Före och efter.....

Alla har vi nog en händig vän... eller så är vi själva den händiga ?
Jag vet i alla fall att jag INTE är det !
 
Jag har det liksom inte i  mig... i skolan på syslöjden kom jag aldrig längre än till provlappen och i träslöjden  tillverkade jag något som avlägset liknade en smörkniv och som mamma sparat på och aldrig använt. 
Och varför är den inte använd ? Jo, för den var så skir på mitten att den skulle gått rakt av om man försökt  bre smör med den !😂
 
Men jag har en händig väninna och  fy tusan vad hon kan prestera.
 
Hon köpte en matgrupp på loppis för typ inga pengar alls.
Bord, sex stolar och tillhörande skåp.
 
Sen la hon ner massa arbete... slipade och målade och slipade och målade och en dag hade hon ett alldeles amazing underbart matrumsmöblemang i olika grå toner.
Det var proffsigt  gjort ! Och ursnyggt.
 
Somliga har det i sig.... och möblerna hittar man ju gratis !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För 40 år sedan  byggde pappa ett hus åt mig och mitt ex och glada i hågen flyttade vi in.
Pengar var det skralt med.
Och jag målde om ett runt soffbord.... jag målade det gult och klistrade på bokmärken och det såg inte klokt ut nånstans.
 
Färgen var för tjock och hade runnit och jag hade inte gjort nåt förarbete.
Det var bara på med färgen och snabbt bli klar !
 
En gång hörde jag ena dottern ta på sig skulden för detta vidriga bord och hon påstod att hon målat det.  Och det SÅG UT som  ett verk av en 7 åring.
 
Jag frågade henne och hon tyckte det var pinsamt om kompisarna trodde att det var jag, en vuxen, som målat.😱
 
Bordet kastades ut på direkten
Ingen ska behöva känna skuld och skam för mina trevande och misslyckade  försök i att vara händig.
 
Jag tror att jag sen staplade lite gamla fruktlådor som bord... innan det ekonomiska vände och jag kunde handla ett riktigt !!
 
Jag är så galet avundsjuk på alla som kan fixa saker .. och inser att det är nog mest mitt tålamod som sätter köppar i hjulet.... det ska gå fort.... poff poff och sen ska det vara klart !
 
Jag håller på och budar på champagneglas... har hittat de mest underbara kupor
 
 
Jag är inte allmänt tokig i gammalt och antikt... fick nog när jag hade en slags loppis/antiklada.. men somligt SKA vara gammalt o antikt... som champagnekupor !!
 
Kram & kärlek 💖
 
 
1 Ghostwriter:

skriven

Fina glas "chamapgnekupor" och häftigt att din pappa byggde ett hus åt er. Jag gör precis som du gjorde, man tager vad man haver som Kajsa Warg sa. Har en brudkista som inte är i min smak, piffat upp med modernare kuddar/filt men använder den så länge som mycket bra förvaring (den blev ersatt till min sålda vitrinhylla). Soffbordet jag har är en klädd pall med rund glasskiva. Jag gillar den. Ett fint hem gör väldigt mycket, fint enligt en själv...men har fått leva snålt och ta begagnat. När jag väl köpt nya saker som jag velat ha i flera års tid, så tröttnar jag fort och säljer. Jag är inte så materialist på det viset. Däremot är det alltid bra med lite nyare ting också mellanåt, så kan jag sälja det när det blir knapert andra perioder haha.



Har rest iväg en del i sommar vilket jag aldrig trodde jag skulle göra. Ändå har jag inte mött min Soulmate...Känns det mest troligt att vi möts LÅNGT ifrån våra orter eller troligen härom krokarna? Hoppas du kan se.


Ps: Tack för tips om att jag ska FRÅGA min egna intution. Jag väljer att inte gå på dejten jag hade i åtanke.
Ha en superfin dag!

Kram

Svar: Ja, genom lite fantasi och händighet kan man få sitt hem hur personligt som helst !Jobba på det här med att fråga dig själv.. du sitter inne med de flesta svar... kram :)
Esmaralda

2 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Ska jag gå utbildningen jag funderar på?
Är det rätt för mig tro?

Kram!

Svar: Det ska kännas helt rätt, annars blir det inte bra, kram :)
Esmaralda

3 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Tjejen jag såg i lördags. La hon märke till mig? På vilket sätt?

Svar: Hon la märke till dig men jag ser ingen större reaktion, kram :)
Esmaralda

4 Hönan:

skriven

God morgon :)

Åh sånt där är så roligt att se, helt otroligt hur man kan snygga till med lite kärlek och färg!

Hade en sån märklig dröm i natt med en bomb där vi gömde oss i sanden. Fanns något budskap i den?

Kram

Svar: Drömmen säger att när det hettar till ska du inte stoppa huvudet i sanden utan ta tag i det.... kram :)
Esmaralda

5 Mikael:

skriven

Ibland är det bra när kvinnor är händiga :)

Ett ex. är sådär händig, en dag stod det en såndär snygg byrå i hennes hall som hon hade gjort i ordning, den, eller hon, räddade mig från ett annat ex. så jag kunde ta mig an något annat och nya kärlekar :)

Var det du som fick fnatt på resesiter? folk gick tydligen bananas på resebokningar när de släppte på restriktionerna, Kosovo kanske du brukade åka till, det är nog en krigszon snart för ett tag så du får kanske hitta något annat.

https://youtu.be/--vB9YX21YA

Kram
Mikael

Svar: I Kosova har jag varit på arbetets vägnar men det var precis i krigsslutet..... kram :)
Esmaralda

6 SHA:

skriven

något händig är man ju ändå. Måla väggar och tapetsera kan jag göra. Mannen kan hålla på i flera timmar och bygga något han kommer på är bra att ha.
Ser du oss i det bruna huset? Det är slitet och allt original från 70 talet. Hade det inte varit för ett skadat golv som måste brytas upp och fixas direkt så hade vi haft renovering i flera år framöver. Men nu krävs det nog storrenovering direkt. Fast med hus har man ju och göra alltid i alla år, för det måste ju skötas.

Svar: Tänk ett varv till och tänk ekonomiskt, det kommer kosta en hel del, kram :)
Esmaralda

7 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Jag har en kompis i Pakistan som jag hållit kontakt med i många år. Han är en aktiv mångsysslare, däribland en bergsklättrare och vill ta med mig till K2 base camp. Jag vill så otroligt gärna åka, men det är ekonomin och corona som satt stopp för mina planer. Haft denna dröm i många år.

Ser du om jag fortfarande kommer att leva den drömmen om att fotvandra till K2 base camp? Kommer jag att göra det med min pakistanska kompis? Blir det så häftigt och magiskt som jag föreställer mig det?
Kram,
Jennifer

Svar: Det ser ut som om du en dag kommer leva denna dröm, kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

En del är verkligen händiga. Drömde så mycket inatt.
Var det nya medicinen som gjorde att jag drömde så mycket.
Kommer medicinen göra att jag blir piggare och bättre i min sjukdom och får ett drägligt liv.
En flytt var med i drömmen.
Kram

Svar: Kan bero på medicinen... men det känns som om den gör gott på lite sikt.. kram :)
Esmaralda

9 Hejsan :

skriven

Problemet är att han har träffat min pappa och jag har träffat hans föräldrar. Förstår inte problemet i det hela med att han inte träffar min mamma. Det har gått 1år och hon har ställt upp med så mycket till honom. Han kanske skäms att vara med mig.. Hoppas han träffar min familj på min födelsedag iallafall.

Svar: Ja jag ser inte riktigt anledningen... men det är dags att träffas, den saken är klar, kram :)
Esmaralda

10 Titti :

skriven

Är det något speciellt som gör att min framtida man dröjer?



Kramis

Svar: Nej jag ser ingenting speciellt men kan ju hända att han inte är riktigt redo än, kram :)
Esmaralda

11 Lilla m:

skriven

Hej Es, har han tänkt intima tankar om mig? Kram

Svar: Det tror jag att han har, kram :)
Esmaralda

12 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda
Tror du vi kommer hålla en bra utbildning i dag? Det ska handla om ångest.
Kram😃☀️🌸

Svar: Absolut, det tror jag, kram :)
Esmaralda

13 GP:

skriven

Du är härlig du Es! Själv är jag nog ganska händig, men sen behöver jag ha tålamod i stunden för att vilja fortsätta genomföra projektet.


Es, ser du hur det kommer gå för mig när jag har jour och telefonen på egen hand här på jobbet? Är så nervös inför detta…försöker att inte tvivla på mig själv.


Kram :)

Svar: Det kommer gå fint, oroa dig inte... kram :)
Esmaralda

14 Linda:

skriven

I våras fick jag iden om att måla om utemöblemanget, tänkte att fasadfärg nog var det som gäller här, håller det husväggar i ur och skur så visst fasen ska det hålla utemöbler också. Gott och väl, köpte fasadfärg och satte igång. Borstade väl behjälpligt av möblerna med en borste och började kladda på färg. Tjock som sjutton var färgen, torkade i ett huj så fort man fick på den, så det var stora klumpar med färg här och där. Resutatet är allt annat än snyggt... dessutom har jag missat att måla lite här och där. På sina ställen har jag målat in lite damm och skräp som inte blivit bortborstat. Ja vad kan man säga, hör också till den kategorin som snabbt ska ha det klart då jag börjar, förarbetet är det lite si och så med. Resultatet blir ju vad det blir då också. Tror det får bli nya utemöbler nästa vår :)

Börjar bli lite trött på velandet hos den söta killen, han verkar inte veta vad han vill. Men varför hör han av sig hela tiden, om han ändå inte vill. Förstår mig inte riktigt på honom. Vill han inget seriöst är det väl bara att sluta höra av sig. Vad tänker han egentligen? Frågar man så får man inget vettigt svar heller.






Svar: Låter ju som om det vore jag som varit i farten med penseln :) Jag tror inte han tänker så särskilt mycket.... kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Endel är händiga o har tålamod o fixar o donar, som en kompis till mig, medan jag sällar mig till din skara med dåligt tålamod o ringa intresse för "handarbete" ;). Gillar inte trädgårdsskötsel heller o snälla sätt mig inte o sy nåt, helst vill jag göra ingenting för det är jag absolut bäst på ;D. Snygga kupor Es, hoppas du får dom.

Hujeda mig så det är svalt om morgnarna, benen hinner inte värmas upp o de är iskalla då jag äntligen kommer fram. Som tur räcker det med att svabba sig under armarna o finns inget behov av att gå i duschen, som tur, undgår ju vissa personer då... Undrar hur länge jag orkar cykla o hur vädret blir i oktober, hoppas på hela månaden men får väl se... Idag ville nog en chaufför ta mig med bilen o medges, jag tänkte inte direkt goda tankar där jag kom o hade förkörsrätt ;).

Mina usla nätter fortsätter o det är väl bara att gilla läget. Är deg här nåt som kommer att fortgå i åratal Es o hur blir det den dagen jag ska sova ihop med mannen ,blir det till nåt? Eller sover vi alls ;)? En kan ju alltid hoppas på att vi klarar oss med mindre sömn då...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan


Svar: Kuporna blev inte mina !! Men det kommer förhoppningsvis nya chanser ! Det kommer bli bättre med sömnen men förstår att det är ett elände, kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Här är en som inte klararde av syslöjden . Träslöjden däremot gillade jag slöjdade hellre än bra..men med klent resultat ngt fruktfat och en snidad häst där benet gick av med en gång ;-)
Men måla om möbler vore ngt ...har trista mahogny och träfärgade möbler arvegods ...nu inspirerades man ju av ditt inlägg, kanske jag ska måla om möblerna i vinter ...


Kram Anki med flock

Svar: Ja, det kan bli hur fint och fräscht som helst.... ett bra projekt.... kram :)
Esmaralda

17 Helena:

skriven

Hej Ez!
Jag ställer en fråga om min syster denna gång. Hon fick problem efter hon tog första coronavaccinsprutan med muntorrhet och dålig mage. Vi i familjen tror att det var en biverkning som sen blev psykisk dvs oron fastnar pch besvären fortsätter. Hon har varit hos läkare och går nu på akupunktur. Läkaren tror det är psykiskt och hon ska börja hos psykolog. Detta tär på henne och på oss i familjen. Vad tror du om detta, har du någon idé på vad hon ska göra för att må bättre? Generellt är hon en orolig person som jag och fastnar lätt i negativitet. Jag vore väldigt tacksam om du har någon input i detta.

Kram Helena

Svar: Det känns som om det är psykiskt och positivt om hon börjar i samtal, inte bara pga de besvär hon fått nu utan också för sin allmänna oro, kram :)
Esmaralda

18 lilla m:

skriven

Hej Es, tänker han heta tankar om mig? Kram

19 Bjork:

skriven

Hej jag har drömt massa olika drömmar dom senaste månaderna är de ba eller dåliga?

Längtar så mycket efter normala Görel.

Kram

Svar: Det är bra drömmar, tolka dem ljust.. kram :)
Esmaralda

20 Helena Ir:

skriven

Jag inbillar mig att jag skulle kunna fixa till möbler.. men jag är nog lite lik dig där, det ska gå fort.. dessutom jag är nog för lat, det är besvärligt, ja, jag erkänner och skäms :)! För egentligen så sitter inte min tumme mitt i handen :)

Tror du fortfarande att jag kommer möta en kärlek?
Själv ser jag det inte.. känslan har så gott som försvunnit.. händer det så lär jag bli chockad!?
Du har spått att han fortfarande jobbar och har en bra position.. men han lär i så fall skynda sig, det blir snart pensionsålder.

Ha en bra tisdag!

Kram

Svar: Ja, det känns absolut som att ni kommer att mötas... kram :)
Esmaralda

21 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Varför säger han att han älskar mig, men ändå drar sig undan mig? kramar

22 Ghostwriter :

skriven

Tack 🙏🏻 Känns de som jag och Soulmate träffas i närheten av våra städer/orter? Kram

23 MH:

skriven

Hej!
Älskar antika möbler o prylar.Och med billig peng kan man faktiskt fixa till nått som typ är gratis.

Nått budskap i dag Es?

Kram

24 A:

skriven

Vilka fina champagnekupor! Jag har liknande fast i plast pga mindre barn, man kan ha vad som helst i dem, smoothie, glass eller bara dricka. Den där svart och vitrandiga byrån hade jag velat ha! Så snygg. Men är tyvärr inte så händig med sånt. Däremot händig att sätta ihop en byrå 🙂

Min dotter börjar bli så stor. Kunna gå själv till kompisar och man har snart ingen kontroll längre. Ve och fasa! Samtidigt börjar ju ett nytt liv för mig som förälder, jag kan gå och träna själv en timme och gå och handla själv osv. Det är lite både och, positivt och rädsla lite vemodigt ändå Men är väl bara att hänga med...!

Är sjuk. Såhär sjuk brukar jag aldrig vara, var väldigt länge sen. Blir stressad av det för har så mycket inplanerat och mycket att göra på jobbet. Det är också detta som gör att jag söker nya jobb för vill inte ha ett jobb där det faller för att jag inte är där, jag vill ha ett jobb där alla kan arbetsuppgifterna vid frånvaro. Blir mindre stress då. Förhoppningsvis börjar jag nya jobbet i januari. Inte hört nåt än konstigt nog.

Nu ska jag ligga och slötitta på love island usa och gosa med kissen. Som för övrigt springer när jag hostar som värst 😆 men sen kommer hon tillbaka.

Finns det något budskap till mig?

Kram!

25 Mamman som varit med från början :

skriven

Hihihi ☺️ Det där gula bordet med bokmärken skulle jag ha velat se 😅

Åh Esmaralda, jag är lite orolig. Jag var och lämnade in ett papper nyligen på mitt kommande nya jobb och passade på att ta en kort pratstund med nya chefen eftersom det inte varit tid för det tidigare. Jag frågade om det finns möjlighet att önska schema med anledning att jag har barn som jag har omvårdnadsbidrag för som behöver mycket. Berättade också att jag ska genomgå en större operation nu innan jag börjar min anställning. Bara kände att jag vill vara ärlig och berätta!
Chefen verkade ta det bra men som alltid går jag därifrån och känner att jag vill inte vara till belastning och inte ses som en dålig anställd eller att de ”satsat på fel häst”.
Sitter denna oro enbart inom mig eller blev chefen på nåt sätt upprörd över detta som jag berättade…?
Jag vill verkligen inget hellre än att jobb kan flyta på bra, att jag ska kunna vara den professionella person jag är och att allt ska vara bra med mina barn .
Men som du vet har jag inte glidit fram på en räkmacka i detta och önskar såååå medmänsklighet och en förstående chef 🙏

Svar: Nej, jag kan inte se att chefen tog det du berättade som något negativt.Kanske det inte är en drömchef - men hyfsat bra tror jag det kan bli, kram :)
Esmaralda

26 Jessica:

skriven

Hej Es,

Gillar han mig?
Hur stor är chansen att det blir något mer mellan oss snart?

Kram :)

27 Helena Ir:

skriven

Tack :)

Kram

28 Lotta B:

skriven

Haha din dotters sätt att hantera situationen med bordet är för kul! Minns du när allt skulle målas om, det var väl på 70-talet? Alla gamla byråer och jag vet inte allt, skulle bli knallgröna eller så. Sen skulle allt vara trärent, det var väl 80-talet, även sånt som var tillverkat av trä som det var tänkt att målas på.

I mina tonår fick jag själv måla om mitt rum på landet. Mörkbruna väggar och beige tak - med lackfärg! Ingen tänkte på det. Såg lite festligt ut med ett blänkande tak. Sen målade jag om det med en kompis till mer "normala" färger.

Det är så kul att kolla auktioner och blocket med mera, jag har precis köpt ett unikt soffbord gjort på ett snickeri i Småland på det sättet. Nu dags att leta tv-bänk. Det går att spara pengar på andrahandsmarknaden och kul att hitta udda saker.

Men på tal om att göra om - drömmen är att göra om köket. Hoppas det blir möjligt snart. Där är jag ju så ofta, lagar all mat hemma ...

Synd att det inte blev champagneglasen.

Kram, lycka till med att hitta annat fint <3

Svar: Jotack på 70 talet var allt typ orange o brunt för mej !! När det gäller begagnat kan man hitta massa kul !! Kram :)
Esmaralda

29 Rebban :

skriven

Jag är också en person som vill bli klar med allt snabbt. Min sambo och några vänner säger att jag är hetsig och det stämmer nog. Resultaten blir sisådär och det var inte alltför länge sedan jag upptäckte vita fläckar på vår gråa vägg. Jag pallade inte flytta soffan när jag målade om och kom således inte till ordentligt. Tänkte då att det såg bra ut men nä! Likadant golvet som slipades som jag tänkte såg bra ut men allt är faktiskt inte slipat då vi inte kom åt där heller. Så typiskt mig!

Verandan och stendelen där ute lyckades vi dock någorlunda med. Jag tyckte dessutom det gick rätt snabbt men så ser man en granne som gjort samma arbete som oss men dubbelt så stort på mindre tid.
What!

Men, vi ger oss inte än. För vi ska själva dela av ett större rum till två genom att sätta upp en vägg. Lycka till! 😆

Svar: Sådana där korkade saker har jag alltid också gjort !! Kommer i alla fall bli bra med väggen :) Kram :)
Esmaralda

30 Anonym:

skriven

Har min kille och jag helt kommit av att ligga med varandra.
Känner han ingen attraktion eller behov av det ?
Gör han det för min skull eftersom jag får lite ont / problem ibland efter sex.
Kram

Svar: Han verkar ha tappat lite av intresset men jag ser inte varför, kram :)
Esmaralda

31 Moms:

skriven

Hej:)
Vad blir det utav mig och Ha.. ? Något intresse? Han är super trevlig ialf…

32 ML:

skriven

Jag gillar inte gammalt utan vill ha nytt. Får panik i second hand butiker :)

Idag är det 2 år sedan jag blev misshandlad på jobbet och livet förändrades. Gör ont i mig när kollegor går vidare till nästa ställe och jag inte kan följa med pga operationen :/

Det var inte mig som hann fann attraktiv och intressant utan min fina kollega. 20 år yngre. Hamnar väl mitt i det idag då vi jobbar tillsammans men jag håller mig så långt borta som jag kan för känner mig obekväm. Har sovit dåligt pga detta men hoppas att sömnen blir bra igen snart Es ... ?

Ha en go dag! Kram

33 Dalkulla:

skriven

Jag är en händig person. Har målat om mina korgstolar som en gång var vita, med åren blev färgen lite matt och tråkig. Med vit färg blev dom som de en gång inhandlades vid flytt hemifrån, såg ut. Likadant en bänk från samma möbler blev också riktigt vit och fin igen. Målat om träljusstakar, lampfötter plus så mycket annat. Använde antikvit färg. Luktfri och torkade rätt fort.

När jag flyttade till min första lgh tyckte jag inte om färgen på köksluckorna. Målade om samtliga i en röd fin färg. Det var då det. Visst vill jag göra sådant igen men, en senare fråga lär det bli. :)

ram.

34 Cecilia:

skriven

Önskar också att jag var händig och hade tålamodet att piffa till gamla möbler. Åh vilka fantastiskt fina kupor! Läste att du tyvärr inte fick dem, attans då! Hoppas du får tag några andra :)

I min seans sa du att om jag bara tar mig förbi de värsta hindren så kommer resten mer naturligt. Jag förstår vad du menar nu. Det tog emot i början och det känns lite fortfarande, men inte lika farligt. Vad tycker gruppen? Känns det positivt eller är dem tveksamma? Borde jag fortsätta eller ligga lite lågt nu? Kramar


Svar: Jag får en positiv känsla... men stanna upp emellanåt och känn in.. kram :)
Esmaralda

35 Lotta S:

skriven

Detta slog an en sträng i mig nu som gärna vill ha ett personligt hem men inte vet stilen, älskar möbler, porslin och glas allt för mycket!
Lite luddig fråga, men ser jag nöjd och lycklig ut några veckor in i framtiden?

Svar: Ja du ser ut att må väl när jag ser längre fram i tiden... och ett personligt hem kommer också att växa fram. kram :)
Esmaralda

36 Therese C :

skriven

Hej Es!
Fina glas!
Jag är nog inte heller så händig men det är nog mest för att jag inte försöker.
Ibland när jag har handarbetat och sytt så har det sett riktigt okej ut och jag skulle säkert kunna lära mig att göra mer avancerade och finare saker om jag hade intresserat mig för det. När det gäller att snickra och måla och sånt brukar jag överlåta det åt andra. Ibland gör jag enklare grejer som ett kaninhinder eller en kaninbur..Jag brukar mäta fel och såga snett. Den där buren jag snickrade ihop mätte jag fel med tio cm. Det såg jättekonstigt ut när jag fick snickra fast en annan brädbit för att fylla ut. Så vackert brukar det inte bli.
Däremot gillade jag träslöjd när jag var liten, men då fick man ju stöttning av läraren som kunde tala om hur man skulle göra för att det skulle bli bra.
Jag minns särskilt en gång när jag hade gjort en kanin som jag blev väldigt nöjd med. I slutet av varje lektion stängde vi in våra saker i klassens skåp. En lektion när jag skulle hämta kaninen och fortsätta sandpappra så var den borta. Jag blev helt iskall och gråtfärdig. Jag hade jobbat så hårt och noggrant och var så nöjd och nu var den borta. Hade någon stulit den?!
Jag berättade för läraren vad som hade hänt och det var knappt så att rösten bar.
"Åh förlåt Therese", sa läraren, "din kanin står på katedern. Jag visade upp den för de äldre barnen för att visa hur fint man kan göra."
Vilken lättnad!
Och vad stolt jag blev ❤️.
Tänk att han ville visa upp min kanin som ett fint exempel!
Jag har den kvar fortfarande 😀
Kram ThereseC

Svar: Kan tänka mig hur stolt du blev - men så var det ju också en jättefin kanin !! Kram :)
Esmaralda

37 Susan :

skriven

Jag tycker nog att jag tillhör dom händiga, bor man själv i hus så vill det nog till att man kan fixa det mesta själv… pengarna räcker inte annars😉 Men, men jag välkomnar mer än gärna en handyman i mitt hem🥰

Kramiz

38 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda, mina känslor är fortfarande överväldigande och totalt all over the place… det goda är väl att det så gott som enbart handlar om positiva känslor. Så något gott kanske kommer ur detta? Eller vad tror du fina Esmaralda? Varför skulle jag annars ”drabbas” av detta så hela mitt liv ställs upp och ner?
Kram,
Jennifer

Svar: Kan hända du drabbas av detta i överflöd eftersom du önskar dig känslor :) Kram :)
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Synd att kuporna inte blev dina men det kommer säkert nya, eller gamla ;).
Kram Skorpan

Svar: Absolut :) kram :)
Esmaralda

40 SHA:

skriven

Avråder du oss från att köpa huset? Med tanke på all renovering och att det kommer kosta mer än räknat?

Svar: Jag ser att det kommer kosta en hel del och troligen mer än beräknat och därifrån får du själv fatta beslutet, kram :)
Esmaralda

41 Lotta:

skriven

Före och efter vaccinationen säger jag 😢.
Jag undrar om det är vaccineringen med dos 2 för tio dagar sedan som gjort mig så trött. Är helt dränerad, hjärntrött och illamående idag. Eller är det nya jobbet?
Är rädd för att få narkolepsi och annat elände 😱
Kommer jag bli mitt vanliga pigga jag igen.

Kram L

Svar: Jag tror mer det handlar om nya jobbet och det ser ut att vara övergående, kram :)
Esmaralda

42 Browallia:

skriven

Jag blev smått konfunderad när jag läste inledningen av dagens blogg. När man i mina trakter säger att någon är ”händig” så menar man att personen är egen och udda, typ ett ”original”. Du kan ju tänka dig hur kaxigt det lät i mina öron när du avslutar stycket med ”Jag vet i alla fall att jag INTE är det!” Så himla tokigt det kan bli, fick mig ett gott skratt :D Jag är inte heller händig, varken på det ena eller det andra viset.

Kramar Browallia

Svar: Där ser man vad olika ett ord kan betyda.... :) Kram :)
Esmaralda

43 Jennifer:

skriven

Tack för svar fina Esmaralda! Haha, väldigt lustigt, eftersom jag de senaste åren försökt hålla mig borta från alla känslor som på något vis kan komplicera mitt liv! Faktum är att jag FLYTT från alla känslor, dragit mig undan… och levt ett lugnt, om än småtrist tillvaro…. och nu detta - känslorna drabbar mig med full kraft så hela mitt liv ställs på ända… och jag kan ingenting göra åt dem, utom att försöka låta dem hindra mig från att ställa till med något…. universum är verkligen lustigt! Dock är det ingen fara, jag ska försöka få känslorna att FÖRSVINNA utan att agera på dem. Alls.

Var det verkligen meningen att det skulle bli såhär?😅
Kram,
Jennifer

44 Vitlilja :

skriven

Tror du en praktik inom kyrkan nästa år skulle fungera bra eller finns det något bättre att prova?

45 AnnaK:

skriven

Tror jag tittat på samma glas om det är på Tradera 😊 Superfina! Gillar ju gamla grejer överlag men blandar hemma. Längtar tills jag kan få göra iordning som jag vill. Om den dagen nån gång kommer.

Bekymren byggs på hög här. Den yngsta som är 14 vill inte gå till skolan och det stressar mig. Vet inte om det är bara orsaken hon säger som är problemet. Hon har blivit så osocial då hon begränsat sig och bara umgås med en ett år äldre kompis som verkar ha nån lindrig form av autism och alltid bara viljat vara med min dotter. Min dotter var väldigt utåtriktad förr.

Den äldre kommer sig aldrig hemifrån men vi håller tummar för en lägenhet i närheten som jag hoppas hon får och kommer trivas i.

Sen min egen skit på det. Känns som att livet aldrig varit åtminstone lite lätt. Men kanske när jag blir gammal eller nåt 😄

Kram 🤗

Svar: Japp det var på tradera !! Dottern kan behöva prata med en professionell person ! Det blåser över.. hon landar och blir sig själv mer lik igen.. kram :)
Esmaralda

46 Mikael:

skriven

Minns inte om du tog det här vaccinet, bäst är nog eget immunförsvar, jag undrande häromdagen ifall det är vatten de ger folk :)


Antikroppsnivåerna för dubbelvaccinerade klingar av fortare än forskarna tidigare trott. Minskningen är hela 85 procent för de som har dubbelvaccinerats med Pfizers covidvaccin och som inte haft infektionen. 


Det visar den senaste delrapporten från den stora COMMUNITY-studien som SVT Nyheter har tagit del av. 
– Det är oroande och tyder på att äldre och sköra måste få en tredje påfyllnadsdos så snart som möjligt, säger forskningsledaren Charlotte Thålin. 






Kram
Mikael

Svar: Där ser man... jag fick Pfizers.. gånger 2 också ! Kram :)
Esmaralda

47 Skorpan:

skriven

Oj, fick beröm idag av chefen för min korrekturläsning. Så jag åtminstone bra på nånting iaf ;). Månne det är nåt jag kommer att göra på mitt nästa jobb, nä det tror jag inte, eller? Ser du nåt Es?

Tur för mig som igår fick tummen ur o gjorde köttfärslimpa, oj så god den blev, jag är riktigt förvånad över det smakliga resultatet ;D... Nu är det bara att värma maten o äta.
Kram Skorpan

Svar: Jag tror inte du kommer ägna dig åt korrekturläsning på heltid men visst är du bra på det !Köttfärslimpa är smaskigt.. man kan ju ha allt möjligt i !! Kram :)
Esmaralda

48 Emelie:

skriven

Kommer vi få barn nästa år?

49 ML:

skriven

Vad är det som han gillar hos henne som han inte gillar hos mig? Han har hängt runt oss flera gånger idag för att träffa henne och bjöd henne även på Afterwork på torsdag men inte mig. Jag fick tillfället så jag sa "Du är lite tänd på Hanna va?". Han bara skrattade och blev väl skitnödig att det syns. Hon är för fan 20 år yngre än honom! Vilken grej och han ogillar väl mig ännu mer efter detta :) Kram

Svar: Jag får en lite märkligt känsla av honom... kan inte riktigt sätta fingret på det... kram :)
Esmaralda

50 <3:

skriven

Härligt att dricka 🍾i dem. Lite gammaldags känsla.
Är det dags för mig att flytta och byta boende ? Eller kommer jag ångra mig. Mycket minnen i min lgn nu. Känner mig lite fast i lgn på ngt sätt och en rust behövs för mitt välmående och trivsel.
Såg en fin lgn med uteplats på ett tak som kanske skulle passa mig.
Kram

Svar: Ett boende med uteplats skulle passa dig, kram :)
Esmaralda

51 Solstjärnan:

skriven

Jag älskar att fixa och dona 😊.Skulle helst göra det mer om jag bodde i en villa.I radhus där jag bor just nu är det varken ok eller praktisk att slipa och måla o greja som jag skulle önska.
Önskar så att min SM och jag möts snart så vi fick flytta från detta hem till något eget där jag fick vara kreativ med att slipa,putsa,måla och greja inomhus likväl som i trädgården 😊

Försöker leva ett aktivt liv i den mån det går i hopp om att vårt möte skulle ske inom kort.
Es,finns det något speciellt jag kan göra för att vårt möte skulle ske fortare..

Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Bara fortsätt att lev fullt ut som du gör... han kommer :) Kram :)
Esmaralda

52 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du någon förändring i familjen 🙂 vilken månad pengar som vi kan räkna med kommer in i familjen 🙂 kanske blir det nästa år 😊 jag förväntar mig inget från euro jackpott, du sa att det tar flera år 😥men jag är glad att det kommer bli nogåt från euro jackpott 🙂 men jag är glad att du såg att lägenhet kommer till min bror 😆 😆 😆 du hade sagt att bil kommer också och vi har nu Mazda 3 Esmaralda 🤗 😘 ❤️ Esmaralda jag önskar mig att vi ska resa till Bulgarien hos min pappa och katterna blir det nästa år Esmaralda 😩 😩 😩 och jag kommer att träffa där manen med gott hjärta kanske 🙂 ♥️ 🤗 😘 ❤️

53 ML:

skriven

Förstår! Fastän jag sa åt honom så cirkulerade han runt oss eller henne då innan han gick. Är det hennes utseende som han han gillar mer än mitt? Vad fan tänker han om mig efter det jag sa? :) Hanna vill att jag följer med på Afterworken för att hon ska känna sig mer bekväm men HELL NO att jag går dit och kollar på hans dreglande över henne!

Måtte jag få sova gott i natt så jag orkar mitt SISTA pass i morgon :) Kram

54 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför känner jag mig att jag kan kontakt med C kvinna så snart. Under oktober eller november... något positiv medan det sägs att hon behöver bli uppmuntra och motiverar från min sida. Som jag har en starkare glädje och kärlek så jag kan ger så mycket av min egen energi till henne?

Ha det bra

Svar: Ja, du har en hel del god energi att ge, kram :)
Esmaralda

55 Sari:

skriven

Hej Esmeralda! Jag undrar om du skulle kunna spå mig då jag verkligen skulle behöva det. Betalar naturligtvis.
Kontakta mig gärna på: [email protected]

Svar: Har precis mailat dig info :)
Esmaralda

56 Contici :

skriven

Hej Kära Ez!

Jag köpte litet barnmöblemang samt en pinnstol för barn. De hade ful färg, så jag fick för mig att slipa dem med sandpapper, old school litet papper virat om en träbit. Blev rätt ojämt, men hade bestämt mig för att köra på… Målade sen med vit lasyr från IKEA. Blev fläckigt och ojämt, och man kan se att det har runnit neråt på samtliga möbler. Men, jag är stolt över att jag gjorde det på egen hand, utan råd från en messer-schmesserman. Maken kan fortfarande kommentera färgen, men jag struntar i det och försöker bara påminna mig om att jag har gjort det helt själv. Man ska bara prova - ingen dör ju om det inte blir perfekt 😁.

Undrar hur det går i den viktiga förhandlingen i slutet av veckan? Är såklart orolig.

Kram ♥️

57 Contici :

skriven

Hej Kära Ez!

Jag köpte litet barnmöblemang samt en pinnstol för barn. De hade ful färg, så jag fick för mig att slipa dem med sandpapper, old school litet papper virat om en träbit. Blev rätt ojämt, men hade bestämt mig för att köra på… Målade sen med vit lasyr från IKEA. Blev fläckigt och ojämt, och man kan se att det har runnit neråt på samtliga möbler. Men, jag är stolt över att jag gjorde det på egen hand, utan råd från en messer-schmesserman. Maken kan fortfarande kommentera färgen, men jag struntar i det och försöker bara påminna mig om att jag har gjort det helt själv. Man ska bara prova - ingen dör ju om det inte blir perfekt 😁.

Undrar hur det går i den viktiga förhandlingen i slutet av veckan? Är såklart orolig.

Kram ♥️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: