Spontanbesök.....

Jag och maken började prata om spontanbesök och hade helt olika åsikter.

Han tycker det är kul när det kommer besökare oförhappande och jag blir bara stressad och tycker att nu i mobilens tidevarv är det så enkelt att ringa och kolla om det passar ifall man dyker upp. 

Likaså åker han gärna  själv spontant hem till nån utan att checka av och nej, det är inte okey tycker jag. Jag vill inte dyka upp som gubben i lådan hos någon om jag inte känner personen så väl att hen ärligt skulle säga att nej, idag är ingen bra dag för besök.

 // Så klart råkar man ha stök och disk när de objudna kommer //

 Tror det har lite med barndom att göra för hans föräldrar åkte runt till bekanta om helgerna, och överraskade… vilket inte min familj gjorde.  Vi var ofta borta men då var vi typ bjudna.  Och denna varianten funkar bäst för mig.

När mina fastrar och farbröder levde fick vi ofta spontanbesök och de kunde stanna i timmar och när eftermiddagsfikat var avklarat, väntade de glatt in kvälllsmaten.

 

 

Det fanns tillfällen när jag såg deras flådiga bilar  bromsa in utanför och snabbt låste ytterdörren och kastade mig i skydd bakom soffan för att undkomma våldgästningen.

Nu är de alla i Alltet och jag kan till och med sakna dessa galna besök och skratta åt flera minnen som hänger ihop med dem.

Jag måste ju påpeka att barnen är lika välkomna oavsett när de kommer och det kan aldrig bli alltför spontant. Och kompisar i byn kan också titta in för de sippar som regel på ett glas vin och sedan vandrar de vidare.

Hur förhåller ni er till spontanbesök ?

 

Kram & kärlek💖

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,förstörde jag mycket när jag sa att jag blir besviken om vi inte kan ses den här veckan och hålla i de goa känslorna. Är min känsla rätt att J mår dåligt och vill backa när han vet att jag blir besviken ? Vad är bäst vara lite mera off så han inte alltid får min uppmärksamhet när han kan eller ska jag vara så förstående och kärleksfull jag kan. Finns tanken hos honom att göra ngt gulligt på torsdag när det är en speciell dag för oss ? 🩷
Kram

Svar: Han blir lite stressad av dina förväntningar och förhoppningar... och det börjar bli dags för honom att göra val, kram :)
Esmaralda

2 Smulan:

skriven

Ringer alltid och stämmer av innan oavsett vem det är. Och gillar inte heller spontanbesök.

Bilköp på g, provkörning och hemtagning på fredag om bilen är kvar.
Blir det bra?

3 Linda N:

skriven

Jag blev så himla glad när brorsan åkte förbi m motorcykeln på väg hem från ett event i Danmark. Han överraskade mig totalt. Det var kaos hemma, grejor överallt och jag hade inte duschat på ett par dagar. Men vi satte oss o fikade på balkongen medan han charmade katterna.

Spontanbesök är dock inget för mig annars, behöver ha gott mått för att plocka undan o feja (tur jag har en effektiv sambo i det fallet, han städar innan jag ens hunnit fundera på att ta ut dammsugaren)

Vi öser in allt i sovrummet som inte
behöver vara framme.
Tar en stund att röja
ur när gästerna gått sedan.🙈

Du kanske kan ha rensningstips här på bloggen? Jag är såå känslomässigt bunden till mina saker.

Hade gärna haft ett hem där jag bara kunnat öppna dörren o hälsa ev spontanisar hjärtligt välkomna.
- Sedan får de så klart ta att det ev är lite dammigt o att saker man använder just då ligger framme.😉

Kram och tack för bra inlägg!💕

Svar: Ja, det där att rensa behöver man ibland... kommer en blogg om detta så tack för tips :)Kram :)
Esmaralda

4 Ingela:

skriven

Väldigt olustigt med spontanbesök tycker jag, skulle heller inte spontanbesöka nån annan!
När jag var liten och även som vuxen bodde lite mer på landet, då kunde folk titta förbi spontant men då kändes det konstigt nog bättre?!
Just nu gillar jag inte ens bokade besök, känner mig otroligt osocial, kommer nog sluta som eremit…

Es, tror du att jag hittar en vettig/prisvärd målare på nätet som kan börja innan sommaren? Drar ju ut på det så förbannat!

Kram Ingela

Svar: Det kommer gå i perioder för dig... ibland mer umgänge och ibland mindre.... tror du kommer hitta en målare... kram :)
Esmaralda

5 SarA:

skriven

Nu har jag varit på en andra intervju och träffat tjejerna man ska jobba med. Känns bra och tror absolut att jag kan trivas där om det nu skulle bli jag som blir vald. Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Hade underlättat vardagen så om jag fick den här tjänsten. Dock blir det ingen semester för mig i sommar i så fall men får ta igen det vid senare tillfälle.
Vad tror du blir det byte av jobb inom kort igen ?
Kram

6 Lotta S:

skriven

Helt på din linje där! Problemet nu för tiden nästan mer att ingen heller ringer och kollar, dvs. folk har för lite tid för att umgås. Sen om vi själva bjuder känns det som att man borde ställa till så stort. Nej fram för mer knytkalas och liknande så man kan umgås utan stress!
Om jag förstod dig rätt häromdagen så blir det inget mer napp på sommarjobb dottern redan sökt utan hon borde söka fler?

Svar: Knytkalas är jättebra... det ska vi på torsdag !Jo, det finns chans på natt för hennes del men hon fram tills hon får besked bör hon fortsätta söka, kram :)
Esmaralda

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Har C kvinna något gång att tänker på mig eller längtar efter mig? Ser hon emot fram att ses mig igen den 23 maj?

Ha det bra

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Flera har sagt att det är viktigt att jag har fokus på C kvinna och det ska blir kul att ses henne än har felet tankar eller något såna.

Jag ska tar hela vägen till jag ses C kvinna och alla har stödjande mig så mycket om C kvinna också.

Ha det bra

9 Misstjejen:

skriven

Hej

När kan jag smsa C kvinna om ses på den 23 maj? Om två veckor. Under den vecka då smsa jag henne?

Ha det bra

10 Jossan :

skriven

Godmorgon
Är inne i en period där jag sover så mycket igen men vaknar lika trött som vanligt. Är trött på att aldrig vara utvilad..

Jag hade tyckt om om någon hade kommit förbi spontant någon gång men ändå inte. Är väl min introverta sida.. dock har jag svårt att hålla ordning omkring mig vilket också var en önskan jag hade till Bosse bi… stöttning i det.. men ja.. tror det har med min depression att göra.

idag ska jag till en kvinna som säljer kompensationsstrumpor till min ödem..

Nu är det dags att ta sig upp och åka till jobbet!

Kram

Svar: Lycka till med strumporna och hoppas att de ska fungera bra, kram :)
Esmaralda

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Angelica var duktigt och alltid positiv med mig. Vi samarbetar så mycket tillsammans. Men hon vill väl min bästa och försöka alltid stödjande mig även hon gav mig ofta motivation. Det är bra att har henne. Hon gillar mig väl? Vi har väl en positiv relation?

Ha det bra

Svar: Visst gillar hon dig och vill ditt absolut bästa, kram :)
Esmaralda

12 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Jag är som dig, blir obekväm och stressad av spontanbesök. Jag hör alltid av mig innan jag besöker någon, är också uppvuxen med att göra på det sättet. Sonen är förstås alltid välkommen oavsett om han hör av sig innan eller överraskar mig med ett oanmält spontant besök.

Önskar dig en fin tisdag.
Kram 🐈‍⬛

13 Bjork:

skriven

Hej jag lyckades betala apotek varorna:)

Jag mår så bra just nu:)

Händer det något. Kul i helgen?

Kram

Svar: PLanera in något skoj i helgen och du hjälper dig själv till ett positivt steg framåt, kram :)
Esmaralda

14 Vb:

skriven

Hej Es, borde jag ta dem antidepressiva? Ser du att det bara blir bättre eller några nackdelar på det!??
Kram

Svar: Det här ska du prata med din läkare om.. och är du deprimerad så behöver du också samtalsterapi.. kram :)
Esmaralda

15 Anonym:

skriven

Hej E, ser du om vi kommer framåt i vårt förhållande? Känns såå svårt att känna av och känna av på magkänslan, så svårt att avgöra vad mm känner? Kram

16 V:

skriven

Hur stor är chansen att vi får barn tillsammans.. kramar ..

17 Liljan:

skriven

Godmorgon!
Spontanbesök kan vara trevliga. Dock kan jag vara i ett tillstånd av att få vara själv och behöver den tiden för att ladda energi inför stundande situation som jag står inför. Eller att bara få vara. Mitt hem är verkligen min borg. Få är bjudna upp hit. Jag behöver tiden att få landa innan något spontanbesök sker.
Kram till er

18 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kan tycka det beror på vem som kommer. Men för det mesta kan spontanbesök vara uppskattat. En del stök som man hade velat fått bort kan ju vara men det får man väll vara beredd på.
Gjorde min förklaring någon nytta eller förbättring?
Kan du se en fortsättning mellan oss?
Kram

Svar: Jag tror det var bra att du förklarade men någonting på sikt mellan er ser jag dock inte, kram :)
Esmaralda

19 EE:

skriven

Kan tycka att spontana besök är okej. Men den som kommer få leva med att det är som det är hemma hos mig. Dock så uppskattar jag att man hör av sig innan. Däremot så är det sällan detta händer hos oss att någon kommer förbi spontant.

Nu närmar sig studenten. Jag hoppas så att min grabb får ett jobb nu när han tänker flytta.

Tjejens skolgång är däremot svajig. Hon kan mer om hon ger sig den på det. Men hoppas löser detta med och att även hon får ta studenten med fullgoda betyg om några år.

Så skönt med kort vecka! Kramar

Svar: Jobb kommer för din son men det kan dröja liteJag tror att din dotter kommer ta nya tag vad det gäller studierna, kram :)
Esmaralda

20 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner att det blev lite mycket dricka där för mig på festen. Jag blev ihop parad med en annan kille där som var singel.
Men är lite tveksam såhär i efterhand,
Ser du om det blir snack kring det här? Eller om mig? Om att jag flirtade med honom?
Kram

Svar: Jag kan inte känna in något negativt snack kring dig, kram :)
Esmaralda

21 Klara:

skriven

Hej, jag gillar verkligen inte spontanbesök, jag får panik 😱 när folk gör så!! Det hände när min son föddes och min fästmans mormor knackade på med sitt barnbarn för att träffa vår nyfödda son men jag var INTE redo. Så det blev ett nej. Folk kan väl smsa eller ringa om de tänker besöka en helst 1 timme innan känner jag.

Kram Klara

22 AN:

skriven

Godmorgon Esmeralda, jag hör till den gruppen som inte gillar spontanbesök. Särskilt inte när det är besök som stannar jättelänge. Ofta kanske man har planer för dagen och istället blir sittandes eller passar upp. Har jag planerat in besök är det däremot väldigt trevligt. (Oftast 😁)

Mitt hjärta läker sakta men säkert...är just nu i en skamfas...ser du om det sker något trevligt som skingrar tankarna den närmaste
tiden? ❤️

Kram!


Svar: Kom ur skamfasen, du har ingenting att känna skam för !Var istället snäll mot dig själv och gå över i en positiv fas där du tar hand om dig och hittar på lite skojigheter, kram :)
Esmaralda

23 Tussilago:

skriven

Hej!

Finns meddelandena fortfarande kvar eller är de raderade?

Kommer han att förstöra det för oss?

Hälsningar

24 AnnaK:

skriven

Avskyr spontanbesök 😂

Blir det någonsin ordning på yngsta dottern? Vet inte hur jag ska hjälpa henne längre eller vad som ens är fel. Livrädd hon kommer sluta som hemmasittare. Hon har ingen svårare diagnos om hon har någon. Vad ska jag göra? Är jag för snäll med henne? Kommer sig nästan aldrig till skolan. Det känns som att det går åt helvete med allt i mitt liv just nu. Ger upp själv snart.

Kram 🤗

Svar: Ha prio på att hon går till skolan och ta hjälp av skola och kurator....och ge inte upp. Saker och ting kommer ordna sig. Kram :)
Esmaralda

25 Misstjejen:

skriven

Hej

Känner mig riktigt trött idag men jag ska försöka ta tillbaka allt energi ibland att vila ut. För orka andra dagar i fortsättningen. Det är ju intensivt för mig. Jag hoppas att jag blir pigg om två veckor.

Hur kommer det var för mig?

Ha det bra

26 Skorpan:

skriven

O jag som tänkte komma på spontanbesök Es ;). Spontanbesök är okej för mig bara besökarna då tar allt som det är, råddigt hushåll o en slät kopp kaffe. Har jag nåt i skåpet att bjuda på så har besökarna tur o lat är jag ju att bjuda på nåt också ;). O nu förstår jag varför ingen kommer på besök... Kan spontanbesöka mina kompisar i samma kvarter, men gör det ändå sällan.

Hur blir det sen om tjugo år, är mannen social till sin läggning o åker o besöker släkt o vänner eller kommer dom till oss eller är vi bara hemma hela tiden, vad ser du Es? O hur länge ska det nu ta innan jag får vila i hans armar?

Ingen större reaktion blev det då jag meddelade att jag uteblir från middagen, så så lite intresserar kollegerna sig för mig ;)....

Ha en bra dag!
Istiden kom tillbaka här. Brrr...
Kram Skorpan

Svar: Ha ha ha, jag fick en vision att alla här kommer på spontanbesök och hur jag stressat ihop :)Jag tror att mannen är ganska social och har en del vänner som bara tittar in och jag tror inte du har något emot detta.
Oavsett så ser jag ju att kollegorna gillar dig, kram :)
Esmaralda

27 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Jag har inget emot spontanbesök bara att där jag bor nu måste dom ringa först för att komma in, alltid en fördel ju😅 och dit jag ska flytta är det ljudisolerad dörr och titthål så det är ju perfekt😂
Solen strålar idag men det var en kall morgon, det låg på nollan🥶
Idag ska det storhandlas inför en ledig långhelg som jag ser fram emot väldigt mycket då min hjärtevän kommer. Han söker jobb för fullt, kommer han få nåt av dom önskade jobben han söker? Det känns som att det är så mycket positivt i livet just nu så jag bara flyter med…det allra bästa vore om mina barn dök upp också eller iaf den ena som jag vet vill komma till mej❤️
Ha en härlig dag☀️

Svar: Din vän kommer få arbete även om det kanske inte sker nu direkt, kram :)
Esmaralda

28 Yvonne:

skriven

Tänker hur det var förr när man var liten, då kunde det dyka upp spontanbesök emellanåt. Det var nog vanligare förr än nu.
Jag vill nog gärna, att de ringer innan, tänk om jag inte är hemma och gett mig oplanerat iväg någonstans vilket jag inte hade gjort om personen ringt innan.
Barnen kan ju dyka om som de vill, men ändå bra om de hör av sig innan, eftersom jag ju vIll vara hemma när de kommer.
Är så orolig för en sak, jobbar lite extra som pensionär och nu ska vi behöva söka om tjänsterna och jag är orolig att jag då inte kommer att få tjänsten igen. Alla vi som jobbar med detta är pensionärer.

Svar: Jag tror det kommer finnas arbete åt dig också framöver, kram :)
Esmaralda

29 Dunegull :

skriven

Haha, trodde bara det va jag som hatar spontanbesök.
Jag får panik och mår riktigt dåligt av det, precis som du. Har även svårt för familjen även om det är mer acceptabelt 😅

Hur kommer det vara sen på jobb efter min sjukskrivning. Kommer vi klubba jobba på som vanligt utan frustration. Tänker att det fortfarande finns känslor i bilden. Tror du han hör av sig efter min operation för att kolla hur jag mår? Hur går hand tankar nu?

Kram

30 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron

Tack för svar igår(andra gången jag skrev) hur ska jag tolka det svaret vill du vara rar att förklara för mig?
Kram
☆♡☆

Svar: Hur jag kände när jag skrev svaret kan jag inte sätta mig in i nu efteråt....det försvinner liksom så fort det är nedskrivet.... jag hoppas att du själv kan tolka, kram :)
Esmaralda

31 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag borde försöka ta saker med ro men jag blir jättestressad över situationen. Är nära till panik. Kommer jag att hitta nytt jobb som jag trivs med? Är skitstressad och det har bara gått två dagar.

Svar: Ha is i magen, nytt jobb kommer, kram :)
Esmaralda

32 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hej igen

Glömde skriva att jag skulle bli jätteglad om du eller nån annan skulle komma på spontanbesök vi hade haft mkt att prata om...
Kram igen

Svar: Kram :)
Esmaralda

33 L:

skriven

Nej, jag gillar inte spontanbesök. Förr i tiden var det nog lite mer accepterat innan mobiltelefonerna kom. Det var allt lite spontanare så och det var nog bra det också absolut.

En fråga. Kommer eventet med tavlorna bli bra. Kommer det ge något?

Kram

34 Star:

skriven

Ser du mig göra en svensk klassiker?

Kram

35 Mercan:

skriven

Esmaralda du såg att det kommer hus åckså för min bror ,ser du hur många år det tar🤗💕😌

Svar: Nej jag ser ingenting exakt men det kommer dröja och är något som sker betydligt längre fram i tiden, kram :)
Esmaralda

36 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack för svar igår .Har inte bestämt mig än om kryssningen...
Spontanbesök har jag inget emot att få men själv gör jag inga sådana

Ny sjukgymnast igår och nu ska det "badas" i varmbassäng sk bassängträning i grupp på sjukhuset .
Gillar ju vatten men 36 varmgrader...inte min melodi.

Melodi blir det mycket av nu ! Ser fram emot kvällens start av Eurovision !

Till Gubben i skogen Krya på dig . Hoppas du repar dig fort

Ha en bra start alla på melloveckan !

Kram Anki med flock

Svar: Varmbassäng kan vara riktigt skönt för kroppen och hoppas du ska tycka det är ok när du väl börjat !Ja, ikväll startar Mellon.. !
Då har man en ursäkt att löpa hem något TV gott !!
Kram på dej och flocken :)
Esmaralda

37 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Har han någon annan speciell han gillar i sitt liv? Eller är det jag?
Känns som att han backat för att det blivit för mycket.
Kommer han komma åter och kommer det lösa sig?
Kram

38 Ally:

skriven

Godmorgon
Nja, det där med spontanbesök vet jag inte riktigt.., beror ju på lite vem som kommer faktiskt.
Själv ringer jag alltid före om jag själv vill görs ett besök hos någon.
Solen strålar igen ☀️ känns som det blir en bra dag o kväll.., vad tror du?
Kram :) 🌸

Svar: Ja, det känns positivt, kram :)
Esmaralda

39 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Spontana spådomar läste jag men det var det ju inte. Jag är den som hellre går bort till någon än tar emot besök hos mig.

Har du något råd gällande hur jag ska bli fri från denna medåtgående spiral och få energi och ork och lyckas gå ner åtskilliga kilon?
Tack och kram!

Svar: Satsa på viktväktarna och gå helhjärtat in för detta,,, och du kommer lyckas, kram :)
Esmaralda

40 Till Gubben i skogen:

skriven

Vad skönt att du mår bättre och du får fortsätta krya på dig. Kram från Lillian

41 Hjärtat:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se om han verkar vilja umgås och träffa mig igen? 🩷
Kramar

42 N.:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det att finnas någon chans till någon seriösare relation mellan oss? Även om den inte varar för alltid.
Kan det ändå bli någonting seriösare mellan oss? Kram

43 Mercan :

skriven

Tack så hemskt mycket söta Esmaralda 🤗💖😊

44 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret:)

Kram

45 <3:

skriven

Har sömmerskan förstått att hon betedde sig illa sist mot mig ? Eller kan hon inte inse det för hon vill vara så perfekt. Jag har varit lite off men hon tänker kanske inte varför jag är det.

Svar: Jag tror inte hon har den insikten, kram :)
Esmaralda

46 MimmiK:

skriven

Hej kära Es!
Jag föredrar planerade besök. Vill få en chans att fixa undan stöket innan nån kommer på besök, och hinna förbereda mig själv också.
Asch... Det nns dom jag trasslat till det på jobbfronten nu. Sagt upp mig från mitt nuvarande jobb men det nya känns inte bra, bla sex mils körning varje dag. Söker nu andra jobb här i stan. Funderar på om jag kan backa uppsägningen. Kära Es, vad får du in kring detta? Är så stressad över denna situation nu. Kram :-)

Svar: Du kan alltid prata med den ansvarige på ditt jobb och höra dig för om du kan backa uppsägningen..... annars dyker det upp något annat på närmare håll, kram :)
Esmaralda

47 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att vilja umgås med mig?
Eller förstörde den händelsen hans intresse?
Kram

48 AN:

skriven

Tack finaste Esmeralda för ditt svar! ❤️

Kram!

49 Louise:

skriven

Om en timme kommer min lärare och jag har sådan jäkla ångest för jag är så rädd att inte bli godkänd. Jag får mycket beröm om mycket men sen är det andra saker som ska vara bra som jag inte uppnår. Har så smått bestämt mig att hoppa av om jag inte blir G denna gången. Varför kämpa liksom. Då får jag gå på alfakassa medan jag söker jobb.
Ska göra ett test för läkarsekreterare nästa fredag.
Får se vad som händer om jag klarar det.

Kommer jag att få ett jobb snart eller blir det alfakassa om jag inte blir Godkänd?
Jag tror att jag mer passar i barngrupp och som barnskötare/pedagog än förskollärare.
Kommer i alla fall att nämna för min lärare att om jag inte blir godkänd denna gången då kommer jag hoppa av. Orkar inte och har inte tid. Jag kan ju inte utvdcklas.

Ha en fortsatt fin dag och tacksam för svar. Kram

50 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer du släppa en kull talisman nu innan löning?

En fråga, har han hittat någon annan han gillar istället? Eller kommer vi kunna fortsätta?
Kram

Svar: Ja, om allt går som det ska så bör halva kullen snart vara klar.. men dröjer en vecka tillKänns som om det kommer någon annan för er båda, kram :)
Esmaralda

51 sofia:

skriven

Hej Esmeralda!

Jag hatar att få spontana besök och jag är inte typen som spontant besöker folk. Jag tycker att det är dålig stil helt enkelt. Min svärmor kommer alltid spontant och går via altandörren genom köket. Hon bara ställer sig där och knackar på att hon vill in och är det på sommaren och dörren är öppen, går hon bara in och säger: hallå är det någon hemma? 🤔 jobbigt tycker jag. Ibland är man på toan eller i duschen eller är man helt slut men hon pratar på och förstår inte att hon kanske stör. Men hon är snart 80 år så att vem vet hur jag bli när jag blir så gammal. Kanske ännu jobbigare🫣😳

Kram
Sofia

Svar: Ja, är det inte illvilliga personer får man försöka att fria hellre än fälla men man kan mycket väl tala om att snälla, knacka på dörren när du kommer.. och det kan man säga på ett snyggt sätt, kram :)
Esmaralda

52 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Hoppas mannen har bakat så han har nåt att bjuda sina kompisar på då ;). Eller vem vet kanske jag har återfått lusten att baka o koka o steka. Hoppas jag ju på...
Kram Skorpan

Svar: En bit kan lusten för mat och bak komma tillbaka... men du och mannen kommer nog dela upp det hela, kram :)
Esmaralda

53 Tildis:

skriven

Hei Es!

Min son sover dåligt på natten och det gör mig lite orolig. Har han ont eller är det bara en sömnregression?

Kram

Svar: Känns som att det kommer rätta till sig, kram :)
Esmaralda

54 Ghostwriter :

skriven

Var min dröm om exet C en bearbetning? Drömmen gav mig positiva känslor konstigt nog. Det kändes som ett avslut. Jag trodde aldrig jag skulle komma över mannen ärligt talat även om vi inte skulle va ett par. Plötsligt är man fri. Utan ditt stöd hade det varit tuffare så vill bara tacka dig Esmeralda för all rådgivning, korta svar och långa seanser. Fantastisk. Även/om inte min framtida man skulle slå in så har du blivit som en liten extra mamma (om man får säga så) genom dina hopp och råd. Jag hoppas jag får möta en svärmor som dig. Och jag ber om ursäkt för att jag blev lite mycket härom dagen, med annat alias. Bara fortsätt säga till :)





Kram ha en fin dag!



Svar: Ja, det var helt klart en bearbetning och som jag tror du behövde, den gör gott, ...och du har ingenting att be om ursäkt för :) kram :)
Esmaralda

55 La Jo:

skriven

Hej Es,
ska jag ge D en till chans och låta honom tänka över en gång till om han kan tänka sig fler barn? Eller bara radera honom och gå vidare, fast jag får soulmate-vibbar?

56 Milli:

skriven

Absolut inga spontantbesök😱
Det här kommer inte hålla längre till väl?

57 Sofia:

skriven

Hej Ez!

Jag är i en knivig situation. Det verkar som om Johan vill trycka till mig och förstöra för mig. Har han illvilliga intentioner och bör jag vara försiktig?

Supertacksam för svar

Svar: Lita på din egen känsla, han verkar inte agera ok, kram :)
Esmaralda

58 Ghostwriter :

skriven

Skönt och höra! Tack :)

Hoppas ni får sol!




Kram igen

59 Mercan :

skriven

Esmaralda tror du jag hittar jag hittar min byxa den 22 a när jag har tid hos psikologen då 🤗😍🥰

60 Emma:

skriven

Hej es.

Ser du när det kommer ske något mellan han och mig?

61 .:

skriven

Hej Es!

Jag tar gärna emot besök om någon spontant ringer före. Annars känns det inte ok.

Usch, jag tycker att det är så jobbigt med relationer just nu. Vissa känns det som att det är jag som håller levande. Det är ganska jobbigt. För då vet jag ju inte om det är jag som är felet eller om dom bara har mycket att göra. Sånna relationer som sett helt annorlunda ut. Jag känner mig så ledsen kring alltsammans. Och vettefan varför jag skriver detta här, men jag gör det ändå.

62 Malin:

skriven

Tack snälla ni som svararade mig.
Jag tycker det är väldigt svårt själv jag är den som är " han är ju snäll ibland" tjejen. Jag är ganska vilsen, vi har egentligen inga stora gräl men han flippar ur och blir grinig/arg för absolut ingenting. Är en sån som kan säga att hag gjorde saker som han gjorde, men det var han som gjorde dom. Men jag får skäll över dom. Kan inte förklara men det är inte ett friskt beteende. När vi umgicks ihop med barnen bad han bara mitt tvätta händerna efter maten och många saker var styrda, ss jag åt honom att det ska vara lika för alla barn har han ursäkter att hans barn är äldre så det är skillnad (då har hans barn ätit med händerna). Jag märker ju att det måste vara något annat som beklämmer, jag tycker det låter som att han inte vill ha mig/oss. För mycket han gör tyder på det, stor frustration. Men gör han slut är vi tillbaka snabbt igen. Jag är inte stark nog att stå emot. Tyvärr. Jag är stark nog att tala om vad hag tycker och tänker och kan sjölv vara riktigt elak tillbaka så jag är inte försvarslös. Jag kan Dock skilja på vem sv oss som gjort felet och be om ursäkt. Han däremot är skräckexempel på "jag gör aldrig fel" jag har ingen familj, växte upp med mamma men hon dog när barnet föddes.
Någon skrev tidigare och menade på att det ör hemskt för mitt barn i en sån relation och jag förstår vad du menar, men det är inte till barnet han säger hemska saker, det är inte honom det är fel på säger han det är mig. Men vi umgås inte med barnen längre. Jag har en ansträngd relation till hans äldsta barn där dels barnet är pappas flicka, " helt okej för mig självklart ska hon vara det. Men hon har aldeig accepterat mig för hennes mamma ville aldrig skiljas så mamman har vas vi hört pratat väldigt mkt och illa om mig och jag har väl antagligen inkräktat i mammans och dotterns liv. Då valde vi att ta ett steg tillbaka för barnens skull. Lång historia kort men hon är väldigt bortskämd och jag har försökt få hennes förtroende i 4 år. Hon är 19 och vill inte heja, ibte titta på mig, knappt prata med mig, tackar inte när jag hjälper henne med skolarbeten, tar henne till salongen (betalar urusel ekonomi) ä. Fixade sommarjobb åt henne å skjutsa å lämna. Hon satt och sparkade på mig en gång under bordet (inte medvetet såklart) men jag bad henne snällt att sluta, hon blev så sur att den middagen var förstörd. Lagar jag mat är det fel på maten, jag skar tomaterna fel, det ss hon 4 gånger på rad. Jag gjorde salladen fel det fick vi höra i 4 dagar. Hon ställde till en stor scen på semestern och anklagade mig för att ha tagit hennes underkläder (vi hade likadana). Och sen när hon inte ens säger hej när jag säger hej blir jag ledsen och tar upp det med hennes pappa. Då säger hon alltid att jag inte tycker om henne så hon ska inte behöva hälsa. Hon använder det som ett snyftkort för att inte behöva vara trevlig. Jsg tycker jag förösker mig gul och blå för att hon iaf ska tycka läget är okej. Så barnen är ett ansträngt kapitel och vi har backat redan där. Det är trots allt deras hem och måste gå först. Så nej inga barn far illa och ingen säger elaka saker till barnen. Däremot att det skulle blk skönt att slippa oss. Men jag vet inte om det blir nå längre avsnitt här. Väldigt förvirrad just nu.

63 Piggelin:

skriven

Nej uha, jag gillar inte spontanbesök. Men jag förstod inte, var det din son? Och vad var det för fräsig bil?

Jag är mitt i ett uppbrott och är lite vilsen. Har han gjort slut för att han vill avsluta ordentligt nu? Och har han hittat ngn annan kvinna han är intresserad av? Eller vill han egentligen att vi fortsätter?

Svar: Det är min man som gillar spontanbesök... och det är släkten som alltid kört flådiga bilar :)Jag tror inte att mannen i ditt liv vet vad han vill riktigt, hans känslor pendlar, kram :)
Esmaralda

64 Bjork:

skriven

Hej kommer mina chefer bli hundägare ?

Dom tar tillfälle hand om en hund som kanse måste tas bort annars.
Kram

65 <3:

skriven

Godkväll Es,börjar L bli lite förtjust i mig ? Någon varning ? Förutom att han är lite glad i fest men vem är inte det.Vi har känt varandra i 20 år.Väldigt trevlig man. Lätt att prata med och generös och har alltid varit snäll mot mig. Hittat lite tillbaka till varandra när båda blivit singlar.
Kram

Svar: Ja nog är han lite förtjust i dig men ser inte hurpass seriöst, kram :)
Esmaralda

66 Muminnäsan:

skriven

Om det är föräldrar eller syskon går det bra, samt bor i lägenhet med porttelefon så man hinner ju stöka undan det absolut värsta minuten innan de ringer på dörren :)

Verkar som att jag kan påbörja psykoterapi allra tidigast till hösten. Har du några råd hur jag kunde jobba med mej själv innan dess, dvs med mina blockeringar som gör att jag inte vågar eller känner mig värd att ta plats?
Kram

Svar: Ge dig själv SMÅ utmaningar som leder dig på rätt väg... kram :)
Esmaralda

67 Rädd:

skriven

Händer det något positivt snart? Jag börjar tappa hoppet att jag är på rätt väg. Vet inte hur öppen jag ska var mot min chef imorn, tvivlar ju på det mesta, men kanske bäst att hålla en fasad.

Kram och kärlek

Svar: Var ärlig rak men känn också in, kram :)
Esmaralda

68 Mercan:

skriven

Jag ska vara modig i morgon rökfri för alltid Esmaralda🤭🙂‍↔️💕🤗🙏och kommer titta in på din söta blogg varje morgon 🤭🙂‍↔️🙈

Svar: Ja, var alltid modig, kram :)
Esmaralda

69 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det någon chans att han väljer mig över den andra tjejen ? Och att vi gör ett försök?
Kram

70 Rädd:

skriven

Tycker chefen bra om mig? Ser hon allt jag gör? Kommer jag kunna komma framåt på detta företag?

Kram och kärlek

71 Rädd:

skriven

Tycker chefen bra om mig? Ser hon allt jag gör? Kommer jag kunna komma framåt på detta företag?

Kram och kärlek

72 Amazing :

skriven

Spontanbesök är inte så kul, man vet aldrig vad man har framme haha. Jag är så trasig, vill han att det ska vara slut eller testar han mig? Kommer han ångra sig?

73 Piggelin:

skriven

Okej jag fattade fel då haha.men nej planerat besök är bättre:)

Känns det som han kommer att ångra sig och komma igen?

74 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Möter jag en ny kärlek och går in i ett förhållande under det här året?
Kram

75 Drutten :

skriven

Jag är en statsjänt och då är man ju sällan van vid spontanbesök. Men när jag är hos fästmannen som bor i en trevlig by i inlandet så är spontana besök mer en regel än ett undantag. Så i början var det lite jobbigt. Nu är man rätt van.

Längtar nu efter värme och sommar.

Drutten

76 Yvonne:

skriven

Tänker hur det var förr när man var liten, då kunde det dyka upp spontanbesök emellanåt. Det var nog vanligare förr än nu.
Jag vill nog gärna, att de ringer innan, tänk om jag inte är hemma och gett mig oplanerat iväg någonstans vilket jag inte hade gjort om personen ringt innan.
Barnen kan ju dyka om som de vill, men ändå bra om de hör av sig innan, eftersom jag ju vIll vara hemma när de kommer.
Är så orolig för en sak, jobbar lite extra som pensionär och nu ska vi behöva söka om tjänsterna och jag är orolig att jag då inte kommer att få tjänsten igen. Alla vi som jobbar med detta är pensionärer.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: