Övertänk......

 Övertänk handlar ju om ett tänk som spårar ur och leder till lidande och blir okontrollerbart.

Det är helt i sin ordning att tänka mycket och gå in i sitt tänk och kan man släppa tänket utan att det eskalerar negativt, då  är det oftast bara tänk och inget övertänk.

Är däremot tankarna svåra att släppa, blir överdrivna och man mår dåligt, då är det troligtvis ett övertänk som det handlar om.

 

 

Under en period var jag mästare på att övertänka…  som nu med min operation..  då  hade jag  bara ”vetat” att det var cancer.. en rälig cancer som var spridd i hela kroppen och jag skulle dö under hiskeliga smärtor inom 6 månader.  Snacka om övertänk !  Jag var lite av en expert på området ! 😳

Sen när jag gick min psykologiutbildning  så  ingick självterapi förutom insikten via studierna.  Jag tog tag i mitt övertänk och har lyckats förpassa det till en låst  box  och jag gläntar aldrig på det locket .  Eller, aldrig & aldrig, ibland händer det att jag öppnar en aning men smäller snabbt på locket igen.

 
Övertänk för aldrig något positivt med sig och det är ju nästan alltid av negativ sort och man tar ut katastrofer i förtid som väldigt sällan händer när det kommer till kritan.  Snacka om att bränna energi till ingen nytta alls ! Och dessutom brukar övertänk leda till ångest och panikkänslor.

 Vill man komma tillrätta med ett övertänk brukar det vara bra att prata med en klok person som hjälper till så att man får tankarna på rätt köl igen.

Påverkar övertänkte ens liv och försämrar ens livskvalitet, då ska man absolut söka terapihjälp.

Övertänk beror ju på att man ständigt söker svar och svar på sådant som inte finns att få. Man vill ha kontroll.  Och det är inte så konstigt egentligen.

 Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Så äntligen det blir något på en helgen före 23 maj. Jag tänker många gånger hur ska jag fixa det. Men jag kommer ses mamma och åka till kolmården. Mindre att oroa över min tankar och känslor.

Kommer den helgen blir roligt för mig och att fokus på gulligt djur och allt som finns?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Alla dagar under maj tills 23 maj så jag har många händelser som jag ska genomföra och det kommer var intensiv för mig men kommer jag lyckas med allt som jag ska gör?

Ha det bra

Svar: Ja, jag tror du kommer lyckas riktigt bra... glöm inte att du har en fin kapacitet, kram :)
Esmaralda

3 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Jag står med mössan i hand och ber så mycket om ursäkt för att jag blev irriterad på dig igår och menade inte det som jag skrev. Är det någon som har ditt fulla förtroende både som terapeut och medium. Jag har börjat äta en ny medicin och en vanlig biverkning är ilska, min närmaste vän sen tonåren fick också en oförtjänt känga av mig härom dagen. Jag har telefontid med sköterskan på psykiatrin idag för att stämma av hur jag mår av medicinen så jag kommer berätta om detta för henne. Jag är lika skamsen som en olydig hund och hoppas du kan godta ursäkten?

Kram

Igges matte 🐈‍⬛

Svar: Ursäkten godtagen, ibland blir det fel och det kan hända oss alla !Kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon Es, ser det ut att bli en mysig date i Stockholm idag med J. Börjar han tänka lite framtid nu ?. Idag fixa isåfall med lite praktiska saker med när vi ses.
Kram

Svar: Härligt med date.... och det känns som om det finns lite som ni behöver prata om, kram :)
Esmaralda

5 Bjork:

skriven

Hej idag ska jag träffa 2 kompisar ska bli jättekul:)

Kommer jag få bebis mysa framöver?

Kram

6 Ghostwriter :

skriven

Får du in något spontant om mig?

Hoppas du får en fin dag
Kram

Svar: När det blir dags att fatta ett beslut så tänk gärna ett varv extra, kram :)
Esmaralda

7 Sofia:

skriven

💃 Godmorgon kära Esmeralda!

💕Så skönt att allt gick bra med operationen häromdagen ❤️

Tiden går fort nu och om jag ens ska få en chans att byta jobb måste jag hitta ett jobb nu. Jag känner nämligen så starkt att jag behöver komma vidare. Jag är rädd att jag inte kommer att hitta något annat och att jag kommer att bli kvar här som mina kollegor som har jobbat här i över 20 år.

Esmeralda, kommer jag att byta jobb i år? Eller kommer jag att börja plugga? Eller kommer jag att vara kvar men med andra uppgifter?

Tack och ha en fin torsdag.
Kram 💃
Sofia

Svar: Du kommer byta jobb och studier kommer också för dig.. ser inte i vilken ordning..... men det kommer och det blir bra, kram :)
Esmaralda

8 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är en expert på övertänk. Blandat med att jag har en bra intention. Så ibland blandar jag ihop intention och mitt övertänk och det blir bara ännu mer katastrof.

Es, Ser du vad det beror på att möjligheten att detta som är nu skulle kunna leda till något seriöst att den möjligheten inte är så stor?
Kram

Svar: Ja det där med övertänk kan man hirra in sig i hur mycket som helst :)Svaret på din fråga har jag inte... kram :)
Esmaralda

9 L:

skriven

Intressant och har inte tänkt eller övertänkt på att det handlar ju om kontroll. Det behöver jag i många fall, vilket jag försöker jobba bort, funkar ibland och ibland inte. Att ställa frågor här är ju också i det facket och det är ju beroendeframkallande att få svar här och att det känns lite lugnare i kroppen helt enkelt.
Jag har fått svåra synliga stressympton tyvärr. Kommer den här besvärliga tiden ge sig och jag kommer få bättre ekonomi med mera?

Kram

Svar: Det kommer vända och du kommer må så mycket bättre.. saker och ting löser sig... kram :)
Esmaralda

10 Jen.:

skriven

Kommer jag att bli godkänd i min tent som jag ska göra i dagarna? Vill bara bli godkänd men så orolig att jag inte ska klara av tenten.

Svar: Det är så att om du är väl förberedd så har du alla möjligheter att klara dina tentor, kram :)
Esmaralda

11 Mimi:

skriven

Hej!

Sedan min sömn blev störd av vindkraft så övertänker jag hela tiden. Rädd för att bli allvarligt sjuk. I usa har de tydligen upptäckt att vindkraft buller kan ge allvarlig sjukdom som t.ex cancer. Så oron finns där hela tiden.
Tur att det inte var något allvarligt för dig och hoppas att du ska må bra sedan du slutat med medicinen.

Kram


Svar: Jag ser inga tecken på vindkraft relaterad sjukdom hos dig.... jobba på att må så bra som du bara kan... kram :)
Esmaralda

12 Bjork:

skriven

Hej förlåt om jag frågar lite för mycket om bebis mysa men den senaste tiden har jag haft ett stort bebis mysa behov.


Ses jag och mina 2 vänner i kväll?

Kram


Svar: Jag ser ju ingen baby för dig i närtid utan det kan dröja...... du kommer träffa dina vänner men ser inte om det blir ikväll eller annan kväll, kram :)
Esmaralda

13 Liljan:

skriven

Godmorgon till alla,främst Ezmaralda för att du verkar kännas piggare efter operationen ❤️🌅☕️⭐️
Det tackar vi alla för ❤️❤️
En torsdag som känns som en måndag,jag är i alla fall ledig och njuter av att börja morgonen med att vara nedbäddad i soffan på övervåningen. En riktig favorit efter inköpet vid påsk. Huset börjar sakta förvandlas till ett beboeligt hem där man kan snart nyttja alla rum. Det är sån härlig rymd på övervåningen,till och med att jag somnade här arla morgon efter att sambo åkte till jobbet. Lugnt och fridfullt, bara någon virkessåg som hörs någonstans, och fåglarna som kvittrar. Ja,jag har ett fönster vid soffan också ❤️🐦
✏️
Övertänket som kan gå över till katastroftänket. Usch,det där har jag fått jobba länge med. I yngre dagar "konstaterade" jag att jag inte kunde få glädjas av goda saker som hände eftersom det "alltid" hände dåliga saker efteråt. Det innebar att jag inte kunde hantera motgångar,och var så rädd för att uttrycka glädje då det kunde ryckas ifrån mig närsomhelst. Logiskt,eller hur?
🙄🫣😆
"Inte för att jag spekulerar" heter det nu när jag och en av mina kära vänner gapskrattar åt våra gemensamma nackdelar. Vi tillåter oss att få övertänka,men vi göder inte varandra med det,vi påminner varandra att vi får,men vi måste också se en realism i det hela. Vissa saker måste vi låta vara ❤️⭐️
Kram till er alla

Svar: Ja tack, nu mår jag nästan som vanligt igen och det är skönt :)Vilken härlig morgon för dig att vakna till.
Den sortens övertänks om du beskriver, hade jag också en period i livet och det är tungt !
Och visst är det så att somligt måste man låta vara :) Kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Hej E,
Jag hade ett möte med min chef där jag fick möjlighet att rensa av mig. Jätteskönt! Kritisera ledningen osv. Han nämnde något att det kanske kan vara aktuellt med jobb i utlandet. Ser du om jag skulle bli tillfrågad?
Vad tyckte han om samtalet?

Kram

Svar: Den chansen kan finnas.. den är inte så stor så räkna inte med någonting... men möjligheten finns... kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Nja mera sällan sysslar jag med övertänk gällande mig själv, jobbet jo, tyvärr. Försöker bara flyta med...

Blodtrycket sköt upp i höjden pga en människa, en som verkar vara en besvärlig typ allt igenom. Nå förhoppningsvis ger detta sig snart. O såna typer finns ju lite varstans.

Är det snart nåt nytt på gång för min del Es? Annat än det att jag inte tänker delta i middagen om drygt två veckor ;D?

Ha en bra dag!
Kaffedags här:).
Kram Skorpan

Svar: Japp, de jobbiga typerna kan få trycket att koka över helt och hållet och aldrig blir man helt kvitt dem !Jag tror nog att nytt kommer för dig och ganska snart... gör aktiva val under tiden, i den mån det finns möjlighet, kram :)
Esmaralda

16 Mercan :

skriven

Esmaralda kan jag träffa mannen med gott hjärta under året eller dröjer det till nästa år 🤔 du såg att det tar ånnu en tid 😌

Svar: Ni kan träffas nu under året men det kan också dröja... jag kan inte sia tidsmässigt eftersom felmarginalen blir för stor.....dock känns det som om det kommer dröja ... kram :)
Esmaralda

17 Anonym:

skriven

Hej Es!
Ser du om vi möjligtvis kommer få barn i framtiden.. hur stor är chansen?
Kram

18 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 😊💝🥰🤗

19 <3:

skriven

Tänker jag rätt med rosa korta pälskappan från By Malina till date med champagne och körsbärsträden 🌸🍒? Blir det wow för J när han ser mig igen. Ska jag tänka på ngt speciellt så han ska må extra bra. Mycket stress för honom nu.
Kram

Svar: Han tycker att hela du är en wowfaktor, oavsett kläder, kram :)
Esmaralda

20 Rebecca:

skriven

Jag är övertänkarens övertänkare. Speciellt med hälsa tyvärr..är bara 35 men efter cellförändringar och förkalkning i skalpen så har jag börjat tänka mer och mer på min hälsa. Vill bara kunna släppa det och försöka njuta av livet istället. Vet ju att mitt tänkande inte leder till något positivt. Snarare tror jag på tankens kraft.

En fråga, kommer jag och Tobias att träffas igen?

Kram

Svar: Släpp oron... men att leva hälsosamt är ju bra för oss alla, oavsett ålder.Ni kommer träffas igen, men blir nog ganska ytligt, kram :)
Esmaralda

21 Bjork:

skriven

Hej tack för båda svaren:)

Ha en fin dag:)

Kram

22 Lotta S:

skriven

Övertänk har det blivit en hel del av, minsann. Men också värre för min del tidigare, otroligt att det var möjligt. Glad för alla gånger jag lyckas stänga locket.
Varför går det så långsamt med kommunikationen och också infon på nätsidan gällande konferensen där söderöver?

Svar: Känns som om någon inte håller riktigt i trådarna som hen borde, vad det gäller konferensen, kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Övertänk är inte roligt...Är det övertänk när jag bara tänker på en sak så in i bomben att jag inte kan somna.Det jag nu hakat upp mig på och övertänker ?
Den förbenade styrelsen i vägföreningen har sett till att få rejäla arvoden och höjt våra avgifter för att finansiera det iställe för våra vägar och när man ifrågasätter säger dom bara att dom ska avgå och det finns ingen numera som ifrågasätter. En man ställde en fråga på fejjan och vart nergjord av styrelsen att han minsann skulle gå på årsmötet och där göra sin röst hörd och blev uppmanad att tagga ner och sluta ifrågasättanär han sa att han inte kunnat närvara då det var.

Haha nu när jag ser det jag skriver ...så är det nog övertänk Måste försöka släppa det jag inte kan påverka

Trevlig Torsdag önskas !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, ibland får man släppa det som man ändå inte kan påverka.... men att få lufta sin ilska lite är inte fel det heller !Kram :)
Esmaralda

24 Helena Ir :

skriven

Övertänk..vet vad det är! Usch så lätt det är att ägna sig åt det!

Fick en återbudstid hos ögonläkaren i dag. Tror det är en läkare som min väninna inte har så bra erfarenhet av. Jag får le och vrida ut och in på mig själv..behöver ju kolla om det är dags med op av gråstarr nu. Innan nya glasögon. Bara han gör sitt jobb så ska jag försöka leeeee 😀

Så skönt träningspass blev det idag!

Känns som fredag..men det är ju inte förrän imorgon..

Kram

Svar: Kanske du upplever denna läkare lite bättre än din väninna gjorde... han kommer göra sitt jobbKram :)
Esmaralda

25 Rebban:

skriven

JAG FICK JOBBET! Rekryteraren ringde mig för ett litet tag sedan och alla hade varit eniga och ville erbjuda mig tjänsten. Jag är så glad och det känns så skönt. Känns som en perfekt tjänst för mig och de jag pratat med har jag klickat bra med. Vilken lycka! I helgen blir det till att fira. Även här var katastroftankarna framme några gånger per dag. "Inte vill någon anställa mig i denna typ av tjänst." "Jag lär aldrig få ett jobb." "Vi kommer behöva flytta eftersom jag aldrig kommer få ett jobb". Osv osv. Men också tankar om att jag visst är värd denna typ av tjänst och att jag har mycket att erbjuda. TACK TACK till talismanerna som varit med och skapat denna magi.

Och en helt annan grej. I veckan mediterade jag kort. Då kom de där små trollen som såg ut som rumpnissarna och hälsade på mig i meditationen. Du vet de som var med dig och Nettan på Färöarna. Jag fick ju en stark kontakt med dom under den healing som ni hade på plats och efter det har jag faktiskt både pratat med dom och saknat dom. Och nu stod dom där och hejade på med full iver. Det kanske inte var ett riktigt besök men oavsett så fint.

Och tack till dig för att du orkat svara på mina frågor om jobb!

Stor kram

Svar: YES YES YES, så roligt... grattis :)Vad roligt att du håller kontakten med dina små nissar... de är med dig i kärlek och de kommer fortsätta följa dig och titta till dig... lite på din egen känsla i detta ! Den är sann !
Kram :)
Esmaralda

26 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron Ez

Fy sicken en kväll o natt:( igår fick jarm från 112 tidsmässigt bra 120 m från vårt hus!! Sambon gick ut o tittade i gata rätt över brann det på ovanvåningen obehagligt när det är så nära... Vi har en fin liten park emellan. 15 st från räddningstjänsten brandbilar, ambulanser m fl.vilka duktiga brandmän o räddningspersonal de jobbade febrilt. Tyvärr var det ett parhus så det andra huset blev också skadat nedanstående det som brann inte gick att rädda. Vissa är ju inte riktigt kloka!! En mamma kom bärandes på en baby ända framme då kom en ambulanskvinna springandes med en gul filt o sa väl åt henne att den svarta röken var giftig så till slut gick hon därifrån. Nyfikna människor skockades o var verkligen ivägen (har bara läst om det)aldrig sett det i verkligheten! Själv satt jag i hallen med öppen dörr på min rollator o munskydd, men inte för jag var nyfiken tyckte det var obehagligt!! Plötsligt kom en lång stilig polis gåendes till mig o sa förståndigt att ha munskydd denna svarta röken är inte bra att andas in. Så bad han att få låna toaletten o det fick han så klart. Ingen var hemma i huset o väl var det för det finns barn där. När polisen gick in hit ja då skyndade sig dessa nyfikna människor bort till vårt hus!?! Har inte ord. Det bor mystiska människor i huset o polisen har varit där tidigare, fick för mig att det var nån sorts hämnd. Ser du om man behöver vara orolig för att det händer oss andra nåt som bor runtomkring? De spränger ju lite varstans... Jag är normalt inte rädd av mig men tycker det är ganska obehagligt!!

Räddningstjänsten arbetade ända tills 08.30 ca och en speciell brandbil stod precis utanför vårt sovrum o hade blinkande blå lampor på o alla de andra fordonen så det var svårt att sova. Nu är det ny personal flera brandbilar som städar upp o igår var det avspärrat ända till vårt hus men nu är det bara vid det nerbrunna huset så helt plötsligt bor man på en brottsplats!

Tacksam för svar trevlig torsdag
☆♥︎☆

Svar: Ja, man suckar djupt över dessa hyenor... som ofta inte heller drar sig för att filma andras olycka.... kram:)
Esmaralda

27 .:

skriven

Hej Es!

Jag var också väldigt bra på att övertänka förut. Och är det väl fortfarande, men det har ändå blivit bättre!

Jag har frågat vissa om dom vill ses. Personer som jag inte har träffat på länge och därför saknar. Men jag får inget svar tillbaka. Jag förstår om dom har mycket att göra, men ett enkelt svar av någon form av återkoppling borde jag väl ändå kunna få? Typ som "det är mycket nu" eller något. Dom saknar tydligen inte mig lika mycket, suck.

28 Solstrålen Hanna :

skriven

Hej Es,
Jag har en fråga. Jag tänker kontakta tandläkare för att jag skulle vilja ha tandställning…

Men det är så mycket pengar. Jag är rätt duktig på att spara, men det känns fel att lägga så mycket pengar på sig själv… Jag och min sambo spar just nu till en bil, och då är det ju något till oss och som är av värde. Tänk om tänderna inte alls blir som jag har tänkt? Kommer jag ångra mitt val, om jag väljer att ha tandställning?


Tacksam för råd ❤️

Ha det fint!

Svar: Ta ett samtal med den tandläkare som är duktig på detta och lyssna på hens råd, kram :)
Esmaralda

29 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Oro och katastrof tankar framme.
Kommer det att hänga på att han inte vill ha en relation med mig?
Kram

30 Solstjärnan :

skriven

Kan förstå att man över tänker då det handlar om prover kring sjukdomar.Tur är att det inte blev det du hann tänka kring cancern.Utan att allt gick och är bra 😊.

Kanske jag övertänker nu angående mitt nya jobb...Har fått känslan att det funnits någon som de önskat skulle få platsen/ jobbet som jag nu fick.Frågade en dag en av kollegorna om de fått vara med och bestämma om vem som valdes Fick som svar att de inte fått.
Känner att det är svårt att komma in i teamet.De har jobbat länge tillsammans.Blir bortglömd så gott som hela tiden men frågar då upp om diverse saker.Har aldrig förr känt såhär.
Detta känns jobbigt just nu.
Es,ser du om det kommer bli annorlunda?
Över tänker jag här eller..? Är det tänkt att jag ska gå vidare till ett annat jobb..eller...?

Ha en bra dag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

Svar: Ja, orkar du hänga kvar så kommer det en positiv förändring och du blir helt klart en i gänget, kram :)
Esmaralda

31 Ally:

skriven

Hej,
Bra inlägg, det där e lite jag… älta och övertänka, skapa tankar som inte är Sanna mer än i mitt huvud, otroligt enerverande..

Ny på jobbet å det är aldrig kul., stressigt och vet inte hur saker kommer bli med tillräckligt med personal. Hur kommer sommaren o hösten bli här, läggs ner jobb på mig?
Kram :) ☀️🌸

Svar: Du kommer smälta alltsammans och ju mer tiden går desto lättare kommer det att bli på jobbet, kram :)
Esmaralda

32 SusanneAmalia :

skriven

God Helg☕☕🙏🙏❤️

Övertänk är nog inte min last. Har många andra..

Det händer hela tiden saker.

Jag har börjat äta herbralife.. Får se hur länge jag står ut. 🤔😊

Igår var jag och åt glass i vårsolen sedan letade jag och min vän eftet en dörr i skogen. Dörren är en ingång till ett berg.
För 45år sedan stängdes dörren igen med makadam och grus. Sedan har naturen tagit över. Innan för dörren var det ett hemligt skydd med möbler flera rum och sängar.
Varifrån man sände radiokommunikation. Nu ska man öppna detta.. Men man har tappat bort exakt var det ligger. Men efter lite letande och utfrågningar av de som var med för 25år sedan hittade vi stället. Det finns bara en nyckel till dörren och den ligger (nog) i ett väl bevarat säkerhetsskåp.
Nyckeln är ungefär 40cm lång (en sådan borde väl komma fram). Eftersom detta rum ligger i berget undrar jag hur mycket vatten det finns i utrymmet. Vi får se vä tar med spänning. Men först måste ju ingången till dörren grävas fram och dörren friläggas. Nyckeln hittas och alla kablar och sladdar rensas ut.. Vilket projekt 😉 den som kom på detta har enligt min åsikt för lite att göra🤔1000 timmar
senare ska jag berätta hur det gick😉
En bit historia från Sverige.

Båtsäsången har börjat och nu blir det ut på sjön.
Operation i juni och så driver jag projekt åt min mamma. Ja lite tid hat jag över till att rensa kattlådor hundpromenad och vardagssysslor.

Önskar alla på bloggen en underbar dag med kärlek tillit och glädje❤️🙏💯💯


Svar: Vad spännande med rummet... hoppas nyckeln hittas och att ni ska kunna utforska !Det händer alltid så mycket spännande runt dig.... du har de aktiva och nyfikna vibbarna och det är minsann en blessing.. kram :)
Esmaralda

33 Dunegull :

skriven

Kommer vi träffas något mer på det sättet vi gjort?

Kram

34 Carolina :

skriven

Kommer min stora kärlek vara yngre än mig eller äldre?

Svar: Skiljer bara några år men ser inte på vilket håll, kram :)
Esmaralda

35 Mercan:

skriven

Det har kommit besked frånförsäkeing kassan Esmaralda och jag måste betala 30 tusen kr bostadstillägg ,jag vet inte om det är bra ,de har minskat från 50 tusen kr,Esmaralda ser du vinst imorgon från euro jackpot🙁

Svar: Det är ju bra att summan minskade... och någon vinst av betydelse ser jag tyvärr inte för dig ... kram :)
Esmaralda

36 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja den här människan är verkligen en pain in the ass, ska man behöva bli rädd? Enligt ryktet är det en skitstövel så jag borde ju inte bry mig...
Kram Skorpan

Svar: Exakt, försök att inte bry dig... kram :)
Esmaralda

37 Mee🌸:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han känslor eller intresse för mig?
Ska jag räkna med att han fortsätter med en annan tjej?
Kram

Svar: Det kommer någon annan för honom så småningom och det gör det för dig också, kram :)
Esmaralda

38 Helena Ir :

skriven

Tack du hade rätt. Gick ju bra! Ingen op..Men fixa glasögon..ser rätt bra tyckte de..

Så skönt.

Kram

39 G.H:

skriven

Hej Esmaralda!

Min 9 åriga son har hittat en vän i vårt område som är fyra år äldre. Vännen verkar trevlig men undrar vad en 13 åring ser i en 9 åring? De är ute och leker med batteridrivna leksaker och cyklar. Ser du några varnings signaler?

Kram:)

Svar: Kan vara så att den äldre killen har lite svårt med kompisar... en 9 åring och en 13 åring är på olika nivå... jag tror inte du ska förbjuda dem att leka men ha ögonen med dig lite extra... kram :)
Esmaralda

40 Ghostwriter :

skriven

Sitter och jobbar med en patient. Ser två barn (1-3 år) springa ut i området. Ser ingen vuxen. Förstod att jag skulle ha koll och när dem försvann ur min syn sprang jag direkt ut och fick liksom välja på patient uppsyn och barnen. Valde barnen eftersom patienten var ok. Tillslut kom läraren. Vill gå dit och ge en utskällning fast mer ”hallå?!”. Även om det är en engångsföreteelse räcker det ju att ett barn försvinner 1 gång. En 3 åring har drunknat pga att skolan inte varit uppmärksam. Barn har sprungit hem och gråtit (varvid jag tagit de tillbaka till skolan). En pedofil kan hämta upp dem. Ett gäng kan slå ner dem. En gammal farbror kan vilja vara snäll och bjuda på en bulle hemma, så att ingen hittar barnen när de väl letar. Man vet aldrig…


Ska jag ge en snäll känga? Utskällning på noter? Hålla tyst? Det sistnämnda är skit svårt så jag ställer frågan till dig.




Kram! Hoppas du hade en bra dag :)

Svar: Jag tycker att du ska informera om att du reagerade och hur du reagerade... det känns viktigt... kram :)
Esmaralda

41 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack bästa Ez

Håller med hemskt med hyenor o som fotograferar andras olycka...

Men jag fick inte svar på min fråga. Ser du om det blir problem för oss andra i området också?

Tacksam från en orolig Själ Kram☆♥︎☆

Svar: Nej, några tecken på problem ser jag inte, kram :)
Esmaralda

42 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker lite på jag har gav en stort utrymme till C kvinna från min sida. Jag gjorde en jättebra jobb och det ska jag gör i fortsättningen tills 23 maj.

Samtidigt jag tänker på något att jag vill inte gav en felet signalerar till C kvinna om hon fråga om få kramar som man bruka så när vi ses. Eller något annat då borde jag var första att var säker på det och fråga om hon vill eller inte än hon trodde så och si. Det känns bara jag tar lite gamla roll på mig men jag tänker ju bättre att fråga första än gav felet signalerar tänker jag väl.

Jag hoppas väl jag gör rätt att fråga första?

Ha det bra

43 Frasse:

skriven

Hej igen Esmeralda.
Har återigen funderingar kring mannen jag träffat några gånger. Vi träffades i söndags, men undrar om han kommer att höra av sig igen, eller blir det inga fler träffar?
Vet att han kom hem från jobb i tisdags, men han har inte hört av sig. Duger jag inte nå mer? Det va han som återupptog kontakten.
Hoppas du kan känna nåt kring detta.

Svar: Finns en god chans att ni träffas mer men det är ändå tillfälligt och ser inte ut som om det kommer bli något seriöst, kram :)
Esmaralda

44 Helena Ir :

skriven

Mitt barnbarn har blivit opererat och mådde så dåligt att hon fick sövas igen. Nu ligger hon på barn IV..Fått en snedtändning på narkosen och kommer inte ur den! Snälla skicka healing. Vi är så rädda.


Svar: Healing kommer direkt... och även senare ikväll...
Esmaralda

45 Mercan:

skriven

Tack söta Esmaralda🤗💕😌

46 Misstjejen:

skriven

Hej

Eller? Ska jag låta allt inflytande på när jag ses C kvinna oavsett vad som kommer. Något som oväntat som jag ska inte trodde att det händer eller som vanligt

Ska jag var mig själv och låta allt inflytande på. Ingenting som planera utan mest som bara jag ses C kvinna och var spontanta så ska jag var?

Ha det bra

Svar: Ja, varför inte bara ta det som det kommer och var dig själv 100 %, kram :)
Esmaralda

47 .:

skriven

Hej Es!

Tror du att H kommer tillbaka någon gång? Jag saknar henne så. Du skrev förut att jag kanske kunde ta kravlös kontakt. Fast det finns tyvärr inget sätt att göra det på. Skänker hon någon take på mig någon gång? Hoppas hon mår bättre nu. För som sagt, jag saknar henne mycket.

48 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han med de gröna ögonen känslor eller intresse för mig?
Kram

49 Helena Ir :

skriven

Tack Esmaralda. Hon vaknar och svimmar ibland men hon har ändå vaknat. Blir kvar på sjukhuset. Tack snälla!

Kram

50 Frasse:

skriven

Hej igen...
Tänkte om det finns nån förklaring varför han inte hör av sig, och inte hört av sig sen i söndags...vad gör han och varför hör han inte av sig och ger mig en anledning eller förklaring? Åker han hos nån annan tro?

51 Rädd:

skriven

Nedtyngd av jobbet, blir det aldrig bättre? Börjar tappa hoppet att jag någonsin kommer känna riktig glädje att gå till jobbet? Men borde njuta av att vara ledig nu några dagar. Ska ju bli fint väder tom. Varför kan jag inte bara vara nöjd och glad 😔

Kram och kärlek

52 TILL HELENA IR:

skriven

Healing kommer ifrån mig också!
Styrkekram
Mickis


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: