En speciell hälsning....

Någonting skuggade och jag tittade upp.
 
Har fönstret  rakt framför skrivbordet och där utanför stod en äldre man med borstig mustach  Vegamössan käckt på svaj.
Han tittade rakt in på  mig och hade väldigt blå ögon.
 
 
 
 Ingen tvekan om att han hörde hemma i Alltet.
 
Nu var bara frågan om han "tillhörde" mig eller någon annan...
 
Jag försökte ta kontakt och när jag undrade  om det var mig han sökte så viftade han irriterat med handen.  Nehej, det var det uppenbarligen inte.
 
Han lyfte ett finger och pekade mot datorn... och förmedlade  att han söker någon av er... han vill skicka en hälsning.
 
Han tittade på mig, nickade och log och jag lovade att skicka hälsningen vidare.
 
Så du som har en äldre man i Alltet,en man som brukade bära en Vega mössa, du ska ta till dig hälsningen.  Det är en hälsning full av kärlek och omtanke.
 
Kram & kärlek 💖
 
 
1 Fundersam:

skriven

Godmorgon Esmaralda! Vilket fint besök från Alltet du berättar om! Jag undrar över mannen T jag träffade i fredags. Kan det vara mannen du har sett att jag ska träffa och ha nästa seriösa relation med? Jag tänker på honom väldigt mkt… Varma hälsningar från S

2 <3:

skriven

Godmorgon Es, är det sant att killen bokade av med kompisen som är från Liverpool? Fattar inte riktigt varför han ville ta med mig istället på middagen och utekväll? Är det verkligen safe ?
Kram

3 J:

skriven

Gomorgon,
Fick samtal igår kväll. Kommer det ordna sig med hunden? Ändringar hela tiden och det stressar mig.
Kram

4 Katten:

skriven


Oja, visst känner jag igen både mustasch och vegamössa. Påminner starkt om skepparen som jag jobbade med på en båt för läääänge sen och som både jag och mina föräldrar lärde känna väl.

Den mannen hade en sällsynt talang; nämligen att hitta på och berätta de mest fängslande historier som var både långa och hyfsat invecklade, men som han på ett eller annat sätt alltid lyckades "sy ihop" på slutet. Alltså riktiga skepparhistorier.

Självklart kan jag inte säkert veta om det var han som bad dig hälsa till mig, men han står överst på min väldigt korta (1 person) lista över misstänkta.

Funderar över varför han i så fall valt att söka kontakt just nu, ca 35 år efter sin bortgång, men han kanske har noterat att hans namn just nu är aktuellt i min familj då ett barnbarn som är på väg ska ha hans namn som andranamn (efter min far som också hade det namnet).

Kram

Katten

Svar: Visst kan det vara just han som har en hälsning till dig... dock är det svårt att veta varför.. det kan bero på namnet... kram :)
Esmaralda

5 Evelina :

skriven

Hej, kommer jag att klara teoriprovet för körkort denna gången? Kram

6 Emmma:

skriven

Kommer jag och P resa nästa år?

7 Ally:

skriven

Godmorgon,
Så fint.. hoppas hälsningen når fram.
Idag är det åter besök på Vc och sjukgymnasten. Ny har jag gått med smärtor i nästan 3,5 månader och träffat sjukgymnasten 2,5 månader. oändligt många rehabövningar som faktiskt inte hjälper och jag är djupt frustrerad.
Skrev ju en egenremiss till en läkarspecialist, och väntetiden var ca 2mån men nu har jag tid..
Kommer jag få den röntgen jag tidigare krävt och kommer den visa något? (den förra gjorde inte det, men den gjordes ju för 3,5 månader sedan)
Allt går tar så oändligt lång tid och rädd att mina smärtor ska bli bestående..
Kram

Svar: Det känns som att du kommer bli röntgad, kram :)
Esmaralda

8 LottaS:

skriven

Får du till dig varning om hur jag vågar äta på resan? Visst kommer jag att tänka medelhavsdiet men skulle ju gärna vilja våga unna mig lite mer ibland. Tänker speciellt på någon drink eller ett glas vin, något sött. Har ju ätit så fel här tidigare då jag inget visste om mitt genfel,så svårt veta hur skadad jag är.

Svar: Pröva gärna men ta det försiktigt, kram :)
Esmaralda

9 Helena Ir:

skriven

Känner inte igen..hoppas det kommer till rätt person. Fint att du kan förmedla!

Tänkte på min egen fanfar..kände han inte så väl. Han dog rätt tidigt och dessutom bodde vi i olika länder. Han besökte nog oss någongång vill jag minnas. Han hade en sån där keps som gamla farbröder på den tiden hade. Numera passar det även för den yngre befolkningen:) Han skämdes så för sitt vita hår,så denna keps tog han nästan av sig tills jag som liten berömde så hans fina vita. Tänk själv när ett litet barn i knäet säger: vad fint hår du har farfar!
Känns som ett minne såhär på morgonen.

Tvättstugan och pyssel hemma.

Ha en skön dag

Kram

Svar: Vilket underbart minne, kram :)
Esmaralda

10 Berg:

skriven

Alltid fint med hälsningar! Hoppas den kommer rätt!

Vi ser ut att ha en fin höstdag framför oss!
Ser mannen ut att ha ett lugnt liv just nu, eller är han mitt uppe i något som han behöver slutföra innan vi ses tror du?

Allt gott!

11 Tess:

skriven

Godmorgon Es

Jag har så många drömmar nuförtiden, den i natt handlade om hundar och vatten, en bassäng som fylldes med vatten och så vaknade jag och fick springa på toan, haha. Har mina drömmar någon betydelse?

Kram

Svar: Ibland har de betydelse och ibland inte, det varierar och just denna dröm kan vara en sådan utan betydelse, kram :)
Esmaralda

12 Liljan:

skriven

Godmorgon Ezmaralda ☕🌄
Kan du fråga mina djur vad som var fatt med dem båda igår?
Hästen var allt annat än nöjd, nästintill att jag upplevde honom för första gången obehaglig. Han var spänd och fann ingen ro. Jag tog ut honom på banan för att låta honom få röra på sig. Få igång blodcirkulationen, med mig ståendes och gåendes med honom på marken (jag hoppar aldrig upp när han är missnöjd, men ser till att vi rör på oss för att det kanske släpper på spänningarna). Hans ansiktsuttryck kände jag knappt igen heller. Väl i boxen så var han inte riktigt bekväm vid ätandet heller förrän långt efteråt. Då såg jag att hans igenkännande blick kom tillbaka och jag frågade: "Har du funnit ro nu?" och han blickade tillbaka med en lättnad.
<3
Väl hemma skulle Kungen sätta igång. Han lät mig knappt få vara och gnällde frenetiskt. Han och jag var mycket lättade över att få vara ifrån varandra inatt. Han gick ut och jag fick sova nästintill en hel natt utan att vakna. Väl inne nu på morgonen var det mesta som vanligt. Han kom in, fick mat, gos vid köksbordet. Köket är en central plats för honom, han kommer gärna inte in i brasrummet som jag sitter ofta i, om han inte måste vill säga för att hämta mig in tillbaka till köket.

Så, what was the deal med de båda?

Inatt drömde jag att jag bl.a. sjöng Amanda Jensens "Another Christmas" - på repeat. Jag sjöng i en tom lokal för ekots skull. Jag visste att det fanns andra som hörde från andra lokaler runt om. Den känns sällsam och fin samtidigt. Men jag kan inte för mitt liv förstå varför den gick på repeat i min dröm inatt.

Apropå stilla magi som jag nämnde om igår. Jag eldade på salvia på morgonen och framförallt vid ytterdörren att endast goda energier var tillåtna att komma igenom.
På eftermiddagen ringde det på dörren. Jag öppnade kvickt och knockade lätt en av påringarnas huvud, en golden retriever. Det är ju en av de godaste energier som finns 😍
Ägaren till hunden är en granne som jag finner väldigt lätt att att han vuxen dialog med jämfört med många andra grannar i krokarna. Så vi tog en kaffe, pratade om ärendet han hade och sedan lämnade han en fin kommentar om taket som lades förra året (mycket möda och extra stort besvär som resulterat i en konflikt med snickaren men det är en annan historia...), så jag gladdes av grannens positiva reaktion. Man behöver påminnas att även om det kan uppstå konflikter så kan det i alla fall ha utmynnats till ett bättre resultat än vad som tidigare varit. Även om grannskapet känns som en enda stor anledning att flytta så försöker jag påminnas om att alla är inte vidriga - det finns bra människor också <3

Kram till er.

Svar: Känns som om en energi smittade dina djur men jag ser inte exakt vad.. dock var det högst tillfälligt. Kram :)
Esmaralda

13 Bjork:

skriven

Hej blir det lång ledigt vid jul i år?

Vaknade av att jag är täppt innäsan får hålla tummarna att jag inte blir sjuk.

Kram

Svar: Gör vad du kan för att kurera dig, kram :)
Esmaralda

14 .:

skriven

Hej Es!
Vad roligt att få en hälsning från alltet. Hoppas den det gäller ser detta.

Tror du att min vän hör av sig snart? Jag vill gärna komma iväg innan allt det jobbiga sätter igång. Hen känner mig visserligen väl och vet hur jag funkar. Men jag önskar att hen får se den person som jag är just nu. Inte för att jag blir en annan person, men aja... Jag hoppas att det blir en bra resa. Det måste det bli.

Svar: Det ser ut att bli en bra resa, absolut, kram :)
Esmaralda

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan min historia med C kvinna blir en film för våra relation är inte som andra. Eller våra relation blir till något annat som kommer var en berättelse för flera?

För våra relation är intressant historia och annorlunda än vanligt...

Ska kul om våra relation kan blir något som film eller något annat som en berättelse?

Ha det bra

16 Mercan:

skriven

Esmaralda hittar jag min byxa på Fredag eller under helgen🥹

Svar: Tveksamt, finns en liten chans men kan dröja längre, kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Förstår C kvinna min tanke om måndag men jag vill bara skyddad våra relation så hoppas jag gör rätt för det.

Ha det bra

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns som jag har blir mer starkare samtidigt är positiv och har humor. Men jag våga mer än förut och kan var mer ärligt även säga ifrån och ignorera. Så känns som jag inte bryr mig så mycket lika sätta som förut. Tycker ju jag har ändras på något sätta som automatiskt.

Jag visar ju som det är och står på min sida. Jag försöka var ärligt också.

Jag tycker ju min personlighet har växer på sistone tider om någon märker att jag har förändras lite men jag blir person på en bättre sätta utan var förnekar så säger det som är.

På något sätta som jag är inte lika som förut.

Ha det bra

Svar: Visst växer din personlighet, hela tiden och på ett bra sätt, kram :)
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

Godmorgon!
Blev ännu en morgon på gymmet! Idag var det oerhört segt att ta sig upp. Men bara att bita ihop. Imorgon blir det vilodag med sovmorgon.

Asså jag har funderingen… minskar risken att träffa någon och få barn för varje dag? Tänker att alla ser någon i min framtid och barn men ingen kan se när eller vart…. Fattar inte varför han inte kommer. Gör jag något fel?

Kram

Svar: Heja dig, så bra gjort !Du gör inget fel och möjligheten minskar inte... det finns en tydlig kärlek i ditt liv framöver, kram :)
Esmaralda

20 MalinS :

skriven

Jag drömde världens finaste dröm inatt, blev så besviken när jag vaknade och insåg att jag var tillbaka i verkligheten.

Mamma hälsade att min bror som dog 2 år sedan var så ivrig på att komma tillbaka till jordelivet att han fått special distans från andra sidan.

Han hade gått en fast track kurs i reflektion av sitt jordeliv. Dem på andra sidan va så trötta på hans tjat att de gått med på att skicka tillbaka honom.

Det kändes som en sann dröm men vilken besvikelse när jag vaknade och insåg att det inte stämde.

Esmeralda tror du på drömmar eller är det ens undermedvetna som spökar?

Jag tror det börjar bli dags för en personlig spådom.

Kram

Svar: En del drömmar ligger det verkligen någonting i och andra handlar om ens undermedvetna....vilket var faller hos dig men det var en alldeles underbar dröm, kram :)
Esmaralda

21 AnnaK:

skriven

Min morfar brukade ha liknande mössor men jag tror inte det var han.

Tänkte vända och gå hem idag när jag kom till jobbet. Kände att jag verkligen inte orkar, men det gjorde jag på något vis. Kan inte sätta fingret på om det är psykiskt eller fysiskt. Känner mig utmattad. Blir det bättre?

Kram 🤗

Svar: Försök att ge dig själv mental påfyllning, kram :)
Esmaralda

22 Dunegull :

skriven

Känns det som en ny bransch el samma?

Kram

23 Mamman:

skriven

Min morfar som dog när jag var 8 år, för 60 år sedan hade Vegamössa alltid och mustasch och det känns som att det är han. Ha en fin dag alla och kram.

Svar: Precis så kan det vara, kram :)
Esmaralda

24 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser mer än en knäoperation för mig? Kram Zoey 💕

25 <3:

skriven

Godmorgon Es,håll tummarna och skicka lite bra energier så jag känner mig pigg och orkar resa till solen. Någon fara ?
Kram

Svar: Jag ser ingen varning.. och skickar goda energier, kram :)
Esmaralda

26 Skorpan:

skriven

Tyvärr inte någon jag känner även om min farfar nog bar nån sorts keps.

Det är stiltje just nu, behöver jag göra nåt speciellt för att komma back on track Es? Längtar så efter ett förhållande o hur idiotiskt är inte det ;). Var är han min Mr?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag undrar också var han håller hus... han borde vara här nu... men du har inte missat honom.... kram :)
Esmaralda

27 Evelina :

skriven

Hej, kommer jag att klara teoriprovet för körkort denna gången? Kram

28 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret:)

Dricker lite te nu innan jobbet så känns lite bättre.


Hittar jag ett par nya vinter skor med dubbar?

Kram

29 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser mer än en knäoperation för mig? Kram Zoey 💕

Svar: Längre fram kan det bli en sådan operation, kram :)
Esmaralda

30 Lotta S:

skriven

Tack, problemet är ju att jag inte KÄNNER när det blir för mycket, utan kan plötsligt falla död ner. Jag går ju inte till överdrift med söta drycker varje dag eller fett på samma sätt som tidigare, men blir galen på att inte veta vad jag kan äta och dricka!

Svar: LITE kan du nog äta ibland men jag tror du vet själv när det skulle bli för mycket och då avstår du, kram :)
Esmaralda

31 Ledsna mamman :

skriven

Gomorron Esmaralda

Skrev igår är förtvivlad kunde du inte få till dig nåt om hur det går för mitt barn o barnbarn kommer de att skiljas åt ytterligare en gång eller kommer det att bli bra? Snälla hoppas på ett svar

Kram

Svar: Ingenting kommer till mig just nu i stunden, kram :)
Esmaralda

32 Skorpan:

skriven

Ja det hade ju varit för bedrövligt om jag hade missat honom o han mig ;). Antar ju att han ännu vill träffa mig.
Tack Es!

En fråga gällande vår livsväg o den torde ju vara utstakad gällande de största milstolparna, eller hur? Finns det bland dessa milstolpar också en möjlighet att se att man kommer att tas av daga i nåt skede av ens liv eller är det nåt som beror på ödet? Tänker nu på det som hänt en ung före detta ishockeyspelare. Fy så vi människor är grymma...
Kram Skorpan

33 Shenzi:

skriven

Hej Es!
Ingen jag vet passar in på beskrivningen att de skulle vara till mig. Iaf känns de inte så men jag hoppas att de kommer till den som ska ha hälsningen! ❤️

Jag undrar nyfiket vad du kan se för mig nästa år? Något positivt som händer? Ja e trött på denna eviga kamp! Kram Shenzi 🌹

34 Shenzi:

skriven

Hej Es!
Ingen jag vet passar in på beskrivningen att de skulle vara till mig. Iaf känns de inte så men jag hoppas att de kommer till den som ska ha hälsningen! ❤️

Jag undrar nyfiket vad du kan se för mig nästa år? Något positivt som händer? Ja e trött på denna eviga kamp! Kram Shenzi 🌹

35 💕 Zoey 💕:

skriven

Vad menar du med att "längre fram kan de bli en sådan operation"? Du ser flera knäoperationer för mig alltså? Kram Zoey 💕

36 En mamma:

skriven

När jag började läsa blogginlägget kändes det som om det var riktat till mig. Min ena son tog sitt liv den 28 juli i år. Han har visserligen bruna ögon, Jag har blå. Han var med i en utomhuspjäs där han spelade en kapten. Han hade skägg, mustach och en blå vegamössa. Han var 44 år. Jag har väntat på en hälsning från honom. Jag kände att hälsningen var riktad till mig. Idag är första dagen jag kan tänka på honom utan att se honom som han såg ut när dom tog ner honom.

Svar: Det kan mycket väl vara så att hälsningen var från din son och riktad till dig.Jag ser ju inte vem det gäller utan man får själv känna in.....sonen vill ju att du ska ha en annan minnesbild av honom.. kram :)
Esmaralda

37 Sandra:

skriven

Hej Esmaralda! Vilket fint besök hos dig!
Träffade en man i fredags - T börjar hans namn på. Är han mannen du tidigare sett att jag kommer träffa och ha en seriös relation med?
Varma hälsningar
Sandra

38 Isabella:

skriven

Hej, är så bekymrad för vår sommarstuga, nu varit till försäljning i 7 år o inget napp. Ser du nåt om det? Säljs den? Eller kan jag behålla den? Jättetack sam om du orkar svara❤️🙏

39 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så fint att du förmedlar hälsningen och när jag läst ikapp tror jag minsann den kom fram .Härligt !

Härligt är det här oxå med vackra höstfärger i solsken .Bara kroppen som inte är "vacker"
Ngt Roligt hände här lilla mamman Mira kröp in bredvid fåtöljen och jag trodde det ramlat ner ngr kattgodisar ...men fram kom hon med pipleksaken och börjar leka med den ! Såå roligt hon har inte velat leka med den sedan Moses dog . Nu blir det inte mycket lek som förr då hon har ont men när hon själv kastar upp den och leker då kan matte bara le brett och bli varm i hjärtat<3

Ha en fantastisk höstdag alla !

Kram Anki med flock

Svar: Jag förstår precis din känsla, så roligt... kram på dej och på lilla mamman !
Esmaralda

40 Tess:

skriven

Tack för svaret.

Funderar mycket på min hälsa att jag bör gå ner i vikt för mitt välmående. Har börjat röra på mig lite mer än tidigare, men jag har problem med min häl som ställer till det. Har börjat med en "privat" behandling, är det rätt väg? Kommer det bli bättre? Kommer jag lyckas gå ner i vikt?

Kram

Svar: om du går in för viktminskning så lyckas du.. men du får använda all din envishet, kram :)
Esmaralda

41 Helena Ir:

skriven

Tack:) stackars farfar,jag skrev fanfar..Eller mobilen gjorde. Och tappar ord gör jag också i meningarna. Tror jag
skyller på mobilen 🤣
Som om den kunde försvara sig..😂

Kram igen då!

42 Mercan:

skriven

Tack söta Esmaralda🤗💕🙂👍

43 Farfars barnbarn :

skriven

Hej! Fick känslan att det kan vara min farfars han gick bort i lördags och jag fick en känsla att gå in på din sida. Så får jag en beskrivning som låter precis som farfar. mustaschen och en sån keps hade han ofta när jag var barn och det är ju så jag ser han när jag tänker på han, haha han skulle alltid retas för den mustasch sticks 😅 Sista tiden hade han inte sån kraftig mustasch men det är ju så jag ser han när jag tänker på han ♥️ om det inte är han så undrar jag om du kan få till dig något E , Har han någon hälsing att säga mig ? Något jag ska framföra till farmor ? Sen undrar jag om han hälsat min mamma det jag önskade när jag bad till han och fall om han nu vet om min ledsna hemlighet jag bär på i hjärtat som han inte fick veta när han var dålig då jag inte ville tygga han med det! Kram från barnbarnet

Svar: Ja, det kan mycket väl vara din farfar som ville sända en hälsning och låta er alla veta att han finns och mår bra, kram :)
Esmaralda

44 Myr:

skriven

Hej Esmaralda.

Är det för tidigt att se någonting kring detta?

Men undrar lite hur det ser ut.

Kommer göra det med eller utan honom.

Kommer allt det praktiska lösa sig för mig kring det väntande barnet?
Kommer han att ha en god kontakt med barnet?

Kram

45 Love:

skriven

Hej Esmaralda.

Undrar om möjligheten kommer att finnas att vi tillsammans gör ett gemensamt försök?
Kram💕

46 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Hoppas hälsningen når fram till rätt person :)

Har någon av de mina i Alltet någon hälsning till mig?

47 She:

skriven

Ser vårt sexliv ut att bli bättre?
Kram

48 Rädd:

skriven

Mötet de har på jobbet idag kommer det generera något positivt? Kommer min insatts komma på tal?

Kram och kärlek

Svar: Något positivt kan komma ur detta, på lite sikt, kram:)
Esmaralda

49 C:

skriven

Tänker J mycke på mej? Kram kram🍁

50 <3:

skriven

Godmorgon Es, är det sant att killen bokade av med kompisen som är från Liverpool? Fattar inte riktigt varför han ville ta med mig istället på middagen och utekväll? Är det verkligen safe ?
Kram

Svar: Jag ser ingen fara men verkar inte som om det ska bli givande på sikt, kram :)
Esmaralda

51 Helena Ir:

skriven

Alltså ..är det där fotot taget med någon som tittar in?I det högra fönstret som vi ser framifrån..ser jag ett ansikte.

Kram

Svar: Fotot är taget inifrån.. precis så som jag såg besökaren, kram :)
Esmaralda

52 Ally:

skriven

Idag blev ingen bra dag... :( Mötet med sjukgymnasten och vc blev inte som jag hoppades på, då hon hänvisar till ortopeden och att dom skall skriva remiss till röntgen, vilket innebär ännu längre väntan för mig, om det nu ens blir en röntgen (som du iof nämner att jag troligtvis kommer att få) Kraften tog slut för mig efter det besöket, suck!
Inget känns bra nu och inget hoppfullt i sikte heller.., eller? Nu hade jag behövt en kram..
Kram :)

Svar: Blir lite mycket nu, men kommer bli bra till sist, kram :)
Esmaralda

53 Skorpan:

skriven

Fick oväntat besök på kontoret idag o det var ju trevligt :).

Så fint det är med träden som bytt färg, undrar om mannen njuter av prakten också?
Kram Skorpan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: