Billigt & bra....

Nu börjar det bli dags att tänka på julklappar.

Julen är ju min högtid… jag äskar den… tänder ljus överallt, klär granen redan till första advent   och då är det  också julpyntat hos mig. Det smuttas  glögg i parti och minut och julbocken kommer !

Jag och familjen har alltid tre julfester… julbocksfesten, julfesten hos dottern i skogen och julafton hos dottern i Lund !

Och tänker man nu julklappar så är det perfekt att det är inne att köpa begagnat.

Det har jag alltid gjort till mina barn & barnbarn  när det kommer till märkeskläder.

Somliga köper aldrig märkeskläder till sina barn… andra köper splitter nya märkeskläder och så finns det de som gör som jag alltid gjort.. man köper märkeskläder men begagnade.

Herregud, en  ny tröja är begagnad redan efter första tvätten  så det verkar korkat att köpa en  helt ny som är 75 % dyrare !

 

Alla ungar gillar inte märkeskläder men sonen var märkstokig under en period i tonåren. Numera bryr han sig inte. Och två av barnbarnen vill också har märkeskläder fast det får de inte av sina föräldrar  men se, det får dom av sin mormor !! Jajamän !

Jag säger bara Tradera !

Här hittar man snygga o moderna märkeskläder till ett bråkdel av priset.

 Somligt budar man på  och annat kan man köpa direkt
Som den här Hilfiger hooden ,  storlek M, herr - den kan man köpa direkt för 245 kronor !
 
 Hilfigerskjorta för TRETTIO KRONOR  och sen får man själv
tvätta & stryka & fräscha upp !!
 
 Dieseljeans med 75 kronor som första bud och med lite tur blir det inte fler bud  !!
 
 Den här Masaitunikan har jag köpt åt mamma i julklapp... för 200 kr... den är precis som ny ! Och hon älskar Masai !
 
 
Polo Ralph Luren till barnbarnet Ozzy !!
 
 
Hoodie i julklapp till barnbarnet  Lillvirus ! 220 kr !!
 
 Den här klänningen  storlek 164... det är en dag kvar på budgivningen och priset ligger just nu på 23 kronor.... den skulle barnbarnet Ellisen gilla !!
 
 
Någon annan som har bra julklappstips ?
 
Kram  & kärlek 💖
 
 
 
 
1 Alie:

skriven

Godmorgon,
Tradera är ett jättebra tips. Jag har gjort fantastiska kap på just märkeskläder ( som jag älskar)
Oftast blir jag supernöjd.
Man kan även ha klädbytardagar med sina vänner.. rensa i garderoben i det du är ”trött på” och finn något som blir nytt för dig i din väninnas klädkorg..
Älskar oxå julen ( numera) å då främst för allt mys-pyssel med många tända ljus.
Jag tror denna julen kommer bli annorlunda men ändå okej. Jag hoppas kunna finna lugnet och tryggheten i min kärlek jag träffat och vi knyts samman, att jag finner min inre trygghet och styrka igen.. vad tror du Es? 💫
Kram och fin Söndag! :)

Svar: När jag rensar garderoben går allt överblivet till en väninna som är i min storlek och som har väldigt tight ekonomi.. så kan hom behålla det hon vill och skänka resten....Alla möjligheter att det blir en bra jul för dig, kram :)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Godmorgon, fina kläder!
Igår kväll gjorde jag en så kallad "cut soulties" gick detta igenom? Jag kände en stor lättnad och hoppas verkligen det funkade.

3 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Bra ide och köpa märkeskläder på tradera. Mina kusiner fick alltid märkeskläder i julklapp för flera tusen kronor var, tre tjejer. Jösses! 😱🙈 Ja har väl alltid velat ha men ekonomin var tajt och jag var glad för vad jag fick. En gång hade mamma och pappa fått väldigt mycket pengar tillbaka på skatten och den julen fick vi allt vi ville ha. Stackars farmor och farfar som satt chockade i soffan med hakan nere i knäna. 😂🙈 Glada var vi barn iaf. 😁 Jag har börjat köpa julklappar, dock inte på tradera. Min systerdotter får en panda familj från dom gamla heliga skogsfamiljerna som fanns förr och min systerson ett familjespel, Alibaba och hans kamel, heter det. Han älskar roliga spel. När han fyllde 4 år nu i augusti höll han på att skratta ihjäl sig när han fick en krokodil som stängde munnen när man tryckte ner en tand. Vissa är väldigt lättroade och det är väl tur de. It runs in the family. 😂🙈😁
Läser inte din familj din blogg? Tänkte så dom inte vet vad dom får i julklapp. 🤔

Nyfiken fråga, saknade N mig på bandyn??
Kram Zoey 💕

Svar: Nej, familjen brukar inte läsa bloggen... de får väl nog av mig irl... ha ha ha ha :) N undrade nog var du häll hus.. tanken poppade upp... kram :)
Esmaralda

4 Laila :

skriven

Hej.
Superbra tips. Ska genast börja kolla på Tradera. Meningen är att jag ska åka till Malmö i veckan. Kommer jag iväg dit? Kram ❤

Svar: Chansen är god, kram :)
Esmaralda

5 Linda :

skriven

Samma som dej, älskar tradera! Finns också en jättefin butik med second hand i Gävle där jag bor och flera andra städer som heter Busfrö. Beg barnkläder leksaker och damkläder allt i fint skick och inget får vara äldre än fem år. Så bra 👌💕 blir mkt julklappar därifrån i år 🙏😅

Svar: Perfekt ju !! Kram :)
Esmaralda

6 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag måste göra ett besök på vårdcentralen för att bli frisk lr har jag god chans att bli frisk ändå??? Kram Shenzi 🌹

7 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag måste göra ett besök på vårdcentralen för att bli frisk lr har jag god chans att bli frisk ändå??? Kram Shenzi 🌹

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag hoppas en dag att jag kunde känna mig avslappna och har roligt även känna sig trygga.

Få en trevligt stunden med C kvinna i waynes coffee. Även kramar jag längtar efter få kramar henne. Snacka med henne

Jag vänta bara på den tillfällen så som mysigt och trevligt.

Vet inte om det kan bli i december eller nästa år? Hoppas ju det blir snart såhär...

Jag hoppas ju hon vill gärna ta bild med mig och kanske publicera det i facebook?😁

En mysigt och trevligt stunden vill jag har igen med henne

Ha det bra

9 Bjork:

skriven

Hej köper jag en lägenhet i början av nästa år?

Kram

10 Läroliv:

skriven

Här är det pengar som gäller och som önskas av barnbarnen både till jul och födelsedagar. Inga enorma summor ändå. Skönt och lättsamt tycker vi och barnbarnen kan välja själva som dom vill. Vinn - vinn för oss alla, så alla är nöjda och glada. Samma får dom från andra släktingar och är ju så stora nu att handlar gärna själva.

Kram

Svar: Ja, här blir det ofta pengar också som önskas.... kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Ja varför inte köpa begagnat om nåt bra dyker upp. Bara man orkar fynda ute på nätet ;). Själv är jag den som behöver se saker live o går o kollar alla bortslumpningskorgar för att se om det finns nåt bra i dom åt nån. Detta fyndande sker fortlöpande under året. Jag gillar att ge en massa julklappar åt de mina :). Inga andra tips för tillfället...

Gårdagens arbetsdag gick relativt bra förutom några små missar o en chef som jag uppfattade som missnöjd då han sa nåt i stil med att jag skulle ta ansvar el dylikt. Jahaa, för att han inte skulle behöva göra det då tydligen? Gissar att det kommer feedback från det hållet i morgon, eller hur Es ;)?

Gör inget, för medlemmarna var nöjda, maten var supergod o jag fick det bordssällskap jag ville. Jösses så den mannen var lätt att prata med, det flöt på som om vi skulle ha känt varandra i åratal, men mig veterligen träffades vi live för första gången emedan han påstod att vi skulle ha träffats för två år sen då jag just hade börjat på mitt jobb. Kommer inte ihåg, tycks ha tappat mitt minne ;).

Vi åt o drack o jag fick t om hela bordet att skåla för deras bästa, visserligen ända, assistent också, jo, jo ;D. Japp, jag är inte riktigt klok men vad gör väl det ;). Jag blev kvar, mycket längre än jag hade tänkt mig, o fick höra positiva ord från medlemmarna över att de var nöjda med mig o det värmde minsann :)! O mannen som var min "kavaljer" kunde visst ha blivit något mer, hur sjutton kunde han tänka så Es, men så långt kunde jag inte gå o jag vet inte varför... Nåt fel på mig?

Nåja, en fin dag o kväll att minnas idag då tröttheten o skallebanket gör sig påminda ;). Kan knappt tro att det som hände hände :D. Suger på allt jag hörde som på en karamell... O tar det lugnt idag, tror jag ;)...

Ha en bra dag denna första vintertidsdag!
Kram Skorpan

Svar: Du sprider glädje, så är det !! Idag får du vila ut... kram :)
Esmaralda

12 Naturvän:

skriven

Hej!

Visst är det fint med alla ljus som lyser upp i vintermörkret, dekorationer med vackra kransar, lyktor och allt som hör till. Glögg och pepparkakor vill jag inte vara utan, liksom all musik och koncerter. Besök på en julmarknad hör ju också till.


Lucian är bland det finaste jag vet, blir alltid lika rörd när jag ser Luciatågen skrida fram och höra deras underbara sånger.

Blir lugnt och stillsamt hos oss under julen, men får jag barnbarn ngn gång i framtiden, blir säkert julen lite annorlunda med mer liv och rörelse. Då åker säkert julgranen fram igen !

Ang julklappstipps, till de som har allt i prylväg brukar ngt som man gjort själv vara välkommet.

En bakduk har jag åstadkommit vid ngra tillfällen. Sy en handuk av lakansväv och brodera en kringla i ena hörnet, linda in i ett hembakat bröd eller kaka.Brukar vara uppskattat.

Baka en plåt med julkakor , paketera i en söt bakburk med rosett, passar alltid!

Vi brukar sätta in en slant hos Unicef och läkare utan gränser, lite extra i bössan hos frälsningsarmén.

En fråga, ser du om läkningsprocessen är igång och återhämtningen går bra, efter omständigheterna känner jag mig ok.

Kram





Svar: Jättebra tis med bakduken !! Eller julkakor, perfekt gåva ! Ja jag tror läkningsprocessen är igång bra... kram :)
Esmaralda

13 lilla m:

skriven

Hej Es, får jag träffa honom på torsdag? Kram

14 susanne:

skriven

Hej! Ja jul närmar sig. Tack för tipset, jättebra då märkeskläder är det som det ska va för mina ungdomar.

Kommer han släppa sitt ex och våga/vilja ha en seriös relation med mig? kram


Svar: Kan bli segt och ta tid, kram :)
Esmaralda

15 Kristin:

skriven

Så bra å kjøpe brukte julegaver, kjære Esmaralda. Folk slenger jo så og si ubrukte klær, så de er jo i realiteten nye. Det sløses noe enormt.
Selv er jeg ikke noe julemenneske, så jeg unngår det meste av den,
Jeg hadde en veldig god jul da jeg vokste opp, og minnes den.
Når men ikke har barn/barnebarn, blir det ikke på samme måte som når man har det.
Men, jeg trives slik jeg tilbringer denne tiden, og nyter min tilværelse sammen med hundene.
Ønsker en god dag. KRAM!!!

Svar: Nej jag förstår hur du känner.... utan barn hade jag nog inte heller varit en jultoka jag är !! Känner på mig att du har en riktigt mysig jul i alla fall, på ditt sätt... kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilket bra julklappstips ! Klimatsmart oxå !

Här har det sovits dåligt såå ont i rygg och kropp
Till min besvikelse var inte pappren i ordning för att mäklaruppdraget skulle kunna starta Så trött på att förklara självklara saker .
så min söndag är trött i knopp och kropp

Hoppas alla har en härlig halloweensöndag

Kram Anki med flock

Svar: Ja ibland kan det vara segt när man ska komma igång... men hindren är tillfälliga, kram :)
Esmaralda

17 Solstjärnan:

skriven

Second hand är bra.Inte i allt men i väl mycket.Man kan göra väldigt bra fynd.😊Jag köpte mycket secondhand på nätet när barnen var små.Märken jag gillade då och gillar även nu😊Det var även saker.Men nu handlar jag inte mera använda kläder på nätet utan köper på loppis.Man kan hitta så fina fynd,så gott som nya saker till ett så billigt pris 😊. Däremellan kan jag unna mig nytt och då får det kosta ifall jag gillar det.Borde verkligen köpa mer till mig,förnya mig men det blir fortsättningsvis att jag köper bara till mina barn.

Jul, julklappar 😊😊😊. Älskar ochså julen 😊 Skulle så vela dela den med min SM.
Es,möts vi innan jul?
Ser framemot jular/ högtider när vi blir fler ( mina och hans barn )😊

Ha en bra dag!😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja det blir ju så att man köper mer till barnen och prioriterar dem framför sig själv ! Tveksamt om ni möts innan jul, räkna inte med det... kram :)
Esmaralda

18 Pia1:

skriven

Jag köper också de dyrare kläderna begagnade, men helst i typ klädpaket eftersom frakten ofta blir orimlig på enskilda plagg.

Barnet är hemma efter pappans kidnappning, visade sig att det inte alls fanns nåt beslut från soc så han har traumatiserat barnet i onödan, jag är så jävla arg och ledsen för barnets skull 😭💔
Fortfarande återstår faktum att de ljugit ihop sjuka saker och bara antagit mig utan att fråga.
Vi tog från början hjälp för att barnet är rädd för pappans humör men allt är nu mitt fel, barnet ljuger och jag hakar på typ...
Måtte sanningen bli trodd, de har till och med pratat med hans läkare och avstyrt utredning för barnets smärta eftersom soc bestämt att barnet inte har någon kroppslig orsak - sen när blev soc läkare????
Funderar på att anmäla soc för vissa saker de traumatiserat barnet med under ett smärtanfall.
Detta är så långt ifrån okej.
Men ingen tror mitt barn.

Svar: Det är tufft och svårt att veta vad du ska göra.Var öppen och transparent och ta själv initiativ till att reda ut, stor styrkekram
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Vad duktig du är på att hitta fina julklappar, och säkert blir barnbarnen glada!

Jularna är inte som jag skulle vilja, så det blir bara att jag och yngsta dottern ger varandra julklappar, hon vill att vi fortsätter med det. Barnbarnen skickar jag pengar till.

Imorgon ska jag hämta apneskenan och få hjälp med att se hur jag ska justera den själv. Lite pirrigt och oroligt eftersom specialisten sagt att jag ska vara beredd på att inte heller den kommer fungera pga av skadorna jag har. Det är bara kämpa och hoppas!

Känner mig lite låg, men försöker att inte släppa fram det.. vad vet jag vad som väntar bakom nästa "knut" livet är ju faktiskt föränderligt :)

Ha en bra söndag!

Kram

Svar: Ja, det blir kämpigt, men ge dig inte !! Kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Jag har svårt att köpa begagnat och det har jag alltid haft. Har svårt att ha på mig något som andra har använt. Dock möbler har jag inga problem att köpa. Men just textiler kan jag inte köpa.

Hittade ett förkläde till systersonen som han ska få i studentpresent. Han är besatt av MFF så det blir att förkläde med MFF loggan och grytvantar till. Han ska bli bagare så det blir ju perfekt.

Idag ska jag städa efter min halloweenfest. Men pyntet kommer få sitta kvar!

Svar: Låter som en alldeles perfekt studentpresent ju ! Kram :)
Esmaralda

21 Bella:

skriven

Godmorgon ❤️! En flytt till Värmland, kanske Karlstad till att börja med.. kommer jag lyckas att hitta lägenhet och jobb? 😊 Har dom två senaste dagarna hamnat i någon liten dipp och känner typ att, jag drar.. samtidigt läskig känsla. Kram

22 St:

skriven

Hej!
Vi har fortfarande inte fått reda på vilka som blir fastanställda på mitt jobb, besked kommer troligtvis nästa vecka.
Hur ser min chans ut att bli fast anställd?

Kramar!

23 AnnaK:

skriven

Min yngsta som är 14 är inte intresserad av varken kläder eller smink. Får dessutom absolut inte vara en logga på kläderna. Annars hade jag gjort som du. Hon är numer hopplöst svår att köpa åt. Trist att bara ge en swish.

Önskar hon intresserade sig lite för sånt. Hade varit rolig att gå och shoppa med en glad unge istället för en som ser det som ett straff 😄 Vet inte om hon är obekväm eller inte vill att jag slösar pengar på henne eller bara tycker det är tråkigt.

Kommer jag få gå på en riktigt date snart? Helt apropå 😄

Kram 🤗

Svar: Ja alla gillar ju inte kläder.... Lillvirus, mitt mellanbarnbarn är sådan........ en dejt för dig kommer... kram :)
Esmaralda

24 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Så bra julklappstips att spara pengar på.

I natt drömde jag att jag hade på mig en underbar vigselring med diamanter och rubiner. Tyvärr såg jag aldrig mannen men han var där.

Men efter att ha varit ensam i snart 20 år och aldrig varit gift. Vågar jag hoppas på att kärleken kommer snart in i mitt liv och kanske även ett bröllop?

Kram
Barbro

Svar: Visst kommer kärleken, kram :)
Esmaralda

25 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Allt känns lite rörigt och överväldigande då det kommer gester av intresse från olika män från höger och vänster. Och dendär italienaren jag skrev om skickar då
och då meddelanden som ”vem älskar dig mer än jag?”, fast han först blockade mig. Måste kanske blocka honom, puh.

Tror du jag kan råka i triangeldrama
och trubbel om jag inte nu är tillräckligt tydlig med vad jag vill? Allt är som sagt ganska förvirrande. Är det någon av männen som känner extra för mig? Förutom italienaren då.


Kram

Svar: Ja du bör nog vara tydlig.. också för ditt eget bästa .. kram :)
Esmaralda

26 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något tillfälle till bostad för min bror under månad January 😔 Esmaralda ser du om det blir hus eller lägenhet 😊 du såg att det kommer 🙂 ♥️ 🤗 😘 ❤️

27 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda ekonomiskt förändring i månad January 😔 😩 😫

28 Lillanmillan:

skriven

Jag har verkligen blivit en "hemnetknarkare" drömmer mig bort och har hittat ett fint hus i Hjärup men har har inte råd. Drömmen om hus och barn blir värre och värre. Känns jobbigt när alla omkring blir föräldrar. Tänk att få mysa med en liten bebis. drömmen.. Kommer det närmre?

29 Jossan:

skriven

Kan det bli en ökning med 10.000 på jobb nu när jag får min legitimation?
Kändes som min nya chef gladare för min godkända tenta än den jag haft sen jag börja där.. jag fråga när jag vi skriver tillsvidare hon svara ”när du har legitimationen” det såra mig.

30 Helena :

skriven

Hej Es!
Vad betydde min dröm inatt? Jag hade tydligen skrikit.. det jag fick till mig var att jag skulle ta hand om mig. Men det kändes som om det var mer. Önskar dig en fin dag. Kram

31 Shenzi :

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag måste göra ett besök på vårdcentralen för att bli frisk lr har jag god chans att bli frisk ändå??? Kram Shenzi 🌹

32 Shenzi :

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag måste göra ett besök på vårdcentralen för att bli frisk lr har jag god chans att bli frisk ändå??? Kram Shenzi 🌹

33 Skorpan:

skriven

Tack Es :)!
Vila jo...
Yngsta tycks nu ha fått flunsan som ännu retar mig, hoppas den inte sitter i alltför länge!?
Kram Skorpan

34 ML:

skriven

Ja julen är verkligen din grej Es. Det var min när jag var liten men tyvärr inte längre. Hoppas årets blir bra ändå. Hur blir det med festerna i år? Tänker på coronan. Vi slutade köpa julklappar för några år sedan och tycker att det är skönt att slippa den stressen.

Då var vi inne på vintertid. Heregud så rörigt när man vaknade och fattade knappt vilken tid som gällde. Massa att göra idag inför morgondagen. Det sista ska handlas. Träning. Storstäda och moppa golv. Tvätta och bädda rent. Och duscha med den hemska OP tvålen som är som svinto. Och ÄTA då jag måste fasta från midnatt. Ogillas för vill ha frukost :) Jag trivs helt klart bättre som sjukvårdspersonal än som patient. Och vi brukar oftast vara dom jobbigaste patienterna också då vi vet för mycket :) Ska vara där kl 07.50. Brosan skjutsar och mamma följer med för jag kommer inte kunna använda höger arm efteråt och då blir man rätt liten. Hon ska shoppa i köpcentrumet som ligger bredvid tills jag är klar. Måtte allt gå bra nu!🙏

A lät så berörd när jag berättade om operationen. Minns han att det är dags i morgon? Kommer han fråga hur det gått?

Ha en bra dag!
Kram

35 lilla m:

skriven

Hej Es, träffar jag honom snart? Kram

36 <3:

skriven

Hej Ez
Är det jag som är såhär stark eller var det så att jag med hjälp av änglarna klippte bandet. Poff så försvann känslan och jag kunde inse hur falsk han är

37 Mika:

skriven

Hej E!

Kan du se om jag bör vara orolig för min dotter ? Är en pappa som hör av sig där hans dotter blivit omhändertagen. Men vi vet ej mer men han hör av sig osv och jag tycker det är obehagligt för man vet ej vad en sån kan få för sig. Bör jag vara orolig ? Kram

38 Smulan :

skriven

Toppen med Tradera. Fyndar där också.

Maken har sökt nytt jobb finns det någon chans?

39 Mp:

skriven

Hej

Hans beteende igår var inte okej alls.. var det för få reaktion av mig? Kommer han nå ut o be om ursäkt?

40 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för svar! Ja jag måste vara tydligare. Är någon av männen lite extra intresserad av mig?

Kram

41 I:

skriven

Hej!

Hittade till tradera förra året och älskar det! Har hittat så fina och vettiga grejor till sonen på 2 år. Så himla värt det med tanke på hur fort de växer!

Jag vill bara göra dig uppmärksam på att det har blivit lite svårt att läsa bloggen i mobilen, vissa inlägg är som vanligt, men i andra ”kapas” texten.

Kram I

42 Lotta S:

skriven

Es, ser du om trötta kollegan mäktar ta sitt förnuft till fånga och tar time out från de "känsliga" uppdragen den här veckan? Orolig att det annars lägger sordin på arbetsstämningen, till och med värre om de kommer ihop sig.

43 Boudica:

skriven

Som tur för mina föräldrar så har jag aldrig varit mycket för märkeskläder. Förstår inte varför man vill köpa kläder för så mycket extra pengar bara för det står ett namn på den. Är inte så mycket för kläder med text på heller. Jag är rätt petig, och väljer noga det jag köper, ibland kan det bli dyrt. mitt problem är nog mer att göra sig av med kläder. Du vet, när man väl rensar så... "men oj, den kan jag ju använda någon gång" ;)

Julklappar har jag inte handlat, brukar vara lite sista minuten där. Men jag köpte spontant mig själv en julklapp, uppgraderade min aktivitetsring, så möjligen ge min som jag har nu till föräldrarna, fungerar ju bra fortfarande.

Es, min svacka eller mer krasch blir bara starkare, varjegång jag försöker ta mig upp på benen och ur den så känns det som jag faller djupare. Jag trivs inte här! Det är inte den jag är eller vill vara!
Har inte ens en riktig orsak!
Jag behöver din hjälp, har du något konkret som jag kan göra, eller får du till dig någonting av vad jag behöver? Börjar nästan bli desperat här!

KRAM!

Svar: Märkeskläder är nog en slags identitet i tonåren...Skapa förändring till sådant som du känner att du vill... ta dina steg.. kram :)
Esmaralda

44 Traderatjuven:

skriven

Supernöjda ungar mest troligt..!

Din mammas tunika blev jag allt sugen på själv.. Får buda snabbare nästa gång..! 😜

Kan v vara den nya väninna som hägrades för mig Es..? Känns som ett klick och hoppas det är ömsesidigt..

Nu blir det kaffe, kanelbulle och ensamshopping i stan..!

Kram o tjohej

45 Äntligen efterlyst::

skriven

Stor Kram o Tack kära Es🤗🙏♥️

Tack för svar nr 55 igår🙏🥺😪

Tack även för en varm healing till både mig o dottern den kändes får vi be om lite till? 🙏😭✊🍀✊♥️

Dags för provtagning imorgon på VC i på tisdag kl 10 Onkologen o min droppbehandling känner mig väldigt rädd att han dyker upp bakifrån (är inte så rädd annars) men han är jag rädd för efter alla hot! Vi vet ju inte ens om han sitter bakom lås o bom än….😪❤️‍🩹🥺🙏

Får du till dig något? Själv får jag inget till mig men magkänslan är väldigt orolig men kanske inte så konstigt efter allt…🍀🍀🍀🍀🍀

Kram o trevlig söndag☀️♥️🙏

Svar: Ja absolut så kommer mer healing !!Jag tror inget ont ska ske, kram :)
Esmaralda

46 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om vi kommer att resa under året till Bulgarien hos min pappa 🙂 eller blir det nästa år Esmaralda 😩 😩 😩

Svar: Troligtvis nästa år, kram :)
Esmaralda

47 Socionomen :

skriven

Bra bloggtema idag! ☺️

Jag ska eventuellt jobba extra i en hjälporganisations julklappsbutik i min stad, dit behövande familjer får gå och välja julklappar till sina barn. Vill påminna er som har en extra julklapp tillgodo!

Esmaralda, risk för avundsjuka hos andra kompisen om vi börjar umgås? Kanske går att vara tre?

Kramar 💛

Svar: Ja, alla som kan, skänk en julklapp, det gör jag ! Vist går det att vara tre... kram :)
Esmaralda

48 <3:

skriven

Har farfar det bra nu ? Tog pappa emot honom i alltet?
Jag hoppas att de är lyckliga tillsammans igen och all smärta är borta.

49 Cecilia:

skriven

Så bra att man kan fynda fina grejer på tradera. Dina barnbarn blir nog jätteglada. Jag är också ett julfreak och den 1 november så är det bara att acceptera att jag kommer sätta på julmusik hehe. Brukar planera vad jag ska köpa till alla i förväg och på black friday slår jag till, bra sätt att spara pengar :)

Upptäckte att katten inte ätit som han brukar och han har bara kissat de senaste dagarna och inget annat. Pratade med veterinär online idag som sa att han förmodligen hade tandproblem. Stackarn, haft så ont att han inte kunde äta torrfodret och vi förstod inte det tidigare. Nu mumsar han i sig blötmaten iaf och tid för veterinär ska bokas imorgon. Jobbigt när djuren inte mår bra, men är glad att han får i sig näring nu.

Jag känner sån otrolig vilja för detta att det nästan gör ont i hela kroppen. Har gjort en plan för hur jag ska ta mig dit, kan det gå hem? Kramar

Svar: Vad skönt att din fina kisemis blir genomgången av doktorn i morgon !! Allt kommer lösa sig, kram :)
Esmaralda

50 Camilla:

skriven

Det enda som jag gillar med julen är den finska julmaten. Så gott det skall bli när det är dags😋 Barnen är stora och ingen av oss gillade att köpa så därför slutade vi. Mitt enda barnbarn som är 13 år slutade att ta emot julklappar för två år sedan då mamman styr och ställer och vi andra räknas inte längre. Hemsk situation och det tar inte slut heller.
Får du till dina julfester Ez eller stoppar Covid även i år?

En liten söndagsundran. Finns man i tankarna och på vilket sätt gillade mannen mej? Kram kram

Svar: Nej i år kommer det bli någon form av julfest...Jag vet inte hur pass seriöst... men mannen har tänkt på dig till och från... kram :)
Esmaralda

51 Mercan :

skriven

Ser du Esmaralda vilken månad vi kommer att resa till Bulgarien hos min pappa och våra katter 😊och jag kanske där jag ska träffa nogån 😊 här är det omöjligt 🙂och Esmaralda ser du om det kommer pengar på något sätt i January 😔

52 Pysseltanten:

skriven

Plockpresenter är himla uppskattat också! Gör eget (body lotion, bars etc) mixat med lite småplock från loppis och second hand 🎁🌟

Ezmaralda, kan den blonda roliga bli en nära vän på sikt eller mer ytligt?

Kram :)

53 Shenzi :

skriven

Kära Es!
Du sa att du trodde jag skulle snart bli frisk, jag vet att du inte spår om sjukdomar egentligen men e de fel av mig att fråga om ja någonsin blir värre lr om ja kommer hålla mig på denna nivån så att säga? Ser du några varningar för mig alls? Kram oroliga Shenzi 🌹

54 Shenzi :

skriven

Kära Es!
Du sa att du trodde jag skulle snart bli frisk, jag vet att du inte spår om sjukdomar egentligen men e de fel av mig att fråga om ja någonsin blir värre lr om ja kommer hålla mig på denna nivån så att säga? Ser du några varningar för mig alls? Kram oroliga Shenzi 🌹

55 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag var positiv idag så jag tänker inte bjuda på för alla då det försvinna så jag behålla för mig själv.

Jag gläds åt något att dom kunde aldrig tar ifrån mig är min trygghet vuxen är C kvinna när jag är yngre. Någon som vill gör mig besviken att förstöra eller sårar när det handlar om jag har bästa personer runt mig.

Men dom kunde aldrig gör det mot min trygga vuxen för alla kommer inte hitta henne.

Jag kommer ändå har henne som alltid. Jag ska var stolt.

Men jag vilja skryta om det eller gör en vlogg i youtube om det i döljer. Men kan det blir bra eller?

Jag är tacksam att jag har fortfarande henne. ❤ så jag vet att jag glömma bort henne ibland att tänker på någon annan.

Vill ger uppskattar nu men får väntar.

Vad tänker du om det? Men jag funderar på vlogg men det är fint att jag har henne i fortfarande utan alla fattar så eller hur?

Ha det bra

56 Helena Ir:

skriven

Tack :).. egentligen har jag inte så många alternativ, så jag bör hålla ut, måste, ska..!!

Fick ett trevligt samtal, ska bli bjuden på lunch här i veckan.. han är lite svår att förstå sig på denna herre.. :) kompis är bra för mig!

Kram

57 Botlid:

skriven

Hej Es. Jag brukar lämna in kläder på second hand så andra kan få glädje av dem, skrev lite till dig på din mail idag, ska jag flytta till min brorsa nu
i januari trots allt, ska ju ändå flytta dit han bor med tiden, kanske bäst börja där ändå, kan du se
något om detta? Önskar dig en bra kväll! Kram:)

58 Anna E:

skriven

Fick jag bort dåliga saker när jag körde salvian ikväll?

59 Lilla m:

skriven

Hej Es, blir det speciella intima stunder med honom då jag träffar honom? Kram

60 Dahlia:

skriven

Es, svarar du på fler frågor idag?

Jag undrar om jag har D’s stöd i denna situation?
Brukar känna stöd från D, men denna gång kan jag inte läsa in vart D står i frågan.
Har en hel del respekt till D.

Tack!

61 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

62 Hedwig:

skriven

En fin bild i en fin bildram...Bilder på Mannabonne/ens husdjur på en t-shirt/kudde/brödburk/strumpor etc.Sticklingar i en fin växtkruka, hemlagad sylt/tvål, grejer som man vill bli av med men som fortfarande är fina, självskrivna dikter med en inbjudan till en utflykt etc.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: