrivit på sista tiden om flera spådomar under många år som inte stämt in ett dyft. Så det kan väl inte bara handla om otur alla dessa gånger eller?

63 Smulan:

skriven

Varit en skitdag, ser nu framemot hall o vin. När barnen somnat.
Helt dött på husfronten ber varje dag att det ska dyka upp något.
Snälla ser du något, behöver verkligen lite ljus i mörkret

64 Dahlia:

skriven

Kära Es!

Har lätt att be om förlåtelse för ofta, men när saker går fel försöker jag reflektera över det! Blir oftast bättre.

Es tror du min kollega börjar få upp ett intresse för mig igen? Varit rätt på mig även om ganska passivt försökt få min uppmärksamhet.
Eller är det något annat som han vill?

Tack!
Ha en bra kväll med idol!

65 Emmy:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt rolig jag kommer vara med om?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: