När man jinxar......

Ordet jinxa används flitigt idag men inte när jag växte upp  och därmed kan man tro att ordet är nytt.  Så är det inte alls.

Ordet jynx betyder flera ting men också besvärjelse som  har använts i engelskan sedan 1600 talet.  Den moderna stavningen dök upp på  sent 1800 tal.

Ordet jinx betyder  olycksbådande… att dra otur över något genom att prata om det.

 Säger du att du aldrig varit olyckligt kär… då jinxar du och olycklig kärlek kan komma !

Jag tycker ordet är jättebra och använder det ofta.

 

 

Somliga  ”nya” ord sätter sig liksom och blir en naturlig del i ens språk.

Ordet ick använder jag ibland, som betyder  frånstötande drag eller beteende hos en person.

Sen finns det en uppsjö andra ord som man inte har en aning om utan får googla. Och googla brukar jag göra… i synnerhet ord.. för jag vill veta !

Walla är ett sånt ord…som lånats in från arabiskan och betyder Vid Gud… och den som säger Walla, svär vid Gud att det hen säger är sant…

Ord och språk är intressant och det förändras ju ständigt !

 

 

 Jag gav maken Språktidningen i julklapp, en prenumeration och där kan man läsa allt om slang, svordomar, nyord,  grammatik, korrekt svenska och så vidare.

Både han och jag gillar  ord och språk men jag är lite mer förtjust i nyord än vad han är 😊

 

Kram & kärlek💖

1 Pia:

skriven

Hej vet inte om jag skickade min förra kommentar så skriver den igen så om det råkade bli 2 så är det inte för att jag spammar jag skrev att jag älskar språk och kan sitta o fundera vart orden kommer i från och varför saker och ting heter som de gör. Vem kom på att tex säng skulle heta säng tex. Ok jag vet jag är weird men det är jag och I love it lmao. Min fråga är är om en person på T som hag fått kontakt med och fått väldigt starka känslor för på kort tid. Vi har inte träffats än men jag vill träffa honom gärna redan igår. Dock är det inte så lätt då det är avståndet och även annat som spelar roll. Kan du se om det är värt o satsa på? Vad känner han och kommer vi ses snart? Tack för en rolig blogg kollar in här då o då när jag behöver vägledning. Med vänlig hälsning, Pia

Svar: Jag tror att det kan klicka snabbt mellan er men tyvärr ser jag ingen relation på sikt, och det verkar komma någon annan för dig, kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

O åter en gång får jag medge att jag inte hört nåt av dom orden o undrar om det beror på att jag bor i ett annat land där orden intr är så vanliga eller är jag bsra korkad ;)? Vilken härlig julklapp du gav till maken Es som gläder dig också.

Språk är intressant o då talar jag om det egna moders- o "fadersmålet". Ibland är något lättare att förstå på det ena språket o speciellt bra är det att kolla upp översatta bruksanvisningar som brukar tala om nåt helt annat på svenska än finska ;D.

Särskilt effektiv var jag inte igår med röjningen även om jag fick hjälp så jag hoppas på att projektet fortsätter idag. Vilken tur att mannen också är lite bekväm (lat), tack för svar igår, av sig för annars skulle vi ju inte vara
kompatibla ;). En som hela tiden ångar o på utan paus passar nog inte mig. Men vad är det som månne gör att vi passar ihop? Det måste ju definitivt vara nåt annat än min avsaknad av skönhet, eller ja vad vet jag, som får honom intresserad ;D. De manliga dragen ska han nog ha för att jag ska, till en början iaf, bli nyfiken på honom...

Vårvärmen lackar mot sitt slut o nästa vecka är den ett minne blott, en konstig vår har det varit hittills. Hoppas våren är jämnare till sitt lynne annanstans ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Det kan nog variera från land till land med vilka ord som används.Ni passar samman för att ni kommer ha samma mål och samma humor och jag ser en hel del glädje i er relation, kram :)
Esmaralda

3 Berg:

skriven

Håller med om att det är intressant med ord och språkutveckling! Ick har jag aldrig hört, så lägger det på minnet.

Nu satsar jag på renovering av stora delar av huset. I andan att inte bara spara pengar för ”sedan”, utan ha fint omkring här och nu..Ser det bra ut? Är det en klok satsning? antar att det blir några år i huset, och vill då hellre renovera på en gång..

Ha en fin dag!

Svar: Ja, det ser klokt ut och att trivas i sitt hem är viktigt för att du ska må bra helhjärtat, kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Något spontanta spådomar/budskap/tips eller något annat under två veckor eller mer tills 23 maj.

Har du något känna av det?

Ha det bra

5 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Allt förändras och språket kanske allra mest. Gissar att ditt språkintresse har att göra med vad du jobbar med eller kanske är du en person som intresserar dig för mycket?

Språket och särskilt det skrivna kan vara väldigt svårt för många och det har jag haft tur med att det har varit lätt för mig.

Svårt har jag med mitt mat- och motionsprojekt, vad ska jag göra för att komma igång? Vikten går bara uppåt och jag blir ju så ledsen över mitt agerande att inte kunna sluta äta det som är dåligt för mig. Kommer jag ut ur denna spiral någonsin?
Tack och kram!

Svar: Ja, du kommer ur den negativa spiralen.. ha en bra plan och ta dag för dag, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har inte känna något ryser eller något av änglar eller något budskap på länge. Kan det vara att jag stänga av såna?

Jag kan fortfarande känna av tankar men inte känslor.

Det är skönt för mig. Jag tänker inte på tidigare livet på länge.

Jag har tappar en del som är andliga och jag blir lite mer människan som andra bruka var att inte känna av andliga eller något såna.

Jag tror att jag fokus mer på här och nuet även vad finns runt mig nu. Jag mår bättre av såna än hålla på om tidigare livet eller andra saker om andliga. Det är skönt för mig men tankar finns kvar ändå.

Det har blir lättare för mig tycker jag.

Då har jag bättre fokus på nuet och vem som jag umgås med även alla finns på här jorden som handlar om dagens samhället just nu utan förflutna eller framtiden.

Jag vet inte vad jag har gjorde för valt såna men jag vet också en del har påverkar iallafall

Ha det bra

Svar: Det är precis som det ska vara.Fortsätt vara i nuet.... andlighet och tidigare liv är ingenting som du behöver tänka på i nuet... allt har sin tid, kram :)
Esmaralda

7 Solstjärnan :

skriven

Nya ord är ju alltid välkommet 😊Det gör ju ens språk rikare.Nya ord kommer ofta med nya bekantskaper😊För vi har ju alla våra "favoriter" som vi använder mer eller mindre 😊.
Söndag redan, helgen har gått så fort igen.
Es, funderar om min kommande SM gillar böcker och läsning eller är han mera en man som gillar att göra praktiska göra den.
Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Han läser nog emellanåt men är mer lagd åt det praktiska, kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har förstår att min svaghet sida är min egen tankar och känslor. Jag får försöka övervann såna som får mig blir negativ eller något såna. Jag försöka att jobbar med det. Jag hoppas att jag övervann dessa tankar och känslor. Jag ska har min egen styrka för övervann såna och låta mig inte förlora i den match typ.

Ha det bra

Svar: Du tänker helt rätt, kram :)
Esmaralda

9 Evelina:

skriven

Hej, vad kände han när han såg mig i fredags? Kram

10 Cecilia:

skriven

Godmorgon!
Snart är det dags för Stockholmsresan och konsert med brorsan tjej och hennes vänner. Jag känner inte hennes vänner så bra, har träffats någon gång och de är trevliga. Kommer resan att bli bra? Kramar

Svar: Ja, det ser ut att bli en bra resa, kram :)
Esmaralda

11 Carina :

skriven

Hej Esmaralda! Har en fråga till dej. Jag undrar ifall jag möter mannen som är rätt för mig 😊kramen angel

12 Allt:

skriven

GodMorgon,
Väldigt många nya och nygamla ord som poppar upp igen, så pass att jag faktiskt inte riktigt hänger med dom riktigt unga. Tycker också ord och språk är roligt, även dialekter är intressant.
Ordet Jinxa kan jag ta i mun mig av när jag inte vågar ta risken att det skulle ske, är lite skrockfull dessutom.. ;-)
Gårdagen blev fantastisk, vilket jippo. Trots jag inte kunde medverka blev jag delaktig på ett annat sätt, superkul! Just nu bor lyckan hos mig, och den ska jag försöka bevara länge...
Skön Söndag! Kram :)

Svar: Ja, ta vara på lyckan.. jag får en positiv känsla, kram :)
Esmaralda

13 Mercan :

skriven

Esmaralda vill fråga dig om min byxa blir larph lauren eller tiger som liknar tiger söt rosa blå randiga, hittar jag min byxa i 17 Fredag ska gå dit då eller dröjer det till någon annan dag efter 😎🤔🥰

14 Dunegull :

skriven

Tror du det blir innan eller efter operationen han hör av sig?
Nästa måndag…
Vågar du jinxa 😉

Kram

15 Li:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han känslor och intresse för mig?
Kram

Svar: Känns som att ditt intresse är betydligt mer för honom än tvärtom, kram :)
Esmaralda

16 Bella:

skriven

Börjar alltid morgonen med att gå in på din blogg o läsa, nästan som morgontidningen 😂😁

Nu har den andra volontären kommit tillbaka och den nya ska åka om två dagar, jag vet helt ärligt inte om jag vill va kvar när den andra är här, våra energier går inte ihop och känner bara att näe, jag måste få va ensam typ. Bästa på hela dagen igår var när jag satt och lyssnade på min vän när han spelade banjo och även när jag gick själv vid Main Street och mötte en musiker som precis varit o spelat med en stor countrystjärna från usa, han kände igen mig sen krogen sist när vi prata lite så vi stannade och pratade och de kändes amazing!! Men att behöva va i full fart energi med både hon som kommit tillbaka och ägarna (alla dom tre går ihop asbra) näe, ja känner att det inte är för mig.. men samtidigt känns det så tråkigt om jag ska ge upp vad jag älskar och en stad jag älskar o musik o allt pågrund av det.. hur ska jag tänka? :( /hur kommer det gå?

Kram

Svar: Ha en tydlig plan.. men stanna upp då och då och känn in så du befinner dig på rätt väg, kram :)
Esmaralda

17 Maj:

skriven

Hej Esmaralda.

Ordet har jag aldrig hört.

Kommer det kunna bli vi?
Kram

18 Smulan:

skriven

Efter ett långt letande har bo nog hittat en bil.
Blir det något köp?

19 Lotta S:

skriven

Ett av mina intresseområden, kul med infon om jinxa som jag inte kommit mig för att kolla men undrat någon gång eftersom ganska märkligt ord på de språk jag vet mer om. Jag tycker om att hitta släktskap eller spår av lånord i språk jag inte annars förstår, ser ofta på serier på Netflix på mer ovanliga språk och blir glad då jag noterar sånt. Nördigt enligt somliga, intressant hobby enligt mig.
Allvarlig fråga: Fick in en text av en studerande som verkar misstänkt välskriven, ser du om hon använt medel hon inte borde?

Svar: Håller med om att det är intressant så lite av en nörd nog jag också :)Finns faktiskt en möjlighet att hon använt någon form av hjälpmedel, var lite extra vaksam, kram :)
Esmaralda

20 Anette:

skriven

God morgon! Aha, det är det man menar med jinx. Det finns en jättebra dokumentär som heter det också. Två på jobbet ska ha barn i höst. Hur blir det för oss som är kvar, ser du om vi får in nån vikarie? Oroar mig över hösten. Kram ❤️

Svar: Känns som att vikare kommer men kan bli lite segt innan det flyter på, kram :)
Esmaralda

21 .:

skriven

Hej Es!
Åh, det är så roligt med språk.

Jag är så rädd för att tappa kontrollen över maten och äta mer än jag behöver samt godis och sånt. Men jag antar att det bara är en farhåga?

Svar: Ja, det är bara en rädsla .. har ingenting med verkligheten att göra.. gå inte in i känslan.. kram :)
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag är oxå sån som googlar ord när jag inte vet ;-)
Kul att lära sig ngt nytt.
Sen kan jag tycka det är sorgligt när ord försvinner och idag krymper språket känns det som och allt ska kortas ner till typ ... rena norrlandsfasoner med så få ord som möjligt haha.

En fråga så här på söndagsmorgonen Nya goa grannen har nu hittat en ny man och det verkar verkligen bra...ser du om det håller ?
Jag vill ju inte bli av med finaste grannen haha ;-)

Ha nu en skön söndag alla

Kram Anki med flock

Svar: Om det håller de närmaste 6 månaderna så är det god chans att det fortsätter växa och bli riktigt bra.Kram :)
Esmaralda

23 Liljan:

skriven

Oo så försiktig man måste vara med att säga "aldrig"!
Det har man lärt sig den hårda vägen! För livet och situationer är alltid i ständig förändring av de val vi eller någon annan gör!
❤️☕️
Så här på en söndagsförmiddag önskar jag stöd och healing till Kungen hemma som kom hem igårkväll efter att ha varit borta ett dygn.
Halt och lytt och ämlig har han i alla fall kommit hem vilket jag tackar Ovan för😍❤️❤️❤️
Igårmorse vid mitt egna sök efter honom så fann jag på "brottsplatsen" med stora tussar efter Kungen och motståndaren (en herrelös katt som strukit omkring i flera år som nu sökt sig till vår altan).
Kungen har förhoppningsvis gett sig på den ordentligt men fått skador av det. Ett redigt svullet vänster framben och hoppar fram men kan i alla fall stödja sig längst ut på tårna.
Det blir till att kontakta både veterinär och försäkringsbolag.
Kul söndagsgöra!
Imorgon VAKar jag!
Kram till er ❤️

Svar: Vilken osis.. men Kungen är ju trots allt kung och kan inte ge sig i en fight.Han kommer piggna på sig igen.. lycka till med veterinär o försäkringsbolag, det ser ut att gå bra.. kram :)
Esmaralda

24 Skrållann:

skriven

Hej!
Det är spännande med ord.

Har ännu inget hört om jobbet jag var på intervju för. Får du någon känsla för hur troligt det är att jag blir erbjuden tjänsten?

Kram❤️

25 Anna:

skriven

God morgon Ez,

Jag och mannen har det lite knackigt just nu, kommer vi att rida ut den här stormen? Vi har i grunden en väldigt bra relation tillsammans och det finns så många möjligheter för oss till ett bra liv tillsammans.

Stor kram

Svar: Finns en god chans att ni reder ut stormen, kram :)
Esmaralda

26 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda!
Jag är rädd för att jinxa ganska ofta, kan riktigt känna hur stressen bryter fram om jag råkar säga något som kan jinxas

Finaste Esmaralda, OM jag väljer att göra en liten resa till Moldavien i höst, ser allt ut att gå bra? Grannland med Ukraina men det är Polen också, och många reser dit.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, det känns som att det ska gå bra, inga varningar kommer till mig men känn av precis innan din resa.. kram :)
Esmaralda

27 Det gjorde ont:

skriven

Hejsan Esmaearalda

Jag har mött en del personer o släktingar som har berättat att min syster sagt saker som inte är sanna bl.a. om mig! Igår gjorde det rejält ont när jag efter det hon hade ljugit om mig. Det var väl hennes mening kan jag tänka för hon har alltid tävlat om att vara "bäst" t o m i sjukdomar ja du hörde rätt!?! Jag har hjälpt henne på många sätt o vis speciellt då hon blev gravid som tonåring! Vi har varit en sammanhållande familj alltid, men jag var äldst o fick passa mina småsyskon o hjälpa till med allt! De andra två var ute o lekte med sina kompisar. Jag var ganska mobbad i skolan o slagen för jag var minst i klassen blyg o hade bättre kontakt med killarna i klassen för de var snälla! Jag underhöll i TV som 7-åring o då blev de ändå styggare (avundsjuka)!!

Jag är den som handlade o gjorde allt för mina föräldrar innan de tyvärr gick bort. Mina syskon hade liksom valt bort dem t o m på födelsedagar o golfare, festade eller reste istället o har egna "företag" båda... Så de hade ju inte tid.

Igår fick jag jag veta att min syster sagt att vi inte umgås o det gör vi inte. Jag är ju sån att syskon är ju av samma kött o blod o ska hålla ihop. De kommer inte när jag bjudit dem! Hon hade också sagt att jag " tagit allt" jag fick inget de delade upp ALLT t o m sådant som var mitt eget. Tog alla fotoalbum m.m. Jag har inga fotominnen kvar från min barndom de tog t o m videon från mitt bröllop. Vet du Esmaralda jag sprang gråtande därifrån o ringde efter min man som hämtade mig...
Eftersom jag aldrig ville ha betalt för tågresor o buss när jag handlade åt dem så ville de ge mig en rejäl peng den dan de inte fanns längre. De skrev ett papper vidimerat av par olika grannar som ofta frågade mig har du inga syskon de såg allt jag gjorde för dem men det gjorde jag av Kärlek. På bouppteckningen visade jag detta men eftersom min syster o boupptecknaren var vänner med varann så fick jag aldrig de pengarna.

Jag är stolt över att jag hjälpt mina älskade föräldrar de dog olika år o i mina armar o närjag vakat över min lilla mamma i 3 dagar så var jag tacksam att jag fick vara med att klä henne i klänningen hon o jag varit o köpt tillsammans hon var så vacker....

Jag undrar om kan se varför hon gör så mot mig ljuger o pratar skit jag blev sårad in i Själen:(:(
Varför? Kommer hon nånsin komma med mina egna saker o be om förlåtelse?
Av hela mitt hjärta ber jag dig om ett svar varför får hon ingen karma?


Kram

Svar: Jag tror att det är så att det det lilla barnet inom din syster känner sig orättvist behandlat och det går ut över dig... och det känns inte som om hon har riktig förmåga att tänka efter och få insikt.. kanske det kommer med tiden men det är nog ingenting du kan förvänta dig i närtid, kram :)
Esmaralda

28 Muminnäsan:

skriven

Ser det ut att dröja länge innan jag träffar nån ny, fastän jag har mycket att jobba med med mej själv?
Kram

Svar: Kan dröja en tid men det är i så fall egentid du behöver så ta den tillvara, kram :)
Esmaralda

29 Amelia:

skriven

Hej Esmeralda!

Jag skickade till min bästa vän och skrev att jag saknade henne och om hon vill ses. När jag sen kollar typ dagen efter så har hon bara läst mitt meddelande och hon svarar inte mig alls. Varför gör hon såhär? Jag har lite tappat hoppet för vår vänskap, men samtidigt saknar jag henne så sjukt mycket.

30 Evelina:

skriven

Hej, vad kände han när han såg mig i fredags? Kram

31 Haren:

skriven

Hej!
Min yngsta dotter ska röntga ryggen idag.
Hon har börjat med sjukgymnastik vilket är bra!
Kan du se om ryggen kommer att bli bra snart och har du kanske lite healing att skicka till flicka?
Hon heter Camilla <3
Kram <3

32 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Se där, ännu ett gemensamt intresse! :) Jag har dyslexi, fick min diagnos när jag var 25 år och i samband med utredningen fick jag börja en utbildning för dyslektiker där man fick lära sig läsa och stava på nytt (ominlärning) enl. en helt annan metod (Maja Witting metoden) än den som skolan använder. Utbildningen bestod av flera steg och i det sista steget så jobbade man bl.a. med med ordets betydelse, ursprung etc. det väckte mitt ordintresse. Precis som dig så googlar jag ofta på ord för jag vill veta mer om det. Något jag stör mig mycket på är alla dessa engelska uttryck som folk slänger sig med så det blir som en slags svengelska. Vad tycker du om det?

Önskar dig en fin söndag.

Kram 🐈‍⬛

Svar: Ärligt talat kan jag nog vara en sådan som strör engelska ord runt mig.... jag gillar mixen men försöker tona ner så det inte blir för mycket... kram :)
Esmaralda

33 Mercan :

skriven

Esmaralda hittar jag min byxa på Fredag den 17 de 😬 eller dröjer det till någon annan dag efter 😎 🤔 🥰

Svar: Det kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

34 Evelina :

skriven

Hej, vad kände han när han såg mig i fredags? Kram

35 Evelina:

skriven

Hej Esmeralda!

Jag skickade till min bästa vän och skrev att jag saknade henne och om hon vill ses. När jag sen kollar typ dagen efter så har hon bara läst mitt meddelande och hon svarar inte mig alls. Varför gör hon såhär? Jag har lite tappat hoppet för vår vänskap, men samtidigt saknar jag henne så sjukt mycket.

36 Dunegull :

skriven

Tror du det blir innan eller efter operationen han hör av sig?
Nästa måndag…
Vågar du jinxa 😉

Kram

37 Bjork:

skriven

Hej kommer min syster bli en bra moster till mitt barn?

Kram

Svar: Sådana detaljer ser jag inte... och blir det så att du får barn så kommer saker och ting att ligga till sig på ett bra sätt... kram :)
Esmaralda

38 Amazing :

skriven

Jag är en ensamstående mamma med en son med NPF. Jag har fått ett nyhopp om ekonomin då jag av en slump läste lite goda nyheter. Jag undrar om jag får igenom min önskan från försäkringsbolaget? Eller lägger jag bara ner all tid i onödan?
Samma fundering över om jag kommer få igenom min önskan från fsk? Jag har sån stark önskan nu och hopp. Med tanke på Jinx, hoppas det inte slår fel.

Mvh


Svar: Det blir inte enkelt men chansen finns att det delvis kan gå din väg, kram :)
Esmaralda

39 Frasse:

skriven

Hej igen Esmeralda!
Du svarade igår att den här mannens intresse inte va på topp.
På vilket vis?....är hans intresse inte på topp just för mig, eller dejtande över lag?
Kommer han att höra av sig idag?
Vad känner du?

40 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Tack för ditt svar, en sak jag beundrar dig mycket för är din sunda syn på saker och ting oavsett vad det gäller och din stora medvetenhet om ditt eget beteende. Du är min stora förebild i det avseende och det är därför jag ofta frågar om hur du ser på olika företeelser.

Kramar 🐈‍⬛

41 AnnaK:

skriven

Tar till mig rätt mycket nya ord ändå....svårt undvika med tonåring hemma 😄 Hon blandar väldigt mkt engelska i sitt tal och har svårt ibland hitta rätt svenskt ord. Hon och bästa kompisen pratar rätt ofta engelska med varann av nån anledning trots att båda är svenskar.

Är det nån större vits jag lägger massa energi på att fixa härhemma? Känns som att jag kommer flytta snart. Kan ju lika gärna vara så att han flyttar först och jag senare. Eller så blir det ingen av nåt... Nå rensar och joxar lite iaf.

Kram 🤗

Svar: Gör så du trivs så länge du bor i ditt hem, kram :)
Esmaralda

42 <3:

skriven

Har J och den lite sliskiga gubben försökt luskat och varit nyfikna igår till J om mig och honom och talat illa om mig ? Gillar ingen av dem. J sa tidigare att han trodde att JH var avundsjuk på honom och situationen att J hade mig och kommer försöka förstöra.
Kram

Svar: Känns lite trassligt, håll dig utanför, kram :)
Esmaralda

43 L:

skriven

Det är kul med språk och så många nyord speciellt hos unga människor. Där är det mycket engelska ord som blandas upp med svenskan. En intressant utveckling ändå. Jinxa har jag hört för länge sedan men aldrig använt.

En fråga. Undrar om du kan se hur min äldsta väns och vår träff blir nästa gång, förhoppningsvis snart. Det betyder så mycket för mig att det blir lyckat. ???

Kram

Svar: Ja, det känns som om det kommer bli lyckat och bra, kram :)
Esmaralda

44 Allan :

skriven

Min vän sen nästan 20 år behandlar mig inte riktigt som jag önskar. Vi har en fin djup vänskap i alla väder. När det kommer till att ses händer det aldrig. Jag har tagit upp det flera gånger. Gett förslag. Frågat. Slutat fråga. Inget intiativ kommer tillbaka. Vill inte säga upp något för vi är mer som syskon. Känner mig sviken eftersom det går jättebra att resa och träffa andra nya vänner och älska dom och göra allt med de som vi hade planer på sen små


Kram

Svar: Jag tycker att du ska prata med din vän om detta och tala om hur du känner, kram :)
Esmaralda

45 Dunegull :

skriven

Har länge velat ha en hund till. Jag känner att det skulle vara så fint att ge min hund en “valp”. Allt hon gjort för mig under dessa jobbiga år. Hon är 6 år nu. Tror du det hade blivit bra och att jag ska följa mitt hjärta och instinkt i denna fråga?

Kram 🐕❤️

46 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att han märker att jag har känslor för honom? Tror han att dem är äkta?
Kram

47 Bjork:

skriven

Hej lyckas jag köpa en olivgrön tshirt?

Händer det något spontant i veckan?

Kram

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Lite rätt hade du gällande min helg för nu har jag efter en paus på flera år, usch o fy, fått fönstren på övre våningen tvättadde. Jösses så bra man ser vad grannarna sysslar med ;D. Fick nog kämpa för att inte strunta i de andra fönstren då det första var tvättat. Ett steg på vägen mot ett fixat hem, kanske, ja inte för att hit nu kommer några okända människor heller ;).
Kram Skorpan

49 Amand:

skriven

Hej!! Jag klarade att gå till tandläkaren som du sa 😊 men måste dit igen snart för en annan tand blev trasig när jag åt knäckebröd. 😞 men men det kommer nog att gå bra igen. Det enda är att jag är så mentalt trött. Hoppas jag blir bättre. Ha det så bra!

Svar: Jadå, det kommer gå fint nästa gång också !Du kommer känna dig piggare snart, kram :)
Esmaralda

50 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret:)

Kram

51 Citronfjäril :

skriven

Kul ämne!
Språk är intressant..
Särskrivning tycker jag är riktigt störande, med undantag från ”vin äger” :-)

Något litet som dyker upp kring min närmaste tid, Es?

Härlig söndag till er, Es och gänget ☀️

Svar: " vin äger" är ju mer en sanning :)Något överraskande verkar vara på väg mot dig, kram :)
Esmaralda

52 Jeppis:

skriven

Hur länge ska G orka?
Kram till dej💕

53 Louise:

skriven

En vecka kvar av min VFU och på tisdag kommer min lärare. Jag har redan sådan ångest över detta. Jag känner mig så trygg på denna förskola och jag känner att jag kan ta den plats jag behöver och jag tror och hoppas att personal och föräldrar tycker bra om mig.
Är ju bara så rädd att jag inte ska bli godkänd. Just nu känns det som jag ska bli det men förstår inte att jag känner tvärtemot.
Och jag har heller ingen ork med att göra om den igen.
ingen lust heller för den delen. Min handledare är bra och jag tror hon kommer skriva positivt för mig i omdömet. Hoppas det i alla fall. Jag tycker jag tagit initiativ och varit intresserad av verksamheten. Och barnen tycker ju om mig. Jag har ju nästa VFU på mig att fortsätt utvecklas och lära mig mer i mitt förskolläraryrke och uppdrag.
Tycker att alla mina VFUplatser ska ha gett mig erfarenheter och jag tror att min anställning i Lund fick mig att våga ta plats här.
Men nu är frågan hur stor chans är det att jag blir godkänd i min VFU?
Får nog ta med mig Bosse bi och Amico på tisdag när det är dags för trepartssamtalet och hoppas de tillsammans hjälper mig att bli Godkänd. Men känns det positivt att jag klarar detta?

Nu måste jag bara få ett jobb också.

Ha en fortsatt fin söndag och tacksam för svar. Kram

Svar: Du har god chans att bli godkänd, runt 70 % och jag ser ju att du är omtyckt... håller alla tummar, kram :)
Esmaralda

54 Anki:

skriven

Tack för svar Es ❤
Håller tummarna för henne
Det glädjer mig att hon hittat rätt och blir lycklig Även om hon flyttar in till stan 🥰

Här regnar det och årets första åska har hörts
Då blev det storkok med kalops som kommer räcka hela veckan för mig 😄
Kram Anki med flock

Svar: Kalops som är så himla gott, med rödbetor till :)Kram :)
Esmaralda

55 Mercan :

skriven

Tack så hemskt mycket söta Esmaralda 😊 💝 🤗👍

56 Lilit:

skriven

Jag har träffat en gammal kompis, som jag har umgåtts med väldigt mycket denna vecka, han bor annars i Ljusne. Han säger att han vill flytta till mig och sånt, han har varit väldigt kär vänlig men i går så blev vi osams och han ska snart åka hem. Kommer vi att lösa vårt bråk och bli vänner igen? Hoppas verkligen du kan ge mig ett svar, han heter Markus.
Ha en fin kväll bästa Esmeralda ❤️

Svar: Ser ut som om ni blir sams igen... men jag tror inte han är din framtida partner i kärlek, kram :)
Esmaralda

57 Klara:

skriven

Hej Es, Ser du något om Portugal och varför jag har dragningar till att åka dit? kram Klara

Svar: Du har levt ett tidigare liv där så det blir lite som att komma hem igen, kram :)
Esmaralda

58 Klara:

skriven

Hej,
Kommer jag någonsin träffa Candice S? kram Klara

59 Malin:

skriven

Jag önskar verkligen vägledning. Jag behöver det otroligt mycket. Jag förstår mig inte på min kille. Vet inte hur jag ska förklara kort. Exempel. Han står för netflix, min son ville ha koden hos sin pappa. Han fick att ha på telefonen. Jag frågade varför det är okej för hans barn att ha den hos sin mamma då, och han startar ett ordentligt bråk om det. Säger att jag bara bråkar, jag frågade bara den frågan iom att hans barn hade mitt konto förut och gjorde exakt samma. Jag frågade i lugn ton då jag vet att han blir arg för typ allt annars men jag behöver veta hur han tänker. Han tänkte inte lugna ner sig förrens jag säger exakt dom orden han ville "det var jättedumt av mig att fråga om dina barn för självklart ska inte min sons pappa kunna få chansen att se våran historik" men jag kan inte säga dom orden så som han vill för jag håller inte med då hans barn Får hos deras mor. Vi var osams resten av kvällen. Dagen efter startar han samma diskussion igen. Och jag tycker det är onödigt. Jag svarar sen att jag tror inte det är någon idé att jag följer med dig på kalaset idag (rödgråtna ögon och han fortsätter bråka). Han sitter och skriker och tycker jag är knäpp som frågar varför det är okej hos deras mor men inte hos min sons far. (Jag har alltså inte stöllt frågan på nytt, jag har bara inte hållt med honom ännu. Blir ännu mer arg och vill att jag packar å åker hem. Han gör slut, arg och tycker jag är knäpp som tycker som jag gör och fula ord skickas.
Fick meddelande idag söndag om att min son loggat in på annan station hos sin pappa och att vi borde skämmas men vi inte har vett till det osv. Jag undrar i min tur hur man kan vara så besatt av det att man blir såhör arg och bråkar. Aå ville han påpeka att min son bröt sitt löfte om att inte gå in på annat än telefonen, och jag svarar att han har iof inte lovat men undrar fortfarande varför han är så arg och elak. Och varför han tycker att hans löften är okej att bryta men gör min son det är helvetet löst. Och det resulterar i att jag får ännu mera glåpord och jag ska ut ur hans liv osv. Att det ska bli skönt att slippa oss. Jag behöver verkligen vägledning med vsd som hänt? Vad är det som gör att han behandlar mig såhär illa? Jag har frågat varför han aldrig säger att han älskar mig och han svarar att jag går skylla mig själv att han aldrig säger det. Men jag förstår det inte. Vad ska jag skylla mig själv om? Vad är det jag har missat för att han alltid blir så arg och elak?

Han startar ofta dispyter och säger sedan att det var jag som gjorde det. Och jag fattat verkligen inte, jag försöker gå igenom hela mig för att hitta vsd jag gjorde fel så jag kan rätta till men jag förstår sällan längre. Om det finns fler som vill hjälpa mig här i bloggfamiljen är hjärtligt välkomna för jag behöver all hjälp jag kan få.

60 Maja:

skriven

Hej!

När planerar han att göra ett move på mig?

Trevlig kväll!

61 Silvertassen :

skriven

Kära Es!
Jag undrar om P kommer komma till oss denna midsommar lr kommer de bli att vi åker dit?? Kram ❤️

62 T:

skriven

Hej es!

Jinxar har jag aldrig hört. Det var nytt för mig.

Svärmor har varit här i helgen men oj va det blir rörigt då hon är här. Känns som att hon för med sig” rörig energi”. Blir likadant då vi är på besök vid henne, väldigt rörigt.

Fick städa upp efter att hon åkt och då började hemmet känns lättare igen. Vad kommer detta av? Har hon en ” dålig ” energi runt sig som för med sig röra??

Tack!

Svar: Jag tror inte hon har dålig energi, bara lite rörig, precis som du själv kan känna av, kram :)
Esmaralda

63 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda söta du för allt som du gör för oss 🤗 har Inga frågor kvar och jag är glad i mitt liv med min family, inte rädd tack vare dig Esmaralda 😊 önskar dig hälsa lycka till med allt i livet 🤗 💖 🙂 och dina nära och kära all glädje 😌💞🤗min önskan nu att sluta röka söta Esmaralda 😊 och jag tror på mig Esmaralda 🙂🤗😌👍

Svar: Bra, du ska alltid tro på dig själv, kram :)
Esmaralda

64 Maja:

skriven

Hej!

När planerar han att göra ett move på mig?

Trevlig kväll!

65 Frasse:

skriven

Hej...
Angående den här mannen igen då.
Idag skickade han ett meddelande till mig att det inte funkade för han att vi träffas som vi gjort.
För att han inte vill ha ett förhållande. Jag tyckte det lät konstigt eftersom vi inte hade ett förhållande utan enbart kravlös sex och det var så han ville ha det. Därför tycker jag det är en konstig anledning till att inte fortsätta träffas. Vad är anledningen att vi inte kan fortsätta ses?

66 TILL MALIN :

skriven

Hej, hoppas du haft en okej helg trots allt. Jag förstod inte om ni är slut nu men oavsett är mitt starka råd att låta det vara slut. Han har valt att göra slut och ser man inte chansen till att ta emot kritik och göra de förändringar som krävs så är svaret enkelt: man vill inte tillräckligt mycket, man har inte förmågan att ta åt sig av det man själv gör och man gör slut för att det är enklare än att göra förändringarna för någon annan än sig själv. Har själv haft flertal (i princip alla) partners som behandlat mig sådär som du beskriver. Startar bråk genom att behandla en dåligt, skriker när man själv tar upp något, att det är SÅ okej när dem gör si och så (eller deras nära) men aldrig när det kommer till ”mig”, min familj eller vänner. Sånt där beteende är farligt, jag menar allvar nu, farligt. Har man också barn mitt i allt detta så ska du ta ditt pack och ditt/dina barn därifrån. Varför utsätta dem för något du själv inte tycker känns bra i magen? Gör du det? Kan vara bra att ställa den frågan och som Esmeralda brukar säga: lita på det och stå fast vid sina beslut när dem är tagna.

Det finns inget kärleksfullt med att stanna i destruktiva relationer, även, om man inte i första taget fått en fet smäll eller blivit upptryckt i väggen. Än. Att inte kunna diskutera i normal ton är inte bra alls. När jag själv märkt hur triggad jag blivit och höjt rösten ens en millisekund så känner man hur fel det bara är. I ditt fall (som i så många) vill din partner/ex att du uppenbarligen ska känna att du inte äger dig själv så länge du bor under samma tak som honom. Det vill säga allt som har med dig och göra (dina barn, familj, förflutna). Han kanske (?) inte slår dig bokstavligt men han gör dig och din familj riktigt illa av det du beskriver. Kan du inte låta det vara slut när han gör slut så be om hjälp. Som en annan tjej skrev i blogginlägg för någon dag sedan (LÄS DET!) så berättade hon om att hon tog hjälp av familjen och berättade hur läget faktiskt var. Jag har f*n inte vågat säga något även fast de fanns vittnen, när mitt senaste exex tryckte upp mig mot väggen och tyckte jag var helt förbenat dum i huvudet som ens öppnade min mun när han det faktum gjort något oerhört fel. Det spelar ingen roll hur mycket du förändrar dig själv eller säger förlåt för det enda du gör är att förminska varje cell av dig själv och jag låter bannemig hård nu, men det är egoistiskt att låta sitt barn stanna i en sådan miljö. Du har inte bara dig själv att tänka på!

Sen, har ni gjort slut och det bara handlar om att du vill försöka förstå personen så kan jag därmed också säga utifrån min egna sorg att man ska vara glad att man inte förstår allt. Dels måste man själv vara av samma slag för att kunna vara i närheten och dels är det som ett gift man tar varje dag, det finns inget korrekt svar mer än att - gå och lev ditt liv och fokusera på allt bra!! Och va tacksam som f*n att du slipper ha personen i din åsyn igen



/ Ghostwriter


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: